HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar hokilegendák könyv alakban

2010.09.14. 15:22 Hblog

Öröm, ha jó ismerősünk jó ismerőse könyvet ír, pláne ha kedvenc témánkban teszi. Azért is, mert kevés kiadvány számol be a magyar jégkorongról, pláne történelméről. Tejfalussy Béla és Kovács Attila másodszor írt tele érdekesebbnél érdekesebb sztorikkal könyvnyi vastagságú lapot, két évvel a Magyar hokisztori után megjelent a Magyar hokilegendák c. kötet is. Tovább után elolvashatják, hogyan ajánlják magukat a könyv készítői.

"Korábban még sehol nem publikált fényképekkel és kordokumentumokkal gazdagon illusztrált könyv készült a hoki szerelmeseinek. Pásztor György, Schell László, Rajkai László, Kercsó Árpád, Ancsin János és más hírességek pályafutását mutatja be a Magyar hokilegendák című kötet.

A mű – családja, barátai, sporttársai közreműködésével – elsőként emlékezik meg a 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló jégkorongozóról, ifjabb Ocskay Gáborról.
A szerzők célja az volt, hogy méltó módon állítsanak emléket ennek a nagyszerű sportembernek. Külön értéke a Magyar hokilegendák című kötetnek, hogy tartalmazza a magyar jégkorongsport eddigi összes válogatottja és bajnoka nevét, valamint – első alkalommal – feldolgozásra került a jelenkor legsikeresebb magyar jégkorongcsapata, az idén negyvenesztendős Alba Volán története is."

34 komment

Címkék: könyv magyar hokilegendák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdemes megvenni,én már megvettem,nagyon jo.
Vicces hogy ennek a könyvnek is Budai van a borítóján :D (nem piszkálódásból mondtam)
Asszem ezt kérem majd szülinapomra :)
@Zsootika: én is ezt kérem szülinapomra.
Krinó meg azért van a boriton, mert mind a volának és mind a magyar válogatottnak sokat segitet :). @kapusLaci: off vasárnap jösz?
> az idén negyvenesztendős Alba Volán története is

Miután erre a nem kicsi hibára egy korábbi kommentezésben már felhívták az alkotók figyelmét, ezért az ismétlésért faszkorbács jár...
(B terv, hogy a megírástól számított tíz éves kiadási procedúra után jött ki a könyv)
@Norbee00: Sajnos nem,edzésem van.
De azért nyerünk,szurkoljátok ki!!!
@Raon: most pont nincs nálam a könyv, de az tuti, hogy ezért nem a könyvet, hanem legfeljebb a beharangozót kell szidni, azt sem ilyen hangnemben...
Nagy gratula Tejpalkó!
@kapusLaci: okés kiszurkoljuk, neked meg jó edzést :), de már pénteken meglesz az első gyözelmünk idén Villachban
@Raon: A könyv szerint a Budapesti Volán 1960-ban, míg a jégkorong szakosztály 1970-ben alakult... Tehát "hozott is, meg nem is"... ;-)
A wikipedia ezt nem így írja, esetleg valamelyik "volánközeli" kommentáló leírhatná, hogy "hivatalosan" hogyan is állunk... ;-)
@Raon: Két dátum keveredik, mert az Alba Volán Sport klub valóban 50 éves - amint a klub címerében is látható - de maga a jégkorong szakosztály csak 40 éves, mert később alakult.
Ezeket az adatokat a legilletékesebbek is megerősítették.
@jacint70: Nem úgy volt, hogy 60-ban alakult a hoki, és 70 óta van Fehérváron?
Na, tegyük gyorsan tisztába, mi a helyzet. A Székesfehérvári Volán SC 1960-ban alakult, tehát idén 50 éves. A Bp. Volán jégkorongszakosztálya 1970. július 1-jén alakult, majd 1977-ben költözött le Székesfehérvárra, és lett mára Sapa Fehérvár AV19-cé. Mivel ez a jogelőd, ezért 40 éves a jégkorongcsapat.
@F. Kapus: Viszont Fehérváron mindenki az 1960-as klubalapítást tartja számon. A szurkolói sálakon is, mind az újakon, mind a régieken 1960 van írva... Más kérdés, hogy nem volt jégkorong.
@DominiKing: @Raon: Köszönöm.
A beharangozó szövegét is mi írtuk, de talán már tisztázódott?
@Vincenzo90: Az, hogy ki mit tart számon, nem mindig a valóságot fedi :) Elmélkedhetnénk ezen jókat, példákat ráncigálni lehetne hazánk labdarúgásából is, most már a "közös szál" is megvan a Vasas által, amelyiket egyszer már eltemettek, mint csapatot, aztán mégis van (a kecskeméti csapat költözött át oda). Ott akkor most mi is az évszám? Nyilván nem egyszerű kitalálni az egyszerű embernek. Gondolom a szerzők alaposan utánajártak.
Kiváló könyv, öröm volt olvasni.
Hiába, nekem ez már nosztalgia, mert sajnos koromnál fogva a javát átéltem.
1965 óta vagyok a hoki szerelmese.:-)
Mindenkinek ajánlom, akit érdekel a honnan jöttünk, hová tartunk kérdés.
Egyszerű a megoldás: Hokimeccsen mikor hangzott fel először Fehérváron, hogy Hajrá Volán?
@munkagep: @jacint70: @Tejpalkó: utalva a korábbi kommentelésre: ez egyértelműen a beharangozó szövegnek szólt.
A szakosztály/csapat évszám mizéria jogos - kár, hogy ez az érv jelen helyzetben teljesen irreleváns a szöveg pontatlansága miatt.
Közepesen bunkoid stílusommal pedig csakis arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak, akiknek ezek a dolgok szentek, és bár hibázni emberi dolog, sajnos a részletekre való oda nem figyelés is az.
Félreértés ne essék, nagyon jó, hogy ez a könyv megszületett, de ha az alkotók már nem várták ki ezt az egy cikket, hanem x+1 kommentben olvashattunk erről, talán nem túl nagy elvárás, hogy legalább az egyik helyen helyes/pontos legyen a megfogalmazás.
Elsőre nem szóltam - sokadszorra igen, nálam ennyi a történet lényege.

Ettől függetlenül részemről nincs semmilyen harag, a kötethez gratulálok, és remélhetőleg nem ilyesmikről kell beszélgetni legközelebb.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Istenem, miken nem vitáztok srácok... :-D Nemhogy örülnénk együtt, h ismét egy igényes könyv jött ki! Mondjuk én még eddig csak a Csicsós részbe olvastam bele, de már párszor le is kellett tennem, elfátyolosodott a látásom... :-( Ajánlom mindenkinek, és 3.000 FT nem sok érte, nagyon nem!!!
Sziasztok!
Már az egyik múltkori cikknél is láttam, hogy felmerült az Alba Volán kapcsán az "életkor" kérdése!
Mint a "Magyar hokilegendák" egyik szerzője, annyit szeretnék hozzátenni mindehhez, hogy a mi információink szerint a Budapesti Volán SC 1960-ban alakult (tehát 50 éves idén), viszont a klub jégkorong-szakosztálya "csak" 1970-ben.
Miután a SAPA Fehérvár AV19 jogutódja a Budapesti Volánnak (későbbi Székesfehérvári-, majd Alba Volánnak), mi ezt a dátumot vettük alapul, hiszen a könyvben a jégkorong-szakosztály életét szerettük volna bemutatni! Ezért írtunk 40 éves életkort a hokiszakosztály esetében!
Amint azt Jácint is írta (akinek ezúton én is köszönöm a cikkét!), a fejezetben van utalás arra, hogy a klub 1960-as, a hokis szakosztály pedig 1970-es születésű. A kiajánló viszont más dolog, ott ilyen részletes dolgokba nem lehet belemenni, hiszen akkor sehol nem jelenne meg! :-)
Az észrevételeket viszont nagyon köszönjük, a pozitív véleményeket és hozzászólásokat pedig még inkább!!! :-)
Sportbaráti Üdvözlettel:
Kovács Attila
@Norbee00: Köszönöm.Bizom bennetek,na persze a fiukban,mind mindig is!!!
Hajrá Volán!!!
@Tejpalkó: Én komolyan gondoltam, nem irónikusan.
@DominiKing: Elnézést a köszönömöt Neked szántam csak kettőtöket eyszerre szólítottalak meg.
Én sem gondoltam, hogy ironikus voltál és a múltkori beírásod után pedig biztos, hogy nem.
Köszönjük a gratulációt, de a könyv olvasása után várjuk a véleményedet.
"ez az érv jelen helyzetben teljesen irreleváns a szöveg pontatlansága miatt... bár hibázni emberi dolog, sajnos a részletekre való oda nem figyelés is az."

Bocs, de csökött agyammal nem értem, hol pontatlan a szöveg. Az a jégkorongcsapatról szól, nem az egyesületről.

Most akkor ki nem figyel oda a részletekre?
@Tejpalkó:

Lehet esetleg rendelni direktben, vagy feltétlenül kell terjesztőket is gazdagítani? ;)
@Von Siebenbuergen: Írtam a lehetőséget, keressél meg.
@F. Kapus: nagyon OFF... írtam neked üzenetet itt blogon keresztül.
A könyvnek pedig ott a helye legkésőbb a karácsonfa alatt :)
@Kovacs Attila: Tisztelt Szerző Úrak!
Gratulálok a könyvhöz, bár még nem jutottam hozzá, de a tárgyban megjelenő bármilyen publikáció elismerésre méltó. Csak szeretném felhívni a szerzőpáros figyelmét (is), hogy 10 emberből 9 biztosan nem tudja, hogy ki volt a Volán első edzője és mi lett a sorsa. Elmúlt 40 év anélkül, hogy bárki megemlékezett volna róla -azaz Kertész Józsefről, alias Kerajról. 10 évet áldozott az életéből arra, hogy a Volán ott tarthasson, ahol most tart. (Arról most ne is beszéljünk, hogy milyen aljas módon menesztették, erről is lehetne írni 1 könyvet.) Úgy gondolom lenne mit jóvátennie a klub sportvezetőinek, addig amíg még lehet...
Sporttársi üdvözlettel,
Fülöp László
@Thomas_AV: Hé haver, Neked már van új sálad, nekem meg még nincsen????????? JULCSIIIIIII!!! :-D
@kiskeraj: Szervusz "kiskeraj"!
Elnézést kérek a megkésett válaszért, utolsó beírásom óta nem jártam ezen az oldalon!
Ebben a kötetben külön nem emlékeztünk meg Kertész Józsi bácsiról, viszont a Magyar hokisztori című - szintén közösen jegyzett - könyvünkben a hetvenes évek sikerpárosáról (Boróczi Gábor-Kertész József) oldalakon keresztül szó esik!
Észrevételedet nagyon szépen köszönjük!
Sportbaráti Üdvözlettel:
Béla nevében is, Kovács Attila
@Kovacs Attila: Azért bátorkodtam hozzászólni, mert a Volán történetéről (is) írtak és szerettem volna felhívni mind az Önök, mind a hokirajongók figyelmét egy méltatlanul elfeledett sportolóra ill. sportvezetőre, aki sokat tett a magyar jégkorongért, azon belül a Volán jégkorong- szakosztályáért is. Sokan elfelejtik - Önök is -, hogy az Ocskayak előtt is volt (jégkorong) élet Fehérváron.
Üdvözlettel,
Fülöp László
süti beállítások módosítása