HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A serdülőbajnokság versenykiírása

2010.09.13. 12:58 F. Kapus

11-ről 17 csapatosra bővült az U16-os bajnokság mezőnye. Ebben a korosztályban is selejtezőre került sor, a versenykiírás alapján a felsőágon 8 csapat játszik a szezonban. A hét végi hétcsapatos rostán a MAC 2 és a Crvena Zvezda jutott túl, és lett A-s.

Az A csoportban az előző évi helyezések alapján biztosította helyét a Bp. Stars 1, a HSC Csíkszereda, a MAC 1, az UTE, a Fehérvár 1 és a Dunaferr–FTC. Szombaton és vasárnap hét csapat csatázott a fennmaradó két helyért. Vasárnap a selejtező második napján már csak a legjobb 6 küzdött, a Crvena Zvezda (a Bp. Starst verte 1-0-ra), a Fehérvár 2 (a Miskolc elleni 3-0-val) és a MAC 2 (4-0-ra múlták felül a Debrecent) került a döntőbe, ahol a legjobb 3 körmérkőzéssel döntött. Kiegyenlített eredmények születtek, a CZ 2-1-re verte a MAC-ot, aztán a Fehérvár kapta el a belgrádiakat ugyanilyen arányban, végül a MAC győzött 3-1-re a Fehérvár ellen, így előbbi képviselteti magát két csapattal az erősebb csoportban, és a Crvena Zvezda csatlakozik még az elithez.

A serdülő korosztály játéknapja a vasárnap lesz. Az A csoport 8 csapata két oda-vissza kört játszik, azaz 28 mérkőzést. A tabellán az első két helyen végző csapat kétmérkőzéses döntőt vív a bajnoki címért, a 3–4. helyezettek ugyanezt teszik a bronzéremért. A B csoport 9 csapata szintén két kört nyom le, itt 32 meccs lesz, a végén hasonló rájátszással, a B csoport 1. és 3. helyéért.

A serdülő korosztályba az 1995. január 1. és az 1996. december 31. között született játékosok tartoznak, azzal a kitétellel, amelyet az előkészítőnél és a kölyöknél már jeleztünk. A bajnokságba az 1994-ben született lányok visszajátszhatnak. Ha egy sportszervezet két csapatot indít, akkor a B csapatba nevezettek közül bárki játszhat az A-ban, de az A rajtlistáján szereplők közül csak a kapus játszhat vissza a B-be. Az A csapatból legfeljebb öt játékos nevezhető a csapat ifjúsági mérkőzéseire (akár A-ba, akár B-be, de összesen maximum ennyi), a serdülő B-ből viszont csak az ifjúsági B-be lehet feljátszani, legfeljebb öt játékosnak.

OB I., OB I./B, és junior korosztályokba feljátszani csak a serdülő bajnokságba nevezett serdülőkorú játékosok számára engedélyezett, tehát az 1995-ben és az 1996-ban születetteknek. Ehhez azonban nekik is kötelező írásos szülői és külön sportorvosi engedély bemutatása. Az A és a B csapat között játékoscserére csak a téli szünetben kerülhet sor, legfeljebb öt játékos erejéig. A mérkőzésekre legalább 16 játékost kell nevezni, a versenykiírás nem szabályozza, hogy ebből mennyi a kapus, maximálisan pedig 20 mezőnyjátékos és 2 kapus írható be. A mérkőzés folyamán nem csökkenhet a létszám 10+1 fő alá.

38 komment

Címkék: serdülő versenykiírás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...Az A csapatból legfeljebb öt játékos nevezhető a csapat ifjúsági mérkőzéseire (akár A-ba, akár B-be, de összesen maximum ennyi), a serdülő B-ből viszont csak az ifjúsági B-be lehet feljátszani, legfeljebb öt játékosnak..."

Bárcsak már ott tartanánk, hogy valamelyik egyesületnek 2 ifi csapata lenne...
Hali'
-Szinte biztos, hogy jó színvonalas bajnokság lesz.
-Ebben a korosztályban kevés már ez a mérkőzésszám (tekintsünk el a feljátszástól,mert ez a játékosok kisebb részét érinti) egyszerűen nem értem miért nincs 1-8, 2-7, stb.. egyenes kieséses szakasz (ezt az alsóházban is és a végén minden helyezést 1-,3,5..- lejátszani. Ez megadná a szükséges mérkőzésszámot és a kiélezett rájátszás szituácót is megélhetné minnél több gyerek.
-De ha már ez mellett döntöttek, legalább lejátszhatnák az előző variációban leírt módon az 5-7-13-15 helyért is a helyosztókat (higgye el mindenki az adott gyerekek számára ez is nagy élményt adna és ráadásul ugyanaddig tartana a bajnokság minden gyerek számára).
Vagy egyszerűen legyen Serdülő "B" bajnoki arany-ezüst-bronz.
Leleményes egyesületek a B-be nevezték a jobb játékosokat, mert akkor ők játszhatnak az A és a B-ben is.........
@bonsay:
Nehezen,mert egy korosztályos játékos egy napon csak egy bajnokin szerepelhet.
@M.T.:
És akkor nem tudnak sakkozni mikor hol játszon???
Vagy így már sportszerű az egész?
Starsra gondolsz ?? 

Serdülő nevezési lapjukon az A csapatba nevezett kapusuk Védett a B csapatban a selejtezőkön. Illetve 15 nevet adtak meg de egy mérkőzésre minimum 16 név kell tehát valószínű egy B csapatos mindig fog játszani. Illetve érdekes,hogy egy lány játékosuk aki az A csapatban van játszott ,ott játszott pár edzőmérkőzésen is B selejtezőn pedig a b csapatban játszott és oda van nevezve. További érdekesség,hogy a stars A csapatába 2 olyan játékos is van nevezve akiknek ez lesz az első szezonjuk ,valószínűleg „sakkoznak „ és kamu ez a két név ,valakik a B-ből fognak oda játszani helyettük. Jah és van egy lány is nevezve az A csapatba aki szerintem egyszer sem fog ott játszani,mert soha nem is játszott ott
A Zvezda érdekes színfoltja lesz a bajnokságnak.Örülök,hogy feljutottak.A serdülő felsőház,már majdnem eléri a MOL liga szintjét. :)
A Zvezda érdekes színfoltja lesz a bajnokságnak.Örülök,hogy feljutottak.A serdülő felsőház már lassan MOL liga színvonalú lesz.:)
Minden simlizést meg lehetne szüntetni, ha egy szakosztálynak csak egy csapata lehetne a felsőházban... Akkor ott, biztosan a legjobbak játszanának és szélesedne a bejutottak köre.
@moszkvicssluszkulcs: nem gondolom, hogy ez jó megoldás lenne.
@moszkvicssluszkulcs: @MeLa: A mondat helyesen: minden simlizést meg lehetne szüntetni, ha az egy egyesület A és B csapata között nem lenne átjárási lehetőség, tehát úgy működne, mint két külön egyesület. Ez miért nincs így, MeLa?
@F. Kapus: nem én írom a Versenyszabályzatot... :)
Mondjuk érveket tudok felhozni pro- és kontra is. Pl.: nehéz előre látni, hogy melyik játékos hogyan teljesít szezon közben, így sérülés, fegyelmi vagy egyéb problémák miatt előfordulhatna, hogy egy csapat létszáma az előírt minimális szint alá csökken.

Egyébként nem hiszem, hogy a fejlettebb jégkorong kultúrával rendelkező országokban ezek a kérdések felmerülnek. Valami rejtélyes oknál fogva bennünk magyarokban megvan az a képesség, hogy a szabályok mellett mindig a kiskapukat keressük az élet minden területén...
@MeLa: Láttam, hogy nem te írod :) Dejszen "érülés, fegyelmi vagy egyéb problémák" miatt annak az egyesületnek is problémái lehetnek, amelynek csak egy csapata van. Nem vagyok egy vaskalapos, pláne nem technokrata, na de hát ez mindenkinek a saját problémája, nemdebár? El kell tudni dönteni a szezon előtt, hogy tud-e B csapatot indítani valaki, vagy csak majdnem tud. Ha ez utóbbi a helyzet, egy ügyes fúzióval még mindig megoldható a fiatalok versenyeztetése.
@F. Kapus: vagy egyszerűen azt a kitételt kell megváltoztatni, amely lehetővé teszi a "B"-ből történő korlátlan feljátszást. Mondjuk ha megnézzük a nevezéseket, olyat nem találunk, hogy azok az egyesületek, akik 2 csapatot indítanak, tömegesen nevezték volna az "A" játékosaikat a "B"-be, s remélem olyan sem volt, hogy a "B" csapat 1 vagy 2 sorral játszotta végig a selejtezőt.
-Szerintem F. Kapus javaslata lett volna a helyes megoldás, mert a nevezésekből kiderül, hogy mindegyik érintett csapat sakkozott.
-A meccsszámra viszont nem reagált senki. Nem tudom ez azt jelenti-e hogy elégnek tartjátok a 28 maximum 31 meccset a szezonra? Mivel tudjuk, hogy olyan emberek is szokták olvasni a blogot (szerencsére) akik tudnak tenni is a változtatásért, ezért mégegyszer hangot adok az értetlenkedésemnek, hogy miért nem zár a bajnokság egy kieséses szakasszal (úgy hogy minden helyosztó le legyen játszva). Vagy ha ehhez már késő van (szerintem nem) legalább a jelenlegi rendszerben is lejátszhatnák az összes helyosztót.
@JoAzUgyse: Arról nem szólva, hogy a B csoport eleje is megmérethetné magát az "A" csoport végével...
Szerintem a B csapat feljátszása az A-ba nem feltétlenül az ördögtől való gondolat és azt se felejtsük el, hogy a korosztályok közötti feljátszásnál már csak az A csapatból lehet feljátszani az idősebbeknél elindított A csapathoz. Én annak idején erősen javasoltam a döntéshozóknak az alapszakasz utáni megmérettetés lehetőségét a legjobb alsóházi és a leggyengébb felsőházi csapatok között, ezzel megteremtve annak a lehetőségét, hogy az év folyamán bármi ok miatt később formába lendülni képes csapatok is merjenek nagyot álmodni és erős csapatokkal tudjanak meccselni. A mérkőzések száma serdülő korosztályban és attól lefelé szerintem már kezd közelíteni a nagyon is elfogadható szinthez.
@JoAzUgyse:

Állítólag a mérkőzés számot jelentősen korlátozza, hogy a releváns időpontokban (esti órák, hétvége) kevés a szabad jégfelület. Főleg Budapest a szűk keresztmetszett.
„Száz csarnokot, ezeret! Csináljatok, csináljatok!” Petőfi után szabadon.

Ráadásul CZ és Csíkszereda is m.o.-i csapatok otthonába kell, hogy lejátssza a mérkőzéseit.
Nem lehetne, hogy a CZ-nak mondjuk, Kaposvár vagy Szeged lenne az otthona? Vagy más szabad csarnokokba is lehetne vinni mérkőzéseket.
@moszkvicssluszkulcs: Azt kiszámoltad, hogy hány fiatal játékos nem kapna lehetőséget a fejlődésre?
Kevesen hokiznak Magyarországon ahhoz, hogy még ezt a létszámot is csökkentsük!
-Szerintem kevés a 28 maximum 31 meccs a serdülőben.
-Az pedig nevetséges, hogy nem játszák le az összes helyosztót (amíg az 1,3,9,11 helyért játszanak a többi pihen).
-A két külföldi csapat indulása ráadásul azt fogja eredményezni, hogy sokszor nem lesz a csapatoknak két (esetleg három?) hétig meccse (gondolom ismét dömpingben játszák le a meccseiket).
@JoAzUgyse: a kiküldött tervezet szerint a Zvezda vasárnaponként játszik, a Csíkszereda gondolom, mint az elmúlt szezonban "turnézva".
@JoAzUgyse: Hopp! Most néztem a serdülő beosztást!
-Megnézve a táblázatot már nem azt mondom, hogy nagyon kevés a meccs, de egy kieséses rájátszást még be lehetett volna préselni.
-A második bekezdés továbbra is ül.
-Az utolsó bekezdés visszavonva (látom a Zvezda dömpingezik).
Abban azért nem vagyok biztos, hogy 09.26.-án a Kisstadionban lesz már jég...
Este van már...
látom a Zvezda dömpingezik=látom a Zvezda nem dömpingezik
@MeLa: pedig aznapra 4 (!!!) serdülő mérkőzést is betábláztak a Kisstadionba. Mondjuk 10.00-20.00-ig nagyüzem... :)
@F. Kapus:
Ahol 25-30 gyerek van egy korosztályban, ott kell a két csapat, mert különben van aki soha nem játszik, és ebben a sportban is kell a meccs. Az a lényeg.
Az hogy be lehet kerülni a második csapatnak is a felső házba az már kérdéses, de ha ki van írva akkor miért is ne menne el a kvalifikációra?Plussz meccs.
Az hogy fel lehet játszani a B csapatból az természetes, mert így motiválva van a gyerek és nem süllyesztőben érzi magát. Én még a lejátszást is engedném, hogy kiesni is lehessen az A-ból. Ebben a kiírásban a B csapat elején jobb lenni, mint az A csapat végén. Az az edző aki ezt átlátja, hasznosíthatja ezt a tudást és plussz játéklehetőséget adhat a játékosának akinek erre szüksége van, nem a többi gyerek kárára. Ez nem kiskapu keresés, hanem nyílván egy tudatos döntés.
Szerintem két csapat nevezése esetén a teljes létszám elfelezése lenne a tiszta ügy. Kétszer annyi játékost nevezni a B csapatba, mint az A-ba (ráadásul kapus nélkül) mindenesetre furcsa, és inkább ügyeskedésnek tűnik. Tudatosnak nyilván tudatos.
@ob4: Konkrétabban :
MAC B - 25 nevezett játékos
MAC A - 13 nevezett játékos + két kapus
Vagyis az ellenfelek egy A csapatos játékosokkal alaposan megtűzdelt MAC B ellen próbálták kvalifikálni magukat.
Érdekesség, hogy a MAC B több gólját egy kölyök korosztályú játékos (Kiss Zs.) szerezte, tehát még a 25 darab B csapatba nevezett játékos is kevés volt a selejtezőre.
Erre mondod, hogy plussz lehetőség nem a többi gyerek kárára ?
kicsit vicces a hozzászólások nagy része mert elolvasva olyannak tűnik, hogy a leendő MAC A mérkőzésre a bajnokságba majd benevezett kb 4 játékos akkora szupersztár hogy meccseket döntött el a serd kvalin...
aki ismeri a magyar bajnokságok, csapatok színvonalát annak tudnia kell hogy minden csapatból ha az első 10 embert kiveszed akkor bajos lesz a győzelem. A MAC az első 14 emberét vette ki, na most ezek után az aki nem veri el miért ír egyből csalást és trükközést?

A kölyök játékosokat említeni serdülő bajnokságban meg pont vicces mert fiatalabbak 2 évvel...
Egyébként meg szerintem is csalás volt...
@mhk: Igazad van csalás volt. Én sem állítom, hogy az eredményre jelentős hatást gyakorolt, bár ezt nem tudhatjuk biztosan. (Talán a gólszerzők nevei adhatnak némi támpontot.) Mindenesetre ha befolyásolta az eredményt az baj, ha meg amúgy sem befolyásolta az eredményt, minek csalni ?
Csak úgy biztos ami biztos alapon ?
Miért nem lehet mindenkit oda nevezni, ahová jelenleg való és ahol emiatt várhatóan játszani fog ? Akkor senkinek nem lenne oka morgolódni, és biztos lenne, hogy a kialakult sorrend reális.
@iceflow:
Ahova jelenleg való?
Ha szezon közben változik a formája valakinek,többet fejlődik? Szeptemberben mond meg valakiről te A te B csapatos vagy?? Így mindenki számára van motiváció,mert ha jól teljesít játszhat az A csapatban (akkor ugye nem játszik a B csapatban).az A csapatosnak meg az a motiváció ha nem teljesít jól nem jár edzésre kimaradhat mert van helyette aki játsszon a B csapatból(de ő nem játszhat a B ben. Egy játékos egy fordulóban csak egy csapatban játszhat.
A legtöbb gólt 4 olyan játékos szerezte aki tavaly a kölyök B csapatban volt,utána két kölyök korú játékos jön,aztán még van egy olyan gólszerző is Majoross Dániel aki az elmúlt 2 évben nem játszott bajnoki mérkőzést .Mac végig három sorral,néha 3 sor plusz négy csatársorral játszotta végig a mérkőzéseket,míg van aki 6-8 játékossal.
Ezek szerinte nem volt csalás,tehát inkább az ellenfelek színvonalával felkészültségével,felkészítésével volt a baj.
Mac csalni akart volna akkor védethette volna az első számú kapusát aki serdülő válogatott kerettag("biztos ami biztos alapon",még biztosabban)
Amúgy az ,hogy a kapust hova nevezik az tök mindegy ,mert pl a starsban az egyes csapatba nevezett játékos védett,kapusok mindkét csapatban védhetnek.
Amúgy meg a Dragóban kölyök és serdülő válogatott kerettagok,tavaly újpesti A kölyök csapat húzó játékosai játszottak mégis csont nélkül utolsók lettek.
Létszámokkal kapcsolatban pedig hiába szerepel a listán 25 játékos abból 4 vagy 5 lány akik nem a serdülőben játszanak hanem a kölyökben új szabály szerint serdülőbe kell nevezni őket,illetve volt 3 beteg gyerek is.
Fél információk ,sejtések alapján ne keress összeesküvés
Szerintem örülni kéne ,hogy vannak olyan csapatok akik kibírnak állítani két csapatot. Azon meg gondolkozz el vajon miért itt játszik ennyi gyerek és mért nem nálatok.
Amúgy nyugodj meg tényleg csalás volt"biztos ami biztos alapon"!!
@iceflow: "ahová jelenleg való" kikről beszéltek?!?! Gyerekekről. A tiétek jelenleg ott van "AHOVÁ VALÓ",
@canadien:
Én is így érzem,savanyú a szőlő
Csak, hogy eloszlassam a félreértést, nem vagyok érintett az ügyben. Egyszerűen nem értem, miért van a B csapatban 25 játékos és 0 kapus, az A csapatban pedig 13 játékos és 2 kapus.
Nem az lenne a logikus ha kb. fele-fele (19+1 / 19+1)lenne ? Nem hiszem, hogy a 20. játékos olyan hiretlen fejlődik, hogy mindenképpen fel kell kerülnie egy éven belül az A csapatba.(Egyébként ha mégis, erre van évközben lehetőség)
Egyetlen magyarázatot látok : a szabályok adta kiskapukat kihasználva így lehetett összerakni a legjobb B csapatot. De ez úgyis ki fog majd derülni abból, hogy valójában ki hol játszik a bajnokságban.
Nem érted??
Kapust tök mindegy hogy hova írod,játszhat mind a két csapatban!!!! Ha csalni akartak volna akkor miért nem védett az elsőszámú kapus?
Azt sem érted,hogy 1 játékos egy fordulóban csak 1 csapatban tud játszani??Ha egy jó játékost a B be játszat valaki akkor az aznap nem játszhat az A csapatban.
Az is elkerüli a figyelmed,hogy felsőház és alsóház van,tehát közel azonos csapatok játszanak így szerinted valaki jó játékosokat a B csapatban,hagy hogy erősítse a B-t és ezzel gyengítse a az A csapatot?
Szerinted csalás volt és erős játékosok játszottak a Mac B-ben mikor a gólok 80 % kölyök játékosok lőtték,illetve 3 gólt olyan srác aki tavaly a kölyökben is B csapatos volt ,illetve olyan srác akinek két éve ez volt az első meccse?? Szerintem ezen a többi csapatnak el kéne gondolkodni és neked és azoknak akik hangulatot keltenek. Ha ott lettél volna láthattad volna,hogy a Mac végig18 játékossal játszott
Ha semmi közöd hozzá akkor miért vádaskodsz??Ezt a szabály jó és nem mindenki úgy gondolkodik mint te,te meg valószínűleg a saját környezetedből indulsz ki
Volán-Ute 26:0

Ennyit a tavalyi eredmények miatti kiemelésekről...
süti beállítások módosítása