HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A kölyökbajnokság versenykiírása

2010.09.01. 09:50 Hblog

Eggyel bővült, 19 csapatos mezőny gyűlt össze az U14-es magyar bajnokságban, ahol az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb korosztályhoz hasonlóan selejtezőt írt ki a szövetség az A csoportba kerüléshez. Ahogy írtuk is, a felső ágon 10 csapat versenyez majd a bajnoki címért, amelyből 5 az előző évi helyezés alapján automatikusan indulási jogot kap. A bajnoki versenykiírás lényeges elemeit elemezzük tovább után.

A kölyök korosztály játéknapja a szombat lesz. A kölyökbajnokság menetrendje az egyedüli, amely még nem készült el. A versenykiírás értelmében a selejtezőkör után dönt erről a szakmai bizottság. Az biztos, hogy a B csoportot keleti és nyugati alcsoportra bontják. A kölyökbajnokság az a legfiatalabb korcsoport, ahol már számolják az eredményeket, és a bajnokság végén bajnokot hirdetnek.

A kölyökkorosztályba az 1997. január 1. és az 1998. december 31. között született játékosok tartoznak, azzal a kitétellel, amelyet az előkészítőnél már jeleztünk. A bajnokságba az 1996-ban született lányok visszajátszhatnak.

Ha egy sportszervezet a kölyökkorosztályban két csapatot indít, akkor a B csapatba nevezettek közül bárki játszhat az A-ban, de az A rajtlistáján szereplők közül csak a kapus játszhat vissza a B-be. Az A csapatból legfeljebb öt játékos nevezhető a csapat serdülőmeccseire (akár A-ba, akár B-be, de összesen maximum ennyi), de a kölyök B-ből csak a serdülő B-be lehet feljátszani. Az A és a B csapat között játékoscserére csak a téli szünetben kerülhet sor, legfeljebb öt játékos helyet cserélhet. A mérkőzésekre legalább 16 játékost kell nevezni, a versenykiírás nem szabályozza, hogy ebből mennyi a kapus, maximálisan pedig 20 mezőnyjátékos és 2 kapus írható be a jegyzőkönyvbe. A mérkőzés folyamán nem csökkenhet a létszám 10+1 fő alá.

A bajnoki alapszakaszban van döntetlen végeredmény, hosszabbításra és büntetőlövésre csak a rájátszásban kerül sor.

53 komment

Címkék: bajnokság kölyök versenykiírás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OFF: "Az MLSZ versenybizottságának elnöke Studniczky Ferenc lett, őt a sportban járatosak korábban a jégkorongszövetség elnökeként ismerhették meg."
Miért nem lehet a bajnokság első szakasza, mondjuk negyed év a kvalifikációs szakasz, melyben mindenki érdekelt, s a ténylegesen legjobb 10 csapat a felső és a többi az alsó osztály. A korosztályok fele mindig kicserélődik, változnak a csapatok, tehát az előző évhez kötni a kiírást nem szerencsés és sajnos nem is igazságos. Ez a rendszer húzná az alsó csoportot és nem vetné vissza a jókat sem. Sok fele használják ezt a rendszert.
Kétszer 15 perchez kötni a továbbjutást vagy a levonulást az alsóházban, aránytalan a téthez képest. Ezek a gyerekek egész évben ezért dolgoznak, tehát kicsit nagyobb megbecsülést érdemelnének, mint 2x 15 perc. ennyi idő alatt nem derül ki , hogy ki jó csapat és ki nem, hiszen ezek a gyerekek már 3x20 percet játszanak a bajnokság további szakaszában, s ebben a korban már két sor nyugodtan végig játszik 2x15 percet. ha és amennyiben 2 jó sorral rendelkezik egy csapat és egy harmadik gyengével, a másik meg 3 kiegyensúlyozott sorral, ami csak kicsit gyengébb a másik két soránál, mi lesz a várható eredmény 2x15 percben és 3x 20 percben. ha ugye....
@St.Sandra: Egységes rendszer kell a bajnokságban. nem lehet kiemelni csapatokat és azok múltbeli teljesítményéhez kötni a jövőt. Igaza van az előttem szólónak, mindenkire ugyan azok a szabályok legyenek érvényesek, és a bajnokság egy szakasza legyen a kvali.
@St.Sandra: @Kata_77: 100%-ig egyet értek veletek!
Fontos még a kiírásban a két csapattal rendelkezők nevezése. Ezalatt azt értem, hogy A csapatba nevezettek nem mehetnek a B-be, de ha azok a csapatok akik az előző év eredménye miatt már bejutottak a felsőházba az A csapatukkal, és abba ez évben a gyengébb játékosokat nevezik, az erőseket pedig a B-be, akkor valószínűleg mindkét csapatuk bejut a felsőházba olyan csapatok kárára akik a gyengébb csapatukat megverték volna. Tehát egységes rendszer kell , a kvalifikáció mindenkire vonatkozzon. Az előbbi év bajnokát és bajnokságát már megünnepeltük, ez már egy új bajnokság, persze 50%-ban új gyerekekkel.
@Kyra_25: Teljesen jogos, az előző írásban már én is fejtegettem ezt....
@Kyra_25: Érdekes amit mondasz,és lehet megoldás az is , hogy aki előző évben erősebb csapatban játszott, bármilyen korosztályban, azok csak A -ban nevezhetők legyenek ez évben is.
@Roni27: ezzel csak az a gond, hogy így "bebetonozódnak" a játékosok, megszűnik a motiváció... Jó, jó tudom lehet olyan, hogy egész meccsen a padon ül, de az mégsem olyan visszatartó erő...
@Kyra_25: sok esetben az 50%-nál jóval magasabb számok jönnek ki, mert ha van egy erős korosztály, akkor adott esetben a fiatalabbak közül csak kevesen játszanak az "A" csapatban...
@Roni27: vagy pl. sérülés esetén sem lehetne az adott játékost a téli időszakban "cserélni" a két csapat között.
Rájátszásról kérdeznék:
Lesz lehetőség, hogy az alsóház nyertesi összemérjék erejüket a felsőház végével? Hogyan lesz a rájátszás?
Egy év alatt jelentősen változhatnak az erőviszonyok, amik esetleg a szezon előtti selejtező körben még nem látszik.
Hát igen, 2 nap/egy hétvége teljesítménye dönt egy év munkájáról...
Nem tartom igazságosnak az automatikus felsőházba kerülést ebben az idényben, ahol pl. a serdülőknél hatalmas vándorlások voltak. Majdnem egész csapatok szüntek meg. Másokhoz az előző év "A" csapatból elvándorolt játékosai kerültek, igy megerősödtek általuk is, tehát ugyanolyan joggal lehetnének Ők az A csoportban ebben a szezonban. Ez a rájátszás elég komolytalannak tűnik, és mint korábban olvasható volt, nem itt mutatkozik meg, hogy ki milyen erőt képviselhet a bajnokságban. Kár, hogy erre nem figyelnek az illetékesek.
Én tiltakoztam akkor is, amikor Szlovákiát a "C" csoportba osztották be, mert botor módon vágytak a függetlenségre.
Ugyancsak tiltakoztam decemberben is, hogy a Magyar U20-as válogatott nem jutott fel a DIV I-be.
Örülök, hogy a kölyök bajnokság rájátszásánál a serdülő bajnokság kiírását kritizáljuk.
Csak a gyengébbek kedvéért.
Minden csapat minimum 2 selejtező mérkőzést játszik. A csoportok utolsó helyezett csapatai a B csoportban indulnak, míg az első automatikusan az A-ban. (Ahol 4 csapat van ott az első kettő.) Az utolsó előtti csapatokból még egy újabb jut fel az A csoportba.
10-ből 5 szerintem nem rossz arány.
Az, hogy egy kölyök mérkőzést - szezont - nem lehet végigjátszani 8 gyerekkel azt épp a tavalyi szezon cáfolta meg. (Igaz ennek nemigen vagyok híve.)
Persze ez is olyan, mint a pénzosztás. Azt még soha senki nem végezte igazságosan.
@Tillasz: Te biztosan a Szövetségben ügyködhetsz, hogy egyedüliként véded az elfuserált lebonyolítási rendszert...Talán elgondolkodni kéne azon, hogy a hozzászólók többsége ( majd mindenki ) igazságtalannak és helytelennek tartja ezt.Persze ez a tényeken nem változtat, okulni kell belőle és jobban átgondolni, esetleg módosítani rajta.Cinikus hasonlatokkal meg végkép arcul csapva érezzük magunkat, meg persze a gyerekek is, még ha nem is mondják a szemünkbe...
@w21: @Tillasz: Az előzőévhez kötni a következő bajnokságot - rossz, utánpótlás szinten pláne a változások miatt. A 2x15 perc játékidő -rossz, nem áll összhangban a téttel. A versenykiírás- rossz , nem átgondolt......tehát itt a feladat meg kell változtatni. Az előttem szólók javaslatokat is tettek. Ennyire egyszerű.
A rájátszásról nincs döntés még? A szezon vége felé hozzák meg az illetékesek a döntést?
Esetleg ott lehet korrigálni a hibákat.
@horivan: A kvalifikációról volna szó, és addig míg a csapatok nem lépnek pályára , minden hibát lehet orvosolni
@w21:
Nem nyert.
Szerintem a 10 körüli hozzászoló igaza nem biztos, hogy a többség igaza. Amúgy nyilván azok fognak érvelni valami ellen, akiknek valami problémája van a rendszerrel szemben.
Sajnálom, hogy annyira ledegradálod a gyerekeket, hogy nem tartod képesnek Őket arra, hogy bizonyítsanak, akár 2*2*15 perc alatt.
@kőhidi:
Miből gondolod, hogy az előző évi teljesítmény nem mérvadó a mostani szezonra? Ha szerinted annyira megváltoztak az erőviszonyok, azok a csapatok, akik megerősödtek miért is nem tudják kiharcolni az A csoportba jutást?
És ez sokaknak - nem a szülőknek - miáért csak most jut eszébe?
A Versenykiírás elég régóta ismert számukra, ugyancsak a selejtezői rendszer is.
Amúgy érdekelne, hogy szerintetek mi is lesz a Kölyök bajnokság idei végeredménye?
Mert már a selejtezőét nyilván tudjátok...
@Tillasz: ALBA 2-es csapat lesz a bajnok az UTE 2-es csapata és a Csikszereda vagy a MAC 2 előtt.
:-)
@Tillasz: Sajnálom, hogy ,még mindig nem érted azt amit világosabban nem lehet megfogalmazni mint ami az itt leírt néhány kommentben megírtak.
A Versenykiírással már akkor sem értettek sokan egyet, rengeteg csapat játékosának szüleivel beszéltem erről a nyáron ( Én az a fajta vagyok aki barátkozik az ellenfél hozzátartozóival is ).Különben meg, ha rajtad kívül aki jónak gondolja ezt a rendszert hozzá szolt volna ( gondolom Neked sincs kétséged afelől, hogy az érintettek nagy része olvassa a blogot ), de ez így akárhonnan nézem 10:1.Nem nagyon vagy a racionalitások embere...A win-win szitu az lett volna, ha egy két hónapos alapszakasz után (pl. egy forduló mindenki mindenki ellen, fele otthon másik fele idegenben)megszületik a két csoport.Így megfelelő mérkőzés szám lehetne a gyerekeknek és igazságos, valósan kiharcolt kiegyensúlyozott bajnokság került volna megrendezésre. Ennyire egyszerű, nyilván az érdekek másként diktálták mást sajnos el sem tudok képzelni.
@w21: Legyen 10-2

Például az IIHF utánpótlás világbajnokságokon is úgy van,hogy az előző években elért eredményt veszik figyelembe,pedig a következő évben szinte teljesen más korosztály játszik.
De még lehetne sorolni jó pár példát,ahol így van,igaz a másikra is van példa.
Szerintem igen is figyelni kell az erősebb csapatok érdekeire így (épp úgy mint a még nem erősekkére ) Mikor mindenki mindenkivel játszott akkor volt olyan szezon ,hogy egy csapat december végig csak 2 olyan mérkőzést játszott amin nem aratott két számjegyű győzelmet és ez eléggé visszavetette az ő fejlődésüket,de szerintem azoknak a gyerekeknek sem túl jó akik mérkőzésről mérkőzésre 15 gólt kapnak .
Ezért a hosszas selejtezőt nem tartom jónak,ha lenne két csoport, akkor valaki hónapokig simán nyerne, van, aki meg állandóan nagyon kikapna,azon kívül van olyan csapat, aki eleve nem akar az erősebb csapatokkal játszani. Magyarország is biztosan jobban fejlődne ha mindig A csoportos csapatokkal játszhatna,de mégse engedik

Amúgy szerintem egy kicsit túl van misztifikálva a kölyök és a serdülő bajnokság, ez nem az A csoportos VB ha valaki nem fog az erősebb csoportba játszani az nem dráma a megfelelő edzésmunka fontosabb. Szerintem páran nem ön erőből megerősödtek és most még többet szeretnének azonkívül abban is biztos vagyok,hogy a 10 negatív észrevétel mind 1 csapat háza tájáról származik
@w21: Megfogalmazom a pofonegyszerű win-win szitus feladatot Neked.

Adott az országban 13 olyan jégpálya, ahol októberben talán már mindenhol lesz jég. Ezek:
Kisstadion, Megyeri út, Káposztásmegyer 1 és 2, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Millenáris, Székesfehérvár, Győr, Szeged (ugye, a Kisstadion, Győr és Szeged október elején még elég necces)

Adott az országban 21 EK, 19 KÖ, 17 SERD, 8 IFI, 4 JUN, 4 OB I/B-s és 7 női csapat, mellettük 6 MOL ligás és egy EBEL-szereplő. Tekintsünk el az amatőrligák csapataitól, bár van belőlük vagy 20.

Két hónap alatt akarsz játszatni a 19 KÖ (és nyilván hasonló megfontolásokból a 21 EK és a 17 SERD) csapattal is egy egyfordulós körmérkőzést. Ez 20 EK, 18 kölyök és 17 serdülő fordulót jelent.

A fentebb felsorolt korosztályokban (a juniort, MOl ligát és EBEL-t kivéve) érthető okokból csak a szombat és a vasárnap jöhet számításba. Az egyszerűség kedvééért legyen az a peremfeltétel, hogy két hónapban van összesen 20 szombat és vasárnap (bár tudjuk, hogy nincs így)

Feladat: készítsd el a programot különös tekintettel a szabad jégidőre, a feljátszásokra, az edzők és a véges számú játékvezető elfoglaltságára. Gondolj arra is, hogy hogy kezeled pl. a Zalaegerszeg-Debrecen vagy a Kaposvár-Debrecen utazást.

Jelszó: "win-win szitu". Ennyire egyszerű. Várom a megoldást.
@kerusz: Bocsánat, Pesterzsébetet kihagytam! 14 jégpálya...
@Viharka:
Szerintem az UTE2 csapatára ne tippelj. Ti. nem indul:-)
@w21:
Szerinted nem értem? Persze, hogy értem, de az azt hiszem természetes, hogy nem egy szülői társaságnak kell meghatároznia egy VK! És nem az átigazolási szezon végén, hanem előre - akár többévre előre - jól látható módon.
Én a hoki belső életében eltöltött 12 évem alatt még nem láttam olyat, hogy az egyesületek ebben partnerek lettek volna.
Egyszerű az ok. Senki nem tud több évre előre gondolkodni. Miért? Egyszerű, mert nem tudják meddig tudnak egyensúlyozni a szűkös gazdasági helyzetben.
De most már legalább sok csapat van, így talán előre is elkészülhet a Versenyrendszer, minden korosztályban.
Legyen!

Viszont az érveid igen csak ingatag lábakon áll.

Nem gondolod komolyan, hogy az IIHF utánpótlás világbajnokságát hasonlítod össze a mo.-i kölyök bajnoksággal, ahol a hoki nemzetek kb.50-100X annyi játékosából a legügyesebbek versengenek.Gondolom azt tudod, hogy ott minden évben más korosztály van és nem jellemző, hogy van lyukas, ellentétben az itthonival.( a versenykiírást is részletezhetem, ha gondolod...)Heti két mérkőzéssel ami ebben a korosztályban optimális ( mellette 3 max.4 jeges edzés ) és levonva azokat a csapatokat akik eleve nem szeretnének a felsőbb osztályban játszani ( Ők élhetnének az edzőmérkőzések lehetőségével )október végére befejeződhet a "selejtező".

Én is biztos vagyok benne, hogy a hozzászólások különböző csapatok háza tájáról származnak....Valaki meg csak a saját neveléseivel nem szeretne kicseszetté válni, szeretnének sok év felzárkózó munkája után a felsőházban edződni, talán nem érdemtelenül...

Csak egy példa:A minap X csapat egy szoros, kiegyenlített mérkőzésen szorosan nyert az Y "A" csapata ellen.A selejtezőben persze fordítva is megtörténhet, amennyiben Y az erősebb csapatát nevezi "B" csapatként a selejtezőkbe.Így a gyengébbik csapat ( "A" )érdemtelenül játszana a felsőházban ami természetesen a fejlődés útja, megfosztva olyan csapatot aki nagyobb erőt képvisel.Ergo saját magát csapja be.

Szándékosan nem írtam csapatokat, akik tudják kiről van szó azoknak üzenem, nem feltételezek előre rosszat Y csapatról, csupán a példa kedvéért fogalmaztam meg véleményemet!!!

Lehet, hogy Te úgy gondolod, hogy ezek a bajnokságok túl vannak misztifikálva, én úgy gondolom, hogy már ezek a mérkőzések is nagyon fontos láncszemei a játék és a megfelelő meccsrutin stb. megszerzésében, ami a későbbiekben pótolhatatlan lesz.Persze a fontosabb dolgok IFI-ben dőlnek el, de az egy szempillantás alatt elérkezik.A kirakóshoz minden kocka fontossággal bír, persze csak ha a közös cél az összkép.
@w21:

húú ebből egy jó krimi lehetne
@w21: Ja, hogy Te október végéig akarod lezavarni a "selejtezőt"! Akkor módosítok: van 11 pálya. A feladat többi része ugyanaz.
@w21:
én erről beszélek itt főképp Y A csapatáért szorítók írnak és szövik az összeesküvés elméleteket:)

Mikor az IIHF utánpótlás bajnokságairól írtam akkor nem csak az A csoportra gondoltam .
@kerusz: Számold ki, nekem kijön október végére. A budapesti és fehérvári csapatok hétköznap is játszhatnának!? Ők adják a csapatok 70%-át.
De ne játsszon mindenki-mindenkivel, csak osszák két csoportra a selejtezőt, ez szerintem akkor is igazságosabb és optimálisabb mint a 2*2*15 perc. Bocs, ha megengeded változtatnék a jelszón"Csak akarni kell"

Átküldjem az exel-t?

Ennyire egyszerű...

@Tillasz: Mi nem meghatározni akarjuk,csak a gondolatainkat tesszük közzé a HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG eszmei zászlója alatt.

Azért nem láttál ilyet, mert a nagy többség csak az önös érdekét nézve haladt, így kerülve saját csapdájába. Szándékosan nem írok most példát, nem célom a pocskondiázás és nem is való egy konstruktív vitába. A szűkös gazdasági helyzet csak kibúvó a tehetetlenség a széthúzás az egyéni érdekek előrébb sorolása alatt.Megoldja az aki akarja, persze, ha évekig nem kell harcolni akkor később nehéz újra lendületbe jönni.
@M.T.: Ez kicsit sem volt frappáns!!!
@kerusz: Az alső selejtező időpontja Szept. 5! További kérdés?
@w21:

Nem akartam frappáns lenni.

De tényleg leginkább nektek van problémátok ezzel a szisztémával.Idén nem volt jó a serdülő csapat az Y csapatnál,idén sem lett volna jobb,de volt egy kis "bevásárlás".Ha jók vagytok akkor fel fogtok jutni ha még nem vagytok elég jók akkor még fejlődni kell
@M.T.: Ez a poszt a kölyök bajnokságról szól...
Nem volt "bevásárlás"( 0 )!!!Fejlődünk , és hiszem, hogy lesz IFI csapatunk IS egy pár év múlva.
szerintem volt.de a ti dolgotok (bár ez nem fejlődés) legyen minél több ifi csapat sok sikert
@M.T.: Nyilvános adatokat találsz a szövetség honlapján! Biztos, hogy nem volt, kérlek hidd el nekem!
Köszönöm a jókívánságokat.
Oda van írva ,hogy kinek nem kell tagdíjat fizetni és,hogy ki mehet ingyen Kanadába??
Hölgyek, Urak! Ki beszélt itt serdülő selejtezőkről? Ott körmérkőzések vannak a kiadó 2 helyért...

A kölyökkel kapcsolatban: azt pl. senki sem nehezményezi, hogy a 4-es csoportból adott esetben akár 3 csapat is bekerülhet? Engem pl. nem zavar, csak halkan kérdezek...
kedves Mindenki!
Köröztetve lett korábban egy olyan gondolat is, hogy egy lejátszott teljes alapkör után érdemes lenne az alsóház csoport győzteseinek még egy esélyt adni arra, hogy visszakerüljenek a legjobbak küzdelmébe.
Azért lenne ezen majd érdemes elgondolkodni, mert vannak akik később jutnak csak jéghez, vagy akiknél esetleg más ok miatt az idény későbbi szakaszában érik be a munka gyümölcse.
Lehet, hogy már öreg vagyok és rossz a memóriám, de válaszolt már arra valaki, hogy mi a garancia arra, hogy a már bejutott "A" csapatok nem a gyengébb gyerekekkel fognak nevezni? És a "B" csapatok meg az erősebbekkel, mert akkor lehet, hogy csak 3-4-5 csapat fogja alkotni a felsőházat!
@w21:
Ha konstruktív vita legyen az.
Ki az a MI? Ha egyesületi vezető, akkor megvan a fórum, ahol véleményét ki tudja fejteni, aztán lesz egy megoldás, amit azért illik elfogadni. (És persze a szülők felé kommunikálni. A kommunikáció nem az, hogy Hülye MJSZ, és én nem értek egyet vele.)
Ha edző. (Ez egyébként nem vagyok.) Akkor lásd fenn. És emellett mindent megteszek, hogy a gyerekeket a legjobb módon felkészítsem a megmérettetésre és nem hintem, hogy ekkora csalás ellen nem lehet mit tenni.
Ha szülő. Akkor meghallgatom az érveket és igyekszem objektívan átgondolni, mit is lehet tenni. (Na ez már nagyon nehéz, nekem 2-3 évembe tellett, hogy megpróbáljak ne csak a saját csapatom fejével gondolkodni. És ennek ismeretében jelentős társadalmi munkában segíteni az illetékesek munkáját.)Ja és persze gyerekeimben táplálni a hitet, hogy a legjobb tudásuk szerint megtettek mindent a győzelemért. (Persze ezt csak akkor, ha igaz volt, ha nem küzdöttek, akkor fejmosás lett a vége.)
Azért érdekes, hogy az itt felszólalók nagyrésze 08.31-én regisztrált és kemény 1 hozzászólásuk volt a Blog.hu-n. Engem ez is zavar.
Fura a Te mentalításod, ha valaki nem azt írja, amit szeretnél látni, akkor az az MJSZ embere, és védi a szart. Amennyiben mások is véleményt nyílvánítanak ellened, akkor már a MAGYAR HOKI jövőjéről van szó, és ebben támogató ötleteket adó vagy.
Szerinted az MJSZ-ben dolgozók a hoki ellen vannak? Ha szeretnél ebben a hihetetlen munkában személyesen is részt venni, hidd el találnának Neked munkát. Hogy csak a mostani példánál maradva, készítsd el a Kölyök VK, a menetrendet, majd egyeztesd az összes érintett egyesülettel. És utána hajtasd is végig ezt rajtuk. És amikor a saját egyesületedet kell fegyelmezni, állj a szülők elé, és mondd el miért kell is nekik most többet fizetni. Ez az igazi kihívás.
Azért azt tudd, hogy itt vannak nem kevesen olyanok, akik véleményüket leírták, részletesen kidolgozták a lebonyolítási rendet nem kevés munkával.
@MeLa:
Azért nem vagy Te olyan járatlan a hoki és a számok világában. Miért az igazságosabb, ha 3 csapatból 2 jut fel? Mert erre is lehet precedens. Egyébként erre az a véleményem, ha megdolgozik érte, akkor miért ne. És nekik azért nehezebb dolguk lesz.
@w21:
Kedves kommentelő, azt is hozzászámoltad, hogy sok csapat osztozik azonos jégen pl. Erzsébet, MTK vagy a MAC ilyenkor szept-okt még bekényszerül egy csarnokba és ott lesz elég jégidő a szoros programhoz.
Netán beszéltél a csarnok üzemeltetőivel.
S ha ezt a 18 kört le akarod zavartatni október végéig ami ugye 9-10 hétvége akkor azt is számold, hogy legalább minden második csapatnak el kell utaznia Csíkba, 7-8.-s gyerekekről beszélünk a pályaválasztás előtt iskolaidőbe.
De a mai magyar közlekedési lehetőségek mellett Szegedre sem egyszerű lejutni.
Szeged-Győr
Debrecen-Zalaegerszeg
Ilyen távolságokat kéne a csapatoknak letudni a te terved szerint néha hétköznapokon, úgy, hogy másnap iskola.
Na brávó.
"Ez szép felelet volt, majdnem ötös, kettes."
Ismét okoskodásnak fog tűnni, amit írok, majd jól megkapom a magamét érte, de: volt ugye egy Versenykiírás tervezet, amelyet minden egyesület képviselője előzetesen megkapott, hogy véleményt alkosson róla és az esetleges módosító javaslatait benyújtsa. Remélem ez így is történt és az edzők, szakosztályvezető eljuttaták ezeket a szerkesztőknek. Ezt követően a Liga megvitatta a módosító javaslatokat, s többségi vélemény alapján, szakmai szempontok szerint összeállította a végleges változatot.

Nekem, mint szülőnek persze lehet róla véleményem, sőt kell is, hogy legyen, de hogy a szakma által elfogadottakra röviden és tömören azt mondjam, hogy sz*r...
@MeLa: bocs a vége lemaradt:

Össze kell gyűjteni a javaslatokat és eljuttatni az illetékeseknek, hogy az összegyűlt tapasztalatokkal egybevetve a következő kiírásba már be tudják építeni, ezzel is biztosítva a folyamatos fejlődés lehetőségét.
@moszkvicssluszkulcs:
Szerintem a cikkben benne van a válasz:
" Az A csapatból legfeljebb öt játékos nevezhető a csapat serdülőmeccseire (akár A-ba, akár B-be, de összesen maximum ennyi), de a kölyök B-ből csak a serdülő B-be lehet feljátszani."
@Minarikede: Hozzá. Kérlek mielőtt jegyet osztogatnál légyszíves vedd a fáradságot, hogy készítesz egy táblázatot ahogy én is tettem.
Jégbeosztás: Edzések ugye azért mindenhol megoldottak, ezt az időt mérkőzésre is lehet használni hét közben főleg Bp.-i csapatoknál.

"Az első selejtező időpontja Szept. 5!
Remélem ez sem kerülte el a figyelmed.

Két kérdés:
1.A szegedi, Győri kölyök korosztály szeretne "A" csoportba indulni?
2.A csíki gyerekek az előző szezonokban minden héten utaztak ebben a korosztályban bajnokira Mo.-ra?
@MeLa:
Majdnem jó.
A korosztályos Liga értekezlet egy előzetes lebonyolítási rend szerint megbeszéli a versenykiírás tervezetet. (Ezt természetesen előzetesen megkapják.)
Ha jól tudom idén kettő javaslat is érkezett. Egy az UB-tól és a VB-tól. Ez alapján javaslatokat tettek, amit egy az Elnökség által létrehozott Szakmai Bizottság tárgyalt és fogadott el, esetlegesen változtatásokkal. Ez a javaslat bekerül az Elnökség elé, aki vagy elfogadja vagy visszautalja a megfelelő szintre. Vagy Liga, vagy VB, vagy SZB. És utána kezdődik minden előlről.
Az elmúlt 4 éves tevékenységem alatt küldött több száz megkeresésemre - legyen emil, telefon, személyes egyeztetés - nagyon kevés érdemi reakció érkezett. (Persze ez rossz szóban számomra nem érdemi észrevétel.) A legaktívabb csapatok a MAC és a Volán voltak, de talán az UTE-ét is ide lehetne sorolni. Egyéb okok miatt sokat beszélgettem Miskolciakkal, valamint az Újvárosiakkal. Ezen felül időnként a Sztársz és a Dragók aktivizálták magukat. Arányaiban ez azonban kevés.
Kiemelkedő példa a tavalyi kölyök lebonyolítási rend, amit KK és SZK előterjesztésében, több egyesület támogatásával sikerült átverni ezeken a fórumokon, igaz kisebb módosításokkal.
DE KK munkája igazán profi volt. (Egy kritika azonban rá is vonatkozott. Azt egy hónappal hamarabb is ki lehetett volna dolgozni, azaz elég gyorsan kellett mindent átalakítani.)
ui: de a javaslat nem augusztus 31-én került elő.
@Tillasz:"Ha szeretnél ebben a hihetetlen munkában személyesen is részt venni, hidd el találnának Neked munkát. Hogy csak a mostani példánál maradva, készítsd el a Kölyök VK, a menetrendet, majd egyeztesd az összes érintett egyesülettel. És utána hajtasd is végig ezt rajtuk. És amikor a saját egyesületedet kell fegyelmezni, állj a szülők elé, és mondd el miért kell is nekik most többet fizetni."

Ok.Vállalom.
@w21:
Oké, igyekszem protekciót szerezni Neked!:-)
Dobj meg egy emillel, és megnézzük hol van idén lyuk.
@Tillasz: Mail ment
Lehetne protekció nélkül?:-)
süti beállítások módosítása