HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az előkészítő bajnokság versenykiírása

2010.08.30. 15:39 Hblog

A 21 csapatosra duzzadt U12-es bajnokságban selejtezőt írtak ki az A csoportba jutásért. Mint jeleztük, idén először csak az itt sikeresen szereplő csapatok biztosíthatják játékjogukat a 10 csapatos felsőházban. A bajnokság tehát szeptember 18-án kezdődik a rostával, ahol a szezon általános versenykiírásához képest annyi a változás, hogy számolják a gólokat. Az előző évhez hasonlóan végignézzük a bajnoki versenykiírásokat.

Az előkészítő korosztály játéknapja vasárnaponként lesz. A csapatok egy kört játszanak, oda-vissza alapon, így az A csoportban 18 mérkőzés vár a fiatalokra. A tervek szerint a B csoportban területi alapon kettéválasztják a mezőnyt, az egyikben 5, a másikban 6 csapat lesz, ennek megfelelően az egyikben 8, a másikban 10 meccs várható. Az előző szezonban az A csoportban 16, a B-ben 10 mérkőzést játszottak a résztvevők.

Az U12-es bajnokságban még nem számolják az eredményt, a jegyzőkönyvbe a lejátszva megjegyzés kerül. A cserék irányítottak, a játék folyamán 90 másodpercenként játékmegszakítással egybekötött sorcserét kell végrehajtani, az egy sorba tartozó játékosokat meg kell különböztetni, ez jellemzően különböző színű karszalaggal történik. Mérkőzés közben a sorok között játékoscserét csak sérülés esetén lehet végrehajtani, a 3 sor folyamatos szerepeltetése kötelező. A mérkőzés játékideje 3x18 perc, ennek megfelelően a kisbüntetés 1,5, a nagy 3 perces.

Az előkészítő korosztályba az 1999. január 1. és a 2000. december 31. között született játékosok tartoznak, de a versenykiírás nem tiltja, hogy fiatalabb játékost is nevezzenek a csapatok. Esetükben arra kell figyelni, hogy visszajátszási lehetőség hiányában a saját korosztályuk bajnokságában nem tudnak részt venni. Szintén a versenykiírás hiányossága miatt az így felnevezett játékosra azon bajnokság szabályai a mérvadók, ahová nevezték, tehát például egy mini korosztályos játékos, akit az előkészítőbe neveztek, a feljátszásra vonatkozó szabályok értelmében szerepeltethető kölyök bajnoki mérkőzéseken. Ez a probléma nem csak ennél a korosztálynál áll fent, hanem egészen a serdülő-felnőtt viszonylatig, ahol előírás a szülői és az orvosi engedély.

A bajnokságba idősebb játékos nem játszhat vissza, sem fiú, sem lány. Ha egy sportszervezet az EK korosztályban két csapatot indít, akkor a B csapatba nevezettek közül bárki játszhat az A-ban, de az A rajtlistáján szereplők közül csak a kapus játszhat vissza a B-be. Az A csapatból legfeljebb öt játékos nevezhető a csapat kölyök meccseire (akár kölyök A-ba, akár kölyök B-be, de összesen maximum ennyi), de az EK B-ből csak a kölyök B-be lehet feljátszani. Az A és a B csapat között játékoscserére csak a téli szünetben kerülhet sor, legfeljebb öt játékos helyet cserélhet. Mindkét csoportban legalább 15 mezőnyjátékost és 2 kapust kell a mérkőzésekre nevezni, a mezőnyjátékosok maximált létszáma 20.

9 komment

Címkék: előkészítő versenykiírás u12

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fradihokin még az szerepelt, hogy a felsőházban számolják a gólokat.

U12:„Tegnap délelőtt Dunaújvárosban újra legyőzte a Crvena Zvezda csapatát az FTC-Dunaferr gárdája. Ezúttal szorosabb volt a vége, egyetlen góllal, 5-4-re győzött a közös csapat. Váradi Csaba szerint ez nem is probléma, mivel úgy érezte, egy kicsit lázabban vették a srácok a mérkőzést. A meccs elején szerzett két gól után kényelmessé váltak a gyerekek, utána viszont nagyot kellett a küzdeniük, ami edzőnk szerint remek lecke volt mindenkinek.
Időközben elkészült az utánpótlás bajnokságok selejtezőinek sorsolása. Az előkészítő korcsoportban mindenkinek játszania kell, a közös csapat szeptember 18-án Dunaújvárosban a fehérváriak első, az újpestiek második csapata mellett a most kétszer legyőzött begrádiak ellen veszik fel a harcot, ahol az első két helyen kell majd végezniük a felsőházi szerepléshez. Érdekesség, hogy a kiírás szerint a bajnokságban majd csak az A csoportban számolnak majd eredményeket (tavaly ebben a korosztályban nem volt bajnoki számolás). „

Ez nem túl kevés az egy csapatra jutó összes meccsszám?
@horivan: azt gondolom, téves ez az információ, volt ilyen előterjesztés, de a szakmai bizottság nem támogatta, ha jól tudom
Jön A 2010-2011 es bajnokság, új elnökség , új csapatok és remélhetőleg új lendület. Nem értem, hogy mi az oka, hogy elkerülte a figyelmet az utánpótlás bajnokságban a kvalifikációs rendszer, ami alsó és felsőházra osztja a bajnokságot. 3 korosztályban , három egymástól eltérő rendszer. Az előkészítőben mindenkinek kell kvalifikációt játszani, ez ok, persze itt egy kicsi anomália azért beszorult, a 4 x 4 csapatból az első kettő tovább jut a harmadikok még egy kört játszanak a felsőházba kerülésért , kivéve a negyedik csoportot. Ott 3 tovább jut és a negyedik játszik a többi harmadikkal. Kik vannak ebben a csoportban? A kölykök esetében a 2.3.4.5. és hatodik a kiemelt a többiek 3-as csoportba osztva játszanak 5 helyért. A serdülők esetében az első hat kiemelt és 7-en játszanak 2 helyért. Miért nem lehet egységes rendszerű bajnokságot szervezni és lebonyolítani? Annyi helyen megy és csak el kell tanulni...
Én is a kvalifikációs rendszerhez szeretnék hozzászólni. véleményem szerint az előző év eredményei alapján utánpótlásban kiemelni csapatokat nem tükrözi az erőviszonyokat, ugyanis a korosztályok fele felfelé megy, míg újjak érkeznek alúlról, nem beszélve az egyesületek közötti mozgásról, ami ebben az évben igen aktív volt. Egységes rendszer lenne a megnyugtató mindenki számára, ami mindenkire érvényes és átlátható!
@Roni27: Nos igen lényeges témára tapintottál: kvalifikáció és a demokrácia. Azok a csapatok akik két csapattal neveztek és az egyikkel már helyet kaptak a felsőházban, azok a második csapatukba nevezik be a jobb játékosaikat és ezzel mind két csapatuk a prémium osztályban játszik, s elveszik olyan csapatoktól a helyet akik a második , vagy nem olyan jó játékosokból álló csapatukat megvernék. Ez nem reális, és nem szolgálja a sportág érdekeit. Nem a nép a rossz, csak a törvény - demosztenész...
@St.Sandra: de miért nem kiemelt a zalai Titánok a kölyökben? Nem ők nyertek múlt évben?
@Roni27: Ezt hidd el az érintettek is megkérdezték... Választ nem kaptak. Tavaly az Egerszegi Titánok és a Zalai Titánok csapatát egy alapítvány nevezte a bajnokságra. Idén a Zalai Titánok igazán egerszegi kötődésű játékosai - kivéve Bekő Márkot és Kiss Patrikot akik az AV 19-hez igazoltak - kivétel nékül változatlanul a Zalai Titánokat erősítik. A csapatot változatlanul uaz az alapítvány nevezte és ennek ellenére kiemelt az AV 19 "A" csapata lett aki tavaly az első hatban sem volt...
Szerintem ez a kvalifikáció kiírás nagyon nem jó:

Azok akik indulnak a kvalifikációban, azok nyílván sok meccset szeretnének játszani. Tehát ha ki is esnek akkor is vállalnák az utazást, hiszen ezért is válllalták fel.
Ezért azt még megérteném, hogy kiesik és a gyengébbekkel kell játszaniuk, de azzal büntetni őket, hogy összesen 8-vagy 10 meccsük lesz az évben az durva. Főleg úgy, hogy minden díj ugyanannyi.
Persze többet fognak játszani, csak barátságos meccsen, mert azért a 8 az durván kevés.
A másik, ha már nem merjük megmondani, hogy mennyi az eredmény, mert nem tudom miért, akkor ez a kvalifikáció teljesen szembemegy ezekkel az elvekkel, hiszen nem csak hogy kikaptál, hanem ki is estél: selejt vagy. Azt pedig tényleg nem tudom, hogy a mostani ek korosztályban honnan látszik, hogy valaki B vagy A csapatos játékos, egy olyan csapatnál ahol két csapat van, de ez biztos megoldódik.
Ek-ban van egy olyan ki nem mondott szabály, hogy a "legjobbak" az első sorban vannak utána lefele az egyre "gyengébbek". Azért is, gondolom, hogy mindenki olyannal találja magát szembe akivel egy szinten van se az egyik, sem a másik felállásnak nem sok értelme van, mert csak felesleges fusztrációt és túl könnyű szituációkat hoz. Jelesen senkinek sem éri ez meg kivéve a legyőzhetetleneket, akiknek ez tényleg számít.

NA itt lehet trükközni pl:
Három jó hátvéd az első sorba, és 3 jó támadó a harmadik sorba. Az első sor kicsit kikap a 3. meg nyer, de nagyon. Nem ezt akarták megakadályozni az eredmények nem dokumentásával. Most meg odavetik a gyerekeket az oroszlánok elé?

Ezen csak mosolyogni szoktam, de most sajnos tétje lesz.

VAlaki most már megmondhatná, hogy miért nincs eredmény ek-ban?
süti beállítások módosítása