HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovéniában is nehéz bajnokságot tervezni

2010.08.06. 10:28 Hblog

Nemcsak Magyarországon, hanem Szlovénában is komoly gondot okoz az, hogy hogyan bonyolítsák le a hazai bajnokságot. Náluk ráadásul két csapat küzd az EBEL-ben, így nem könnyű összehangolni az eseményeket. Ennek megfelelően szomszédainknál mindig az utolsó pillanatokban dől el, hogy az előre kidolgozott változatokból melyik lép életbe.

A helyzet hasonlít a magyarhoz, a két EBEL-csapaton kívül az összes többi gárda egy másik nemzetközi bajnokságban, a Slohokej Ligában játszik szeptembertől. Fontos eltérés viszont, hogy míg a szlovének A-csoportos vb-re készülnek, mi divízió 1-esre, így nekik több idejük van a küzdelmek lezárására. Fontos ismerni a naptárat: az EBEL-alapszakasz február 25-én ér véget, a negyeddöntők március 13-án, az elődöntők március 29-én, a döntő április 13-án. Ez a négy dátum az, ahol a két EBEL-csapat be tud kapcsolódni a küzdelmekbe. Lényeges: függetlenül attól, hogy esetleg nem egyformán messzire jutnak, egyszerre lépnek be a bajnokságba. A szlovének döntése szerint a szlovén bajnoki küzdelmek teljesen elkülönülnek a Slohokej Ligától. Négy forgatókönyvet dolgoztak ki a bajnokságra, attól függően, hogy az EBEL-csapatok mikor válnak szabaddá.

Ha a Jesenice és az Olimpija első csapata az EBEL-alapszakasz végén kiesik, a Slohokej Liga első hat szlovén csapata mellé csatlakoznak, így nyolccsapatos bajnokságra kerül sor. Két négyes csoportban egy oda-vissza körmérkőzéses szakaszt játszanak, majd a csoportokon belül elért helyezések alapján helyosztóznak a csapatok.

A következő három változat lényege, hogy egymásra épülnek. Attól függően, mikor esik ki a két EBEL-es gárda, mindig be tudnak kapcsolódni a küzdelmekbe, menet közben dől el tehát, hogy végül hogy bonyolítják le a bajnokságot. Ennek megfelelően mindegyik ugyanúgy kezdődik, és egyre később lesznek eltérések a lebonyolítási rendszerben.

Az második változat azzal számol, hogy a két EBEL-csapat a negyeddöntők során esik ki. Ekkor az EBEL-csapatok nélkül két négyes csoportban játszanak egy oda-vissza kört, a két-két legjobb kerül a következő szakaszba, ahol csatlakozik a Jesenice és az Olimpija. A hat csapat két hármas csoportban egy újabb oda-vissza kört játszik, majd a csoportelsők az első, a csoportmásodikak a harmadik helyért játszanak.

A harmadik változat szerint a két EBEL-csapat az EBEL elődöntők után kapcsolódik a küzdelmekbe. Addig a többi csapat először két négyes csoportban – ahogy a második esetben is teszik – játszik egy oda-vissza fordulót. Az EBEL-ben elkezdődnek az elődöntők, közben a csoportok két-két legjobbja egy újabb négyes csoportban újabb oda-vissza körmérkőzést játszik. A csoportmásodik a jobbik EBEL-csapattal, a csoportelső a gyengébbikkel vív kétmérkőzéses elődöntőt, majd a győztesek 3 nyert meccsig döntőznek, a vesztesek két mérkőzésen döntik el a bronzérmet.

Ha az EBEL-csapatok csak a döntő után csatlakozhatnak, a többiek előbb két négyes csoportban játszanak oda-vissza. A két-két legjobb egy négyes csoportban újabb két fordulót játszik, ahogy a harmadik változat esetében is. Ekkorra dől el, hogy tudnak-e jönni az EBEL-csapatok. Ha nem, akkor ez a 4 csapat egy újabb fordulóban küzd egymással, majd a két legjobb és a két EBEL-csapat egy hétvégi négyes tornán dönt a bajnoki címről. Az első három változat esetén a küzdelmek április 15-éig, az utolsó esetén április 17-én érnek véget.

15 komment

Címkék: szlovénia bajnokságok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erőviszonyokat nagyjából ismerve, az utolsó 2 verzió nem fenyegeti őket .
A rugalmasságuk nekem tetszik, ebben is tanulhatnánk tőlük.Nem variálnak az EBEL csapatok legyengítésével, és tartják a sportban alapvető igazságot, mint követelményt, győzzön a jobb! A minta adott, az utolsó két verzióval nekünk sem hiszem, hogy kalkulálnunk kellene...
Azt lehet tudni, hogy hány pontos Jesenice és Olimpija csatlakozik - teljesen érdemtelenül - az egész évben otthon küzdőkhöz...?
A szlovén kiírást böngészve esetleg nem kerülte el a szerzők figyelmét valami ilyesmi apróbetűs rész: az időközben csatlakozó EBEL résztvevő csapatok 26 évnél idősebb szlovén játékosai egy, míg a 22 évnél idősebb légiósai mindkét kezüket a hátsó felükbe dugva indulhatnak harcba a szlovén bajnoki címért...?
@cuceró: Jobban örülnél, ha a Volán fölvásárolna annyi jó játékost, hogy itthon szarráverje a mezőnyt a farmcsapatával? Szerintem rohadtul igazságtalan lenne az a rendszer, ahol a második legjobb lehet a magyar bajnok. Senkinek nem tiltotta meg a szövetség, hogy induljon az EBELben. Attól mert én vagyok a vesztes, nem a győztes a hibás, csak én nem vagyok elég jó.
Istenem, ha nem a Volan nyeri az OB1et, itt vilaghaboru lesz....
Nem értem ezeket a szlovénokat, két EBEL-csapat miatt ekkora hercehurcát... Amennyiben döntőznének úgy is megvárják őket... Ráadásul, még korit is húzhatnak a lábukra... ájáj...
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: Ha nem a Volán nyeri az OBI-et, akkor legyőzte valaki? Ja, hogy senki sem képes erre? Hát az már az ő bajuk.
@budaijegesmedve: @cuceró: @Vincenzo90: Azért az alaphelyzet egészen más Szlovéniában és Magyarországon. Nem hiszem, hogy elhanyagolható az a különbség, hogy a szlovén csapatok ha úgy tetszik, beletörődtek a szerepükbe. Majd a játékoskeltetői lesznek a két nagycsapatnak, és szökőévenként egyszer talán megszoríthatják őket, ha azok nem veszik komolyan a meccset. Maradnak félamatőrök, és a meccseiket nézi ennek megfelelően egy nagyságrenddel kevesebb ember, mint a magyar bajnokikat, 80 néző már komoly érdeklődést jelent.

Továbbá: mi fér bele 38 pontba?

Hetényi (u24 kapus - 1 pont)
Sofron (u24 - 1pont)
Benk (u24 - 1 pont)
Nagy G. (u22 - 0 pont)
Bálizs (u22 kapus - 0 pont)
Jobb Dávid (u24 - 1 pont)
Orbán (u22 - 0 pont)
Hegyi (u24 - 1 pont)

Ez nyolc játékos összesen 5 pontért, mindegyikük tagja volt a legutóbbi VB-re készülő keretnek Bálizs kivételével, Orbán és Bálizs kivételével komoly EBEL-tapasztalattal. Még 33 pontért kell 14 játékost találni. Szerintem nem nehéz erős csapatot összehozni 38 pontból.
Majd akkor leszek elégedett ha a magyarok is bevezetnek egyfajta pontrendszert és mindenki 38 ponttal játszik!
Apropó:
-Honnan tudja a magyar jégkorong szövetség hogy a Volánban ki hány pontot ér???
-Mi köze az EBEL-ben meghatározott pontértékeknek a magyar bajnoksághoz????
-A Fradi pontosan tudja hogy csak így lehet bajnok mert felvásárolta a válogatott másik felét csak nincs olyan légiósállománya mint a volánnak!!!
-Ha egy bénával futsz versenyt szerinted mit kívánna a béna, ő legyen egészséges vagy te légy béna??? Ők inkább bénák akarnak maradni!!!
Lelkük rajta. De ez röhejes!!!
Üdv.
@dupla7: jol sejtem h Volan szurkolo vagy? Es jol latom hogy gyakorlatilag lebenaztad a csapatod?

ja es ha ez a "bena" Volan nem veri korbe az OB1es csapatokat, akkor baj van... nagy baj....
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: Szerintem ezt benézted. A "béna" alatt a hazai csapatokat értette, akik "lebénítják" az "egészséges" Volánt. Ennyi idézőjelet! :)
@dupla7: -"Honnan":megküldik nekik mindin évben.
-"Mi köze az EBEL-ben meghatározott pontértékeknek a magyar bajnoksághoz????":
Mi köze egy EBEL csapatnak a magyar bajnoksághoz????
-"a válogatott másik felét": nevekkel támasztd alá lécci.
-"mit kívánna a béna": ha reálisan gondolkozik a másik lerontását, mert bénát utoljára Jézus gyógyított meg.

válts nicket, javaslat: dupla0
@Nick Snot:
-"mit kívánna a béna": ha reálisan gondolkozik a másik lerontását, mert bénát utoljára Jézus gyógyított meg.

Ezzel mindent elmondtál magadról! Köszönöm!Tehát nem tudsz a sorok között olvasni!:) Gratulálok!!

Válts nicket!Javaslat:sötétmintabelsőzseb00
@dupla7: fú, de megkaptam! jaj! még írok néhány felkiáltójeles mondatot! sőt, többet is rakok a végére!!!
én örülnék a 38 pontnak. több mint a 0.
süti beállítások módosítása