HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Briancon mégsem menekült meg

2010.07.27. 11:33 kerusz

Nem egyszerű az élet a francia bajnokságban sem. Hétfő délelőtt írtuk, hogy megmenekült Szélig Viktor csapata, de estére az események újabb fordulatot vettek. A francia szövetség (FRHG) hivatalos közleménye szerint a Briancon mégsem teljesített minden feltételt, így nem indulhat a Ligue Magnus 2010/11-es küzdelmeiben. A szövetség máris keresi azt a másodosztályú csapatot, amely a Briancon helyén indulhat az élvonalban. Szélig Viktor egyelőre nem tudja, hol fog játszani a következő szezonban.

Mint a közleményből kiderül, a múlt hét végi engedélyt feltételekhez kötötte a licencadó testület, többek közt ahhoz, hogy az egyesület hétfőn délig aláír egy szerződést, amely garantálja a klub pénzügyi helyzetének rendeződését. A határidő letelte után Luc Tardif, a szövetség elnöke telefonon beszélt a Briancon vezetőivel, akik megerősítették, hogy nem kívánják aláírni a szerződést.

Az egyesület és az FRHG között vitatéma volt, vajon átalakulhatnak-e részvénytársasággá, a klubot működtető korábbi gazdasági társaságra hagyva az adósságok rendezését. Ehhez a licencadó testület és a szövetség az átláthatóságra hivatkozva nem járult hozzá. Bár hetek óta azon dolgoztak a felek, hogy a Briancon a legmagasabb osztályban indulhasson, ennek a vitának is köszönhetően az utolsó pillanatban meghiúsult ez a terv.

Az FRHG máris azon dolgozik, hogy a másodosztályból pótolja a megüresedett helyet a ligában, a másodosztályba pedig a D2-ből emeljen fel egy erre alkalmas csapatot. A Briancon résztvevője lett volna a hagyományos bledi nyári tornának is, a szlovén szervezőknek főhet a fejük, hogy megfelelő beugrót találjanak a vörös ördögök helyére. A francia csapat szurkolóit hatalmas meglepetésként érte a hír az előző napi öröm után. Fájdalmukat mélyíti, hogy szeretett klubjuk vezetői nem kommunikálnak senkivel, nincs információ az ügy hátteréről.

Mindez nem meglepő azok után, hogy a klub a játékosokat sem értesítette a legfrissebb hírekről, a csapat magyar hátvédje, Szélig Viktor is blogunktól értesült minderről kedd délelőtt. Ezt követően telefonon elérte a csapatkapitányt és az intézőt, akik megerősítették, 99% az esélye annak, hogy a Briancon nem lesz a Ligue Magnus tagja.

"Luciano Basile edzővel még mindenképpen beszélnem kell ahhoz, hogy tudjam, mire számíthatnak a csapat játékosai – mondta blogunknak a válogatott csapatkapitánya. – Addig is próbálok tájékozódni, várom a híreket Franciaországból. Felkészületlenül ért minden játékost ezt a fejlemény, mert ma reggelig úgy tudtuk, rendeződtek a dolgok, és augusztus 11-én megkezdjük a közös felkészülést. Az idő viszont most már sürget, egy napon belül ki kell derülnie, hogy mi lesz az érvényes szerződésünkkel, mert a másodosztályban aligha ezzel a kerettel indul a csapat."

40 komment

Címkék: briancon szélig tardif

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrót volán fradi,DAB!
Gyere haza Viktor,az EBEL sem rosszabb,mint a Francia bajnokság,szükség van a magas szintű játékodra
@Peetyke: nem kell nektek minden újvárosi játékost "elrabolni"! Jó lesz Ő ,ha a DAB-ban szerepel Magyarországon,mint mingíg!!!
@hokiss: Mert van egy szint ami alatt nem érdemes játszani,ennyi idősen,és ilyen tudással,de nyugi 2 év és otthon lesz nálatok Újvárosban,levezet példát mutat a fiataloknak,mint ahogy remélem Godó is teszi pár év múlva.
@Peetyke: Szerintem nem férne bele a ponthatárba, vagy rosszul tudom?
Sajnos pontok miatt nem férne el, de a Dab-ba hazajönni, visszalépés. Akármennyire nem tetszik....én is szeretem a Dabot, de az kevés, legalábbis neki.
@check: Hát,ha te el tudsz igazodni ezen a pontrendszeren?De talán sikerülne kisakkozni,ha megállapodnának
elképesztő...a francia szövetségnek van igaza, nem asszisztálnának egy csalárd csődhöz, a Briancon vezetői pedig elég sötét alakok lehetnek.
Szélig meg szerintem ott fog játszani, ahol tud nyugodtan egy kis pénzt még keresni,sok választása biztos nem lesz....
@Peetyke: ha mindenkinek azt mondjuk hogy visszalépés a MOL Liga, soha senki nem fog ide jönni. Egyetértek a DAB nincs olyan erős mint a francia él klubbok, de a francia bajnokságban van a DAB-nál gyengébb csapat véleményem szerint, így kérdéses mekkora az a visszalépés. A volánnak jól jönne most nagyon Vitya, ennek ellenére remélem hazatér a kapitány, és az újvárosi fiataloknak mutat egy kis példát elszántságból és küzdeni akarásból.
@hokiss:
Átigazolások:

Dab.Docler

Érkezett:
Varga Arnold (Dunaferr, utánpótlás)
Tyler Metcalfe (CAN, University of Alberta, CAN)

Távozott:
Erdélyi Péter (eltiltás)
Horváth Gáspár (FTC)
Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19)
Borsos Attila (FTC)

Én úgy nézem inkább a fradinak kellene címezned az "elrablásokat".
Nem csak erről az idényről szól a történet.
Gyere haza Vitya! :) Mindig ő volt a nagy kedvenc Újvárosban, jó lenne megint dunaújvárosi szerelésben látni.
@Gabberboy: Vityát bármilyen fura, de a Volán tábor is szereti, nem kicsit. :) Na persze ez nem vonatkozik mindenkire, de ez igaz az újvárosi szurkolókra is.
@Stommy: A profizmus profi karrier nem klubszereteten hanem az anyagi javadalmazásokon múlik.Már írtam ilyen tudással színvonalasabb bajnokságban játszani mindig kihívás.Amikor már úgy érzi sok akkor biztos hazamegy.Hál Istennek a MOL ligás csapatok is belehúztak rendesen minden idők legkomolyabb bajnoksága lesz,például ha a Fradinál marad pénz akkor talán a Fővárosi Hoki Fanatikusok is akár EBEL meccseken tombolhatnak ahol 10.000 néző is lesz pár éven belül.
Ha Magyarországra vissza jönne akkor talán a Volánt is választaná EBEL miatt!!! De a ponthatárok véget még beférne a Keretbe ? De a DAB-ba is be férne még nem ???
@ekanai: Persze egyértelmű, kiérdemelte a szeretet, főleg a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt. Nekem Szélig kb. olyan mint a fehérváriaknak Palkovics.
Én nagyon szívesen látnám a Volánban: kivételesen intelligens, jó küzdőszellemű, tapasztalt játékos, nagyon sokat segíthetne a fiataljainknak. Könnyű megérteni, hogy más is így van ezzel.
Szerintem nálunk a védők előtt kétféle példakép lehet: Tokaji, a maga technikás megoldásaival (és ehhez nem kell száz kilósnak lenni), illetve Szélig a powervédelemmel (akit annak idején csakis azért utáltunk a keménykedései miatt, mert ellenünk tette meg - valószínűleg minden csapatban istenítették volna érte).

További vitákat megelőzendő: elismerem, hogy erre az Újvárosiak mindig is büszkék lehetnek, és hogy a Volánban nem nevelődtek ki ilyen védők soha.

No, most, hogy ezen túlvagyunk, Vikor, gyere a Volánba! Jó a hangulat, sok az ismerős! :))

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
nálunk=hazánkban
Attól, hogy a Briacon nem indulhat vannak francia élcspatok ahol szerintem számolnak vele mivel ismerik mert évek óta ott játszik és egy jó védőre mindig szüksége van bármelyik csapatnak ugy hogy ez a hazatérés még koraikijelentés lenne. Mert volánba nem fér be mert már így is átlépték a 60 pontot a másik MOL ligába visszatérés az anyagilag nem lenne jó huzás mégis csak családja van. Jelen esetben nem hinném hogy bármelyik magyar csapat a volánon kivül megtudná neki adni a Briacon-i fizetést vagy megközelítőleg annyit!
@Steel Bull: Nem tudom Vitya mennyit keresett Brianconban, nem is érdekel különösöbben
.
"Nem titkolt cél, hogy három éven belül ismét olyan csapat alakuljon ki városunkban, amely ismét fel tudja venni a versenyt régi riválisával, az Alba Volán együttesével. Mint azt együttesünk ügyvezetője elmondta, ennek megfelelően a kiemelt hazai játékosok kiemelt juttatásra számíthatnak, ám ezért cserébe látványos és eredményes játékot kell letenniük az asztalra." mondta Azari. Nem számszerűsíti igaz, de nekem úgy tünik ebből h az is célja hogy pusztán a pénzért ne menjenek a volánba a játékosok. Ráadásúl ha a volánnak lenne több pénze nem így nézne ki a játékos keret július végén. Viktor nagy lokálpatrióta, csalódnék ha más magyar csapatban játszana.
Azért meg kell állapítani, változnak az idők. Még élénken élnek bennem azok az 5-10 évvel ezelőtti fehérvári kommentek, amiket anno Marciról, Ladányiról, Horváthról, Tokajiról, vagy legfőképp Széligről írtak (a névsort orrvérzésig lehetne bővíteni).
Ehhez képest ami most van...

Mi legalább még mindig utáljuk Fodort, Svaszit, Cicát és Kangyalt :)
@Raon: nekem van egy nagyon jó ismerősöm, úgy hívják, Szélig Viktor:) Mit ad Isten , ez a gyerek kijelentette, hogy ő bizony ebben a (még) kis hazánkban, csak Dunaújvárosban hajlandó kergetni a pakkot:)))
azért lehetnénk egy kicsit figyelmesebbek Vityával szemben! Az a 19 játékos, akit most lapátra tesznek, nagyon nagy szarban van. Először tisztázni kell a pontos helyzetet, utána meglátjuk, mi lesz. Szerintem elsődleges tanácsadója most Basile lesz, aki viszonylag otthon van az európai piacon. A franciákhoz ekkora hercehurca után szerintem nem lesz sokkal egyszerűbb elmennie, még ha ez is az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hiszen mindenki nagyon óvatos lesz a fizetési plafon betartásával, július végére meg a büdzsék ott is elköltődnek. A helyzet elég bonyolult és sztem általánosabb, francia problémáról van szó, nem annyira brianconiról. Úgyhogy első körben kívánjunk Szélignek sok sikert a megfelelő klub megtalálásához, aztán szünet, aztán jöhetnek a klubpreferenciák!
@a. Bárd: "Mi legalább még mindig utáljuk Fodort, Svaszit, Cicát és Kangyalt :) "úgy is van uriember nem változtatgat kedvenceket
:D :D :D
@kiralyfi: remélem ez így is lesz ;) sőt Godót is visszavihetnétek.
@kiralyfi: Ja akkor én emlékszem rosszul, hogy az utolsó hazai szezonja előtt hova is akart igazolni, csak nem engedték...
@Licsimi: jön a volánsovinizmus:)
@1885*: és mint tudjuk az úr mindig úr marad:)
@kiralyfi: Szerintem nem. Csak leírtam, hogy hol akart játszani. :))
Ezért szokták mondani, hogy soha nem mond, hogy soha. :))
bocs,de Vitya nem fér be a Volánba!!!
sajnos lelassult!
@öregvitéz: Hátha addig gyorsul egy kicsit...
Arra nincs esély, hogy Franciaországon belül vált klubot??
@Licsimi: olvastad az új cikket a Viktorral?:)
@Licsimi: Árpiról mikor írod le akármit is írsz, akár így akár úgy történt? Érdekelne. Ha nyuszi vagy írd meg emailben. :)
süti beállítások módosítása