HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Borsos Attila 15 év után távozott

2010.07.12. 16:12 F. Kapus

"A Dab.Docler vezetőinek bizalma megingott irányomban, amire szerintem nem volt ok. Meg akarom mutatni, hogy más csapatnak akár 37 évesen is tudok segíteni" – mondta Borsos Attila, miután elköszönt a dunaújvárosi csapattól. 1995 óta jégkorongozott ott az erdélyi csatár, ezt kétszer szakította meg néhány hónap erejéig, amikor visszatért nevelőegyesületéhez, és a Progymban játszott. Most lezárult egy időszak, az FTC-ben folytatja pályafutását a veterán támadó. Egyéb átigazolási-szerződési híreink is vannak.

"Egyáltalán nem vagyok kiégve, nem szeretem, ha ezt éreztetik velem. Az FTC-től korrekt ajánlatot kaptam, el is fogadtam. Az egészségemtől függ, meddig játszom még. Ha nem sérülök meg, 2-3 jó évem van. Épp a szezon után gondolkodtam el, mikor volt utoljára olyan idényem, hogy egy mérkőzést sem hagytam ki. Kisebb problémáim voltak, de legutóbb minden meccsen jégre léptem. Ez egy fiatal sportoló esetében is nagy szó.

Magyar–román kettős állampolgár vagyok, utoljára 2008-ban játszottam a román válogatottban. Hívtak azóta is, de az utazásomat és a biztosításomat nem fizetik, így már nem megyek. Dunaújvárostól nyolc kilométerre telepedtem le, van egy szép családi házam. Amikor abbahagyom az aktív játékot, szeretném tapasztalataimat átadni. Akár edzőként, akár erőnléti edzőként. Rengeteget készültem egyedül pályafutásom során, sok tanácsot tudok adni az étrendtől a felkészülési menetrendig, edzéstervig minden területen."

Megvan tehát a Ferencváros tizedik új igazolása is. A hírek szerint egy légiós hátvéd még biztosan érkezik a kerethez. Komoly erősítésnek számít Valentényi Sándor gyúró és felszerelésmenedzser átigazolása. A birkózóként és szumósként világbajnoki éremig jutott egykori sportoló korábban Dunaújvárosban látott el hasonló feladatkört, most az UTE-tól érkezik a Ferencvároshoz.

Fontos információ a zöld-fehér hívek számára, hogy Marko Hucko egy évvel meghosszabbította szerződését. A Slovan Bratislava-nevelésű 21 éves hátvéd tehát marad, viszont távozik a finn Kim Kauttonen és Rencz Dániel, akik nem kaptak ajánlatot a klubtól. Nyilvánvalóan érzékeny veszteséget jelent, hogy a jelek szerint Beau McLaughlin, a zöldek majd egypontos átlagot nyújtó amerikai támadója nem tér vissza Budapestre. Ő kapott ajánlatot, ez a tavalyihoz képest másfélszeres fizetést jelentett volna számára, de nem fogadta el. A pontokat szintén nagy számban termelő Hegyi Ádámmal megszakadtak a tárgyalások, a korábbi hírek szerint ő a Fehérvárhoz tér vissza.

Gergely Zsomborral megállapodott Csabai Gábor szakosztály-igazgató. "Csatárunk kapott egy bizonyítási lehetőséget, augusztusban velünk készül, és a svéd edző ez idő alatt eldönti, számít-e játékára a szezonban. Hakan Nygren július 25-én érkezik Magyarországra, rögtön elkezdi a csapattal a munkát. Mivel Erzsébeten csak augusztus 16-ától lesz jég, addig a jeges edzésmunkát valahol máshol kell megoldanunk."

Szilágyi Leventével még folynak a tárgyalások, kérdéses, a fiatal csatár miként tudja vállalni a délelőtti edzéseket. Pleszkán József, a Vasas Bp. Stars 17 éves kapusa szintén jó ajánlatot kapott. Az utánpótlás-válogatott hokis gondolkodik, keddre ígérte a végleges választ. Mivel ő lenne a harmadik kapus a keretnél, nyilvánvaló, hogy a felnőttcsapatnál a tavalyi második számú kapussal, Hortay Olivérrel nem számolnak. "Mindenképpen meg szeretnénk tartani őt, az utánpótlásban edzőként számítunk rá. Emellett támogatjuk, hogy a juniorbajnokságban egy másik csapatban védjen."

Az már korábban kiderült, hogy az FTC részt vesz az augusztusi Brassó Kupán, további felkészülési mérkőzésekről egyelőre nincs információ, de nem kizárt, hogy a svéd edző korábbi csapatával, a Partizan Beograddal találkozik a szezon előtt a gárda.

88 komment

Címkék: ftc borsos csabai pleszkán hucko

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jövőre a Fradi az NHL-ben indul
Csabai nagy ász lehet, az biztos. Azért 10 nem akármilyen igazolást hozott össze. Borsos biztos hasznára lesz a csapatnak.Lesz saját jégpályánk,jó csapatunk. Igazán fantasztikus átalakuláson megy keresztül a szakosztály. Egyedül a Mol ligát illetően az Újpest miatt van hiányérzetem...remélem hamar összeszedk magukat.
már a gyúró is :S ???,
@freddyD: hát védőket hozhatnának az NHL-ből...Strudwick nem ér rá?
@freddyD: asszem még csak repülőn nem utaztam a jól bevált könyvtári olvasójeggyel. egy próbát megér.
@freddyD: Es a meccsekre a szponzor busztarsasag az orangeways ropiti. ;)
éjáó, akkor újabb 2 kapusreménység kuka...
@Nick Snot: biztosan nem Hortayra gondoltál.
Örömteli, hogy az "idegen" Csabait kapásból hazazavarni vágyó T. fradi drukkerek elhallgattak. Remélem így is marad... ;)
@1885*: Valentényi miatt nálam egy nagy fekete pont került be a füzetbe a sok piros mellé :/
@peterszky: épp most olvastam a Fradihokin,hogy miért ;) ennél nagyobb bajotok sose legyen, lesz egy jó csapatotok!
@lakota: ha a Te csapatodról nyilatkozna egy frissen idejött valaki, akiről alig tudsz valamit, és kapásból azzal kezdené, hogy megszűntök, akkor nem tudom hogyan fogadnád...

amit mondott eddig betartotta ezért piros pont jár neki nem is egy...
@Mr. Whisky: És még Zsombi is megkapta az esélyt! :)
Ma még csak egy embert igazolt a fradi? És azt sem újpestről? Nem lesz ez így jó! Szedjétek össze magatokat!
@moszkvicssluszkulcs: nem maradt már csak a Pék Gyuri, szerinted ő kell nekik? :) :)
@1885*: Azért mi sem vagyunk hülyék :D
@1885*: Csak akkor, ha lehozza a kapust!
@Mr. Whisky: nem ezt nyilatkozta, de ti ezt hallottátok meg belőle. mindegy, facsipesszel is el szoktunk beszélgetni a hermeneutikáról Bill nyilatkozatai kapcsán! :)
@peterszky: anytime :) többek közt ezt szeretjük benne. Meg amiért sportszerű, önkritikus nyilatkozataival sikerült szétverni a csapatot.
@Fradi-Mate: gondoltam :( hát 1 próbát megért :)
@vaze: ezt fogtuk fel belőle, igen, mert már évek óta ez megy hogy megszűnünk vagy sem, hogy talán lesz csapat...

és akkor jön egy új ember akiről semmit nem tudunk és kitol egy ilyet...

mindegy az akkor volt most meg most van!
Tisztelettel kérem a Fradi vezetőit, hogy legalább egy szatyor korogot hagyjanak Újpesten.
Remélem most már Újpesten észbekapnak!!!
@Trailblazers1: egészen picit már késő ehhez, nem?

kár ezt én is sajnálom, de azért ilyenkor eszembe jutnak milyen boldogan énekelték az ünnepel az egész város című dalt nekünk a tavalyi szezon kivételével igencsak sokszor... és ilyenkor egy picit elmosolyodok magamban...

most a kocka megfordult, talán szó szerint is :)
@1885*: Azért lesz csapat jövőre Újpesten. Ha a továbbiakban minden jól megy, talán nem is olyan rossz.

Egy eszmefuttatás, ami a témába vág:
apalyaszelen.blog.hu/2010/07/12/hogy_e_a_jatekos_kiloja
@peterszky: -csatlakozom hozzád a Dínó miatt!
@fetyiszov: most :) vagy :( küldjek? azért 125.szülinapra szép kis ajándékot kaptunk szó se róla. Karira valami mást kérnék
@Trailblazers1:persze:utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=890
@Disznóvágási Feri: köszi a jövőre azt az általam korábban említett 2011-12-es szezonra érted?
és hogy-é kilója? ;)
Valentényi? Hmm reméljük melózni is fog:-D
Hát én már sok érdekeset hallottam az itthoni hoki világából,de ilyen aranyemberről még nem.V.S. soha nem volt Dunában sem s máshol sem szerelésekkel foglalkozó ember.Csak megjegyezni kívánom a dunaújvárosi úriembert Erdősi Ferencnek hívják. Ha V.S től várják a clubb játékosai hogy a korcslya éles legyen, hát lesz ott zavar. Mert aki nem tud ebben a munkakörben megkülönböztetni két különböző típusú korit, az elég gáz. Ezen a szinten! És még gyúrni is mellette? Nem semmi!
@1885*: Majd a kofák megmondják. :) Szerintem a 2010/2011-es szezon sem lesz olyan szörnyű, mint amilyennek szinte már elvárják itt néhányan.
@Disznóvágási Feri: hát, én nem várom el, de nem látom a fényt az alagút végén. Heti, Kirichenko, Sikorcin, Dubek, Borbás...időrendi sorrendben,
most erre mit mondjak? nem sok optimizmus maradt bennem.
Tényleg ki tudja, hogy milyen időre szólnak a szerződések a Fradiban??? ;)
@1885*: erre kár apellálni :)
ankéton beszélgettek a jövőről is, elvileg már tavasszal megkötjük a szerződéseket 12 hónapra és akár nem csak 1 évre, ehhez nyilván látni kell ki hogyan teljesít...

azt hiszem bízakodhatunk amennyire szar volt Csabai belépője most már annyira örülök hogy itt van. amit eddig mondott az megtörtént, a jégpályára kíváncsi leszek, mert az sajnos nem csak rajta múlik...
@Mr. Whisky: mikor lesz a következő ankét?benéznék :)
@rolling24: persze, de megmondani úgysem merik Valentényinek, mert ha csak ránéznek össze fogják csinálni magukat a vezetők:)
@1885*: mekkora perverzitás van benned?:) fradi ankétra mennél?:)
@kiralyfi: ja új neven 008* :D :D + nálunk nincs ankét se :)))
@kiralyfi: Nem kell tartaniuk semmi ilyentől,mert V.S. kítűnő nyelvérzékkel rendelkezik.:)))
@1885*: "Augusztus elején a nyilvánosság előtt alakul meg a Támogató Testület és a jégpályán szurkolói találkozót szervezünk." via utehoki (az előbb linkelted be. :))
@1885*: Hüffnert és Bontovicsot kihagytad. :) Maradhat még Fábry, Davis, Kiss G., Szajbert, Roczanov, Rafaj, Németh P., Rusznyák, Szőke és sok fiatal, jöhet Tolnai, Rencz és sok fiatal. Szemernyi optimizmus? :)
@Disznóvágási Feri: Davis már rég hazament és vissza sem tér,Németh P. külföldre megy,Rusznyák nem marad,Rafaj fehérvár
@Disznóvágási Feri: oops, itt már csúsztatni sem lehet? úgy értettem augusztusig :D :D ja a Támogató Testület fog játszani is?
bezzeg a Fradinál havonta ankét, naponta új igazolás, tényleg lesz valami transzparens, hogy Bocs Csabai, hogy csúnyákat írtunk a blogon? :P
@Mr. Whisky: Nem ezzel kezdte, hanem azzal, hogy csak akkor hajlandó indulni, ha értelmes munkára van esély. Ezt értelmezte a Fradi tábor (egy része) az idegenszívű áruló pofátlan húzásának... :)
Most persze tetszik, az ex-volános aki semmit nem tud a Fradi szívről, de ezzel persze semmi baj nincs. Viszont sztem egy bocsit megérdemelne az akkori hőbörgőktől... ;)

..bár, már az is eredmény lenne, ha kicsit magukba néznének...
@Disznóvágási Feri: Fábry, Davis nem hinném, mert légiósok, ja látom már fraind beírta, értük is kár
ja, kihagytam Bontovics Hüffnert is nélkülük is hosszú volt a lista, nem?
sok fiatal?? azok is mennek el én úgy tudom, ja meg UP. szakmai ig. Pék, a pedagógus :) hurrá :D de most tényleg örülünk Vincent?
@fraind: Németh hova ment?
@lakota: "most már annyira örülök hogy itt van" - Mr. Whisky ilyet elég ritkán ír :D Szerintem legalábbis. Ezt ki is nyomtatom és átadom neki bekeretezve :)

Más: ha Hegyi olvasná, akkor ezt nézze meg -> marvell.index.hu/imgfrm/6/4/6/2/IMG_0006926462.jpg és utána üljön vissza tárgyalni :)))
@1885*: anglia v svéd ha nem jönn össze volán farm
@fraind: drukkolok, hogy az első 2 jöjjön be neki:D
@lakota: volt egy elég erős, hatásvadász, szerintem felesleges megnyilatkozás, egy embertől, akiről azt sem tudtuk, kicsoda, hogy került oda, ahova... azóta sok minden történt, nyilván más kontextusba kerültek a dolgok. ez jó. reméljük nem egy nagy lufiról van szó, mondjuk én úgy isten igazából március környékén fogok merni örülni.

ha lesz rá okom, magamba nézek, ha rálépek a lábára, bocsánatot fogok kérni.
@peterszky: erről jut eszembe, hogy a Winter Classic végén valamelyik "erős emberetek" beugatott a kispadunkhoz úgy, hogy félig átmászott a kerítésen...erre kapott egy akkorát VS-tól, hogy beesett a közönség közé...most akkor mi lesz?...REVENGE! ;-)
@1885*: fraindnak tuti infói vannak, eddig is minden bejött, amit mondott ;-)
Sok sikert Attila. Jo lessz a Fradi az iden.
@Ringleader: Nem hiszem, hogy lesz újra :(
@lakota: benned komoly komplexusok dúlhatnak.

honnan is veszed hogy már nem lett megdicsérve a 2. ankéton? a mondanivalója az 1. ankét után letisztult egyébiránt, utána vártuk a tetteket, amik be is következtek.

elvileg jönni fog még 1 ankét ott kíváncsi leszek miről lesz szó...

egyébiránt ne is haragudj hogy az elmúlt évek nihilje után szkeptikusak voltunk és foggal körömmel védtük azt a picit ami a mienk. rájöttünk már a kioktatásod nélkül is, hogy szerencsére nem Tőle kell védenünk magunkat.

@peterszky: nah várom a kinyomtatott cuccot
-Eltűnt a kommentem...Véletlen?Lehet,sértően fogalmaztam,de minden szavam igaz volt.Lehet,hogy ez a baj...
@váradi: nem baj, de itten nem lesz ilyen tartalmú komment, kösz a megértést
A Dínó is csak élni akar.
Pleszkán Joci a szívedre hallgass ráérsz még pénzt keresni... :)
@canadien: Talán ezért jön a Fradiba ;-) /ha jön/
Lesz Csabaitól nyilvános térdenállós bocsánatkérés? "Megkövetős" ankét?:)
@facsipesz:
Mi a helyzet Káposztáson? A régiek megmaradnak?
A hírekben erős Fradi dominencia van..
Igaz ez Újvárosra, Fehérvárra, Erdélyre, Steauára is. Újpestet azért nem írom, mert azt látom, hogy ott most "Ősrobbanás" előtti állapotok lehetnek.
@fraind: Hacsak nem Te vagy a menedzserük, szerintem ne add elő kész tényként azt, amiről még maguk a játékosok sem bizonyosodtak meg. :)
@váradi: az kevés ha minden szavad igaz!
Úgy kell fogalmaznod, hogy minden félszavad legyen igaz! :))
Amíg ez nem megy, sajna ez a sors vár rád! Hasonlóan hozzám! :)))
@Iceblack: Ne mártírkodjunk már, felfogható, ez a jegkorong.blog.hu és nem a blikk, vaze. Senkinek a magánélete, meg az azzal kapcsolatos pletykák, fél- és egész igazságok nem ide tartoznak.
Tudja valaki, hogy McLaughlinnal mi a helyzet? Tényleg másfélszer annyit kínáltunk Neki és nem írta alá? Elég fura, mert szívesen maradna, amennyire tudom.

Ő az akinek a mentalitása, tudása nagyon hiányozna ősztől.
@Bandoar: Igen nagyon fog hiányozni, fradihokin ott van miért nincs már itt.
@Mr. Whisky: Azt olvastam, már ha erre gondolsz: "Beau McLaughlinnal azonban nem sikerült megjegyezni, így ő nem jön vissza."

De mi van a hátterében a dolognak? Tényleg a tavalyi lóvé másfélszeresét nem fogadta el? Tárgyalt Vele a vezetőség?
@Bandoar: Benne van a cikkben, hogy tárgyaltak vele, de nem fogadta el.
@Bandoar: Annyit tudok mint ami a cikkben is le van írva. Sajnálom a hegylakót nagyon :(
@Tillasz: Hát az látszik, hogy a fél szezonra szerződött játékosoknak pont annyi adatott:(
A MOL-liga tavaly is bravúr volt, idén nem tudom, mi a cél, mindenesetre infó nem sok szivárog ki..

A Fradi szívóereje meglehetősen látványos, pénzcsapot találhattak a Ligetben:)
@F. Kapus: Pont erre lennék kíváncsi valaki bennfentestől, mert én kérdeztem Beau-t és azt mondta, hogy semmilyen ajánlatot nem utasított el a Fradinak, kis pénzért is maradt volna, mert vissza akart/akar jönni Budapestre...

Igazából mindegy, ha már le lett zárva a dolog, de a legjobb emberünk volt. :(

Borbás Gerinek nagyon örülök, szerencsére nem nagyon volt benne a balhékban a derbiken, mindig profi volt a hozzáállása és szívvel-lélekkel játszott, remélem a Fradiért is úgy fog! :)
@Bandoar: mikor beszéltél Beau-val ?
@Mr. Whisky: Semmi komplexus csak, nem járok Fradi ankétra. :) Épp ezért én annyit láttam a sztoriból, h az első megnyilvánulására a Fradi tábor hangosabb vége egyből a távozását követelte, mondván ki ez, aki mit képzel itt?. (Teszem hozzá, nem egyedülálló, h a szurkolók jobban értenek mindenhez, mint az aki már bizonyított.)
Ha Csabait megkövették ankéton, akkor OK. végülis az a lényeg.

@szorgalmas: Sztem semmi hatásvadász nem volt abban nyilatkozatban, csak nem tudtad pártatlanul elolvasni. Az hogy nem tudtad kicsoda, szintén azt mutatja, h nem akarsz/tudsz kilátni a Fradiból. (Bár nem hiszem, h ez így igaz, inkább csak a hatás miatt írtad nem? ;) ) Ez szúrta a szemem akkor is, h úgy alkottak markáns véleményt néhányan, h meg sem próbáltak utána nézni a háttérnek.
@Bandoar: furcsa lesz annyi szent Brobást zöld-fehérben látni...

egyébiránt aki még nem tudná lehet szavazni a mezeinkre a fradihoki.hu-n, eléggé szépek vannak, úgyhogy ebből ha valaki csak viccből kattolna a szerinte legcsúnyábbra nem fog menni :)
@F. Kapus: -Hanem,hova tartoznak az igazságok,ha nem ide?!Épp,hogy a pletykaszint nem tartozna ide!Sajnálom,hogy odáig süllyed ez a fórum,hogy már a tények is bántóak lehetnek,és nem közreadhatóak!De egyszer majd személyesen megbeszéljük ezt is.Nyugi,meg fogsz ismerni,és meg fogod érteni,hogy miért is írtam azt,amit.De a valóban képzett felszerelésmenedzserektől és egészségügyi szakemberektől,akik ebben a sportágban tevékenykednek,a blog nevében is elnézést kérek!
@Mr. Whisky: huuuuuuuu tudod mennyire izgultam h nem is lesz sasos??? :) Nem is kerdeses melyik a kedvencem, nyomtam ra nagyot :D
@fradigy: van papa, van mindenféle, de a 3. nálam visz mindent :)
@Mr. Whisky: erdekes, nekem az tetszik legkevesbe. na de meg szerencse h nem vagyunk egyformak :)
ha tudnád ez neked mekkora mázli :D
@E11: tegnap

Hajrá Fradi!!
@Mr. Whisky: Lehet, hogy nem szeret 3 hónapot várni a fél évvel ezelőtti fizetésére, és ezt meg is mondta!(?)Amit Ő képviselt, az volt az IGAZI Fradi szív! Még nem késő tessünk a kérdést felszínen tartani!
süti beállítások módosítása