HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A legjobb háromba készül a Miskolc

2010.07.07. 20:16 Hblog

"Szeretnénk minden ellenfelünknek komoly riválisai lenni a jövőben!" – jelentette ki határozottan Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke. A klub vezetője nem a levegőbe beszél, kollégáival tesznek is azért, hogy hatalmasat lépjen előre a sportág a városban. Miskolc egyetlen első osztályú csapata ennek érdekében Kanadából hozott trénert, a tavaly a Budapest Stars kispadján másodedzőként és az U18-as válogatott kapitányaként dolgozó Bob Dever dolgozhat a Jegesmedvékkel. Nemcsak a felnőtteknél kap szerepet, az teljes utánpótlás munkáját is felügyeli a következő szezonban.

A felnőtteknél a krynicai U18-as világbajnokságon Dever mellett dolgozó, miskolci exvezetőedző, Mayer Péter segíti a kanadai tréner munkáját. A cél a bajnokságban, a Mol Ligában és a kupában is a legjobb három közé jutás. Fontos és a miskolci hoki történelmét ismerve kiemelt jelentősége van, hogy az eddig félprofi játékosok komoly szerződést kapnak. A profi státus lehetővé teszi, hogy a játékosok csak a hokival foglalkozzanak, mellette legfeljebb a tanulásra kelljen figyelniük.

A sajtótájékoztatóba interneten bekapcsolódó Bob Dever elmondta, nyerni szeret, és Miskolcra is nyerni jön. "A cél mindig a győzelem, azért jövök Miskolcra, mert nagyszerű lehetőséget kaptam arra, hogy építkezzek. Úgy gondolom, sikeresek leszünk, és együtt előre léphetünk."

11 felnőtt és 9 miskolci junior mellett alkotja a csapat magját. A külföldiek közül Martin Saluga szerződését hosszabbították meg, a többi légióstól elbúcsúztak. Az Újpesttől sikerült elcsábítani a magyar válogatottban is bemutatkozott Vladimir Dubeket. A többi légiós helyre Bob Dever javaslatára négy kanadai felnőtt játékos érkezik a borsodi megyeszékhelyre. Két csatár és két védő szerepel a kívánságlistán. "Egyelőre ne várjanak neveket, a legmegfelelőbb négy embert szeretném magammal hozni. Mindegyikük kipróbált, Európában is megfordultak már, hazájukban az egyetemi bajnokságban játszottak" – mondta erről Dever. A hatodik légiós Dusan Sijka honosítását kezdeményezi a Miskolc, mivel magyar felmenőkkel rendelkezik, rövidesen magyar útlevelet kaphat, így számolhatnak velük a szakvezetők.

Miskolc alpolgármestere, Orosz Lajos elmondta, hogy egyelőre több pénzt nem tud adni a város a sportra, így a jégkorongra sem, de a jégcsarnok használatában segítséget nyújtanak. Erre válaszolva a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, az egykori jégkorongozó, Zsiga Marcell ígéretet tett, hogy hetente egy napot arra szán, hogy a miskolci jégkorongsportnak támogatókat találjon.

A Jegesmedvék egyelőre egyénileg készülnek, augusztus 2-án kezdik a közös edzéseket, szeptember 7-én a Ferencváros ellen idegenben játsszák első mérkőzésüket.

27 komment

Címkék: miskolc dubek mol liga dever

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos akkor csak megszerezték Dubeket, gratulálok, sok sikert neki és a csapatnak is, azért persze szomorú vagyok én :( ...
@1885*: sajnálom, hogy mostanában csak szomorúságra van okod:( De egy kis örömhír, a remek edzőtök:) A.J.
Nagyszerű hirek :) Egyedül a kapusposzt kérdéses még számomra.
@kiralyfi: na ez övön aluli volt. :( De ha már itt tartunk viszonyítás kérdése az egész, a hol a légiósokat - hol a magyarokat fikázó Pék tán jobb??? Mondjuk idén a légiósokkal nem lesz gond :( :( viszont tudod, inkább lássam Dubot Miskolcon mint...
Na ez nem semmi előrelépés. És szerintem ezzel szerintem nem csak a felnőtt csapat illetve az utánpótlás járhat jól, hanem minden, ami a hokiról szól Miskolcon.

Tényleg sok sikert!

Kapusposzt. A kanadai magyar származású srácról nem tudtok semmit? Amúgy Duschek ha folyamatosan bizalmat kap és nem sérült, akkor egészen kiváló megoldásokra képes.
@Ilthis: Annyit tudtam meg róla,hogy semmilyen hírt nem adott magáról :D Pedig az állampolgársági törvénynek köszönhetően ő is magyar lehetne pár hónapon belül.
Na ez egyre izgalmasabb...
Azért nem kell több pénz a sportra a várostól, elég, ha mondjuk a DVTK-nak nem 160 mFt-ot adnak, hanem 80 mFt-ot, a többi mehetne a hokira..:-)
Nem olyan bonyolult ez alpolgármester úr.
Érdekes átrendeződés - mármint az erőviszonyokban - rajzolódik itt ki szépen lassan, kétszeresen is kihasználom majd fehérvári bérletemet, mert jó kis meccseket várok a Mol Ligában is.
Minden jót a miskolci Medvéknek!!!
@Szoljanka: igen, tényleg érdekes átrendeződésnek lehetünk tanúi, jó kis bajnokságnak nézünk elébe. Fel kell kössük mi is a gatyát rendesen.
@csatoimi: Én még kíváncsi leszek nagyon a Volán farmra is, milyen kerettel, hogy álljuk majd a sarat, például a hácsé Csíkszereda ellen..:)
@csatoimi: Meglátjuk Imi, meglátjuk..:)
Profi csapathoz, profi tájékoztatás! Szép volt Jegesmedvék!
Izgalmas lesz a bajnokság, viszont jó lenne, ha nem egyből kellene a siker és az eredmény, engedjenek időt, teret az újnak! Kitartás!
Kár Dubekért, pedig szó volt róla is, hogy jön hozzánk a Fradiba. De nem vagyok telhetetlen, most már csak arra vagyok kíváncsi mi milyen légiósokat hozunk idénre Linus, Lindström, és Beau mellé...

Ennek tükrében viszont meglepő Popovics klubbváltása, úgy látszik lesz idén pénz Miskolcon. Az utolsó hely így szezon előtt már most el kelt az OB1ben, mondjuk kicsit sajnálom a lilákat... :D
A Jegesmedvék egyelőre egyénileg készülnek, augusztus 2-án kezdik a közös edzéseket, szeptember 7-én a Ferencváros ellen idegenben játsszák első mérkőzésüket.

kész van már a sorsolás esetleg? hol lehetne megnézni?
De régen vártam már ezt a hírt! Hajrá Miskolc!
@fradigy: MOST LEBUKTÁL! na , tudsz ékezetes betűket is írni , ha akarsz :) ;)
@Thomas_AV: bebuktad, kopipeszt volt csak szoljankatol. bruhuhuhuhahahahah :)
Örülök, hogy sikerült a témához tartozó sok értelmes hozzászólást produkálni...
@1885*: Képzelem, milyen keményen kellett harcolni a fő riválissal, az UTE-val szemben... :-(

Sok sikert a Miskolcnak!
@jacint70: "három OB I.-es csapat is megkeresett, a Dab.Docler, a Miskolc és a Vasas Bp. Stars, megállapodást még nem kötöttem senkivel."

ez Vlado júniusi nyilatkozata...
+ volt még egy amiben azt mondja az UTE is tett egy korrekt ajánlatot azt most nem találom.

na erről ennyit
@csatoimi: Lesznek itt meg jo mecsek. Imi tudsze valamit a Steaua igazolt-e valakiket?
Sok sikert mindenkinek
Gyozzon a jobbik.
HAJRA SZEREDA!!!
süti beállítások módosítása