HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sokmeccses lesz idén a Mol Liga-döntő

2010.07.01. 16:43 F. Kapus

Csütörtökön délelőtt rendkívüli elnökségi ülést tartott a magyar jégkorongszövetség, délután pedig közös magyar–román ligaülés következett. Németh Miklós MJSZ-elnök bejelentette, megállapodott a Vasas Bp. Stars tulajdonosaival arról, hogy a címvédő a következő szezonban is a Mol Ligában indul. Az elnök tájékoztatása szerint biztató tárgyalásokat folytatnak a névadó szponzorral. Aki szidta a Mol Liga előző évi négyes döntőjét, az jövőre elégedett lesz: négy győzelemig tart majd a párharc. Ráduly Róbert lett a liga új elnöke, és az ügyvezető alelnök sem ismeretlen blogunk olvasói számára.

A magyar–román közös ligát Csíkszereda polgármestere, a Sport Club újjáépítéséért sokat dolgozó Ráduly Róbert vezeti ezentúl, a napi teendőket a blogunkon Kerusz néven publikáló Kerey Péter látja el ügyvezető alelnökként. A ligaülés támogatta a székesfehérváriak kezdeményezését, miszerint néhány hazai bajnoki mérkőzésüket Győrben és Kaposváron rendeznék. A Mol Liga végleges nevezési határideje július 6.

A lebonyolítási rendről is döntöttek, a sorsolás is elkészült, ez utóbbi a csapatok igényei szerint minimális korrekció után válik publikussá. Az már biztos, hogy az alapszakasz két teljes oda-vissza körből áll, azaz 32 mérkőzést játszanak a csapatok. Az első fordulóra szeptember 7-én kerül sor, a játéknapok rögzítettek, kedd, péntek és vasárnap. Az alapszakasz december 10-ig tart. A magyarországi csapatok háromszor túráznak Romániában, két-két mérkőzést játszanak egyszerre, nem azonos ellenfelekkel. A romániaiak négyszer portyáznak Magyarországon, péntek-vasárnap-kedd ritmusban háromszor lépnek jégre alkalmanként.

Az alapszakaszt komoly rájátszás követi. A 8. és a 9. helyezett két győzelemig tartó selejtezőt játszik a negyeddöntőbe jutásért. Ennek nyertese az alapszakaszgyőztessel küzd, a további párosítás a szokásos: 2–7., 3–6., 4–5. helyezettek. Három nyert mérkőzésig küzdenek a csapatok december 21. és 30. között. A győztesek az elődöntőbe jutnak, ahol az alapszakaszban elért helyezések alapján az 1–4., 2–3. beosztással játszanak tovább, január 3. és 11. között. A döntőben négy sikerig tart a párharc, a tervezett játéknapok január 14–26. közé esnek.

Ha azonos országbeli csapatok kerülnek egymással szembe a rájátszásban, akkor kétnaponta, váltott pályaválasztással küzdenek. Ha magyar és romániai csapat találkozik, akkor két egymást követő nap játszanak két mérkőzést az egyik otthonában, és két vagy három nap szünet után találkoznak a másik csapatnál újra, ha szükséges, újabb két mérkőzés jön, amíg el nem dől a csata.

Az OB I.-be a Mol Liga alapszakaszából az egymás elleni eredmények alapján bónuszpontokat visznek magukkal a csapatok, ezek mértékét még nem állapítoták meg. Hátra van a döntés az EBEL-es Fehérvár bekapcsolódásáról és annak módjáról is. A novemberi és valószínűleg a decemberi nemzetközi szünetben is áll majd a bajnokság.

Tervben van egy decemberi Winter Classic és egy januári Magyar Kupa négyes döntő is, részletek erről később lesznek. A Tisza Volán a szabadkai csapattal közösen kíván részt venni a magyar OB I./B-ben. A tervek szerint a magyar játékosokat igazolják ki a szerbiai csapathoz. Az EU-s pályázat keretében létrejövő együttműködéshez a szegediek segítséget kérték az elnökségtől: a nemzetközi átigazolási díj elengedését. Az MJSZ elnöksége elfogadta a kérést. A Vasas SC önállóan is felvételt nyert az MJSZ-be.

58 komment

Címkék: liga mjsz mol liga ráduly kerey

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fú Kerusz. Basszus, most nem tudom, hogy mit mondjak, "őszinte részvétem", vagy "gratulálok".
Azért remélem, hogy mint bukott ember, azért még tegezhetlek!:-)
Grat Kerusz! ez egy nagyon jó hír!
Sok sikert Kerusznak és Ráduly Róbertnek, ez a kiírás már sokkal jobb mint a tavalyi, nézők és csapatok szempontjából is.
Merre van a Tetszik gomb?:)
Ez a szezon jobb lesz mint a 2008-2009-es. Egy csapat sem fogja megbánni, hogy résztvesz.
"A novemberi és valószínűleg a decemberi nemzetközi szünetben is áll majd a bajnokság."

Megint nem lesz decemberben meccs?! már sok éve mindig van december elején, aztán utána dec 27-28körül... kinek jó ez, ez hatalmas baromság!!!

Hátra van a döntés az EBEL-es Fehérvár bekapcsolódásáról és annak módjáról is. könyörgöm ne kapcsolódjon már be más ligába, játszanak egy tényleges magyar döntőt, de ne kapcsolódjanak sehova.

Winter Classic idén mehetne szeredába, remélhetőleg botrány mentes lenne.

Tv-s jogokról semmi? Ott is elkélne már a változás.

Szeged hol fog játszani? Szabadkán vagy itthon?
Azért én tartok tőle, hogy az átigazolási határidőig pár csapat ellazsálja a bajnokságot, majd igazol jópár játékost. Furcsa, hogy az alapszakasz végén mindenki rájátszásba jut.
Ez így összesen 39-48 meccs. plusz egy hosszabb út igazán belefért volna hogy 3 kört játszhassanak, de ettől még mindig jobb mint a tavalyi kiírás.
@hüjeliba: Vedd hozzá a felkészülési meccseket, valamint a Magyar Kupa és az OB I további küzdelmeit. Egy válogatott játékosnak könnyen összejöhet a 80-as mérkőzésszám ami azért már megsüvegelendő és óriási fejlődés a korábbiakhoz viszonyítva.
Gratulalok Kreusz es Raduly Robi..Valoszinuleg nem ismeritek annyira Raduly Robit szolid kis varosunk sportkedvelo polgarmesteret ezert linkelek ket kis videot. :)
Fogyasszatok egesseggel:

www.youtube.com/watch?v=o1xspc5_QzY&feature=related

www.youtube.com/watch?v=JiUvKzsqqEU

Orvendek a kiirasnak es elegedett vagyok
nagyon tetszik a kiírás, végre minőségi versenyt látunk sok csapattal, sok meccsel!

A Winter Classic-ra az az ötletem támadt, (ha ez bárkit érdekel...), hogy egy EBEL meccset kéne vinni a Kisstadionba, ahol a Volán a 70-es évekbeli Bp-i Volán retrómezben játszhatna, így nem lenne kérdés, hogy fehérvári létére miért Budapesten fogadja az ellenfelet. Mivel ez garantáltan balhémentes meccs lenne és végre sok fővárosi is láthatná élőben a Volánt, tuti sokan lennénk.

Ha jól tudom tavaly már megkereste az EBEL az MJSZ-t valami hasonlóval, de nem tudom aztán mi történt
Jaj de nagyon várom már, így a nyár elején is már elvonási tüneteim vannak:))
Egy apró aggály: a negyeddöntőben kiesők januárban nem nagyon fognak egy hónapig meccset játszani, ami nem túl szerencsés. Erre esetleg valami megoldás?
@munkagep: ezt én is támogatom, tavaly annyi lett volna, hogy elcseréljük a pályaválasztói jogot a Medvékkel, viszont az meg nem lett volna garantáltan balhé-mentes, ha egy napon AV19-MZG, meg Fradi-Újpest...
De nagyon jó lenne, garantáltan sok-sok szurkolóval!
@munkagep: Az EBEL-ben lesz három szabadtéri meccs. Kettő Bécsben január 1-én és 2-án, és egy pedig Zágrábban.
nagy otlet de nekem lenne egy masik is:
Mint pl az hogy a decemberben rendszeresen megrendezesre kerulo szekely- magyar valogatott merkozest vinni ki. Biztos annak is lenne nezetsege...ugyanugy mint csikszeredaban vagy epp gyergyoban (ahogy volt eddig).
@kerusz: sok sikert a munkádhoz, én nagyon bízom benned is, ismervén mindkettőtöket, két olyan ember került most a liga élére, aki ezt a sportágat a végtelenségig szereti, tehát ebből csak jó sülhet ki. Gratulálok.!!!!!
Jó látni, hogy történik valami.

Sajnos az UTE honlapján ebből semmit sem látni, mert ott játékoskeret helyett az a legfontosabb közlendő, hogy medicinlabdákat és ugróköteleket kaptak
@freddyD: jaja epp ma olvastam. mekkora nagy hir...hihetetlen...sirni kene...
Öööö... eddig elfelejtettem megköszönni a jókívánságokat, ezúton teszem meg mindenkinek. Igyekszem megszolgálni a bizalmat.
@kerusz:
Én is minden jót kívánok!

@Stommy:
"Hátra van a döntés az EBEL-es Fehérvár bekapcsolódásáról és annak módjáról is. könyörgöm ne kapcsolódjon már be más ligába, játszanak egy tényleges magyar döntőt, de ne kapcsolódjanak sehova."

Tavasszal nem olvastad, hogy az OB I.-es klubok is akarják, hogy a Fehérvár bekapcsolódjon?
@kerusz: "Az EBEL-ben lesz három szabadtéri meccs. Kettő Bécsben január 1-én és 2-án, és egy pedig Zágrábban"

Jo. De mi a Kisstadionba is akarunk 1et. Erted?
:D:D:D

1 tuti, az UTE-FTCt ertelmetlen szvsz ujrarendezni...

PS: gratz es hajra!
Biztos, hogy egy "sima" Volán meccsen még annyian sem lesznek, mint az UTE-Fradin voltunk.

Székely-Magyar Ligaválogatott örömhoki + egy Volán meccs. Vagy egy kettős rangadó, természetesen egy jeggyel. És áruljanak SÖRT!
Ez a siker receptje : )

Ha a hazai jégkorong komolyan gondolja, hogy megmenti/feléleszti a Kisstadiont, akkor olyan programok kellenek, amik meg is töltik. Anélkül senkit nem fogunk meggyőzni, hogy érdemes.
"Ami viszont biztos: a csapatok mérkőzésenként öt-öt légióst küldhetnek harcba, posztonkénti megkötés nélkül. Külföldinek számít az a hokis, aki nem magyar útlevéllel rendelkezik. Amennyiben január 1. után egy játékos magyar állampolgárságot (is) szerez, akkor ő a folytatásban már nem számít majd légiósnak. Az átigazolási határidő egyébként december 1. lesz."

Akkor egy magyar állampolgár, akinek nincs román útlevele, nem lesz légiós Csíkszeredában sem?
@csatoimi: nem csak mi székelyek nem leszünk január 1 től idegenlégiosok magyarországon egy magyarországi csak akkor nem idegenlégios nálink ha román utlevele is van.
Ha jól gondolom
@székely hokis: igen, de így hátrányba leszünk, mert tőlünk bárki igazolhat oda, onnan meg senki ide, vagyis csak légiósként.
@csatoimi: hopp, igazad van ez igy nem fair... na a vegen meg a hokitarsadalom elveri a port viktoron :D:D:D:D
Nincs probléma a Volánnal. Erős farm csapat lesz amely alanyi jogon a 4 be jut és abban az játszik aki a Volán igazolt játékosa.
@fradigy: román állampolgárságot minden magyarnak!
:D
@Lazlee: Na nem. Azt mar nem! Az csak a KIVALASZTOTTAKNAK jut ;)
@fradigy: Viktorral semmi baj nincs, sőt, bár mindenki olyan lenne mint Ő, csak azt kellene bevezetni, hogy a résztvevő országok játékosai ne legyenek légiósok egyik csapatban sem. Ezt akarják az Ebelben is.
@csatoimi: 1etertek. ez igy nem jo.

Viktorral meg csak vicceltem, de tudod azt te jol :)
@benö51: " Erős farm csapat lesz amely alanyi jogon a 4 be jut ..." Kifejted mit értesz "alanyi jogon" címszó alatt ?
"... a 4 be jut ...." Tudhatsz valamit, velem is megoszthatnd, hogy ezt mire alapoztad.
@freddyD: tévedsz, már pulzusmérő óránk is van:( :(
Winter Classic-ot az év végére megújuló Városligeti Műjégre!
Monarchia filing, Magyarország-Székelyföld meccs, jó kis marketingel egész napos családi programot lehet belőle rittyenteni. Adhatná a Duna TV, Szerintem ez (vagy valami hasonló) szolgálná a jégkorong népszerűsítését.
Minden bántás nélkül, amíg nem épül valami elfogadható, nem a velünk élő szocializmus Kisstadionban kellene rendezni.
u.i. A kiírás tetszik.
nem rosz dolog a kozvetites...en csak egytol felek. Januar elsejetol ha minden igaz akkor lehet igenyelni a magyar allampolgarsagot (marmint a szekelyeknek) es ebbol a szekely - magyar valogatott merkozesbol december vegen megint politikai propagandat csinalnak....:( de ha igy is van meg kell tenni...legalabb penzel tamogatja a kormany is :)

Mindenjokat
@csatoimi: Drága Barátom, azért nem baj, ha nem csókolom körbe a Vezírt?:)
@csatoimi: Igen, ez némileg hátrány nektek. Rendezni kell a kiírásban.
@borszódával:
Hova tennéd a nézőket?
Bár amennyien arra a meccsre kíváncsiak lennének....
Igaz lehetne vinni még egy (inkább kettő) embert és máris elérnénk a 2500 főt..
Ja és ember, ha Te a Kisstadiont a szocializmus fellegvárának tartod, akkor nem jártál oda hokimeccsekre a '70-es '80-as években.
@csatoimi: figyelj 1 dolgot kifelejtettünk.
Jan 1 kérheti a papirokat csak az állampolgárságra addig lejár az átigazolási időszak sőt a Mol liga is mert mire megkapja az állampolgárságot 3 hónap.
Nem???
@Miskolcifan: ja, azért sokat segítettél:) mindenki keni itt a tót nyelvet:)
Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy sokan miért puffognak, ha a Volán hazajön nyerni, ha kiesik az EBEL-ből. Merthogy szerintem kissé igazuk van, hiszen aki itt kiharcolja a döntőt, hadd legyen már magyar bajnok is. Megérdemelné nem. Emellett abszolút a Volánnak szurkolok, de megértem a többi szúrkolót is. Engem is zavarna...
eltűnt az előző kommentem...
annyi lett volna, hogy szerintem jogosan vetik fel a szurkolók, hogy az ő csapatuk miért nem lehet magyar bajnok?
Én abszolút Volán szurkoló vagyok, de ez engem is zavarna, ha más hazajönne egy erősebb ligából, és az egész éves munkámat símán lenyomná, persze azért mert ő a jobb, az igaz.
De ez így igazságos-e???
@pitybull: van benne igazsag persze. csak epp az a bibi h nem a Volan az aki kiverekedte a hazajatszast hanem a CSAPATOK kertek h igenis jatszani akarnak a Volannal.

de ez ugyis a multe, hisz iden a Volan indit farmcsapatot a MOL-ba es ezzel kisse valtozik a leanyzo fekvese...
@pitybull: nem igazságos.
@fradigy: és most akkor, jól fekszik? vagyis akkor most örülünk Vincent? ;)
@1885*: ja. ha a Starsnak szabad erositeni a rajatszasra, akkor a Volannak is, nemdeugyebar? :)
@fradigy: persze ;) 2008-2009. Alba II. végigjátszotta a szezont, aztán a szokásos, "a végén úgyis a Volán a bajnok"

VÉGEREDMÉNY:

1. ALBA VOLÁN SC
2. Újpesti TE
3. Dab.Docler
4. NZ Stars
5. Miskolci JJSE
6. Ferencvárosi TC
7. Alba Volán SC II.
OB I. Bajnokság Középszakasz UTE NZS DAB FTC MIS AVS M. 3p. 2p. 1p. 0p. +:- p
1. Újpesti TE +9p
6:3 2:4 (5:6) 5:2 4:3 10 6 1 1 2 49:30 30
2. NZ Stars 2:1 +6p
3:6 4:1 5:1 7:1 10 6 1 - 3 40:29 26
3. Dab.Docler (4:5) 8:2 +3p
5:3 5:2 11:0 10 7 - 1 2 52:28 25
4. Ferencvárosi TC 1:6 (2:3) 3:1 0p
5:4 2:1 10 4 1 2 3 30:35 16
5. Miskolci JJSE 3:7 1:7 3:1 (3:2) 0p
10:4 10 3 1 - 6 33:43 11
6. Alba Volán SC 2:8 2:4 5:7 3:5 2:4 0p 10 - - - 10 23:62 0

na ez lemaradt ;)
@Tillasz: Mobil lelátókon kényelmesen elfér hatezer ember, ezt nálam jobban hozzá értők, már egy párszor kifejtették. Jó marketinggel ez meg is telne.
Mintha a fradi-újpesten rendszeresen elérnék a 2500 főt...:)
A Kisstadiont nem a szocializmus fellegvárának tartom, (az egészen más) hanem a velünk élő szocializmus megtestesülésének. A kettő közötti különbség hosszabb kifejtést igényel, itt eltekintenék ettől, biztos van aki elmagyarázza...
Viszont tényleg nem jártam oda hokimeccsekre a 70-es, 80-as években. Már csak életkori sajátosságokból adódóan sem.
@borszódával: Kisstadion: ez olyan mint a legendás film legendás mondata az Égigérő fű-ben
"Csak az a szép zöld gyep, az fog hiányozni" na ezt be kell helyettesíteni...mondom én ezt dózsásként :D :D :D
persze lehet a filmet sem ismered életkori sajátosságból adódóan... :(
@borszódával:
Az életkor nem érdem, hanem állapot.:-)
A tavalyi WC-on, talán 4-5000 ember volt.
A mobil lelátó természetesen megoldás, a kérdés ki fogja fizetni? A bajom továbbra is az, hogy nem lesz 2500 néző egy Székely-Magyar meccsen.
Egyébként felmerült, hogy legyen a Fradi - foci - pályán, de a dolog ott is a költség-haszon ellemzésen bukhat meg.
@Tillasz: Opponálok. Egy hangulatos, borozgatós, pálinkázgatós, hóban topogós bulira eljönnének ennyien, Székelyföldről is szép számmal. Más lenne, mint egy éles Újpest-Fradi, de jó mókának tűnik, sörsátrakkal, lacikonyhával a Kisstadion előtt...folytassam?:) Itt nem kellene rendőrök sorfala között lavírozni.
@Tillasz: Életkorra nem érdemként hivatkoztam, hanem mint időbeli korlátozó tényezőre :)
Szerintem lennének, de ez meddő vita.
Megfelelő reklámmal, TV-s meccs, szünetekben, előtte, utána, sztárok a jégen, vagy mit tudom én.
Természetesen nem a klasszikus hoki szurkoló lenne kint főleg, hanem családi program.
Nagy Feró korcsolyázik, meg ilyen hülyeségek :)
Persze el kellene dönteni hogy mit akarunk. Szélesre nyitni a tömegek előtt a sportág kapuit, népszerűsíteni. Vagy magunknak, az amúgy is kijáróknak rendezni.
Én az előbbi híve vagyok, Bécsben minden évben van újévi koncert, hagyomány, és egyfajta védjegye a városnak. Mi is teremthetnénk tradíciót, akár a jégkorong révén is.
Fradi foci pálya nem csak a költségek miatt problémás, hanem mert 15-20 ezer ember tényleg nem lenne. Esetleg egy nagy nemzetközi siker után, de az még előttünk áll.
süti beállítások módosítása