HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Segít, aki akar és aki tud

2010.06.10. 20:41 Hblog

Csütörtökön is biztatóan alakultak a dolgok az árverési és a kárenyhítési akciók körül. Továbbra is érkeznek a felajánlások a jövő heti árverésre, hétfőig még mindig van idő, és rengeteg energia összpontosul a helyszíni segítségre. Árverésünk néhány darabját válogatott jégkorongozók mutatják meg péntek reggel a Reggeliben.

Vas János is kitalálta, mit ad be az akcióba. Azt a kesztyűjét, amelyben első tengerentúli évében játszott az AHL-ben, az Iowa Starsban. A pár kesztyű mellé még egy korabeli hokiskártyáját is odateszi. Utánpótlás-válogatott csatárunk, Pilcsik Tamás mezét és ütőjét adja a közösbe.

Az RTL Klub is érdeklődött a jégkorongosok árverési akciójáról. Olyannyira, hogy a péntek reggeli műsorba meghívták Majoross Gergelyt és Kovács Csabát. A válogatott csatárok magukkal visznek jó néhány ereklyét a játékosok által felajánlott tárgyak közül, a tervek szerint ezek is láthatók lesznek az adásban. Várhatóan a 7.00 és 7.15 közötti adássávban kerülnek képernyőre.

A Bodicsek blog felajánlott két darab eredeti, bekeretezett The New Yorker-borítót a hatvanas évekből. Természetesen mindkettő jégkorong témájú. A The New Yorkert 1925 óta a világ egyik legjobb hetilapjaként tartják számon. A minőségi riportok mellett másik védjegyévé a remek egyedi címlapgrafikák váltak, amiket rendszerint a legjobb kortárs grafikusoktól rendelnek. Eddig összesen 15 alkalommal jelent meg jégkorongos címlappal a kiadvány. Stero egy Niedermayerről és Strudwickról készült FTC-mezes fotót nyújt át, amelyet az NHL-esek alá is írtak.

A Ferencvárosi TC egyik szponzora, Tassi Attila, a nevét viselő italnagykereskedés főnöke egy raklap energiaitalt, továbbá egy-egy raklap ice teát és vizet biztosít a térségben élőknek. Ugyancsak jelentős mennyiségű vizet szerzett Forrás Zoltán MJSZ-marketingfőnök az Alpok-Aquától, ezeket a felajánlásokat szombaton Péter Emese, jelen akciónk egyik fő koordinátora és Szalai Anett közösen viszik le a célhelyre.

Szinte minden szurkolótábor szervezi a saját kis csapatát, a dolgos kezűek jellemzően csoportosan utaznak Borsod megyébe. A legkülönösebb felajánlást eddig egy építési vállalkozó UTE-szurkoló tette, aki két ház teljes felújítását vállalta.

A helyszíni beszámolók szerint jelenleg alapvető dolgokra, vízre, élelemre, tisztálkodószerekre van szükség. Ezért néhányan nagykonyhai műveletekbe kezdtek. Horváth András édesapjával egy jelentős méretű kondér gulyást főz és juttat el a helyszínre. Mások szekérnyi zserbót sütnek.

A Franciaországban tartózkodó Szélig Viktor jelezte, nagyon sokat gondolkodott, miképp kapcsolódjon be. Válogatottunk csapatkapitánya végül úgy döntött, mivel már sok relikvia gyűlt össze, más módon támogat. A jövő heti hazautazása után összepakol néhány zsák ruhát, és leviszi Szendrőre. Ha már ott lesz, nem siet haza, beszáll a helyreállítási munkákba. Mint mondja, azt csinál majd, amit mondanak neki azok, akik tudják, mivel tud az újjáépítéshez hozzájárulni. Ilyen szándékkal Majoross Gergely is jelentkezett korábban, nem lenne meglepő, ha együtt érkeznének a tett színhelyére. Remek lehetőség ez azoknak, akik pénzzel és egyéb módon nem tudnak segíteni. Akár a válogatott játékosokhoz is csatlakozhatnak.

12 komment

Címkék: árverés jótékonyság árvíz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Továbbra is köszönEt mindenkinek, aki egy kicsivel is hozzájárul ehhez az akcióhoz! A jégkorong-társadalom ismét kiemelkedőt nyújt!
Tapasztalván, hogy a ruhaadományoknak mi a sorsa, ezért mi a cégünkkel inkább megpakolunk néhány autót ásványvízzel és élelemmel és szombaton kivisszük a gátakra az ott dolgozóknak.
Feltoltam egy alaposabb ismertetőt a két felajánlott képről a Bodicsekre.
Barátaim!
Ezt a remek dologról szóló cikket nem kellene elküldeni "aranylábú" un. magyar válogatott futbalistáknak nevezett mittudomén kiknek?
Hogy netán a két meccses szégyen utáni javadalmazásukat bedobhatnák a közösbe?
Tudom, hogy falrahányt borsó, csak úgy eszembe jutott.......
@drukker60: meghalották kívánságod :)

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzbeli segítséggel is hozzájárult az árvízkárosultak megsegítéséhez.

Az MLSZ a hét elején csatlakozott a MOB és a Nemzeti Sportszövetség adománygyűjtő kezdeményezéséhez. Arra kérték a sportolókat, edzőket, hozzátartozókat, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák az árvíz kárvallottjait.

A magyar válogatott legutóbbi mérkőzései előtt Fülöp Márton és Priskin Tamás egymillió forintos hozzájárulása előzte meg az MLSZ mostani, kétmillió forintos segítségét.
@Ilthis: ez okos gondolat, csak már nem fogtok borsodban ott találni senkit, legfeljebb a tiszán...
@kiralyfi: azért nem a vakvilágba szervezkedünk nyugi :) Alsózsolcán szükség van rá, az imént hívtak az önkormányzattól ezügyben.

Szivesen gyüjtenénk ruhákat vagy egyéb dolgokat is, csak az a baj, hogy akik kapják azok egyből viszik is eladni... a legnagyobb problémájuk pedig az, hogy milyen házi mozit vegyenek abba a lakásba, amit majd kapnak. A Sportcsarnokból eszük ágában sincs kiköltözni, ami mozdítható volt, már majdnem mindent elhurcoltak (csaktelepek, stb), a szomszédon jégcarnoktól a rendvédelmi szervezetek szerelését és ruháit ellopták és hőbörögnek, hogy miért nincs egy szoba fenntartva nekik az intim együttlétekre...

Úgyhogy csak javasolni tudom, hogy az árverésből összegyült pénzt ha egy mód van rá, akkr célirányosan juttassátok el azoknak, akiknek valóban szükségük van rá és életük munkája ment tönkre, amiért megdolgoztak.

A szendrői tűzoltók megsegítése nagyon remek ötlet volt, érdemes hasonló kis falvak védelmi szerveinek segíteni illetve óvodáknak, iskoláknak, öregek otthonának, hiszen utóbbiakat ha nem a víz pusztította el, akkor sajnos csúnyán lelakták a kitelepítettek :(
@Ilthis: Minden szavaddal egyetértek. Mindenki nézze meg kit, s hogyan támogat...
a munkahelyemen néhányan összegyűjtöttünk pár zacskó ruhát, tisztítószert, fogkrémet, stb-t. ha tudtok valakiről, aki Budapestről el tudja juttatni célzottan olyanoknak, akik tényleg rászorulnak, küldj privibe egy emailt, vagy itt a számom: +36 20 474 5588, hívj fel, mert szívesen adnánk, lenne is mit, már csak az hiányzik, aki el tudja vinni. az a lényeg, hogy jó helyre kerüljön, mi is szeretnénk elkerülni az olyan "célközönséget", mint amilyenről Ilthis írt...
Vannak felsőzsolcai jégkorongosaink. Ha valaki lehozza a jégcsarnokba, rajtuk keresztül tényleg célszemélyek kaphatnak belőle.
@moszkvicssluszkulcs:
Most beszéltem egy jégkorongos anyukával. Ha bárki bármit le tud hozni a jégcsarnokhoz, szívesen segít(enek)abban, hogy jó helyre kerüljenek az adományok.
süti beállítások módosítása