HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Joós Zoltán távozik Újpestről

2010.06.09. 17:03 F. Kapus

Lemondott Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke, nem egészen egy hónappal az új vezetőség kinevezése után. "Nem kívánom hosszan kommentálni döntésemet, rég érett bennem ez az elhatározás, most alakult úgy, hogy véglegessé vált" – mondta blogunknak.

Zsigmond Barna szakosztályvezető a hír frissességére tekintettel a lemondás vonzatairól még nem tudott nyilatkozni, de segítségével áttekintettük, hogy állnak a dolgok a Megyeri úton. "Jelenleg a jégcsarnokunk nem üzemel, ráadásul a NUSI-val kötött üzemeltetési szerződés lejárt." Az újpesti jégpálya körül évek óta rendezetlen a helyzet. Az állami vagyont kezelő cégek nem tudnak egymással megállapodni a tulajdonjogi és a fenntartási kérdésekben. Az ingatlan tulajdonosa a 2007 augusztusa óta végelszámolás alatt álló, de meg még nem szűnt Sportfolió Kht. Az előző évi emlékezetes lelakatolás és kizárás után hosszú huzavona alakult ki, a végén a NUSI-val egyéves szerződést kötött az UTE. A nyári karbantartások elmaradása miatt hatalmas gondok voltak a hűtőrendszerrel, a bajnokság első egy-két hónapjában nem is tudott hazai pályán játszani az UTE.

A történetbe akkor a Gyakorló Jégcsarnok és a MAC utánpótláscsapata is belekerült. Itt jegyezzük meg, bírjuk a NUSI vezetőjének a nyilatkozatát a tekintetben, hogy idén nyáron befedik a Millenáris jégpályáját, amely augusztus közepétől üzemképes lesz. De ez most mellékszál. A lényeg, hogy a 2009-ben kötött szerződés lejárt, információink szerint a NUSI a Megyeri úti jégcsarnok összes dolgozójának a munkaviszonyát felmondta, így a létesítmény jelenleg kis túlzással parlagon hever.

Zsigmond Barna elmondása szerint a lejárt szerződést a maguk részéről szeretnék megújítani. "Évek óta húzódó probléma ez. Tarthatatlan és felháborító, hogy itt áll egy korszerű, gyönyörű jégcsarnok, és az állami szervek tehetetlensége okán rendezetlen a helyzet. Ráadásul a kormányváltás miatt még jobban húzódik az ügy. Első lépésben a jogi helyzetet kell rendezni. Ezt követően a gazdasági kérdéseket kell tisztázni. Azt el kell mondanom, a NUSI együttműködő partnernek mutatkozik a probléma megoldásában, Török Ottó főigazgató mindent megtesz annak érdekében, hogy júliusban jég legyen a csarnokban. De ehhez a karbantartási feladatokat halaszthatatléanul el kell végezni, mert különben úgy járhatunk, mint tavaly."

A sportvezető hozzátette, a felnőttcsapattal kapcsolatban felelősen nyilatkozni csak a jegpálya sorsának rendezése után tud a lila-fehér egyesület. Korábban deklarálták, hogy mindenképpen indul a bajnokságban a felnőttcsapat, így nyilvánvalóan leginkább a keret minősége a kérdéses.

51 komment

Címkék: újpest jégcsarnok lemondás nusi joós

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rock me Amadeus egy Joós...
Böle, majd Joós. Az ő lemondása a második lépés a helyes irányba. Még három lépést kell megtenni. El kell húzzon még Ancsin János, Őze István és Pék György is.

Joós Zoltánnak nagyon sokat köszönhet (pozitív értelemben!) az újpesti jégkorong, de az utóbbi években már meghaladta képességeit a szakosztály vezetése.
sajnálom joós úr távozását, remélem egyszer még visszatér újpestre. egyfajta biztosíték volt ő számomra.
aggasztó ez a jéghelyzet
@szorgalmas: Pék még tartja magát! :)
Gyerünk Viktor Király, cselekedj
utobbi beszolasom egy masik cikkre cafolom a kovetkezo szavakkal: Ugy latszik megis van klubb szinten is megoldani valo es nem csodalom mindenki ezzel foglalkozik most..lazsd ujpest vagy epp fradi vagy epp miskolc akinek a jatekosai ingyen dijmentve a melojuk mellett jatszodtak. Es akarunk eros kozos bajnoksagot MOL ligat....amikor meg a csapat is alig el es minimum kovetelmenyeket sem teljesit mint jeg....nembeszelve a lemondasokrol :( k...va szar igy egy etkezlab kiirast elejuk dobni amit meg teljesiteni is tundnanak....Sajnalatos dolog...ez van...
@Rock me Amadeus: Ha nyersz vedd át a Csarnokot!!!!
Akkor most az egyszer nem a naiva leszek, hanem realista. Elöljáróban el kell mondanom, hogy abszolút outsider vagyok, nem ismerem sem az UTE-n belüli viszonyokat, sem mást, így könnyen lehet, hogy tévedek. De többé-kevésbé alaposan átolvasva a vonatkozó cikkeket, illetve némi guglizás után az alábbiakra jutottam.

Ebben a történetben egyetlen személyi kérdés van, és az nem Joós-é, hanem Török Ottóé! Ha most valaki örül Joós távozásának, az lehet, hogy nem látja a horizontot. Más szóval: ha nincs jég, tökmindegy hogy ki (nem) az UTE edzője, szakosztályvezetője, hogy mit (nem) csinál Ancsin Jani.

Bevallom, számomra eleve gyanús, ha valaki 24 évesen igazgaztóként kezd a munkaerőpiacon, és láss csodát, Török Ottó (aki gépész üzemmérnök és szervező mérnök végzettségű) 24 évesen a Tabáni Tenisz Center igazgatójaként kezdi pályafutását, aztán lesz a Sportfolió Kht Népstadion és Intézményei igazgató-helyettese, majd a Miniszterelnökség Központi Üdülési és Oktatási Főigazgatóság műszaki igazgató helyettese, és így tovább (a teljes életrajz: www.nusi.hu/dmdocuments/TorokOtto.pdf). A történet vége, hogy Török Ottó 2007-ben lesz a NUSI főigazgatója, majd sportszakállamtitkár, majd újra NUSI főigazgató.

És akkor most idézek a lelakatolás utáni blogos cikkből, egy szubjektív válogatás:
"Már két éve (azaz 2007 óta, amikor Török Ottó a NUSI főigazgatója - vaze) kapjuk a fenyegetéseket, hiába van 2000 óta érvényes szerződésünk a jégpályára." (Joós)

"Joós szerint hiába próbálnak minden lehetőséget megragadni, hogy még az eddig rájuk költött összeg se terhelje a Sportfóliót. Hiába vállalták az üzemeltetési költségek egy részét, a többit a Sportfólió. A megállapodás egészen 2007-ig működött, azóta problémás a helyzet." (Joós)

"Joós már csak azért sem érti a történteket, mert 25 évre érvényes szerződésük van a jégcsarnok használatára." (blog)

"Gyalog (Gyalog András, a NUSI főosztályvezetője - vaze) szerint egyébként is külön kell választani a két dolgot, hiszen van a stadion, és van az UTE mint klub, ami két különböző dolog. "Mindegyik felé szerződésmódosítást kívántunk végrehajtani, mert a 2002-ben kötött 25 éves szerződés mostanra alkalmatlan lett." Ennek részleteibe nem ment bele Gyalog"

"Gyalog ugyanakkor egyetért Őze Istvánnal, az UTE klubigazgatójával, hogy mindenki számára egyszerűbb lenne, ha a NUSI üzemeltethetné a csarnokot. De amikor a NUSI átvette az ingatlanokat, a szerződés bekerült a KVI-hez, amely időközben megszűnt, így a papírok tovább kerültek az MNV Zrt.-hez. Amely pedig mulasztásos törvénysértést követ el, hiszen a mai napig nem írta alá a szerződést."

Röviden összefoglalva a helyzet a laikus számára a következő
1) Az UTE-nak 2000 óta 25 éves szerződése van
2) 2007-ben kezdeményezte a NUSI a szerződés módosítását
3) Török Ottó 2007 óta a NUSI főigazgatója
4) Az UTE az üzemeltetési költségek közel 60%-át magára vállalta
5) Minden érintett szerint az lenne az optimális megoldás, ha a NUSI üzemeltetné a jégcsarnokot
6) Joós ment, Török maradt, jég továbbra sincs.

Örülünk, Vincent?
@vaze: ajaj, szerintem igazad van. Nem biztos, hogy "örülünk Vincent" én inkább aggódom. kösz, hogy összegoogliztad.
Nemrég hívott vissza Orbán Sándor, a jégcsarnok-tulajdonos Sportfolió Kht. vezetője, akit a cikk megírása miatt kerestem. Arról tájékoztatott, hogy a csarnok üzemeltetéséről ők a NUSI-val, a NUSI pedig az UTE-val kötött szerződést, amelyek valójában június 30-án járnak le. Kijelentette, azon dolgoznak, hogy a jégcsarnokba mihamarabb visszaköltözzön az élet, és lehetőleg már a hónap végéig megkössék az újabb szerződést. Mint mondta, ingyen nem szeretnék rendelkezésre bocsátani a létesítményt, ahogy a többi ingatlanjuk esetében sincs így. Márpedig az UTE-től azt az információt kapták, hogy nem tudnak annyit fizetni érte, amennyit a kht. várna. Tehát ezt a helyzetet kell most megoldania ennek a szerelmi háromszögnek ügyesen.
@F. Kapus: de a Sportfolió felszámolás alatt áll, nem? a szerződések akkor tovább élnek? nem szívesen hegyezném ki egyetlen személyre a történetet, mert valszeg nem egyetlen személyen múlik. de az is biztos, hogy a helyzet egyik kulcsa Török Ottó zsebében van. mint ahogy az is igaz, hogy az UTE anyagi helyzete lehet, hogy jelentősen romlott tavaly óta. a fax tudja... ha jégidőt kapna a kerület, az önkormányzat nem szállna be? vagy ez is hülyeség?
@vaze: Lassan a történet minden szereplőjével beszéltem, szerintem nincs fehér és nincs fekete a sztoriban, de az biztos, hogy amit közösen művelnek, az döbbenetes. Tényleg nem látok bele a lapokba, de az nonszensznek tűnik, hogy az állam 100 millió forinttal támogassa egy sportegyesület jégcsarnokának üzemeltetését. Gondolom, az arany középúthoz kéne visszatérni. Persze lehet, tévedek.
Amúgy én egészen augusztus közepéig hiszek Török Ottónak, hiszen addigra ígérte a Millenáris normális befedésének megoldását és az ottani jégszezon beindítását. :)
@F. Kapus: nonszensz, persze, viszont ha van egy szerződés, akkor az sem vicc (tényleg, ez a szerződés elérhető? hiszen közpénzről van szó). de tényleg csak belülről lehet ezt a történetet ismerni. nem foglalok állást, csak feltűntek az időpontok, meg hogy ennek kapcsán a jégkorong folyamatosan szív...
@F. Kapus: Sárkány ellen sárkányfű!
@vaze: török ottó ezek szerint majdnem akkora ász, mint marton edvin. de csak majdnem, hiszen utóbbi világhírű hegedűművészként kezdte a pályáját, az mégiscsak több, mint valami igazgató. ezúton kérek elnézést a vaskos offért
@AG 2.0: marton edvint ugyan senki nem ismerte pljusenko előtt és óta, ellenben t. ottó t. ottó. ettől persze m
ég bőven lehet, hogy ő a farkasbőrbe bújt bárány avagy megfordítva és jobb, ha maradok naiva
@F. Kapus:
Nekem hányatott életem van, de ez tetszett!:-)
Azért arra én nem fogadnék, hogy augusztus közepére megoldódik a Millenáris normális befedésének kérdése, de arra sem, hogy akkor még TO ott lesz ahol most van...
@F. Kapus: Biztos velem van a probléma, de én két dolgot nem értek:

1. mi kerül 100 millió Ft-ba egy jégcsarnok üzemeltetésén?

2. Miért probléma az, ha az állam vagy az önkormányzat ezt átvállalja a klubtól, mint azt teszi Székesfehérvár, Dunaújváros, Miskolc vagy éppen Káposztásmegyer esetében (igazi, az utóbbinál eltérő a konstrukció).

3. Miért egy klub jégcsarnokáról beszélünk, amikor a jégidő minimum 30-40%-át nem is a klub használja (kerületi óvodák, iskolák, amatőr csapatok, közönségjég, stb.)?
Szerintetek ez a sztori a jégcsarnokról szól? Nekem inkább arról, hogy bajosan lesz felnőtt csapata a 2008-as ezüstérmes csapatnak.

Az előjelek nem tegnap jelentek meg. Évek óta kapták a figyelmeztetéseket a szakosztály vezetői, hogy rossz vége lesz ennek. A fülük botját sem mozgatták. Most meg amikor jön a vég, pucolnak. Hamarabb jobb lett volna.
@gabute: Valóban, jobb lenne a NUSI/Sportfólió jégcsarnokáról beszélni, hiszen ők bohóckodnak egymás közt immár évek óta. Egy jégcsarnok üzemeltetésén pedig bármi kerülhet 100 millió Ft-ba, különösen, ha nem átlátható a gazdálkodás, vagy ha van nokiásdoboz raktáron.

Sajnos, amúgy egyik oldalról sem átlátható a gazdálkodás. Legendás a Megyeri úti csarnok jégbeosztásában az UTE Vác, UTE Chicago és hasonló amatőrcsapatok tobzódása. Én mindig innen tudtam meg, hogy az Újpesti Torna Egyletnek vagy 4-5 különböző amatőrcsapata van.

De vissza a jégcsarnok üzemeltetési költségeihez. Csak maga az a tény, hogy van jég, havi többmilliós kiadás. Erre jön még az egyéb villanyszámla, a vízdíj (ez egy jégcsarnok esetében nagyon komoly összeg, egy jégfelújítás több köbméter vizet jelent), a fűtés/klimatizálás, az alkalmazottak bére, a jégfelújító gépek üzemeltetési költsége, normális esetben a felújítási, karbantartási költségek, ilyesmik. A 100 millió szerintem is túlzás, de az 50 millió abszolút nem az, valahol a kettő között lehet a valós költsége a csarnoknak.
@F. Kapus: Hát kérdés, hogy a Kht. mit (milyen összeget) várna...
@F. Kapus: @kerusz: @vaze: @AG 2.0:
Sziasztok!

Azt mondjátok meg nekem miért, csak Pesten áll fent, ez a van pálya de még sincs pálya helyzet?

Olvasgatva itt a cikkeket, nekem úgy tűnik, Dunában Fehérváron, Miskolcon, stb. a csarnokot felépíti és üzemelteti az önkormányzat és csapat jégidőt kap pénzért, azt hogy mennyiért szerintem itt nem kérdés. Illetve közönség kori néven tömegsport lehetőség van. Tehát az állam által már szétosztott vagy ott befizetett helyi adókból, bevételekből tartják fent a pályát.
Amíg itt Bp.-n az állami pénzt, költségvetést kerülgetik a klubok (Dózsa, FTC), és nem látom a 4. és a 9. kerület szerepvállalását? Illetve a Stars esetében megjelenik a Főváros illetve a 10. ker.
Nyilván csak a ti írásaitokra tudok támaszkodni de abból eddig nekem nem látható, miért csak itt van ilyen helyzet?
Ez a kérdés nem az alapértelmezett vidék főváros ellentétről szól!
@F. Kapus:
Még akár üzemeltethetne egy ilyen állami cég csarnokot, de akkor egyenlően osszák el a jégidőt az összes területileg illetékes csapat között.
Ne csak az Újpesti Dózsa kapja meg egyedül, az összes jégidőt, vagy ha kell nekik fizessék meg.

Ez nem szociális megközelítése a problémának de talán igazságosabb lenne.
Bár az igazság mindig a túloldalon van.
@gabute: Gondoltam, hogy lavinát indítok el, de abban biztos voltam, hogy ha igen, akkor te benne leszel :)
Első kérdésedre a válaszom egyezik Keruszéval.
Második kérdésedre: Először is az államot ne keverjük össze az önkormányzattal, mert jelentős a különbség, hogy a központi költségvetés vagy az önkormányzat finanszíroz-e valamit, de persze itt nem ez a lényeg. Jelen esetben nem átvállalásról van szó, hanem rákényszerül a rossz szerződések miatt arra, hogy maga finanszírozza a fenntartást. De távolódjunk el a konkrét példától. Semmi bajom nincs azzal, ha az állam - és innentől kezdve az egyszerűség kedvéért mégiscsak összemosom az önkormányzattal :) - részt vállal egy jégcsarnok fenntartásában. Ahogy tapasztalom, ez jellemzően mindenhol így van, Szlovákiától Kanadáig. Az évszázadok során kialakult társadalmi szokások, kulturális beidegződések alapján jelentős számú szubkultúra szórakozását segíti elő az állam pénzügyi szerepvállalással. Sarkított példával élve, amikor színházba megyünk, megvesszük a kb. 2000 forintos jegyet, és ezzel további 3-4000 forintos állami támogatást biztosítunk annak az intézménynek, amelyben szórakozni vágyunk. Amikor BKV-jegyet veszünk, mintegy 20-40%-át kifizetjük annak a szolgáltatásnak, amit igénybe veszünk (telekommunikációs cégek papír alapú csomagolóeszközeinek témakörét és annak vonzatát most hanyagoljuk). Tehát azt gondolom, egy jégcsarnok esetében is az az üdvözítő, ha nem terheljük rá a jégkorongozókra a teljes fenntartási összeget, viszont nem is biztosítjuk számukra tokkal-vonóval az éves költségvetést. Káposztásmegyeren és Pesterzsébeten 30-40 ezer forintos, piaci alapú óradíjak megfizetésével készülnek a csapatok, és ahogy hallani, nem túl jelentős hiánnyal tudnak működni így a csarnokok. Azt gondolom, egy 8 hónapig üzemelő jégcsarnok fenntartása racionálisabb gazdálkodásra serkenti az ezzel megbízottakat, ha úgymond némileg érdekeltek a termelésben, mintha alájuk tolják a tutit. Másfelől nézve ha az állam felépít egy gyönyörű jégcsarnokot az UTE-pályán, majd átvállalja a teljes éves üzemeltetési díjat, akkor joggal háborognak a ferencvárosiak, hogy nekik miért nem jár ugyanez.
Harmadik kérdés: Természetesen a jégcsarnok tulajdonjogilag nem az UTE-é. Az általad említett 30-40%-os önkormányzati felhasználás miatt azonban még nyugodtan nevezhetjük az UTE csarnokának a Megyeri úti létesítményt. Egyrészt ugye a hagyományosan a lila-fehérék által használt sporttelepen helyezkedik el. Másrészt a csarnok vezetése és az UTE csapata között, khm, igen szoros kapcsolat fedezhető fel. Harmadrészt a jégidőbeosztásra tekintve megállapítható, hogy a hasznos jégórák 100%-a az UTE jégkorong-szakosztálya által felhasználtak. Hogy a hulladékidők, azaz a felnőttcsapat által nem felhasznált délelőtti és kora délutáni alkalmakon a kerületi óvodák és iskolák, tehát a jégkorongcsapat közvetlen utánpótlását biztosító nebulók korcsolyáznak, nevezhető függetlennek az UTE-tól, de nyilvánvalóan nem az. Ettől függetlenül ezt az időt jobb helyeken valóban az önkormányzatok finanszírozzák.
Nyilván sok részre nem volt időnk kitérni, lehet még sokáig boncolgatni, és az is lehet, hogy sok mindent nem tudunk, vagy sok mindenben tévedünk :)
@KicsiÉn: @Calgary: Ahogy látom, hülye és torz kompromisszumok sora miatt alakult úgy a helyzet, ahogy. Nyilvánvalóan az igazságosságot mindenki szereti emlegetni, amikor igazságtalanság éri, de az is érthető, hogy aki a tutiban ül, az ragaszkodik a szokásjogokhoz. Mindazonáltal ezt a problématengert jó lenne mihamarabb hatékonyan megoldani, de nem lesz olcsó és egyszerű.
az en velemenyem az hogy a fent emlitett urak addig addig baszakodtak a szerzodesekkel es az allami tamogatasokkal ,hogy szep lassan olyan atlathatatlan lett az egesz ,hogy siman meglehet venni 1-2-3 luxus autot vagy akarmit a sok itt ott elcsordogalo allami tamogatasbol.Egyszoval szerintem nagy nagy gazemberseg van a hatterben mert nem letezik,hogy 2 eve alatt (szep lassan 2 eve megy a cirkusz ha tevedek javitsatok ki) nem voltak kepesek egy normalis mindenki szamar nagyvonalakban megfelelo szerzodest kialalkitani, elmeletileg ezeknek az embereknek ez a munkajuk viszont vagy nagyon nem ertenek hozza akkor pedig lapat mindenkinek vagy nem akarnak erteni hozza sajat erdekbol akkor viszont csikos jatszo ruhat nekik.
@fradigy:
Viszont van FTC. Én úgy tudom 9.kerületi a név, függetlenül attól hogy sose volt a fradinak saját pályája, legalábbis én így tudom.
@KicsiÉn: viszont a IX.ker. inkább a starst támogatja.
@1885*: igy igy. bar szvsz ez most at fog menni multidobe. marmint az a bizonyos tamogatas.
@fradigy: Az Újpest honlapján a beszámoló szerint a legkisebb korosztályban 50% a gyerek vissza esés, ezzel szemben a szintén Újpesten levő egyesületben ( BP Sztárok ) az utolsó három évben 98 gyerek kezdett hokizni. MIÉRT IS ? Nyertek az idén 2 aranyat, egy második hely , és nem vándorol el tőlük senki sehova. Miért is ?
@korongos4:

ezt hogy érted??

"Az Újpest honlapján a beszámoló szerint a legkisebb korosztályban 50% a gyerek vissza esés"
@korongos4: jó a kérdés, várjuk a választ.
@1885*: Tőlem !? Olvasd el a HOKI SULI címszó alatt mit írnak.
@Kivago Ivan Györgyné: Én sem értem ,de sokan nem értik még.
@vaze: Török Ottóval kapcsolatosan érdemes lenne a bicikliseket is megkérdezni, milyen tapasztalataik vannak - ha már a Millenáris szóba került.
@korongos4: Tőled! gondoltam kifejted miért olyan vonzó a Bp. Stars, az ajánlott cikket olvastam, még amikor megjelent. Pont Keszthelyi Mikit nem kéne cseszegetni szerintem. A helyzet az, hogy ez a visszaesés más kluboknál és más szakosztályoknál is megjelent, sajnálatos módon a gazdasági helyzetben a lakosság nagyrésze örül ha megél, a sport ma luxusnak számít, főleg ott ahol minden a szülökre hárul. Vagyis a felnőtteket leszámítva nagyjából mindenhol.
De nyilván ez nem vonatkozik a sztárokra!!!! ezért gondoltam, hogy elárulod a nagy titkot, hogy ők hogy csinálják, hogy oda csak úgy özönlenek a gyerekek és aztán ott is maradnak és senki sehova nem vándorol.
Tudod én szeretek a jobbtól tanulni, ha lehet.
@korongos4: válaszolsz a kérdésre is vagy csak feltetted azokat a kérdéseket, amit a blog 95%-a már úgyis ismer?
Tehát....miért is?
@Ringleader: hurrá, megjött az erősítés :D
@Ringleader: oh, bocsánat, látom @1885*: megelőztél!
Szóval, kíváncsian várom én is a megoldás kulcsát!
@Ringleader: szerintem tudjuk, csak udvariasok vagyunk én nem írjuk le megint. Eközben a másik topikban folyik a csillagok belső háborúja, ;) és kíváncsian várjuk az öszt :)))) amikor majd kiderül, hogy káposztáson sincs kolbászból a palánk :D:D
@1885*: és már megint off-olsz :D :D :D
@Ringleader: Igen? OMG. akkor jön MeLa sporttárs? oszt megmondja hova menjek :D :D
@1885*: közgyűlésen múlatom az időmet... ;)
@MeLa: hah, de azért figyelsz látom!!! Épp most olvastam a cikket a közgyűlésről, gondolom off de Kovács Csaba utánpótlásedzők fontosságáról, képzéséről stb. maximálisan egyetértek!
"Tudomásul kell venni, hogy ez szakma, nem attól lesz valaki jó edző, hogy hosszú éveket töltött el a pályán. Mindenkinek haladnia kell a korral, naprakésznek kell lenniük az edzőknek is. Az utánpótlásképzés felelősség, a legkorszerűbb elveket, módszereket kell alkalmazni, egyrészt, hogy fejlődjenek a gyerekek, másrészt, hogy ne okozzunk kárt. A külföldi edzők tapasztalatai, továbbképzések fontosak."

nem offolok többet! ;) bocsi bocsi
@1885*: fontos, megszívlelendő gondolatok, úgy bizony.
süti beállítások módosítása