HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szabó István Stars-elnök maradt

2010.06.06. 08:32 Hblog

Csütörtökön tartotta rendes és egyben tisztújító közgyűlését a Budapesti Sztárok Sportegyesület, közhasználatú nevén a Bp. Stars. A két éve felnőttcsapattal bővült utánpótlás-nevelő egyesület az utóbbi időben számos belső problémával küzdött, ezért a hírek szerint Szabó István elnök a lemondását fontolgatta. Végül mégis maradt, hogy miért és hogyan, tovább után kiderül. Arról is szó esik, hogy mi lesz az egyesülettel.

"Készítettem egy hét pontból álló listát, amely azokat a sürgősen megoldandó ügyeket tartalmazza, amelyeket az egyesület további normális működése szempontjából meg kell oldanunk – mondta Szabó István blogunknak. Ezek a következők:

1. A stabil finanszírozás megteremtése.
2. A kiszolgáltatottság megoldása jégügyben.
3. Új szerződések megkötése az edzőkkel, konkrét feladat- és hatáskörökkel.
4. Az ifjúsági és juniorkorosztály versenyeztetésének megoldása, pénzügyi garanciák kialakítása a kétcsapatos nevezésre az alsóbb korosztályokban.
5. Kétirányú és egyenrangú partnerség kialakítása a felnőttcsapat vezetésével.
6. Az egyesület alapító céljainak megerősítése vagy újrafogalmazása.
7. A kétpólusú irányítás megszüntetése."

A fentiekből kiviláglik, a jégcsarnokkal és a felnőttcsapattal való együttműködés nem zükkenőmentes a Bp. Stars életében. Ezen változtatni kíván az új elnökség és a régi-új elnök. "Miután nem volt más jelölt az elnöki posztra, azt mondtam, ha olyan elnökség áll fel, amely alapján látok esélyt a fenti problémák megoldásra és a békés működésre, akkor vállalom az elnökséget továbbra is. A jelölések és a szavazatok alapján olyan összetételű elnökség alakult, amely garanciát jelenthet a jövőre nézve.

Az elnökség tagjai a következők: Királyfalvi Róbert elnökhelyettes, Kónya Zsolt, Szmola Botond, Horváth Árpád. Azt újraválasztásom után is elmondtam, ha munkám során úgy érzem, nem tudjuk a fennálló problémákat, kérdéseket közösen megoldani, akkor felállok. Az biztos, hogy mi továbbra is egy erős, jól működő utánpótlás-nevelő klub szeretnénk maradni, ahol mindennek a gyerekekről és a jégkorongról kell szólnia."

24 komment

Címkék: stars szabó istván

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1. A stabil finanszírozás megteremtése.

Szar dolog a kormányváltás és szar hogy Hardi sem lesz hamarosan a kilencben.
@zsolt007: Az a szép a sportban, hogy bármi és annak ellenkezője is előfordulhat :)
CZIGÁNYT az elnökségbe!!!!
@AG 2.0: hehe, ez most véletlenül nem egy rasszista komment volt, bár elismerem annak is lehetett értelmezni... :)
Sok sikert Elnök Úr!A 2.,3.és 7. pont nem ígérkezik egyszerűnek.
mit jelent a kétpólusú irányítás? meg a viszony normalizálása a felnőttcsapattal?
@AG 2.0:
Ez tényleg nem az, aminek látszik, bár éppenséggel nem volt túl szerencsés.
@vaze: "a viszony normalizálása a felnőttcsapattal?" gondolom az utánpótlás nem kíván részt venni a szlovén ifiben :).
Kaukázusi krétakör (Bertolt Brecht), avagy egy döntés háttere.
"A történet a régi Grúziában játszódik. Polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett Abasvili kormányzó kisfiát, akit fejvesztve menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön. Magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. Neveli, és közben maga is nevelődik. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné. Visszaköveteli a gyereket. A per a falusi írnokból legfelső bíróvá emelkedett Acdak elé kerül, aki próbára teszi a peres feleket. Krétával kört rajzoltat a földre, abba állítja a gyereket. Az az igazi anyja, akinek elég ereje lesz, hogy kihúzza a körből... Gruse elengedi a gyerek kezét. Nem akarja széttépni.
Acdak Salamon király szellemében ítél. "És monda a király : Hozzatok nékem kardot! És mikor odahozák a kardot a király elé , monda a király: Vágjátok két részre a gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak. Ekkor monda az az asszony, a kié vala a gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki a gyermeket, és ne öljétek meg őt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté. Akkor felele a király, és monda: Adjátok amannak a gyermeket, és meg ne öljétek azt, mert az az ő anyja." (A királyokról szóló I. könyv 3/16-24)
Az a gyerek igazi anyja, aki inkább lemond róla, minthogy baja essék.
Brecht a régi bölcsességet új megvilágításba helyezi."
Új helyzetekben mindig újra kell gondolni mindent.
Újragondoltam: Éljenek a gyerekek! Hajrá Budapest Stars!
Szabó István
@csillagok: az utánpótlásnak szüksége van egy erős Stars-ra, úgyhogy hajrá!
@csillagok:

Remélem,hogy igazán bölcs döntés született! Sok hokis palánta helyzete lett most nagyon bizonytalan, ha hinni lehet a Stars háza táján keringő pletykáknak. Sok-sok kitartást kívánok az előtted álló problémák megoldásához! Azt hiszem, hogy sok szülő nevében mondhatom, hogy minden tőlünk telhető segítséget megadunk, hogy rendeződjön ez a helyzet. Ehhez az kellene, hogy odaálljon és vállalja fel, hogy tájékoztatni kell mindenkit a kialakult helyzetről.
Hajrá Stars!!!
Nekem az jött le,hogy az elnök újra átgondolta és lemond a Stars megmentése érdekében. :D
@Startrek: Szerintem azzal mentené meg, hogy marad és kiáll mellettünk :)
@Hokianyu: Szia, 1/ A pletykáknak csak az a baja,hogy csak olyan információkat tartalmaz,amilyet a pletyka elindítója tudatni akar. Ez lehet dezinformáció is, amit ha az első blikkre elhiszel, már meg is vagy vezetve. 2/ Az éremnek két oldala van, te az egyik oldalát láttad( hallottad ), de csütörtökön lesz rendkívüli taggyűlés amire gyere el, és lehet, hogy megváltozik a véleményed.
3/Érdemes más korosztályú gyerekek szüleivel is beszélni mert szélesebb rálátás nyílik az egészre.
@gumikigyo: Te mindkét oldalát látod?
Akkor érdekelne a véleményed!

(a taggyűlésre be lehet menni?)
@szittyavezír: 1/ Szeretném azt hinni, de hazugság lenne azt állítani hogy mindent tudok viszont 2007 óta sokat láttam, hallottam. 2/ A véleményem a nagyközönség felé nem publikus, aki ismer tudja mi az (ha érdekel priviben megbeszélhetjük). 3/ A szülőket meghívták.
@szittyavezír: Ha dobsz egy email címet akkor felveszem veled a kapcsolatot
@gumikigyo: Jó reggelt! Pont ez a baj, amit Te is írsz. Kering sokféle pletyka és aki egy körön kívül esik csak kapkodja a fejét, hogy mi történik, mert nincs elég információja. Csak egy ártatlan kérdés: a probléma kiinduló pontja a jégcsarnok műszaki vezetése és a Stars vezetése között van?
Az alapszitu:

Néhány csapatnak piaci árat kell fizetni a jégért, és az magas.
Ilyen klub, többek között a stars és a fradi is.
Ezeknek a csapatoknak van egy nagyon magas szám a kiadás oldalon, jégpénz címen. Ezt a bevételi oldalon realizálni kell, kalapozni, pályázni, szponzort keresni. Ami up sportra nehéz, még nem jött el az a pillanat, hogy az egészséges emberek nevelését a központi költségvetés, normatív alapon honorálja, de nincs messze az idő.

A stars belső ügyeinek kibeszélésére nem jó fórum a blog, mert nem ad semmit hozzá, inkább elvesz, főleg az emberek kedvét.
Erre elég fórum a taggyűlés, küldöttgyűlés stb.
Főleg azért mert 200 feletti up játékos van a csapatnál , akiknek 400 szülő fizeti a hokiját.
Ennyi ember jó döntéseket tud már hozni, meg tud mozdulni.
Javaslom az egyesületi tagoknak a megjelenést, a konstruktív hozzáállást, a külsősöknek pedig a normális hangvételt, mert gyerekekről beszélünk, nem is akármilyenekről, hanem a mieinkről.

üdv
@ob4: zsenilálisan öszeszedted! Tökéletesen egyetértek.
süti beállítások módosítása