HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egri István: Olyan nincs, hogy megállunk

2010.06.02. 20:32 F. Kapus

Amit eddig csináltunk, abba nincs értelme több pénzt belerakni, mondta blogunknak Egri István, a Miskolci Jegesmedvék JSE újraválasztott elnöke. Nemcsak ő, az eddigi elnökség is pozícióban maradt a keddi közgyűlésen, így újabb négy évig Kis Attila, dr. Lukács György és dr. Mayer Péter társaságában vezeti a miskolci jégkorongot. A két hete a profizmus iránti igényét bejelentő vezérrel beszélgettünk, mondott fontos dolgokat.

A helyi hírforrások szerint a klub költségvetése meghaladta az 50 millió forintot. Nagy támogatójuk az önkormányzat, gazdálkodásuk fegyelmezett, egy forint tartozásuk sincs. Egri a megválasztása után készített videón arról beszél, hogy a miskolci jégkorong elért egy olyan színvonalat, amit a jelenlegi szakmai, finanszírozási és szervezeti keretek között nem lehet folytatni. Új célokra, új szakmai munkára, új edzőre, új szervezeti keretre és új finanszírozási rendszerre van szüksége a miskolci jégkorongsportnak.

"A munka minősége határozza meg, mi lesz a miskolci hokiból a következő négy év alatt – fejtegette tovább blogunk kérdésére gondolatait Egri István. – Sok minden adott, a jégpálya, a jelentős számú utánpótlás, a felnőttcsapat magja, a lelkes szülők. Nyugodt körülményeket biztosító, szimpatikus csapat vagyunk, ezért fordul elő most nyáron is, hogy válogatott szintű játékosok jelentkeznek be nálunk.

Az általam elképzelt struktúrában jelentős szerep hárul a városra. Jó felnőttjégkorongot akkor lehet csinálni, ha komoly utánpótlás áll mögötte. Mindenki tényként beszél arról, hogy Miskolcon hokiakadémia jön létre a közeljövőben. Egy ilyen akadémia az elitképzést célozza, amit rendszerbe kell illeszteni. A szakmai kereteket meg kell teremteni, a város szerepét nem lehet megkerülni. A projekt nagy része az utánpótlásra koncentrál, de a perspektívára is gondolni kell. Hol tudnak a tehetségeink játszani? Ezért fontos a felnőttcsapat versenyképessége. Az 5-6. hely senkit nem motivál. Cég is kétféle van, vagy előre megy, vagy hátra. Olyan nincs, hogy megállunk. Mi előre kívánunk menni.

A szezon végén úgy váltam el a csapattól, hogy nem adom a nevem az amatőr hokihoz, nem lesznek munka után, este nyolckor edzéseink. Egyszer meg kell néznünk, mire vagyunk képesek akkor, ha nem hajnali kelés utáni munkát követően esik be az edzésünkre mondjuk Láda Balázs, hanem profi sportolóként készül.

A pénz nem a legfontosabb tényező, a struktúrát kell kialakítani. Természetesen az anyagiak sem elhanyagolhatók. Ha megnézzük a miskolci élsportot, azt látjuk, jövőre csak a jégkorong lesz első osztályú a kiemelt sportágak közül. A miskolci jégcsarnoknak évente százezer felhasználója van, ha nem lenne élvonalbeli jégkorong, úgy járhatnánk, mint a szegedi vagy a kaposvári létesítmény.

Hazardírozásképpen tehát változtatunk, a cél a profizmus. Fogyasztható terméket kell előállítanunk. Amit eddig csináltunk, abba nincs értelme több pénzt belerakni. Egy sportoló nem attól profi, hogy sok pénzt keres, hanem attól, hogy megfelelő körülmények között készül fel a feladatára. Csapatunk meghatározó tagjai gőzerővel dolgoznak, egy filler juttatás nélkül. Vannak, akik hetek óta napi négy órát edzenek, mert készülnek a következő szezonra. Ez a profi hozzáállás.

A csapat magja adott. 12 felnőttjátékosunk van, 9 junior és 12 ifjúsági korú. Petres Tivadar eddig az egyetlen távozó, de biztos, hogy a tavalyi keretből csak egy vagy két légióssal tárgyalunk a hosszabbításról. A végleges keretről az új vezetőedző dönt. Komoly szakmai képzettséggel és tapasztalattal rendelkező, külföldi edzőt szeretnénk a csapatnál látni, aki felrázza ezt a társaságot, és az utánpótlással is foglalkozik. Az edzőkérdés remélhetőleg jövő hét végéig eldől, addig a játékosok többségével is tárgyalunk. Előrelépést szeretnénk az eredményekben is, ez azt jelenti, hogy minden fronton a négy közé kell igyekszünk jutni."

23 komment

Címkék: miskolc egri jegesmedvék mjjse

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örülök,hogy végre Egri úr is felvállal egy kis kockázatot.A jobb eredmények talán több nézőt,szponzort hoznak majd...Dani remélem marad,ő szinte már nem is légiós :)
Hajrá Miskolc!!!!!!
Mi a csapat mögött vagyunk, szurkolóként, szülőként, azt hiszem többünk nevében mondhatom!

Hajrá Macik!
Fehérváriként tetszik a hozzáállás! Hajrá Macik! :)
ŐŐŐ ezt most nem értem. Tehát idén is van 50+ millió a működésre, mint tavaly, de honnan lesz több, a játékosok profi státuszára ?
Ez nem derült ki a cikkből, illetve annyi mindenképp ,hogy eltökélten mennek előre, ez megsüvegelendő, de most ez így egy bátor ugrás egyenlőre ejtőernyő nélkül, vagy van már valaki aki utánuk dobja a ponyvát ?
@hüjeliba: Focinak kalap-kabát,így kézenfekvő,hogy a többi sportágra több pénz marad.
@hüjeliba: én meg azt nem értem, hogy egy profi klub, miért az önk. pénzét várja, miért nem a szponzorokra hajt?
+1: az U iránti elkötlezettséget majd meglátjuk, mikor nevezni kell a juniorokat az U21-be.
@szittyavezír: Szted szponzorokra nem hajt? :)
@Miskolcifan: de, szerintem hajt. Csak nem bízik benne. :)
@szittyavezír: ez a miskolci helyzetet ismerve szerintem bölcs dolog. Amúgy a Miskolciak meze van talán a legjobban kidekorálva szponzornevekkel már most is az OB I-ben.
@szittyavezír: Végülis a 100 éves focicsapatnak se sikerült még soha normális szponzori kört szereznie...Sajnos ez is Miskolc...

Remélem azért a hoki más utat fog bejárni.Miskolcon szeretik a sportot,egy sikeres hokicsapat tudna ezres átlagot produkálni,a jegybevétel így máris duplája lenne az eddiginek...Kockázat nélkül nincs siker,ahogy mondja Pistabá most kicsit hazardírozunk,tette már ezt más csapat is.Én bízom a sikerességben.
@kerusz: Sajnos a mennyiség nem egyenlő a minőséggel :(
De azt is tudjuk,hogy sok kicsi sokra megy,úgyhogy kívánok minél több "kicsit" a mezre :D (Azért néhány nagy se ártana :D )
Az UTE igazolhatna egy Egrihez hasonlóan elkötelezet vezetőt, szerintem ez az ember a szívét adná a miskolci hokiért!
@Miskolcifan: tudom, de ez a jele annak, hogy számít a szponzorokra... ;)

az egy más kérdés, hogy ki mennyit ad Miskolcon...
"..ezért fordul elő most nyáron is, hogy válogatott szintű játékosok jelentkeznek be nálunk."
Ez a rész jól hangzik.. Csak legyen is belőle valami:D

Amúgy bizakodásra ad okot a cikk, Egri Úr elég határozottnak tűnt mikor a szezon végén azt mondta hogy a jelenlegi körülmények közt nem vállalja el újra az elnöki posztot. Ezek szerint úgy tűnik pozitív irányba haladunk.
@cornwall: Azért...ez Miskolc, ahhoz, hogy az alapelképzelés működjön, kell még +50-100 milla. Arról nem is merek beszélni, hogy évről-évre, mert ki adja fel az állását, -pláne keleten-ha 1 év múlva megint nem tudnak fizetni.
Szóval értem én a célt, meg max. tisztelet, de szkeptikus vagyok.
Borsodban roppant nehéz szponzort találni a sportra.
A foci valamelyest szerencsés helyzetben volt, hiszen a polgármester elkötelezett DVTK rajongó, arról nem beszélve, hogy óriási nézőközönsége volt, ha sikerült minőségi csapatot összeszedni.
No de ott állandóan arról szólt minden szezon, hogy ide oda tartoztak... Viszont józan paraszti ésszel egy kisebb szponzor is inkább a fociba ad, még ha az a kiesés ellen küzd, mert mégiscsak többen látják a cég logóját és a bűn gyenge szereplés ellenére a TV adók is nagyságrendekkel többször adtak mérkőzéseket az Andrássy útról.

Miskolcon igény van a minőségi első osztályú sportra, remélhetőleg ezzel a szponzorok is tisztában vannak.
Éppen ezért Egri úrnak valóban bizakodásra adhat okot az a tény, hogy a 2010/2011-es szezonban a jégkorongon kívül nem lesz más első osztályú csapatsport. Ismerve lokálpatriotizmusát és sportszeretetét, nyílván nem ilyen áron szeretné, hogy a jégkorong legyen a legkiemeltebb csapat, de ez így alakult sajnos és gondolom próbálnak élni a lehetőséggel és mindent megteszne azért, hogy legyen egy színvonalas csapat Miskolcon.
Egy ilyen lehetőséget badarság lenne nem meglovagolni.
Akár az őszi választások is jót tehetnek a helyi hokinak, ugyanis az egyik körzet jobboldali parlamenti képviselője annak idején nagy jégkorong szerető ifjúként mozgott sporteseményeken és tudtommal mai napig szívügye a sport.
off: az nso lehozta amit holnap akarnak fehérváron bejelenteni :D on
"Nagy támogatójuk az önkormányzat, gazdálkodásuk fegyelmezett, egy forint tartozásuk sincs."
Ez az alapja mindennek, nem tudom mikori állás ez, de azt gondolom, hogy a számláikat a lejárati időre kifizetik.
Ez az alapja egy klub működésének.

Kedves helyi lokálpatrióták, javasolnék egy Egri István Jacsó Tibor beszélgetést, ki mit hogyan csinál.
Biztosan tudnának egymásnak segíteni, és szerintem akarnának is, mert itt nem áll fent a Budapest kontra Vidék alapellenállás.
Van egy terv, miszerint a sportra fordított szponzori pénz leírható lesz az adóból, ez új forrásokat nyithat meg még Miskolcon is. Hajrá Miskolc!
Jó lenne, jól hangzik, de... a kérdés adott: lesz-e rá pénz??
A jelenleg tervezett költségvetésből ezeket LEHETETLEN kivitelezni.
süti beállítások módosítása