HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Slohokej Liga kész az együttműködésre

2010.06.01. 15:52 kerusz

Szeretnénk a Slohokej Ligát komolyabb sorozattá fejleszteni, attól sem zárkózunk el, hogy tárgyaljunk a magyarokkal a bajnokságaink közötti együttműködésről – nyilatkozta blogunknak Bogdan Jakopic, a Slohokej Liga elnöke. Izgalmas részletek hajtás alatt.

A ligát és minden szlovén jégkorongbajnokságot – a korosztályosakat is ideértve – a Szlovén Jégkorong Szövetséggel együttműködve a Slohokej nevű korlátolt felelősségű társaság működteti, mutatta be blogunknak a szlovén bajnoki sorozatot Jakopic. A társaság tulajdonosai a szlovén klubok, ők döntenek a társaság illetve a bajnokságok ügyében. A felnőttek között az elmúlt években szerepeltek külföldi csapatok, ők vendégekként vesznek részt a Slohokej rendezvényein, nem tulajdonosok.

"Az én feladatom tulajdonképpen a bajnokságokkal összes adminisztratív jellegű tevékenység elvégzése – ismertette kérdéseinkre a részleteket Jakopic. – Ide tartozik például a játékosok regisztrációja, az eredmények nyilvántartása, a menetrend meghatározása, az ellenőrzés. A Vasas Budapest Stars képviselői másfél hónapja, a szlovéniai világbajnokság alatt tárgyaltak velünk, akkor jelezték, hogy szeretnének a Slohokej Ligában indulni. Ahhoz, hogy felvegyük őket, mindenképpen szükség van a magyar szövetség hozzájárulására, enélkül nálunk nem indulhatnak. Az előző szezont megelőzően a Ferencvárosi TC érdeklődött nálunk. Örülnénk a Vasas Bp. Stars indulásának, erős csapattal gyarapodna a Slohokej Liga mezőnye.

A liga az EBEL-lel egy időben zajlik, a színvonal nem olyan magas, mint az osztrák nemzetközi bajnokságban, de úgy érezzük, a fiatal játékosok számára jó versenyt szervezünk, megfelelő játéklehetőséget biztosítunk. Idén is számítunk külföldi csapatok indulására. Jelezte részvételi szándékát a Graz juniorcsapata, a belgrádi Partizan, a horvát Medvescak, a Vasas, és talán újra indul a Mladost is. Szerdán tartunk ligaülést a szlovén csapatok részvételével, ezen el szeretnénk dönteni, milyen legyen a következő bajnokság, aztán a döntésről tájékoztatjuk az érdeklődő külföldi csapatokat. Szeretnénk, ha a nyári szünet előtt mindenki tudhatná, mire számíthat a következő szezonban.

A szlovén csapatok a két EBEL-gárda kivételével félamatőrök. Ez azt jelenti, hogy a bajnokság megrendezésénél bizonyos korlátok vannak. Tavaly a Partizan Beogradnak minden hazai mérkőzését hétvégén kellett megrendeznie, hiszen a szlovén csapatok hét közben nem tudnak ilyen távolságokra utazni. Ugyancsak kikötésük volt a szlovén kluboknak, hogy a belgrádi utazásaikhoz a Partizannak hozzájárulást kell fizetnie. Ha a Vasas elindul nálunk, rá is egészen biztosan ugyanezek a feltételek lesznek érvényesek. Ha ezt nem vállalják be, a szlovén csapatok nem tudnak Budapestre utazni. Ezek mellett természetesen minden csapatnak be kell fizetnie a nevezési díjat (ez információink szerint az előző évben 8000 euró volt – a szerk.), és állnia kell a rendezési, játékvezetői költségeket is a hazai mérkőzéseken. Természetesen szeretnénk a Slohokej Ligát évről évre egyre komolyabb sorozattá fejleszteni. Nem zárkózunk el attól sem, hogy tárgyaljunk a magyarokkal a bajnokságaink közötti együttműködésről. Ebben az évben ez már az idő rövidsége miatt nem lehetséges, de nyitottak vagyunk bármilyen együttműködésre vagy közös bajnokságra vonatkozó javaslat megtárgyalására."

A Slohokej Liga az elmúlt szezonban szeptember 24-én kezdődött. Szerdai és szombati játéknapokkal összesen 27 alapszakasz-fordulót rendeztek, az utolsó alapszakasz-játéknap január 30-án volt. A csapatok egy oda-vissza forduló után még egyszer találkoztak. A negyeddöntőkből két mérkőzés alapján a jobbak mentek tovább, az elődöntőket és a döntőket két nyert mérkőzésig rendezték. A liga jobb csapatai közé tartozik hagyományosan a Maribor, a Triglav Kranj és a Jesenice fiataljaiból álló második csapat. Az elmúlt idény legnagyobb bravúrja a Triglav nevéhez fűződik: a bajnokság alapszakaszában hosszabbításban verték a Jesenice első csapatát.

Magyar csapatokkal ritkán mérkőznek meg a Slohokej Liga tagjai. A 2008-2009-es szezon előtt az Újpest és a Maribor játszott két edzőmeccset, egy szlovén és egy magyar győzelemmel. Ugyanebben a szezonban a Kontinentális Kupában a Dab.Docler is megmérkőzött velük, és egygólos vereséget szenvedett. Erről a mérkőzésről videót is tudtunk mutatni.

59 komment

Címkék: stars slohokej liga jakopic

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezért feláldozni a MOL-liga indulást?
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy erősebb mint a MOL-liga...
Most Slohokej, jövőre DEL, utána KHL, majd NHL. Először itthon kéne mindenkit megverni és utána továbblépni, de aztán tőlem azt csinálnak amit akarnak.
Gondolom nem akarják beáldozni a MOL Ligát, de ha nem lesz, akkor menekülési útvonalat keresnek.

A közös bajnokság szervezését szerintem Mo.-on is független gazdasági társaságra kellene bízni. Ebbe bele kellene tolni a pénzt a komoly kluboknak, a szövetségnek és a névadó szponzornak is (Minumum 3 éves szerződéssel). A törzstőkét az érdekelt feleknek kellene összedobni..a gazdagabb klubok esetleg nagyobb részesedést is vásárolhatnak. Esetleg más szponzor és magánbefektető is beszállhat. A gazdasági társaságra jellemző döntéshozatali mechanizmus kell, a befektetett pénz arányába szavazhatnának. Akkor, ha megfelelő tulajdoni hányad összejön, akkor nem fordulhat az elő, hogy nincs döntés. A társaság bevételeiből lehet fedezni a közös marketinget (pl. honlapot, netes közvetítést) és egyéb célokat. Esetleg lehetne pénzdíj is...

Ugyan úgy kellene nevezési díj, mint a szlovénoknál. Amely emelkedhetne sávosan…… Aki áprilisig jelentkezik az X-t fizet, aki májusban annak 2X-t, aki júniusban annak 3X-t, és egyéb biztosítékokat is kérnék a kluboktól, amit az évvégén visszakaphatnak, ha kötelezettségeiket teljesítették. Például a JT felé sem lehetne tartozás.
@horivan: számtalan megoldás van, de erről nem nekünk kéne vitatkozni, hanem a Ligának, benne Billel és mindenki mással...
ez így első hangzásra egy rakat fos :D június elsején az van, hogy jelezte a részvételi szándékát x, y, z meg talán szóba jöhet a Medvescak és a Bp Stars is: ez ugyan mitől hangzik komolyabbnak, mint a MOL? bruhahaha.
Szerintem nem rossz vonal, de az utazási támogatás viccnek is rossz.
Egy ilyen közös bajnokságból talán könnyebben is kikerülhetnek játékosok nívós sorozatokba, a MOl ligából nem. A válogatottat a légiósok tudnák vinni. Magyarország és Románia alkalmatlan arra hogy olyan erős bajnokságot csináljon ami megalapozza az A csoportos válogatottat, annyi pénz itt nincsen.
@vaze:
Amíg nincs egy "független" gazdasági társaság addig zajlik a töketlenkedés...

Akár a jegkorong.blog.hu köre is alakíthatna egy gazdasági társaságot... :-) Én beszállnék min. 100 000 Ft-tal.
Szervezzük ki jövöre a bajnokságot, a társaság tárgyaljon szponzorral, komoly klubok vásárolhatnak részesedést. Szerintem csak egy katalizátor kellene... egy befektető, vagy egy befektető/ szponzor csoport. Ha emellé 3-4 klub összefog (Dunaújváros, Stars, HSC, esetleg a Brassó), akkor meg lenne az alap, és komoly bajnokság formálódhatna.
@horivan: én is beszállok 100.000 forinttal! erős és jól marketingelt bajnokságot akarok!
@Bubu42: Ha jól emlékszem, akkor eleinte a Volánnak minden csapat utazási költségét állnia kellett, ez is feltétele volt az indulásnak. Cáfoljon meg valaki, ha rosszul emlékeztem!
Az én ötletem annyi, hogy ha már közös bajnokságról van szó a Slohokej Ligával, hogy mi lenne, ha csak a rájátszás lenne közös, pár meccsel? Lenne egy keleti (MOL-Liga) meg egy nyugati (Slohokej) divízió, és mondjuk a két győztes, vagy a két-két legjobb játszana egymással pár meccset, vagy akár egy Final Fourt. Nem olyan nagy pénz megszervezni, idénből kiindulva idő is lenne rá a szezon vége és a vb eleje között, és ez biztosan egy néző-csalogató esemény lenne. Nagyon rosszul hangzik?
@lines:
Jó ötlet az új gazdasági társaságunk (Pl. kft.) tárgyal jövőre a szlovének Kft-jével. :-)

Most sajnos nincs megfelelő döntéshozatal, menedzselés a Ligában.
@lines: De a Volán vendégcsapatként szerepelt és itt meg közös bajnokságot akarnak.
Szerintem ebben az esetben egyenlő partnereknek kéne tekinteni az összes csapatot.
nekem bazira nem fog hiányozni a Stars. Felőlem az albán ligába is nevezhetnek. Viszont az a 30 játékos, akik náluk vannak leigazolva + akiket még esetleg le szeretnének igazolni, hiányozni fognak a MOL Ligából.

Az meg az MJSZ tökéletes inkompetenciáját mutatja, hogy képtelenek egy használható bajnokságot létrehozni...
100 000-rem nekem is van erre.
100k-val beugrok én is...
én is beugrok 35 ójróval
Lassan indíthatunk egy saját csapatot:)
Az a nagy baj, h így elhúzódik a tisztújítás. A VB után egyből le kellett volna zavarni, mert így fontos hetek vesznek el, amíg a regnáló vezetés nem akar tenni semmit, hogy ne kösse meg az utódok kezét, az utódok meg ugye, még nincsenek meg. A röhej az, hogy valószínűleg lesz átfedés, de ettől függetlenül hetekre leállt a hoki idehaza, miközben gőzerővel kéne szervezni a jövő évi bajnokságokat... :(
A Starst meg Isten óvja egy újabb szlovén szervezésű ligától, az Interligával is komoly gondok voltak a vége felé.
@gabute: Az MJSz nem tud elkövetni olyan hibákat, hogy egy újpesti szurkoló bármit is számon kérhessen rajta...
100k -t en is bedobok a ligaba! :) De aztan majd a szuvenir shopokban legyen olyan magnes, ahol az alapitokkal ulunk az olimposzon! :D

btw. Linusszal egyetertek, raadasul szloveniaban es horvatoknal is erdekelt a mol, nem hiszem h ellenukre lenne.
Kerusz, ez tetszett, korrekt a tájékoztatás, köszönjük. Érdemben; a szlovének legalább addig eljutottak, hogy van egy gazdasági társaságuk és nyílván így meghatározott törvényi keretek között müködnek.Logikusak a követelmények is, ha be akarsz szállni, legalább a "próbaidő" alatt fizesd a többletköltségeket. /EBEL-ben is kellett a Volánnak!/. A félamatőrség sem ciki, a jégkorong "szakmunkási" pálya, mint tudjuk véges, sokan inkább az egyéb munkát választják. De ettól még lehet profi edzők irányításával jó pályákon lelkesen edzeni, játszani. A csapatban meg elég lehet 3 légiós mellett max. 4-5 profi. Így a költségek sem szállnak el, ez az alapelv az egyébként jó szinvonalú osztrák Nationalligában!
Végre valakik két lábbal járnak a földön, és nem délibábos álmokat kergetnek. Meg kellene próbálni szövetkezni velük, de minimum tanulni tőlük!
Jó, akkor lássuk, hogy áll a Liga megalapítása a felajánlások szintjén.
horivan: 100.000,-
Rettenet tábornok: 100.000,-
veghist: 100.000,-
jegib: 100.000,-
woody74: 9.450,- (a 35 ejrót most ennyivel vettem figyelembe)
SzDaniel: 100.000,-

Ez eddig olvasói felajánlásként 509.450,- forint, lassan kezdhetnek elsüllyedni a szégyentől a liga-tagok. Nem mintha számítana valamit nekik, de azért hátha...
@Roham Billy: oopsz, Roham Billy 100.000,- forintja lemaradt, azzal már 609.450-nél járunk.
@budaijegesmedve: Tudod, én azért vagyok végtelenül szomorú, mert ahhoz, hogy egy megállapodást betartsanak a Liga tagjai, nem kell sem gazdasági társaság, sem egyesület (az EBEL egyesületként működik ugyanis). Elegendő lenne minimális felelősségtudat, meg pl. annyi kulturáltság, hogy ilyen progymes vickelődéseket nem eresztünk el, amikor komoly dolgokról, nevezetesen egy ligaülésről és átvitt értelemben az egész következő szezonunk sorsáról van szó.

Egyébként én azt nem értem, hogy miért nem rendezték meg a ligaülést tegnap? Kilenc tag van, abból 3 maradt volna távol. A másik 6 határozatképes lett volna. Ez normális helyeken ilyenkor úgy megy, hogy a jelenlevők szépen megtárgyalják a napirendet, döntenek, a határozatokat meg elküldik a jegyzőkönyvvel a hiányzóknak. A hiányzók a jegyzőkönyvet elolvassák szépen és figyelmesen, a tartalmukat magukévá teszik és a jövőben azok szerint cselekszenek. Ha pedig nem tetszik, hogy a többiek a távollétükben miket határoztak, legközelebb garantáltan rá fognak érni, ezt lefogadom.

Így megy ez az EBEL-ben is. Nem is hiszem, hogy bármely csapat is meg merné tenni ugyanezt egy EBEL-ligaülés előtt fél nappal.

A másik pedig, hogy ha egy ligatagnak nem tezsik, ami a ligában folyik, akkor minimum javaslatot terjeszt elő arról, hogy mit szeretne látni, nem pedig sértődötten elmegy másik pajtást keresni. Teljesen egyértelmű, hogy amit Kangyal Bill hiányol, arról tegnap dönteni lehetett volna, és ugyanarról még Szlovéniában sincs döntés.
@budaijegesmedve: még annyit: nem csak a próbaidő alatt kell fizetni a szlovén csapatok útiköltségét, hanem később is. A Partizan idén is fizetni fog azért, hogy szlovén félamatőrökkel játszhasson.
"„A szlovén bajnokság mellett az szól, hogy közel 30 meccset tudnánk játszani, erősebb csapatok ellen, mint amilyenekkel a MOL-ligában találkozunk. A szlovén jéghoki mégiscsak A-csoportos, míg a román divízió II-es."
www.nemzetisport.hu/jegkorong/szloveniaba-vagyik-a-stars-kangyal-bizakodo-2030945/

Mindenki döntse el maga, hogy a cikkben vázolt bajnokságban erősebb csapatok lesznek, mint a MOL-ban, vagy csak Kangyal állít valótlanságot.
@OliBLOOD:
Kb. annyira mutatja a HC/HSC játékerejét, hogy Románia D2-es, mint a Triglav játékerejét, hogy Szlovénia A-csoportos...
@Szoljanka: Hát van még más is... A szlovén bajnokságban szereplő játékosokkal kiálló csapatok (Hovátország, Szerbia) simán estek ki idén a divízió 2-be. :)
@Roham Billy: Basszus, ha ezen múlna, adnék 300-at is!
...többet momentán azért nem, válság van nálunk is... :-)
@kerusz: persze, az üléssel kapcsolatban - és nemcsak jogilag - teljesen korrekt amit gondolsz.
Tudom, bennem van a hiba, de én nem bízom már a MOL ligás "projectben", nem érzem az erőt a dologban, és ez a tegnap történtektől függetlenül is így van! A szlovének, osztrákok tapasztalatom szerint ha nem is mindig szimpatikusak, de alapvetően korrekt partnerek, világosfejűek, ezt többször és nemcsak hokiban bizonyították. Az interjú, amit csináltál az is ezt sejteti...
@kerusz: Szerintem azért nem csináltak meg a ligaülést az erdélyi csapatok nélkül, mert mi van ha hoznak pár döntést, pl hogy lesz közös liga, aztán meg az erdélyiek azt mondják, h bocs de ilyen formában ezt nem vállaljuk?
Azt meg már a másik posztban leírtam, hogy szerintem a színvonal ebben az esetben másodlagos szempont, és nyilván azt kell mondania hogy erősek meg jobbak meg minden, mert egyébként hülyét csinálna magából. Hogy mi a valóság, az meg rossz esetben szeptemberben kiderül, bár remélem hogy ez azért nem fog megtörténni, és maradnak a közös bajnokságban!
@lines: Azt ne mondd már, hogy egyik csapat sem tudott valakit küldeni a Progymre Nagyon Türelmetlenül Váró Klubelnök (továbbiakban PNTVK) helyett. Legalább egy olyat, aki ismeri ennek a PNTVK-nak a mobiltelefon-számát. Mert a Progymre a Legelfoglaltabban Nagyon Türelmetlenül Váró Klubelnök sem olyan elfoglalt sosem, hogy mondjuk egy órában egyszer két percre ne lehessen zavarni Mobilon. Valahogy így: "Főni, ez a kérdés, mit mondjak, igent, vagy nemet?" Ilyenkor a PNTVK összeszorítja a hámlokát, úgy tesz, mintha gondolkodna, és aszongya, hogy "igen!" vagy azt, hogy "nem!"

Hát ennyi a koreográfia. Nem akartam elviccelni, de az is komikus, hogy senki nem ér rá egész Csíkból, Bukarestből és Brassóból. Ha a Főni nem ér rá, akkor jöjjön az Alfőni. Nem olyan bonyolult ez.
@kerusz: Ez egyértelmű, nem is erről szólt az írásom, hanem arról, hogy mi van, ha a magyar csapatok képviselői hoznak egy döntést a közös ligáról, és utána azt mondják a - Téged idézve - PNTVK-knak, hogy "Főni, ilyen lesz a közös bajnokság". És ha a PNTVK-knek ez nem tetszik, akkor mi van? Az, hogy van egy vita, nélkülük nincs bajnokság, tehát senki nem ment sehová, csak volt egy nagy adag feszültség, meg mindenkibe bekerült pár tüske. Szerintem ilyen megfontolásból mondták azt az ottlévők, hogy "Fiúk, ezt ma hanyagoljuk, mert nem jöhetünk ki jól egy ilyen szituból, túl nagy a kockázata". Szerintem érthető ez a döntés, főleg a tisztújítás előtt pár nappal.
@kerusz: Nekem olyan érzésem van, hogy ez a szlovén próbálkozás, valamiféle kicseszés az erdélyi csapatokkal. Nem lehet véletlen, hogy egyik csapat se jött el. Itt valami konfliktus lehet a háttérbe.

Ha a komoly távlati tervekkel rendelkező csapatok (HSC, Brassó, Dunaújváros, Stars) összefognának nem hiszem, hogy a kicsiknek lenne választásuk. Nem igaz, hogy nem lehet legalább a sarokpontokba hosszú távon megállapodni, és ezeket a kereteket betartani. Ha ezt 6 csapat vállalja, akkor 6 csapattal. Így nem lehet hosszú távú szerződéseket kötni.
100 000 nekem is megérne :)
@horivan: Biztos, hogy nem célzottan az erdélyiekkel szembeni kicseszés.
@kerusz: és egy mezei jégkorongrajongó? Nem hiszem, hogy vezekelnem kéne XY újpesti vezető tök(él)etlenségei miatt. Semmi közöm hozzá.
@kerusz:
Azért elolvasva terminatrix összefoglalását a másik cikkben nekem kezd összeállni a kép:

"1. Ez nem cinizmus
2. A magyar jégkorong div 1-es
3. A harmadik miért menjen 1400 km-et egy érvénytelen gyűlésre
4. Tavaly és tavalyelőtt is egyeztetett állásponttal jöttek a Mo-i csapatok
5. A költségtérítéses cucc sem tőlünk származik...
6. A Stars már a szlovén vbn bejelentkezett...
7. Minden klubvezetőnek, aki csapatot tart fenn maximális riszpekt jár, ha hibázik akkor is
8. A magyar javaslat nem hasonlít a mienkhez...
9. Nem kell leckéket adnod viselkedésből, pénteken szóltunk, hogy nem tudunk menni, nem az történt, hogy ültek egy teremben és várták, hogy nyíljon az ajtó
10. Bosszantásként, és miért nem Bukarestben volt az ülés?
11. És miért nem volt Csíkszeredában?
12. Unió Erdéllyel"

„Pénteken szóltunk, hogy nem tudunk menni” (Nem pénteken egyeztettek a „romániai” csapatok?)

…” Tavaly és tavalyelőtt is egyeztetett állásponttal jöttek a Mo-i csapatok”

Tehát megy az izmozás egymással. Robognak egymással szembe az autók, és azon megy a játszma, hogy kirántja előbb el a kormányt.

Ezért alkalmatlan a liga a döntéshozatalra. Ligába 2 erdélyi (Brassó 1 éve indult) és egy bukaresti csapat van (tavaly nem indult), magyarországi csapatok már 6-an vannak!
Tehát a „romániai” és a „magyar” frakciók mentén folyik a harc.

Ezért kellene egy külső "független" /pártatlan moderáló erő. Emellett egy többségi döntéshozatal szerintem segítene Ha egy gazdasági társaságban gondolkodunk, ahol a mondjuk külső befektetők, mondjuk jegkorong.blog.hu olvasói birtokolják a szavazatok minimum 20%-t + szponzornak is lenne 10%-a….+ 70%-t a befektető csapatok birtokolnának.
@OliBLOOD: A MOL ligában tavaly 8 A-csoportot megjárt játékos szerepelt, míg a szlovén liga 0 játékost adott a B-csoportos szlovén válogatottba idén. A MOL-liga 10-et.

Ezen felül nem találtam idegenlégióst a győztes maribor keretében (bár nem állítom, hogy alapos lettem volna. A légiósok meg nagyon felfelé húzzák a MOL-ligát.

Ezen kívül a nézőszámátlagok sem verdesik az egeket (a győztes Maribor átlag 250 fővel büszkélkedhet pl.)

A non plus ultra pedig, hogy a liga honlapja, a slohokej.net egyszerűen megszűnt...
@avs: egészen biztos, hogy nem erősebb mint a MOL, az egészet egy jó nagy marhaságnak tartom
@OliBLOOD: Az az állítás, hogy a szlovének A csoportosak, és ezért jobb a ligájuk ugyanolyan marhaság, mintha szlovének akartak volna átjönni mihozzánk tavaly azzal - hogy hiszen egy A csoportos országról van szó...Kangyal itt kicsit csúsztatott.
10.000 ezret nekem is megér
Micsoda előrelépés! A partizán ellen sokat fognak fejlődni az biztos!
A Fradi meg indulhatna a moldáv bajnokságban... pl.
tegnap meg azt mondtam kerszusznak, h megertem Kangyal rongyrazasat, merthogy ott legalabb van liga.
hat, en kerek elnezest, a leirtak alapjan - bar meg mindig tartom h sztem csak az allovizet akartak felkavarni ahogy anno a frad es ujpest is - ez kb a vicc kategoria.
1. Köszönet a cikkért
2. 50000 forint tőlem is mehet.
3. 1-et szinte indig lehetne;)
@horivan: Nem kéne az új elnökségnek valami javaslatot összeállítani a liga gazdasági társaság létrehozásáról?
@benö51: 10 000 ezer=10 millió forint.
Köszönjük a nemes felajánlást!:):)
@Rettenet tábornok:

Én szívesen teszek javaslatot! :-) De nem hiszem, hogy ettől nagyon meghatódnának.

Ha nem ismerik fel a klubvezetők (Itt nem a lilákra gondolok), és a két szövetség, hogy Kárpát-medencében közösek a célok és az érdekek, akkor mi szervezkedhetünk. Székely-magyar, román jégkorongnak egymást kell erősíteni, mert földrajzilag sincs más!!!

Minden érintettnek teljes mellszélességgel támogatni kellene, hogy a közös bajnokságot hosszútávra és komolyan gondolják és támogatják, és jövőre nem fogják megfúrni. Ennek formája, hogy pénzt és tőkét raknának a közös cégbe, és erre a cégre bíznák a szervezést.

Egy közös bajnoksághoz kellene:

1. Hosszútávú koncepció, és nem évente rohangálni a szponzorhoz.

2. Világos szabályok, amit, aki nem tart be nem nevezhet. Nagyon sok klubvezetőnek megfelel a zavaros, de a normálisoknak nem kellene összefogni?

3. Egy megfelelő jogi forma és megreformált döntéshozatal. Most az óvodások gyülekezete van, összevesztek a homokozó vödrön, megsértődtek, és nem játszanak egymással. Majd augusztusba kibékülnek?

4. Hozzárendelt forrás (ebben szerintem tudunk segíteni) amiből, lehet 1-2 fő állású alkalmazottat fizetni, akik marketingért felelnek. A jegkorong.blog.hu a sportág legjobb marketingje, ha ebben társaságba a nézők, a sportágért rajongók is szerepet kaphatnának lehet, hogy elindulna egy megtisztulás.

Ha már 2-3 csapat összefog és lehetőség lesz, én betolom a 100 000-t, megígérem.

(Vagy annyi pénzt összegyűjtünk, hogy kiírunk egy pénzdíjas bajnokságot. Ma vettem is 2 lottószelvényt. )
@horivan: akkor mar csak meg kell nyerd az 5-st es meg is van a Mol liga :)
Én i beszállok 100 000 forinttal.
De komolyan mi lenne, ha mi a kezünkbe vennénk az irányítást?

Megalakítjuk a társaságunkat, biztos van köztünk ügyvéd, gazdaságis stb...mindenkinek lehetne az apportja mondjuk a tudása, vagy annak egy része. Nagyon sok időnk van következő bajnokságig. Tudnák tárgyalni, alapszabályt csinálni, koncepciót lefektetni. De most komolyan mondom, hogy úgy látoom, ha nem akarjuk, hogy szétessen a szaros kis amatőr bajnokságunk, akkor lehet, hogy a mi erőfeszítéseink többet ér mint a szövetségé.

De most komolyan, feldobom az ötletet nektek, ne a pénzről beszéljünk, hanem arról, hogy egyáltalán aki itt írt, hajlandó lenne-e mondjuk valamelyik este találkozni valahol!?
Én ezt a ligaülés dolgot nem értem, a 21. században vagyunk, alapjában véve, arra nincs is komoly szükség ,hogy leüljünk valahova aztán jól megegyük a pogácsáját, meg megigyuk az ásványvizét a vendéglátónak. Meg lehet beszélni elég sok dolgot interneten keresztül,akár élőben is :)
Tudom a bajnokságot a liga tagok szervezik és alkotják. De.
A hazai csapatok mögött most egy féloldalas önkormányzat áll aki nem mer ígérni semmit. Így a pénz egy része képlékeny.
Az ellentét meg a lebonyolítás rendszere miatt lehet.
A Mo-i javaslat a tavalyi szisztémát preferálja mert olcsóbb. A Ro-i. meg egy az EBEL-re hajazót, ez egy kicsit többe kerül de szerintem is közelebb áll egy komoly dologhoz.
Úgy gondolom egyeztetnek egymással a felek a hivatalos úton kívül is, talán annyi előjött ,hogy most épp nem tudnának megegyezni, akkor meg minek utazni?
@mordok: Én benne lennék. Szerintem nem a pogácsa evés lenne a lényeg, hanem az, hogy történjen valami, mert a hírek nem sok jót ígérnek.
@hüjeliba:
pl. XXI. század - Bp.-en / Szeredában felszerelni 1-1 helyiséget videokonferenciával (esetleg monitorral is :) ). Ez kb 1m huf/iroda ktg-ből meg van és akkor nem kell utazgatni. Nem véletlenül csinálják a cégek, ahol sok km-t kell utazni, hamar megtérül.
Ezt mondjuk egy 48 havi finanszírozásban 20 000 huf/havi díjért ki lehet hozni.
Szerintem megérné.
@szittyavezír: Laptop webkamerával, skype/msn...
süti beállítások módosítása