HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem akarunk mindenáron elmenni

2010.06.01. 10:29 F. Kapus

A Vasas Bp. Stars a szövetség elnökségének hétfői ülésén bejelentette: a következő idényben nem a Mol Ligában, hanem a szlovén ligában kíván indulni. Kangyal Balázs klubigazgató blogunknak megerősítette: a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosai vasárnap este úgy döntöttek, a bizonytalan helyzet miatt nem a magyar–román, hanem a szlovén bázisú versenyt választják. Tovább után az okok.

"Ott van előttünk az Alba Volán példája, látjuk, hogyan kell egy klubot évek munkájával fejleszteni. Jövőre divízió 1-es vb-t rendezünk, a tulajdonosaink kérése az volt, próbáljunk előrelépni mi is. Korábban jeleztük szándékunkat, hogy a Mol Ligában indulunk, de sajnos ebben a kérdésben június elején még semmi konkrétum nincs. Egyelőre egy biztos a magyar jégkorongban: hogy lesz OB I.-es bajnokság, valószínűleg hat csapattal.

Tavaly két helyen érdeklődtünk, ezt nem is titkoltuk. Megkerestük a Slohokej Ligát és a Nationalligát, milyen feltételekkel lehetne csatlakozni hozzájuk, és mit kínálnak. Mindkét helyen elkéstünk, de jelezték, idén visszatérhetünk a kérdésre. Az osztrák másodosztályú bajnokság nagyon udvarias levélben arról tájékoztatott minket, hogy a nevükben is foglaltak szerint egyelőre nem kívánnak külföldi csapatok felé nyitni, ellenben a szlovénok jelezték, ha továbbra is úgy gondoljuk, számítanak ránk. Átbeszéltük a keretfeltételeket, és azt kérték, minden további tárgyalás előtt kérjük meg a szövetségünk engedélyét, mert ez alapfeltétel. Ezt a kérelmet hétfőn benyújtottam az MJSZ-hez.

A Slohokej Ligában hat-hét szlovén csapat mellett játszik az osztrák Graz, a horvát Medvescak és a szerb Partizan Beograd. Négy EBEL-csapat farmja verenyez itt, és ne feledjük, ez egy A csoportos ország bajnoksága. Sok fiatal játékos van, a legjobbak azonnal az EBEL-keretekhez csatlakoznak. A vb-n ellenünk is remeklő Ziga Jeglic például itt nőtt fel, tavalyelőtt még ebben a ligában játszott. Egyre több pénz van a horvát és a szerb hokiban, fejleszteni akarják a ligát. 3-4 kimondottan erős csapat van itt. Hogy szakmailag előrelépést jelent-e a Slohokej Liga a Mol Ligához képest, azt a szezon végén tudjuk megmondani, de reményeim szerint igen. Ám hangsúlyozzuk: azért próbálkozunk, mert jelenleg úgy tűnik, nincs más lehetőségünk az előrelépésre.

Hiszen mi van, ha néhány héten belül kiderül, mégsem lesz Mol Liga? Akkor lehet, hogy már késő lesz. Személy szerint is felelősséggel tartozom a ránk pénzt költő embereknek és a játékosainknak is, hogy megfelelő versenyeztetést biztosítsak számukra. Erre a helyzetre reagáltunk. Hangsúlyozom, még nem dőlt el, hogy a Slohokej Ligában szerepelünk, jelenleg az engedélyre várunk, utána tárgyalunk a felvételünkről.

Természetesen fontos, hogy a hamarosan felálló új elnökség milyen alternatívát kínál. Nem akarunk mindenáron elmenni, de jelenleg nincs konkrétum a magyar–román közös bajnokságról. Márpedig a Volán példája alapján azt gondoljuk, meg kell próbálnunk eladható terméket létrehozni, minél magasabb színvonalú jégkorongot kínálni a nézőknek.

Mivel a Mol Liga sorsa bizonytalan, a jégkorongra saját pénzüket áldozó tulajdonosaink úgy döntöttek, az OB I.-es szereplésre nem érdemes 80-90 millió forintot költeni, oda az ifjúsági és junior játékosainkból álló csapat is elegendő, jóval kisebb költségvetéssel. Még egyszer mondom, a bizonytalan helyzet miatt nem tudtunk tovább várni."

Kangyal hozzátette: "Az OB I.-ben indulunk, minden mérkőzést lejátszunk, ha kell, szezon közben is, párhuzamosan a szlovén ligával." Mint ismeretes, az előző szezonban az FTC tájékozódott a Slohokej Liga kérdéseiben, más klubok másfelé tapogatóztak.

Külföldi bajnokságokba csak a szövetség engedélyével távozhatnak az MJSZ-tag csapatok. Mivel a Fehérvár EBEL-szereplését engedélyezte a testület, kevés esélye van annak, hogy a további elvándorlást megakadályozza. Ennek amúgy sem adminisztritív eszközökkel kell útját állni, hanem vonzó, versenyképes bajnokságot kell kínálni a kluboknak. Ehhez a kluboknak is partnerekké kell válniuk. Blogunk álláspontja szerint a jelenlegi helyzet alapos elemzést és gyors cselekvést kíván a jövő hét végén megválasztandó új elnökségtől.

A Mol Ligával kapcsolatos bizonytalanságot fokozta, hogy a három romániai csapat nem jelent meg a hétfői ligaülésen, ahol a Mol Liga kilenc lehetséges szereplője meghozta volna a végső döntéseket. Erről pénteken kora délután telefonon tájékoztatták a magyar partnereket. Radványi Róbert ligaelnök a tárgyalás egyhetes halasztása mellett döntött, tehát csak a jövő héten kerülhet sor erre a fontos találkozóra a hat magyarországi és a három romániai klub között.

287 komment

Címkék: stars kangyal mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@OliBLOOD: Ez megint csak gazdasági kérdés. Megéri-e légióst hozni, az alapszakaszban behozza-e azt a plusz költséget, amit ráköltünk? Ha nem, akkor hozzuk a végére.
Egy mozdulattal megoldható a probléma: szeptember 31-ig lehet légióst igazolni és kész. Ehhez persze azoknak a kluboknak a hozzájárulás (is) kéne, akiknek ez nem érdekük, de kell valami megoldás a kérdésre, mert hosszú távon csak az a járható út, ha minden rendezett, és nem alakulnak át az erőviszonyok a rájátszásra azért, mert valaki hoz 3 légióst. Arról nem beszélve, hogy azok nem feltétlen lesznek túl minőségi játékosok, mert akkor decemberben lenne csapatuk...
@OliBLOOD: az Ebelben is kilóg felfelé az első 4-5 csapat
azt egy szóval sem mondtam, hogy nem értek egyet a blogos elképzelésekben szereplő menetrenddel, csupán a tények miatt említettem meg, hogy majdnem mindegy a 10/8 vagy a 9/8 rájátszást érő hely

de erről felesleges addig beszélni, amíg az nem dől el, hogy lesz-e egyáltalán Mol liga
@terminatrix:
Na itt a lényeg. Gratulálok, mint az óvodások! Sértődjenek meg egymásra a klubvezetők!
„Pénteken szóltunk, hogy nem tudunk menni” (Nem pénteken egyeztettek a „romániai” csapatok?)

Ezért alkalmatlan a liga a döntéshozatalra. Ligába 2 erdélyi (Brassó 1 éve indult) és egy bukaresti csapat van (tavaly nem indult), de a „romániai” „magyar” frakciók mentén folyik a harc…” Tavaly és tavalyelőtt is egyeztetett állásponttal jöttek a Mo-i csapatok”
Magyarországi csapatok már 6-an vannak! Ha verekedés lesz ők győznek.

Ezért kellene egy külső független moderáló erő. Többségi döntéshozatal egy Gazdasági Társaságba, ahol a mondjuk külső befektetők, mondjuk jegkorong.blog.hu olvasói birtokolják a szavazatok 20%-t (befektetőként)+ szponzornak is lenne 10%-a….+ 70% a befektető csapatok.

Akinek nem tetszik a többségi döntés, mehet a görög bajnokságba, duzzogni.
@Theutus:
Nem, mert azt a lehetőséget jővőre kilőnénk egy közös rájátszással mondjuk egy oda-visszavágós meccsel Slohockej liga 2 – Mol 1 és Slohockej liga 1 – Mol 2 és utána döntő. Vagy hasonlóval. Így mehetnének 2 országgal arrébb. :-) Mert úgy már nem lenne igazi a dozzogás.
@horivan: Én ezt komolyan gondoltam...
Mármint a Slohockej-MOL közös döntőt
@lines:
Én is!!!
De ehhez egy jól szervezett MOL Liga kellene. VB után már sarok dátumokkal. Sőt szerintem az utánpótlás bajnokságokban is össze lehetne fogni a szlovénokkal.
@horivan: Az egyik helyen sincs meg.
Utánpótlásban szerintem a költségek miatt meredek az összefogás, nem hinném hogy pl az újvárosi vagy a debreceni szülők tudnák ezt fizetni. Szponzor meg a felnőttben sincs, nemhogy utánpótlásban (McDonald's kivétel).
tavaly amikor felmerült, hogy a Fradi menne külföldre esetleg, akkor a Fradi volt a szemétláda...

nos most akkor a stars a szemétláda?
@lines:
Mondjuk egy hétvégi torna Mariborban, egy hétvégi torna Zalaegerszegen. U-16-ban, U-14, U-18. Meccs szám növelés érdekében.
@Mr. Whisky: egyáltalán nem szemétláda a stars
csupán szigorúan szakmai érvek alapján eldöntötték, hogy elmennek egy erősebb bajnokságba, miután a mol ligát kinőtték:P
@terminatrix: általában jó a dumád, de szerintem most rossz irányban ülsz a lovon.
pontonként tudnám cáfolni a mondandódat (majdnem mindet), de te is tudod, hogy csak provokálni akartál főleg
@lines: Mért jobb a közös döntő a közös bajnokságnál? Ennyiből ha nagyon meg akar maradni a Mol liga akkor jöjjenek az erdélyi csapatok is, az már majdnem a régi interliga.
Az utazási költségekre meg keressenek szponzort, elvileg most van kettő is, meg kell tartani azokat.

De mondjuk nekem eléggé szúrja a szemem az hogy egy sokszoros válogatott játékosról így beszélnek. Ez szomorú, ne legyünk olyanok mint a futball "szurkolók" akik csak anyázni tudnak!
Ha valaki menni akar akkor menjen, csak érdekes a Volán ki lett engedve anno, azt ha valaki más is lépni akarna akkor meg megy a hiszti a szövetség részéről! Ez volt tavaly amikor nálunk merült fel a külföld, most kíváncsi vagyok mi lesz a starssal. Ha menni akar menjen, de remélem a tisztelt szövetség ugyanolyan erélyesen lép majd fel mint amikor mi akartuk ezt megjátszani!
Hagyni kelenne ezt a kamu Gyergyo dumát!!!A Gyergyoi jégkorong a tulélésért küzd!!Olvasátok el és rájösztök miröl is van szo!!!www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/progym-a-tuleles-a-cel
@benö51: Nekem az a szörnyű gyanúm támadt, hogy a szövetségben a tisztújitással megvárták az országgyűlési választásokat. Hogy miért, azt a fantáziádra bízom.@terminatrix: Azt értem hogy ti jól viselkedtetek és az ülést megelőző(!) munkanapon jeleztétek hogy mikor nem érkeztek meg.
Ám ha nem államtitok, esetleg azt is megtudhatnánk végre hogy MIÉRT?

Amúgy ebben a szomorújátékban benne van az egész ország. Ezért is tartunk ott, ahol.
Mindazonáltal lesz ám happy end, az új elnökség szerződik az olajcéggel, lesz MOL-Liga méghozzá a Sztárokkal. Ha komolyan veszem a klubigazgató által elmondottakat, egy dolog azért végtelenül elszomorít. Jelesül hogy az ob 1-re ifistákkal és juniorokkal kívánnak kiállni. Balázs, ugye viccelsz?
@M.Messier: Igazad van akkor 26.-án is lehetett volna. Reméljük megfelelő hokit szerető ember kerül oda, akinek megfelelő politikai összeköttetése is van a pénzügyi vonalhoz.
@terminatrix: végül is miért nem jöttetek hétfőn? (nem akarlak kioktatni, de miután büszke vagy rá, meg kell jegyeznem, hogy azért pénteken délután szólni, hogy hétfőn nem megyek, az messze van a comme il faut-tól), szóval miért nem jöttetek hétfőn? Mi a magyar csapatok javaslata, ha van ilyen? Nem lesz MOL Liga, ha a hat magyar csapat nem utazik el Bukarestbe vagy Csíkszeredába ligaülésre? összességében elég szép kis bizonyítványt hoztál össze magatokról, kezdem érteni a Billt... :(
@vaze: Szerintem is emiatt nincs jégpályája a fradinak, Bill szlovén ifibajnok akar lenni, Egrinek ráncosabb lett a homloka, az UTE-nak meg alig van játékosa. Pedig ha összejött volna az ülés, és nem a jövőhétre kerül át, minden más lenne. Bill visszamegy az időbe és visszavonja a jelentkezését, az újpesthez minden sajátnevelet visszamegy, Egriék 10 finn gyereket leigazoltak volna, és a fradi hamvaiból újjászületve épített volna egy Whirpool Arenat, majd leigazolja Kovaltsukot. De így most itt maradtunk a bizonytalanba :(.
@durex26: gondolod, hogy ezeket a kérdéseket terminatrixnak kellett volna föltenni? :o
@durex26: nekem tetszik ez a kocepció, azért minden saját nevelt nem kéne, helyette megtartanám Sikit, Kirit, Dubeket. Lehet?
@csatoimi: szerintem meg elég egyszerű a kérdés ahhoz, hogy sértődés nélkül lehessen rá felelni...
@1885*: helyesen koncepció természetesen.
@vaze: Szerintem meg aköré tábort verni, hogy miért mondták le a gyűlést (tudom péntek délután), mikor az sem egyértelmű, hogy hány csapat marad állva, és nagyon közelítünk a szlovén amatőr liga felé, és minden klub sorsa attól függ, hogy, hogy kap szponzort pár hónappal a rajt előtt, kicsit nem helyén való.
@csatoimi: Pire maradt a volánba? Vagy még kell aludnom egyet :)?
@durex26: Erre en is kivancsi lennek....:-)
@durex26: ahhoz még többet kell aludni. :)
@csatoimi: Remélem már nem olyan sokat:)
@Bubu42: Reálisan nézve nem hinném, hogy megoldható egy közös bajnokság a Slohokej és a MOL Liga között. Nem hinném, hogy lenne arra idő, pénz meg energia, hogy Bukarestből Grazba, Mariborból Csíkszeredába, Belgrádból Miskolcra meg Zágrábból Brassóba utazzanak a csapatok, mindezt hetente. Egy közös döntő-jellegű torna viszont megoldható, arra nézők is bejönnének, meg egy vagy két utat a legjobb klubok ki tudnak fizetni szó nélkül. Szerintem egy 18-20 csapatos "SLOMOL" Liga jelenleg nem kivitelezhető.
@durex26: hát szerintem meg ezek a dolgok szorosan összefüggnek, nyilván nem ezen múlik önmagában a dolog (mint mondtam, ez egy elég egyszerű kérdés), de ki kéne már jönni a homokozóból, és elkezdeni őszintén beszélni egymással. sajnos még ezek a nagyon egyszerű dolgok sem mennek át, se kognitíve, se sehogy
Üdvözlet mindenkinek!

Magyarázza már el nekem valaki, hogy a tetves kurva anyámba működik nálunk bármilyen sport, vagy annak nevezett képződmény.

Van egy ötletem, ne legyen kibaszott OBI, hanem minden magyar csapat induljon valamelyik másik ország bajnokságában...nem kell nekünk Studniszky meg MJSZ, mi a szarnak...csak a pénzt viszi el. Nem kell nekünk semmi sem. Legalább elmondhatjuk, hogy olyanok leszünk, mint az örmények, hogy nem lesz nemzeti bajnokságul, viszont lesz válogatottunk.

Ebben az országban minden szarul megy???DE miért?

Végre kezdtem örülni, hogy 10 csapatos lesz a Mol liga, a 10-es szám olyan szám, ahol már komolynak mondható versenyeztetés folyhat, normális fordulókkal, nem úgy mint tavaly (7 csapat...:S).
Miért mostoha gyerek nálunk a hoki?
A szlovénok miért tudták megcsinálni azt, amin mi még csak rágódunk, hogy meg kellene csinálni...miért van több fedett pályája szlovákiának? Miért van komolyabb bajnokság lassan már a szerbeknél is vagy a horvátoknál...de komolyan mi a fasz van velünk?

Felvázolom a Mol ligát: egy ebeles csapat B csapata, egy pályanélküli, ezért igazán eredményekre sem képes fradi, egy teljesen új szakosztállyal rendelkező ute ahol a nézettség a legrosszabb, egy olyan újváros, ahol a mol liga beindulását várják és akkor tervezik majd meg ,hogy milyen erős legyen a keret (tiszta vicc), egy pillanatnyilag újonc bukarest, egy full amatőr miskolc, ahol van jég csak pénz nincs (magyar betegség), egy szintén amatőr brassó és egy jelző nélküli szeredai együttes...és az általam legjobbnak tartott Stars meg nem lesz valszeg...nem bajnokság ez hanem LÓSZAR!

De komolyan így, hogyan várhatja valaki is a magyar hokitól, hogy fejlődjön, és jobb legyen...ha nem invesztálnak bele pénzt akkor nem lesz jobb...

És mi van a többi vidéki csapattal? Ott van például Jászberény, lassan 15 éve nincs pálya, pedig meg van a mag, az akarat, a kedv...most van pálya, ugyan szociális helységek nélkül, de meg van. Csak épp csapat nincs. Nem hiszem el, hogy ha egy város egy szövetség egy ország akarja, hogy a lehelnek megint legyen csapata, akkor miért nincs még mindig. Megmondom, mert senki nem is akarja a játékosokon és szurkolókon kívül. Mert kurvára nem akarja senki sem.

Miért nem lehet létrehozni egy kibaszott normális vonzó ligát...de komolyan???

Egy minimum 10-14 csapatos Mol ligát...egy komolyat...
Megmondom én mi hiányzik: SOK SOK PÉNZ, AKARAT, POLITIKA....csak ennyi.

Nem is írom tovább kommentem mert még jobban dühös leszek és már így is...ááá...
@Enzo Molinari: Sajnos ez a kibaszott magyar valóság, és üzenem minden mol-liga fannak, hogy én is szeretem, és szeretném, ha erős mol liga lenne, de szembe széllel nem ildomos pisálni...márpedig itt szembe szél van ,mert nem akarják odafent, hogya hoki változzon ez van...addig meg a mol liga arra alkalmas, hogy a mol kevesebbet adózzon, másra nem, mert egy kalap szar...jelzem minden mol liga fannak, hogy ha a volán nem játszana az Ebelben akkor a szarban sem lennénk....csak ennyi szükség van külföldön játszani...
@mordok: az újváros a légiósvásárlást tervezi a bajnokság erősségének függvényében, mint minden más csapat. a keret amúgy, ami köré majd légiósokat kell venni, a legjobb az országban, elég ehhez megnézni a tavalyi liga alapszakaszának eredményeit... ;)
@mordok: Brasso nem amator es tavaly sem volt az a tavaly elott amikor meg csak a roman bajnoksagban indultak akkor voltak fel amatorok.
@mordok: te egyre nagyobb sületlenségeket írsz, már ne haragudj! egyrészt a jövő évi mol-ligának minden csapat úgy vágott neki, hogy erősebb lesz, mint tavaly (kivéve talán az ute-t), tehát nem a színvonalat kell szapulni, hanem az együttműködési készséget, a stratégiát, a gondolkodást ésatöbbi. A liga pedig a csapatokból áll, teljesen felesleges felső erőket keresni vagy okolni, a csapatoknak 2 évük volt rá, hogy a mol támogatásával egy működő rendszert építsenek maguknak, de képtelenek voltak rá. ezt meg lehet/kell tenni a mol nélkül is (ha úgy alakul), csak ahhoz szakítani kell a múltban bevált (?) módszerekkel, pl. el kell menni ligaülésekre, nem kell zsarolni másokat a lelépéssel ésígytova
@vaze: és pontosan ez az, ami nem normális....gondold el, hogy az nhl-ben megvárják a kiírást, és utánna igazolnak játékosoktat...kicsit vicces...:D
@qx92: akkor megkeresem neked azt a nyilatkozatot amit a brassóiak edzője tett tavaly...ha meg félamatőrrök, vagy profik, akkor meg valóban nincs szükségünk az erdélyiekre, vagy a brassóra mert még én is megütöm a szntjüket.....
@vaze: hiáynzik az akarat, mindenki részéről...
akkor azt áruld el nekem, hogy miért van ausztriában jó liga.....?
mi miért nem tudunk ilyet csinálni?

tudom a válaszodat...ott van pénz, akarat, összefogás...de nálunk miért nincs?
@mordok: na keresd meg, én is szívesen olvasnám. Tudtommal azt nyilatkozta, hogy hosszú távra terveznek, és előbb a magot szeretnék kialakítani, az eredmény a másodlagos. Tanuló év volt, jövőre jobbak lesznek.
Ha meg annyira profi vagy, keresd fel Sherot, hátha beférsz Crosby mellé. Én őszintén szurkolok neked, hogy sikerüljön, esetleg ha nem jön össze, talán visszavehetnél az arcból.
@mordok: a brassoiak nem amatorok ez tutti ismerek nehany jatekost onann.Jovore a jatekosok bent fognak lakni Brassoban ahol a klub biztosit nekik lakast es jo jatekosokat igazoltak ezert Brasso az iden nem lessz pofozogep ez biztos.A Hsc jobb lessz mint a tavalyi Sc szerintem.Magyarorszagon sem sokkal jobb a helyzet. Fradi remeljuk lessz de ez meg nem biztos ha lessz sem biztos ,hogy jobb lesz mint a tavalyi.Az Ute sajnos ugy nez ki ,hogy szetesoben van nem lehet tudni milyen csapatot tudnak majd kiallitani.A Miskolc tovabb lepne de anyagi okok miatt nem tud es az iden nem lesznek a Volanos fiatalok mert ok vissza ternek a farm csapatban tehat jo eselyel ok is gyengulnek.A Stars es a Dab gondolom elore fog tudni lepni, jobb lessz mint a tavaly de legalabbis biztos,hogy nem gyengebb.Egy szo mint szaz a magyar jegkorongnak is ugyanugy szuksege van az erdelyi esetleg a bukaresti csapatokra mint forditva.Mert az osztrak masod osztaly nem opcio a Slohokej szerintem nem elore hanem hatra lepes ahol tenyleg felamator csapatok jatszanak.A szlovak masodosztalyt sem latom realis opcionak mivel az orszagban uralkodo politikai nezetek mindent elutasitanak ami magyar es a szlovak jegkorong szovetseg sem eletkepes az allami tamogatasok nelkul.
Az ,hogy nincs meg Mol liga az a csapat vezetok felelosege leginkabb.
Azzal ,hogy megmondod ,hogy penz kell egy jol szervezet ligahoz azzal ezen a blogon nem leszel megvalto es nagyon okosnak sem fogsz tunni mert ezt kb 2500 leirtak elotted bele ertve az ugyancsak hozzaerto es jol informalt szerkesztoket is, az pedig ,hogy a Mol ligat az NHL-hez hasonlitod inkabb ostobannak fog beallitani.
@durex26: nem vagyok profi de ez brassó egy rakás szar, akkor megmondanád kedves barátm, hogy a kurvára kibaszottul profi brassó miért lett az utolsó, 3 győzelemmel...mert kurvára profik valszeg...ma nincs időm, de délután vagy este megkeresem need a videó nyilatkozatot, de valszeg az edzőjük sem tudja felmérni a szintjüket ugye...de Te igen...azért tart ott a magyar hoki és a sport mert olyan okos emberek ülnek ott mint te.
@qx92: lényegében egyetértek ezt gondolom, de ha mindenki tudja, akkor miért nem tesz ellene senki sem...ez a magyar betegség...:S
nm hasonlítom az nhl-t a mol ligához, de akkor ne nevezzünk egy olyan csapatot profinak-és itt nem bántásból irom az ujvarost-aki attol teszi lehetove az igazolast, hogy milyen szintu lesza bajnoksag...ebben az esetben akkor ne is beszeljunk profi bajnoksagrol...akkor ez egy komolyn amator bajnoksag inkabb...de akkor hogy megerstd, erdekes lenne ha a KAC attol tenne fuggove az igazolasait hogy pl. lesz e bovites az ebelben...
@mordok: valószínűleg ha telekáromkodod a blogot az sokat segít :D. Én több időt nem pazarolok rád ;).
Uraim!Csak az jött be amit már tudni lehetett:Múlt nélküli csapatnak nincs helye sehol!Se múlt,se jelen,se jövő!Ez a stars!
@vaze:
1. Nem ok, hogy nem volt gyűlés, de nem dőlt össze a világ
2. Innentől az összeesküvéselméletekig hosszú az út és fölösleges bejárni
3. A klubvezetők többsége nagyon elfoglalt ember, rossz volt az időpont, ennyi
@manisenmaki:
És ha bosszantasz elmondom mi lesz holnap a sajtótájékoztatón :)
@richy80:
Te agyhalott!
Legalább egy olyan csapatott mondj a világból, ami 30 éves múltal rendezkezik megszületése után!!!
@mordok: két-három játékosról beszélünk, és nagyon sok pénzről, egyáltalán nem mindegy, kivel és hány meccset fogunk játszani. de nyilván te is a devizahitelesek önfeledt táborát gazdagítod! :)))

egyébként ha majd a MOL Liga is olyan stabil és kiszámítható rendszer lesz, akkor nyilván ez a gyakorlat is meg fog változni. az nhl-es és ebel-es "párhuzamaid" éppen ezért gyerekesek.
@terminatrix:
ad1: komolyabban kéne venni
ad2: kiafaxom gyárt itt összeesküvés-elméleteket? :o
ad3: mindháromnak egyszerre? és a helyetteseknek is? cöcö

Ezzel én a "Miért nem jöttetek hétfőn?" dossziét lezártnak tekintem, tényleg vegyétek már komolyabban, lécce!
remélem sikerül a Starsnak

ez egyáltalán nem rossz
a Starsos felnőtt csapat erősebb ligában fog szerepelni - emiatt fejlődnek
a Starsos fiatalok a MOLban tolják, és emiatt fejlődnek - úgyis folyamatosan probléma az a magyar jégkorongban, hogy a fiatal játékosok nem kerülnek be a csapatokba és abbahagyják inkább a játékot - legalább lesz egy csapat ahol nem ez történik

a MOL ligánál a Szlovén látatlanban is erősebb

és ha az erősebb ligába megy a Stars akkor ők fognak többet fejlődni, mint a Szlovén ellenfelek

de várjuk meg mi lesz
én mindenesetre örülnék ha sikerülne nekik és Fradi szurkolóként is járnék meccseikre
@FGSuperman: kicsi a világ, a szlovén liga egyáltalán nem látatlan, még kevésbé mondhatni, hogy erősebb. ezt leszámítva mindenben igazad van! :)))
@vaze: ne bántsd, Rangers szurkoló :P
@FGSuperman: Az mondjuk jó, hogy a tények nem homályosítják el a tisztánlátásodat.
@terminatrix: jujj, azt ne tedd semmiképpen:-)
@vaze: A szerb hokifórumon hitetlenkedve csóválják a fejüket a szakik, hogy a mi a rákért akarna a Stars pl. a messze földön híres Partizannal játszani a szlovén ligában. Pedig nekik nincs látatlanban a dolog.
@kerusz: pontosan erre céloztam, és kezdek attól félni, Bill tényleg azt hiszi, hogy az jobb és nem csak durcáskodik...
@Csak a Sportklub : Ettől még el lehetett volna jönni hétfőn, a Progym később is be tudott volna kapcsolódni.
@kerusz: Amint latod, keves az eselyuk, igeret volt de azzal meg nemsokra jutottak.
@Csak a Sportklub : akkor meg pláne el lehetett volna jönni hétfőn.
@vaze: várhatóan a szlovén csapatok jobbak, mint a szerb
ez tény

várhatóan nagyobb erőbedobással kell játszaniuk az ottani ellenfelek ellen, mint az itteni egy darab DAB ellen, Fradi, UTE nem ellenfél nekik sajnos

én azt mondom, hogy a játékosoknak jobb lesz ha egy új sorozatban kipróbálhatják magukat

az meg vicc, hogy a MOL liga így szerveződik, hogy nem lehet tudni ki akar, tud, stb indulni a következő szezonban
@FGSuperman: hát, nem tudom, szerintem a stars tavaly sem lógott ki a mezőnyből. idén 20%-kal kevesebb a pénz, ami nagyjából pont annyi, amennyibe a rájátszásra igazolt légiósok kerültek. plusz nézd meg a volán idei sztárszos igazolásait (Fodor, Roger). nézd meg, hogy a Csíkszereda mennyit erősít, a Brassó mennyit erősít, a DAB nagyjából ugyanolyan marad, a Fradi szintén vagy még erősebb lesz, az UTE-t soha nem írnám le, a Bukarest jelentős bizonytalansági tényező szintén, de ha honosítanak, akkor ők is ott lehetnek. Ehhez képest elmegy egy ennél rosszabb ligába, aminek az üzemeltetési költségei nagyobbak, a reklámértéke még a MOL Ligánál is kisebb és még a többi magyar klubbal is kibaszik? Miről beszélünk?
le fogom írni százszor a következőket:

a stars kinőtte a mol ligát, a slohokej pedig erősebb a mol ligánál.

aki ezek után is kételkedni fog, az menthetetlen hülye.
@szorgalmas: vagy indítsunk blogot az erősebb slohokej ligáért! :)
@szorgalmas: légyszi vmi cikket is, hogy lehessen kommentelni, a cél elérése érdekében!
@Lazlee: én is éppen ezt szerettem volna kérni!
asszem ebben ennyi, volt, vagy ennyi se :) viszont életemben először vagyok admin, és ez durvább érzés, mint amikor bill tört angolsággal annyit mond a telefonba, hogy:

Hi, I'm bill, ööö balázs kangyal, would like to play icehockey with you....

:)
@szorgalmas: itt egy nagyszerű cikk javaslata Tőled:

"le fogom írni százszor a következőket:

a stars kinőtte a mol ligát, a slohokej pedig erősebb a mol ligánál."
@kerusz: na ja de pont 100 darabszor legyen leirva mert megszamolom es tobb vagy kevesebb lessz akkor hitelet veszti az egesz blog :))
@szorgalmas: a hatalom érzése mámorító! és mindez még bőven fokozható, mert ha pl cikket isd írsz (mondjuk: szerintetek se?), akkor lehet kommentelni és ha lehet kommentelni, akkor ki is lehet zárni, rettegésben tartani a pórnépet, szal fontold meg szerintem! :)))

De persze az is lehet, hogy nem akarunk mindenáron blogot indítani! :)
@kerusz: elhatároztam, hogy nem lovagolok ezen a faviccen, de egy üveg bolyki merlot mindenre képes. ragyogó nedű, ajánlom minden kedves jégkorong kedvelőnek.

amúgy a nyájas olvasókért mindent.

@vaze: de:)
@bonsay: 1.Nem tudom ki vagy,de én nem sértegettelek!
2.Ezzel azt akartam mondani csak hogy,minden alap nélkül felesleges csapatot csinálni!Már az indulásnál látszott hogy nem húzza sokáig,a szlovén bajnokság meg visszalépés!De egy agyhalott aki 10 éve jár korongra ne is szóljon bele!Biztos te vagy az okos!Mindenesetre kiváncsi vagyok,milyen néven látjuk viszont a starst!Volt már Nove Zámky,Vasas!Mi jön még?Honvéd,MTK,Taktaharkány?
@szorgalmas: pedig aszittem vagány csávó vagy...
@richy80:
Persze, nem engem bántottál hanem a fiamat aki itt hokizik!
Nem minden alap nélkül csináltak csapatott!
Neked az számit hogy egy csapatnak mi a neve?
Létrejött a semmiből egy csapat ami két év alatt megnyerte a MOL ligát és ha gebei művészúr nem kap zsíros állást Űjvárosban akkor az OB 2. hely is meglett volna.De légyszíves mond már meg nekem a nagy tradiciokkal rendelkező FRADI vagy ute mikor nyert utoljára valamit.........De legyen neked igazad, megkell szüntetni a STARSt és még a Macikat és a akkor három csapatból biztos dobogon végeztek!!! Igy is el lehet sikereket elérni.Remélem fiam minnél elöbb menekül ebből a mocsokból valahova külfödre.
@bonsay: Azt miért hagytad ki, hogy Kincsest is megvettük? És miért vagy ilyen kishitű? Egyenesen a bajnoki címet vették el tőletek!
Csak azt nem tudom miért vagytok ilyen fene büszkék a MOL ligára, amikor inkább megszüntetnétek az alacsony színvonala miatt.
@bonsay: hát, idő pedig lett volna elegánsabban is földolgozni azt a szépen csillogó bronzot! :)
@bonsay: "Remélem fiam minnél elöbb menekül ebből a mocsokból valahova külfödre."
És ha nem sikerül külföldre mennie, akkor hagyod a mocsokban? Eleve minek vitted oda? :)
@bonsay: egyre viccesebb, még!!! :)
@bonsay: Szerintem akkor tegyél sürgősen feljelentést, ez büntetendő! Vagy a bíró ismerősöd tettestárs és őt is megveszik? Esetleg pont a Vasas?
Azt elképzelni sem tudom, hzogy hogyan számoltad össze az 5 meg nem adott Vasas gólt. De úgy látom azokról elfelejtkeztél amelyeket az újvárosiak lőttek és nem adták meg nekik.
Kangyalon kívül ki nézi le a MOL ligát? Én csak azt nem értem, hogy miért büszkélkedtek vele, ha szerintetek színvonaltalan.
Na de én itt befejezem, egyesekkel nem éri meg egy bizonyos szint után vitázni. Az estémet így is elég viccessé tetted :)
@OliBLOOD:
Sze@vaze:
Szerintem nevetni nekem volt okom!
Kérdez meg gebeit, mikor kapta meg az állás ajánlatát!
Nekem nem fáj a lemaradt döntő, mert legalább nem vertek minket szarrá......
@bonsay: Gondolom ez a hozzáállás vezetett ahhoz, hogy a szlovéneknél akartok indulni.
@gogosz: oda született, nagyjából ennyi, azért persze szurkolunk neki :)
@bonsay: barátom, ez egy kicsit túlmutat az egészséges blogozáson, bundázással nick név mögött nem szerencsés vádaskodni. Én meg azt hallottam, hogy a Stars edzésein fiatal lányokat áldoznak és békavért isznak meccs előtt. (Egy játékos mondta nekem!)

Ja, és ha esetleg itt hagynád ezt a mocskos országot, a másik országban majd figyelj oda a helyesírásra egy kicsit jobban.
Bonsay egy hónapig pihen.
@csatoimi: Gratulálok, remélem jobban meg lesz becsülve, mint nálunk, nagyon nagy kedvencem, hiányozni fog.
@Lazlee: én is. aztán egyszer szóltak, hogy nem vagány vagyok, hanem valami más. azóta vívódom.

még annyi jutott eszembe, hogy a stars kapcsán egyetlen egy darab szimpatikus megnyilatkozást nem olvastam kangyal részéről. hol a politikai vonalat igyekszik elzárni nagyon agresszíven (ami elev gyanús, mármint a stílus), hol fenyegetőzik, hol izzadságszagú magyarázatokat ad. elhiszem, hogy több támadás éri őket, mint az összes többi együtt, de ritka szar a válságkommunikációjuk. szlovéniában talán ebben is tudnak javulni.
egyébként a mai sportban van egy Bill-interjú, aminek a hangvétele egészen normális. ennek alapján van 2-3 dolog, amiben hallgatólagosan meg kellene állapodni és akkor viszonylag hamar dűlőre lehetne jutni, bár bőven lehet, hogy én vagyok naiv outsider. ezek az alapelvek a következők: fontos, hogy mielőbb megállapodjanak a csapatok a jövő évi ligáról. a liga elsősorban a csapatoknak fontos, ezért kár lenne ezt összekötni az elnökválasztással vagy az új elnököt már egy kész koncepcióval kellene megkeresni. ennek a koncepciónak tartalmaznia kellene rövid-, közép- és hosszútávú terveket, stratégiát. utalva a mai cikkre: a stars-nak nem a slohokej, hanem a mol-liga jutott, ami annak belátását jelenti, hogy középtávon minden magyar, erdélyi és bukaresti csapatnak az az érdeke, hogy legalább középtávon a mol-liga legyen a térség stabil a-csoporos tagsággal nem rendelkező országainak legszínvonalasabb bajnoksága. a sort még nyilvánvalóan lehet folytatni, de szerintem a többi már ebből következik, pl. hogy a mol-liga legjobb helyezést elérő magyar csapata legyen a magyar bajnok! :)
Kangyal most a Heti Helyzetben. Ő az új Média Sztár? Lassan a vízcsapból is Bazsi folyik. :(
@kerusz: nem az elejétől láttam, semmi különöset, főleg fociról beszéltek, és Gianni nem nagyon hagyta Balázst meg Szabó Bencét szóhoz jutni. Most olyan kis szerényre vette a figurát, tudjuk, hogy tud ő jófej is lenni :D
Ja meg a kézilabdás Nagy válogatottsága volt még téma. Nem ekézték nagyon, csak hogy mondja meg magyar v. spanyol akar-e lenni. Nagyjából ennyi, Starsról nem volt szó, ha erre voltál kiváncsi. Vagy csak arról lemaradtam.
@kerusz: 0:45
Heti helyzet (ism) vagy hétfő 9.30. Sport1.
@bonsay: így beszél egy igaz magyar ember...tudod mit? kísérd el te is a fiad, most keresnek két kukást az unióban...
@bonsay: Te megint összekeversz valamit?de tudod mit:Fradista vagyok és büszke a 25 bajnoki címre, valamint a BEK negyeddöntőre!Szerintem nem kéne 2 legendás csapatot(FTC,UTE)süllyesztőbe lökni egy 2 éve létező ÁLLAMI pénzből "összevásárolt"lokálpatritizmust minden szinten nélkülöző csapat miatt!A fiadnak sok sikert,csak hogy mire felnő,addigra a stars már nem létezik!Ha a stars egyszer eléri a 10%-át annak,mint a Fradi,Ute,Újváros,igérem én leszek az első aki bocsánatot kér tőled!
süti beállítások módosítása