HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Cortináék az EBEL-be tartanak?

2010.05.30. 11:28 F. Kapus

Az EBEL kétnapos bledi ülésén az előzetesen jelzettekhez képest egy változás történt, az viszont meglepő és nagy horderejű. A német másodosztály bajnoka, az EHC München beadta felvételi kérelmét a ligába. Az osztrák fórumok szerint a tíz csapat támogatja Pat Cortináék csatlakozását, de a bővítés nem ilyen egyszerű, mert a münchenieknek ügyük van a német élvonallal, a DEL-lel is, és az EBEL csak a menekülő útvonal számukra.

A hír szerint tehát az eddigi négy mellé bejelentkezett egy ötödik ország képviselője is, a ligatagok megnyitották az utat a müncheniek előtt. A München tíz napot kapott arra, hogy az előírásoknak megfelelő feltételeket dokumentáltan biztosítsák.

Mivel még nem dőlt el, hogy 10 vagy 11 csapatos lesz a következő szezonban az EBEL, ezért kivételesen a sorsolást sem készítették el. Annyi biztos, hogy szeptember 10-én kezdődik az idény, és hogy a döntő legkésőbb április 14-én véget ér. A bajnoki lebonyolításban minden változatlan, két pontot ér a győzelem, az egyenes kieséses szakaszban négy győzelemig tartanak a párharcok. Ha bővül a mezőny, 55 játéknapon 50 mérkőzést játszik minden csapat, eddig nem részletezett rendszer szerint.

A német profibajnokság, a DEL komoly problémákkal küzd. Tavaly pénzügyi okok miatt elvesztették a Füchse Duisburgot, ezért a 2009/10-es szezonban páratlan számú csapat vett részt a bajnokságban. Idén a Kassel Huskiesszel vannak gondok, és a feljutóként csatlakozni kívánó EHC München papírjai sem voltak rendben határidőre, ezért első fokon elutasították csatlakozási kérelmüket. Ez semmiképpen sem vet jó fényt a DEL-re, nem véletlen, hogy az EBEL két csőd közeli szezonja elenére is ragaszkodik az Olimpija Ljubljanához, hiszen az állandóság bizonyítja, hogy működőképes egy liga. Ha sok a visszalépés, akkor az a rendszer működési hibája. Emlékezetes, hogy az EBEL-nek is volt baja, egy éve az Innsbruck lépett vissza.

Az EHC München szóvivője szerint nem hivatalosan már a világbajnokság alatt beszéltek arról, hogy esetleg az EBEL-ben indulnának, de az elsődleges cél továbbra is a DEL. "Nagyon megtisztelő az EBEL ilyen fokú érdeklődése, de a csapat, ahogy korábban is, továbbra is a DEL-ben szeretne indulni, ehhez minden szükséges dokumentumot benyújtott, és most gyors és pozitív döntésre vár."

A Kassel Huskies át akarta strukturálni működését, a DEL nem engedte. A klub bírósághoz fordult a kizáró határozat ellen, a kölni bíróság igazat adott neki, érvénytelenítette a DEL határozatát. A döntés értelmében a Kassel teljes jogú partnernek tekintendő, ellenkező esetben komoly pénzbüntetés vár a DEL-re. Ez azt jelenti, hogy a Kassel valószínűleg első osztályú csapat marad. További probléma, hogy a Frankfurt Lions csődvédelmet kért. A jövő évhez kétmillió eurójuk hiányzik, amit a tulajdonosok egyedül nem tudnak a csapatba betolni. Kijelöltek egy csődbiztost, aki megpróbálja rendbe tenni az ügyeket.

Az EHC a háttérben folytatja az előkészületeket az eredményes részvételhez. Kedden megelőző intézkedésként bírósághoz fordult a DEL első fokú döntése ellen, amely megtagadta a licenc kiadását. Majd a csütörtöki DE-közgyűlésén részt vett az EHC München képviselője, akinek lehetősége volt a klub álláspontját ismertetni a mulasztott határidőkkel kapcsolatban. Ebben az ügyben döntés még nem született.

Christian Winkler, az EHC München sportigazgatója elmondta, a csapatot folyamatosan tájékoztatják a történésekről. "Niklas Hede kivételével, aki befejezte a karrierjét, senki nem állt le. Ez is azt mutatja, milyen erős a karakterünk. A játékosok mind kifejezték szolidaritásukat a klubbal, és várják, hogy mi történik. Kalapot le a lojalitásuk előtt."

57 komment

Címkék: del ebel ehc münchen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem mi nem járunk úgy mint ezek:
best-auto.hu/news.php?c=1
Most akkor azt nem értem, hogy ők érdeklődnek az EBEL iránt vagy fordítva?
Folytatva: "beadták felvételi kérelmüket" szemben azzal hogy "nagyon megtisztelő az EBEL ilyen fokú érdeklődése".Ez ami ellentmondásosnak tűnik nekem.
Én meg remélem, hogy a Mol liga színvonalban hamarosan utóléri és meg is haladja az EBELt.
Nekem ez eléggé lavírozásnak tűnik. Nem akarják, hogy csak egy bajnokság legyen elérhető, mert ha oda nem veszik be, akkor egy bajnok szégyenszemre kimaradhat egy ligából. A két mondat közti kapcsolatot talán így lehetne megfogni: A München beadta a felvételi kérelmét az EBEL-be, amelyet az osztrák liga csapatai támogattak. Ezt értékeli az EHC vezetése, örülnek, hogy nem utasítják el őket a csapatok. A kiragadott mondatok halmozása kicsit paradoxszá tette a kérdést, de idézek párat, aztán hátha világosabb lesz:
"A német másodosztály bajnoka, az EHC München beadta felvételi kérelmét a ligába. Az osztrák fórumok szerint a tíz csapat támogatja Pat Cortináék csatlakozását, de a bővítés nem ilyen egyszerű, mert a münchenieknek ügyük van a német élvonallal, a DEL-lel is, és az EBEL csak a menekülő útvonal számukra."
"...a feljutóként csatlakozni kívánó EHC München papírjai sem voltak rendben határidőre, ezért első fokon elutasították csatlakozási kérelmüket."
/A DEL-hez benyújtott kérelemről van szó/
Emiatt, pótmegoldásként jött az EBEL, erre mondta a szóvivő:
"Nagyon megtisztelő az EBEL ilyen fokú érdeklődése, de a csapat, ahogy korábban is, továbbra is a DEL-ben szeretne indulni..."

Ez a sztori szerintem.
@thor80: Én egyelőre megelégednék azzal, ha még egy klubcsapatunknak lenne lehetősége az EBEL-ben indulni! A MOL liga színvonalának jelentősebb erősödéséhez talán azért még több kellene!
Nem lehet, hogy a München esetleges belépése miatt puhatolóztak a sógorok egy második magyar csapat ügyében?
@Zolte: Nem lavíoznak, hanem próbálnak megfelelően erős pozíciót elfoglalni a DEL-lel.
@juhati: Haza is vágnánk az összes többi magyar csapatot, jópár évtizedre.
@1116001: Ez óriási lenne! Fradista vagyok ugyan, de reálisan a Dunaújváros vagy a Vasas Bp. Stars indulására látnék esélyt! Valamelyik másik fórumon olvastam a minap egy hozzászólást melyben az illető valami olyasmit írt - hokiról volt szó - hogy, "Dunaújvárosban hamarosan robban a bomba!"
Tud valaki erről valamit? Lehet, hogy valaki befektet valami pénzt a másik fejér megyei klubba!
12 csapattal - 6 osztrák, 2-2 magyar és szlovén, 1-1 horvát és német - mekkora lenne az EBEL!
44 fordulós alapszakasz után jöhetne a rájátszás, nekünk pedig dupla annyi játékosunk edződhetne európa 7. legjobb pontvadászatában! Ezzel alaposan megnőnének esélyeink a jövő évi feljutást illetően!
@juhati: A Sportclub is mehetne, csak az már egy kicsit messze volna.
@kerusz: Legjobb tudomásom szerint a kicsiny Lettországnak is csak egyetlen számottevő klubja van - Dinamo Riga a KHL-ben - a válogatott viszont stabilan a világ legjobb 12, sőt sokszor a legjobb 8 együttese között szerepel!
Véleményem szerint a válogatott érdeke mindenek fölé helyezendő!
@juhati:
Ajánlom elolvasni ezt a cikket:
jegkorong.blog.hu/2010/05/14/mol_liga_2

Az a bizonyos bomba, a tippen szerint (ha pozitív hírről van szó) akkor az, hogy a vasmű új tulajdonosa a hírek szerint újra beszállna a sportba.

De erről a sokkal jobban értesült újvárosi szurkolókat kéne megkérdezni:)
@juhati: Nézőpont kérdése, lásd Észak-Amerika.
Egy erős bajnokság elengedhetetlen a válogatott és a jégkorong népszerűsítéséhez.
@juhati: Hát rosszul tudod, mert a kicsiny Lettországnak vannak még klubjai a Fehérorosz nyílt bajnokságban is, ami azért elég jó.
Egyébként ha a München végül indulna akkor elvileg lemondana a DEL-ről évekre, hiszen nem hiszem, hogy az osztrákok belemennének abba, hogy csak egy-két évig, amolyan átmeneti megoldásként játszanának a ligában.
@kerusz: továbbá a sportágfejlesztést nem lehet megspórolni azzal, hogy majd az osztrák bajnokságban játszunk jó meccseket. Egy teljesen ellehetetlenített felnőtt bajnoki rendszer mellett a hazai sportági kultúrában hamar leépülne az utánpótlásképzés is, mert alig jutna rá pénz. És szépen beszorítanánk magunkat a kétcsapatos sportág kategóriába, ami a több évtizedes kemény munkaával összehozott több, mint 2000 utánpótlás-játékos mellett a lehető legnagyobb baromság lenne.
@kerusz: De ha lenne kettő - esetleg három viszonylag jómódú EBEL csapatunk akkor a MOL liga lehetne egy úgymond EBEL előszoba, a fiatal, tehetséges játékosaink itt edződhetnének és a legjobbak utána úgyis az EBEL-be kerülhetnének majd esetleg még erősebb bajnokságokba!
ne a szovjet iskolával vessük már össze a magyar hokit.
ha más mélyebb átgondolásra nem vagy képes.
@Henry The Navigator: Gyakorlatilag ezzel kilépnének a német bajnoki rendszerből, amelyben azért létezik a feljutás-kiesés rendszere (a DEL-t leszámítva, de a DEL-be bejutáshoz is meg kell nyerni a BL2-t).
@juhati: De nincs, bakker, még egy viszonylag jómódú EBEL-csapatunk sem, mert a Voláné a legkisebb költségvetésű csapat az összes között. Ezt simán láthatod is abból, hogy Fehérváron kik a légiósok és a többi csapatnál kik... És az ő költségvetésük is minimum négy-ötszöröse a leggazdagabb OB I-es csapaténak. Megtehetjük, hogy az összes, magyar hokiba érkező támogatást két klubnak adjuk, de ez nagyjából az öntökönszúrással lenne egyenlő.

Senki nem fog támogatni egy olyan bajnokságot, amit mesterségesen másodrendűvé silányítottak (ez egy végtelenül negatív üzenet a szponzoroknak), és amivel szemben mindenki a "bezzeg az EBEL" dumát nyomatja. Marad majd az amatőr működés, és hogy az a magyar jégkorongban mit jelent, azt az OB I/B-n nagyszerűen le lehet mérni. Mivel minden játékos dolgozni fog, csak hétvégi mérkőzések lesznek, évi 8...12 fordulós alapszakasz, és olyan rájátszás, hogy az egy szezonban játszott meccsek száma ne érje el a 15-öt, ha egy mód van rá. A Volán farmcsapatnak sem lenne hol játszania, aztán ha hirtelen kellene játékos, mert valaki megsérül vagy abbahagyja, akkor lehet buksit vakarni, mert nem lesz kihez nyúlni.

És még mielőtt a szlovén bajnoksággal jönnél: 40, 50 vagy 120 kilométerre el lehet utazni meccset játszani hét közben is egy este (nekik van 8 csapatuk egymástól max. 120 kilométerre), de Szlovénia ötödakkora, mint Magyarország. Miskolctól pl. a legközelebbi mostani OB I-es csapat is 180 kilométerre van. Nekik már nemigen férne be teljesen amatőr alapon a hét közbeni játéknap. Nem véletlen, hogy a slohokej ligában a Partizannak minden hazai meccsét hétvégén kellett rendeznie.
@juhati: Igen, a Dinamo Riga létrehozása kiherélte a többi csapatot. Ha szerinted ez egészséges, akkor lelked rajta.
@kerusz: Továbbra is azt gondolom, hogy egy budapesti EBEL csapat, akár sok idegenlégióssal pénzügyileg megérhetné, és BP-n nbőven új szponzorokkal, akik addig egy petákot sem fektettek a hokiba. A magyar hoki szerintem legaktuálisabb kérdése, hogy legyen egy nemzetközi szinten prosperáló, nézőszámot tudni hozó csapat Budapesten. Ez pedig a MOL ligából csak nem fog kiesni.
Más: szerintem nem lenne baj, és nem degradálná a MOL ligát, ha lennének benne komolyabb farmcsapatok.
@veghist: Szerintem sokkal aktuálisabb kérdés pl. hogy ha idén nem írják ki a junior bajnokságot, akkor mi lesz a több, mint 100 juniorral.
@kerusz: Amit én szeretnék annak az alfája és az omegája, hogy megerősödjön a magyar gazdaság és ezáltal a sportban, így a hokiban is javuljanak az anyagi körülmények! Tekintettel arra, hogy erre még azért sajnos kell egy kicsit várni, igazad van! Én a felnőtt válogatott érdekeit tekintem elsőrendűnek, mert szerintem egy újabb feljutás, uram bocsá' bentmaradás talán, ismétlem talán jobban ráirányítaná a sportágra a média figyelmét és akkor megnyílhatnának a pénztárcák!
Ismétlem; ez az én álláspontom és nem muszáj mindenkinek egyetértenie vele!
Egy tény; a MOL liga jelenlegi színvonala - senkit és semmit sem megbántva - nem elegendő ahhoz, hogy ott edződve számottevően megállják helyüket a játékosok a világbajnokság legfelsőbb osztályában! Meggyőződésem; ha a Volán nem indult volna az EBEL-ben sohasem jutottunk volna fel!
@juhati: Az a fontos, hogy pl. a Ladányi ezt éppen ellentétesen látja: jegkorong.blog.hu/2010/04/26/nem_is_erdemeltuk_volna_meg_a_feljutast

@veghist: azért az nem olyan egyszerű, hogy belenézek az atlaszba, konstatálom, hogy jé, bp-en épp kétmillióan laknak, akkor ide megéri egy ebel-csapat.
@vaze: Még normális csarnok sincs Budapesten...
@1116001: Igen, 25 meccsre aprópénzért hozzá lehetne jutni...
@Henry The Navigator: csak legyen plexi is tartalékba...............
@kerusz: Az már egyszerű, megtiltják a palánk melletti ütközéseket...
@Henry The Navigator: A biztonsági őröket meg a szezon előtt elküldik tánc- és illemtanórákra.............
@kerusz: Amit te gondolsz, az egy kommunista országra lehet igaz. Ha lenne egy második EBEL csapat Pesten vagy Dunaújvárosban akkor szerinted azok a befektetők akik eddig a Miskolcot, vagy a Debrecent támogatták majd átállnak az új EBEL csapathoz?! Ezt nem gondolhatod komolyan... A piac nem így működik egy kapitalista országban. A Mol Liga most is másodrangú és az is marad, ennek ellenére van aki támogatja nem? És igen nagyon nagy szükség lenne még egy EBEL csapatra, ez lenne a magyar hoki egyértelmű érdeke! Persze a legjobb az lenne ha minden csapatunk EBEL szintű lenne, de akkor már nem lenne szükségünk EBEL-re mert alakíthatnánk saját "EBEL-t".
Most lehet, hogy nem lesz népszerű, amit mondok, de igazából az EBEL nem cél, hanem egy kényszerű eszköz, hogy azok a válogatott (színtű) játékosok, akik az Interliga megszűnése/elértelmetlenedése után nem juthattak volna másképp magas szintű játéklehetőséghez, ne "essenek vissza".
Ennek az állapotnak - a Volán indulása az EBEL-ben - csak addig van értelme, amíg a tudásbeli szint el nem tűnik - legalábbis minimálisra nem csökken -, hogy a Volán is "visszatérhessen". Ennek alapja lehet a sok "növekedőfélben lévő" játékos, de emellett szükség lenne szponzorokra, akik pénzéből az "EBEL szintű" légiósokat ide lehetne hozni... Ezzel a "modellel" sokkal inkább meg lehetne alapozni a magyar hoki "középjövőjét", minthogy nagy nehezen összekapirgáljunk még egy EBEL csapatot, "kifosztva" a jelenleg még nem túl acélos itthoni bajnokságot...
@Mocsar: Köszönöm, azt hiszem hasonlóan gondolkodunk erről a kérdésről!
Szerintem 2 megoldás van.
1, mindenki az EBEL-be, 2, mindenki a MOL Ligába.
Anyagilag a 2-es pont valóra válására van némi esély, de a hazai ligát nagyon rendbe kellene tenni, mert div1-es szintnek kevés, ha nem is szinvonalában, de szervezettségében mindenképpen.
Az ob1/B-t meg egy nagyon jó farm ligává alakítani, meghatározva a minimális juniorok létszámát!
@Dzsymm: Annak egyáltalán nem kevés, de ha a magyar hoki előre szeretne lépni, akkor a divízió 1-es szintet meg kellene haladni végre.
@Dzsymm: Valóban ez volna a legjobb elvileg, de ez így lehetetlen, ezt te is tudod! A Volán nem fog visszajönni a Mol Ligába, mert az mindenféle szempontból visszalépés számára. A Mol Liga erősebb csapatai is előrébb akarnak lépni, és ez csak az EBEL irányába lehetséges, ez is tény!
Mindenki az EBEL-be?! Hogyan? Milyen forrásból? Ez vicc!
Abban viszont nagyon igazad van, hogy a Mol Ligát fejleszteni kell amennyire csak lehet (szervezettség, marketing, forrás, létszámbővítés, közvetítések, nézettség, stb.)! De szerintem jelenleg az a tendencia fog érvényesülni, hogy a Mol Liga egyfajta előszobálya lehet az EBEL-nek, a Volán szempontjából mindenképpen, de ez jól is van így! Aztán remélem egyszer a legtöbb magyar csapat tényleg megközelíti az EBEL szintjét, és akkor lehet álmodni egy csak magyar Extraligáról! De ez nem ma lesz!
@Mocsar: Saját magadnak mondasz ellent.
A cikk nagyon érdekesen megmutatja, hogy tőlünk nyugatra is micsoda gondok vannak az anyagi háttérrel.
Ez a müncheni jelentkezés kicsit blöffölésnek tűnik... Nehezen tudom elképzelni, hogy a rátarti németek /bajorok/ megrohamoznák a jegypénztárakat, ha pl. a Jesenice érkezne...Még a német csapatokra sem igen voltak kiváncsiak, belenéztem néhány alapszakasz meccsük jk.-jába általában 1500-2500 nézőjük volt, ez egy kétmilliós metropolisban nulla! A DEL-ben való indulással a "nagy biznisz" közelébe kerülnének, az EBEL ezt nem válthatja ki, akkor meg mi értelme lenne az egésznek.De lehet, hogy tévedek, csak találgatok...
az esozesek utan, hogy elobujt a sok stratega...;)
@budaijegesmedve:
Szerintem ez, nem bitos hogy így van. Lehet, hogy Münchenben már unják a másodosztályú mecceket, és inkább átmennek Ingolstadba DEL-t nézni. Az EBEL az első pár szezonban biztos felkavarná az állóvizet. Az elmút évben volt szerencsém két DEL csapatot látni Salzburgban, a Adler Mannheimet, és a Kölner Haie-t. A Red Bull simán verte őket (2-3 gól különbség)szerintem nem kell túl értékelni őket. Szerintem a München csak középcsapat lenne (valahol a Graz és a Villach szintjén) az EBEL-ben.
Az, hogy válogatott szinten itt tartunk, ez javarészt a Volán EBEL szereplésének köszönhető. a MOL -liga, lásd a Románokat épp hogy a Divizió 1 -be kerülésre lenne elég, igazábol a farmcsapatok versenyeztetésére lenne elegendő.
Nem csak a pénz miatt nem tudunk még egy EBEL csapatot kiállítani, hanem azért mert nincs még egy csapatra való EBEL szintű játékosunk, 20 légióssal meg nem lehet kiállni az EBEL-ben
@uprmedia: azért az ebel-t sem kell túlértékelni. mikor feljutottunk egy éve játszott a volán az ebel-ben, ha jól emlékszem, ami kétségkívül nagyon fontos, de azért a "javarészt" az túlzás. ráadásul ladányiék akkor még nem is ott játszottak.
@vaze: A szapporói csoda idején volt "első éves" a Volán az EBEL-ben, nézd vissza az akkori nyilatkozatokat, de ha nincs kedved mondhatom, az szinte kivétel nélkül azt mondták a "főhősök" közül többen, Palkó, Csicsó, valamint Csicsó bácsi, hogy az EBEL megterhelés hozta föl a volános játékosokat arra a szintre, hogy erővel, és főleg idegekkel bírták a Japán, meg az Ukrajna elleni "nyomást". Nyilván a Vas testvérekre,Széligre, Ladányira, Szuperre ez nem vonatkozott, de ez már sajnos történelem.
Ljubljanában, meg mint láttuk az EBEL sem segített...
EBEL-re egyébként szerintem azért is van szüksége a magyar jégkorongnak /és elvileg azért kellene legalább még egy EBEL csapat Pestre, de ez csak egy álom, tudom!/, hogy legyen szórakoztató, magas színvonalú hoki, mert sok néző csak arra menne,lásd Volánt, vagy egy másik főváros Zágrábot.Szakmai "szempontok", válogatott érdeke stb.nem jut a sok ezer néző eszébe, amikor önfeledt szórakozást szeretne. Értem én sokak fenntartását és Kerusz bácsi intelmeit, nagyon sok igazság van benne. Csak éppen van - lenne - egy tömegigény az igazi hoki-showra itt pl. Pest-Budán is, miért kell nekünk sokat utazni ha akarunk valami nagyon jót látni???
Ez nyilván a müncheniek problémája is, egy jó árúra /lásd DEL/ lenne vevő, a vegetálásra meg alig....
Na, erről a tömegigényről én nem vagyok meggyőződve. Azért az nagyon kemény ám, hetente két meccsre kivinni többezer embert...
@uprmedia: A Mol Liga erősségét nyilván lehet a román válogatott szerepléséből is megbecsülni.

Meg pl. abból is, hogy Ljubljanában a magyar válogatottban játszott 12 EBEL-es, 1 légiós és 9 Mol ligás, született 13 EBEL-es gól és 8 Mol Ligás. A +/- statisztikában Sille (Mol) +7, Vas J. (EBEL), Ennaffati (Mol) +6, Szirányi (Mol) +5 a sorrend...

Tavaly a svájci VB-n a 25 játékosból csak 7-en voltak Mol ligások, de a 6 magyar gólból 4-et ők szereztek. A hét legtöbbet jégen levő játékos közül 3 játszott az EBEL-ben, 2 légióskodott, 2 meg Mol ligás volt, az ő kettejük +/- mutatója volt a legjobb.
@vaze:Fradira, vagy akár Újpestre, ha jó, mennének az emberek.
Talán van még ma is kb 3-5 ezer látens szurker aki a klub/ok/szeretet miatt is menne, ha lenne "felhajtás", persze pozitív értelemben.
Egy "semleges nemű" tradició nélküli un. projekt csapatot, vagy akár a Stars-t /ez nem bántás akar lenni!/ biztos nehezebb lenne a piacra hatékonyan, gyorsan bevezetni.
Vagyis, ha lenne pénz az erősítésre, és szerethető, jó lenne a gárda, a szurkolói érdeklődés szerintem biztosítható lenne. Mint tudjuk néhány más dolog is kellene,arra meg semmi esély.:-(
@vaze: A Volán meccseire a szezon alatt kb 90.000 ezer ember ment ki. Ez a körülményeket ismerve nem rossz szám. Itt a csarnok térfogatára gondolok.
@benö51: nem, ez egy nagyon tisztességes szám! és akkor alkalomadtán kérdezzük meg Csicsóbát, hogy ebbe neki kb. mennyi munkaórája van, mert szerintem alsóhangon annyi, mint amennyit Bill életében a jégen töltött összesen. ;)
@vaze: alkalomadtán egyszerű a válasz :D
amióta Fehérváron dolgozik. gyakorlatilag azóta szerintem a hokival kapcsolatos ügyek naponta legalább 12 órát igénybe vesznek, és inkább heti 7 nap, mint 6. órákban kiszámolva elég elriasztó adat jöhet ki :)
@vaze: ecsém, maximális tisztelet ezért a szólásért. ideje meghívjalak egy sörre.
süti beállítások módosítása