HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–East Coast Selects 2-3

2010.05.12. 09:13 F. Kapus

Hétfőn talán a pillanatnyilag legütőképesebb magyar női csapat csapott össze az itt turnézó tengerentúli szelekcióval. Nemcsak az eredmény, a játék miatt is így értékelte a látottakat Gömöri Csaba, U18-as válogatottunk szövetségi edzője. Az első két vereség után harmadszorra a fiatal magyar jégkorongozók majdnem elkapták kanadai-amerikai ellenfelüket. Kétszer vezettünk, végül egygólos vereséggel zártunk, öt kapuvasat ütöttünk. A túra zárásaként a magyar szervezők videóinterjút készítettek két tengerentúli szakemberrel, akik a magyar csapatról is beszélnek tovább után.

"Kikaptunk, de ez a mérkőzés az előző kettővel ellentétben rólunk szólt – értékelt büszkén Gömöri Csaba edző. – Öt kapuvasat lőttünk, harminc-egynéhányszor találtuk el a kapujukat, offenzív, bátor hokit játszottunk. 1-0-ra és 2-1-re is vezettünk, utóbbi állásnál egy cserén belül kétszer vasat lőttünk. Két kapusunk felesben védett, a cserét követően az első lövést bekaptuk, így lett 2-2. Kapusainkat ezúttal is dicséret illeti. A második szünetben felhívtuk a lányok figyelmét, hogy a hamradik harmad elejét nagyon megnyomják a tengerentúliak. Ennek ellenére kimentünk, és 13 másodperc alatt kaptunk egy gólt. Ezzel dőlt el a mérkőzés. Az utolsó két percben lehoztuk a kapusunkat, végig beszorítottuk őket, voltak helyzeteink, de hiába. Nem érdemeltünk vereséget.

A három vereség ellenére hasznosak voltak ezek a mérkőzések a csapat életében. Nagy öröm számunkra, hogy ellenfelünk is jól érezte magát Budapesten, ők is értékes tapasztalatokkal távoztak. Annyit elmondhatok, hogy jó néhány játékosunknak tettek ajánlatot, az itteni iskolák befejezése után tudnának nekik odaát helyet szorítani különböző csapatokban, a továbbtanulási lehetőség mellett. A női program folytatódik, nyár végén a fiúkéhoz hasonló felmérést tartunk az U18-as és a felnőtt korosztályban."

Pénteken 1-5, szombaton 0-4 lett az eredmény. Az azokon a meccseken tapasztaltak szerint állították össze a hétfői keretet az edzők. Horváth Tifani és Molnár Mónika sérülés, Tóth Enikő elfoglaltság miatt nem lehetett a jégen. Ők játszottak:

Kapusok: Kökényesi Eszter, Németh Anikó.
Hátvédek: Kiss Andrea, Kiss-Simon Franciska, Köles Kata, Németh Bernadett, Pintér Zsófia, Szilágyi Réka, Szlaby Gyöngyi.
Csatárok: Bikás Luca, Brgles Nóra, Dabasi Réka, Ferik Evelin, Gasparics Fanni, Huszák Alexandra, Jókai Zsófia, Medgyes Dorottya, Pálkövi Csenge, Pintér Lili, Rónai Alexa, Somogyi Vivien.

17 komment

Címkék: nők válogatott u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jézusom, 60ezer lányból válogatták össze ezt a csapatot? Wow... Nem mondhat akkor butaságot a muksó, hogy 4 év múlva ott lehetnek a magyar lányok az olimpián. Isten adja, hogy pénz is legyen rá, mert Szocsi bizony nem két köpésre van :)
Ott voltam, láttam, nagyon jó meccs volt!

Szerintem technikában és küzdőszellemben nincs szégyenkeznivalónk. Ha kicsit még sikerül csiszolni az erőnléten és a magabiztosságon (pláne a kiélezett helyzetekben), nagyon jó csapatunk lehet. Jó látni a fejlődést, csak így tovább!

És persze le a kalappal a stáb előtt is!
NS#81
Első körben a tömegbázist kell szélesíteni, hogy meglegyen a piramis alja.
Ide is csak azt tudom írni, mint a Hári Janis cikkhez.
Média...
Simán fel lehet használni az amerikai szakemberrel készült interjút és kiemelni az olipiás részt. Szerintem biztosan lennének olyanok, akiknek felkeltené az érdeklődését.

Ugyan későn kérdezem már, de adó 1%-ot nem lehet kifejezetten ennek az U18-as társulatnak felajánlani?
Az mekkora lenne: ferfi es noi csapat is kijutna szocsiba! :)
@hokimoki: szia! sajnos az 1% felajánlásának alapítványi szempontból igen komoly feltételei vannak. Többek között az, hogy bizonyos ideje működő alapítványről legyen szó, mivel az U18-as női válogatott mögött még nics 1 éves "történelem", így ha a kezdetek kezdetén megalapítottuk volna a saját alapítványunkat, akkor sem lehetne még felajánlásokat fogani...

Remélem sikerült érhetően fogalmaznom. :)
Megtaláltam. Itt a "szakszerű" magyarázat:

2010-ben az a társadalmi szervezet és alapítvány jogosult 1%-ra, melyet a bíróság legalább két éve nyilvántartásba vett (tehát 2008. január 1. előtt); illetve az olyan kiemelkedően közhasznú alapítvány, társadalmi szervezet és közalapítvány, amelyet a bíróság a rendelkező nyilatkozat évének első napja előtt legalább egy évvel — vagy ez idő letelte előtt, amennyiben a fentebb említett feltételeknek egyébként megfelel —, kiemelkedő közhasznú szervezetként jogerősen nyilvántartásba vett és az alapszabálya, illetőleg az alapító okirata szerint a rendelkező nyilatkozat(ok) évét megelőző év első napja óta megszakítás nélkül - a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény (továbbiakban: Ksztv.) 26. § c) pontjában meghatározott - közhasznú tevékenységgel ténylegesen foglalkozik.
Respect!
Csak így tovább! Tényleg érdemes lenne a TV-kben megjáratni az anyagot (bár a hoki VB szenzációszámba menő meglepetés erdményei ellenére a sporthíradók csak a foci VB kereteivel(!) foglalkoznak, egy szó sincs a hokiról... :( )
Huh hátha ezekből a nyilatkozatokból levesszük a kötelező nyalást akkor is nagyon nagyon nagyon sok dicséret maradt benne.
Remélem, hogy sikerül továbbiakban is biztosítani ezeknek a játokosoknak a fejlődési lehetőséget és a vállogatott is eggyütt marad és fejlődik.
Szocsi, hát nem is tudom... Proféta szóljon az emberből, nagyon nagy csodának tartanám, de mostantól szurkolni fogok nekik, hogy sikerüljön, de az se baj, ha csak 2018ra sikerül a kijutás. :D

Mo.-n szerintem nincs 60k nő aki tudná, hogy mi az a jégkorong ők meg egy korosztályban ennyiből válogatnak... no comment
Gratulálok a lányoknak és Gömöri Csabának! És a stáb többi tagjának is, persze.
Köszönet az elismerő szavakért Jamie-nek és Kristin-nek, Kristin ráadásul nagyon ott van:))))
Legközelebb meghívom egy sörre. Vagy egy juharszirupos palacsintára.
Még nem láttam a riportot. Itt is megkérdezem:

A Divízió III.-as női VB-t nem akarjuk megpályázni? Nem lenne célszerű, hogy jövőre se legyen VB!
Van hír arról, hogy mi a nemzetközi szövetség terve? 1 hét múlva dönteni kell a helyszínekről.
Nem növeli a felnőtt Div 1-es esélyeinket, ha egy kevésbé vonzó esemény megrendezésével is mutatjuk az elkötelezettségünket …..

Magyar sportfinanszírozás nagyon olimpia specifikus, ha tényleg van esély, a szövetségnek teljes mellszélességgel mellé kell állnia, ahogy anno a férfi „aranygeneráció” mellé állt. (Kínai csapat is kevés lányból van összeállítva) Egy olimpiai szereplés CSAPATSPORTBAN nagyban szélesíthetné az állami forrásokat, és talán többé nem fordulhatna elő, hogy a hoki kiszorul csarnokokból.
@Grundolf: Szerintem a "kötelező nyalást" le sem kell venni... Önmagáért beszél az, hogy ez a csapat (talán 60 "főből" összeválogatva), ennyire ott tud lenni egy 60000 főből válogatott csapat ellen...
Nagy resspect a játékosoknak, edzőknek, szervezőknek és a blog szerzőinek, hogy ezt a területet is ilyen szépen felkarolják...
@horivan: sajnos az az általános, hogy egy nemzet egy eseményt rendezhet meg egy szezonban. Tehát, ha megkapjuk a felnőtt VB rendezési jogát, mást már biztosan nem.
Arról mondjuk infom sincs, hogy a szövetség akarná-e megrendezni e női VB-t. Még az is lehet, több perspektívát lát az ifi vagy a juniorban.
@hokimoki: Szia! Közben sikerült felkutatni, hogy mégiscsak létezik egy Alapítvány, amelynek akár az adó 1%-át (magánszemélyként), akárt alapítványi támogatásként (cég) fel lehet ajánlani támogatásokat, s ezeket az összegeket biztosan megkapják a lányok.

Név : A Magyar Női Jégkorongozásért és Utánpótlás Nevelésért Alapítvány
Cím: 1237. Budapest, Őrgébics utca 8. I.em. 6.
Adószám : 18242409-1-43
Bankszámlaszám : 11702036-20677781 OTP
süti beállítások módosítása