HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Júniusban tisztújítás lesz a szövetségben

2010.05.04. 10:13 F. Kapus

2010 első félévében lejár a magyar jégkorongszövetség elnökségének és elnökének mandátuma. A tisztújító közgyűlés időpontjáról a május 10-ei elnökségi ülés dönt, a jelenlegi tervek szerint június 14-én kerül sor a választásra. A dolgok menetéről az alapszabály felhasználásával tájékoztatjuk kedves olvasóinkat.

A szövetség évente egyszer tart rendes közgyűlést, amely a szövetség legfőbb szerve, a tagok képviselőinek összessége. A közgyűlést a szövetség elnöke hívja össze. A közgyűlés időpontját a szövetség elnökségének legalább egy hónappal korábban meg kell állapítania, és annak helyéről, időpontjáról, tervezett napirendjéről a tagokat írásban értesíteni kell. Minden tag jogosult legalább egy képviselőt küldeni a közgyűlésre, ezen túlmenően minden tagszervezet 30 fő igazolt sportolóként további egy-egy fő képviselőt jogosult küldeni a közgyűlésre. Minden képviselőnek egy szavazata van. A közgyűlés nyilvános.

A szövetségnek csak a sportági versenyrendszerben részt vevő, jogi személyiséggel rendelkező sportszervezet (sportegyesület vagy sportvállalkozás) lehet a tagja. A szövetség munkájában tiszteletbeli elnökként, tagként, illetve pártolóként természetes személyek is részt vehetnek, szavazati jog nélkül.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultak több mint afele jelen van. Ha a közgyűlés határozatképtelen, az eredeti időponthoz képest 1 órával később ugyanolyan napirenddel, ugyanarra a helyszínre összehívott közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképesnek minősül, ezt a közgyűlési meghívóban írásban rögzíteni kell.

A közgyűlés a határozatait általában nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel (a jelenlévő, szavazásra jogosult személyek 50 %-a + 1 fő) hozza. Az elnököt, az alelnököket és az elnökség további tagjait a közgyűlés a tagjai közül négy évre választja. Az elnökség tagjai tisztségükben újraválaszthatók. Az elnökség létszáma 12 fő. Ha az elnökség létszáma 7 fő alá csökken a rendkívüli közgyűlést 30 napon belül össze kell hívni.

Eddig gyakorlatilag az alapszabályból szemezgettük az ide vonatkozó lényegi részeket. A továbbiakat mi tesszük hozzá. A jelenlegi elnökség várhatóan május 10-én felállítja a jelölőbizottságot. A bizottság feladata a tagoktól, tehát a sportegyesületektől a jelölőlapokat begyűjteni. Minden szervezet egy-egy főt javasolhat elnöki posztra és elnökségi tagnak. Ebből két lista áll össze, az azokon szereplő személyekkel kapcsolatos esetleges kifogásokat a közgyűlésen megvitatják. A végleges listák kialakulása után következik a szavazás, a fent részletezett szabályok mentén. A szavazás jellemzően titkos. A megválasztott, új elnökség jelöli ki az új alelnökö(ke)t és a főtitkárt.

13 komment

Címkék: választás elnök közgyűlés elnökség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A MOL ligával mi a helyzet?
Tisztújítás miatt nem hallani a fejleményekről?
Soha rosszabb elnökséget, mint a mostani, soha rosszabb elnököt!Gazdasági értelemben biztos, hogy az elmúlt 40 év legeredményesebb csapata, tiszta, piaci alapokon nyugvó szponzorációval, reklámmal. Klasszis csapatok Magyarországon szintén növelte a sportág elfogadottságát.
A Pannon megszerzése, megtartása a mai világban nagyon nagy szó.Az is jó húzás volt, hogy engedték a Volánt az EBEL-be, és bár sokan gáncsolták volna, engedték Ocskay bácsit alkotni...
A MOL liga is tiszteletre méltó kisérlet, hogy nem tökéletesen müködik az nem az elnökség hibája, de továbbra is egy lehetőség.
A játék az más, azt nem az elnökség játsza, de a szöv. kapitányok kiválasztása /leszámolás a szlovák nihillel, amerikai nyitás minden korosztályban/ feltétlenül jó húzás volt.
Ami nem tetszik, hogy mesterségesen és differenciálatlanul korlátozzák az idegenlégiósok foglalkoztatását.Legyen a magyar /MOL/ ligában is pontrendszer, mint az EBEL-ben, az sokkal értelmesebben és differenciáltabban müködhetne
Az irány tehát alapvetően jónak tűnik, csak tartani kellene....
A Pannon csak Magyarországon Pannon, már régóta a norvég Telenor kezében van, azt hiszem itthon is átveszi ezt a nevet. Svédországban szinte minden hokipályán látni a logójukat.
@fradigy: ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy a pannont nem volt olyan nehéz rábeszélni a szponzorálásra
@vantage007: Nyilván a Mastercardot sem, ami nemzetközi szinten inkább a fociba invesztál...
A Skoda, meg a Tissot pedig nyilván dörömböl, csak nem kell a pénzük. Szerintem az, hogy az anyacég otthon hogyan szponzorál kevésbé határozza meg, hogy a magyar leányvállalat hova teszi a pénzét, mint az hogy mi sportvezetőink kínálnak és, hogy a hokisaink mit tesznek le az asztalra. Jelzem még egyszer: szerintem.
...az, hogy a mi sportvezetőink mit kínálnak...
@budaijegesmedve: Szerintem pedig nem véletlen, hogy itt is 4 évente van szavazás az elnöki posztra.
Az ország már szavazott. A jégkorong szövetségnek sem muszáj szembe menni az árral. -Nem is fog.
Azért egy aprócska különbség van az ország és a jégkorong-szövetség között. Az utóbbiban alapvetően jól mennek a dolgok, az előbbiben meg alapvetően rosszul. Vagy ez mit se számít?
@Harczi:
Ember, persze ez is politika , de nem úgy.
Nagyon nem venné jól ki magát ha azért kéne cserélni. Persze csábító lehet ide ejtőernyőzi, meg a vízilabdához is, hiszen sikeres szövetségek, balhé nélkül.
Én ennyire nem vagyok elégedett a szövetség vezetésének munkájával. Az eredmények jöttek ( válogatott, volán stb..) de nekem hiányoznak a tv közvetítések hiszen a csapatok reklám bevételei ezzel növelhetők, természetesen elsősorban a MOL ligára gondolok. Gondolom emlékeztek, hogy a MOL elődöntő helyett a sport tv sakk műsort adott felvételről. Valamint nem jelent meg új szponzor az A csoportos feljutás után, pedig mindenki nagyon várta. Nem tudom, hogy a szövetség részéről ez mennyire volt várás és mennyire volt keresés. Legalább attól a cégcsoporttól ahol az egyik leányváll. vezetője a szövetség elnöke az A csoportra való tekintettel valami támogatást csak ki kellett volna csikarni. Nem tudom az utánpótlás hogy áll, de hallani olyanokat, hogy sok tehetséges gyerek abbahagyja a jégkorongot, mert a szülők nem tudják fizetni.
Természetesen ez az egész csak a saját véleményem mondhatni csak okoskodás. De minden esetre a jelenleginél rosszabb elnöksége a sportágnak soha ne legyen.
"Jogosak" a kifogások, javaslatok, vélemények. Viszont ami tény, hogy a Szövetség elkövet mindent annak érdekében, hogy a hokinak jobb legyen. Mindannyian tudjuk, úgy a Csapat, mint a Szövetség többre képes. Azt is tudjuk, hogy mindkettő tanul a "hibákból", és fejlődnek. Szerintem ez a fontos, ezt kell értékelni, és ebből a szempontból is kell nézni a tevékenységüket. Biztos vagyok benne, hogy hibák mindig lesznek, de a szándék, az akarás a fontos. Ez visz előre, ez vezet a legjobbak közé. Ezt mindenki tudja: Szövetség, Csapat, Szurkoló(k). Ennek érdekében próbál meg mindenki eleget tenni a kihívásoknak, és ezért áhítozunk a jobbra, a tökéletesebbre. Jó úton haladunk, és belátható időn belül remélem megérkezünk az A csoportba. Megragadom az alkalmat,és megköszönöm a Szövetségnek, a Csapatnak, és a Szurkolóknak a munkáját, akarását, hozzáállását. További eredményes, jó munkát, szurkolást kívánok.
süti beállítások módosítása