HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mit kell elvárnunk a fiataloktól?

2010.05.03. 14:26 AG 2.0

Alaposan felkavarta a kedélyeket néhány világbajnokság utáni interjú, amelyek alanyai – Ladányi Balázstól Ocskay Gáboron át Szuper Leventéig – érzékeltették vagy konkrétan szóvá tették, nem elégedettek több fiatal jégkorongozó hozzáállásával, fejlődésével, teljesítményével. Mivel a polemizálás napok óta folyik, úgy gondoltuk, röviden mi is közzétesszük a véleményünket ezzel a roppant fontos kérdéssel kapcsolatban.

Az egyik legfontosabb kitétel, amely a kritikákban megjelenik, az, hogy míg a 90-es években Palkovics Krisztiánék és Ladányi Balázsék generációja valósággal berobbant a válogatottba, sőt Szuper Levente vagy akár Vas János is már tinédzserként meghatározó szerepet játszott, addig a mostani húsz év körüliek egyelőre nem bírják húzni a csapatot. Annak ellenére sem, hangzik a könnyű kézzel hozott ítélet, hogy sokkal különb körülmények között nőhettek fel és pallérozódhattak, mint elődeik, utóbbi éveiket ráadásul az egykoriaknál mérhetetlenül erősebb bajnokságokban tölthették, ami alatt nemcsak az EBEL-t hanem akár a Mol Ligát is lehet érteni. Végtére utóbbi is csak előnyére vethető össze a másfél évtizeddel ezelőtti országos megméretésekkel.

Mármost, minden ilyen összehasonlítás sántít valahol, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba – ugyanarra a jégre – lépni, hiába feltételezzük az ellenkezőjét. Amikor a nagy generáció – az A csoport után egészen nyugodtan nevezhetjük annak a szapporói siker első számú kovácsait – szinte még gyerekként beérett, más volt a közeg. Bizonyára mindenki emlékszik a C csoportos vergődésekre, a britektől elszenvedett 14-3-as vereségre, a háromcsapatos bajnokságokra.

Annak a tucatnyi fantasztikus hokisnak – mondjuk ki – nagyon-nagyon gyenge mezőnyből kellett kitűnnie. Kétségtelen, hogy tehetségesek, tanulékonyak és ambiciózusak voltak, kiváló edzők készítették fel őket, kihozták magukból, ami bennük volt, talán többet is. Az kellett ehhez, hogy minden egybevágjon, minden egy irányba húzzon, a csillagok is szerencsésen álljanak. És az is, hogy  ez a generáció a kezdetekkor olyan bánásmódban részesüljön, amilyenben sem előtte, sem azóta senki. Hónapokig együtt voltak a válogatottnál, Sárközy Tamás elnöksége alatt a teljes szövetségi költségvetés nagy részét erre a csapatra fordították. Az eredmény már az elején sem maradt el, csak a Svájctól elszenvedett szoros vereség után nem jutottunk fel az ifjúsági A vb-re.

Az elmúlt 10-12 évnek köszönhetően aztán gyökeresen megváltozott minden. Történetesen ennek a nemzedéknek és az őket a csúcsokra segítők sokaságának köszönhetően. A munkából rengetegen kivették a részüket. Annak, hogy a magyar hokivilág kifordult önmagából, egyenes következménye, hogy az elvárások megváltoztak. Több a csarnok, több a gyerek, szisztematikusabb a kiválasztás, ígéretesek az utánpótlás-eredmények, érhető, hogy szakemberek és szurkolók egyaránt arra vágynak, hogy tömegesen kopogtassanak a válogatott kapuján az újabb és újabb ifjú zsenik. Ha nem teszik, azt sokan csalódottan veszik tudomásul. Ha ott vannak, de néhány szlovén kortársukkal ellentétben csak mellékszerepben látjuk őket, az is érezhető kevésnek.

Néhány apróságról hajlamosak vagyunk megfeledkezni ilyenkor. Mindenekelőtt arról, hogy azok, akiktől Sofronéknak és a többieknek át kellene venniük a stafétabotot, még nem holmi kivénhedett öregurak, akik igazán jók sosem voltak, hanem erejük teljében lévő, nagy rutinnal rendelkező játékosok. Szó sincs róla, hogy menniük kellene, semmi értelme erőltetni az őrségváltást. Nagyon is rendben van, hogy a fiatalok egy csapatban lehetnek velük, tanulhatnak tőlük. Az, hogy Nagy Gergő vagy Kóger még nem bírja kiszorítani az első két sorból Ladányit vagy Palkovicsot, nem gond, hanem természetes jelenség.

Ne habozzunk nagyot mondani: a nemzeti csapattal Ljubljanában járt fiatalok jó része húszévesen biztosan nem tud kevesebbet, mint nagy kedvenceink ebben az életkorukban. Lehet, hogy nincs közöttük olyan istenáldotta tehetség, mint épp az imént említett két hokis, de hogy gyorsabbak, felkészültebbek, több nagy csatán vannak túl, mint ők voltak egykor, azt kételyek nélkül merjük állítani.

De akkor mi kell ahhoz, hogy kihozzák magukból mindazt, ami bennük van? Öt dolog: türelem, akarat, munka, fegyelem és kitartás. Egyik nélkül sem megy. Pletykákra nem adunk, sosem adtunk, nem érdekelnek bennünket a híresztelések, de azt határozottan leszögezzük: ha ezek egyike is hiányozna a továbbiakban bárkiből, az sorsdöntő lenne.

Nem, nem a magyar jégkorong számára. Ha annak idején legjobbjaink elpazarolták volna tehetségüket, ma nem tartanánk ott, ahova hihetetlen módon eljutottunk. Ehhez képest fontos tudni: ha ma valaki elvész, lesz, aki a helyére álljon. A következő korosztályokban már jóval több az anyag, mint a korábbiakban, elég, ha U18-asaink utóbbi két vb-n elért eredményeire utalunk. Aki nem figyel, sok jóra nem számíthat.

Ezzel együtt: figyeljen csak mindenki. Mert ebben a kultúrában igenis mindenki fontos. Azt gondoljuk, az idézett kritikák mondanivalóját is ebben a szellemben kell értelmeznünk.

103 komment

Címkék: fiatalok válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt hiszem a fiatalokkal szembeni kritika inkább abból fakadt, hogy a szlovén Ticar, Jeglic, Urbas sor hülyét csinált a mi összes sorunkból, és így óhatatlanul hiányérzete maradt a szurkolóknak, hogy nálunk még villanásokat is alig lehetett látni ettől a korosztálytól, a szlovéneknél meg lényegében ők nyerték meg a vébét.
Nem akarom túldimenzionálni Galanisz képességeit (sajnos nem láthattuk az idei VBn), de benne azért én sok "varázslatot" érzek!
Sok interjú, sok nézőpont sok igazság!

Mindegyikkel egyet kell h értsük. Lehet esetleg a fiatalokat kellene még megkérdezni, hogy ők hogyan látták belűről az eseményeket, és akkor már tényleg nem lehetne tovább kerekíteni a történetet. Annyi azért biztos. Minnél többet kapunk, annál nagyobbak lesznek az elvárások, és ezeket bizony egyre nehezebb is teljesíteni.

Az építő jellegű kritikákról meg tudni lehet, hogy a megfelelő fülekben sokkal többet érhet mint a dicséret. Lehet pont ez kell majd ahhoz, hogy a következő idényben még többet dolgozzanak, tanuljanak és érjenek el a "fiatalok".

Addig pedig nem tudunk más tenni mint Várni, Bízni és Remélni. Várni a következő idényt. Bízni abban, hogy még nagyobb lesz az akarat és az étvágy a fiataloknál, illetve hogy az utánuk jövők is nyitott szemmel járnak, dolgoznak, korrigálnak, és nem utolsósorban reménykedni abban, hogy az a sok sok ember aki azon dolgozik, hogy a magyar jégkorong jobb legyen véghez tudja vinni az álmait. Közben merjen még nagyobbat álmodni, és teljesítse be azt is!
Palkovics és Ladányi tényleg berobbant és említsük meg a többieket is, mert megérdemlik. Tokaji Szélig, Horváth és természetesen ifjabb Ocskay Gábor. De ők mind 1975-76-os korosztály, A Sofron, Kóger, Nagy, Magosi, Galanisz fémjelezte titánok 1988-89-es fiatalok. Ne azt kérdezgessük már, hogy miért nem húzóemberei a válogatottnak (egyébként pedig Kóger és Nagy szerepelt az A csoportos vb-n, tegye fel a kezét az akinek ez sikerült az elmúlt 70 évben), hanem az, hogy az 1975 és 1988 közötti korosztályok hova tüntek. Tisztelet a mindenki elé példaképül állítható és kivételes Kovács Csabának és a Vas testvéreknek, illetve szüleiknek.

Kapusposzton más a helyzet. Évekig nem volt kapusa a magyar válogatottnak, mert Magyarországon a mai napig nincs olyan, hogy kapusedzés. A tehetségek abbahagyták, mert nem éltek meg a jégkorongból, vagy nem fértek be a külföldiek miatt. Aztán jött Szuper Marketing Levi, aki kiválóan felépítette a karrierjét, de valljuk be, hogy egészen mostanáig nem volt igazán számottevő riválisa. (Amennyire én emlékszem: Berényi akivel egyébként feljutottunk stabilan a B csoportba egészen fiatalon abbahagyta, Kiss T., Budai, akit nem kell bemutatni, Sájevics, Szőke, Duschek, Bernei), ha valakit kifelejtettem bocsánat.

Majd most szerencsére van Hetényi, Rajna, Budai, egy U18-as kiskapus, akinek még nem tudom fejből a nevét és van már Jobb, Maklári, Orbán, Hegyi, Erdélyi és még rengetegen...

De hol van a sok 25-32 éves válogatott???
@munkagep: Urbas mennyit játszott? öt percet? Ez azért túlzás.
Végre valaki leírta, amire én is gondoltam!
A nyilatkozatokat olvasva nem hittem a szememnek, mert én másképp láttam: a fehérvári fiatal sor nagyot fejlődött az elmúlt idényben. Ha így folytatják lesznek még itt Nagy Nevek!
Dicséret - elmarasztalás....megfelelően adagolva szárnyakat adhat!
@veghist: OK, ebben igazad van, de nagyon fontos szerepet játszott a britek és a lengyelek elleni nagy nehezen nyert meccseiken, 5 meccsből 4-ben abban a sorban játszott, egyértelműen a leghatékonyabb sor volt az övék, erre akartam csak utalni.
@Prince09: Peterdi is 80as évjárat:)
A cikk teljesen korrekt. Úgy gondolom, hogy az idősebb hokisok és a vezetők kritikája mögött sem lenézés és harc, hanem jobbító szándék húzódik. Nem lesznek irigyek, ha egy Sofron-Nagy-Kóger összetételű első sorral felálló válogatott feljut és bennmarad az A csoportban:)

Ja, s szerintem Szuper Levi sem lesz irigy:)
Jó cikk, mint már annyiszor...
Egy apróság 1998-ban és 2000-ben egy átszervezések utáni, kicsit "felhígítött" C csoportból kellett feljutni az Aranycsapatnak, ráadásul úgy, hogy helyettük csak sokkal "gyengébb" játékosokat lehetett volna betenni...
Igazából az lenne jó összehasonlítás, ha 20 csapatosra emelnék az A csoportot, akkor mire mennének a fiatalok...
@Prince09:

A meglátás jó ,de az utóbbi évek válogatott keretében:
Budai,Omar, Fekete, Fodor,Peterdi, Szuper, Vass Márton, Gröschl a 79-82 korosztályból való. Nem olyan lyukas az mint mint gondolnád.
Ez a korosztály úgy tudom a C csoportban volt U20 körül, de akkor még csak egy-egy csoport volt, de a 75-76-os generációhoz képest 8-9 hellyel hátrébb, talán ez is magyarázata annak, hogy sokan eltűntek, no meg az ,hogy ebből megélni nagyon nehéz.
Bocsánat, már megint felemás szeletív lexikális tudással szóltam hozzá.
A 75-76 generáció jó u20-as helyezéséhez az is kellett,hogy Szlovénia,Fehéroroszország, Litvánia, Szlovákia, Kazahsztán stb, még nem indult.
Azért végre a blogtól hallunk értelmesebb véleményt is.
Kezd bosszantani, hogy úgy általában folyamatosan kapják az ilyen lenéző kritikákat a fiatalok az egész szezonban. Persze Ladányi könnyen beszél most, azért abban a langyos hokiközegben jó edző kezei közül kemény munkával látványosan kitűntek. De nem hiszem, hogy Sofiék kevesebbet edzenének!! Mennyivel több meccs van pl az EBEL-szezonban, mint anno volt! Sokkal de sokkal több meccsterhelés és edzés terhelést kapnak!
Ha én Nagy Gergőék helyében lennék, lehet, hogy nálam már elszakadt volna a cérna és beszóltam volna Ladányiéknak, mert ahogy emlékszem a szlovének ellen a rutinos játékosaink se villogtak, szóval inkább csöndbe kellett volna maradni.
A magyar jégkorong legjobb játékosai Palkovics és társai, érthető,hogy 19-21 éves játékosok nincsenek még azon a rutin szinten, de technikailag biztos tudnak már annyit. Majd edzőnek még és erősebbek lesznek, pont mikorra úgyis visszavonulnak innen páran.
Inkább hagyni kéne békén a fiatalokat és mondjuk az idősebb játékosoknak elkéne gondolkozni azon, hogy akkor mondjuk a mi kirakat játékosunk Palkó hogyan is nyújthatott a tőle elvárható szint alatt a vb-n. Őt jogosan érheti kritika, mert már nem 20 éves rutintalan.
Akit felelősségre lehet vonni a vb után (ami amúgy nem volt kudarc szerintem) azok a válogatott gerincét adó rutinos játékosok.

Sokadjára hallom már a fiatalok kritizálását, elég volt!
Remek cikk és én is valami hasonlót gondoltam, amikor a kritikákat olvastam: nem fair az akkori kiugrást elvárni a maiaktól, lévén sokkal magasabban van a léc. Ráadásul az a generáció is tíz+ év alatt produkált igazi kiugrást, egy-egy szezonban csak "kicsiket" léptek előre.

A szlovén titánok teljesítményével példálózni egy kicsit szintén megtévesztő, szerintem viszonylag ritka, amikor egy ennyire fiatal generáció már húzóerővé válik válogatott szinten.

Egyébként pedig a két ország hokija között még mindig van különbség a szlovének javára, tehát nem olyan meglepő, hogy a szlovén fiatalok miért voltak jobbak a mieinknél. Mint ahogy gondolom, a finn, svéd, svájci vagy éppen osztrák fiatalok is jobbak náluk.
@promontor: A kérdés szerintem az, miért jobbak a szlovén és osztrák fiatalok? Ticarék és Pirmannék érettebbek, gyorsabbak és jobbak mint a mi reménységeink. Jó lenne választ kapni arra, hogy miért is alakult ez így...
@galmat: Lehet el kellene ezen gondolkodnod, hogy miért nem szólnak vissza. Lehet ők értik miről szólnak azok az interjúk, lehet ők tudják mennyit adtak ki és mennyit nem hiszen Ladányi és az Öreg is végig ott volt velük (fiatalok) együtt mi meg nem.
@Henry The Navigator: Gondolom ennek nincs egy szimpla oka, sok tényező érvényesül együttesen. Mondjuk benne van az is, hogy, hogy a szlovén és osztrák "felnőttek" is jobbak, mint a mieink.
@galmat: Erre csak annyit, hogy: egyik generáció sem érne semmit sem a másik nélkül, nem értem mit akadtál ki ennyire!? Igenis el kell fogadni, h van igazság abban, ahogy a fiatal játékosokról beszélnek az "öregek". Igenis a Volánban romboltak, ütöttek-vágtak a "kicsik", a többiekről nem tudok mit mondani, mert élőben csak AV-meccsre jártam, de ez a lendület nem igen köszönt vissza a VB-n. Persze nem is kaptak annyi jégidőt, de ez akkor is kevés volt tőlük. Szerintem ez valahol némi edzői stáb baki is, de most már lényegtelen. Hogy Palkó hogy nyújtott ilyen produkciót? Nem igazán "érezte" a sorát. Ennyire egyszerű. Plusz szerencséje sem volt. De ha nem hiszed, kérdezd meg tőle. Az EBEL más, ott vagy Árpival, vagy Nathan-nel, esetleg Marciékkal, vagy PP-ben keverten a legjobbakkal volt fent, most meg megkapta maga mellé 2 olyan társát, akikkel ritkán és nem sokat játszott együtt az utóbbi időben. Nem mondom, h tökidegenek voltak neki, de sose mozgott jól együtt Danival. Kokó még Csicsó mellett csak-csak eltekert, de így hárman együtt nem tudom mikor nyújtottak kirobbanót... Na mindegy, nem folytatom, holnap reggelig tudnék beszélgetni magammal! :-D
@Henry The Navigator: tobb jegido mos fiatal korban pedig jobb edzok szerintem ez a titka
fejtegethetjük, itt h miért nem.... csak azt ne felejtsük el, h nem csak mi fejlődünk hanem a többiek is!
@qx92: Inkább költői kérdésnek szántam, hiszen már az utánpótlás versenyeken is mindig elvert minket ez a szlovén generáció. Osztrákokról nem is beszélve.Csak ezt az öregek is tudhatnák...
@ofe: Mondjuk azt megjegyezném, hogy a három idézett vélemény messze nem azonos, Ladányi pl. dicséri a fiatalokat, vele szemben Ocskay és Szuper kritizálja őket.

Szuper kritikáját nem érzem megalapozottnak, egyrészt csak messziről látta a fiatalokat, másrészt ő az, aki azt hozta fel érvként, hogy a mostani "öregek" már jobbak voltak ebben a korban, és ugye ez az érv sántít (legalábbis szerintem).

Ocskay persze közelebbről látja az ifjakat és nemcsak erre a fals összehasonlításra alapozva kritizált, az ő véleménye számomra többet nyom a latban, legfeljebb azt jegyzem meg, hogy nyilván neki klubvezetőként a maximalizmus a helyes magatartásforma, tehát az ő mindig nagyobb hangsúlyt kell fektessen a kritikára, mint egy kívülálló.

Az meg nagyon helyes, hogy nem szólnak vissza, a primadonna-tempót hagyuk meg a focistáinknak. Egy elfogadható "visszaszólás" van, azt a pályán lehet bemutatni.
Sztem a jégkorong válogatottal kapcsolatos hiányérzetek jó része az irracionális elvárásokból ered.
Kudarcként éljük meg, hogy elvesztettük a div I-es "döntőt" a szlovénokkal szemben, de nem gondolunk arra, hogy néhány évvel ezelőtt még esélyünk sem volt a feljutásra. Ma meg kudarc a második hely?
Igaza van Szuper Leventének abban, hogy mi még nem tartunk ott, hogy ez kudarc legyen. Megítélésem szerint a magyar jégkoron eljutott egy olyan szintre, ahonnan erős bajnokság nélkül már nem lehet tovább lépni. A maga helyén nagy ötlet, hogy legyen egy szuper csapatunk amelyik az osztrák bajnokságban indul, de az idők végezetéig erre nem lehet építeni. Amíg a hazai jégkorong fundamentumai nem javulnak, addig örülhetünk ha a jelenlegi pozíciónkat meg tudjuk tartani.
Az meg, hogy egy "nagy generáció" után egy "lyukas generáció" jön sztem a sportban természetes dolog, nincs ezen mit csodálkoznunk, más sportágakban is így van ez.
Én csak annyit fűznék az írottakhoz hogy egy dolgot kifelejtettek az 5dolog közű és tán a a legfontosabbat szerintem az alázat!!!ami mindennél fontosabb!!
@kohasz22:

dehogy felejtettem, az alázat kifejezést soha, semmilyen körülmények között nem használom :)
A szlovén meccsen a fiatalok játékában volt némi erő, gyorsaság és frissesség...ez a mai modern hokiban evidencia.A 75-76-osok játékán nőttem fel, elájultunk, hogy vertük a britteket, csoda volt a norvégok elleni győzelem, a többi még inkább. A mai fiatalok már más hokit játszanak, náluk realitás ami Ladányinak csoda volt...Köszönet érte, de várom a realitást...
Csak arra lennék kiváncsi, hogy milyen alapon kérdőjelezik meg egyesek Godó, id. Ocskay, vagy Levi nyilatkozatait. Részemről egyiket sem úgy ismerem, mint aki nem tudja mit beszél. Voltatok már olyan közel valaha a csapathoz mint Ők? Ha nem, akkor honnan ez a fals tudás? Hogy mik az elvárások a csapattal szemben, azt nem a szurkolók, hozzátartozók és egyéb "okosak" határozzák meg, hanem a Magyar Jégkorong Szövetség szakemberei, akik szintén nem keveset tettek már le az asztalra és a helyetekben én elgondolkodnék azon, hogy a fennt említettek mind ugyanazt mondják!
A fehérváriak egy része egész évben köszörülte a DAB-os fiatalokon a nyelvét, hogy munka, meg alázat, meg bla-bla. Én már akkor is leírtam, hogy a saját portán kellene először söprögetni, mert van ott is gond bőven. Lehurrogtak. Maradjunk annyiban, hogy Ocskay véleményével Magyarországon senki sem szokott vitatkozni, az Ő mondandójának súlya van. Sokkal nagyobb gond lenne, ha a problémákat a szőnyeg alá akarná söpörni. Addig kell rendet rakni a fejekben, amíg csak kicsi a probléma. Az meg, hogy a DAB-ból akar fiatalokat szerződtetni, azokat igazolja, akik szerint a mi fiataljaink is komolyan dolgoztak az előző szezonban. Még egy szakmai érdekességre hívnám fel a figyelmet. A mi fiataljaink a MOL ligában első két soros húzó emberei voltak a csapatuknak. A fehérváriak egy sokkal erősebb bajnokságban negyedik soroztak. Mindkét helyzetben van előny és hátrány is. Hosszú távon kiderül melyik a hasznosabb számukra.
@ca2: a hazai bajnoksag fundamentumai javulnak, azta a Volan lefolozi. Ez van.
@banyszi: de abba azert beleegyezel a Ladanyinak mas velemenye van mint Szupernek (szerencsere)? Szupernek nem sok ralatasa volt iden a valogatottra es a magyar bajnoksagra, s egy ev alatt azert sok viz lefojt a Dunan...
@promontor: 1995-ben Pucherdában (Spanyolország) a csapat feljutott a C-ből a B csoportba, ha jól emlékszem a letteket verték meg. Mindennek nevezném ezt csak nem kis lépésnek és ha utána számolsz, hogy akkor mennyi idősek voltak, akkor arra is rá kell jönnöd, hogy bizony Levinek igaza van. @csaboti: természetesen, nem azért vitatkozom, mert bárkinek is rosszat akarnék, csak utálom, hogy mindig el kell verni valakin a port.
@banyszi: Ez a Pucherda C csoport milyen torna volt?

A felnőtt C vb abban az évben Bulgáriában volt és 6. lett a csapat, hacsak a wikipédia nem tudja rosszul: hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_j%C3%A9gkorong-v%C3%A1logatott_m%C3%A9rk%C5%91z%C3%A9sei_1995-ben

(A felnőtt csapat '83 után '98-ban jutott fel először egy itthoni C csoportos vb-n, de a lettekkel nem kellett játszaniuk, a románokkal vívtunk emlékezetes "döntőt"...)
@Henry The Navigator: már sokszor írtam, öregszem, tévedek, nem ez a lényeg!
@promontor: majd utána kérdezek és megmondom pontosan mi volt ezen a VB-n. Az biztos, hogy Kercsó Árpád volt a kapitány és az is biztos, hogy 95-ben Pucherdában valami nagy tettet vittek végbe a fiúk (ott voltam, csak ezek szerint már nem emlékszem jól). Az biztos, hogy a meccs január elsején reggel 8 órakor kezdődött és a fiúk nem szilvesztereztek, hanem lefeküdtek. Másnap az egész szálloda Őket ünnepelte, külön tortát sűtött nekik a személyzet, stb.
@banyszi: Bocsánat, csak ezzel(is) támasztottál alá egy állítást, ami így viszont nem fedi a valóságot.
@Henry The Navigator: nem tudom mi lehet az amit ezzel(is) alátámasztottam, de ne figyelj rám, csak egy hozzászóló vagyok!
Szuper Levinek üzenem: már semmi sem a régi, csak a nosztalgia...
@banyszi: "1995-ben Pucherdában (Spanyolország) a csapat feljutott a C-ből a B csoportba, ha jól emlékszem a letteket verték meg. Mindennek nevezném ezt csak nem kis lépésnek és ha utána számolsz, hogy akkor mennyi idősek voltak, akkor arra is rá kell jönnöd, hogy bizony Levinek igaza van." Nem jutottunk fel 95-ben, nem vertük meg a letteket, ergo nem voltak 20-22 évesek Palkóék(mint most Sofronék),tehát Levinek nincs igaza,ezek szerint. De mindegy, nem tudtam, hogy egy pontosítás így felingerel és okoskodásnak veszed.
@banyszi: Engem az dühít, hogy miért beszélünk fiatalokról, így en bloc? Ahányan vannak, annyifélék. Ha az Öregnek gondja van valamelyikkel, rendezze le klubon belül, nekünk semmi közünk hozzá, illetve annyi, hogy látjuk, találkozunk velük és ha ők nem tudják, hogy ez mekkora kontroll, akkor nagyon el vannak tévedve, amire nagyon hamar rá fognak jönni. Nem hiszem, hogy az "öregek" annyival különbek lettek volna fiatalabb korukban (kivételek mindkét generációban vannak, Ladányi az egyik), pletyikkel nem foglalkozunk, de tudnék mesélni... Ami a legfontosabb különbség az akkor és a most között, az a cikk végén van:

"Ehhez képest fontos tudni: ha ma valaki elvész, lesz, aki a helyére álljon. (...) Aki nem figyel, sok jóra nem számíthat"

Mert ma már nem úgy kell összegereblyézni 22 játékost, mint annak idején! Nagyon jó a cikk!
@AG 2.0: ezért meg külön is pirospont! :)
@Henry The Navigator: miért ingerelt volna fel? Igen, valószínű, hogy tévedtem, nem pontosan írtam le a történteket (majd utána kérdezek Árpinál, vagy lehet, hogy valaki fiatalabbnál), de még mindig fenntartom, hogy akkor nagy tettet vittek véghez ifj. Ocskay Gabiék, tehát Levinek igaza volt, mert ezek a fiúk húzóemberei voltak 19-20 évesen az akkori magyar jégkorongválogatottnak.
@vaze: az egész pontosan innen indult nálam is! Csak azt az egyet nem értem, hogy miért kell állandóan valakit (most épp Levit) megtalálni. Neki ez a véleménye (nekem és neked nyilván más). Mesélni én is tudnék, de úgy gondolom, hogy nem ez a feladatom, egyébként pedig teljesen egyetértek Veled, a cikk nagyon jó!
@banyszi: Hogy miért? Mert objektíve igazolhatatlant állít, és ilyet csak akkor van joga tennie (az egyik legnépszerűbb magyar sportolóként stb.), ha valakit dicsér. Ezzel szemben leszól, ő, aki az elmúlt majd' 15 évben összesen két szezont volt itthon! Hát mit lát ő onnan? Mi szükség van erre?
@vaze: attól függ, honnan nézed. Miből gondolod, hogy leszólt bárkit is? Honnan tudod, hogy nem a jobbítás szándékával tette ezt a nyilatkozatot? Egyébként pedig volt és van rálátása a csapatra, sokukkal napi kapcsolatban áll. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy mindenkit dícsérni kell, van akit a letolás jobban inspirál.
@banyszi:Természetesen egyetértek ezzel, testközelből tapasztalhattam meg mekkora játékosok voltak már akkor is, ezt nem is vitattam.A mai fiatalokat nem ismerem,de nem tudom mennyiben lehet őket összehasonlítani egy más időszakkal, egy más világgal.
@Henry The Navigator: na látod ebben is egyetértünk én nem is hasonlítgatnám össze őket senkivel, hiszen két egyforma ember sincs. Akkor az volt, most ez van. Egyszerűen azért álltam le vitatkozni, mert tudom, hogy egyikük sem akar rosszat senkinek! Mióta nyomon követem a magyar jégkorongot, mindig is kikérték az idősebb játékosok véleményét, sőt, amikor az általatok (vagy a cikk által vagy mit tudom én, csak már ne kössön bele senki) "öreg" játékosok fiatalok voltak, még rendszeresen püfölték is őket a pályán. Ehhez képest Levi nyilatkozata semmiség, felesleges belekötni, majd Ő lerendezi a mostani fiatalokkal. Sztem. Jó éjszakát mindenkinek.
Szerintem nagyot fejlodott a Volan is meg a Mol liga is az utobbi evekben, de igazan nagy lokest az adna, hogy ne stagnaljunk(mert a tobbiek is fejlodnek), ha lenne meg egy magyar csapat az EBEL-ben egy ket even belul(STars/DAB?), bedobni a melyvizbe oket, az elejen szenvednenek biztosan, de nehany szezon utan mar ket nagyon eros csapatunk lehetne Magyarorszagon, ez serkentene az itthoni lehetosegeket es ezzel az itthoni versenyt is.
DE hat gondolom ez is $ kerdese...
@banyszi: Aham, a jobbítás szándékával... A DEL2 kispadjáról, a legolvasottabb országos sportfelületeken (NS, origo, mínusz index) keresztül... Eddig azt hittem, én vagyok a legnaívabb ember a világon! :))) És ez mégis mennyire hatékony módja a "buzdításnak" szerinted? :) Lássuk be, Levi össze-vissza beszél: egyszer kevesli a fiatalokat, majd a Stars-szal példálózik, amelyik vagy tíz szapporói hőssel a soraiban kikapott attól a Dunaújvárostól, amelyikben nem játszott a legjobb játékos. Klasszikus esete a másodkézből szerzett információkon alapuló véleményalkotásnak. Nekem eddig semmi bajom nem volt Levivel, de most jobban tette volna, ha csöndben marad...
@banyszi: ha valakivel napi kapcsolatban állok, a segítő szándékú és építő jellegű kritikám én négyszemközt tenném - és teszem, nem egy nyilatkozatban.
@Henry The Navigator: ezt én is leírtam már: 10 évvel ezelőtti időszakot és a mostanit nem fair összehasonlítani. AG 2.0 is leírja.
Igen volt amikor szinte válogatott lehetett bárki aki nem a "kezére húzta korcsolyát". na nem 10 éve...de ilyen is volt. Volt olyan is, hogy 3 csapat volt csak OB 1-ben, az nyilván nem azoknak a hibája akik ott voltak. Ők csak tették a dolgukat.

Aki a 83-as B csoportba feljutást látta, annak az a csapat is volt annyira szerethető - azt gondolom - mint a "Sapporói hősök". Akkor ott a lehetőségeinkhez képest, az is csoda volt. Ezen elég felesleges lovagolni, hogy "mi amikor ennyi idősek voltunk..."

Még valami, nekem van szövegértelmezési problémám? Godó nyilatkozatában én nem láttam, hogy a fiatalokat kritizálná?
@markusaurelius: igazán nagy lökést az adna a magyar jégkorongnak, ha (mondjuk) lenne annyi játékos, hogy meg lehessen rendezni egy színvonalas juniorbajnokságot...
@vaze: látom Téged még jobban kiakasztott mint engem, én igyekeztem visszafogni magam :)
@1885*: mit tagadjam, bár szerintem én sem voltam durva vagy ilyesmi... mondjuk, ami a legjobban kiakasztott, az az, hogy egyesek nem vették észre, hogy a 3 nyilatkozat 3 különböző dologról szól...
@vaze: akkor ezek szerint nem nekem vannak szövegértelmezési problémáim? Mert én is így látom. Ja nem voltál durva szerintem sem.
@vaze: az sem artana, de lehet az egyik a masikat hozna maga utan..
@Henry The Navigator: @vaze:
"ha ma valaki elvész, lesz, aki a helyére álljon"
A cikkből vett idézethez egy kis adalék:
Amíg nálunk nagy szó, hogy a fenti idézet manapság már a játékosok relációjában elmondható addig az említett két ország esetében ez a citálás a trénerekre is igaz!!! A hoki múltunkból eredő handy cap nem hozható be 5-10 év alatt. Majd ha a mostani minőségi játékosokból tucat számra kerülnek ki erős bajnokságokba és megismerik a nemzetközi szinten jegyzett edzők munkáját és onnan néhányan visszatérve hazai trénerként fogják kamatoztatni a tudásukat akkor már nem csak 5-6 megszállott sikerre éhes hazai és néhány külföldi szakember fogja fejleszteni a magyar utánpótlást.
Egy szó jutott eszembe( Kommenteket még nem tudtam elolvasni :) )

ALÁZAT! Be Humble!

( ami a Volán öltözőjén is ki van írva,és a Csicsó is beszélt a Hokis videóban ,amit láthattunk a fehérvári Pannon Hoki Gálán is).
@hokikori: jól számolok? kb. 20 év?
@markusaurelius: Kétségtelen, és ha már így van szerintem érdemesebb az elején kezdeni! ;) :)
@Thomas_AV: Az a jó ebben az alázat-szövegben, hogy bármennyit mondjuk (márpedig mondjuk!), nem kopik! :DDD
Ha már fiatalok: Az eliteprospectsen azt írják, hogy Fekti a Salzburgból a Lukko U20-as csapatához megy,a finn klub honlapjára hivatkoznak.Bartalis ugye az Allsvenskanban kap lehetőséget, felnőttcsapatnál, szóval lassan alakul azért, amiről hokikori is ír.Lehet, egyszer a magyar válogatottban VB-n több légiós fog játszani, mint hazai. Persze ha az EBEL-t vesszük ez már most is így van.)
@banyszi: Hát ha szilveszterkor hokitorna volt, akkor az jó eséllyel U20-as VB lehetett...
Godóéknak anno könnyebb dolga volt.Az arany dunaferrben 1generáció volt anno Kercsó Árpád kezei alatt.Ott állandó játéklehetőséget kaptak,így tudtak kitünni (pedig az egész csapat jó volt 1-4.soros játékosig)Manapság a hokiban is mint más sportágakban eredmény orientáltásg van.Ritka az a csapat ,edző aki ezt beáldozná azért hogy a fiatalokat favorizálja az eredmény rovására.Kóger Nagy gergő, Sofi tehetséges ez tény,de a volánnál mikor" szarban volt a haza"( emberelőny,hátrány meccs vége előtt 1-2perccel hátrányban)csak a kispadról nézték a meccset,nem voltak bent döntő szituációkban.Így nehezen érvényesülhet a mondás : " teher alatt nő a pálma ".(gondolom ez a többi magyar csapatnál is így van)
Szegény Levi bármit tehet, Fehérváron már nem sok esélye van... REMÉLEM

Jobb lenne Neki a tengerentúlon és néha egy féloldalon elolvasnánk a Sportban, a harmadik északi összetett ligában, hogy most éppen miért hagyja ki az edző, de a szerződése és a menedzsere miatt mégsem állhat a válogatott rendelkezésére...

Sok sikert Levente, néha nézz balra is :-)
@Prince09: Miért is lenne ez jó? Nem szálltunk el egy kicsit Prince09?
Azért, mert most mondott "egyesek/sokak szerint hülyeséget" miért kéne "száműzni", miért lenne ez jobb nekünk - persze én a magyar jégkorongra gondolok, nem pedig egy klubra?
Hidd el az ő eddigi pályafutása/eredményei is hozzájárultak ahhoz, hogy Fehérváron kialakult az, ami most ott van.
Persze nézhetjük úgy is, hogy jövőre mondjuk legyen Levi a 3. ligában, meg sérüljön le egy kapus aki nem Volános s akkor fasza lesz 1 kapussal menni VB-re.
@1885*: Nincs szerintem 20 évre szükség.
Már most vannak feltörekvő fiatal edzők, de a korábban említett sikeres nemzetközi trénerektől ellesett tapasztalatok még hiányoznak.
3-4 év és a mostani sztárok az esetleges levezetés mellett kedvet kapnak és beszállnak az utánpótlás nevelésbe. Biztos vagyok abban, hogy egy Ladányi Balázs aki mindig kész szakmai véleményalkotásra nem fogja magában tartani a tudását és meg fog próbálkozni a fiatalok fejlesztésével is.
Szerintem még 5-6 év és stabilan képesek lehetünk az osztrákok, szlovénok, olaszok stb utánpótlás csapatainak a legyőzésére. majd újabb 5-6 év és komoly kihívást jelenthetünk az elit második felének is.
Nahát, de jól állunk... Már lehet táborokra szakadni...
Nem tudom, kinek tűnt fel, de szerintem a VB csapatból abszolút nem lógtak ki lefelé a MOL ligások... Pl. Magosi játéka helyenként nagyon emlékezetes volt, pedig ez volt az első VB-je...
@alvering: "Hidd el az ő eddigi pályafutása/eredményei is hozzájárultak ahhoz, hogy Fehérváron kialakult az, ami most ott van."
SŐŐŐT!!!id Ocskay Gábor kalapolhat előtte.
Nem mínősíteném Leventét megtette ő ezt ezzel a nyilatkozatával.:P
Vaze mester minden hozzászólásával tudok egyetérteni,na és Henryével .Mindent leírtak.
Nagyon jó a cikk ,Albert gazda jól megfogalmazta az 5 legfontosabb dolgot.
Annyit tennék csak hozzá ,ha nagyobb az elvárásom a fiatalokkal szemben,többet is adnék nekik.Most nem a pénzre gondolok,hanem mondjuk itt a nyár.
Külön foglalkozni egy kicsit velük ,minden szempontból.Korcsolyázási technika,botkezelés,kapura lövés,stb.
@bakker81: Sztem elkerülte szemed az IS szócska.
Sztem az is probléma, hogy könnyen lemondtak rutinos válogatott játékosok játékáról és beskatulyázták őket, hogy "ennyit tudtok és kész". A szlovén vb-n lehetett látni, hogy a rutin és a mentális terhelhetőség is mennyire fontos a tehetség mellett.
El sem tudom képzelni mi lett volna, ha Peterdit is mellőzik. Ezek a dolgok pedig szakmai (edzői) felelősség a véleményem szerint.
@Prince09: :)

@alvering: Ezt azt hiszem nem érted! :)

Leventének nem sok köze van a fehérvári sikerekhez, sőőt!

"Persze nézhetjük úgy is, hogy jövőre mondjuk legyen Levi a 3. ligában, meg sérüljön le egy kapus aki nem Volános s akkor fasza lesz 1 kapussal menni VB-re. " - senki sem kívánta Levinek, hogy sérüljön le! Levi jó kapus, csak emberileg olyan amilyen. Egyáltalán nem meglepő tőle ez a nyilatkozat. Nem kell egy kapussal menni a VB-re, hiszen van egy Krinónk és van egy nagyon fiatal Rajna Mikink. Most már csak arra van szükség, hogy Hete sok lehetőséget kapjon a köv. szezonban. Leventének pedig sok sikert a továbbiakban. Remélem tényleg kap egy jó szerződést a tengerentúlról!
@Szanee: Lehet, hogy nem értem. Nem tudom, miért jó, hogy Levente egy "harmadik északi összetett" ligában védjen. Nyilván ez a jó a magyar válogatottnak.

Azt próbáltam leírni, hogy ha az elmúlt 10 évben nem vagyunk jók kapusposzton (meg más posztokon is), akkor sztem a válogatott sem lenne azon a szinten ahol most. Meg a sportág támogatása sem (nem gondolom, hogy most méltó mértékűn lenne a támogatás), meg a sportág ismertsége, elismertsége. S sztem a játékosaink, meg fiataljaink is lehet mást csinálnának most. S akkor lehet nem lenne egy Heténk. Vagy Hetétek:)
Nem gondolom - én tévedjek - hogy pl. az amiens-i VB nem kellett ahhoz, hogy Godóék Brianconban játszanak. S most a Volánt erősítették.

Amúgy tényleg senki nem kívánta, hogy Levi sérüljön le, nem tudom honnan jön ez?

Krinóval kapcsolatban nem tudom, hogy miért nem választották már másodjára a kapitányok, na ez nagyon érdekelne.
@alvering: A válogatott eredményeihez mindenki kellet egytől-egyig, ahogy te is írod, ebben teljesen egyetértek! A támogatás hiányában szintén! Godóék és az őket megelőző játékosok is sokat tettek le az asztalra. Remélhetőleg a jövő generációinak még többet sikerül! :) A sérülést te írtad, Prince09 hozzászólására válaszolva, de ezt szerintem senki nem kívánja egyetlen játékosunknak sem. Budai esete valóban érdekes!
@Szanee: OK! Pontosítok! - közben el olvastam még 1x!:) Akár Levinek, akár bármelyik magyar kapusnak/ játékosnak nem lehet kívánni hogy sérüljön le!
@Szanee: Válogatott eredményeihez igen, de máshoz nem?:)
Amúgy mind1.
@Szanee: Én sem kívánom s senki sem, én csak a legrosszabb esetet vázoltam. Sajna sérülések mindig vannak, s a legrosszabb, hogy tornán belül is.
Láttuk is. (Bár ne láttuk volna)
@vaze: Ismétlés a tudás anyja:D
@alvering: ja, a hülyeség meg hülyeség, bocs mindenkitől! :)
@Prince09: Hé, a Szuper Marketing Levi az én dumám, jössz egy sörrel jogdíj gyanánt az első meccsen:-).
Amúgy egyetértek veled, és azokkal, akik szoktam
:-), igazatok van
@mannisenmaki: Ezt a marketinges szöveget a blogon hanyagoljuk, ha kérhetem. AHL- és CHL-győzelemre vezette csapatait, ezek külön is olyan címek, amilyeneket magyar jégkorongozó még nem ért el. Két éve az olasz bajnokságban és Szapporóban is 94%-ot teljesített, tavaly magyar, idén német bajnok lett. Ne fikázzunk már mindenkit, tényleg. Köszönöm.Nem volt szerencsés egyik nyilatkozata sem, de ez nem kisebbíti tudását, eredményeit. Az a minimum, hogy ezt tiszteletben tartjuk, és legfeljebb az általa elmondottakkal foglalkozunk.
@F. Kapus: oksa, de csak miattad:-).
Azért a sör csak jöjjön!
@N.Grist: ha ismernél, tudnád, mennyire kerülöm a konfliktust:-)
@mannisenmaki: Azt bizony kerülöd.....
@N.Grist: Ebből megint tiltás lesz...
:):):):)
@Scofi: ritkán szól, de az akkor üt:-)
@vaze: köszi, elkerülte volna a figyelmemet a nyilatkozatuk...tetszik
@Theutus: Magosi vagy marad, vagy tanult a tavalyi kálváriából, és most profin kezeli a dolgot, és a nyilatkozatokat. 50-50 százalék.
@Henry The Navigator: egy nagy lófaszt jobbak.
Legfennebb ezen a vébén ment nekik jobban.
Vegye már elő valaki az EBEL statisztikákat és azokat vesse össze, mielőtt pofázik. Úgy vannak a mi fiataljaink pariban statisztikailag, hogy az agyonajnározott Ticar, Jeglic meg mittudoménki a szlovén csapatok agóniája miatt kényszerből több jégidőt kapott. Én meg hamarosan agyvérzést.

Amúgy Pance pl szerintem sokkal jobb, mint az említett Ticar, Jeglic duó, neki mégsem ment annyira a vébén.
@alpec: a pofázást nyilván nem szó szerint rád értettem, bocs, hanem általában azokra akik jegliceznek már 2 hete.
@alpec: Egyetértek veled,de azért nyugodj le,nem teszel jot magadnak a sok idegeskedéssel:))meg hát nemsokára kezdödik az uj szezon arra is gondolnod kell
Annyi tuti, h a fiatalok jók, de nem szabad elájulni maguktól. Bele kell húzni megmutatni és néha visszavenni az arcból egyeseknek.
@hlk: Nem tudom mi a fészkes fene bajotok van a fiatalokkal,lassan már meg se szusszanhatnak,nem mehetnek ki az utra,ne is beszéljek arrol ha véletlenül megisznak egy sört.
Igenis ök is emberek,nekik is van egy privát életük,hagyni kell öket élni,ha pedig közülük valaki nem megfelelöen viselkedik az ö kárára vall!
Én tisztelem az arany korosztájt (75-76-os)sokat tettek a magyar jégkorongért,minden elismerésem,de ez nem jelenti azt hogy elkell nyomni a fiatalokat!
@alpec::) A nagy, nemzetközi eseményeken mindig megvertek minket, U18, U20 és most a felnőttben is ők húzták a válogatottjukat. Ehhez kellett persze Mursak és Urbas is, akik ugye nem az EBEL-ben játszanak. A statisztikákat én is megnéztem már, tudom, hogy kb. ugyanannyit termeltek mint Sofiék, de amikor én láttam őket játszani, meg Pirmanékat, én jobbnak láttam őket.Nem sokkal,az igaz.Egyáltalán nem akarom leírni őket, szerintem a magyar játékosok-beleértve ebbe a vízilabdától a kézilabdáig minden csapatsportágat-általában később érők. Emlékszem Kemény Fecsó mondta, mikor a pólós utánpótlás tavaly leszerepelt, hogy a szerb, spanyol, olasz stb. fiatalok sokkal érettebbek mint a mieink. Ha a környezetemben körülnézek, én is azt látom, hogy a mai 18-19 évesek még messze nem férfiak,inkább gyerekek. De persze vannak kivételek, csak szerintem ez is egy ok lehet.Jövő szezonban ez úgy is kiderül.
@kapusLaci: mivel eléggé sok mérkőzést láttál az EBEL-ben, nem lesz új dolog az, amit korábban is leírtam...

1. A "mi" fiataljaink nem kaptak elég lehetőséget, bizalmat arra, hogy bizonyítsanak, fejlődjenek, ami nem az ő hibájuk.

2. Amivel viszont nem tudok azonosulni az az, hogy nem mindenki él közülük sportszerű életet, mely kihatással van nemcsak önmaguk teljesítményére, hanem a felnőtt csapatra, válogatottra, sőt az utánpótlásra is.

3. Az tény, hogy a 2010/2011-es szezonban több lehetőséget kell biztosítani számukra, mert csak így lehetnek +Ocskayiak, Palkovicsok, Ladányik, Vasok,stb..., akik mérkőzéseket döntenek/dönthetnek el mindannyiunk örömére.
@Jégkorong: "3. Az tény, hogy a 2010/2011-es szezonban több lehetőséget kell biztosítani számukra, mert csak így lehetnek +Ocskayiak, Palkovicsok, Ladányik, Vasok,stb..., akik mérkőzéseket döntenek/dönthetnek el mindannyiunk örömére. " fiatalon; bocsi....
@Jégkorong: Te lehet hogy többet látod öket privátban. Én egy egy mérközés után találkozok velük,látom öket. Semmi rendellenességet nem vettem észre.
Nem akarom megcáfolni szavaidat,lehet hogy te többet tudsz roluk.Valamikor én is profi sportolo voltam,velem is megtörtént egy két nem megengedhetö dolog,ezt viszont én bántam de nagyon,és én is vállaltam a felelösséget.
Szerintem ezeknek a fiatal hokisainknak is van annyi felelösségérzetük hogy ismerjék a határt.
Lehet az is hogy vannak kivételek,de amint irtam is,ezt ök bánják majd idövel!
Én nagyon bizok minden tehetséges fiatalba,de a legjobban abba bizok hogy fokozatosan beépülnek az öregek segitségével a csapatba,és a jövö vezéregyéniségei lesznek!
Hajrá Magyar jégkorong!!!
süti beállítások módosítása