HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Biztosan elgondolkodnak a jövőjükről

2010.04.27. 22:31 F. Kapus

A vb-helyezéssel és a megszerzett pontszámmal elégedett vagyok, az első három hely valamelyikére vártam a csapatot. Hogy nem jutottunk fel, az sajnos reális. Ez a szlovén válogatott jobb, mint a miénk, és ez nem most derült ki, ezt eddig is tudtuk. Ocskay Gábor fehérvári klubvezér nemcsak a Ljubljanában látottakat értékelte, megosztotta velünk a Sapa Fehérvár AV19 jövő évi terveit is. Vannak konkrétumok, amelyek közül az élre kívánkozik, hogy Oscar Ackeström után Nathan Martz is aláírta jövő évi szerződését.

"A novemberi Pannon Hoki Kupán láthattuk, hogy a fiataloktól várt nagy áttörésre még várni kell. Ez a vb-n is beigazolódott. Még aludnunk kell néhányat arra, hogy ne Ladányi, Palkovics vagy Vas Márton, hanem Kovács, Vas János, Sofron vagy éppen Nagy Gergő legyen a meghatározó játékos a válogatottban.

Hetényi Zoltán messze csapatunk legjobbja volt, az utolsó meccsen történtektől függetlenül. Volt egy-két jó mérkőzésünk, néhány jó teljesítményünk, a Ladányi-féle sor a lengyelek ellen szemkápráztató dolgokat művelt, de játékosaink összességében közepes produkcióval rukkoltak ki Ljubljanában. Ladányi Balázs nyilatkozata korrekt és helytálló. Mindig is nagyon kritikus voltam a fiatalokkal, de most már egyértelmű, feljebb kell tenni a lécet, mert ez kevés lesz tőlük. És nemcsak azokra gondolok, akik most bekerültek a keretbe, hanem Vaszjunyinra, Benkre és a többiekre is.

Rá kell jönni, hogy azok, akik 10-15 éve húzzák a válogatottat, nem fogják 20-25 évig húzni. Láthattuk, a fiatalok sem a britek, sem a szlovénok ellen nem tudták előre vinni a válogatottat. Érdemes megnézni, szlovén kortársaik mire mentek a vb-n. Azt kell mondanom, az a védelem, amelytől a legjobban féltünk előzetesen, remekül teljesített, azt gondolom, jobban, mint a támadók.

Nem titok, minden magyar játékosunknak szerződést ajánlunk. Az is biztos, hogy az új szerződésben figyelembe vesszük az előző szezonban mutatott teljesítményeket. Akiről úgy tartjuk, játéka nem elengedhetetlen működésünkhöz, annak nyilván kevesebb pénzt kínálunk, mint korábban. Ők biztosan elgondolkodnak a jövőjükön, nem elsőre biccentenek majd az ajánlatra. A tárgyalások a napokban megkezdődnek, az első körben mindenkivel átbeszéljük a helyzetet, ez a forduló a tervek szerint a jövő hét végéig lezárul. Nem kapkodunk, de szeretnénk május 8. táján megkezdeni az új szezon szakmai munkáját.

Három olyan fiatal játékossal fogunk beszélni, akik nem nálunk játszanak, de nem szeretnék neveket említeni. Egyrészt nem tudom, van-e élő szerződésük, és hogy mi az elképzelésük, ezért nem akarok nehézséget okozni nekik. Másrészt több találgatás került nyilvánosságra, ezek nem feltétlenül fedik a mi elképzeléseinket. Két héten belül ezeknek a tárgyalásainknak a sikeressége is eldőlhet.

Vannak játékosok, akikkel más a helyzet. Ondrejcik Rastislav jövője sérülése miatt kérdéses. Jelezte, szeretne velünk készülni. Abban állapodtunk meg, hogy szeptemberig bizonyíthat a szakmai vezetésnek, és a majdani vezetőedzőnk eldönti, számít-e rá a szezonban, és ha igen, melyik csapatban. Flinta Botonddal élő szerződésünk van, velünk készül ő is, rajta múlik, hogy az EBEL-keret tagja lesz-e. Hegyi Ádám is nálunk edz most, nem ismerem az elképzeléseit, de nyilván beszélni fogunk vele is. Peterdi Imre visszaigazolása jelenleg nem szerepel a terveinkben.

Az idegenlégiósok közül Ackeströmmel és Martzcal már aláírtuk a jövő évi papírokat, ők ketten biztosan maradnak. Mihály Árpád valószínűleg nálunk folytatja, konkrét megegyezés még nincs, de ő és Csató Imre is így nyilatkozott. Bornhammarral és Satosaarival tárgyalunk. Alen menedzsere jelezte többször, hogy Juha szívesen visszatérne hozzánk, de ennek egyelőre nincs nagy esélye. Andersson nem nálunk játszik szeptembertől.

Remélem, hogy az állampolgársági törvény gyorsan megszületik, így Flinta, Mihály és Martz magyarként szerepelhet a következő szezonban. Ez a pontszámítás miatt fontos. Úgy néz ki, most nem változik a pontrendszer, ezért próbálunk egyeztetni az EBEL-vezetéssel, mert néhány játékosunk irreálisan magas pontszámot kapott az elmúlt szezonban. Nem lesz egyszerű ügy.

Edzőkérdésben már zajlanak a tárgyalások. Egyelőre személyleírást tudok adni. Az már biztos, hogy finn vagy svéd vezetőedzőnk lesz jövőre. Végre nem egy évre szóló megoldást keresünk, hanem olyasvalakit, aki perspektivikusan gondolkodik az itteni munkáról. Szeretném, ha olyan szakembert találnánk, aki sokat tesz a saját nevelésű fiatalok csapatba építéséért, aki nemcsak az EBEL-kerettel törődik, hanem a farm- és az ifjúsági csapat munkáját is figyelemmel kíséri. Az a terv, hogy az EBEL- és a farmcsapat közötti átjárási lehetőség két év után végre ne csak lózung legyen. Az EBEL-ben nem megfelelően teljesítők kerüljenek le a farmba, a magyar bajnokságban kiemelkedőt nyújtók kapjanak lehetőséget a magasabb szintű bizonyításra. Sajnálom, hogy eddig ez nem működött. Vasárnap már volt is itt egy edzőjelölt, szerdán egy másik esélyes érkezik. Jövő hét vége felé jó lenne aláírás közeli helyzetbe jutni ebben a tekintetben is.

Még egyszer visszatérnék a fiatal játékosokhoz, mert az ő fejlődésük és jövőjük a leglényegesebb a magyar jégkorong szempontjából. Őket sokkal keményebb munkára kell kényszeríteni. Látszott a vb-n, hogy Jeglic és Ticar egy osztállyal jobban teljesített, mint Sofron vagy Kóger. Ismerem mindannyiuk képességeit, tudom, ez csak a hozzáálláson és az elvégzett munka mennyiségén múlik. Az állóvizet meg kell kevernünk, ez így tovább nem mehet. Ezután ha valaki nem teszi oda magát, kikerül az EBEL-keretből. Egy játékos értette meg a fiatalok közül tavaly nyáron, hogy miről beszélünk, és változtatott az addigi szemléletén. Hetényi Zoltán teljesítményén ez látszott is a világbajnokságon.

A hokiakadémiát is a fiatalok és a jövő miatt hoztuk létre. Kercsó Árpád megkezdte a munkát, komoly edzői team dolgozik az utánpótlásban jövőre is, a szuperminitől a farmcsapatig. Hét-nyolc új játékosunk máris itt jár iskolába. A város nagyon komolyan támogatja a programot. Hogy idén hány új hokis kerül az akadémiára, majd csak augusztusban derül ki, de azt gondolom, legalább 15-en, és nem egy korosztályban, hanem a 10-11 évesektől a 20 évesekig. Fontos az együttműködés az oktatási intézményekkel, mert nem terminátorokat akarunk nevelni, hanem jól tanuló, jól sportoló, egészséges embereket a társadalom számára.

A jégpálya-felújítás második üteme lassan elkezdődhet, fűthető-hűthető lesz a nézőtér és a csarnok. A harmadik ütem is fontos, reménykedünk benne, hogy az új edzőpályát 2011-ben át tudjuk adni. Ez az akadémia működése szempontjából is lényeges. Ugrásszerű lesz a fejlődés, ha majd két pályán tudunk jégkorongot tanítani."

134 komment

Címkék: vb fehérvár ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogszerkesztők RIADÓ!Ti tudtátok, hogy Mihály Árpi fizetését a Volánnak kell a továbbiakban állni?/Valószínűleg Flintáét is!/
Azt hiszem ez egy elég fontos változás lenne,Ocskay bácsi szerint is, a folyamatosan a pénz összeszedésének problémájával küzdő Volánnak.
Magánbecslésem szerint ez alaphangon is 25-35 millió kiesést jelent, kb. az évi költségvetés 10%-át.Aztán mi van, ha Árpival nem sikerül megegyezni, és lelécel /jelenleg szerintem ő a Volán legpiacképesebb játékosa, márcsak az életkora miatt is!/, akkor löttek a magyar válogatottságnak?
ERRŐL KELLENE MEGKÉRDEZNI OCSKAY BÁCSIT!
/Különben kicsit csalódott vagyok, azt, hogy Csikszereda kiszáll a szponzorok közül, azt talán egy félszóval megemlíthette volna/
Fáradozásaitokat előre is köszönöm!
@budaijegesmedve: Csikszereda nem is volt szponzor a Volánnál,hanem egy Csikszeredai aki nem a cégét reklámoztatta hanem a szülövárosát!!!
Árpi is azért marad hogy minél hamarabb honositsák,igy kevesebb pontot ér a Volánba,és beszállhat a magyar válogatottba is!
@hüjeliba: szerintem részedről itt óriási félreértések vannak. Hogy a fenébe lenne ugyanaz a szlovén és a magyar fiatalok helyzete, amikor a szlovének megkapják a kulcsszerepet, a magyarok pedig nem?
A lehetőségeik ugyanazok LEHETNÉNEK, ha megkapnák az esélyt, de ez így meddő vita. Tolvanen az idén szétszedte a betontörő sorunkat (és sem Vaszit, sem Benket nem akarom megbántani, de velük a legtöbb esetben Gergő és Kókusz játékának egy jelentős része is meghalt), ami Sofi esetében bejött kb. hat meccsre, a többire nem. Amikor nem ment a csapatnak, Tolvanen rendszeresen ültette a fiatalokat ahelyett, hogy rájuk bízta volna a fizikai hoki kulimunkáját, amihez amúgy mindenkinél jobban értenek.
Amikor a sztárjaink már sorban a tizedik emberelőnyben sem tudták bevinni a korongot még a támadóharmadba sem, a fiatalok akkor is ott ültek és sasoltak a padon, gondolom azért, hogy tanulmányozzák a negatív példát.
Még hogy egyenlő feltételek... gondolkozzál már egy kicsit, mielőtt ilyet állítasz. Ennyire meggyőztek Lajos félrebeszélései?

@check: azt hiszem, ha valaki meg akarja érteni, mit írtam, akkor az esetleges félreérthetőség ellenére is le tudja venni, mit mondtam. Ha pedig valaki csak önigazolást keres, akkor nyilván az én véleményemben is találhat gyenge pontokat.
Szerintem hagyjuk ezt így, a véleményed látva, és az eddigi blogos szereplésed ismerve nekem is a benyomásom, hogy számodra a Volánnal kapcsolatban mindig minden marad a régiben, bármilyen nyilatkozat, terv, ötlet hangzik is el. Efféle dogmatikával vitatkozzon az, akinek hat édesanyja van.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@csatoimi: hálátlan mi? :) Te figyelj, ha Neked kellett rábeszélned Pirét Fehérvárra, akkor felmerül bennem egy kérdés: a válogatottság kérdése is a Te fejedben született meg? Ezen már többször is elgondolkoztam. Hogy egy külföldi állampolgár honosítása során ez hogyan megy végbe. A játékos szeretné-e felvenni a magyar állampolgárságot, vagy az adott klub erőlteti-e úgymond rá, hogy azáltal ne légiósként számoljanak vele (légiós korlátozás, pontrendszer stb...). Ez Pire esetében érdekesebb, hiszen egy magyar anyanyelvű székely emberről van szó. Ha jól tudom (de javítsatok ki, ha nem így van), egy büszke székely ember büszkén cserélné le román állampolgárságát magyarra. De én valahogy azt érzem, hogy korántsem a magyar válogatottság érdekében, hanem inkább büszkeségből váltanának állampolgárságot. Szóval ez bennem kicsit kusza gondolatokat ébreszt, de majd Ti biztosan segítetek nekem tisztábban látni. Köszönöm!

@AVfan: nem hinném, hogy az elhivatottság hiányozna a mai fiatalokból. Az alázat pedig egy olyan vesszőparipa, amiről jobb nem beszélni, amíg a játékosokat nem ismerjük igazán a kinti világban. A generációs különbségeket pedig magunkon és barátaink és saját gyerekeink (akinek van) között is lemérhetjük. De hogy valaki nem lenne alázatos a munkája iránt, azt nem hinném.

@rv21: ott a pont! Én is gondolkodtam már rajta, hogy vajon mikor jön el az az idő, hogy a fiatalítás mikor kerekedik felül az eredménykényszeren. Ördögi kör az biztos, de eddig inkább az eredményesség kérdése volt a hangsúlyosabb.
@csatoimi: hálátlan mi? :) Te figyelj, ha Neked kellett rábeszélned Pirét Fehérvárra, akkor felmerül bennem egy kérdés: a válogatottság kérdése is a Te fejedben született meg? Ezen már többször is elgondolkoztam. Hogy egy külföldi állampolgár honosítása során ez hogyan megy végbe. A játékos szeretné-e felvenni a magyar állampolgárságot, vagy az adott klub erőlteti-e úgymond rá, hogy azáltal ne légiósként számoljanak vele (légiós korlátozás, pontrendszer stb...). Ez Pire esetében érdekesebb, hiszen egy magyar anyanyelvű székely emberről van szó. Ha jól tudom (de javítsatok ki, ha nem így van), egy büszke székely ember büszkén cserélné le román állampolgárságát magyarra. De én valahogy azt érzem, hogy korántsem a magyar válogatottság érdekében, hanem inkább büszkeségből váltanának állampolgárságot. Szóval ez bennem kicsit kusza gondolatokat ébreszt, de majd Ti biztosan segítetek nekem tisztábban látni. Köszönöm!

@AVfan: nem hinném, hogy az elhivatottság hiányozna a mai fiatalokból. Az alázat pedig egy olyan vesszőparipa, amiről jobb nem beszélni, amíg a játékosokat nem ismerjük igazán a kinti világban.

@rv21: ott a pont! Én is gondolkodtam már rajta, hogy vajon mikor jön el az az idő, hogy a fiatalítás mikor kerekedik felül az eredménykényszeren. Ördögi kör az biztos, de eddig inkább az eredményesség kérdése volt a hangsúlyosabb.
@mannisenmaki: Ott a pont. A 3. harmadban kb. egyszer tudtuk beszorítani a szlovénokat azt is a fiatalok csinálták. A padról senkiből sem lesz húzóember.
@kapusLaci: ezek szerint Árpi marad, ez tuti?Mert mintha még tárgyalni kellene vele, és ugye a tárgyalás az még nem jelent megegyezést.Az állampolgárság az más, azt a Viktor intézi, hacsak az EU nem inti le...
Bencitoval értek egyet. Nincs szükségünk Satosaarira.
@bakker81: teljesen egyetértek!

@M.Lac:
> De én valahogy azt érzem, hogy korántsem a magyar válogatottság érdekében, hanem inkább büszkeségből váltanának állampolgárságot.

Laci, ez azért mélypont, mégha csak érzésekről beszélsz is. Szerintem nem túl szép így kezelni mások számára létfontosságú (és szent) dolgokat.
A puszta feltételezés is sokakat sérthet (és engem nem székelyként is zavar, ha egy anyaországi ilyen érzéketlen tud lenni ebben a kérdésben).

üdv,
Raon
Szerinetem szükségünk van Satosaarira. Hete, akivel elfogult vagyok, (de nem baj, mert a legjobb) rengeteget tanulhat Tomitól még mindig és szerintem inspiráló lehetne a számára, hogy egy ilyen kiváló kapus van mögötte a padon. Nem beszélve arról, hogy Tomi segíthetné a farm és az akadémia kapusainak is az oktatását...

Például bizonyos alapszakaszmeccsekre nem utazna Palkóval, Godóval együtt és ezeken a napokon részt vennének a fiatalok tréningjein. Ők pihennének, a kevesebb játéklehetőséghez jutók bizonyíthatnának, a kicsik pedig testközelből csodálhatnák a példaképeket...
@Raon: Nekem is furcsák ezek a kérdések, de hát nem vagyunk egyformák.
Azta, érdekes cikk!
először fel akartam tenni a kérdést, miért kínálnak szerződést azoknak, akikkel elégedetlenek, de aztán megkaptam a választ.

Mindenesetre a Volán szurkolók számára a lehető legjobb irányba mennek a dolgok!

Iminek meg köszönjük a magyar hokiba fektetett támogatást!
@AVfan: nem vitatkozni szeretnek, de definialjuk mar ezt a ket fogalmat. Mi a mertekegysege?
Nem vitatom, hogy Csicso ba jobban latja ezt, es igaza van.

De en a vb-n Nagy Gergo tunt fel, aki nagyon hajt. ...Sofi is... vagy ennel is tobb kell(ene)?
@vladiv: bocs, szoval nekem Nagy Gergo tunt fel...
@AVfan: minden fiatal szeret bulizni, ezzel semmi gond. Nem látszik meg a munkájukon (szerintem) hogy el-eljárnak kortársaikkal bulizni. Nem láttam őket SOHA részegen, bekábulva egyetlen szórakozóhelyen sem. Azt senki ne várja el tőlük, hogy ha nincs edzés vagy éppen meccs, akkor otthon üljenek és Anyának segítsenek a konyhában. Az alázat, amit sokan felhánytorgatnak nem itt kezdődik.

@Raon: én Botival beszélgettem egyszer erről a magyar állampolgárság felvételéről. Számomra az jött le, hogy 1. számú szempont, hogy magyar állampolgár lehessen, mert magyarnak érzi magát. Aztán, ha úgy adódik, hogy magyarként bekerülhet a válogatott CSAPAT-ba, csak külön öröm. De valahogy nem azt éreztem, amit nyilatkozatokban hallani, olvasni, hogy igen, annyira szeretnék válogatott mezben pályára lépni és Magyarországot képviselni. Ez természetesen a két székes srác esetében jegyeztem meg. Nathan vagy akár az újpesti légiósok esetében nem tudom mi a helyzet. Megbántani nem akartam senkit. Feleslegesen pedig ne forgassátok ki a mondanivalómat, mert nem a támadás, hanem a kíváncsiság vezérelte korábbi mondanivalómat.
Nem tudom, max. farmcsapat-pad közötti átjárást tudok elképzelni, az edzők eddig sem véletlenül ültették le Gergőéket a harmadik harmadra, hanem az eredménykényszer miatt, ami sokat nem fog enyhülni. Persze, ha érkezik még három MOL-Ligás fiatal, akkor a fiatalokat lehet versenyeztetni, de nem hiszem, hogy ez nekik előrelépés lenne a stabil (és az ideinél jobb) MOL-Ligához képest.

Aki meg a fiatalok viselkedésén csodálkozik, az olvassa végig a blog utolsó egy évét, jó része kritikátlan csodálat, ami egyfelől természetes, másfelől roppant káros. Harmadrészt ebben a korban nagyon nehéz elviselni ezeket a terheket, és szerintem nem volt ez másképp 10-15 éve sem...
sztem meg addig baszakodnak fehérváron a fiatalokkal, hogy fogják magukat és az első adandó alkalommal lelécelnek...én bp-i létemre szinte mindegyik hazai EBEL meccset a helyszínen élveztem végig, és csodálkozva olasom Ocskay mondatait... egy ilyen szezon után lefikázni a fiatalokat? egyszerűen nem is értem.... én nem felejtem el azokat a hazai mérkőzéseket ahol kitapintható volt ahogyan a fiatal sor egyszerűen ledarálta az ellent és az öregek meg a teljesen szétzúzott soroknak bevertek két-három gólt és a miénk lett a meccs... szóval úgy gondolom hogy a fiatalokra semmi panasz nem lehet... az pedig hogy fizetés csökkentéssel riogatják őket... nos amit erről gondolok nem nagyon tűr nyomdafestéket..figyeljétek meg el fognak menni... :(
@vladiv: volt szerencsém találkozni a jelenleg az akadémián tanuló/jégkorongozó székely fiúkkal, akik még nagyon messze vannak a profi sportolói státusztól. Fiataljaink tanulhatnának tőlük profi szemléletet és hozzáállást.
@budaijegesmedve: Azt hogy Árpi marade arra én biztosat nem mondhatok,de én remélem marad.
Állampolgárság?Remélem Viktor ugy fogja intézni hogy minden nem anyaországban élö magyarnak meglehessen!
Gratulálok Gabi bának,hogy továbbra is töretlen a lendülete és tele van tervekkel!Nincs apelláta a Volánnál mindenkinek be kell állnia a sorba.A teljesítmény döntsön,ez a profizmus lényege!Csodálkozom,hogy így is lehet.Sok sikert!
Elbeszélünk egymás mellett. Mintha nem azt a meccset láttuk volna kint. A szlovén fiatal 3-4 sor megverte a mi fiatal 3-4 sorunkat. Direkt úgy cseréltek, hogy Godó és a Palkó féle sort kivegyék. Erre nyilatkozta az öreg, hogy ők előrébb járnak és ebből a szempontból teljesen igaza van.
üdv Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@pfrancesco: Egyáltalán nem volt szó róla, hogy mely játékosok esetében terveznek fizetéscsökkentést, de az kiderült a posztból, hogy azokról van szó, akik nem annyira elengedhetetlenek.Azt gondolom, a szóban forgó fiatalokkal mindenki komolyan számol, ezért is megy el ennyi gondolkodás és energia rájuk. Csak azért tartottam fontosnak ezt, mert nem szeretném, ha olyanokat magyarázna bárki is a cikkbe, ami nincs benne.
@csatoimi: Akkor erős Csíkszereda lesz?
Péntek éjszaka hallottam egy nagyon jó mondatot a fiatalokról, amikor a szálloda előtt beszélgettünk. Úgy szólt a testben megtudjuk őket erősíteni, de fejben nem annyira mivel az nagy részben, csak rajtuk múlik. A fiataljaink nyomás alatt nem tudtak hozzá tenni sem a brit, sem a szlovén meccshez.
@F. Kapus: azért Sofron és Kóger nevén lett szólítva ha jól olvasom... ez így több mint célzás sztem...
Végigolvasva a cikket nagyon is jogosnak tartom, hogy aki nem teljesít normálisan az minek korcsolyázzon az osztrák ligában.
Én pl nagy gergőt nem értem...nagyon jó játékosnak tartom, de volt idén is zsinórban 5-6 itthoni meccse, amikor nem tudtunk semmit sem megemlíteni, hogy ő most mit is tett hozzá, és ráadásul a pénteki meccs után, szombaton a piac tér melletti szórakozóhely parkolójában már ott lökdösött egy srácot.ennyi erő maradt gergő koma a pénteki szlovénok meccs után? persze marha jó, hogy kemény játékos, meg látom hogy hajt, de tipikusan az a játékos mint a palko...néha olyat csinál, hogy csak lesünk a nézőtéren, néha meg a korong elpattan tőle, semmi nem jön össze neki. ez szerintem csupán koncentráció zavar és kicsit minden fiatalnak vissza kéne venni az arcból, mert ez a bangó margitos sztori, meg a sok média szereplés nagyon alájuk tette a lovat. erre lesz jó ez a rendszer amiről gábor bá is beszélt. aki nem teljesít vegyék le 1 meccsről a pályáról. legyen az akárki,és hiszem, hogy a nyerni és küzdeni akarás majd a következő meccsen idenis segít abban, hogy mindig a legjobb formájukat hozza ki belőlük.
hetényi tényleg felnőtt, de azt ti is tudjátok, hogy az a legveszélyesebb, mikor azt hiszi az ember, hogy nah ezt már jól csinálom, akkor tud a legnagyobbat pofára esni. kell a tommi és védjenek 50-50%-ban.
az új érkezők abszolute idevalók, mondjuk meg öszintén rajna szerepét nem értem, ha itt lesz tommi, meg hete akkor ő mit fog csinálni? megy miskolcra?

HAJRÁ VOLÁN,RIP 19
@pfrancesco: Két külön gondolatról van szó. Ladányi is nevén lett említve pl. :)
@F. Kapus: kissé elfogultnak tűnsz :):)
én azért aggódom...
Mihály Árpival kapcsolatban - egészen véletlenül - első kézből származó információm van, az osztrákok elleni meccs után sikerült váltanom Vele pár szót. Azt mondta, hogy szeretne magyar állampolgár és magyar válogatott lenni... Ehhez viszont le kell húznia még egy évet egy magyar csapatban (vajon melyikben? :-) ), az IIHF szabályozást Vitya nem tudja "meghágni"... Ez csak abban segíthet, hogy Pire ne 4 pontos légiós, hanem 1 pontos "belföldi" legyen...
@benö51: Szerintem igen. Mol liga szinten mindenképp. Na meg a Brassó is az lesz, tele vannak pénzzel, annyit ajánlanak egyes helyi játékosoknak, mint a légiósoknak. Tehát kemény csatákra lesz kilátás, ami csak jót jelent.
@rrichy: azt érzem hogy a vezetőségnek az a sok média szereplés bassza csőrét ami a fiatalokat körbe veszi, és ehhez keresnek különféle indokokat... a tévedés kockázatával gondolom ezeket
@pfrancesco: Nem gondolom, hogy a vezetőségnek kellene behódolnia a fiatal játékosoknak. Ja és ajánlom figyelmedbe a Nemzeti Sport mai interjúját Szuper Levivel!
@benö51: az a szép ebben az ő 3-4. soruk megverte a miénket elmélet, hogy ehhez nem csak a meccset, de még a meccslapot sem kell megnézni, mert csak összezavar. A fiatalok nem voltak fent szlovén gólnál és nem ültek büntipadon sem. Hogyan is tehették volna, ha végig padoztak. Azért azt már ne varrjuk a nyakukba, hogy nem nyerték meg azt a meccset, ahol alig kaptak jégidőt! :)
@AVfan: sztem nincs szó behódolásról és nem is kell hogy ilyen legyen. akivel bármilyen okból nem elégedettek, azt küljék el, mondják meg neki hogy jövőre nem tartanak rá igényt. ha ez így lesz nyilván el fog gondolkodni a miérteken... de így üzengetni... olyan méltatlan, és nem is profi. ha kell a teljasítménye alapján maradjon, de akkor ne üzengessenek neki/k/ meg ne szóljanak bele a magán életébe! Ebben a formában ez így nem a tiszta víz és a pohár esete....
@AVfan: na, az egy végképp gusztustalan nyilatkozat! Egy 80 éves öregasszony nosztalgiázása a közeli DEL kispadjáról! Inkább magával és a 0-meccses rájátszásával foglalkozzon, ne azokkal a fiatalokkal - így en bloc -, akiket vagy nem is látott, vagy jobb esetben kb. 2szer a szezonban. Ha tényleg ezeket nyilatkozta, akkor nálam kiírta magát a komoly emberek táborából, ami - lássuk be - nem a világvége! :)
@rrichy: Köszönöm, hogy ilyen nyíltan leírtad ezeket a dolgokat. Én próbáltam kissé ködösen fogalmazni, de egyről beszélünk :)
@vaze: Neten el lehet olvasni?
@csatoimi: én is azt keresem, de nem találom :(
Istenem, ez engem megint mennyire felbaszott. Mi értelme ennek a bezzeg Jeglicezésnek meg Ticarozasnak?

De szar ez a Messi, momentuma nem volt az Inter ellen, bezzeg Milito!

Az igaz, hogy a neheze most következik számukra (de igaz ez a dunaújvárosi hasonló korosztály számára is), és mostanában válik el véglegesen, hogy a helyi menő csávó a maximum, amire vihetik, vagy annál sokkal többre. Kell melléjük egy mentor, aki segít a helyes úton maradni és ez lehet egy Ladányi vagy akár Ocskay papa is, de nem itt és nem így, ez ótvar.
@Raon: Tudod a gond az, hogy ilyenkor mindig fóbiás és komplexusos vagyok, aki nem képes továbblépni a múltbeli történéseken, aztán a szezon közben szép lassan igazolódnak a megérzések. Így volt ez tavaly ilyenkor is, amikor beharangozták, hogy az ifjoncok a Miskolcban nyomják, de a Volánnal edzenek és bármikor bevethetőek. Ehhez képest egy 4 napos idegenbeli túrára képes volt a szakvezetés elindulni 5 db védővel. Na ezért mondom azt, hogy minden marad a régiben, nem kell illúziókat kergetni. Ez a fiatalokkal kapcsolatos terv (miszerint átjárás lesz a farm és az éles csapat között) jól hangzik, de ahogy Gabbá is mondotta eddig csak lózung volt és tartok tőle, hogy most sem lesz változás lényegesen. Ez lehet, hogy számodra dogmatikus, de tavaly is ment a szöveg aztán semmi.
@vaze: köszönöm, akkor erről lemaradok :(
@AVfan: Levente mai nyilatkozata kb annyit ér, mint amennyit ő hozzátett csapata bajnoki rájátszásához. Olyanokat fikáz, akiket nem látott egész évben, fingja nincs, hogy mit dolgoznak, mit csinálnak. Az összehasonlítása meg finoman szólva is nevetséges, mikor Godóék húszéves korukban húzóemberek voltak, akkor emlékeim szerint még más szinten állt a hazai jégkorong, s javítsatok ki, ha tévedek, nem is kevéssel...
@vaze: Nem tudnád nagyjábol leirni?Kiváncsi volnék:)Amugy Levi keresheti megint az uj csapatát egy egész szezonra ha minden jol megy
@csatoimi: nem nagy veszteség, ha nem olvasod el, csak nyersz vele!
@kapusLaci: Nem vaze, de megpróba: A lényeg tán annyi volt, hogy a mai fiatalok hozzáállása semmire nem jó, nem tisztelik az öregeket (bezzeg ő csókolommal köszönt mindenkinek...) és, hogy Ladányiék már húszévesen meghatározó szerepet töltöttek be, de most senki nincs, ki hasonló lenne, mint ők voltak anno.
@kapusLaci: igyekeztem mihamarabb elfelejteni, ne haragudj!
@Spigott: egy biztos: nem tervezi a Volánba való visszatérést, és talán a válogatottba sem ezek alapján... nagyot csalódtam benne!!!!
@Spigott: Köszönöm:))
Ezek után mégjobban megvan a véleményem a "SZTÁRKAPUSROL"
@pfrancesco: Ö jönne a Volánba,a Volán nem akarja öt.
Jahh, még annyi, hogy kérte a menedzserét, hogy ne vonja el a figyelmét más klubok ajánlataival a bajnoki rájátszásról. Nem tudom miért, de ez megragadt.
@Spigott: Akkor a tengerentúlra akar menni. Nagyjából már mindenhol véget ért a rájátszás, egyedül még a finn döntő tart.
@kovacsistvan: félreértetted. A saját rájátszásukról nem akarta, hogy elvonja a figyelmét a menedzser.:)
@kapusLaci: hát ezt meg tudom érteni....
szörnyű ilyet leírni de akkor inkább SARO maradjon, mert Hete láthatóan sokat tanul tőle
egy ebel szintű bajnokságnak amúgy is 2 nagyon jó kapussal érdemes csak nekivágni mert úgy járhatunk mint tavaly a KAC... amúgy tudod kit igazolt először le a KAC? érdemes megnézned.. :)
@AVfan: szerintem pontosan értette a khl-es kolléga, jó poén volt! :)
@pfrancesco: Már olvastam,Andy Chido néhány meccsen az NHL-be a Pits-nél,Finn bajnok,és ráadásul fiatal is alig 27 éves.
Nem semmi, a pénz beszélget a ku......:)))
@vaze: lemaradt a szmájli, ezért nem vágtam:)
@pfrancesco: igen, Csicsóbának az a dolga, hogy kőkemény Volánt építsen, hogy ez kinek jó még (válogatott, többi csapat, játékosok), az sokadrangú szempont. Ez így természetes, mégis sokan hajlamosak ezt szem elől téveszteni. Hetével egyedül nem lehet nekivágni a következő szezonnak, rosszabb kapust nem érdemes igazolni, jobbat meg nem érdemes mögé tenni.
@kapusLaci: Attól, hogy finn bajnok, még eléggé tarka statisztikái vannak. Például a Dinamo Minszkben 26 meccsen 86% és 3,66-os kapott gólátlag.
A Szupert kiszorító Scott pedig orosz bajnok volt. Igazán visszajöhetne.
@AVfan: Halak helyére beférne, ahogy nézem, nagyon fásultan véd az utóbbi időben! :)
@kovacsistvan: Scott egyértelmü hogy nagyon jo kapus,de gondolom Chido amikor finn bajnok lett nem 86%-ot teljesitett.
@kapusLaci: 90%-ot, három meccsen, Tuomas Tarkki volt az első számú kapus. Chiodo 11 meccsen védett az alapszakaszban (91,5% és 2,45); de úgy, hogy előtte a HPK-ban, 83,4%-kal állt a kapuban.
"Hegyi Ádám is nálunk edz most..."

Csak nekem nem egyértelmű, hogy melyik Hegyi Ádám?!?!
A csatár vagy a védő?
Ahogy Hofi mondaná:
"Láttam mind a kettőt. Az egyik nem ugyanaz!"
@tiriakos: én csak annyit tudok, hogy a védő tegnap még nálunk edzett! :)
@vaze: Gondolom és remélem, hogy ez a "nálunk" Újvárost jelent... :)
@Thomas_AV: Elég egyenes beszéd! Na, de ez mekkora!!! "Abban az esetben, ha a célok fele nem teljesül, a szurkolói bérletek felét visszafizetik a drukkereknek!" Sok sikert, Iminek! Bár én mást látnék a MOL-Liga élén ;-)
Ez a mezkérdés még mindig a HC-SC törésvonal, vagy valami mélyebb?
Imi kérése az hogy irja a mezen "SZÉKELYFÖLD"
Mindezért segitené a csapatot,reméljük megtudnak egyezni,és ez igy szép is lenne!!!
@Thomas_AV: huh ebben jo sok minden benne van... hat utalgatott Imi erre arra, sejteni lehetett h kb ez kovetkezik... kivancsi vagyok hogy fogadjak majd az emberek...

Imi: sok sikert!
De akkor nem a mez színe, csak egy felirat változik? S van, akit ez a felirat zavar???
@budaijegesmedve: ahogy elnézlek te meg a fehérvári csillagok (koger Nagy Sofron) karrierjét egyengeted:D de sajnos a te játékosaid sem voltak sehol a VB-n,pedig mint mondtad nekik aztán nagyon jó szezonjuk volt...uh Hetének egy szar szezon után volt egy szar VB, nekik meg egy kiváló szezon után egy jó VB.meggyöztél!
@balafánt: nem hinnem h a FELIRAT zavarna barkit is. (max par boldogsag-varosban lakot) sokkal inkabb az, hogy most a 2 csiki tabornak ki kell bekulnie es el kell gondolkodniuk h mi a fenen veszekedtek ok anno :P

ha a fradi-ujpest fuzionalna, szted a mezen levo felirat mennyire zavarna a 2 tabor szurkoloit? :)
Ja, köszi, csak ez tudtommal egy kicsit rövidebb távra visszamenő viszály. Vagy tévedek? De persze minden érthető, csak egy ilyen gyöngyszem, mint a Csíki hoki, nem tönkre menjen, hanem felfelé íveljen.
Néhány kommentet töröltünk, továbbra is kérjük, hogy pletykalapokba illő információkkal ne terheljük egymást. Köszönjük.
Villach belekezdett a vásárolgatásokba, de a többi EBEL csapat sem tétlenkedik már :

www.erstebankliga.at/f588959e86a63b21ba581dbcb918022f.html

jó lenne már látni az Ördög logó mellett pár nevet... :)
@Nick1234: Félreértettél, Sofronéknak az előző szezonhoz képest előrelépés volt az idei , Hetényi vegyes szezont zárt /ezt ő maga értékelte így az ominózus interjúban/. A VB-én Hetényi az első négy meccsen jól teljesített, a döntőn sajnos nagyon nem jól. A fiúk pedig csináltak menetközben ügyes dolgokat, az utolsó meccsen pedig éppen úgy nem voltak sehol, ahogy a többiek.
Ennyi, az egész felszólalásom csak arról akart egyébként szólni, hogy szerintem Ocskay bácsi igazságtalan volt egy kicsit a fiúkkal szemben, míg Hetényit /akit legalább annyira szeretek, mint a fiúkat/ kicsit ilyen bezzeg gyereknek állította be, pedig az egész szezont értékelve ugye ez annyira azért nem jogos...Pl. a fehérvári szlovén meccsen nyújtott "alakítása" önmagában is diszkreditálhatná.:-(( TÉVEDÉS JOGA FENNTARTVA!!!
Én azt gondolom, hogy egy sz@r farmcsapatból nem lehet felkerülni az EBEL-be. Tehát jó farmcsapat lesz, ahhoz meg kell néhány jó játékos. Lesz helye a fiataloknak. Hetének meg lesznek mérkőzései mindkét/három ligában, a magyar részen meg lehet elsőszámú kapus. Valsz. a rájátszásban érkezik majd egy új első sor Mihály Árpi meg Martz részvételével, hogy meglegyen nekik a bajnoki részvétel, pláne ha a nagy alba nem indulna a magyar bajnokságban. Ez utópia?
@pKn: "hogy meglegyen nekik a bajnoki részvétel, pláne ha a nagy alba nem indulna a magyar bajnokságban..." - nem kell magyar bajnokságban játszaniuk a válogatottsághoz, elég, ha az igazolásuk a magyar szövetségnél van.
@fradigy: Ne már, ez, hogy jutott eszedbe??? Bár egyik csapat sincs messze sem a csúcson, de azért egy ilye fúzió mindkét oldalon kiverné a biztosítékot :D :D :D az biztos, hogy mindkét szurkolótáborban komoly identitászavarba kerülne, tényleg nem a Felirat lenne a legnagyobb gond. :) :)
@1885*: na, sztem kb igy ereznek a veresszaju HC es a veresszaju SC szurkolok is :P
epp erre utaltam a parhuzammal :P
@rrichy: Megnéztem komám a hozzászólásaidat mert egy kicsit felb@sztál agyilag.
MEGNYUGODTAM!!!
Idáig is csak fikáztad a fiatalokat!Folyamatosan kis betűvel írod a nevüket.
Már tudom 8 éve jégkorongozol és még legalább ugyanennyire szükséged lessz,hogy meg is értsd miről vakersz.
A firkálmányodnak nem sok igazság tartalma van!!!!!
Írígy vagy e??:PP
@bakker81: @fradigy: nem zavar, ha a vélemények üzköztetve vannak, ki így, ki úgy látja a dolgot. Ezzel nincs is baj, sőt meg kell osztani az észrevételeket. Egy dologgal nem értek egyet: " veresszaju, felb@sztál, vakersz, firkálmány," szavak jelennek meg a mondatokban. Nem vagyok nyelvész, de ez a "hangnem" itt a blogon nem menő...Tudtok ti másként is fogalmazni, mely nem megalázó stílus. Javaslom, maradjatok meg a normális hangnemnél. Köszönöm !!!

Más. Sajnos van olyan fiatal/idősebb felnőtt válogatott, aki nem lökdösődik, hanem gyakran iszik, cigizik, bulizik. Kár érte/értük ! Tudom, hogy beírásommal nem leszek népeszerű, és nem fogok osztatlan sikert aratni, de ami(k) tény, az tény(ek). Ezek a "kellemetlenségek" is hozzájárulnak többek között a kudarchoz, a "vesztett" mérkőzésekhez. Néhány játékosnál a fejekben is van probléma, nem is kevés !!!!
Ocskay Gábor meghajlunk előtted, az Alba Volánt az egekig emelted!
@csatoimi:
Neten is el lehet olvasni, ha előfizetsz rá (95ft):)
F. Kapus: Az 1960-as évek juttnak eszembe...
@pakero: Ezek szerint Körmenden is szeretik a jégkorongot:)
@Jégkorong: csinalj ugy, mintha nem olvastad volna anno a HC/SC haboru forumbavesett sorait, es nem lenne jogos a veresszaju jelzo az akkori helyzetre. amugy en nem erzem annyira negativnak mint te...
Csak így tovább Ocskay Gábor !
Azért én elbírnám viselni szeptembertől ezt a svéd vonalat Prestberg és Tarnstrom párossal , az edzőkről valami pletyka ?
@fradigy: nem teszek úgy, olvastam. Nekem is megvan a véleményem, de megpróbálom nem jellemezni a blogolókat. A "veresszáju" kifejezés továbbra is meredek nekem. Lelked rajta, tégy belátásod szerint. Miután az előző kommentemet tegnap este törölték, neked van igazad. Lehet folytatni az obszcén kifejezések használatát, mert az rajtam kívül senkit nem zavar. Nem úgy mint, az igazság, a tények. Az utóbbiak szemet szúrtak F.Kapusnak, és ennek érdekében tett is róla. A tanulságot levontam, nem mindneki táthatja ki a száját, nem mindegy ki közli a véleményét, a tényeket. Szerencse a szerencsétlenségben, ha fizetem továbbra is a netet, a blogot, és a kommenteket továbbra is olvashatom. További jó kommentelést kívánok...
@F. Kapus: tudom, tisztáztuk a korábbi szituációt - fradigy/bakker81-re adott válaszom -,de fradigy legutóbbi válasza kapcsán saját csapdámba estem, amelyért szíves elnézésedet kérem. Köszönöm, hogy megértesz, és a továbbiakban megpróbálok jó fiú lenni...
@Jégkorong: Nem minden kommentet törlünk ki, amit kellene, ebben igazad van. A játékosokkal kapcsolatos pletykákat azonban igyekszünk mindig. Ez volt a baj elsősorban, maradj velünk.
@F. Kapus: sajnos amit írtam nem pletyka, hanem tények. A többit e-mailben megírom...
@Jégkorong: Várom, köszönöm a diszkréciót :)
süti beállítások módosítása