HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem is érdemeltük volna meg a feljutást

2010.04.26. 22:45 F. Kapus

A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk ki: nagyon gyenge mérkőzést játszottunk péntek este. Ladányi Balázs szavai ezek, aki szokott őszinteségével és önkritikájával tekint vissza a szlovénok elleni mérkőzésre és az egész divízió 1-es világbajnokságra. Nagyon nagy elemzés jön.

"Az egész vb alatt elégedetlen voltam a teljesítményünkkel, azt gondolom, az öt meccs közül egyik játékunkkal sem vertük volna a péntekit nyújtó Szlovéniát. Úgy érzem, a Pannon Hoki Gálán jobb formában játszottunk, mint a vb-n, az osztrákok vagy a norvégok elleni teljesítmény elég lehetett volna a szlovén válogatotthoz is, de Ljubljanában nem tudtunk úgy menni, mint az Arénában. A lengyelek ellen jól ment a csapatnak, de ott nagyon fáradt, mélyponton lévő ellenfelünk volt, amely gyermeteg hibákat követett el, ebből szereztük az első két gólunkat. Az első rossz keresztpassz volt, a második olyan védekezési hiba, amit nem is akartam elhinni. Emberhátrányban a két első ember egyszerre ment rá a kék vonalas védőre, ilyet évek óta nem láttam. Ellenük többek között ezért lett 6-0, nem azért, mert olyan nagyon jól játszottunk volna. Azt előre tudtuk, hogy Szlovénia nem követ el ilyen hibákat.

Ezzel együtt az egész vb-n ezen az egy meccsen játszottam úgy, hogy valamennyire elégedett lehettem a teljesítményemmel. A britek ellen sem volt rossz a csapat, nagy dolog, hogy kapott gól nélkül tudtunk lejönni, mert tudatosan készültek ránk, kielemezték a játékunkat, taktikusak és fegyelmezettek voltak. De még így is kicsit több gólt kellett volna ütnünk, személy szerint nekem is maradt adósságom ez ügyben.

Mindenki úgy játszik, ahogy az ellenfél hagyja. Mi ugyanúgy játszottunk a lengyelekkel, ahogy a szlovénok velünk. Hagytuk őket. A döntő mérkőzésen számomra nagyjából a harmadik percben kiderült, hogy az ellenfél jobb nálunk. Többször előfordult már ilyen, gyors ritmusváltással fel szoktuk venni a tempót. Sokszor nyertünk ilyen kezdés után, nem lehetetlen feladat ez. Bíztam benne, hogy fel tudunk pörögni. De egyszerűen gyorsabbak, frissebbek, taktikusabbak voltak. És nem jött az a változás, ami ahhoz kellett volna, hogy esélyünk legyen. Egyenlítettünk nagy nehezen egy szerencsés góllal, de a második harmadban a kiállítások miatt elment az esélyünk.

1-2-nél még benne volt, hogy találunk egy gólt valahogy, és elhúzzuk a büntetőkig, de fordítva lett, ismét ők lőttek. Ezen a meccsen nem is érdemeltük volna meg a feljutást, mert egyszerűen fogalmazva lehokiztak minket. Más kérdés, a két csapat egész hetes produkciója alapján mégis jók lehettünk volna, mert Szlovénia a lengyelek és a britek ellen is csak a hatalmas szerencséjének köszönhette, hogy nem szenvedett vereséget. A lengyelek a meccs nagy részében föléjük nőttek, a britek csak a vége felé, de akkor egyértelműen, több helyzetük is volt a sikerhez. Mi ezt a két csapatot ehhez képest könnyedén múltuk felül, viszont épp a szlovénok ellen nem ment nekünk a játék.

Tokaji Viktor kiesése nem hivatkozási alap. Nagyon fontos láncszemünk, az egyik legjobb védőnk, de ha őszintén nézzük, nekünk nincs Anze Kopitarunk, aki egyedül szinte bármire képes a divízió 1-ben. Ha egy ilyen játékosunk esett volna ki, akkor mondhattuk volna, hogy na, ezért nem tudtunk nyerni. De  nálunk nincs ilyen szintű hokis.

Ezen a vb-n egy A csoportos szintet közelítő, EBEL-tempójú csapattal találkoztunk, és simán kikaptunk.. Kívülről nézve csak Dél-Korea ellen játszottunk rosszul, belülről viszont csak a lengyelek ellen jól. Könnyen lehet, azért ment ilyen simán az a győzelem, mert fáradtak voltak. Iszonyatosan kihajtották magukat Szlovénia ellen egy nappal előtte.

A szezon végi vb-kre úgy megyünk, hogy előtte kilenc hónapja a jégpályán éljük le az életünket. Nekünk, fehérváriaknak nagyon jó volt a szezon után, hogy más szemlélet szerint készültünk a vb-re. Ted Sator jeges edzései, J. P. MacCallum fizikai tréningjei jólestek. Megdöglöttünk, de élveztük, kiköptük a tüdőnket, de nem volt az egésztől herótunk, alig vártuk, hogy megmutassuk, milyen remek formában vagyunk. Ez a Pannon Hoki Gálán sikerült is. Vártuk a vb-t, szerettünk volna minél többet dolgozni, nem volt olyan érzésünk, mint az előző években, amikor vágtuk a centit, mikor ér véget a szezon.

Az Arénában olyan állapotban éreztem magam, mint a szezon során egyszer sem, és akivel beszéltem a csapatból, ők is így voltak. Ha az egész szezonban hasonlóképpen kondizunk és készülünk, lehet, épp péntekre kerültünk volna csúcsformába. Lehet, hogy az edzők is elszámoltak valamit, vagy az év közi és az év végi munka különbözőségére nem úgy reagált a szervezetünk, ahogy elvárható lett volna. Mindenesetre a vb előtt nem éreztünk fáradtságot, pedig kemény heteket csináltunk végig. A vb-n pedig volt egy tompaság rajtunk. Tényleg csak a lengyelek ellen voltak jó érzéseim.

Hibázik mindenki, volt már nemegyszer, hogy kihagytunk egy ziccert, üres kapura mellé lőttünk, a 2 az 1 elleni kontrákat nem jól passzoltuk át a társnak. Mivel ez csapatsport, nem egymás hibáit kell mentségül felhoznunk, egymást kell segítenünk. Egy góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Kaptunk négyet? Ötöt kellett volna lőnünk. Nem akarok Hetényi Zoltán hibáival foglalkozni, mert sokat köszönhetünk neki. A szlovénok valamivel előrébb vannak, mint mi, a valós különbség szerintem minimális, de pénteken nagy volt a differencia. De ugyanúgy, ahogy mi sem vagyunk hattal jobbak a lengyeleknél, ők sem ennyivel jobbak nálunk. Simán el tudom képzelni, a közeljövőben legyőzzük őket akár tétmeccsen is. Ha kritikus vagyok, tíz meccsből ötöt ők nyernek, hármat mi, a két döntetlen eldől valamerre. Ez nem Ausztria szintű válogatott, őket világversenyen ritkábban vernénk.

A fiatal soruk húzta a szlovénokat a vb-n, de korántsem csak nekik köszönhették a győzelmet. Ellenünk végig az volt a taktikájuk, hogy Rodmanék sorát egyfolytában ránk cserélték. Azt akarták, hogy minket kivegyenek a meccsből. Igaz, ezáltal ők sem villogtak, de más volt a feladatuk. Ezért is mondom, hogy nem a kapus veszít, nem a legtöbb pontot szerző játékos nyer, nagy sikert csak kőkemény csapatmunkával lehet elérni.

Ha gyorsabb az ellenfél, természetes, hogy mi kapunk több hátrányt. Ha elmennek rendszeresen, előbb-utóbb jön a kampó, a gáncsolás, mert ha a védőharmadban elengeded, egyből gólhelyzet alakul ki. Ezek a szabálytalanságok a kapu előtt bocsánatosak, mert a cél érdekében történnek, mondhatnám hasznosnak is őket. Volt egy-két véletlen magasbotos helyzet, amikor elcsúszott az ütő, például Vas János nem akarta fejbe csapni ellenfelét, csak az ütőjét akarta elütni, de épp akkor elhúzta a szlovén, így felcsapódott csapattársunk botja. Ez is benne van, de az akarás miatt kaphatunk ilyet.

Voltak fegyelmezetlenségeink, amik egy ilyen tétmeccsen nem férnek bele. Ilyenek a támadóharmadban összeszedett, teljesen értelmetlen kiállítások, vagy a tízperces fegyelmi. Ilyeneket komoly döntőkben máshol nem látni.

A fehérvári fiatalokat látom egész évben, róluk külön most nem is tennék említést. De a Mol ligás fiatalok közül eddig még nem tudhattam, Szirányi Bence, Hegyi Ádám és Magosi Bálint mire képes. Megmondom, ahogy van, maximálisan meg vagyok elégedve azzal, amit láttam. Szirányi szinte hiba nélkül játszott, Hegyinél volt egy-két megingás, de csak azért, mert néhány évvel idősebb, rutinosabb, kicsivel többet akart meghúzni, de majd ráérez, hogy nem kell. Magosi nagy lendülettel közlekedik a pályán, sokat melózik, remekül ütközik, harcol, a palánk mellett sokat küzd, majd továbbmegy. Hármójukra egy deka panaszom nem lehet. Ez is mutatja, hogy a Mol Ligából érkezve is lehet kiemelkedőt nyújtani.

Szeretnék a kapusokról is beszélni. Hetényi Zoltán 22 évesen az életében először került olyan helyzetbe, hogy világversenyen kimondva-kimondatlanul első számú kapusként számítottak rá. Tudta, ha nagy probléma nem akad, szinte végig védenie kell. Most nem volt itt másik kapus, aki segíthetett volna neki, egyedül kellett megoldania a helyzetet. Ilyen korban nemigen szoktak ekkora feladatot kapni kapusok, és ez nem véletlen. Hatalmas teher ez, de Hetényi remekül állta a rohamot, történelmi rekordot csinált, zsinórban három meccsen nem kapott gólt, sokszor egyedül tartotta a csapatot. A Korea elleni két kapott gólja is nagy mértékben a csapaté volt, nem az övé, akkor is meg lehetett volna a shutoutja. És nem feledkezhetünk el Rajna Miklósról sem, aki 18-19 évesen először játszott a válogatottban tétmeccsen, a horvátok ellen 8-0-nál betették. A csapat volt olyan kedves, odatette neki a meleg szitukat, de a negyvenedik percben, hidegen beállva is megoldotta, hogy ne kapjon gólt. Egy szavunk nem lehet rájuk, legfeljebb annyi, hogy a köszönetünket tolmácsoljuk.

A divízió 1-ben a dobogóért az elmúlt jó egy évtizedben nagyon jól megdolgoztunk. Bebizonyítottuk, valahol ezen a környéken van a helyünk, azt gondolom, lehet elvárás velünk szemben, hogy az első háromban végezzünk. De hozzá kell tennem, ez sem jár automatikusan. Ugyanakkor a feljutás Szapporo után is ugyanakkora bravúrt jelentett volna, mint amikor először sikerült. Most nem jött össze, gyengébbek voltunk, ezért más ment fel az A-ba. Jövőre sem lesz könnyebb dolgunk. Japántól nem szégyen kikapni, az A csoportból kiesőtől főleg nem, s máris csak a harmadik helyért küzdhetünk. Mindent a helyén kell kezelni. Bár szerettünk volna ismét feljutni, a második hely is szép eredmény. A negyedik már kudarc lett volna, de még mindig nem olyan, ami után az öngyilkosságra kell gondolni. Lógó orral hazajöttünk volna, egy hétig nem megyek ki az utcára, de aztán megy tovább az élet. A britek most életük vb-jét játszották, a végén mégis negyedikek lettek.

Japánban hetven év után feljutottunk, mert összejött minden. De önmagában ettől nem lettünk esélyesebbek az ismétlésre, nem lett jobb a magyar hoki helyzete, nem lettünk sokkal jobb játékosok, nincs kétszer annyi tehetségünk a fiatalok között. Lehet, hogy sokáig megint nem fog sikerülni, ki tudja. Most azt éreztük, mindenki szinte elvárja, hogy feljussunk. Főleg az utolsó meccs előtt kezdett el ez zavarni, ha jövőre is döntőt játszunk, biztos, hogy megszüntetem a kapcsolatot a külvilággal a meccs előtt, mert nagyon idegesített, hogy mindenki csak a feljutásról, a majdani ünneplésről beszélt. Mindenkinek elmondtam, hogy nagyon messze vagyunk még a sikertől, de éreztem, nem hiszik el nekem.

Sajnos a sikert és a kudarcot is nehezen értékeljük a helyén. A szapporói bravúrunkat lehet, csak akkor fogják igazán újra a helyén kezelni, ha újabb 20-30 évet kell várnunk arra, hogy a magyar jégkorong az elitbe kerüljön. Akkor ismét felértékelődik majd az, amit véghez vittünk, mert most érezhetően egy kicsit mindenki csalódott bennünk.

Bízom benne, hogy nem sokára ismét felkerülünk, mert azért érződik, hogy egyre közelebb van a lehetőség hozzánk, már nem vagy nem csak szerencsével tudunk a siker kapujába érni, hanem tudatosan, dominálva verjük ellenfeleink jó részét, még akkor is, amikor nem vagyunk kiemelkedő formában, mint ezen a vb-n is láthattuk. Már nem arra épül játékunk, hogy öt csoportellenfelünk közül három ellen beállunk védekezni, és a meccsenkénti négy-öt kontralehetőségre építkezünk. Már van némi realitása a nagy sikernek, hozzáteszem, annak viszont semmi esélyét nem látom, hogy az én játékos-pályafutásom alatt egyszer is megragadjunk az A csoportban. Ettől még messze vagyunk.

Még egyszer visszatekintve, nagyon érdekes vb volt ez. Ha a szlovénok kikapnak a lengyelektől és a britektől, egy szót nem szólhattak volna. Aki látta ezeket a meccseket, mindenki állítja, közel voltak a vereséghez. Ezek után ellenünk pedig remekeltek. De ilyen ez a sportág, mint láthattuk, a Dél-Korea elleni meccs után is lehet magyarázkodni, mert egy mérkőzésen minden előfordulhat. Négy győzelemmel mentünk a döntőbe, kívülről nézve egész héten jól muzsikáltunk, csak a koreai meccsünk volt gyenge, a szlovénok meg csak a két leggyengébb ellen játszottak egyértelműen sikert érdemlően.

Többen mondták nekem, milyen jó voltam, szereztem 6 pontot. Hát a 6 pont nagyon kevés, kellett volna 9-10, és legalább 4 mérkőzésen, közte az utolsón jól játszani. Akkor elégedett lennék. Így nincs mivel, ez nem volt jó világbajnokságom. Visszagondolok azokra az időkre, amikor kezdtünk a felnőtt válogatottban. Ha megragadtunk az aktuális osztályban, már siker volt. Csak az volt a fontos, ne essünk ki. Ma a dobogó sem elég már, ha nem jutunk fel, sokaknak hiányérzete támad. Ez nem baj, magunknak köszönhetjük mindezt, és semmiképpen sem szeretnénk az emberek bizalmát eljátszani. Egyszerűen csodálatos, hogy mennyien követnek minket, nagyon jól esik, milyen népszerű lett a válogatott.

Három éve egy-kétszázan jöttek ki értünk ugyanide, most közel kétezren. Ezért is fájó ez a vereség, mert nem csak az eredménnyel, de tudom, hogy a játékunkkal is sokaknak okoztunk csalódást. Megérkeztünk a pályára, és rázott a hideg, hogy két órával a mérkőzés előtt már mennyien vártak minket, ünnepelték a csapatot. Nagyon köszönjük a biztatást mindenkinek, reméljük, hogy hamarosan ismét örömet tudunk szerezni sok ezer szurkolónknak.

A vb-vel a hivatalos szezonunk véget ért. A szerződésem április 30-ig köt a Fehérvárhoz, a jövőről még nem tudok mit mondani. Szombaton délután öt körül értem haza. Azt a napot meg a vasárnapot kivettem szabinak, de tudtam, hétfőn már megyek a konditerembe, kardiózok vagy biciklizem egy órát. Ilyen csúcsterhelés után nem jó, ha egyből leáll az ember, a forma 1-ben is hűtik még a motorokat a verseny után, mert különben probléma lehet, ez az embereknél is így van. Kell egy kis levezetés, utána jöhet a pihenő. Mindenki maga dönti el, hogy a nagyjából egy-másfél hónapos pihenő alatt teljesen leáll, vagy az aktív pihenést választja. Én nem bírom ki mozgás nélkül, ilyenkor is rendszeresen sportolok. Legalább heti három mozgásra szükségem van, foci vagy tenisz, teljesen mindegy, de kicsit át kell mozgatni a testet.

Általában május végén kezdjük meg a száraz felkészülést. Magyarországon az együtt készülés a szokásos, de a tengerentúli edzők, miként JP is, kiosztják az egyéni edzésterveket, amit mindenki elvégez, aztán augusztusban eljön az igazság pillanata, egy orvosi vizsgálat során kiderül, ki hogy dolgozott. Ha jól, akkor minden rendben, ha rosszul, akkor levonnak a fizetéséből, ha nagyon elégedetlenek, akkor jobb helyeken elküldik a csapattól a játékost. A májusi-júniusi alapozás után júliusban szabadságot kapunk, és a vb-t követően valamikor augusztusban megyünk először jégre. Kanadában és Svédországban sok helyen csinálják a játékosok, hogy hetente néhány alkalommal lemennek jégre játszani, de nálunk erre nincs lehetőség, ilyenkor az első napokban kis túlzással újra kell tanulnunk korcsolyázni. És onnnantól gyakorlatilag egy szabadnapunk sincs április végéig."

78 komment

Címkék: vb válogatott ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bravó Godó, ez a hozzáállás kell! Le a kalappal előtted! Én azért bízom benne, hogy lesz néhány éven belül olyan, hogy feljutunk és benn is maradunk! Én akkor leszek maradéktalanul boldog!
De jó ezt olvasni! Nagyon okos és nagyon realista összefoglaló. De jó ennek a Csapatnak drukkolni! Köszönöm Válogatott, köszi Jégkorongblog!
Köszi, Godó! Szapporót is, Svájcot is és Ljubljanát is, meg a legjobb interjúkat, amit valaha sportolótól olvastam!
Gratula a csapatnak!

Valaki anno, mikor a jegyekkel kapcsolatos post volt, ajánlotta a www.hotel-board.com-ot. Ott foglaltunk szállást, minden rendben volt, egészen míg oda nem értünk a hotelhez! (M Hotel)
Ott közölték velünk hogy a foglalásunkat törölték! Néztünk nagyot, közben elénk dugtak egy emailt, mely szerint a foglalásunk törlését kérte a Jacobonline. Ezekről nem is hallottunk, de mint kiderült, a hotel-board ezeken keresztül foglalta a szállást. A voucher-en szereplő hotel-board.com-os telefonszámon senki nem volt elérhető, míg a jacobonline-ék legalább felvették, de csak annyit tudtak mondani hogy náluk a hotel-board.com kérte a foglalás törlését. Hogy miért, nem tudták megmondani.
A hotel-board.com semmiféle üzenetre nem válaszol, telefont sem veszik fel. Telefonszám alapján amerikai cég.
Végül kifizettük a hotelnál a szállást, 123EUR mínuszban vagyunk, vagy ha azt nézzük, akkor 160EUR mínusz, mert ott helyben már ennyibe került.

Valaki tud fehérváron egy ügyvédet/jogászt, akitől kaphatnánk ingyenes tanácsadást, hogy mit tudunk tenni, azon kívül hogy leveleket irogatok?
Nagyon jó post. Köszi szépen!

@Bocsek: Örülni, hogy még így is volt szállás...
Remélem, visszavonulása után is marad a sportban!
Nagy élvezet Ladányi Balázs szavait olvasni. :)

Teljesen egyetértek vele, de azért remélem, hogy a következő elitligás részvételig nem kell várni 20-30 évet. Ilyen elkötelezettség mellett a csapat bármelyik tagja megérdemelné. :)
Godó, köszönöm ezt a hetet és az egész szezont. Nagyon sokat adtatok nekünk, sokunk napjait tettétek szebbé. Pénteken nem sikerült, de nem dőlt össze a világ. Nekünk akkor is ti vagytok a legnagyobbak! :)
Jó pihenést nektek a nyárra, augusztusban a felkészülési meccseken remélem találkozunk!
Szép volt!
A szezon is!
Köszönjük!
Mi szurkolok nem is gondolunk bele mennyire benitoak lehetnek a jatekosok szamara az elvarasaink. Ne vegyetek mindent komolyan ami itt a blogon megfogalmazodik! Igazabol a szurkolok 90%a teljesen elegedett az elert eredmenyeitekkel es buszkek ratok. En teljesen hokiunnepnek erzem az elmult par evet, s nem az azonnali feljutastol vagyok boldog, mert az jonni fog majd, hanem mert ilyen szinten kepes teljesiteni a Magyar Jegkorong.

Koszonet nektek! Nagyon sok embert tettetek boldogga ebben az evben is. Sokszor nem a cel a fontos, hanem az ut maga.

Hajra Magyar Jegkorong!
Mentalitásból jeles. Bár én csak '99 óta nézek hokit, de úgy érzem, most már örökké elkísérlek majd titeket. Járjatok szerencsével. :)
kimentünk pénteken, csak ezért, és amikor hajnali ötkor hazaértünk,nem volt valami jó érzés. De aztán ma már libabőrözött a hátam amikor a szurkolói videókat néztem, és amikor visszagondoltam arra, hogyan álltak ott a válogatott tagjai - Kovács Csabi, Szélig, Nagy Gergő, mind-mind rettenetesen szét voltak esve, és amikor Hetényi Zoli sírt, na az volt a legszebb.

Örülök, hogy nekik szurkolhatok, mert igazi sportemberek, bármelyik válogatott példát vehet róluk :) És dehogy elvárás az A-csoport, az elvárás az, hogy szakadjanak meg a pályán, és ha ez megvan, bárhonnan elégedetten megyünk haza.
HAJRÁ MAGYAROK!
úgy néz ki, elnyelte a hozzászólásomat a Rendszer :) Annyit írtam, hogy dehogy A-csoport, persze mindenki titkon azt remélte, de most, hogy visszagondolok az egész péntekre, amiért nagyon sokat utaztunk és szenvedtünk, csak annyit tudok mondani: megérte.

Megérte látni Kovács Csabit, ahogy majd szétszakad az akarástól, Hetényi Zolit, ahogy sír, Godót és Széliget, ahogy nagyon idegesek lefújáskor, és a többieket is, ahogy imádják a szurkolókat.

Integettünk, Himnuszt énekeltünk, kiabáltunk, és mindent komolyan gondoltunk, mert sohasem láttam még ennyire szerethető válogatottat :)
HAJRÁ MAGYAROK!
A kezdetektől fogva volt szerencsém követni ennek a nagyszerű SPORTEMBERNEK a pályafutását. A 93-94-es szezon után mondta egy beszélgetés alkalmával Hudák Gabi hogy Ladányi és társai hamarosan letaszítják őket a trónról és fényes jövő vár rájuk. Persze nem volt nehéz ezt megjósolni.
Meg nem tudom mondani hányszor tettük meg barátaimmal a Bp.-Újváros utat hogy láthassuk a Kercsó brigádot.
Csak sajnálni tudom hogy emberi számítás szerint néhány éven belül pályafutása véget ér.
De itt és most kérlek Godó, hogy ha ez bekövetkezik, utána se távolodj el a sportágtól.
Egyszerűen nem teheted meg! A magyar hokinak szüksége van a tudásodra, tapasztalatodra.
Fenti elemzésed rendkívül korrekt, őszinte, ahogy megszokhattuk tőled. Játéktudásod mellett ezért is becsüllek nagyra.
Egy megállapításoddal vagyok csak kénytelen vitatkozni. Az nem igaz, hogy most mindenki egy kicsit csalódott bennetek. Én biztosan nem.
Tény, Szlovéniában nem sikerült azt nyújtanotok, mint Japánban, pláne Svájcban.
De túl sokat kaptunk már tőletek ahhoz, hogy neheztelhetnénk. Aki sportolt életében az tudja, nem lehet mindig a csúcson lenni. Bőven elég amit tőletek mindig megkapunk, az alázatot címeres mezben. Köszönet érte!
Kedves Balázs!

Először is, én személy szerint nem vagyok csalódott, hogy nem sikerült a feljutás. Köszönöm az elmúlt hetet, szerintem már az is nagy szurkolói élmény, hogy egy hétig bizakodhattam, hátha sikerül! Kívülről nézve úgy látszott, hogy erre van esély.
Ami viszont felmerült bennem... Az egy dolog, hogymi büszkék vagyunk a "fiainkra", hiszen tudjuk, milyen körülmények között nőttek fel, milyen hokikultúrából jöttek, és változtatták azt meg, de kérdés, hogy vajon az edzői kar megtett-e mindent a sikerért?
A cikkből nekem az jött le, hogy nem sikerült jól a felkészítés, hiszen végig tompák voltak a játékosok... Meg valahogy a szlovénok elleni "speciális felkészítést" is hiányolom, elvégre Sator erre lett szerződtetve...
@jacint70: Én inkább Tolvanen kritikáját olvastam ki a sorok közül.

Szenzációs szöveg egyébként, még csak hasonlót se olvastam magyar sportolótól a közelmúltban. Bármelyik rangos külföldi lap/portál megirigyelhetné. Bravó!
Szerény,alázatos egy igazi sportember.A fiatalok tanulhatnak töle,tölük,de ugy néz ki hogy ök is jo uton járnak!
Gratulálok az egész csapatnak,a jövöbe is veletek leszünk!!!
Hajrá Magyar,és Székely jégkorong!!!
Újabb remek cikk, és de jó, hogy egyetértünk! A felerészt megfiatalított csapattal az ezüst nagyon is korrekt eredmény! És a "kicsik" teljesen jól helytálltak, sőt! Ezután a vb után egy cseppet sem tartok a generációváltástól. S ha hozzáveszem, hogy kik maradtak itthon... az én szurkolói pályafutásom alatt még bőven leszünk A-csoportosok! :)
@montipájton: Hm... Pedig direkt két kommentben írtam le...
A második csak az én véleményem, miszerint az edzői stáb is hibázott, csak Énekes nem volt olyan önkritikus, mint Balázs...
Nem akarok senkit sem "elkergetni", de nem hiszem, hogy csak a játékosok és a klubedző "hibája" lenne, hogy a szlovénok ellen ennyire "esélytelenek" voltunk...
@jacint70: Én úgy értelmeztem Godó szavait, hogy Satorék remek formába hozták őket, élvezték a melót, csak a vb-n kijött az év közbeni és az év végi munka közti különbség. Ez pedig - nálam - az előbbi kritikája, burkoltan.

Nyilván a szövkap felelőssége megvan az utolsó meccsben, de hát minden vereség olyan, hogy valakit lehet okolni.)))
Hajrá Magyarok!

Egyetlen dolog miatt vagyok egy kicsit csalódott, hogy jövőre úgy megyek Szlovákiába a vb-re, hogy nem láthatok magyar meccset.
Pedig már láttam a lelki szemeimmel a Samsung arénában az 5-6k magyart...
De nem baj lesz még rá lehetőségem és szerintem nem kell rá olyan sokat várni.
"@bdan: És dehogy elvárás az A-csoport, az elvárás az, hogy szakadjanak meg a pályán, és ha ez megvan, bárhonnan elégedetten megyünk haza."

Na, ott a pont! Ebben különbözik a labdarúgó és a jégkorong válogatottunk.

Csak így tovább srácok!
Igazából a volán emberelőnyös statisztikája már előre vetítette, hogy ez lehet a válogatott gyengéje a komolyabb meccseken is: klub szinten és válogatott szinten is tökélestesíteni kell az előnyös kihasználást, mert ilyen apróságon fog múlni legközelebb is a feljutás kérdése.

Igazából Godó kijelentésével mindneben egyet lehet érteni, de a volánnal kapcsolatos észrevételével vitatkoznék, pont a fentiek miatt...
"most érezhetően egy kicsit mindenki csalódott bennünk."
Bennetek még sosem csalódtam.
Uff!
Ő beszélt!

Hajrá Magyarok!
Bennetek Godó nem lehet csalódni! Az eredmény miatt csalódottak voltunk, mert örülni akartunk. Ez a szurkolói önzőség. De másik posztban már láthatod, hogy mindenki a 2011-es VB-re melegít pedig még azt sem tudjuk, hol lesz. Ha tehetjük, jövőre is ott leszünk! Hajrá magyarok!
alulbecsülik önmagukat, elszúrták, sajnos, a szlovén meccset, ezért picit mentegetőzésnek tűnik. de van ilyen. Ellenben a jövő évi csoporttól nem létezik könnyebb... :)
en most visszaraktam a leesett pofam.
ilyet en meg nem pipaltam...

koszonom!
Le a kalappal!!!
Többek között, ezért lehet nagyon szeretni ezeket a fiúkat!

Köszönöm, Godó!!!
Hát egy hazai rendezésű VB-n kellene a nagy öregeket :) búcsúztatni természetesen feljutással. De utána ki hagyná abba, minden játékos álma az A-csoportban szerepelni.
A helyzet az, hogy a poszt elején nem egészen értettem, hogy mit takarhat a "nagyon nagy elemzés jön", de most már értem. Ez egy ÓRIÁSI ELEMZÉS. Ezt minden - nem csak sportoló - magyar embernek ki kellene rakni a falára és olvastatni vele minden nap. Nem csak a jégkorong miatt, hanem a civil élethez való megfelelő hozzáállás miatt is.

Bravo!

(még nincs gyerekem, de ha lenne, ezt kötelező olvasmányként előírnám neki, az biztos!)
Köszönjük, nagyon korrekt, mint mindig. Remélem a bírózók is olvassák, a kifogások keresése sehol nem vezet előre, főleg nem egy ilyen őszinte sportágban. Remélem a mostani U18 minél előbb beérik, Ladáék még húzzák kicsit, és a fiatalítás után még gyorsabbak és erősebbek leszünk.
@vaze: Szoktuk egymást "osztani" miatta, de most egyetértek veled, ez a nyilatkozat nagyon rendben van. Engem azért érdekelne, hogy a mi fiataljainkról mi a véleménye, szerintem nem véletlen, hogy róluk inkább nem szólt
Godó!
Jómagam itt nagyon ritkán szólalok meg.
Általában csak figyelem az eseményeket, de ma ezt nem tehetem meg.
Maximális respect a fentiekért!
@montipájton: Nem az a cél, hogy valaki okolva legyen, hanem hogy le legyenek vonva a tanulságok... ;-) Márcsak azért is, mert abból lehet fejlődni...
Érdekes párhuzam, hogy az U20 is hasonlóan járt idén, négy okés meccs után a "sorsdöntőn" jött az akadozás... Apró párhuzam, hogy ott is volt kapushiba... Na, jó, ez most csak okoskodás... ;-)
@mannisenmaki: sztem ebben csak annyi tudatosság volt, hogy ők egész évben megkapják a figyelmet, az ő játékukra sem lehet panasz.
Azért ha belegondolunk akkor mindennyian tudjuk, hogy az is egy fölfoghatatlan csoda, hogy ilyen elvárásaink vannak, illetve lehetnek a fiúkkal szemben...
A vb alatt iszonyúan idegesített a hurráhangulat és hogy mindenki azt mondta, hogy simán feljutunk. Most meg idegesít, hogy mindenki összezuhant.
Rettentő jó lett volna ott lenni Kassán, meg Pozsonyban jövőre, de sebaj!
Előre jéghokki!
@montipájton: Egyrészt nyilván valamilyen mértékben Tolvanen kritikája, másrészt kritikája a Sator-Énekes párosnak is, mert az derül ki belőle, hogy a formaidőzítés (legalábbis erőnlétiles) nem volt jó, egy héttel korábban jött ki. Ráadásul Sator (ha másért nem, Énekes jelenléte miatt) tudhatta, milyen munkát végeztek év közben a fehérváriak, tehát azt figyelembe véve kellett (volna?) vennie. (Meg persze azt is, hogy a csapat másik fele nem az Ebelből jött...)

Na, ennyi a laikus okoskodás. A lényeg viszont nem ez.

Szerintem egy szurkoló számára ennek a szövegnek nem az az értéke, hogy edzők/játékosok/bírók esetleges hibáit "leleplezze", hanem az, hogy bepillantást ad egy igazi sportember hozzáállásába. Ha valaki eddig nem értette, hogyan tudtak ezek a srácok Sapporóban nyerni, akkor ebből megértheti.

A "ki mit rontott el" kérdést, meg majd elemezzék ki az "illetékesek": nyilván egy hozzáértő nálunk sokkal többet le tud szűrni ebből a szövegből, mint mi laikusok...
Én a döntő után sokakkal beszélgettem. Akkor úgy fogalmaztam, és máig is így gondolom, hogy szomorú vagyok, de nem csalódott. Nem jött ki jól a lépés az utolsó meccsen. Gyakorlatilag egy kapussal szerepeltünk (nem bántásként), Toki is lesérült, ami nemcsak játékosként, hanem csapat szempontjából is hiány volt. Egy megfiatalított válogatottal játszottunk döntőt a házigazda szlovén válogatott ellen. Bennem nincs hiányérzet, bár én is nagyon drukkoltam, hogy nyerjék meg az utolsó meccset is. Végül nem lett meg az a meccs, de fikarcnyit sem von le abból a teljesítményből, amit lerakott a CSAPAT az asztalra. Az, hogy Godó kritikusabb magával és társaival szemben, azt pedig azért nem írom a számlájára, hiszen egy sportoló, akinek a szeme előtt nem is lebeghet más, mint az első hely megszerzése. És átlátok a szitán: hiába gyártják futószalagon az elképesztő sikereket, próbálok a földön ragadni. Inkább állítsanak Ők maguknak magas célokat, én beérem egy kicsivel kevesebbel is.

@Bocsek: ajánlom Advocatusdiaboli-t, Ő szakmabeli.

@Szentmihály_: hát nem is tudom. A kommentek alapján nem úgy tűnik, hogy az olvasó közönség annyira meg lenne zuhanva. Hál' Istennek!

Hatalmas élmény volt kint lenni a VB-n és szurkolni Nekik! Ezúton jár a köszönet ezért a FANTASZTIKUS MAGYAR SZURKOLÓTÁBORNAK is! S azt hiszem megérdemeljük mindnyájan, hogy Együtt ünnepeljünk most pénteken!!! clubinfo.hu/partyadmin/club_files/prestige/files/mdl_prestige_flyer_fhhjmeaIaEJDqfkvHBteA.jpg
Megerdemelnenek egy hasonlo unnepseget, mint Sapporo utan a Syma csarnokban.

Mas.
Gorkoroizni nem szoktak a hokisok nyaron?

Kevlar_ (törölt) 2010.04.27. 11:04:15

"Megerdemelnenek egy hasonlo unnepseget, mint Sapporo utan a Syma csarnokban."

Godó lenne az első, aki megkérdezni, hogy mégis mit ünneplünk?
Köszönjük szépen az egész szezont fiúk, nagyszerűek voltatok, de igen magasra is tettétek ezáltal a mércét, de ez nem is baj, hisz ezt a szintet szerintem jövőre is meghozzátok!

MÁR MOST ELVONÁSI TÜNETEIM VANNAK!!!

MIKOR LESZ MÁR AUGUSZTUS???
@jacint70: Mindjárt kettő is az első két gólnál!
Köszönet a SZURKOLÓKNAK is.
Mert a csapattól szerintem megkaptuk,ami maximálisan elvárható volt(Godótól különösen),de megjegyezném a szurkerek sem hoztak szégyent kis hazánkra. Még nem éltem meg,hogy az éppen arra karikázó biciglisek lepacsizzanak egy magyar mezben sétáló idegennel,pedig érdekes módon sokan azt sem tudták,hogy itt hoki VB van.Igaz tele volt velünk a város.Jövőre mind mehetünk együtt,akár pesten,akár spanyolországban lesz,mert egy gól bennünk is van,akár újvárosban,pesten,vagy fehérváron.
Egy igazi SPORTOLÓ és egy igazi EMBER nyilatkozata. Csak egyben nem értek vele egyet: hogy csalódást okoztak. Mint ahogy előttem már sokan elmondták, ez nem így van. Szomorú voltam persze, de ebben a csapatban nem tudok csalódni! Nem baj, ha magasan van a léc, időnként lerúgjuk, hiszen erről szól a sport. Én is azért szeretem ezeket a srácokat, mert mindig látom a "szívüket" is! Bízom bennük, a fiatalokban is,ha a csapat nagy része így gondolkodik, mint Godó, nem lehet baj!!!!
Köszönet a fiúknak ,jó pihenést nekik,jövőre pedig újra HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!
@Bocsek: Szia,
az egész országban működik az Igazságügyi Hivatalban a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat. Ez arra hivatott, hogy az embereknek, rászorultságtól függően, ingyenes jogi képviseletet állapítson meg. Ha úgy érzed rászorultsági alapon befértek, akkor Székesfehérvár, Ady E. u. 21/a alatt keresd őket.
Nagyon korrekt értékelés!

egy dologgal nem értek egyet:

>>>mert most érezhetően egy kicsit
>>>mindenki csalódott bennünk.

Szerintem a csapatot mindenki ugyanannyira szereti, és a többség a torna előtt reálisan értékelt.
Legalábbis a környezetemben ez volt: Koreát és a horvátokat illik megverni, lengyelek-angolok ellen szenvedés, _ha minden jól megy_ a feljutásért meccselünk a szlovénokkal, ott meg már minden lehet.
Ezt a szerintem reális elvárást teljesítette a csapat.

Ha valódi véleményre kíváncsiak a játékosok, nem a népsportból, meg a sportTV kommentárjaiból kell kiindulni.
Előre féltem a srácokat, mekkora lesz rajtuk a nyomás, amikor majd esetleg hazai pályán várja el mindenki a feljutást. Egyrészt meg kell a dologgal birkózniuk, már csak azért is, mert nem tehetnek mást, másrészt nekünk is türelmesebbnek kell lennünk. Nem vagyunk csalódottak, persze, de már javában megy a "na nem baj, mennyivel jobb lesz itthon feljutni!" duma...
Tökéletesen egyetértek Godóval, imádom, hogy ennyire reálisan tudja értékelni a saját helyzetüket. Én csak azt tudom kívánni, hogy ők legyenek elégedettek a teljesítményükkel, mert ha jövőre úgy leszünk harmadikok, én már annak örülni fogok. Meg egyáltalán, el se hiszem, hogy ők vannak nekünk, ha valami, na akkor ez a csoda. :)
Ezután a nyilatkozat után is kiderül, a fiatalok, miért mondják azt, hogy Godó a legtiszteletreméltóbb a játékosok között... Még az öregebb játékosok közül is tanulhatnának az ő alázatából a sport iránt. Büszke vagyok, hogy a magyar SPORTBAN ilyen emberek vannak. Szeretném, ha egyszer a magyar hoki is kaphatna annyit, mint a foci, akkor talán jutna arra is, hogy Rudi "bácsi" ne egyedül rendezze a végkimerülésig a felszereléseket, meg mást is, ÉS, hogy a masszőrnek is jusson az utaztatására, stb...

Tényleg várom, hogy végre oda kerüljön a magyar jégkorong, ahova való, a megbecsült és(igazán) támogatott sportok közé.

A meccset nézve, fájt, hogy látszódott a csapaton, nem tudják azt játszani, amit egyébként tudnak, hogy nem jönnek össze azok a passzok, lövések, gólok, és valamiért nem tudják felvenni azt a sebességet, amit máskor igen.
Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, és büszke vagyok, hogy ők a tetteikkel (remélhetőleg) meg tudják alapozni a jövő hokisainak a sikereit.
Eddig nem mondtam, de JOBBULÁST TOKI!
Respect!

Azok koze tartozom, akik az idei feljutast nem tartottak teljes egeszeben realitasnak - kozvetlenul a szloven meccs elott (de, ha ugy tetszik a koreai es a lengyel meccs utan inkabb). Annyit hozza teve, hogy a _jobb_ csapat fog gyozni, az amelyik tobb golt ut a masiknak.

A szlovenok jobbak voltak azon a meccsen. Innentol nincs mit ragozni a tortenteket. En nem piszkalnek senkit sem a csapatbol. Az olyan botcsinalta hokiszakertok, akik egyik vagy masik huzoember teljesitmenyet fikazzak, valoszinuleg soha az eletukben nem jegkorongoztak - tetmeccsen meg vegkepp. Hetenyirol is csak azert szolnek, mert vele - kulso szemlelo szamara ugy tunhet - nagyon elbant a sorsa. Holott dehogy is. A pasi most szerzi meg azokat a rutinokat, amelyekkel felvertezve kesobb a legjobb haloorok taborat fogja gyarapitani. Hete nem szuletett tehetseg. Neki is - mint annyi hoki-kapusnak - meg kell ezt a "szakmat" tanulnia. Nem eleg az igazi tudashoz a tokeletes botkezeles, meg a pillangozas stb. Attol egy kapus lehet meg csapnivalo, hasznavehetetlen. Az igazi vertet azok a meccsek adjak majd, amilyenek ezen a VB-n is voltak. Fokepp az utolso. Konnyen ugat az, akinek a vallan nem volt meg ekkora teher! Hetenek semmi mas dolga nincs eztan, csak meg tobb ilyen meccsen - vagy meg kemenyebben - vedeni. Tapasztalatot, rutint szerezni. Azert, hogy o legyen a legjobb!

Az egesz csapatnak kijar a respekt! Nagyon nagy respekt!

Varom a pillanatot, amikor ezek a sracok - akik ugye szagoltak mar puskaport - elkezdik majd tanitani, nevelni a fiamat es az osszes uj sutetu gyerek hokist! Az lesz am a szep vilag. Ezeknek az embereknek lesz hitele - a szavaiknak komoly sulya! Ezek a sracok letettek valamit az asztalra. Elismeres ovezze oket es azt amit elinditottak idehaza a jegkorong vonzaskorzeteben!

Koszonet erte!!!
@Szentmihály_: nem értelek.
Mit vársz egy szurkolótól? Hogy ne a győzelemért szurkoljon, vagy mit? De tényelg!

@vadas knédlivel: ne legyen már baj könyörgöm, hogy esélyesek vagyunk!
@M.Lac: OK, de ugy ertettem, hogy mondjuk passziobol, a korizas jellegu mozgas miatt.
Igaz sportember,csak tisztelni és becsülni lehet!
Remélem még jó pár évig tagja lesz a válogatottnak,mert pótolhatatlan!!!
Nagy kár,hogy ebben az országban kevés az ilyen ember,mint Godó!
@RCH: igen, gorhokiznak, sot olyan is van aki florballozik vagy mi.
szívből gratulálok, Godó, és maximálisan egyetértek minden szavaddal. és azt merészelem gondolni, hogy sok sportág - nemcsak a foci, messze nem - képviselői, mi több, sok hivatás űzői tanulhatnának tőled/tőletek hozzáállást, alázatot, tisztánlátást és önkritikát. nagyon nagy poszt, de egyáltalán nem lepett meg, hogy ekkora. ezzel együtt persze köszönet érte. és főhajtás, és gratula az ezüsthöz is. amikor a lóburgeres előtt beszéltünk, akkor még szomorú voltál - itt az ideje, hogy büszke légy, az egész csapattal (meg persze velünk, örök elégedetlen drukkerekkel) együtt.
többeknek: elkészült már vasárnap estére a megújult DO nagy összefoglalója a szlovén-magyar meccsről, az értékelésen még egy napot kotlunk Spigott szakíróval, de mivel kértetek hangulatfestő videót, hát ajánlom magunkat :)
www.dunaujvaros.com/index.php?p=hir&hid=46556

üdv
Valaki bemásolná a linket ahol Hetenyiék nyilatkozatát megnézhetném?:)köszönöm elöre is:)
kiváncsi vagyok,meg nem láthattam:)
@eurocat: attól még van „Respectje” a játékosnak, edzőnek, csapatnak, hogy a mérkőzés(ek) kapcsán többen elmondták, megjegyezték azt, amit később a játékosok, edző(k) részben, vagy egészben elmondtak, „visszaigazoltak” !!!

A negatív hangnemű beírások nem piszkálások, nem fikázások, nem ugatások - van ám szókincsed bőven -, hanem vélemények, melyek többsége tényeken alapul.

Azt, hogy a blogos „rosszindulatú” véleményezők közül korábban ki, milyen szinten hokizott, hagyjuk... Maradjunk annyiban, nem voltál eléggé körültekintő.

Olvasva a te szakmai véleményed „Hete nem szuletett tehetseg. Neki is - mint annyi hoki-kapusnak - meg kell ezt a "szakmat" tanulnia. Nem eleg az igazi tudashoz a tokeletes botkezeles, meg a pillangozas stb. Attol egy kapus lehet meg csapnivalo, hasznavehetetlen. Az igazi vertet azok a meccsek adjak majd, amilyenek ezen a VB-n is voltak. Fokepp az utolso. ” nem volt nehéz megállapítanom, hogy egyrészt te sem hokiztál, másrészt van amit tanulnod bőven. Emberséget, hokit, kultúrát....
@Nyuszí O_o: Bár ne tetted volna!!

"a magyar hálóőr a kapu mögött eladta a korongot, majd nem ért vissza helyére – már az 50. másodpercben megszerezte a vezetést (1-0)"

Amikor ilyen bődületes baromsággal telefirkáljátok a netet,elkellene gondolkodnotok azon ,hogy tényleg valaki olyan embert megkérdezzetek aki művelte is ezt a játékot.

Megkérdeznélek nagy szaktudorok! Amikor a kapus kimegy megállítani a korongot mert látja ,hogy lendületből érkezik a hátvédje (Hegyi) ,akkor nem Hegyinek kellett volna elvinni a pakkot ??:PP

Nagy respect Godónak!
Vessetek a mókusok elé, de ugyanez a Ladányi a vb előtt még arról nyilatkozott, hogy milyen jól sikerült a formaidőzítés, jobban, mint a korábbi években. Most meg ebben látja a bukás okát. Én is. Ezen a vb-n egy meccs volt fontos, az utolsó. Tudta ezt mindenki. Mégis ott nyújtottuk a legkevesebbet. És nem csak az ellenfél miatt.
Gyanús volt már a lengyelek elleni fesztivál is, túlságosan klappolt minden.
Jövőre erre kell figyelni, csak az A-ból kiesőre. Legyen a többi szar játékkal 1-0 ide, kábé leszarom. Ja, és BORBÁST A VÁLOGATOTTBA!
Egyébként Godó minden szavát adom.
@Fugeute: Nekem meg pont az rémlik, és vissza lehetne keresni, hogy REMÉLI NEM MOSTANRA IDŐZÍTETTÉK A JÓ FORMÁT, a BS-beli egyik mérkőzés után. Nem volt jó hallani.
Én is így emlékeztem. :)
Ladányi az egész felkészülés alatt azt dicsérte, milyen tudatos, jól felépített munka folyik a stábnál. Aztán arról beszélt, hogy nagyon bízik a stábban, hogy nem a vb előtti egy hétre, hanem a vb kezdetére időzítette a csúcsformát. Ezt persze lehet kritikus nyilatkozatnak is tekinteni, de figyelembe véve, hogy Godó szinte végig elismerően beszélt Satorék munkájáról, én inkább az elvégzett munka feletti elégedettséget olvasom ki belőle, és az optimizmust.
Aki másként látja, annak fizetek egy sört pénteken.
Szép volt, fiúk! Szép volt, Godó!
Jövőre még többen leszünk vagy a Pireneusok lábánál, vagy az Arénában. Hajrá, Magyarok!
Ebben a válogatottban nem lehet csalódni. Aki szereti a hokit,büszke rátok!

A meccs után eléggé letört voltam,mert úgy éreztem,nem kapta meg a csapat az egyenlő feltételeket...a másoik harmad bíráskodása szerintem vicc volt akkor is.
JP-vel lesz interjú?
@bakker81: "Megkérdeznélek nagy szaktudorok! Amikor a kapus kimegy megállítani a korongot mert látja ,hogy lendületből érkezik a hátvédje (Hegyi) ,akkor nem Hegyinek kellett volna elvinni a pakkot ??:PP".

Előre bocsátom, nem vagyok szaktudor. Kérdésedre az érdemi, hiteles választ Hetényi tudja. Nem derült ki számomra időben a mozgásából az, hogy mit akar, nem volt egyértelmű a mozdulata.

Kívülről én az alábbi rossz/helyes következtetésre jutottam. Mivel mind a két hátvédünket támadták, nem vagyok benne bíztos, hogy Zolinak ki kellett volna menni a kapú mögé azzal a szándékkal, hogy a korong átvételét követően valamelyik hátvéd lőjje ki a korongot. Mivel kiment, neki el kellett volna lőni a korongot. Szerintem nem látta, és nem tudta/tudhatta azt, hogy a korong átvételekor, a mögötte levő Hegyi szabadon van, vagy sem, meg tudja játszani - kilőni - a korongot, vagy sem. Mivel Zolinak is problémája akadt a korong lekezelésével, rosszul jött ki belőle. Hidd el, nem véltetlen az a tény, hogy a mérkőzést követően bántotta őt saját maga teljesítménye. Mikor több tapasztalattal, rutinnal, önbizalommal, tudással fog rendelkezni, nem hiszem, hogy ilyen hibákat el fog követni. Tudom, hibátlan játékot lehozni nem egyszerű feladat,de minden egyes játékos tanul a látottakból, tapasztaltakból.
Godó remek sportember, ezt eddig is tudtuk, de ezt csak tovább erősíti eme váleménye, összefoglalója is!
Azért Cortina felvetését, hozzunk létre egy fiatalokból álló B válogatottat, nem kellene elfeledni! Így jobban edződhetnének, fejlődhetnének a fiatalok, bár tudom ez erősen függ a szövetség anyagi lehetőségeitől.
@bakker81: Gondolom nagy bátorság tőlem, hogy veled, mint vérbeli szaktudorral vitába szállok, de elismerve Hetényi teljesítményét az a gól az övé volt. El kellett volna ütnie a korongot és béke van. Ehelyett várt, majd amikor gáz volt még pechje is volt. Egyébként Szélig mozgásából ítélve ő is arra számított, hogy elüti a pakkot, Hegyi meg nem akart hátulról odamenni.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy ha csak szurkolóként is, de a MAGYAR JÉGKORONG részese lehetek. Köszönöm Godó!
Szándékosan nem nevezem meg a blogolókat...!!
Jó lenne már leszállni a kapuskérdésről....
Hetényi Zoltán 95,4% védett!!!
Volt 3db GÓLTALAN meccse!!!!
Elismerte a hibáját!!!

Lőttünk egy azaz 1 gólt a döntőben!!!
Van még rajtakívül 21 játékos, söt 3db EDZŐ, szerintem lehetne feszegetni...., hogy mi is volt a TAKTIKA??? Ha volt egyáltalán. Vagy hogy mindenki ODATETTE-e magát???
üdv....
@bakker81: köszi az reakciót, nagyon jó érzés tudni, hogy vannak minden apró momentumot elismerő olvasók :) értük/értetek érdemes :) amúgy teljesen véletlenül kb. 10 méterre álltam a helyzettől, egészen lent a palánknál, és sajnos nem lehet szépíteni: eladta. ettől persze még nem rajta ment el a meccs - és még véletlenül sem írtunk volna ilyet -, és toronymagasan ő volt a vb legjobb kapusa, amit természetesen nem mulasztunk el elismerni és megköszönni neki a vb-összegzésben, amit neked nagyon nem ajánlok, unalmas lesz, hosszú, tele pontatlansággal és pocsék képekkel.
üdv
Szokásos Godó, nagyon nagy arc, még mindig.
Remélem komolyan gondolja amit a fiatalokról mondott, szerintem ez a legfontosabb ebben a sztoriban. Az, hogy szakmailag tökéletesen tisztán látja belülről a dolgokat azt is mutatja, hogy igazán az játsza jól ezt a játékot aki érti is. Ha egyszer arra adná a fejét, biztosan jó edző lenne belőle - bár mintha az rémlene, hogy ezt kizárta nem olyan régen (lehet, hogy nem ő volt...).

2011-et megpályázzuk, megkapjuk és itthon drukkolunk nekik újra, ez nem is kérdés.

Hajrá Magyarok!!!
Itt godóznak,ott pogóznak.
@Jégkorong: nem minositenelek, mert minek. amugy az vegye magara a megszolitast, akinek az inge.
süti beállítások módosítása