HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ausztria visszajutott az A csoportba

2010.04.25. 22:57 Hblog

Az osztrákok 2-1-re verték Ukrajnát a divízió 1 tilburgi csoportjában. Mindketten hibátlanul jutottak el az utolsó mérkőzésig, a döntőben az osztrákok hamar vezetést szereztek, Thomas Raffl a 2. percben előnyből volt eredményes. Öt ukrán kiállítás volt az első harmadban, csoda, hogy 0-1-gyel megúszták. A második húsz perc gól nélkül ment le, ekkor jóval több helyzete adódott Ukrajnának. 48 perc munka után egyenlítettek az ukránok, Szrjubko szintén előnyből szerzett gólt. Hatalmas pofon lehetett, hogy Trattnig azonnal visszavette a vezetést. Schuller az 54. percben végleges kiállítást kapott, ami ötperces nagybüntetéssel jár, az ukrán csapat azonban nem tudott a kapuba találni. A lefújás után Varlamov vesztette el a fejét, előb végleges fegyemit, majd végleges kiállítást kapott hivatalos személy támadásáért, róla Szapporóban is kiderült, nem tud sportszerűen veszteni. Ukrajnának egymás után harmadszor sem sikerült visszakerülnie az elitbe. A divízió 2-be Szerbia esett ki innen. Az EBEL mezőnye szétszoródott, ebben a szezonban mind a négy ország d1-es volt, szeptembertől Ausztria és Szlovénia az A csoportra, Magyarország a divízió 1-re, Horvátország a d2-re készül. Az osztrákok máris nyilvánosságra hozták, a Graz-edző Bill Gilligan folytatja szövetségi kapitányként.

69 komment

Címkék: vb ausztria divízió 1

Ausztria és Szlovénia rajtunk röhög az "A" csoportban!!
@rol71: Majd jót röhögünk mi is rajtuk, ha a beloruszok, lettek, németek jól kicifrázzák a pofájukat! :D
@rol71: igazad van.Döntőig jól játszottunk,döntőben viszont,úgy átrohantak rajtunk a szlovének,mint dizantériáson a hígfosás.Osztálykülönbség volt a 2 csapat között,ha Hete nem véd úgy ahogy tette sima 10közte.Érthetetlen a döntőben nyújtott " teljesítmény "szlovén válogatott gerince az ebelben 9- 10.jesenice és ljubljana csapatára épült,kiegészítve a rodmanokknal,razingarrral ( na nem a pápával)+ 1-2 játékossal. Úgy nekünk estek mint tót a pi...nak a kezdő sípszóíg volt csak esélyünk.Ha úgy kapunk ki hogy szoros a meccs, hogy partiban vagyunk ,ha a srácok meghalnak a jégen és meccs után lizingelni kell jacko oxigén sátrát ,de az ellenfél jobb,akkor semmi gond ,ilyen a sport,vannak győztesek,vannak vesztesek,de így kikapni,mint pénteken,égő!Legközelebb úgy lesz esélyünk érmet szerezni( nem feljutni)ha mi rendezzük a vb-t,ha nem ,akkor max 4.hely a cél.
@rol71: Rajtad meg a szomszédok és a rokonok, hogy semmit nem változtál :))))))
Kiváncsi vagyok, az EBEL időrendje változik-e ettől jövőre.
@rol71: Szerintem meg van jobb dolguk is, mint velünk foglalkozni... Nem mindenkinek Magyarország a világ közepe! ;)
@exL:1: Meg Urbassal, Mursakkal, Pavlinnal, Milovanoviccal, Krajncal stb.Nagyobb a merítési lehetőségük, Kopitar és Terglav ott sem voltak, de azért ennyire nem kéne pesszimistának lenned, egy meccs alapján.
@Knapp:Képzeld azért mertem írni mert az osztrák csatornán a meccs után-Ausztria feljutásáról van szó-volt egy tábla a stúdióban és ott rajta volt EBEL bajnokság országai amin Ausztria,Szlovénia vidám arcal,Magyarország,Horvátorzság pedig szomorú arcal volt jelölve!!De sok ostoba itt már rögtön nekem ugrik mint anno...
És most fel van adva a lecke a Volánnak, hogy megfelelő menetrendet tudjanak kialakítani a 2011es vb szempontjából.
Viktor majd szépen visszahozza az egész magyar sportot oda ahová való! Például meg fogja kapni a jégkorong is azt a támogatást ami jár a költségvetésből és nem a Forma I. megemelt jogdíjaira fog elmenni a lóvé, hanem azok kapják akik tisztességgel képviselik a magyar nemzetet!
Nyugodjatok meg, lesz még ebből "A" csoport, nem sokáig fognak rajtunk röhögni! Kétharmaddal szépen rendbe lehet rakni az országot, azon belül a sportéletet is! Nem egy amszterdami műholdvevőtől fog függeni a div1-es vb közvetítésének minősége! HAJRÁ MAGYAROK!
@Henry The Navigator:A jó lónak mindig a derbi napján kell kimagaslóan teljesítenie!!Pénteken ez különböző okok miatt nem jött össze.Félek az arany generációból jövőre már nem lesz a csapatban 4-5 játékos és pótlásuk irtó nehéz lesz!!
@jabka: Viktornak sincs olyan varázspálcája amelyikkel többek közt előteremt 4-5 versenyképes védőt,jobb körülményeket, szponzorokat,jobb hazai bajnokságot,normális bajnoki kiírást,mellé tv közvetítéseket,...mert amíg nincs ,addig az A csoport csak sweet dream lehet.
Cser-Palkovics Andrással a jégkorong szövetség leendő elnökével remélem több pénz folyik a magyar hokiba!!
@rol71: ez ugye csak vicc?
Ami egy ország költségvetésében valahol, ahol van fölösleg egy 0,1% mínusz, sport oldalon meg, mondjuk a hokinál több száz millió vagy komplett sportra nézve pármilliárd plusz.

nem lehetetlen, csak most vannak fontosabb dolgok is az országnak, minthogy a hoki válogatott feljut-e az A csoportba.

De egy biztos a Fidesz kormány 98-02 között sokkal jobban támogatta a sportot mint az előző 8 éves garnitúra, ami 8 év alatt leépített mindent.
Pártszimpátiától függetlenül a következő kormányban bízhattok, hogy a sportra több fog jutni, mint az elmúlt 8 évben. Ez biztos!

Hajrá Magyarok!
@rol71: Ha így alakul, akkor tényleg bajban lehetünk, legalább Pire és Martz érkezéséig játszhatnának. Talán ha megkapjuk a rendezést, az motiválhatná az öregeket..Azt tudom kicsoda Palkovics, de kicsoda Cser?.)Komolyra fordítva,olyan nagy változást nem várok, ha adnak valamit, azt el is kell venni valahonnan, de ne legyen igazam.
Én nagyon nem szeretem itt ezeket a politikus dumákat. Már azt is furcsának találtam hogy egy politikailag egyértelműen elkötelezett online újság (igaz nem politikai témájú) cikkeit reklámoztad, de ez meg aztán végképp nem kell. Nem vagyok egy törzskommentező, de én úgy láttam hogy eddig itt ez nem volt divat, és nyilván nem sokat számít a véleményem, de azt szeretném hogy hogy ne is jöjjön divatba.
@1116001:Tervben van Vitya részéről!!
@galmat: Az a baj hogy ez csak a versenysportra fog elmenni, hogy lehessen mivel parádézni aztán.

Nem tartom szerencsés ötletnek, hogy egy pártpolitikus legyen a szövetség elnöke, aki ráadásul valószínűleg más magasabb pozíciót is fog kapni az állami apparátusban.
@HAnonymus:Ez a válasz kinek is szól?
@rol71: Mitől vagy ilyen jól értesült? Ha ilyen közel állsz a tűzhöz,elárulhatnál egy-két dolgot...
@Henry The Navigator:Itt nem írok már semmi "egy- két dolgot" mert anno megírtam párat és megkértek-jogosan-ne itt szellőztessünk dolgokat míg hivatalosan nem jelentik be!!
@1116001: Gőzöm sincs, miért és milyen infóból dobta be valaki Cser-Palkovics nevé MJSZ köv. elnökének ... :D Ez komolytalan kacsa... :)

Amúgy meg, szerintem annál kevesebbet nem lehet adni a sportra már, mint ami eddig ment, szóval ne féljetek már, és nem kell bedőlni vörös háttér előtt remegő szétplasztikázott voltpártelnöknő ijesztgetésének...

Nyugalom, a hokink jó úton halad, és ha csak két forinttal kap többet a jövőben, már jól jártunk.
@galmat:
Nem rájuk szavaztam:)
De sajnos más sportágnál voltak nagyon rossz tapasztalataim!
De hogy visszatérjek a hír címében szereplő témára én örülök, hogy visszakerültek az osztrákok, elvére legalább a fehérváriak A csoportos ország bajnokságában erősödnek tovább.
Az ukránok amúgy se voltak szimpatikusak 2008-ban se.
Jövőre meg megyünk mi is fel, remélem egy hazai rendezésű VB-n kiharcolva a feljutást a teltházas Papp László Arénában. :) csak lenne már jövő április.
@1116001: Ok, elfogadom és elhiszem ha volt más tapasztalatod, én talán arra próbáltam utalni, hogy ma új lapot kezdett az ország narancsos,vöröses,piros-fehér-es része is, és történt ami történt, reméljünk egy szebb és jobb jövőt, jelen esetben természetesen a hokira gondolok. :)
@rol71: Ennek ellenére megszellőzteted, ki lesz a szövetség leendő elnöke, mindenféle hivatalos bejelentés nélkül...
@galmat:
De nem vagyok semmi jó elrontója ha ő el tudja hozni a kánaánt, ám legyen:)
Néhány kérdés a politizáló bloggerekhez, csak a tények kedvéért és csak azért, hogy tisztán lássunk;
Nem az elmúlt nyolc évben lett "sztárolt" sportág a jégkorong erős szponzorokkal? Nem az elmúlt nyolc évben jutottunk fel az A csoportba? Nem az elmúlt nyolc évben alakult ki egy erős EBEL csapatunk? Nem az elmúlt nyolc évben jött létre egy elfogadható versenyzési keret a magyar klubcsapatoknak a MOL ligával? Nem az elmúlt nyolc évben fejlődött fel jelentős állami háttérrel a káposztásmegyeri jégbázis és vele egy új csapat a
Stars? Nem az elmúlt nyolc évben épült legalább hat fedett jégcsarnok, ahol most jégkorongcsapatok vannak? És véletlenül az elmúlt nyolc évben Fehérváron és Dunaújvárosban milyen színű polgármesterek voltak, akik a város nem kevés pénzügyi, erkölcsi támogatását adták a hokinak?
Csak azt kívánhatjuk, hogy ez a tendencia folytatódjék, és ne az 1998-2002 közötti hoki aszály jöjjön, mely korszak egyetlen jelentősebb hoki momentumát sem tudnám így kapásból felsorolni.
Hangsúlyozom, én nem politizálok, csak hokipoltizálok.
@exL:1: Hát nem értek egyet. Ugyan szarul játszottunk, de nem ez döntött.

(pár perce ide is írtam jegkorong.blog.hu/2010/04/23/ezuttal_lemaradtunk_az_a_csoportrol)

Szóval hol is kezdjem. Nemrégiben akadt a kezembe egy 98-as fehérvári vb jegy Mo-Korea. 2002-ben vettem a Mo.- Norvégon az első válogatott mezem. Kb. 25 éve nézem a tévében a magyar hokit (már amikor adták), szóval ha szakértő nem is vagyok, de nem a Ljubljanai hoki meccsek voltak életem első meccsei. Már a Britt meccs után is beszélgettük a lóburgeresnél, meg az egycsöcsűben, hogy volt pár furcsa ítélet, de nem foglalkoztunk külön vele. A döntő pedig katasztrófa volt. Tulajdonképpen elcsalták a meccset. Az első gól iszonyat potya volt, de emberhátrányból egyenlítettünk. Palkovics kiállítása vicc volt, addig kb. három szlovén mehetett volna két percre, de ami utána történt az botrány… Minden szarért kettő percet kaptunk, a szlovének meg bármit megtehettek. Ennek egyenes következménye lett, hogy a harmad végére nem mertünk ütközni, piszkálódni stb. A második harmad végén csak azért nem mentem a szállásra, mert megakartam tapsolni a fiukat… Ekkor egyértelmű volt, hogy az IIHF eldöntötte kinek kell felmennie. Ez a szlovén csapat korrekt bíráskodás mellett 10-ből 2 szer nyer szoros meccsen ellenünk (hazai pályán). Magyarországon egyszer sem… Biztos vagyok benne, ha a VB nem Kassán lett volna, mi nyerünk. Egyszerű politika, a szlovákok nem szerették volna ellopott magyar városunkat ismét piros-fehér-zöldben látni. Tény ami tény, biztos lett volna atrocitás Kassai utcákon hajnalban… Ezt az IIHF így védte ki. A meccsen néztem a lengyel és koreai játékosokat (plexi mögött figyelték az eseményeket), akik csóválták a fejüket a bírói teljesítményen. A harmadik harmadban a vonalbírót majdnem szétszedte Sator mester… Ez van. Csak hab a tortán, az egész jegymizéria, és az hogy a magyar szurkolók hangját a szlovén rendezők valamilyen szar szlovák sramlival nyomták el (ugye ez klubcsapatnál elmegy, de vébén). A Jugókra meg jellemző, hogy mikor a szállásra értünk az egyik ott lakó leányka megkérdezte hol voltunk (ugye mindenkit válogatott mez volt), - hát jégkorongon, - és nyertünk?, -nem, -kivel játszottunk?, -hát veletek, -jajj de sajnálom… (Pár éve ezt játszotta el egy tahó horvát gyerek Zágrábban, az elveszített kézi döntő után. Ő a jajj de sajnálom után bement a csarnok alatti kocsmában aztán továbbnézte a kézi meccs eredményhirdetését.)
Szerintem akkor jutunk fel legközelebb az A csoportba,mikor a foci válogatottunk kijut egy vb -re vagy eb-re,azaz nem mostanában.( max a rendező jogán )
A szlovák sramli, szlovén akart lenni.
@HAnonymus: Nem reklámot akartam csinálni, amikor bemásoltam a hoki témájú írásaim linkjeit, csupán azt szerettem volna, ha olyanok olvassák akiket érdekel; Ti hokirajongó társaim! Az online magazinunkban egyetlen forint sincs, úgyhogy semmit nem nyerek azzal, ha sokan olvassák csupán örömet okozott!
Azt elismerem, hogy politikailag elkötelezett vagyok, de szerintem minden sportbarátnak megdobbant egy kicsit a szíve, amikor a leendő kormányfő azt mondta, hogy a sportot stratégiai ágazatként kell kezelni! És ebbe a hoki is beletartozik.
@Döngi: "Egyszerű politika, a szlovákok nem szerették volna ellopott magyar városunkat ismét piros-fehér-zöldben látni."

Kettéfejelek egy betonfalat, bazdmeg.

Moderáljatok ki nyugodtan.
Elnézést, hogy maradok a politikai témánál, de OV a beszédében nem gyengén utalt a határon túli magyarságra és az üzenete valami olyat sejtetett h tartsanak ki, jövünk...
Na már most mivel megszerezték a kétharmados többséget, ez elég ahhoz, hogy bizonyos törvényeket, alkotmányokat és bármit nevetve módosítsanak, megváltoztassanak. Hogy a hokitársadalom szempontjából miért fontos ez? Talán megvalósul az, amit anno az eredménytelen népszavazás elsöpört, méghozzá az állampolgársági kérdést. Úgy sejtem a legfontosabb teendőik közt fog újra szerepelni. És ha igazam van és ezt meglépik, akkor az erdélyi jégkorong bázissal kiegészülve igazán nagy lehet a válogatási lehetőség, felvidékről nem is beszélve.
@HAnonymus: Bocs, betontömböt, úgy szöveghű.
mindenfelé sarkító véleményeket olvasok, urak (és hölgyek, már ha), szóval én az arany középútbsn gondolkodnék sirámok, indlatok és összeesküvés-elméletek helyett: a bíráskodás és a döntőn mutatott teljesítmény kiegészítette egymást, nem eézrt és nem azért, mindkettőért együtt vesztettünk. A szlovákiai politikát véletlen se keverném ide, főleg, hogy ha lettek volna is magyar-kiiktató szándékok, azzal az IIHF-ig érhetnének, másrészt ott is választások leszenk idén, és lehettek volna pragmatikus nemzetgazdaásgi indokok is, hiszen párezer magyar hokiőrült mindössze párszáz km-nyi távolságból hát nem kevés vendégéjszakát és elköltött eurót jelenthetett volna.
Most pedig, gondolom, építkezünk tovább, nem lesz látványos vérátömlesztés, egy-két idősebb nyilván leáll, más nyilván kikerül, a fiatalabbak meg jönnek, amikor jönniük kell. Nem történt tragédia. A poltika meg a jövőben, ha meg is próbál várat építeni ebből a kupacból, azt nem máról holnapra fogja. Hogy az új kormány akar épteni a sportra, el tudom hinni, hogy tud-e, kérdés. Ha igen, a hoki helye akkor se biztos ezen belül. Nem szabad erre várni. nem ettől épült eddig e a magyar jégkorong immár majd két évtizede. Az elmúlt évek csarnok- és csaatépítései éppúgy nem a leköszönt pol.garnitúra érdeme, mint a korábbiaké, a '920-es évek elejié az akkor feltűnt generáció, akik - mára tudjuk, látjuk - egy tlejesen új korszak hírnökei, sőt, hősei lettek. Ha adnak, hát nyilván nem szabad elszaladni előle. Gyökerestül felforgatni nincs miért és nincs mit: ha most a választásokon az elmúlt 20 évet, mint kudarchistóriát bírálták-bíráltuk el, akkor gondoljunk bele: az ország tulajdonképpeni egyelte sikertörténete ebben a korszakban a jégkorongunk, még a sport műfajon belül is (nézzük csak meg olimpiai szereplésünket - arról nem is beszélve, hpgy a meglévő-megmaradt sikerágazatok milyen múltba kapaszkodhatnak, ellentétben hokinkkal).
Úgyhogy csak részletkérdéseket kell tisztázni, mert az irány és stratégia, úgy vélem, adott. Inkább olyanra gondolok, hogy a megfelelő hadvezér küldte-e csapatát a harcba, muszáj-e okvetlen sztáredző, mi a felelőssége Satornak és miben (egy konkrét észrevételem: Pedró-ügynek miért kellett lennie, ki hibázott, ki módosított) - a sorok, motiváció kérdést boncolgatnmá tehát. A játékosokat nyilván nem eresztjük szélnek...
No bocs a csapongásért, késő van, elütésekért szinétn, lusta vagyok visszaolvasni... De még egy kérdés: jelenlegi vb-helyezések, így-úgy alakuló világranglista-helyezések alapján mit várhatunk (azaz kiket), körvonalazódik-e nagyjából a 2011-es csoportbeosztás?
920-as, az 90-es, ezért különsen bocs, mert érthetetlenné teszi...
@hokimoki: ez a dolog nem egészen így működik, természetesen. A kétéves/négyéves szabály a román-magyar kettős állampolgárokra és azokra is vonatkozik, akik mondjuk lemondanak a román állampolgárságról és magyar állampolgárrá lesznek. Márpedig az SC Csíkszereda, a Progym, a Brassó továbbra is a román szövetségnél van bejegyezve. Amúgy pedig nem az ilyen megoldások fogják megerősíteni a magyar hokit, hanem az, ha javulni fog a bajnokság. A munkát semmilyen állampolgársági törvénnyel nem lehet megspórolni.
@kispufi: Reálisan a következő csoport lehet jövőre, remélhetőleg hazai jégen: jobbik kieső az "A" csoportból, Magyarország, Japán, Hollandia, Korea, Spanyolország. Hangsúlyozom, hogy az én számításaim alapján.
@kerusz: Mikor írtok már egy kis Vb elemzést, beszámolót? Nagyon várjuk akkor is, amikor nem gördül a szekér!
@jabka: ez nem hangzana rosszul, thx. bár persze ha a kazah zúgna ide - vagy a német, dán -, az nem lenne olyan jó, mint egy olasz (esetleg norvég, francia); ezt nem erősorrendként mondom, hanem hogy feküdhet-e nekünk.
viszont a másik ágra meg összezsúfolódna ukrán, lengyel, brit, litván, észt? hát az ott megagiga csoport lenne... (csak ne keveredjünk ide)
@HAnonymus: Miért szerinted Szvatopluk által alapított ősi szlovák város? (1910-ben 75%-a magyar volt. Címere Árpádsávos címer a mai napig…)
@kerusz: talán annyiból lesz "könnyebb", hogy nem kell éveket várni az állampolgárságra. Meg nagyobb lesz a verseny a válogatottba kerülésért.
Ez pedig rákényszerít mindenkit a minőségi munkára. Amúgy ha ez az állampolgársági mizéria beigazolódna, valószínű érdekes szituval és problémákkal találná szemben magát az IIHF.
@Döngi: Teljesen igazad van, információid 100%-ban helytállóak!
@Döngi: Ja tényleg nem, igazad van. Bocs.
@jabka: Egészen jól elvoltunk eddig a politika nélkül itt a blogon, kérlek szépen ne hozd ide be, se a kétharmadot, se a Viktort, mint ahogy más se az Attilát meg a Gábort. Köszönöm, cikkeidhez további sportsikereket kívánok!
@budaijegesmedve: Most magamban inkább elszámoltam háromig és utána írok..
Ilyen szövegkiforgatást is újságíróktól szoktam csak látni komolyan.
Ahhoz, hogy a magyar hoki idáig jutott, ahhoz az elmúlt 8 év kormányának annyi köze volt, mint nekem ahhoz, hogy lesz-e ma eső. Szó szerint.
Ahhoz, hogy a magyar válogatott felkerült 2008ban az A csoportban, az érdem nagy része Kercsó Árpádé, ha ő nem olyan mentalitással, maximalizmussal neveli a generációt, sehol nem lennénk.
Ahhoz, hogy a fehérvári hoki itt tart, az pedig id. Ocskay Gábor érdeme, aki az egész életét a hokira tette fel.
Ha ott sok köze lenne a városnak a dologhoz, akkor már rég normális jégcsarnokban játszanának, mert ez a MINIMUM amit megérdemeltek volna a srácok...
A jégkorong abszolút nem lett sztárolt sportág itthon, fogalmam sincs ezt miért mondtad, az államtól az A csoportba jutásig vajmi kevés pénzt kapott, nézz át nyugodtan sportfinanszírozási adatok, meg esetleg kérdezz meg pár hokist, hogy ők mit gondolnak a kormányról, mint érintettek a szakmában. Ha játékos vagy, akkor elnézést kérek, de én nem ilyen véleményeket hallottam az öltözők világából.
Most hagy ne mondjam az, hogy a bizonyos budapesti közlekedési vállalat egyes emberei egyenként annyi pénzzel léptek le a zsebükben munka nélkül, mint amit a komplett hokiutánpótlás kapott az államtól, akkor miről is beszélünk kérem szépen??
De itt be is fejezem, mert reggelig tudnám sorolni a dolgokat, és még ki se tértem azokra az "erős szponzorokra"... csak pislogtam, mikor ilyet olvastam..hogy a főszponzor pannon milyen nagylelkű.. oké meghagylak ebben a hitedben, de én tudok egy s mást és az alapján mégnagyobb csoda és sportteljesítmény (nem politikai..) a Saporro-i csoda.

Namind1, remélem senkit nem sértettem meg ezzel, csak szerintem a demokrácia nem arról szól, hogy a mindkét oldalnak igaza van, hanem mindig csak EGY igazság van, amit örülök, hogy sokan felismertek most, maximum ezt nézheted két oldalról. De a tények tények maradnak, mégha "trükkök százai"-val próbálták eddig színezni őket... Sorry.
@M.Messier: Annyit tennék hozzá, hogy aki ígéreteket akar, az olvasson politikai oldalakat. Aki hinni akar, az járjon templomba. Az eredményekért dolgozni kell....
@M.Messier: Utolsó ilyen kommenttem volt nekem, a témát nem én hoztam fel, de úgy éreztem egy két dolog mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
Amúgy talán megbocsátható, hogy 4 évente a választásokkor politikai oldalról is nézzük a hokit, szerintem ettől nem kéne már egyeseknek a kardjába dőlnie, mert igenis lehet hatással a jövőben a hokira, ezért szabad és kell róla beszélni.
Nem kell félni,mert nem fog erről szólni minden hokis cikk kommentje, ahogy eddig se szólt.
@GUDAN: a 3 dolog nem különválasztható, sőt mind feltétele a sikernek.
A hokis aranygenerációnk talán azt az ígéretet kapta Kercsó Árpádtól, hogyha keményen dolgozol sokra viheted, ők ezt elhitték, és az életüket áldozták rá, hogy a "munkát" elvégezzék, és végül sikerrel jártak. :)
Az Ukránoknál a végére Varlamov ugyanúgy elvesztette a fejét, min ellenünk két éve, hehe:D
Az azért elgondolkodtató, hogy az osztrák hoki, ilyen, az országuk anyagi,gazdasági lehetőségeihez mérten is legalább háromszor több pénzből, mint amit mi erre a szponzoroktól és az önkormányzatoktól kapunk, hat profi csapattal, és további hat fél-profi gárdával, 5000-nél több felnőtt játékossal "csak" ilyen szűken volt képes nyerni.
Nekik ezzel a háttérrel a legjobb 12-14 csapat között kellene lenniük.
@galmat: azért nehéz azt elnézni, amikor valaki azt írja:
"Pártszimpátiától függetlenül a következő kormányban bízhattok, hogy a sportra több fog jutni, mint az elmúlt 8 évben. Ez biztos!"

....mint a kutya vacsorája! :)))))
@galmat: Vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy az első kettőből is meg lehet élni. Sajnos esetenként az élet őket igazolja....Nyilván ők nem jégkorongoznak :)
@galmat: Félreértettél, én csak annyit kérdeztem, hogy történt-e valami hoki ügyben az elmúlt időszakban. Hogy kinek milyen munkája van benne, azt nem fejtegettem.Kérem maradjunk a hokinál és a tényeknél. Hagyjuk a BKV ügyeit egy másik blogra, ott lehet erről sokat írni, olvasni.
A fejlődés HOKIBAN pedig igenis óriási, pl. ez a blog sem véletlenül mostanában jött létre és virágzik, nem a politika, hanem a megnövekedett igény és persze sok szerkesztői lelkesedés miatt. De valami ezt is kiváltotta.
Elöször is a központi állami büdzsében soha nem fogsz nagy tételeket találni, ez a dolog mindig helyi szinten lett megtámogatva, vagy éppen nem. Mondok példákat konkrétan is , remélem nem sokat tévedek.
Budapest Káposztásmegyer, Stars jelentős fővárosi segítséget kapott /az más kérdés, hogy akik vélhetően emögött ténykedtek, mennyire voltak prudensek/ Pesterzsébeten a helyi önkormányzat /polgármester/ segített. Újpesten is állami támogatásból megy a pálya, kicsit döcögősen,harcolni kell érte, de megy. Fehérváron a helyi önkormányzat,élén a polgármesterrel, bár sok helyre kértek pénzt erőn felül adott, elnézést de pofátlanság lenne ennél többet számonkérni, amikor a gazdasági helyzet ismert.És, hogy meg ne feledkezzünk róla a helyi,az Alba Volán, mint állami vállalat is adott talán egy keveset....
Dunaújvárosban a csarnok fenntartása, Miskolcon két jégpálya építése illetve üzemeltetése az önkormányzat érdeme, feladata tudtommal, egy különösen sújtott régióban.És ezek a magyar hoki igazi bázisai, a többi csak epizódszerepet vállalt illetve kapott./Debrecen, Kaposvár, Győr / Kercsónál pedig csak annyit mondanék, próbálkozott ő Zalaegerszegen, bocsánat mi lett a vége??? Ja és honnan indultak Kercsó nagyszerű tanítványai Ladányitól Hardiig, ki támogatta őket? Persze , itt az idő, lehet hoki ügyben /is/ országos , és majd helyi szinten is bizonyítani,várjuk érdeklődéssel, és
ha sikerül, nagyon fogunk örülni!
Ez most politikai poszt, töri szakkör, vagy hoki blog? Mindhez lenne nekem is véleményem, de csak az egyikhez teszem meg: Gratulálok az osztrákoknak, jövőre meg remélhetőleg mehet a szerepcsere! Hogy nevetnek rajtunk? Lehet. De, hogy érdekel-e engem személy szerint? Egy cseppet sem...
@sutyi2: en nem ertem hogy egy happy face ill sad face miert lenne nevetes....
Hello Mindenki!

Regi olvasoja, de uj regisztraltja vagyok a blognak. Eddig rendkivul orultem, hogy szinte teljesen mentes volt a politikatol, de amit most itt olvasok az elszomorit.
Mivel kulfoldon elek, nem sok lehetosegem van a Volan meccsein eloben szurkolni, azonban mindegyik kozvetitest nezem es meg egyszer se lattam egy politikust se a lelatokon. Plane nem dr.CSP-t, akit viszont annal tobbszor a pesti kepviselok hazabol "nyilatkozni".
Ami a sport tamogatasat illeti, nehogy kimeruljon abban, hogy Deutsch 5 milliardos beleptetorendszeret vegre beepitik a Puskas Stadionba! Megjegyzem halkan, hogy 5 milliardbol azert fel lehetett volna epiteni min. 1 jegcsarnokot is, ami mar uzemelne legalabb 8-10 eve!
Ebbol a szemszogbol nezve viszont elkepzelheto, hogy sokkal nagyobb esellyel lehetne a poszt cime az, hogy pl. "Ausztria mellett Magyarorszag is visszajutott az A csoportba"...
Bakker egyesek már majdnem sírnak, hogy 10 000 hírnél 3-nál a politikát is bedobja valaki a kalapba. Csak kíbirjátok már, hogy akkor annál a 3 hírnél nem kommentelgettek, ha nem érdekel ennyire a politika...
@sutyi2: Akkor maradjunk az aktuálhokinál.Az osztrákoknak én is gratulálok, de Neked sutyikám miért okozna boldogságot, ha ők kiesnének jövőre?
Csak nem valami történelmi sérelmed van???Vagy az a baj, hogy bevették a Volánt a tutiba??
Mert EBEL szereplés nélkül szerinted hol lenne a magyar válogatott??? Visszanézheted...Ja bocs ez megint történelem:-))
@budaijegesmedve: Kicsit irigykedem a fehérváron élőkre. Fantasztikus hangulat van minden EBEL meccsen, és legalább van komolyabb bajnokságban is meghatározó csapatunk, bár ezt kicsit a többi csapat biztos úgy érzi, hogy kirakat a fehérvári gárda, na de legalább egy van, ami ki tudunk tenni európában. :)
Személy szerint sokkal jobban örülök egy osztrák feljutásnak,mintsem egy ukránnak.
@galmat: Nem bírjuk ki. Politikamentesen is lehet (és kell is) beszélni az állami szerepvállalásról.
@budaijegesmedve: @fradigy: Enyhe félreértés, de hagyjuk is...
@DonCsocso: Ha csak a tv előtt nézed, akkor honnan tudod megítélni, hogy ki van ott a meccseken? Én nem egyszer láttam, (ahogy Te nevezed dr. CSP), sőt egyszer még a Navracsics Tibort is hozta magával. Viszont a polgármestert nem igazán láttam a meccseken. Az igazsághoz ez is hozzátartozik.
@hugi1971: Szia, jelentem, én nagyon sokszor láttam a polgármestert a helyszínen, és nem csak mostanában....Méltatlan vele szemben egy ilyen igazolási jelentés, amúgy hoki ügyben még a parlamentben is másként szavazott, mint ahogy előírták neki, de hidd el, ez volt a legkisebb érdeme a fehérvári hokit illetően
süti beállítások módosítása