HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jöhet a magyar–szlovén döntő a vb-n

2010.04.21. 19:06 F. Kapus

Nehéz, de nem nagyon nehéz mérkőzésen vertük Nagy-Britanniát a ljubljanai vb negyedik fordulójában. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban és a harmadikban egyet-egyet szereztünk, 2-0-ra nyertünk. Ellenfelünk a végén egy büntetőt is kihagyott. Két fanatsztikus kapusteljesítmény közül Hetényié volt a jobb, két, a mérkőzésre minden idegszálával koncentrálni tudó csapat közül a magyar volt erősebb, ügyesebb, gyorsabb, győzelemre érettebb. A második világháború utáni magyar hokisztori harmadik feljutásról döntő mérkőzését játsszuk pénteken. Tokaji Viktor már nem játszhat a tornán.

Az olimpiai döntő óta tudjuk, a játékvezető-küldés tekintetében bármi megtörténhet. Akkor a Kanada–Egyesült Államok döntőt kanadai bírók vezették. A mai eset némileg enyhébb, de mégis furcsa volt, hogy legnagyobb riválisunk, Szlovénia adta a három sípos embert. Ezzel együtt tökéletesen vezették a mérkőzést, szinte észrevétlenül.

Jól kezdtünk, sok jó lövésünk volt, de az első ziccer ellenfelünk előtt adódott, a brit csatár egyedül maradt Hetényivel szemben, de kapusunk remekül szúrt ki a pillanatnyi technikai megingást kihasználva. Első emberelőnyünk valamirevaló helyzet nélkül telt el. Első nagy helyzetünk Magosi remek alakítása után jött össze, szabálytalanul sem tudták megállítani, passza után Sofron lövésébe beleugrott egy védő. A második előnyben már több lehetőségünk volt, de igazi ziccerünk nem akadt.

D  FO20100421010

Nem lehet azt mondani, hogy nekünk ugrottak a britek, mi uraltuk a mezőnyt, de azt sem állíthatjuk, hogy az ő akaratuk nem érvényesült. Tördelték a játékot, lassították az iramot, a támadás lehetőségét esetenként hosszú percekre feladták a biztonságos védekezés érdekében. A harmad második felében többször is közel álltunk a gólhoz, emberhátrányban is legalább kétszer veszélyeztettünk. Ha nem ki-ki meccs lett volna egy vb-n, azt is írhattuk volna, nem tűnt úgy, hogy van okunk félni ettől a brit csapattól. Amikor kellett, Hetényi mindig magabiztosan védett, megnyugtató volt látni határozottságát.

A második harmad ugyanebben a ritmusban folytatódott. Az első nagy lehetőség előttünk adódott, Ladányi remek sarokmunkája után Vas Márton lőhetett, Murphynek szerencséje volt. Az első szólószerűség viszont ismét a briteké lett, Phillips helyzeténél Hetényi ismét a legjobb megoldást választotta, megfogta a közeli lövést. Kontroll alatt tartottuk a meccset, de ahogy telt az idő, érződött, egyre nagyobb a jelentősége annak, melyik csapat szerez vezetést. 4 a 4 ellen Palkovics lőtt meglehetősen nagy helyzetben a kapusba, sok kis lehetőségünk volt, igazán nagy nem. Tiszta lövésük inkább nekik akadt.

Tokaji a palánknak ütközve megsérült, bement az öltözőbe, úgy tűnt, a kezével van baj. Később kiderült, kificamodott a válla, amit helyreraktak, de ezen a mérkőzésen már nem játszhatott, sőt legfrissebb híreink szerint már aligha léphet jégre a tornán. Ezalatt Palkovics Krisztián a vb-n eddigi legszebb megmozdulásainak egyikét hajtotta végre, klasszismegoldással hozta helyzetbe a nem kevésbé ügyes húzást választó Fekete Dánielt, aki ki sem tudott bújni védője mögül, de botját előre tartva megszerezte a vezetést. Szirányi jogos kiállítása alatt Ladányi ziccerben szépen mentett bottal.

Mintaszerűen segítették egymást védekezésben játékosaink, jók voltak a tolódások. Érezhetően zavart okozott hátul a legjobb védőnk elvesztése. Negyven perc alatt egyértelművé vált, hogy a britek nem tudják érvényesíteni híresen kemény játékstílusukat, ebben legalább olyan jók voltunk, mint ők. Igaz, cserébe a mi gyorsaságunk sem hozott eredményt a kívánt mértékben. Technikai fölényünk megvolt, de a döntő szituációkban hiba vagy pech jött közbe.

D  FO20100421014

Palkovics lépett volna ki a záró húsz perc elején, de szabálytalanul meg tudták állítani. Felpörögtek a britek, kijöttek a biztos védekezésből. Több nagy helyzetet kialakítottak, egyszer még Hetényin is átment a korong, de a 29-esünk hátranyúlt, és még a vonal előtt megfogta. És amire mindenki várt, amiért lassan egy ország szurkolt, bekövetkezett: Magyarország egyik legjobb jégkorongozója, Palkovics Krisztián megszerezte első gólját. Olyan volt a találat, amilyennek lennie kellett, tiszta lövőhelyzetben csatárunk elsőre elütött a korong felett, amely azonban előtte maradt, és másodjára a bal alsóba bombázott. Nem dőlt el a mérkőzés 2-0-nál, ez nyilvánvaló volt, de jót tett a lelkünknek a találat. Nagy-Britannia kénytelen volt feladni védekező hangsúlyú játékát, ezáltal sokkal több hely maradt a magyar támadásoknak, sorra jöttek az újabb helyzetek.

Nem lőttük be őket, ezért majdnem büntettek a britek. Előbb óriási kapuvasat lőttek, majd kétszer a jobb alsó saroknál hárított Hetényi, először is fantasztikusat védett, a másodikra nincsenek jelzők. Ekkortájt megállapíthattuk, hárommérkőzésnyi ideje nem kapott gólt Magyarország a vb-n. A védekezésünket némileg megzavarta, hogy ellenfelünk öt emberrel a támadásra koncentrált. Ez mindent vagy semmit játék volt, mert amikor korongot szereztünk, szinte szabadon támadhattunk. Egy ilyen esetben Vas Márton egyedül lépett ki, de a szóló végén fonákkal mellé emelt, három és fél perccel a vége előtt. Nem sokkal később Chambers lábon szúrta Horváthot, ezért 5 perc nagybüntetést és végleges fegyelmit kapott. Az utolsó perceket így emberelőnyben játszottuk végig.

Elkényelmesedtünk, és ennek kisebb gond lett a vége. 18 másodperccel a vége előtt korongot vesztettünk, a britek szólózhattak, de szabálytalankodtunk, büntető lett a vége. Ashley Tait rávezetését Hetényi Zoltán védte. Időközben Horváth András szerencsére visszatérhetett a jégre. Zsinórban a harmadik mérkőzésünket nyertük nullára. Az első négy nap legmeggyőzőbb teljesítményével Magyarország hibátlanul áll az élen. A legjobb játékos díja rég volt ennyire magától értetődő, szerdán nem volt különb a Hala Tivoliban Hetényi Zoltánnál. 2-0-s győzelmünk megérdemelt, ha voltak is szerencsés pillanataink.

Ezek után a képlet teljesen egyértelmű. Az a csapat, amely az utolsó forduló Szlovénia–Magyarország mérkőzésén akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban a másik fölé kerekedik, feljut az A csoportba, a legjobbak közé. Ehhez persze a házigazdáknak ma este még le kell gyűrniük a várakozáson felül teljesítő Dél-Koreát.

Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került. A mérkőzésre szeretett volna visszajutni, de nem lehetett, ezért a szálláson pihenve nézte a közvetítést. Talán mondani sem kell: legnagyobb riválisunk, a szlovén válogatott felszerelésese segítette a magyar csapat munkáját délután. Kéri Rudolf hozzállását mutatja, hogy a második harmadban mégis feltűnt a jégcsarnokban.

Ted Sator magyar szövetségi kapitány: "Először is gratulálok a brit csapatnak, a 2007-es VB óta ők fejlődtek a legtöbbet. Szerencsére láttuk a szlovének elleni meccsüket tegnap este, sokat tanultunk belőle. El kell mondanom, hogy ma este talán nem is nyertünk volna, ha Hetényi Zoltán nem véd olyan nagyszerűen."

Hetényi Zoltán, a mérkőzés legjobbja: "Először is köszönöm az edzőknek a bizalmat, hogy én lehetek az első számú kapus. A célom mindig az, hogy kapott gól nélkül zárjak egy mérkőzést, ezzel adhatom a legnagyobb támogatást a csapatnak a győzelemhez. Nagyszerű élmény ennyi magyar szurkoló előtt játszani, szinte hazai pályán küzdünk, ez nagy előnyt ad nekünk a többiek ellen."

Paul Thompson brit szövetségi kapitány: "Nagyszerű meccs volt. Az ellenfelünknél volt egy kiemelkedő kapusteljesítmény. Megérdemeltünk volna egy gólt, a helyzeteink meg is voltak ehhez, de Hetényi Zoltán mindent védett. Nem jól kezdtünk, de aztán összeszedtük magunkat, kemény ellenféllel szemben nagyszerűen helytálltunk. Soha nem adjuk fel, ma is az utolsó pillanatig küzdöttünk. A brit hoki fejlődik, rengeteg tehetséges fiatal játékosunk van, szeretnénk rövid időn belül megnyerni az ilyen mérkőzéseket."

Jonathan Weawer, a mérkőzés legjobb brit játékosa: "Kedd este nagyszerű meccset játszottunk a szlovénokkal, és ma mi voltunk a fáradtabbak. Ennek ellenére voltak nagy lehetőségeink, a magyar kapus kiválóan védett. Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma. A különbség a szlovénok, a magyarok és miközöttünk a válogatottban szóba jöhető játékosok számában van, nekik minden posztra több használható emberük is van."

Danny Meyers hátvéd: "Nagyon kemény mérkőzés volt, a magyaroknak legalább olyan jó csapatuk van, mint a szlovénoknak. Számítottunk is erre, mégis sajnáljuk, hogy ez lett az eredmény. 1-0 után rengeteg helyzetünk volt, az egyiknél át is csorgott a korong Hetényin, mégsem született gól. Sajnos utána fél percen belül kaptuk a másodikat, így 1-1 helyett 2-0 lett. Mindent megpróbáltunk, mindent kiadtunk magunkból. Megérdemeltünk volna egy gólt, de a magyar kapus egészen kimagaslóan védett."

Divízió 1-es világbajnokság, Szlovénia

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Magyarország 4 4 - - - 20-2 12
2
Szlovénia
4 3
1 -
-
25-9 11
3
Nagy-Britannia
4 2 - 1 1 9-8 7
4
Lengyelország 4 2 - -
2
13-11 6
5
Dél-Korea
4
-
-
- 4
8-19 0
6 Horvátország
4 -
- - 4 2-28 0

238 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@qwertzuiop05: Eredmény? Remélem Hasek bajnok lesz!
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA
4:1 (3:0, -:-, -:-)
Muršak 5., Kranjc 7., Tičar 13., Pretnar 28.; Kim 21.
@bojl: Vagy fáradt vagyok vagy hülye de nem értem mit akarsz? De mindegy egy ilyen nap után:)))
@kapusLaci: Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került. A mérkőzésre szeretett volna visszajutni, de nem lehetett, ezért a szálláson pihenve nézte a közvetítést. Talán mondani sem kell: legnagyobb riválisunk, a szlovén válogatott felszerelésese segítette a magyar csapat munkáját délután. Kéri Rudolf hozzállását mutatja, hogy a második harmadban mégis feltűnt a jégcsarnokban.
@kapusLaci: utolsó bekezdésben benne van, hogy mi van Kéri Rudolffal:

"Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került."
@F. Kapus: köszi, igyekeztem visszaadni az itteni kommentátorok benyomásait, amikor magyar hokit közvetítenek :)
Sajnos ma melóztam a meccs idején, de a döntőre megpróbálom összekapni magam és végigkommentelni a meccset - a cseh szpíker után :)))
@Csehszlovák Kém: Bár utólag fogom olvasni, de előre is köszönöm :)
@kolbászbableves: Nemrég váltottam sms-t vele,egy szot se szolt nekem,igaz nem erössége a panaszkodás.De majd pénteken megkapja a magáét:))
Egyszerűen csodálatraméltó a teljesítménye a jégkorong-válogatottunknak!

Az elmúlt 10 évet végigböngésztem (olimpiákkal együtt), az első két osztályban nem volt arra példa, hogy valaki három egymást követő meccsen is kapott gól nélkül zárjon!
Kíváncsi lennék, hogy a modern hoki történetében volt-e erre példa és ha igen, hányszor (és legutóbb mikor).

Nekünk eme három meccsen 16:0 a gólarány, összességében 20:2, félelmetes!
A kapus és védekezési teljesítményünk szinte példa nélküli.

Az első meccs után fanyalgóknak pedig üzenem, Hetényi Zoli maximálisan helyettesíti Szuper Levit!

A himnuszt rég álltam ennyire libabőrösen végig, eme himnusz-zenét kellene itthon is adni.

A péntek esti meccs félelmetes lesz, előre is borzongok tőle.

A böngészés közben néztem, 2001-ben tértek rá az alsóbb osztályokban a divíziókra, kár, nagyobb színvonal volt az egységes mezőnyű B, C és D vébéknek.
Jó lenne, ha egyszer ez visszatérne (többedjére írom, nagyon jó lenne), a 12 csapatos D1, D2 és amennyi csapat összejön típusú D3 (régebben B, C és D) vébéknek sokkal nagyobb rangja lenne.
@Tengereczki Pál: Köszönöm a hirt!A cikket még nem olvastam el,csak a kommenteket.
Biztos vagyok benne hogy a csapat mellett fog állni a cserepadon,és az öltözöben,Ö nem adja könnyen fel!De egy biztos ráférne egy jo pihenés,esetleg kikapcsolodás.
Rudi a nyáron megyünk a Glocknerre,ugy érzem az jot tesz neked:))
@kapusLaci: A harmadik meccs 48. percében 4:1 a Pardubicének. Összesítésben 2:0 Hašekéknak. A Dominátor SO-t csinált a második meccsen.
NAGY GRATULAAAAAA
HETÉÉÉNYI ZOLI HETÉÉNYI ZOLI!!!!
:-)))

A vérnyomásom cca 200 lehett :-))))
Pénteken pedig remek hangulatban várhatja a vörös veszedelmet :-))
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!
@Snow-ice-hunter:
Hát rangja az lenne, de gyilkos egy mezőny jönne a nyakunkra. UKR, AUT, SLO, és idén még nincs is igazi "nagy" csapat a Div. I-ben. Sok esélyünk nem lenne feljutni.

Csak szerintem volt egy szar rakkolós meccs? Amilyeneket mi játszottunk anno pl. Norvégia ellen. Mondjuk akkor lelkendeztem, hogy micsoda fegyelmezett catanaccio : )))

Döntő a helyszínen, juhé! : )))
hajrá fiúk, nagyon szorítunk! mondjuk legyen holnap 6-3, mint a fociban, '53-ban!
@qwertzuiop05: Bizony szerettem volna elmenni Pardubicébe,meg is lenne a lehetöség rá,két szezont huztam le egy ottani sráccal egy csapatban.De hát minden az idön mulik,pedig egy közös fotot a Dominátorral,az nem lenne semmi.
Remélem nem hagyja abba,jövöre talán összejön...
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA
5:2 (3:0, -:-, -:-)
Muršak 5., Kranjc 7., Tičar 13., Pretnar 26., Šivic 33.; Kim 21., Song 36.
ezt a szlovén csapatot szerintem könnyen verhetnénk itthon vagy egy semleges helyszínen, nem lehetetlen Szlovéniában sem, hiszen a helyszínen szurkoló magyarok miatt már-már olyan lesz, mint ha nem is otthon játszana a szlovén csapat. Elég sok gólt kapnak tényleg, de sajnos sokat is ütnek, na de mi e állunk hadilábon a góllövéssel és mi még védekezni is tudunk.
@Von Siebenbuergen:

Bizony, lehengerlő a kapott gól nélküli három meccs (ld. előző írsom).

Az lehet, ám akkor igazi rangja és értéke lenne a B-vébének is.
Ott az általad említett idei négyesből csak kettőt kellene megelőzni, hisz két csapat menne fel.
Azaz csak eggyel többet.
Ez nem esélyünk sincs kategória.
@is: Aranyfocicsapat,Aranyhokicsapat
Aki lemaradt volna a közvetítésről, Sport2-n most megy az ismétlés!
Azért nem kis elismerés Hetényinek, hogy mindenki őt dicséri, az ellenfelek is, remélem megmarad a forma, és mindent véd a szlovénok ellen is, nagy GRT a csapatnak. Az emberelőnyös szituációkon volna viszont mit javítani, kevésszer lövünk a két perc alatt szerintem, lassan állunk fel.
Gigantikus csata volt a mai. 2-vel mentünk, mégis úgy izgultam, mintha mi állnánk vesztésre. Nagyon erősek az angolok - valljuk be 1-2 gól bennük volt, ha Hete nem ekkora király ma, még izgalmasabb lett volna a vége...

16-0 az utolsó 3 meccs... egy álom. Az 1000 szerencsés között lehetek pénteken, előre izgulok, remegek, már most ordítok magamban, mi lesz ott, te jó ég... Biztos vagyok benne, hogy utolsó leheletig küzdelem lesz és csodás játék. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
Megiszteltetés :)

Kis színes, amivel persze újat nem fogok mondani. Igaz, kicsit igazságtalan is a pillanatnyi helyzet, mert jelenleg is megy a CTV4-en a Vitkovice-Pardubice cseh Extraliga rájátszás bajnoki döntője - épp 1:4 az állás, Hasek kapott egy gólt!!! - és valószínűleg megvan a cseh bajnok, szóval ennek az eseménynek az árnyékában próbáltam valamit találni cseh hokioldalakon a mi csapatunkról is - de nem találtam semmit. Persze, lehet én kerestem rossz helyen, de valószínűbb, h nem érik el a cseh ingerküszöbét a divíziós küzdelmek, főleg, hogy korosztályos világbajnokság is zajlik a nemzetközi porondon, ugyebár.
csak gratulálni tudok, a vizilabdások mellett a legszimpatikusabb (és egyben legeredményesebb) válogatottunk a jégkorongos. le a kalappal.
@Snow-ice-hunter: Azon nem veszünk össze, hogy király kis torna lenne, csak szerintem hangyányit erőn felül kellene teljesíteni (tudom, most is) : )
@Csehszlovák Kém:
Na ott speciel nem nagyon kellett elveszniük a sikerélményben : )
@Tengereczki Pál: egyre tisztábban látszik, hogy az első negyed nyerése = lesz a teljes meccs nyerésével, meglátjuk...
Szegény Tokaji :(
Ott leszek a zászlónál, ha már nem lehetek ott :)
MAGYAROK!
@ice machine: az ott az a szlovén főváros, de ha hangosak lesztek, akkor egy kicsit Budapest is lehet belőle, mindenki ordítsa be a korongot, és nincs probléma :)
@ice machine: Jól látod. Ha kinti dobásokkal megzavarjuk őket rögtön az első negyedben, utána nagyobb terület lesz a centereknek : )))
SZeretnék érdeklődni,hogy nem tud véletlenül valaki Gödöllő-Szada-Veresegyháza környékén nyilvános csoportos meccsnézős akármit? :)
Ózdról megyek tesómékhoz(eddig 80%) és nincs tv náluk....
@Von Siebenbuergen: Saját fészkembe nem szarok, de köszönöm az észrevételt :P
@Von Siebenbuergen:

Ez igaz, ám ez feljutás nélkül is erősítené hokinkat.

Na mindegy, úgy se efelé hajlanak a dolgok, hanem épp az elitista törekvések felé...
@Ma@Maestro: Örülök észrevételednek,a vizilabdásoknak mindig is szurkoltam!
@sajby25: Gödöllő:Zsoldos söröző,Egyetem:agymosoda,katlan,egyetemi presszó.
Camelot söröző,Pizza Palazzó
@rihiranta&rantasila: És itt a hoki meccs fog menni vajon vagy foci őröltek az emberek? :)
Hoki,az egyetemen biztos és a Zsoldosban is.
@rihiranta&rantasila: Köszönöm :)
@sajby25: aahhh, az NEM Veresegyháza! Hanem Veresegyház! :D :D Állandóan elrontják a MÁV bérleten is a jegypénztárban.. :D Szúrta a szemem, mert általában elrontják a nevét. :D Sorry.
@sajby25: Amúgy Veresegyházon a tóparti sörsátorban néztem már focimeccset kivetítőn, de most nemtudom péntek konkrétan mit fognak adni ott.
Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Elérték a srácok amit mindannyian reméltünk, hogy az eddigiek nem számítanak majd pénteken. Ha pénteken nem nyerünk,akkor semmit sem ért az eddigi magabiztos játék. Remélem nem fogunk megtörni a végén. Tokaji sérülése nagyon rosszkor jött. Várható volt hogy a brittek " kicsinálnak" valakit.
Pénteken meg kell tenni az utolsó nagy lépést!

Hajrá Magyarok!!
@galmat: Nem gond:)
Nekem az a lényeg,hogy a hokit tudjam nézni. :D
8:3-ra nyertek a szlovének
@rihiranta&rantasila:
Nem meglepő,most biztos örülnek,hogy nagyobb lett a gólarány :)
NEm lesz semmi az a péntek este.
@najsport: szerintem teljesen perfektül beszélsz magyarul...
@rihiranta&rantasila: Egyetemen a Hídláb Tanszék (kocsma) felújítás alatt van, pedig ott LCD nagyképernyős tv van (tavaly ott néztem csoporttársammal az UTE-AV19 döntőt :)). 8-as előadóban (kocsma) van 2 tv is, de mind a kettő kisképernyős CRT. Katlanban és az Agymosodában nincs tv, vagy legalábbis én így tudom.
@silac: Ez a kicsinálás, alattomos játék mára már védjegyük lett.
amerikabol tudtam nezni a sport2-t
leragtam a kormom, en meg 18 mp-vel avege elott sem voltam biztos, ha belovi es lehozzak a ,kapust.....
mert nem voltunk jobbak, csak mi lottuk a golokat
szlovenia az eselyesebb, nalam 60-40 % a hazai palya miatt
de ukrajna is eselyesebb volt
mindent bele
@hagyma: Szerintem pedig jobbak voltunk.
@Borsy:
2 gollal es egy kapussal mindenkeppen
lehet valahol kapuraoves szamot nezni, vagy korongbirtoklast
nar utobbi azt hiszem lehetetlen
maradjunk annyiban egyenlo erok kuzdelme volt
ezzel meg ertekesebb a gyozelem
bizom benne penteken is adja a sport2, csak estere megyek melozni
igazan megneznem es nagyon drukkolok
mindig kicsit pesszimista voltam, vagy ovats, most is az jar a fejemben, hogy nem lehet gol nelkul behuzni meg egy meccset
na mindegy tulajdonkeppen azonos mutatokkal megyunk neki a dontonek
nalam tovabbra is 40-60 %, de mer' ne nyerhetnenk?
@Von Siebenbuergen: Te is jól látod, minő meglepő! ;) pontosan a centermunkából kéne nyomnunk erőteljesebben az elején, én nem hiszem, hogy akkor komoly baj lehet az első negyedben (de akár később)

Talán felelőtlen, gyerekes, haszontalan. Mindegy. A "nagy" kérdésem: ha tippelni kéne, mennyi esélyt adnátok egyik ill. másik csapatnak pölö %-osan kifejezve a DÖNTŐBEN (de szép is leírni:)) ? Tudom, hogy komolytalan, mégis. Itt az idő nagyot álmodni és a fiúknak újra nagyot tenni!
Saját tipp-szerűség: 60-40 ide ;)
@hagyma: 35-34 a kapuralövések száma briteknek.
Itt meg a teljes stat:
stats.iihf.com/Hydra/225/IHM225911_74_3_0.pdf
BRAVÓ BRAVÓ BRAVÓ

Azt mondom a mai nehezebb meccs volt, mint a pénteki lesz! Ma kötelező volt nyerni, és minket nyomott a győzelmi kényszer. Pénteken a hazaik nem hibázhatnak, igaz MI sem, de a teher rajtuk lesz!

Meg tudják csinálni a fiúk és MEG IS CSINÁLJÁK!

JÉGKORONG TÖRTÉNELMI ESTE LESZ!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK
Szerintem mi jobb csapat vagyunk, de otthon játszanak. 50-50%.

MÁS

Hétvégére elutazunk társasággal. Nem tud valaki Szilvásváradon esetleg Bélapátfalván, végső estben Egerben olyan helyet, ahol TUTIRA van SPORT1?

Nagyon izgulok, hogy lemaradok. Nem élném tól.
@hagyma: Nézd meg a hírösszefoglalóban, még a brit játékos is azt mondja, hogy a jobb csapat nyert! Marha...
@vontod75:
thx
igen az jott le amit en is lattam egyenlo erok csataja volt/ neha nagyobb nyomast ereztem a kapunk elott mint a brit kapu elott, de ez mindegy, lenyeg hogy meg van/
hala egnek mi jottunk ki jobban belole
penteken meg tobb kell
Két jellemző eset a válogatottal kapcsolatban:
1. Szombaton a Korea elleni meccs után a kijárónál vártuk a csapatot. Megjelentek hárman rövid nadrágban, mentek futni, mi viszont - szégyen-gyalázat - nem ismertük meg őket. Viszont nem is kellett, mivel látták a nyakunkaban a sálat, ők köszöntek előre!!!
2. Szélig Viktorhoz odament egy srác aláíratni a mezét. Erre mi is elkértük a tollát, és aláírattuk a sálunkat. Mire a harmadik barátom észbe kapott, már eltűnk a tollas ember. Viktor mondta, hogy sebaj, majd a következő meccs után. Mondtuk neki, hogy sajnos mi még aznap hazamegyünk. Erre elment, és keresett valakit, akinél volt egy toll, amivel alá tudta írni a harmadik sálat is.
Azt hiszem, ezért tart itt a magyar hoki! (és ezért nem tart itt a magyar foci!!!)
@Tordapeti:
koszonom az ertekelesedet
szeintem is jobb csapatunk van, de ezen a meccsen barmi lehetett volna, tehat forditva is
nagyon nyomtak, foleg a vegen
de lehet elfogultan is nezni es marhazni
@hagyma:

Jonathan Weawer: "Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma."

No comment.
@Tordapeti:
en cak annyit akrtsam mondani kellett egy kis szerencse is meg egy qrwa jo kapus
aki ezt nem latta, az nem ezt a meccset nezte
ettol fuggetlenul megerdemelten nyertunk
/tudod en is a mgyaroknak drukkolok, mivel magyar vagyok, de ha az a kapuvas bemegy, nagyon meleg lett volna a pite, lsd a briteket a szlovenok ellen/
de ez csak dicseret, hogy egy igenis jo csapatot vertunk
penteken nagyon kell menni
SZÉP VOLT FIÚK!

55%-45% ide, és ehhez jön a hazai pâlya nekik... Az pedig majd a sporikon múlik!
@Zoli74: Hât igen, ezért szereti, becsüli, tiszteli mindenki ezeket a fiúkat! A kapitâny jeles példamutatâsa ez a kedves sztori, elismerésem, Vitya! Igazi példaképhez illö viselkedés! Néhâny fiatalabb hokis (név nélkül...), meg jónéhâny focista, és mâs sportoló tanulhatna töle még dolgokat...

TOKI! Jobbulâst, nagyon fogsz hiânyozni! :(
ja
es hagy legyek tovabbra is "ellenzeki"
le a kalappal a szloven birok elott, korrektul vexzettek, pedig ha kikapunk , mi kiesunk a kalapbol, es az a szlovenoknak jo
szoval beszeljunk akkor is ha korrektek, nem ha csak csalnak
ma korrektek voltak
nem tudom ki vezet penteken
valaki tudja?
amugy fantasztikus amit csinaltun mar eddig is
dontot jatszunk
volt felnivalo a lengyelektol meg abritektol is
es most itt az esely
egy meccs
Eddig kihoztunk mindent, ami az eddigi mérkőzésekben benne volt, gratulálok a csapatnak, profi hozzáállás, hogy 100-120%-ot (védelem simán hozta ezt a szintet) képesek hozni egy ilyen fontos tornán. A szlovénok ellen 50-50%, nagyon hasonló játékerővel rendelkezik a két csapat. Hajrá Magyarok!
@silac: Ha nem verjük meg a szlovénokat pénteken, akkor semmit sem ér az eddigi magabiztos játék? Nem így látom, az eddigi magabiztos játék felülmúlja a várakozásaimat, Sapporo után nem gondoltam volna, hogy nagy küzdelemben, de masszív, esélyes div.I.-es csapatként jutunk el már 2 év múlva egy ki-ki döntő meccshez. A magyar jégkorong töretlen fejlődését mutatja az eddigi magabiztos játék és ez nagyon is sokat ér.
Hetényi Zoli SZUPER teljesítménnyel rukkolt eddig elő a vb-n, biztos vagyok benne, hogy a szlovénok elleni sikerből is kiveszi a részét :-)

Egyúttal ezúton szeretném megkérni Spiller Urat, hogy nézzen utána, hogy volt-e olyan, bárki is állt volna a MAGYAR válogatott kapujában, világbajnokságon, három egymást követő mérkőzésen nem kapott gólt. (Ha Levire vetíti lehet benne kölyök egymásközti edzőmeccs is)...

HETÉNYI ZOLIIIIIIIIIIIIIIII :-)
Bocsi ha hülyét kérdezek, de ha döntetlen után megvernek minket a szlovének, akkor 13-13 pontos mindkettő, akkor mi dönt?
@Mr.Straw: akkor kiesünk, mert az egymás elleni eredmény
@AG 2.0: mármint nem jutunk fel. korán van :)
@Mr.Straw: Az egymás elleni...
Más
Nem tudom, hogy csak én látom-e így, de a fiatalok és a MOL ligások (fiatal MOL ligások :-) ) abszolúte nem lógnak ki ebből a csapatból, sőt...
nagyon szimpatikus nyilatkozatok
meg fogok dögleni az izgalomtol a szlovén meccsen :P:P
bármi történjen a döntöben, már az fantasztikus, h a feljutásért kb ki-ki meccset játszhatunk. ha most nem is jutnánk fel, majd feljutunk jövöre, ha jövöre sem akkor azután! a lényeg, h ott vagyunk, és remélem, h liftezni fogunk az Acsoport és a Divizio1 között, és pár éven belül ha a szakmai stáb továbbra is ilyen példa értékü munkát végez és a jégkorongozóink továbbra is ilyen folyamatos 120%os mentalitással játszanak ( ami sztem példátlan a magyar csapatsport elitben, ezért a kedvenc válogatottam a magyar jégkorong válogatott (persze a vizilabda mellett:P)) akkor meg is fogunk ragadni az A ligában és remélem,h jó meccseket játszhatunk majd:) azt hiszem kicsit túlságosan elöreszaladtam:P
Egyelőre verjük meg a szlovénokat, nagyon nehéz lesz...
@Csehszlovák Kém: Egyébként én éppen a cseh sport1 csatornán fogom nézni a magyar-szlovén meccset, mert máshol nem tudom nézni. Tehát Csehországban is közvetítik élőben. Eddig minden meccset közvetítettek, főleg a cseh Sport2 csatornán.
Nagyon fogok drukkolni a magyar csapatért, hogy jövőre Pozsonyban láthassam őket, remélem nem Kassán fognak játszani. ...avagy játszhatnak Kassán is, csak ott legyenek! Sok sikert.
A Szlovénok a meccseik első harmadában lövik meg azt az előny amivel aztán "utaznak"...

Ha elszállunk azzal, hogy "milyen jók vagyunk", meg, hogy "nyerni kell", főleg pl. egy Tokaji nélküli sor védelme is kihagyhat a nyomás alatt + 1-2 jótékony kiállítás nalunk és simán szívhatunk...

Csak akkor van esélyünk, ha az első harmadban nem kapunk gólt, mert akkor a 2-3 harmadban a kiegyensúlyozott és jobb erőben lévő sorainknak lesz esélye.
Nem vélelenül verték meg őket a britek az utolsó harmadban...

Ha az elsőben nem mennek el 2 góllal akkor lesz esélyünk...
pl. 1-2ben kikorcsolyázzák magukat 0-0-al, az utolsóban meg villan majd Palkovis ;o)
Sziasztok!
Ha van vkinél egy hely az autóban a holnapi meccsre jövet/menet, írjon nekem privátban, légyszi! Roppant helytakarékos vagyok :) Nagyon szépen köszi!
OFF: tud valaki megoldást arra, ha valakinek olyan jegye van a szlovén meccsre, amire az van írva, hogy csak szlovén állampolgárok részére érvényes? Magyarul is rajta van, ezt adták el nekünk Ljubljanában.
Mindent bele!!!Hajrá MAGYAROK!!!
@kapusLaci: Szia, Laci. Rudi már jól van, nemrég cigiztünk ketten a hotel előtt. Ezek az átkozott szlovének még a bárban sem engedik, hogy cigizzünk. :) De ezért pénteken nem bocsájtunk.
@hagyma: Két dologban is csatlakoznék hozzád.
1.,Finoman szólva is furcsának találtam,hogy szlovén hármas vezeti ezt a meccset,de minden előzetes félelmemre rácáfolva szinte kifogástalanul ,a szabályok maximális érvényre juttatásával és elfogulatlanul tették a dolgukat.Nyomát sem fedeztem fel inkorrektségnek,semmiféle a hazai csapatot esetlegesen segítő "hátsó szándéknak"velünk kapcsolatban!(még a szúrásért is köhögés nélkül kiróták az előírt büntetést)
2.,Bizony alakulhatott volna számunkra még izgalmasabban is a végjáték,gondoljunk csak a kapuvasra,vagy a büntető értékesítésére.Egy pillanatig nem éreztem a meccs folyamán,hogy nagyon nyeregben lennénk,annyira egyértelműen és biztosan abszolváljuk ezt a feladatot.
Gratulálok -Hetényit kiemelve- az egész csapatnak és nagyon sajnálom Tokajit,hogy nem lehet ott a-reményeink szerint-győzedelmesen megvívott döntőn!
HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!!
fiuklanyok! elertem a faszbukon, hogy a West Balkanban kozvetitsek a dontot. nyugati, skala aruhaz ha valaki meg nem tudna. mitszoltok? nem lenne jo hely egy kozos itthoni szurkolashoz?
FONTOS!! van valakinek otlete, hogy hol kozvetitik a neten online a dontot...ha valaki esetleg egy olyan orszagban van ahol oket egyaltalan nem erdekli..de engem mondjuk nagyon, koszi
@fradigy: hú ez jó! Hogy érted el???
@Deboer: tuti, hogy lesz stream.
www.ustream.tv/discovery/live/sports-hockey?order=most-views-all&top=day
itt fogod megtalálni, de az is tuti, hogy a jegkorongblog beharangozó cikke alatt belinkelik. (gondolom holnap)
A Legends-ben is adják, én ott fogom nézni (Petőfi tér 3, a Régiposta u. sarkán)
@kapusLaci: Szia Laci! Úgy hallottam, jól ismered a bécsi hokis helyeket. Lenne tipped arra, hol lehetne nézni a pénteki meccset?
Köszi, Szabolcs
Magosi Bálinttól ezúton is elnézést kérek akit tegnap a brit meccs után enyhén bódultan a "Zoli" keresztnévvel illettem. :)
Sziasztok! Ha esetleg érdekelne még valakit, lenne egy jegyem a szlovén-magyar meccsre, még a legelején vettem, úgyhogy nem kell a belépéshez semmilyen szlovén igazolvány. Hely: "C" szektor, 16. sor, 119. szék. Tel: 20-9689875 (6.30h. után). Üdv és HAJRÁ MAGYAROK!. Laci
Sajnos családi okból ma reggel feleslegessé vált 2 jegyünk az esti meccsre és szállás 2 fő részére péntekre és szombatra az Alibi Hostel-ben.
Külön-külön illetve egyben is elvihető.

Jegyek: 5000 HUF/db
szállás: ~12,5 EUR/főéj
www.alibi.si/hostels/alibi_cn27_hostel/

Ha vkit érdekel hívjon fel:
20-5353376, vagy 20-5610348

(Bocs a spamért, nem tudom ki mit olvas és szeretném ha megtalálná akinek van igénye...)
@lakota: A jegyet Inez 1 perc alatt leütötte, 2 főre a szállás továbbra is üres.

~12,5 EUR/főéj
www.alibi.si/hostels/alibi_cn27_hostel/
Hát nem vagyok egy nagy jéghoki fan de a mai mecset biztos hogy végigszurkolom. Hihetetlen hogy a Magyar hokis társadalom ilyen szűkös lehetőségek (most nem csak pénzre hanem inkább ember anyag és hokipályára gondolok)között most már hosszú évek óta világklasszis eredményt ér el! Nagyon nagy tisztelet mindenkinek aki hokizik! kár hogy én kurvára utálok korizni :-))))))
süti beállítások módosítása