HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jöhet a magyar–szlovén döntő a vb-n

2010.04.21. 19:06 F. Kapus

Nehéz, de nem nagyon nehéz mérkőzésen vertük Nagy-Britanniát a ljubljanai vb negyedik fordulójában. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban és a harmadikban egyet-egyet szereztünk, 2-0-ra nyertünk. Ellenfelünk a végén egy büntetőt is kihagyott. Két fanatsztikus kapusteljesítmény közül Hetényié volt a jobb, két, a mérkőzésre minden idegszálával koncentrálni tudó csapat közül a magyar volt erősebb, ügyesebb, gyorsabb, győzelemre érettebb. A második világháború utáni magyar hokisztori harmadik feljutásról döntő mérkőzését játsszuk pénteken. Tokaji Viktor már nem játszhat a tornán.

Az olimpiai döntő óta tudjuk, a játékvezető-küldés tekintetében bármi megtörténhet. Akkor a Kanada–Egyesült Államok döntőt kanadai bírók vezették. A mai eset némileg enyhébb, de mégis furcsa volt, hogy legnagyobb riválisunk, Szlovénia adta a három sípos embert. Ezzel együtt tökéletesen vezették a mérkőzést, szinte észrevétlenül.

Jól kezdtünk, sok jó lövésünk volt, de az első ziccer ellenfelünk előtt adódott, a brit csatár egyedül maradt Hetényivel szemben, de kapusunk remekül szúrt ki a pillanatnyi technikai megingást kihasználva. Első emberelőnyünk valamirevaló helyzet nélkül telt el. Első nagy helyzetünk Magosi remek alakítása után jött össze, szabálytalanul sem tudták megállítani, passza után Sofron lövésébe beleugrott egy védő. A második előnyben már több lehetőségünk volt, de igazi ziccerünk nem akadt.

D  FO20100421010

Nem lehet azt mondani, hogy nekünk ugrottak a britek, mi uraltuk a mezőnyt, de azt sem állíthatjuk, hogy az ő akaratuk nem érvényesült. Tördelték a játékot, lassították az iramot, a támadás lehetőségét esetenként hosszú percekre feladták a biztonságos védekezés érdekében. A harmad második felében többször is közel álltunk a gólhoz, emberhátrányban is legalább kétszer veszélyeztettünk. Ha nem ki-ki meccs lett volna egy vb-n, azt is írhattuk volna, nem tűnt úgy, hogy van okunk félni ettől a brit csapattól. Amikor kellett, Hetényi mindig magabiztosan védett, megnyugtató volt látni határozottságát.

A második harmad ugyanebben a ritmusban folytatódott. Az első nagy lehetőség előttünk adódott, Ladányi remek sarokmunkája után Vas Márton lőhetett, Murphynek szerencséje volt. Az első szólószerűség viszont ismét a briteké lett, Phillips helyzeténél Hetényi ismét a legjobb megoldást választotta, megfogta a közeli lövést. Kontroll alatt tartottuk a meccset, de ahogy telt az idő, érződött, egyre nagyobb a jelentősége annak, melyik csapat szerez vezetést. 4 a 4 ellen Palkovics lőtt meglehetősen nagy helyzetben a kapusba, sok kis lehetőségünk volt, igazán nagy nem. Tiszta lövésük inkább nekik akadt.

Tokaji a palánknak ütközve megsérült, bement az öltözőbe, úgy tűnt, a kezével van baj. Később kiderült, kificamodott a válla, amit helyreraktak, de ezen a mérkőzésen már nem játszhatott, sőt legfrissebb híreink szerint már aligha léphet jégre a tornán. Ezalatt Palkovics Krisztián a vb-n eddigi legszebb megmozdulásainak egyikét hajtotta végre, klasszismegoldással hozta helyzetbe a nem kevésbé ügyes húzást választó Fekete Dánielt, aki ki sem tudott bújni védője mögül, de botját előre tartva megszerezte a vezetést. Szirányi jogos kiállítása alatt Ladányi ziccerben szépen mentett bottal.

Mintaszerűen segítették egymást védekezésben játékosaink, jók voltak a tolódások. Érezhetően zavart okozott hátul a legjobb védőnk elvesztése. Negyven perc alatt egyértelművé vált, hogy a britek nem tudják érvényesíteni híresen kemény játékstílusukat, ebben legalább olyan jók voltunk, mint ők. Igaz, cserébe a mi gyorsaságunk sem hozott eredményt a kívánt mértékben. Technikai fölényünk megvolt, de a döntő szituációkban hiba vagy pech jött közbe.

D  FO20100421014

Palkovics lépett volna ki a záró húsz perc elején, de szabálytalanul meg tudták állítani. Felpörögtek a britek, kijöttek a biztos védekezésből. Több nagy helyzetet kialakítottak, egyszer még Hetényin is átment a korong, de a 29-esünk hátranyúlt, és még a vonal előtt megfogta. És amire mindenki várt, amiért lassan egy ország szurkolt, bekövetkezett: Magyarország egyik legjobb jégkorongozója, Palkovics Krisztián megszerezte első gólját. Olyan volt a találat, amilyennek lennie kellett, tiszta lövőhelyzetben csatárunk elsőre elütött a korong felett, amely azonban előtte maradt, és másodjára a bal alsóba bombázott. Nem dőlt el a mérkőzés 2-0-nál, ez nyilvánvaló volt, de jót tett a lelkünknek a találat. Nagy-Britannia kénytelen volt feladni védekező hangsúlyú játékát, ezáltal sokkal több hely maradt a magyar támadásoknak, sorra jöttek az újabb helyzetek.

Nem lőttük be őket, ezért majdnem büntettek a britek. Előbb óriási kapuvasat lőttek, majd kétszer a jobb alsó saroknál hárított Hetényi, először is fantasztikusat védett, a másodikra nincsenek jelzők. Ekkortájt megállapíthattuk, hárommérkőzésnyi ideje nem kapott gólt Magyarország a vb-n. A védekezésünket némileg megzavarta, hogy ellenfelünk öt emberrel a támadásra koncentrált. Ez mindent vagy semmit játék volt, mert amikor korongot szereztünk, szinte szabadon támadhattunk. Egy ilyen esetben Vas Márton egyedül lépett ki, de a szóló végén fonákkal mellé emelt, három és fél perccel a vége előtt. Nem sokkal később Chambers lábon szúrta Horváthot, ezért 5 perc nagybüntetést és végleges fegyelmit kapott. Az utolsó perceket így emberelőnyben játszottuk végig.

Elkényelmesedtünk, és ennek kisebb gond lett a vége. 18 másodperccel a vége előtt korongot vesztettünk, a britek szólózhattak, de szabálytalankodtunk, büntető lett a vége. Ashley Tait rávezetését Hetényi Zoltán védte. Időközben Horváth András szerencsére visszatérhetett a jégre. Zsinórban a harmadik mérkőzésünket nyertük nullára. Az első négy nap legmeggyőzőbb teljesítményével Magyarország hibátlanul áll az élen. A legjobb játékos díja rég volt ennyire magától értetődő, szerdán nem volt különb a Hala Tivoliban Hetényi Zoltánnál. 2-0-s győzelmünk megérdemelt, ha voltak is szerencsés pillanataink.

Ezek után a képlet teljesen egyértelmű. Az a csapat, amely az utolsó forduló Szlovénia–Magyarország mérkőzésén akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban a másik fölé kerekedik, feljut az A csoportba, a legjobbak közé. Ehhez persze a házigazdáknak ma este még le kell gyűrniük a várakozáson felül teljesítő Dél-Koreát.

Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került. A mérkőzésre szeretett volna visszajutni, de nem lehetett, ezért a szálláson pihenve nézte a közvetítést. Talán mondani sem kell: legnagyobb riválisunk, a szlovén válogatott felszerelésese segítette a magyar csapat munkáját délután. Kéri Rudolf hozzállását mutatja, hogy a második harmadban mégis feltűnt a jégcsarnokban.

Ted Sator magyar szövetségi kapitány: "Először is gratulálok a brit csapatnak, a 2007-es VB óta ők fejlődtek a legtöbbet. Szerencsére láttuk a szlovének elleni meccsüket tegnap este, sokat tanultunk belőle. El kell mondanom, hogy ma este talán nem is nyertünk volna, ha Hetényi Zoltán nem véd olyan nagyszerűen."

Hetényi Zoltán, a mérkőzés legjobbja: "Először is köszönöm az edzőknek a bizalmat, hogy én lehetek az első számú kapus. A célom mindig az, hogy kapott gól nélkül zárjak egy mérkőzést, ezzel adhatom a legnagyobb támogatást a csapatnak a győzelemhez. Nagyszerű élmény ennyi magyar szurkoló előtt játszani, szinte hazai pályán küzdünk, ez nagy előnyt ad nekünk a többiek ellen."

Paul Thompson brit szövetségi kapitány: "Nagyszerű meccs volt. Az ellenfelünknél volt egy kiemelkedő kapusteljesítmény. Megérdemeltünk volna egy gólt, a helyzeteink meg is voltak ehhez, de Hetényi Zoltán mindent védett. Nem jól kezdtünk, de aztán összeszedtük magunkat, kemény ellenféllel szemben nagyszerűen helytálltunk. Soha nem adjuk fel, ma is az utolsó pillanatig küzdöttünk. A brit hoki fejlődik, rengeteg tehetséges fiatal játékosunk van, szeretnénk rövid időn belül megnyerni az ilyen mérkőzéseket."

Jonathan Weawer, a mérkőzés legjobb brit játékosa: "Kedd este nagyszerű meccset játszottunk a szlovénokkal, és ma mi voltunk a fáradtabbak. Ennek ellenére voltak nagy lehetőségeink, a magyar kapus kiválóan védett. Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma. A különbség a szlovénok, a magyarok és miközöttünk a válogatottban szóba jöhető játékosok számában van, nekik minden posztra több használható emberük is van."

Danny Meyers hátvéd: "Nagyon kemény mérkőzés volt, a magyaroknak legalább olyan jó csapatuk van, mint a szlovénoknak. Számítottunk is erre, mégis sajnáljuk, hogy ez lett az eredmény. 1-0 után rengeteg helyzetünk volt, az egyiknél át is csorgott a korong Hetényin, mégsem született gól. Sajnos utána fél percen belül kaptuk a másodikat, így 1-1 helyett 2-0 lett. Mindent megpróbáltunk, mindent kiadtunk magunkból. Megérdemeltünk volna egy gólt, de a magyar kapus egészen kimagaslóan védett."

Divízió 1-es világbajnokság, Szlovénia

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Magyarország 4 4 - - - 20-2 12
2
Szlovénia
4 3
1 -
-
25-9 11
3
Nagy-Britannia
4 2 - 1 1 9-8 7
4
Lengyelország 4 2 - -
2
13-11 6
5
Dél-Korea
4
-
-
- 4
8-19 0
6 Horvátország
4 -
- - 4 2-28 0

238 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jussunk fel gyeeerekek,
Ott leszünk jó heeelyen!

RIA_RIA_RIA_RIA_RIA_HUNGÁRIA!
Meglesz ez, meglesz!!!! Érzem, hogy feljutunk!!!!
Nagy nagy gratula a fiúknak!!!!! A.J.-nek üzenném, hogy a Szirányi Bence elég sokáig játszott ahhoz az uteban, hogy a nevét legalább jól tessen mondani ( Dani is van de az az öccse)
Hajrá Korea! Pénteken akár Hetényi-Rajna csatársorral is rohamozhatnánk, kapuban meg ellenne simán Vas Jankó.
Szirányi nagyon tetszett, jó volt látni, hogy Kangyal kihúzta addig a válogatottságot, amíg a posztjára beérett egy fiatal. Jó lesz ez így, jövőre a szlovákok fogják félteni a jegyeiket tőlünk :)
@Rock me Amadeus: mennyi vasat ütnének a szlovénok te jó Isten
Gratulaaaaaaaaaaaaaa!!!! Megvolt a kötelező holtpont, hiszen nem úgy játszottunk, ahogy tudunk! Pont jókor jött!!! A döntőn újra kihozhatja magából mindenki a maximumot és irány az A csoport!!!!

Hinnye!!!!
Cortinának igaza volt, hogy nincs egyetlen A- csoportos sorunk se.
De a kapusról asszem nem kérdeztétek, anno.
Zolin nem fog múlni a feljutás, az biztos!
@Rock me Amadeus:
Frissen érkezett az alábbi hivatalos közlemény Kim Jong-Il Elvtárstól. Kérünk mindenkit, különösen Tito e.t. nyugati rokonait, hassanak oda Kívánsága beteljesülése érdekében:

"Ma estére félretesszük a Korea-Korea ellentétett, a cucalizmus győzelméért a déli testvéreinknek szorítunk. Erre bátorítok minden derék jómunkásembert."
@jágör68: A szivem mellé szoltál!
Nagyon nagy gratula a srácoknak!!!
Pénteken kiszurkoljuk!
Hajrá Magyarország!!!
Azért még ne éljük bele magunkat, hogy feljutunk, mert ha ne adj Isten nem sikerül, akkor nagy lesz a csalódás, álljunk úgy hozzá, mint két éve, itt van ez esély, nem tűnik lehetetlennek, de nem mi vagyunk igazán a favoritok.
Grat a fiúknak, nem játszottak jól, de ez ellen a brit csapat ellen nagyon nehéz parádézni.
Toki helyett lehet kihívni valakit az utolsó meccsre?
Szép volt fiúk!!!! Pénteken is hajrá, hajrá!
Kellemetlen ellenfél volt Nagy-Britannia, nehéz volt ellenük játszani, mégis győztek a fiúk! Gratuláció!
Most értem haza melóból: ej de jó hír ez! Húú, de jó lenne behúzni azt az utolsó meccset. Lélektani előny nálunk, a hazai pálya előnye ott. Komoly kis meccs lesz, talán az A-csoportból hozott rutin segíthet nekünk, bár ezt a Szlovéniát Szlovákia is csak nagy nehezen verte tavaly.
remélem ma este dől el, hogy korea bent marad!!!! :DDD ;D
Szép volt fiúk! Érzem én is, hogy jó lesz ez holnap! Csak ügyesen és keményen!!!

Óóóóléé Óóóóléé ÓléÓléÓlé Magyarország, Magyarország, Magyarország Léólé
@Csehszlovák Kém: Tavaly minket se vert könnyen Szlovákia
@Sanya91: nem Péntekre gondoltál? ;)
3 meccs kapott gól nélkül és nekem tele volt a gatyám amikor megtudtam, hogy Szupert nem engedik el. HETÉNYI nagy KIRÁLY és a többiek is. Holnap MEG KELL LENNIE! Ezek közül a csapatok közül most mi játszunk a legjobban!

HAJRÁ MAGYAROK!
Jaj, nagyon jo volt vegigizgulni es nagyon orulok a gyozelemnek.
Mindent bele fiuk!!!!!!!!!!!!!!!
Majdnem elfelejtettem HETENYI fantasztikus volt.
hockeymonkey.hu
ha jol latom valaki jegyet kinál a döntőre
ha valakit érdekel.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem kicsit örülök :) ... összefoglaló videót ha vki lát majd lsz linkeljen ... kössz előre is
Uh Gyerekek, a legmérgesebb mérgesmacska sem fújtatott akkorát mint ahogy én fostam a meccsen. Nem voltak ügyesek, viszont taktikusak voltak az Angolok. Betömörültek, aztán go. A végén lehetett látni talán Marci volt aki tartotta a pakkot de olyat kapott, hogy csak vakarta a fejét. BRÁVÓ FIÚK MEGVAN!!!!!!!!!!!!
Nade szakmázzunk kicsit. Tegyük fel, hogy az elvtársi buzdítás ellenére Korea oblákol. Akkor úgy fordululnk péntekre, hogy +1 a pont. Mondjuk pénteken hosszabításban kapunk ki, tehát pontegyenlőség. Ki jut tovább? Egymás elleni meccs számít vagy a gólkülönbség? Na erre legyen valaki kedve ideologiát gyártani.
SZÉP VOLT FIÚK
Bakker a nagy izglomban nem figyeltem a cikkre. Győzni kell... Bocsi A szlovén felszerelésesesesnek meg külön köszi
....de tuti megint egy stream nem lesz jó a szlovén tévére.mint tegnap előtt.
ez 1000 százalék!
Nem tudok felhőtlenül örülni a sikernek, úgy hogy az egyik legkiválóbb bekkünk nem lehet ott pénteken. Kiesése nagy érvágás nekünk, de bízzunk a legjobbakban! Hajrá Magyarok!
@kuerten: egymás elleni. így vagy úgy, nyerni kell!
@Csehszlovák Kém: Miként Magyarországot is :) Nagyon hiányoztak a cseh Spiller megjegyzései. A döntőben remélhetünk?
@869065: Mit is lehet várni egy elmúlt évezredi jégkorongozótól?
@Rock me Amadeus: Esküszöm halál pontosan erre gondoltam én is:)
@sizo: már fent van, még 15-20 perc, dolgozik rajta a youtube, nagy köszönet érte HoKrinak!
@Hockey22: Ja nem, én Vas Márton képzeltem a kapuba, ő úgyis volt már hátvéd és csatár is, csak kapus nem:)
@banyszi: A 4-esnek volt ennél jobb vb-je?
@kuerten: Én úgy tudom, hogy ha csak ketten vannak harcban és pontegyenlőség van, akkor a direkt meccs számít. Gólkülönbség csak körbeverés -pl. hármas patthelyzet- esetén számít.
HATALMAS GRATULA AZ EGÉSZ CSAPATNAK. Különös tekintettek Hetényire.
Pénteken reméljük a legjobbakat. Ma este meg fél Magyarország Koreának drukkol, ez tuti.
Ja ha valaki tud streamet, akkor ne habozzon közzétenni. Esetleg koreai csatorna?
Istenek vagytok ! Mindent bele pénteken!
Holnap aki teheti jöjjön az Egyetem térre (a Ferenciek Terétől nem messze) 15 és 18 óra között a nagy magyar zászlót aláírni + jókívánságokat küldeni! Ott lesz Bill is, 19 - 21 óráig pedig az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnoknál lehet! A zászlót kifogják feszíteni Pénteken a döntőn!!!!

Hajrá Magyarok!!!!!!!!!
@F. Kapus: Tőle kérdezd, nem tudom melyiket tartja a legjobbnak.
Akármi lehet a holnapi meccs vége, én csak egy dolgot kérek, hadd mehessek jövőre Pozsonyba...:D

Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!
@banyszi: szerintem nem, de tőled kérdeztem :)
Hülye kérdés,de nem tud esetleg valaki streamet a szlovén meccshez?
Hát igen, ez már megint narancssárga. =(
Melyik helyre erdemes menni penteken egy kiados kocsmai uvoltozesre Budapesten? Hol lesz kivetitve/kozvetitve? Kosz!
@pikula: Ez engem is érdekelne!
@F. Kapus: az EBEL sztem is megtette hatását az Ő játékára is ha engem kérdezel, de mivel ez csapat munka én úgy gondolom Szapporó a csúcs. Lehet, hogy dicsekvésnek tűnik, de dolgoztam, nem láttam a mai meccset sem:)
Holnap ügyesen, okosan... és eredményesen! Mindent bele srácok, HAJRÁ MAGYAROK!!!
@Bálna_: nagyszerűen tudnak pihenni és fagyizni :)
@banyszi: de megnézem, pedig holnap fél 4-kor kelek!:)
@lacikaSVK: Mi van kiírva szlovénül?
MMC_???
@Szoljanka: szlovénián kívül nem nézheted
gratulálok a magyaroknak a mai mecshez és szorítok a Szlovénok ellen az A-csoportba jutásért (még akkor is ha nagy volt az ellendrukk a Szlovákok ellen a blooggon a Olimpiai játtékok alatt ...), jovore találkozunk nálunk Pozsonyban...
megkezdődött a szlovén-korea meccs és máris 0:0, érik a meglepetés:D
@Gretzky99: Esetleg van valami olyan stream ahol nem a narancssárga képernyő megy? Milyen buli lenne drukkolni a vágottszemű barátainknak!
@F. Kapus: Az sem mellékes, hogy a régi "újvárosi sorában" játszik és bocs, hogy minden részletekben jut eszembe, de nagyon fáradt vagyok:)
Hajrá Korea!!! :D

Gyönyörű játék Hetényitől és az egész csapattól!
Tegyünk fel mindent egy lapra, és nyújtsuk a legjobbat a döntőn! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
Az lenne a legszebb, ha Hetényi a szlovénokat is nullázná... :)
@jabka: Sajna 3 napja nem lehet nézni az esti hazai meccseket, hacsak nem találsz egy koreai streamet, ahol adják.
@najsport: hiába, vannak még rendes emberek! Köszönjük:)
Már vezet is szlovénia :S
@najsport: AG2.0-val nektek szurkoltunk, nagyon szimpatikus volt a szlovák válogatott és a játékuk.
@F. Kapus: Mármint a nektek alatt Szlovákia válogatottját értem, bocs :)
hát eddig csodálatos. legyen pénteken bármi is, ez a csapat sokadszorra bizonyítja, hogy egy igazán szerethető csapat.
Hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
na a Koreaiak se lepik meg a Szlovéneket. :(
@F. Kapus: NEM. A sok-sok kiemelkedő közül is kiemelkedik, gratulálok.
ettől több kell. még mindig azt hitték néhányan, h a horvátokkal játszunk. az idegbaj kerülgetett a sok amatőr hiba láttán. egyébként meg Gratulálok! és sok sikert péntekre! hajrá!
@F. Kapus: Koszonom, sokszor olvasom a bloggot, csak magyarul nem megy olyan jól ... a Szlovének verhetoek de minden poszton jól kell játszani a magyaroknak, és remélem hogy Hetényi nem ma volt csak csúcsformában.
@najsport: Szerintem egyáltalán nem volt nagy az ellendrukk. Igen sokaknak volt szimpatikus a szlovák csapat, nekem is, bár nem tagadom, a cseheknek szurkoltam :).
@najsport: Köszönjük, maradj velünk. Bár én tudnék így szlovákul.
Szép volt fiúk!
Pénteken tAlálkozunk A csArnokbAn!
Sziasztok !

Péntekre van jegyem a meccsre, akinek van szlovén autópálya matricája kérem jelezze vevő lennék rá

Köszi !
most komolyan azt vártuk, hogy egy a kiesés ellen harcoló csapat elveri a feljutásra pályázó, A csoportos rutinnal is rendelkező és nem utolsó sorban hazai jégen játszó csapatot?
@Morgó Muki: Hát persze, a csehek az elsők, aztán jön teljes Kelet-Európa :)
@Morgó Muki:
Én meg a Finneknek, bár az ősök Milochovból jöttek. :(
@Morgó Muki: O.K. akkor jovore ha az A-csoportba lesztek ujra majd jókat dumálunk ... de pénteken húzzatok bele hogy úgylegyen...
@kolbászbableves:
azt:)
@Gretzky99:
először én nyomtam be hamarabb az állást, aztán te.
@F. Kapus: "A 4-esnek volt ennél jobb vb-je?"
A VB után megérne egy külön posztot a védelem. Mindenki tudja, ez csapatsport, de méltatlanul vannak háttérbe szorítva, így jogos lenne ha őket egy kicsit külön is ünnepelnénk, amit ezen a VB-n művelnek azt öröm nézni.
Vas János után Horváth András figurát a népnek! :)
oké, Szlovénia nem fogja elveszteni ezt a meccset, ennél jobbak. Nekem ebben az egészben az tűnik fel, hogy míg Szapporó csoda volt, most úgy tűnik, ha nem követnek el nagy hobát a fiúk, és mindent kiadnak magukból, a realitás az, hogy győzünk. Tán Szlovénia ellen kell majd a maximumnál kicsit több.
na, 3-0. Pedig én csak ünnepelni akartam kimenni!
Szevasztok!
akinek gyorsab netje van megnézné hogy müködik-e megpróbáltam szlovén proxyn keresztül behozni a dolgot csak lassu itt netem, ill vsz az adás-proxy-gép kapcsolat elég szűk keresztmetszetű, de hátha megy vkinek:
web.cool-proxy.net:8080/browse.php?u=Oi8vdHZzbG8uc2kvcHJlZHZhamFqL3Yteml2by10di1zbG92ZW5pamEtMi90di5zbG8yLw%3D%3D&b=29
Már 3-0-ra mennek a szlovének, ma még tuti nem jutunk fel! De ami késik nem múlik...
@najsport: Ha pénteken feljutunk, akkor tuti, megyek Szlovákiába is! Legyen úgy és akkor egyeztetünk! :)
(Óriási élmény volt a szlovák válogatottat látni Budapesten. A meccs végén volt egy büntetőpárbaj is a két válogatott között és óriási szerencsére a magyar kapu mögül a palánk mellől nézhettem Miroslav Satant.)
Gyönyörű érzés volt újra hallani a magyar himnuszt! Nagyszerűek a szurkolók, imádtam amikor túl énekelték az angolokat.
A meccs izgalmas volt, végig a torkomban volt a szívem, szerintem az ilyen pillanatokért nézünk sportot. Gratulálok az egész csapatnak. Végig éreztem, hogy jók vagyunk, és talán, ha az angolok nem játszottak volna ilyen kemény hokit, akkor több gólt is láthattunk volna...A végén nagyon kemények lettek, és az-az ütés :S hát... :S
ezt ismeritek? Szirányi is ír bele
apalyaszelen.blog.hu/
Balut nem lábon szúrták:)

idézet tőle:

"A brit játékos történetesen nem lábon szúrt, hanem oda, ahol a férfiaknak a legjobban fáj. Nekik meg fájjon a vereség" - összegzett Horváth András.
@F. Kapus: Mi itt Kelet-Európában mindannyian földik vagyunk! :)
Az látszik, hogy a szlovének nagyon meg tudják nyomni az elejét. Eddig szinte az összes meccsen megcsinálták ezt, amit most Korea ellen. Az elején tehát nagyon észnél kell lenni, ha az első harmadot elbírjuk, akkor onnan nem lesz gond, mert a vége felé már gyengébbek.
pénteken is szlovén bírók lesznek? :-)
@kislo: hasít, csak nem megy a stream a proxyn
Rossz hirek Ljubjanábol,Tokinak véget ért a vb,legalább 3 hetet kell szüneteljen.
Sajnálom,és mielöbbi felépülést neki!
Hajrá Magyarország!!!
@kislo: jaj igy nem jó, ezt próbáljátok meg:

elöször nyissátok emg ezt az oldat:
www.cool-proxy.net/index.php?action=web-proxy

majd ide be kell irni az adás címét:
tvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-2/tv.slo2/

FONTOS hogy legfelül van egy olyan dolog bepipálva hogy remove scripts no ki kell venni a pipát s elvileg elkezdi tölteni a dolgot, nekem itt adta fel...
@kapusLaci: Jobbulást Tokinak!!! :-(
@alpec: ha beállítod hogy használjon scripteket akkorsem? :(
Húú, Hetényi elég frankón védett!
@alpec: ha beállítod hogy használjon scriptet akkorsem? :(

egy próbát megért :S
@Morgó Muki: Ma kb a kozepetol nézhettem a streamen a mecscset és remélem pénteken látom az egésszet ... (és gyoztok !!!)
Kár, hogy a koreaiak nem tudnak ma nekünk segíteni. Már most 3:0 a szlovénoknak. Akkor majd pénteken önerőből :)
Az lehetséges, hogy Szlovénia összesen hármat lőtt és mind gól lett, míg Korea egyet sem?
Csodálatosak voltak ma is a FIÚK!
Mindent bele szlovénok ellen, mert jövőre magyar meccset akarok nézni a Sztíl Arénában!
HAJRÁ MAGYAROK!!!!
@aeroan42: Sajnos negativ hir de valo,szerencsére Balu nem sérült meg!
Ápropo Balu,szerintem a legjobb vb-jét játsza,megérdemlik ezek az öregek még egyszer az A csoportot!!!
@Morgó Muki: A lövéseket csak a szünetekben ápdételik az élő jegyzőkönyvben, nem?
Jobbulást Tokajinak és Kérinek....!!
Minkettő nélkülözhetetlen....
Vidmar ma sem játszik a szlovéneknél és ha minden igaz pénteken sem fog,így 1-1 ezen a téren is.
@qwertzuiop05: Nem tudom, de most már jó! 12:3. Egyébként akkor már szünetet jelzett, amikor néztem.
@kapusLaci: nekem Roger játéka is nagyon tetszik, alázattal harcol és hihetetlenül cselez...
@Morgó Muki: Kell egy kis idő,míg beírják a pontos statisztikát,ez kb. a harmad vége után 2-3 perccel történik meg mindig,addig csak a gólt érő lövéseket írják be.
@Tengereczki Pál: ezek szerint csak mi tudunk shotoutolni... bár az ázsiaiak betaláltak mindenkinek...
@aeroan42: A kicsike nagy király:))minden elismerésem!!!Pénteken leszel Ljubjanában?
@kapusLaci: sajnos nem, csak a képernyő elől szurkolok majd sokad magammal...
Ha valaki nem bírja ki minőségi hoki nélkül, nézheti élőben a cseh bajnoki döntőt itt: tv.hokej.cz!:o)
Második nagyszünet van.
@aeroan42: az is bíztató, hogy a szlovének mindig kaptak gólt
@aeroan42: Nahát akkor mindent bele,valamikor összefutunk egy hokimeccsen remélem:))
@Tengereczki Pál: kétségtelen, hogy eddig a miénk a legjobb védelem, remélem pénteken is így marad. A shotout elég lenne, ha legalább egyet ütünk ;-o
@qwertzuiop05: Eredmény? Remélem Hasek bajnok lesz!
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA
4:1 (3:0, -:-, -:-)
Muršak 5., Kranjc 7., Tičar 13., Pretnar 28.; Kim 21.
@bojl: Vagy fáradt vagyok vagy hülye de nem értem mit akarsz? De mindegy egy ilyen nap után:)))
@kapusLaci: Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került. A mérkőzésre szeretett volna visszajutni, de nem lehetett, ezért a szálláson pihenve nézte a közvetítést. Talán mondani sem kell: legnagyobb riválisunk, a szlovén válogatott felszerelésese segítette a magyar csapat munkáját délután. Kéri Rudolf hozzállását mutatja, hogy a második harmadban mégis feltűnt a jégcsarnokban.
@kapusLaci: utolsó bekezdésben benne van, hogy mi van Kéri Rudolffal:

"Egy nem elhanyagolható hír a végére. Kéri Rudolf, a magyar válogatott és a Fehérvár közkedvelt felszerelésmenedzsere szerda reggel rosszul lett. A derekával volt gond, súlyos idegbecsípődéssel kórházba került."
@F. Kapus: köszi, igyekeztem visszaadni az itteni kommentátorok benyomásait, amikor magyar hokit közvetítenek :)
Sajnos ma melóztam a meccs idején, de a döntőre megpróbálom összekapni magam és végigkommentelni a meccset - a cseh szpíker után :)))
@Csehszlovák Kém: Bár utólag fogom olvasni, de előre is köszönöm :)
@kolbászbableves: Nemrég váltottam sms-t vele,egy szot se szolt nekem,igaz nem erössége a panaszkodás.De majd pénteken megkapja a magáét:))
Egyszerűen csodálatraméltó a teljesítménye a jégkorong-válogatottunknak!

Az elmúlt 10 évet végigböngésztem (olimpiákkal együtt), az első két osztályban nem volt arra példa, hogy valaki három egymást követő meccsen is kapott gól nélkül zárjon!
Kíváncsi lennék, hogy a modern hoki történetében volt-e erre példa és ha igen, hányszor (és legutóbb mikor).

Nekünk eme három meccsen 16:0 a gólarány, összességében 20:2, félelmetes!
A kapus és védekezési teljesítményünk szinte példa nélküli.

Az első meccs után fanyalgóknak pedig üzenem, Hetényi Zoli maximálisan helyettesíti Szuper Levit!

A himnuszt rég álltam ennyire libabőrösen végig, eme himnusz-zenét kellene itthon is adni.

A péntek esti meccs félelmetes lesz, előre is borzongok tőle.

A böngészés közben néztem, 2001-ben tértek rá az alsóbb osztályokban a divíziókra, kár, nagyobb színvonal volt az egységes mezőnyű B, C és D vébéknek.
Jó lenne, ha egyszer ez visszatérne (többedjére írom, nagyon jó lenne), a 12 csapatos D1, D2 és amennyi csapat összejön típusú D3 (régebben B, C és D) vébéknek sokkal nagyobb rangja lenne.
@Tengereczki Pál: Köszönöm a hirt!A cikket még nem olvastam el,csak a kommenteket.
Biztos vagyok benne hogy a csapat mellett fog állni a cserepadon,és az öltözöben,Ö nem adja könnyen fel!De egy biztos ráférne egy jo pihenés,esetleg kikapcsolodás.
Rudi a nyáron megyünk a Glocknerre,ugy érzem az jot tesz neked:))
@kapusLaci: A harmadik meccs 48. percében 4:1 a Pardubicének. Összesítésben 2:0 Hašekéknak. A Dominátor SO-t csinált a második meccsen.
NAGY GRATULAAAAAA
HETÉÉÉNYI ZOLI HETÉÉNYI ZOLI!!!!
:-)))

A vérnyomásom cca 200 lehett :-))))
Pénteken pedig remek hangulatban várhatja a vörös veszedelmet :-))
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!
@Snow-ice-hunter:
Hát rangja az lenne, de gyilkos egy mezőny jönne a nyakunkra. UKR, AUT, SLO, és idén még nincs is igazi "nagy" csapat a Div. I-ben. Sok esélyünk nem lenne feljutni.

Csak szerintem volt egy szar rakkolós meccs? Amilyeneket mi játszottunk anno pl. Norvégia ellen. Mondjuk akkor lelkendeztem, hogy micsoda fegyelmezett catanaccio : )))

Döntő a helyszínen, juhé! : )))
hajrá fiúk, nagyon szorítunk! mondjuk legyen holnap 6-3, mint a fociban, '53-ban!
@qwertzuiop05: Bizony szerettem volna elmenni Pardubicébe,meg is lenne a lehetöség rá,két szezont huztam le egy ottani sráccal egy csapatban.De hát minden az idön mulik,pedig egy közös fotot a Dominátorral,az nem lenne semmi.
Remélem nem hagyja abba,jövöre talán összejön...
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA
5:2 (3:0, -:-, -:-)
Muršak 5., Kranjc 7., Tičar 13., Pretnar 26., Šivic 33.; Kim 21., Song 36.
ezt a szlovén csapatot szerintem könnyen verhetnénk itthon vagy egy semleges helyszínen, nem lehetetlen Szlovéniában sem, hiszen a helyszínen szurkoló magyarok miatt már-már olyan lesz, mint ha nem is otthon játszana a szlovén csapat. Elég sok gólt kapnak tényleg, de sajnos sokat is ütnek, na de mi e állunk hadilábon a góllövéssel és mi még védekezni is tudunk.
@Von Siebenbuergen:

Bizony, lehengerlő a kapott gól nélküli három meccs (ld. előző írsom).

Az lehet, ám akkor igazi rangja és értéke lenne a B-vébének is.
Ott az általad említett idei négyesből csak kettőt kellene megelőzni, hisz két csapat menne fel.
Azaz csak eggyel többet.
Ez nem esélyünk sincs kategória.
@is: Aranyfocicsapat,Aranyhokicsapat
Aki lemaradt volna a közvetítésről, Sport2-n most megy az ismétlés!
Azért nem kis elismerés Hetényinek, hogy mindenki őt dicséri, az ellenfelek is, remélem megmarad a forma, és mindent véd a szlovénok ellen is, nagy GRT a csapatnak. Az emberelőnyös szituációkon volna viszont mit javítani, kevésszer lövünk a két perc alatt szerintem, lassan állunk fel.
Gigantikus csata volt a mai. 2-vel mentünk, mégis úgy izgultam, mintha mi állnánk vesztésre. Nagyon erősek az angolok - valljuk be 1-2 gól bennük volt, ha Hete nem ekkora király ma, még izgalmasabb lett volna a vége...

16-0 az utolsó 3 meccs... egy álom. Az 1000 szerencsés között lehetek pénteken, előre izgulok, remegek, már most ordítok magamban, mi lesz ott, te jó ég... Biztos vagyok benne, hogy utolsó leheletig küzdelem lesz és csodás játék. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
Megiszteltetés :)

Kis színes, amivel persze újat nem fogok mondani. Igaz, kicsit igazságtalan is a pillanatnyi helyzet, mert jelenleg is megy a CTV4-en a Vitkovice-Pardubice cseh Extraliga rájátszás bajnoki döntője - épp 1:4 az állás, Hasek kapott egy gólt!!! - és valószínűleg megvan a cseh bajnok, szóval ennek az eseménynek az árnyékában próbáltam valamit találni cseh hokioldalakon a mi csapatunkról is - de nem találtam semmit. Persze, lehet én kerestem rossz helyen, de valószínűbb, h nem érik el a cseh ingerküszöbét a divíziós küzdelmek, főleg, hogy korosztályos világbajnokság is zajlik a nemzetközi porondon, ugyebár.
csak gratulálni tudok, a vizilabdások mellett a legszimpatikusabb (és egyben legeredményesebb) válogatottunk a jégkorongos. le a kalappal.
@Snow-ice-hunter: Azon nem veszünk össze, hogy király kis torna lenne, csak szerintem hangyányit erőn felül kellene teljesíteni (tudom, most is) : )
@Csehszlovák Kém:
Na ott speciel nem nagyon kellett elveszniük a sikerélményben : )
@Tengereczki Pál: egyre tisztábban látszik, hogy az első negyed nyerése = lesz a teljes meccs nyerésével, meglátjuk...
Szegény Tokaji :(
Ott leszek a zászlónál, ha már nem lehetek ott :)
MAGYAROK!
@ice machine: az ott az a szlovén főváros, de ha hangosak lesztek, akkor egy kicsit Budapest is lehet belőle, mindenki ordítsa be a korongot, és nincs probléma :)
@ice machine: Jól látod. Ha kinti dobásokkal megzavarjuk őket rögtön az első negyedben, utána nagyobb terület lesz a centereknek : )))
SZeretnék érdeklődni,hogy nem tud véletlenül valaki Gödöllő-Szada-Veresegyháza környékén nyilvános csoportos meccsnézős akármit? :)
Ózdról megyek tesómékhoz(eddig 80%) és nincs tv náluk....
@Von Siebenbuergen: Saját fészkembe nem szarok, de köszönöm az észrevételt :P
@Von Siebenbuergen:

Ez igaz, ám ez feljutás nélkül is erősítené hokinkat.

Na mindegy, úgy se efelé hajlanak a dolgok, hanem épp az elitista törekvések felé...
@Ma@Maestro: Örülök észrevételednek,a vizilabdásoknak mindig is szurkoltam!
@sajby25: Gödöllő:Zsoldos söröző,Egyetem:agymosoda,katlan,egyetemi presszó.
Camelot söröző,Pizza Palazzó
@rihiranta&rantasila: És itt a hoki meccs fog menni vajon vagy foci őröltek az emberek? :)
Hoki,az egyetemen biztos és a Zsoldosban is.
@rihiranta&rantasila: Köszönöm :)
@sajby25: aahhh, az NEM Veresegyháza! Hanem Veresegyház! :D :D Állandóan elrontják a MÁV bérleten is a jegypénztárban.. :D Szúrta a szemem, mert általában elrontják a nevét. :D Sorry.
@sajby25: Amúgy Veresegyházon a tóparti sörsátorban néztem már focimeccset kivetítőn, de most nemtudom péntek konkrétan mit fognak adni ott.
Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Elérték a srácok amit mindannyian reméltünk, hogy az eddigiek nem számítanak majd pénteken. Ha pénteken nem nyerünk,akkor semmit sem ért az eddigi magabiztos játék. Remélem nem fogunk megtörni a végén. Tokaji sérülése nagyon rosszkor jött. Várható volt hogy a brittek " kicsinálnak" valakit.
Pénteken meg kell tenni az utolsó nagy lépést!

Hajrá Magyarok!!
@galmat: Nem gond:)
Nekem az a lényeg,hogy a hokit tudjam nézni. :D
8:3-ra nyertek a szlovének
@rihiranta&rantasila:
Nem meglepő,most biztos örülnek,hogy nagyobb lett a gólarány :)
NEm lesz semmi az a péntek este.
@najsport: szerintem teljesen perfektül beszélsz magyarul...
@rihiranta&rantasila: Egyetemen a Hídláb Tanszék (kocsma) felújítás alatt van, pedig ott LCD nagyképernyős tv van (tavaly ott néztem csoporttársammal az UTE-AV19 döntőt :)). 8-as előadóban (kocsma) van 2 tv is, de mind a kettő kisképernyős CRT. Katlanban és az Agymosodában nincs tv, vagy legalábbis én így tudom.
@silac: Ez a kicsinálás, alattomos játék mára már védjegyük lett.
amerikabol tudtam nezni a sport2-t
leragtam a kormom, en meg 18 mp-vel avege elott sem voltam biztos, ha belovi es lehozzak a ,kapust.....
mert nem voltunk jobbak, csak mi lottuk a golokat
szlovenia az eselyesebb, nalam 60-40 % a hazai palya miatt
de ukrajna is eselyesebb volt
mindent bele
@hagyma: Szerintem pedig jobbak voltunk.
@Borsy:
2 gollal es egy kapussal mindenkeppen
lehet valahol kapuraoves szamot nezni, vagy korongbirtoklast
nar utobbi azt hiszem lehetetlen
maradjunk annyiban egyenlo erok kuzdelme volt
ezzel meg ertekesebb a gyozelem
bizom benne penteken is adja a sport2, csak estere megyek melozni
igazan megneznem es nagyon drukkolok
mindig kicsit pesszimista voltam, vagy ovats, most is az jar a fejemben, hogy nem lehet gol nelkul behuzni meg egy meccset
na mindegy tulajdonkeppen azonos mutatokkal megyunk neki a dontonek
nalam tovabbra is 40-60 %, de mer' ne nyerhetnenk?
@Von Siebenbuergen: Te is jól látod, minő meglepő! ;) pontosan a centermunkából kéne nyomnunk erőteljesebben az elején, én nem hiszem, hogy akkor komoly baj lehet az első negyedben (de akár később)

Talán felelőtlen, gyerekes, haszontalan. Mindegy. A "nagy" kérdésem: ha tippelni kéne, mennyi esélyt adnátok egyik ill. másik csapatnak pölö %-osan kifejezve a DÖNTŐBEN (de szép is leírni:)) ? Tudom, hogy komolytalan, mégis. Itt az idő nagyot álmodni és a fiúknak újra nagyot tenni!
Saját tipp-szerűség: 60-40 ide ;)
@hagyma: 35-34 a kapuralövések száma briteknek.
Itt meg a teljes stat:
stats.iihf.com/Hydra/225/IHM225911_74_3_0.pdf
BRAVÓ BRAVÓ BRAVÓ

Azt mondom a mai nehezebb meccs volt, mint a pénteki lesz! Ma kötelező volt nyerni, és minket nyomott a győzelmi kényszer. Pénteken a hazaik nem hibázhatnak, igaz MI sem, de a teher rajtuk lesz!

Meg tudják csinálni a fiúk és MEG IS CSINÁLJÁK!

JÉGKORONG TÖRTÉNELMI ESTE LESZ!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK
Szerintem mi jobb csapat vagyunk, de otthon játszanak. 50-50%.

MÁS

Hétvégére elutazunk társasággal. Nem tud valaki Szilvásváradon esetleg Bélapátfalván, végső estben Egerben olyan helyet, ahol TUTIRA van SPORT1?

Nagyon izgulok, hogy lemaradok. Nem élném tól.
@hagyma: Nézd meg a hírösszefoglalóban, még a brit játékos is azt mondja, hogy a jobb csapat nyert! Marha...
@vontod75:
thx
igen az jott le amit en is lattam egyenlo erok csataja volt/ neha nagyobb nyomast ereztem a kapunk elott mint a brit kapu elott, de ez mindegy, lenyeg hogy meg van/
hala egnek mi jottunk ki jobban belole
penteken meg tobb kell
Két jellemző eset a válogatottal kapcsolatban:
1. Szombaton a Korea elleni meccs után a kijárónál vártuk a csapatot. Megjelentek hárman rövid nadrágban, mentek futni, mi viszont - szégyen-gyalázat - nem ismertük meg őket. Viszont nem is kellett, mivel látták a nyakunkaban a sálat, ők köszöntek előre!!!
2. Szélig Viktorhoz odament egy srác aláíratni a mezét. Erre mi is elkértük a tollát, és aláírattuk a sálunkat. Mire a harmadik barátom észbe kapott, már eltűnk a tollas ember. Viktor mondta, hogy sebaj, majd a következő meccs után. Mondtuk neki, hogy sajnos mi még aznap hazamegyünk. Erre elment, és keresett valakit, akinél volt egy toll, amivel alá tudta írni a harmadik sálat is.
Azt hiszem, ezért tart itt a magyar hoki! (és ezért nem tart itt a magyar foci!!!)
@Tordapeti:
koszonom az ertekelesedet
szeintem is jobb csapatunk van, de ezen a meccsen barmi lehetett volna, tehat forditva is
nagyon nyomtak, foleg a vegen
de lehet elfogultan is nezni es marhazni
@hagyma:

Jonathan Weawer: "Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma."

No comment.
@Tordapeti:
en cak annyit akrtsam mondani kellett egy kis szerencse is meg egy qrwa jo kapus
aki ezt nem latta, az nem ezt a meccset nezte
ettol fuggetlenul megerdemelten nyertunk
/tudod en is a mgyaroknak drukkolok, mivel magyar vagyok, de ha az a kapuvas bemegy, nagyon meleg lett volna a pite, lsd a briteket a szlovenok ellen/
de ez csak dicseret, hogy egy igenis jo csapatot vertunk
penteken nagyon kell menni
SZÉP VOLT FIÚK!

55%-45% ide, és ehhez jön a hazai pâlya nekik... Az pedig majd a sporikon múlik!
@Zoli74: Hât igen, ezért szereti, becsüli, tiszteli mindenki ezeket a fiúkat! A kapitâny jeles példamutatâsa ez a kedves sztori, elismerésem, Vitya! Igazi példaképhez illö viselkedés! Néhâny fiatalabb hokis (név nélkül...), meg jónéhâny focista, és mâs sportoló tanulhatna töle még dolgokat...

TOKI! Jobbulâst, nagyon fogsz hiânyozni! :(
ja
es hagy legyek tovabbra is "ellenzeki"
le a kalappal a szloven birok elott, korrektul vexzettek, pedig ha kikapunk , mi kiesunk a kalapbol, es az a szlovenoknak jo
szoval beszeljunk akkor is ha korrektek, nem ha csak csalnak
ma korrektek voltak
nem tudom ki vezet penteken
valaki tudja?
amugy fantasztikus amit csinaltun mar eddig is
dontot jatszunk
volt felnivalo a lengyelektol meg abritektol is
es most itt az esely
egy meccs
Eddig kihoztunk mindent, ami az eddigi mérkőzésekben benne volt, gratulálok a csapatnak, profi hozzáállás, hogy 100-120%-ot (védelem simán hozta ezt a szintet) képesek hozni egy ilyen fontos tornán. A szlovénok ellen 50-50%, nagyon hasonló játékerővel rendelkezik a két csapat. Hajrá Magyarok!
@silac: Ha nem verjük meg a szlovénokat pénteken, akkor semmit sem ér az eddigi magabiztos játék? Nem így látom, az eddigi magabiztos játék felülmúlja a várakozásaimat, Sapporo után nem gondoltam volna, hogy nagy küzdelemben, de masszív, esélyes div.I.-es csapatként jutunk el már 2 év múlva egy ki-ki döntő meccshez. A magyar jégkorong töretlen fejlődését mutatja az eddigi magabiztos játék és ez nagyon is sokat ér.
Hetényi Zoli SZUPER teljesítménnyel rukkolt eddig elő a vb-n, biztos vagyok benne, hogy a szlovénok elleni sikerből is kiveszi a részét :-)

Egyúttal ezúton szeretném megkérni Spiller Urat, hogy nézzen utána, hogy volt-e olyan, bárki is állt volna a MAGYAR válogatott kapujában, világbajnokságon, három egymást követő mérkőzésen nem kapott gólt. (Ha Levire vetíti lehet benne kölyök egymásközti edzőmeccs is)...

HETÉNYI ZOLIIIIIIIIIIIIIIII :-)
Bocsi ha hülyét kérdezek, de ha döntetlen után megvernek minket a szlovének, akkor 13-13 pontos mindkettő, akkor mi dönt?
@Mr.Straw: akkor kiesünk, mert az egymás elleni eredmény
@AG 2.0: mármint nem jutunk fel. korán van :)
@Mr.Straw: Az egymás elleni...
Más
Nem tudom, hogy csak én látom-e így, de a fiatalok és a MOL ligások (fiatal MOL ligások :-) ) abszolúte nem lógnak ki ebből a csapatból, sőt...
nagyon szimpatikus nyilatkozatok
meg fogok dögleni az izgalomtol a szlovén meccsen :P:P
bármi történjen a döntöben, már az fantasztikus, h a feljutásért kb ki-ki meccset játszhatunk. ha most nem is jutnánk fel, majd feljutunk jövöre, ha jövöre sem akkor azután! a lényeg, h ott vagyunk, és remélem, h liftezni fogunk az Acsoport és a Divizio1 között, és pár éven belül ha a szakmai stáb továbbra is ilyen példa értékü munkát végez és a jégkorongozóink továbbra is ilyen folyamatos 120%os mentalitással játszanak ( ami sztem példátlan a magyar csapatsport elitben, ezért a kedvenc válogatottam a magyar jégkorong válogatott (persze a vizilabda mellett:P)) akkor meg is fogunk ragadni az A ligában és remélem,h jó meccseket játszhatunk majd:) azt hiszem kicsit túlságosan elöreszaladtam:P
Egyelőre verjük meg a szlovénokat, nagyon nehéz lesz...
@Csehszlovák Kém: Egyébként én éppen a cseh sport1 csatornán fogom nézni a magyar-szlovén meccset, mert máshol nem tudom nézni. Tehát Csehországban is közvetítik élőben. Eddig minden meccset közvetítettek, főleg a cseh Sport2 csatornán.
Nagyon fogok drukkolni a magyar csapatért, hogy jövőre Pozsonyban láthassam őket, remélem nem Kassán fognak játszani. ...avagy játszhatnak Kassán is, csak ott legyenek! Sok sikert.
A Szlovénok a meccseik első harmadában lövik meg azt az előny amivel aztán "utaznak"...

Ha elszállunk azzal, hogy "milyen jók vagyunk", meg, hogy "nyerni kell", főleg pl. egy Tokaji nélküli sor védelme is kihagyhat a nyomás alatt + 1-2 jótékony kiállítás nalunk és simán szívhatunk...

Csak akkor van esélyünk, ha az első harmadban nem kapunk gólt, mert akkor a 2-3 harmadban a kiegyensúlyozott és jobb erőben lévő sorainknak lesz esélye.
Nem vélelenül verték meg őket a britek az utolsó harmadban...

Ha az elsőben nem mennek el 2 góllal akkor lesz esélyünk...
pl. 1-2ben kikorcsolyázzák magukat 0-0-al, az utolsóban meg villan majd Palkovis ;o)
Sziasztok!
Ha van vkinél egy hely az autóban a holnapi meccsre jövet/menet, írjon nekem privátban, légyszi! Roppant helytakarékos vagyok :) Nagyon szépen köszi!
OFF: tud valaki megoldást arra, ha valakinek olyan jegye van a szlovén meccsre, amire az van írva, hogy csak szlovén állampolgárok részére érvényes? Magyarul is rajta van, ezt adták el nekünk Ljubljanában.
Mindent bele!!!Hajrá MAGYAROK!!!
@kapusLaci: Szia, Laci. Rudi már jól van, nemrég cigiztünk ketten a hotel előtt. Ezek az átkozott szlovének még a bárban sem engedik, hogy cigizzünk. :) De ezért pénteken nem bocsájtunk.
@hagyma: Két dologban is csatlakoznék hozzád.
1.,Finoman szólva is furcsának találtam,hogy szlovén hármas vezeti ezt a meccset,de minden előzetes félelmemre rácáfolva szinte kifogástalanul ,a szabályok maximális érvényre juttatásával és elfogulatlanul tették a dolgukat.Nyomát sem fedeztem fel inkorrektségnek,semmiféle a hazai csapatot esetlegesen segítő "hátsó szándéknak"velünk kapcsolatban!(még a szúrásért is köhögés nélkül kiróták az előírt büntetést)
2.,Bizony alakulhatott volna számunkra még izgalmasabban is a végjáték,gondoljunk csak a kapuvasra,vagy a büntető értékesítésére.Egy pillanatig nem éreztem a meccs folyamán,hogy nagyon nyeregben lennénk,annyira egyértelműen és biztosan abszolváljuk ezt a feladatot.
Gratulálok -Hetényit kiemelve- az egész csapatnak és nagyon sajnálom Tokajit,hogy nem lehet ott a-reményeink szerint-győzedelmesen megvívott döntőn!
HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!!
fiuklanyok! elertem a faszbukon, hogy a West Balkanban kozvetitsek a dontot. nyugati, skala aruhaz ha valaki meg nem tudna. mitszoltok? nem lenne jo hely egy kozos itthoni szurkolashoz?
FONTOS!! van valakinek otlete, hogy hol kozvetitik a neten online a dontot...ha valaki esetleg egy olyan orszagban van ahol oket egyaltalan nem erdekli..de engem mondjuk nagyon, koszi
@fradigy: hú ez jó! Hogy érted el???
@Deboer: tuti, hogy lesz stream.
www.ustream.tv/discovery/live/sports-hockey?order=most-views-all&top=day
itt fogod megtalálni, de az is tuti, hogy a jegkorongblog beharangozó cikke alatt belinkelik. (gondolom holnap)
A Legends-ben is adják, én ott fogom nézni (Petőfi tér 3, a Régiposta u. sarkán)
@kapusLaci: Szia Laci! Úgy hallottam, jól ismered a bécsi hokis helyeket. Lenne tipped arra, hol lehetne nézni a pénteki meccset?
Köszi, Szabolcs
Magosi Bálinttól ezúton is elnézést kérek akit tegnap a brit meccs után enyhén bódultan a "Zoli" keresztnévvel illettem. :)
Sziasztok! Ha esetleg érdekelne még valakit, lenne egy jegyem a szlovén-magyar meccsre, még a legelején vettem, úgyhogy nem kell a belépéshez semmilyen szlovén igazolvány. Hely: "C" szektor, 16. sor, 119. szék. Tel: 20-9689875 (6.30h. után). Üdv és HAJRÁ MAGYAROK!. Laci
Sajnos családi okból ma reggel feleslegessé vált 2 jegyünk az esti meccsre és szállás 2 fő részére péntekre és szombatra az Alibi Hostel-ben.
Külön-külön illetve egyben is elvihető.

Jegyek: 5000 HUF/db
szállás: ~12,5 EUR/főéj
www.alibi.si/hostels/alibi_cn27_hostel/

Ha vkit érdekel hívjon fel:
20-5353376, vagy 20-5610348

(Bocs a spamért, nem tudom ki mit olvas és szeretném ha megtalálná akinek van igénye...)
@lakota: A jegyet Inez 1 perc alatt leütötte, 2 főre a szállás továbbra is üres.

~12,5 EUR/főéj
www.alibi.si/hostels/alibi_cn27_hostel/
Hát nem vagyok egy nagy jéghoki fan de a mai mecset biztos hogy végigszurkolom. Hihetetlen hogy a Magyar hokis társadalom ilyen szűkös lehetőségek (most nem csak pénzre hanem inkább ember anyag és hokipályára gondolok)között most már hosszú évek óta világklasszis eredményt ér el! Nagyon nagy tisztelet mindenkinek aki hokizik! kár hogy én kurvára utálok korizni :-))))))
süti beállítások módosítása