HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Értékes győzelmet arattunk Korea felett

2010.04.17. 15:36 F. Kapus

Nagyon becsülendő 4-2-es győzelmet arattunk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság nyitómeccsén. Mérkőzésen belül folyamatosan és sokat javult a magyar válogatott teljesítménye, mert az első harmadban mutatott indulósebesség kevés volt a Dél-Korea elleni sikerhez. Az ázsiaiak első sorával meggyűlt a bajunk, de több jó játékosunk révén megszereztük az első győzelmet. Úgy tűnik, senkinek nem lesz könnyű dolga Kimék ellen. A három pont megszerzése után kijelenthetjük, ideális nyitómérkőzést játszottunk.

Nagy tempóban kezdték a találkozót a koreaiak. Fegyelmezett, tömör védekezésből indulva pontos, gyors támdásokat vezettek. Hamar kaptunk két kiállítást, ekkor közel kerültek a góllövéshez az ázsiaiak. Néhányszor a szerencse is segített, és Hetényi Zoltán is magabiztos volt. Az első harmad második felében találtuk meg az utat az ellenfél kapujához. Először Kóger, aztán Palkovics, majd Ladányiék veszélyeztettek többször is. A legnagyobb helyzetet Vas János hagyta ki, Ladányi passza után csak a kapussal állt szemben, de a bal alsó előtt a mamut mentett. Aztán Palkovics hozta ziccerbe Kovácsot, de a döntő pillanatban a korong áttáncolt az ütőn. Ebben a harmadban nem esett gól, a döntetlen igazságos volt húsz perc alapján.

A második harmad elején kicsit sem váratlanul megjött az első koreai gól. Hetényi-védés utáni kipattanót Kim Ki Sung lőtte a gólvonal mögé. Bár a játékvezető és a gólbíró sem jelzett találatot, a videóbíró hiánya ezúttal nem segített minket. Mint kiderült, szabálymódosítás történt, és immár a divízió 1-ben is bevezették a visszajátszást. Ezúttal mi bántuk, de egyértelműen pozitív változás ez szerintünk.

D  FO20100417019

Ekkor sokan rosszra kezdtek gondolni, de a negyedik sorunk remek góllal egyenlített. Magosi, Kóger, Holéczy forgatásból lőttük az elsőt a vb-n. A játékvezetők továbbra sem akartak emberelőnybe juttatni minket, pedig Magosi és Vas J. szólójánál is szabálytalannak tűntek a védők, játékosaink a kapusra és a kapuba zuhantak. A kapus ápolása után Vas János került ismét helyzetbe, és meg is szerezte a vezetést. Kóger ebben a gólban is benne volt, a másik assziszt Nagy Gergő neve mellé került. A harmadik találat gyorsan jött, emberelőnyben Vas Jánost hagyták szabadon, aki körülnézett, és a legjobb megoldást választotta, a kapu elő belépő Peterdi elé tálalt, ő pedig nem hibázott. Alig több mint tíz perc alatt három gólt szereztünk.

Az első harmad végén azt hittük, nehéz lesz egy fokozattal feljebb kapcsolnunk, a bekapott gól után azonban több is kijött belőlünk, két, de legalább másfél sebességgel mentünk gyorsabban. Hamar meg is lett az eredménye, a pontos koreai játék szétesett. Az így is látszott, egy pillanatra sem dönthetünk úgy, hogy lassítunk. A 34. percben Dél-Korea kapust cserélt, elképzelhető, hogy a sok fizikai kontaktus során sérült meg. A harmad végén emberhátrányban ugrott ki egy koreai, de kapuvasat lőtt a szóló végén.

A harmadik harmad elején Kovács Csaba mutatta meg, hogyan kell egy ilyen helyzetet megoldani. Emberhátrányban korongot szerzett, egyedül kilépett, finom csel után fonákkal emelt a kapuba. 4-1-nél a koreaiak elvesztették a fonalat, csatáraik helyett jó ideig a cserekapusuk szerepelt a legtöbbet. Ám a harmad közepén ismét felpörögtek az ázsiaiak, tisztességesen küzdöttek. Amikor lankadt a figyelmünk, egyből helyzetbe kerültek. Az 50. percben egy emberelőnyt remekül játszottak meg, az első gól szerzője bődületes kapáslövést eresztett meg a hosszú felsőbe. Ezzel ismét látótávolságba kerültek. Sokat tettek a további felzárkózásért, de Hetényi ellenérdekelt volt ebben, ezt többször is megmutatta. Csökkent a lehetőségeink száma, többet töltöttek a koreaiak a támadózónában, mint mi.

A végén kaptunk még egy kiállítást, a második felében lehozták a kapusukat a koreaiak, így kettős előnyben támadtak, volt is helyzetük. De végül maradt a 4-2, ami a látottak alapján nagyon értékes győzelem.

A mérkőzés legjobbja magyar részről Vas János lett. Jól melegítettünk az első nagyon komoly mérkőzésünkre, vasárnap Lengyelország ellen ennél vélhetően több kell, de az egy teljesen más mérkőzés lesz. Dél-Korea várakozásainknak megfelelően komoly teljesítményt nyújtott, nemcsak várjuk, reméljük is, hogy ellenfeleink dolgát is megnehezítik.

Ted Sator magyar szövetségi kapitány: "Gratulálok Dél-Koreának, lassan kezdtünk, csak a második harmad elején tudtunk megfelelő myomást gyakorolni. Hetényi Zoltán nagyon jól védett, megadta az esélyt a győzelemre."

Kim Hee Woo koreai szövetségi kapitány: "Kemény meccs volt, jól játszottunk az első harmadban, aztán elvesztettük a koncentrációt, ezzel a csatát is. A harmadik harmadban megpróbáltunk mindent, ennyi sikerült."

Vas János: "Korea meglepett bennünket, sokkal erősebbek voltak, mint gondoltuk volna, de a második harmadra összeszedtük magunkat."

Kim Ki Sung, a két koreai gól szerzője: "Ez a magyar csapat erősebb volt, mint az osztrák a két évvel ezelőtti vb-n, megpróbáltunk mindent, hiába."

Szélig Viktor magyar csapatkapitány: "Tipikus első meccs volt, Korea a legjobbját nyújtotta, mi nem, igyekszünk, reméljük, ennél csak jobban fogunk játszani. Holnap a lengyelekkel küzdünk, ők a feljutás egyik esélyesei, mi is azok vagyunk, meg kell mutatnunk, valóban képesek vagyunk megnyerni a tornát."

Szöveges online közvetítésünket itt tudják megtekinteni, hamarosan videós összefoglalót is publikálunk.

80 komment

Címkék: vb válogatott dél korea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2 éve is nehezen indult :D Remélem ez jó ómen lesz mostanra is :)
Bizony! Ez nem egy divízió kettes csapat volt. Szerintem.
Nagyon jó csapat ez a koreai!Nem gondoltam volna, hogy végig ideges leszek - az az érzésem hogy okoznak még meglepetést, és remélem megfingatják a többieket ,még a szlovénokat is...
Howgh - úgy legyen :-)
@defó: le a kalappal a koreaiak előtt szépen játszottak, de szerintem(!) azért ez még nem stabil div. I-es teljesítmény. Az első harmad gyenge volt, de a másodikra felpörögtünk! SZÉP VOLT FIÚK!
nem tudom lehet hogy csak nekem tunt ugy de szerintem egyik csapat sem porgott 100% sem korea sem mi
@qx92: hát igen, mi biztos nem pörögtünk 100%-osan, hogy Dél-Korea igen, azt viszont nem tudom, de szerintem ők ennyire képesek. Aztán lehet hogy nem... :)
@qx92: Dél-Korea ennyit tud. Azért szerintem te se gondolod komolyan, hogy ennél jobban is tudnak játszani. Ez a meccs kb olyan volt, mint nekünk tavaly a szlovákok elleni, csak most fordított szerepkör volt.
Minden blogozo Ljubljanaban!!! :-)
Nagyon jo volt Korea, mi meg nem elg jok, orulok, hogy behuztuk, de holnap tenyleg tobb kell. A britek az elobb itt futkaroztak, epp leszalltak a buszrol.
Remélem ma szánt szándékkal játszottunk ilyen siralmasan, mert a mai meccsnek csak egy pozitívuma volt, hogy valószínűleg evvel a győzelemmel nem fogunk kiesni a divizió 1-ből. Ha viszont fel szeretnénk jutni, akkor ez nagyon kevés és szégyellje magát mindenki és szálljanak nagyon magukba azok a húzóemberek akik a mai napon mélyen tudásuk alatt szerepeltek.
Én továbbra is abban reménykedem, hogy ez a mai meccs egy nagyon okos taktika része, hogy a többi csapatot félrevezessük.
Srácok mutassátok meg a többi meccsen, hogy ettől ti, ezerrel jobban is tudtok játszani!!!!
Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
@jágör68:
Semmi gáz, ezt a Koreai csapatot "látatlanban" mindenki leírta. Nem tudom mennyi idegenlégós játszik az ASIA ligában, de ,ha valaki a japán csapatok előtt nyer bajnokságot, akkor az kb. olyan mintha a Volán nyerné EBEL-t, hiszen előzetesen a Japán és a Koreai válogatott között legalább fél osztálynyi különbség van.
Szerintem a kiesésről a brit-horvát meccs dönt majd, mert ezek a kis szorgos mukik mindkettőt elkapják majd.
Tavalyelőtt ők voltak a közönség kedvencei a DiV1-ben, csak épp gólt nem tudtak még lőni.
Nézd meg, az U18 -as csapatukat Ausztriát lehet leküldik a Div2-be.
@hüjeliba: Nem hinném, hogy a briteknek kiesési gondjaik lesznek.
@galmat: Megérkeztek már egyáltalán? :D
@Miskolcifan: Valaki írta az előbb, hogy most érkeztek. Kicsit gyorsan kell akkor öltözniük. Nemtudom azért egy egész napos buszút után örülnek, ha lábon tudnak maradni. Nagyon kimerítő egy párórás út is, nemhogy 24-26.
@galmat: szerintem Korea akkor fog 100% porogni amikor a 60-bol kb 40 percet a sajat kapujuk ele szegezve fognak vegigszenvedni es minden egyes megszerzett korongert a beluket ki kell hajtsak es a kapus bravurok tartsak a remeny benuk a mai meccs sajnos ettol tavol allt.
@galmat: hát, az biztos hogy nem ők lesznek akik kiesési gondokkal fognak küzdeni...
Így tovább Fiúk!!!
Hajrá Magyarok!!!
Szerintem nekünk nem most kell 100%-on pörögni. Most annak van itt az ideje, hogy az ún. "vízhordó" játékosok is mutassák, hogy tudnak prímán játszani, s egyszer-egyszer előlépjenek húzóemberré. A legjobbjainknak majd a fontosabb meccseken kell parádézniuk. Most ide ennyi elég volt. Nyertünk nem?
Akkor meg miét fanyalogtok? Örüljünk. Lesz ez még sokkal jobb. Ha folyamatosan fullon pörög mindenki akkor könnyen elfogyhat a szufla a végére. Ezt pedig senki sem akarja.
Szép volt ez így.
Hajrá Magyarok!!!
Szép volt!Csak így tovább és jövöre Szlovákia.Hajrá Magyarok!!!!!!!!:)
gratulalok a 3 ponthoz.annyi, amennyit ma a sracok nyujtottak boven eleg volt a megszerzesehez. szerintem holnap egy teljesen mas dimenzioban fognak jatszani. esetleg valaki tud linket a brit meccshez?
Semmi gáz, csak most altattuk el a lengyeleket! :D
Holnap egy vérben forgó szemű Magyar Válogatottal találkoznak majd!
Tud valaki streamet az angol meccshez?
Minen jó, ha jó az eleje. Aztán meg a közepe, és végül a vége :)

Hajrá Magyarok!
...vagy esteleg h melyik horvat ado kozvetitheti a meccset?! britet nem talaltam.
Persze-persze.altatás meg minden,de nem tudom ki mire számított,de én speciel két számjegyű különbséget vártam a mérkőzés előtt...
Ennyire nem jó Korea,nehogy valaki is azt higgye...
Mindegy,lényeg hogy nyertünk,és biztos vagyok benne hogy ennél sokkal többet mutatunk majd holnap!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
A legfontosabb a győzelem volt ami sikerült is, annyit adtunk ki magunkból amennyi kellett a sikerhez
Sztem a koreaiak most meg akarták mutatni, hogy mi rejlik bennük még egy lapáttal rátettek arra, amit valójában tudnak.
Nem kell őket túlbecsülni a többiek is simán legyőzik őket max a horvát ki-ki meccs

Jöhet a lengyel meccs az igazi erőfelmérő lesz

Hajrá Magyarok!
@vakvakond: ez nekem is megvan, képire gondoltam, de ha jól látom akkor csak az esti meccsen lesz stream.

mindenesetre vezetnek a britek, gyorsan belerázódtak!
A győzelmet a világon csak nálunk kell magyarázni...kár
"mert ezek a kis szorgos mukik mindkettőt elkapják majd."
Ez nagyon tetszett, és valóban könnyen lehet, hogy igazad lesz:-)
@kiralyfi: Ez azért van,mert a magyar maximalista,de az nem baj..inkább a vártnál szorosabb győzelmet kelljen megmagyarázni,mint a vereséget...
Nagyon nagyon remélem, hogy ennél sokkal, de sokkal jobbak leszünk a többi meccsen, mert - nem lebecsülve a derék ázsiaiakat - nekünk azért ennél jóval kevesebb izgalom közepette kellene nyernünk egy div2-ből frissiben feljutott együttes ellen! Ne legyen igazam, de ezek a fiúk szerintem a Szapporói csodával már feljutottak a csúcsra és ahhoz, hogy még egyszer feljussunk be kell érnie egy új generációnak! Hangsúlyozom, hogy a világ legboldogabb embere lennék, ha már most visszajutnánk az "A"-ba, de ennek jelenleg nincs realitása!
Természetesen HAJRÁ MAGYAROK ÉS MINDÖRÖKKÉ MAGYAR HOKI!
@ValAki: a magyar kicsit furcsán gondolkodik, és nem maximalista, és talán elég finom voltam.
jaja ez az, és 1-1!hajrá horvátok!
@kiralyfi: Jól van értem én,de szerintem a világ minden országában felszisszentek volna,ha egy ex A csoportos megszenved egy div 2-es feljutóval...
@charcarias: köszi:)
én meg vadul keresem a horvát-angol meccs streamjét de nem nagyon van
@ValAki: de max.ennyi, kicsi szisszenés, aztán megy az élet tovább:) tudják a srácok is, hogy holnap ennél több kell...
A védekezés még nem az igazi, de lényeg, hogy győztünk!
@kiralyfi: az angolok crickettel vannak teletomve. most bujom a horvat hokiforumokat, de ahogy veszem eszre ok is a stream miatt bosszankodnak:P
Nem tudja valaki, holnap délelőtt lesz edzése a cspatnak? A fiam meg szeretné nézni.
@charcarias: még a balkansport sem adja, micsoda világ:)
Nekem a vedekezesunk kifejezetten lassunak es lyukasnak tunt. Persze ez betudhato lehet annak hogy elso meccs stb. 2 eve sem kezdtunk sokkal jobban, es lam lam mi lett a vege. :)
A masik meg, hogy ez a Korea sokat fejlodott, korcsolyazo tudasuk meglepoen jo volt. A masik meg hogy a gyozelmet hadd ne kelljen mar magyarazni. A 3 pont megvan, menni kell tovabb. A goljaink pedig kifejezetten szepek voltak, nagyon szep, gyors osszjatekok utan estek, ez nalam mindenkeppen az A csoport hozadeka (illetve az EBEL-e).
Szoval: Hajra Magyarorszag! Es remelem lesz stream keddtol is, mert kulonbek utni vagni fogok. :)
A masodik masik meget kerem virtualisna torolni, eleg magyartalanra sikerult. Mea culpa.
Ahogy a kommentátorok is mondták, ez a koreai csapat, illetve annak első sora valóban megállná a helyét a legtöbb divízió egyes csapatban is. Szerencsére nekünk mind a négy sorunkban jó játékosok vannak, mi jobban tudtunk ennek (is) köszönhetően koncentrálni és behúztuk a nagyon fontos első meccset. Remélem innentől csak javulni fog a játékunk.
Hajrá Magyarok! :)
@Rothstein: csutortokig mindenkepp legyen!:D ...addigra mar hazajutok!! hulye vulkan:(
@charcarias:
Mazlista a lenyegre ersz haza, en meg szavazni jottem elsosorban, most tobb szabi nem fert bele.
@DominiKing: Kérhetem a "szakmai elemzést", amit az előző posztban ígértél? Olyan kifejezéseket használsz ugyanis ("siralmas", "szégyellje magát"), amelyeket szakmai szemmel nem lehetett elmondani a mai meccsről. Küzdős, brusztolós, ideges meccs volt egy váratlanul jó ellenfél ellen. ennyi.
Tényleg kíváncsi vagyok a szakmai érveidre. Köszi.
kicsi off: ezekre a Hivatalos Magyar mezekre a Csíkszereda felirat nem kerül rá , csak a Madonna Sportosokra?
mert a hivatalos mezen csak a bankkártyás logót láttam ...
3 pont, 3 sör, Hetényi rendben van.
kb ennyi a szakmai rész.
@Thomas_AV: Jó kérdés. És még egy kérdésem van: a múlt heti M-Sportos mezen volt Reebok logo is.. Ez hogy..?
@Thomas_AV: Lezli olvtárs már elmagyarázta a dolgot.A vb mezen csak hivatalos feliratok lehetnek.Ha jól értettem.
@foma: majdnem pontos :) mert a Csíkszereda is hivatalos, azért van rajta :D
de IIHF rendezvényen csak IIHFfel "hivatalosított" támogató lehet mezen. Érdekes módon egyébként a támogatók között sehol nem látom a MCt se, de biztos lehet nekik.
Vagy megbüntetnek minket is, mint a férfikéziseket anno. :D
hát én más meccsen láttam mint a cikk írója :) de mindegy. Ez a védekezés egy Mursak ellen vajmi kevés lesz, piszok gyors a gyerek, és ha az ázsiaiak ennyire könnyen törtek be a védők között, akkor nem találok szavakat, hogy mi lesz ott :), de ennyi kevés lesz. Korongeladásokról nem is beszéltem :). hajrá Magyarok!
Lepa Zoga nevű ljubljanai korcsmában nézzük az esti Szlovénia - Lengyelország meccset. A cím: Tivolska cesta a számot nem tudjuk, nem messze van a csarnoktól és egy nagy didis nő a logója a helynek :) Gyertek minél többen!!!
@Surdilovics: Hát nem vagyok egy klaviatúra virtuóz, ám legyen.
Nekem az volt az érzésem mintha ólomlábakon jártunk volna. A mérkőzés irama finoman fogalmazva sem volt fergeteges. Palkovics nulla, Ladányi semmi, a védelem zéró. Elég elszomorító, hogy a legkönnyebbnek ígérkező meccsünkön a kapusunk a mérkőzés hőse (szép volt Hete!). Emberelőny, emberhátrány: tragikus (csak egy adalék: egy "korea" ellen emberelőnyben is csak vaktában lövöldöztük be a korongot a támadó harmadba). Egy tavaly még divízió 2-es csapat ellen, igenis meg kellett volna mutatni, hogy mi, ellenben az "A" csoportba igyekszünk. A mérkőzés egyes mutatóiban sem tudtunk semmiféle fölényt elérni. Mennyivel más lett volna 4-2 re nyerni miközben 45-20 ra nyerjük a kapura lövéseket, mert akkor elmondhattuk volna, hogy szerencséjük volt a koreaiaknak, hogy ennyivel megúszták. Így viszont elmondhatjuk, hogy nagy mákunk volt, hogy meglett a 3 pont (gondolj csak az utolsó percekre). Ha a későbbiekben a koreaiak netán versenyben lesznek a dobogóért, akkor sem mondanám, hogy a mai meccs nem volt csapnivaló. Én nagyon szorítok továbbra is a fiúknak és remélem annak van igaza, aki azt mondja, hogy a fiúk érezték, hogy ennyi is elég, de már csak a respekt miatt is jó lett volna ezt a meccset meggyőzőbben behúzni (és hangsúlyozom nem arra gondolok első sorban, hogy több góllal kellett volna nyernünk).
És a legnagyobb problémám, hogy hol maradt a "szív". Az egymás elleni meccseken nagyobb akarással vetették magukat a küzdelembe, nem akartam hinni a szememnek, nekem a futball válogatott mexicói kudarca jutott eszembe. Lehet, hogy túl sok tésztát ettek a fiúk?
Természetesen továbbra is hiszek bennük és pont az a célom a kritikámmal, hogy felrázzam őket. Szerintem azt ők is tudják, hogy ez nagyon karcsú volt.
De baj nincs (még), mert szerencsére nem történt még tragédia, van még mód a javításra (habár én sem megyek a Dunának, ha továbbra is ilyen gyenge játékkal ugyan, de behúzzák minden meccsüket).

A srácoknak pedig azt üzenem, hogy ez jó húzás volt, ha az ellenfeleket akarták megtéveszteni. Ez után a mai meccs után szinte látom a szlovén játékosokat, hogy miközben dörzsölik a tenyerüket aközben azt mormolják, hogy a feljutásuk már zsebben van.

Mivel sok meccset már láttam, ahol a ma nem remeklő fiúk ettől ezerszer jobban játszottak, ezért továbbra is optimistán várom a többi meccset, mert szerintem a mai volt a kivétel, ami erősíti a szabályt.

Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
Jaj, az előbb lemaradt.

Reszkess Lengyelország jön a magyar cunami!

Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
Nagy-Britannia–Horvátország 4–1
Mi az a magyar cunami? :D
Ez első meccsre rendben volt. Tudunk és fogunk ennél jobban játszani.
@sutyi2: A cunami egy olyan természeti jelenség, ami mindent elsöpör ami az útjába kerül.
Holnap a lengyelek kerülnek az utunkba.
@DominiKing: A próféta szóljon belőled! :)
@DominiKing: a cunamizásod már hiányzott, csudálkoztam is, hogy itt nem engedted el olyan szorgosan mint a Volán meccsek beharangozoinál... :-)
@DominiKing: Köszi a részletes kifejtést, de ez nem "szakmai elemzés", ahogy ígérted, hanem egy amatőr szurkolói vélemény (ezzel nem azt akarom mondani, hogy én nem amatőr szurkoló vagyok).
A magyar cunami az olyan mint a magyar narancs? :-)
@Surdilovics: Sajnálom, engem nem Satornak hívnak. Szerintem, azért te sem arra voltál kíváncsi, hogy egyes játékhelyzetekben milyen pozíciót kell felvennie a csapatnak, vagy hogy egy nálunk alkatilag jóval gyengébb felépítésű csapat ellen milyen, az ütközésekre, a test-test elleni játékra alapuló taktikával kellett volna pályára lépnünk.
Valóban laikus vagyok, de szerintem ennek az érthetőség látta előnyét.
Azért nagyon örülök, hogy egyre többen vagyunk "amatör" szurkolók, akik a jégkorongért (elsősorban a magyarért) szorítunk.
Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
@albertinho: Hát ez a mai játékra telitalálat.
Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.
Minden kritikám ellenére, azért én nagyon büszke vagyok rá.
Hajrá ....
sziasztok !
Az esti meccset lehet nézni valahol élőben a neten ?
A meccs torrentről letölthető itt:

thepiratebay.org/torrent/5501144
A cseh Sport2 szpíkere a meccse elején megkérte a nézőket, hogy ezt a meccset fogják úgy fel, mint kuriózum, mert egyszer NHL-t közvetítenek, máskor meg B-csoportos VB-t, aminek elsősorban csak az az oka, hogy a Sport televízió központja Budapesten található és ezért a hazaiak meccseit mi is közvetítjük.

Az első harmadot így zárta: nehéz értékelni akkor egy meccset amikor nem a fejlett hokikultúrával rendelkező országok meccset látjuk. Természetesen nem akarok megbántani senkit, mert a hoki se Koreában, se Magyarországon nem nemzeti sport és a színvonal, amit látnak, pontosan ezért olyan, amilyen.
@DominiKing: Osztom a véleményed.Széligre is ráférne egy alapos fejmosás,mert a felesleges szabálytalanságai később még nagyon sokba fognak kerülni.
Hajrá Magyarok!
@DominiKing:Ez a MAGYAR mentalitás ,szép. Mentegetőznek mi szurklók még tapossunk rájuk nehogy má biztasuk őket, még a végén elbízzák magukat.Nem volt a legjobb meccsünk tény,de hoztuk ez a lényeg . Szerintem a leggyengében Sator mester teljesít kevés az ha tengerentúli stilust eröltetjük ahhoz oda is kell érni a belőtt korongra állandoan ezt eröltettjük .Fiatalitás jegyében vihettek volna fiatal védőket hátha megszoknák ezt a sebességet.
Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
első meccs behúzva
ennyi

ezt a koreai csapatot nagyon nem szabad lenézni, fognak ők még meglepetést okozni
szerintem ha a játékosok sebességét nézzük, nem biztos, hogy mi vagyunk gyorsabbak

első sorukat meg le kell igazolni a Volánba - jók lennének az EBELbe is:-)
@cselyusz: Én csak annyira tapostam beléjük, amennyire te is evvel a hozzászólásoddal. Azért nézd vissza a többi bejegyzésemet, akár hónapokra visszamenőleg is, és láthatod, hogy ez az egyetlen meccs ami után negatívan értékeltem. Nincs abban semmi rossz, hogy ha valami nem jó akkor azt megmondjuk. Hál'istennek ezt a srácok is így látták és a Lengyel meccsen nyoma sem volt a Korea elleni csapnivaló játéknak.
További jó szurkolást neked.

Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
süti beállítások módosítása