HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország játssza a nyitómeccset

2010.04.16. 12:43 Hblog

Az IIHF és a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság szervezőbizottsága helyt adott a brit csapat kérésének, megcserélték az első két szombati mérkőzést tornán. Az eredetileg 16.30-ra kiírt Magyarország–Dél-Korea összecsapás 13.00-kor kezdődik, tehát mi játsszuk a nyitómeccset. A találkozót a Sport2 élőben közvetíti. Mint arról már beszámoltunk, Nagy-Britannia válogatottja nem tudott idejében elindulni a vb helyszínére az európai légi közlekedés összeomlása miatt. A kérésre mindenki rugalmasan és korrekt módon reagált. Azok a szurkolók, akik a helyszínen néznék a találkozót, idejében induljanak útnak.

98 komment

Címkék: vb válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennek sokan nem fognak örülni az utazók közül...
a fene... akkor igyekezni kell reggel...
ILYET NEM LEHET TENNI A SZURKOLÓKKAL 1 NAPPAL AZ ELUTAZÁS ELŐTT!!!!!
@munkagep: budapestről négy és fél óra az út

reggel 7-kor kell indulni, és még városnézésre is marad idő

azt hiszem, ezt azért ki lehet bírni valahogy
@AG 2.0: már aki Budapestről indul és nincs programja délelőtt
Ez van skacok... lehetnénk megértőbbek is. Mások is szar ( vagytalán még szarabb) helyzetbe kerültek. Nekünk szerencsénk van, hogy nem repülővel megyünk ilyen távolságba. Tavaly már nagyobb szopecsku lett volna. Mindenesetre ott leszünk így vagy úgy!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!
@M.Lac: OK, biztos én vagyok értetlen, de nem értem, hogy ez a 3 óra mit segít a briteknek és miért nem lehetett hétfőre rakni a meccsüket.
Akkor ennek lőttek... Délelőtt nyelvvizsgázom, ilyen döntést hozni!!! Elmennek az anyjukba...
a brittek csak akkor nem érnek ki időben, mivel délelőtt elindultak a hírek szerint, ha megállnak valahol útközbe hunyni egyet...
@munkagep: Csak gondolom, hogy egyrészt nem egy órával a meccs előtt érnek oda a 30 órás buszozás után, számít, hogy 1 vagy 4 órájuk lesz felkészülni, másrészt nem akarnak négy napig egyfolytában játszani.
a koreaiak most hol járnak, kikerülik a vulkáni hamut, vagy nincs arra tájfun, vagy valami? mert gondolom most ez következik.
lehet korán kelnem, pedig már belőttem magamnak a 10 órás indulást.
Ilyen nincs! Most nem fogok tudni egy jót aludni ebéd után - meccs előtt! A büdös k.... ....ját b...a az aki ezt kitalálta :D
@LBogár: viszont az esti színházba még odaérsz, és reggel már józanul ébredhetsz :)
en csak tevebol kovethetem az esemenyeket igy tehat en orvendek hogy hamarabb kezdodik a meccs:Pbiztos adja a sport 2 csak mert nincs meg kijavitva a programban?
"Mivel a brit csapat az izlandi vulkánkitörés miatt késve ér Szlovéniába, megváltozik a holnapi mérkőzések sorrendje. A magyar válogatott Dél-Korea elleni mérkőzését 12:45-kor közvetítjük a Sport2-n!"

By: Sport2 Facebook
Én örülök, mert így meg tudom nézni TV-ben a délutáni kézi meccs előtt :)

Amúgy szerintem se volt ez szép lépés, de ez van, ezt kell szeretni...
szar dolog délben sörözni
Na most hívtam a szállásadót, hogy pöttyett korábban érünk oda. Megértő volt, én meg kelhetek éjjel. Huzzahh!
Még szerencse, hogy holnap hajnali indulást terveztünk eleve :)
Érkezés-szálláselfoglalás és egyből meccs :)
Elindulunk pár órával előbb, ennyi...Ellenkező esetben mennyire örülnénk ilyen előzékenységnek...
Ja igen, akkor a lengyel meccs időpontját nem változtatták meg?
Nézzük a jó oldalát: többet pihenhetünk a lengyelek elleni meccsre.
@Nagy 'Omar' Ádám: A szövetségük oldalán az áll hogy ma délután 5-re van buszuknak átkelési időpontja az alagútban.
a lengyelek ellen tuti bukta
1. Indulhatok reggel hétkor..
2. Déltől estig inni?!?!?! Ki bírja ezt!!! :-)
@Ed_14: A 2. -ra...: Jó kis bemelegítés a hétre... :DDDD
@op66: Nem, arra sem hamu, sem tájfun. De tényleg. A brit légtér viszont tényleg le van zárva.
Engem csak annyiban érint, hogy korábban kell bekapcsolnaom a TV-t, de azt hiszem ilyen ember is sok van, talán megérne egy index címlapot.
@munkagep: egyetértek, remélem visszakapom a belépőim árát, mert nem érünk oda... Ez esetben kinél lehet nyomni a csengőt? Remélem erre is gondoltak a szervezők...
Történt már változtatás Amiensben is, ami minket érintett. Én is inkább a jó oldalát nézem:
1. Többet pihenhetünk a lengyelek ellen.
2. Gyerek aludni fog így, tehát nyugodtan nézem, sörözve:)
@Morgó Muki: lesz este index-címlapos nagy beharangozó, abból is megtudják majd. különben meg úgyis mindenki itt van már, aki tud magyarul, és érdekli a jégkorong :)
@alvering: Összességében én is azt gondolom, hogy a válogatott, így jobban járt, de úgy látom, nem is ezért morognak az emberek. Valószínűleg én sem örülnék, ha hiába van jegyem, mert nem érek ki a mérkőzésre.
@AG 2.0: Jogos! :)
pesten lesz vhol vmi közös meccs nézés?
@kerusz: és miután a légtér le van zárva, így mindenki a Csalagúton igyekszik, ezért is vannak még szerencsétlenek a rosszabbik oldalon, borzalmas lehet.

@LBogár: most először lesz hangod is életedben, nem csak bágyadtan fogsz kóvályogni egy hokimeccsen! :)))
ugye lesz Lengyelek elleni meccs? legutobb meg azt irtak hogy biztos lesz..... ???? nem am kimegyek folosbe....
Csak az "igyekvőknek"......mikor zágrábba mentünk karácsonykor,a buszvezető óva intett mindenkit a gyorshajtástól horvátban és szlovéniában,mert kameráznak veszettül az autópályákon és mingyá meg is fognak a csomópontoknál.
@peterbalogh: Tavaly néha elnéztünk a Pecsa oldalában lévő kocsmába. Nem tudom, idén számítanak-e emberekre, akik ilyen miatt mennének, de akkor is elég nyögvenyelős volt a dolog.
Odaér rendesen így a csapat?
@sutyi2:
A mieink?
Ma délelőtt elindultak.
Reméljük igen. ;)
@Devo209: Ja, csak mert (ezek szerint akkor tévesen) olvastam, h holnap de. indulunk... Köszi!
Biztos mindent meg lehet magyarázni és lehet megértőnek lenni de még ha ez akármennyi kitiltással is jár: basszák meg, de úgy rendesen.
Én speciel családdal megyek, 2 gyerekkel, a szállásunkat holnap 2kor tudjuk elfoglalni, teljesen esélytelen, hogy odaérjek.
Ezért vettem a bérletet, hogy minden meccset láthassak, ezért megyek ki egy hétre. A jó kurva anyjukat. Nehogy azt mondják, hogy másképpen nem lehet megoldani. Játsszák le este vagy akármikor. Ilyet b+ 24 órával a meccs előtt - nonszensz.
@hosszú lépés: részben egyetértek, és teljes mértékben meg is értelek, de itt első sorban nem a szurkolók érdekeit nézik. Fordított esetben mi is örülnénk, hogy belemegy a többi csapat, hogy cseréljünk, ebben biztos vagyok!
@hosszú lépés:

Hívd fel őket. Én megkérdeztem, elfoglalhatom e 10-11-kor a szállásomat, és nagyon megértőek, segítőkészek voltak.
@Udi: Ja igen, mert hivatalosan nekem is 2-től lett volna csak lak.
Azt mondjuk nem igazán értem, hogy miért csak a csere merült fel mint megoldás. Egy 16.30-kor kezdődő meccs után még simán belefér egy mérkőzés fél nyolckor-nyolckor.
Mivel még csak 10 perce tudom a dolgot, kevés az esályem, hogy higgadtan válaszoljak... De csak egy felvetés: ha már ilyen sportbaráti szeretet jár át mindenkit, akkor miért nem játszák le a nyitómeccset a szlovénok? Akkor a szegény hamusújtotta szigetországiak játszhatnának még később, többet pihenhetnének.
A szlovénok úgyis helyben vannak, nekik nem kell messzire menni. Ja, hogy munkaidő van? Nem baj, nem a szurkolók érdekeit nézik. Ja, a lengyelek? Na ők szerintem felannyian sem lesznek, mint mi. Na mindegy. A kedvem elmegy az egésztől, több hetes szervezést tesznek ezzel tönkre...
:((((((((((((((((((((((((((((
@Udi: Nyilván - ám egy 3 hónapos és egy 3,5 éves gyerekkel (mielőtt őrjöngés lenne a kicsi nem jön meccsre - mondjuk a nagyobb jött volna, pont egy lazábbra akartam kivinni, pl Korea) nem mindegy, hogy mikor tudsz elindulni. A reggel 6-7 nem tűnik reálisnak. :(
@sutyi2: Nehogy személyesnek vedd az előzőt, ami méreg van benne nem neked szól.
Érdekes a helyzet, az biztos... Szlovénok otthon játszanak, minden meccset este játszanak, gondolom ez is benne van, nem igazán a munkaidő, hiszen szombat lesz. A lengyeleknek valóban van így is elég gondjuk. Jut eszembe! A vasárnapi HUN-POL meccs el lesz halasztva, vagy a gyásznap lesz eltolva a vulkán miatt? Tiszta agyrém, már azt se tudom én se, h mi van, de jó lenne időben tisztán látni, mert elvileg vasárnap én is megyek, szóval "hosszú lépés" megértelek.
@hosszú lépés: nem vettem, nyugi! ;-) Olvasd az előző hsz-emet... :-)
@Devo209: 8kor a szlovén csapat jatszik
@hosszú lépés: Ha a szállást 14:00-ra tervezted, gondolom kb. fél 2-2 körüli érkezéssel számoltál. Vagyis kb. 1 órával kell korábban indulni. A szállást tuti el lehet intézni a meccs után is. A szállásadónak úgyis mindegy.

Persze megértem, hogy bosszant a dolog, de azért tragédia nem történt. Inkább örülj, hogy 1 hétig ott lehettek a családdal :)
Ha igaz a hír, hogy ma 5-kor kelhetnek át a britek a Csalagúton, akkor azért a holnap 16:30-as meccs is elég necces nem?
Hajrá Sofi!!! Hajrá Magyarország!!!
Játszanak szépen hétfőn, most a következő verzió úgyis az lesz. Arra sem fognak odaérni akkor. Arra leszek kíváncsi, ha odatelefonál majd a brit szakvezetés, h halasszuk el azt is (mármint a 16:30-ast), akkor a mi meccsünket visszateszik e a rendes kezdési időre.
@wincent: Szállás városon kívül, bérletem van amit még jeggyé kell valahogy varázsolnom az első meccs előtt (remélem később is lehet majd, az lesz majd a szép ha nem...), szállást elfoglalni azért nem 2 perc a teljes pereputtyal. Igazából az van, hogy mondjuk fél4-re ott tudtam volna lenni reálisan a csarnoknál. 3,5 órával előbb nem fog menni, mert ilyen erőltetett menetet nem lehet csinálni... Na mindegy, felesleges ezen matekozni, abszolút belátom, hogy sokan vannak akiknek ez csak annyi, hogy holnap korábban indulnak. Pár éve nekem is ennyi lett volna. Én ezt most nem tudom összehozni a dolgot sajnos, ez van és kibaszásnak érzem. De legalább részben kidühöngtem magam...
@sutyi2: "nem igazán a munkaidő, hiszen szombat lesz"
Na ráadásul tök igazad van. Akkor cserélgessenek csak szépen eszerint. Hajrá.
@hosszú lépés: majd pont azért teszik a szlovén meccset előre mert néhány magyar szurkolónak probémás a 13.00 ás kezdés. ne röhögtess már.
egyébként az is lehetett volna egyfajta megoldás, hogy valamikor délután-este (attól függően, hogyan érkeznek meg a britek) egy másik csarnokban játsszák le a meccset, így nincs ütközés.

Pusztán azért, mert még át sem keltek a csatornán, kb. 1500 km-es buszozás vár rájuk, ami alatt (sajnos) bármi történhet. Vagyis az érkezésük még mindig eléggé bizonytalan...
@bojl: Most, hogy mondod: tényleg azért keltem fel ma, hogy téged röhögtesselek. Remélem jót röhögtél.
Nekem az a vicces, hogy kitört egy k. vulkán Izlandon 2 napja és ezért cseszhetem a holnapi meccset.
De ha már ilyen okos vagy, akkor áruld már el mi az akadálya, hogy azt tegyék előre? De tényleg. Minden meccsüket este játszák, az egyikről lemondhattak volna, ha tényleg ilyen megértő mindenki a britekkel.

Kezdek megnyugodni, erre jössz egy ilyen remek szöszenettel. Majd biztos kinövöd.
@hosszú lépés: azért az vulkán fontosabb és komolyabb dolog, mint egy ideges apuka.

Ahelyett, hogy örvendenél, hogy nem a nyakadba ömlik a láva, nem a házad omlott össze egy rengés miatt, te még itt siránkozol mert egy órával korábban kell felköltened a kölköket. Na bumm.
@hosszú lépés: minden világeseményen a hazai(rendező) ország szokta a napi fő meccset játszani. nézzél körbe nyugodtan. ja és kívánom hogy az a kibaszott vulkán okozza a legnagyobb gondot az életben, ami miatt lemaradsz egy meccsről.
@Lazlee: mondjuk én inkább pl. Jesenicere gondoltam :) (de ismétlem, csak azért, mert szerintem még most sem biztos, hogy odaérnek a britek a kezdésre)
@fabot: Csesszétek meg, engedtessék már meg, hogy ideges legyek emiatt.
Nyilván mindenki aki itt győzköd, hogy ez semmiség, az egyrészt jön holnap, másrészt utazott már 2 ekkora gyerekkel ~400 km-re autóval és ezek alapján van ilyen tisztában a helyzettel.
Persze az is nyilvánvaló, hogy 16.30 - 13.00 = 1 óra, ezt is benéztem, kösz, hogy szóltok.

És igen, örülök neki, hogy az a roppant komoly vulkán nem a nyakamba löki a lávát. Annak is örülök, hogy a kínai földrengés nem érintett, meg annak is, hogy a cumani sem a Bem-rakparton csapott le pár éve. És akkor még én röhögtetem az embereket... Marha jó.

Na mindegy, jó utat mindenkinek, jó meccsnézést. Biztos azért őrjöngök mert pikk-pakk meg tudom oldani, hogy ott legyek holnap... Van egy eladó jegyem a holnapi meccsre akit érdekel.
@wincent: elképzelem a brit szurkolókat, akik legyőzve a vulkán okozta utazási nehézségeket időben érnek a Tivoli csarnokhoz, majd bemondják a hangosba, hogy ha sietnek a vasútállomásra még elérhetnek egy személyvonatot a festői Jesenicébe. Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? :)
Amióta tart a felkészülés, még nem volt olyan poszt a válogatott kapcsán, hogy az ne verje ki többeknél a biztosítékot. Egy biztos: csak azt látom, hogy sokan már jó előre marha zabosak vagytok! Gyűjtsétek csak a felgyülemlett energiát és csak a meccsen adjátok ki magatokból azt, lehetőleg hang formában!!! Visszaszámlálás indul! OLÉ-OLÉ-OLÉOLÉOLÉ MAGYARORSZÁG...
Azt lehet tudni, hogy megérkeztek a srácok biztonságban, és mi lesz vacsorára? Hú biztos tintahal is lesz de jó nekik. Hajrá Magyarország!
@bojl: Bár végképp nincs jelentősége de javaslom tanulmányozásra a svájciak meccs időpontjait a tavalyi A csoportos vb-n.
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/schedule.html
Biztos gyenge a sportdiplomáciájuk.

A vulkánt meg végképp hagyjuk ki a dologból, rohadtul mindegy, hogy mi az amiért kevesebb mint 1 nappal az adott meccs előtt egy ilyen változtatást eszközölnek.
amúgy stream lesz-e?
a nagy víz túloldalán nincs Sport2 :(
„Néhány emberünk tegnap indult volna útnak az alkatrészekkel, ám nem tudtak repülőre szállni. Valaki ekkor autóba pattant, és öt óra alatt Párizsba ért, ahol elérte az utolsó, 23 órás járatot. A gép indulását egy órával előrehozták, végül azonban tíz perccel este tíz óra előtt szállt fel, tíz után pedig már nem engedtek több repülőt felszállni. Csodás történet, végül minden megérkezett, amire szükségünk lesz a hétvégén"

Érdekes a mecklarennél bírtak gondolkodni, a hokisok meg már csütörtök óta tipródtak...
Mindegy, egy a lényeg nyerjünk!!!
Az biztos, hogy ez a vulkán kitörés nem hiányzott, de azt hiszem csak odafenn reklamálhatunk. Hogy mi lesz vasárnap még azt sem tudni, már a magyar légtér is zárva, ha ez igy folytatódik a temetésre sem jutnak el a vén Európa állam- és kormányfői, szóval a helyzet nem egyszerű, de nem is kilátástalan. Majd hallgatjuk a híreket, oszt jól van:) @emilio: a fiúk lassan odaérnek, 12 körül léptek határt, utána ebédeltek, ha beszéltem valamelyikükkel igérem beírom mi volt a vacsi:) Hajrá magyar jégkorong!
Szerencsésen megérkeztek, a skypen még nem érem el egyiket sem.
Mi van akkor ha a módosított időpontig sem érkeznek meg a britek? Megkapja a győzelemért járó pontot az ellen?
@hosszú lépés: nálam ez a hozzászólás eléggé kiverte a biztosítékot.
Sziasztok!
Van valakinek slo-hun meccsre egy darab jegye?
Jegyüzérek kíméljenek!!!!
Akinek van elér a köv. számokon:
20/9712695
30/3241309
Köszike
@LBogár: Hát ez tényleg komoly probléma!!! :D
Kedves mindenki! Ne háborogjunk, mert ahogy elnéztem az európai reptéri helyzetet, rengeteg ember szeretne cserélne velünk problémát :)
@hosszú lépés: ha ez számít Neked vmit, megértelek, és úgy érzem, itt nem akartak bántani, de bosszankodik mindenki egy kicsit, majd egy jó sörbe fojtjuk estére és minden szép lesz :)
Van 2 helyünk Szfvárról a lengyel meccsre kb 4500 Ft / fö ha 4 megyünk. ha érdekel valakit akkor a 703116326 számon elér.
@hosszú lépés: inkább nézd a jó oldalát a dolognak, hogy nem holnap reggel hozták meg eme döntést
Mi mar itt vagyunk Laibachban.A panzioban van egy brit kontingens is,mar rahangolodtunk egymasra.
@rihiranta&rantasila: jaj, de jó Nektek!!! :) Mi is indulunk nemsokára, holnap már közösen folytatjuk!
@rihiranta&rantasila: Üdvözöljük őket! Mi is ott leszünk, már csak fél nap! :)
@stronc 06: Azért a McLaren költségvetését meg a hokisokét nem lehet összehasonlítani.Tudod magángép stb.... Most szerinted azért tököltek, hogy kicsesszenek másokkal? Meg attól, hogy később érkeznek előnyük lesz? Oké, a szurkolóknak rossz, de Magyarországról azért úgyis autóval mennek, szóval azért az, szerintem könnyebben megoldható. Amúgy tényleg az a lényeg, hogy nyerjünk, és fogunk is.
Mindenkivel egyetértek :), nekem így még jobb is, de azért lenne 2 kérdésem:
1. már összefolynak a dolgok, de szapporóban nem kellett nekünk vmi szünnapot cserélni?
2. franciao-tól miért nem jönnek repülővel?
@demizson bobby: eszakon ott sem nagyon repulnek a gepek
@bojl: sajnos hosszulepesnek igaza van. A szloven szurkoloknak nem kell 400 kmtert utazniuk a meccsre, raadasul hetvege van. Es en teljesen megertem a frusztraciojat. Mindenki erre a hetre keszul ebben az evben, sokaknak kb csak ez jut kikapcsolodasra, s ezert tokeletesnek szerettek volna szervezni az egeszet. Ertheto a termeszeti katasztrofa kovetkezmenye, ellenben jatszathatnak a szloveneket elsore.

S hulyeseg felsorolni, hogy mi mindennek orulhetunk... oruljunk annak, hogy nem afrikaba szulettunk. na tessek...

S gyerekkel tervezni kb ketszer annyi idot igenyel. S orvendetes, hogy csaladosok is eljonnek holnap.
Nem tudok egyetérteni a kedélyeskedő, sportszerűséget felvető hozzászólásokkal. Ez üzlet is , TV csatornák közvetítik, reklámidőt adtak el. A szurkolók akik rengeteg pénzért odautaznak több százan, esetleg ezren, de a TV elé ülők sem biztos, hogy időben kapnak értesítést, jelentős kár keletkezik.Ilyen döntést komoly sportágaknál nem lehetett volna meghozni.Ha az angolok nem tudnak egy órakkor kiállni, arra van szabály. De ők is vérprofik /papíron/ bármikor kell, hogy tudjanak játszani.Különben is csütörtökön lehetett látni, nem fognak tudni repülni, ha délután elindultak volna, még egy régi BKV-s Ikarusszal is péntek éjfélre ott vannak.
@budaijegesmedve: még jó hogy a sport2 feláldozta a "televíziós vásárlást" meg a monacoi tenisztorna közvetítését. köszönjük neki!!!!
a magyar szakvezetés is kellett ehhez a cseréhez nem?
@budaijegesmedve: ez egy komoly sportág, csak ezt a szintet nem veszik odafent komolyan. szvsz
süti beállítások módosítása