HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás

2010.04.16. 21:19 F. Kapus

Minden idők egyik legizgalmasabb divízió 1-es világbajnoksága következik. Nagy öröm, hogy a tavalyi tragédiával szemben idén semmi sem zavarta meg a magyar válogatott előkészületeit. A játékosok és az edzők minőségében-hangulatában remek felkészülésről számoltak be. Igen gyorsan megszoktuk, hogy ezen a szinten esélyesek vagyunk, a csapattal szembeni elvárások nagyok. Tényleg jók a sanszaink, de jók az ellenfeleink is. És ne feledjük, hogy egyetlen röpke évtized alatt honnan jutottunk milyen messzire. Úgyhogy maradjunk annyiban: az a kérdés, hogy az első négy hely melyikén végzünk.

Először megyünk divízió 1-es vb-re úgy, hogy korábban már bebizonyítottuk, képesek vagyunk feljutni. 2008 óta erről a csapatról mindent el tudunk képzelni, és ezt a képzelőerőt cseppet sem gyengítette az A csoportos szereplés, sőt a szlovákok és a fehéroroszok elleni mérkőzés tovább erősítette.

Szintén először vágunk neki egy vb-nek NHL-es tapasztalatokkal rendelkező szakemberrel. Ted Sator ráadásul ugyanúgy tudja, mi az A csoportba jutás titka, mint előző mesterünk, Pat Cortina. Jelenlegi szövetségi kapitányunk 2007-ben éppen ellenünk bizonyított Szlovénia kispadján.

A sok szurkoló által várt fiatalítás megkezdődött. Sok 20-22 éves hokis kapott bizonyítási lehetőséget a szezon folyamán. A 22-es keretben végül öt abszolút vb-újonc maradt, egy kapus, Rajna Miklós, két védő, Szirányi Bence és Hegyi Ádám, valamint két csatár, Magosi Bálint és Sofron István. De a vb-bemutatkozáson korábban átesett Hetényi Zoltán, Kóger Dániel és Nagy Gergő sincs még 22 éves. Örömteli, hogy az eddigi hiányposzton, a védelemben új tehetségek tűntek fel.

Közülük néhányan be is kerültek a csapatba, de a kimaradók közül is többekről nagyon jó vélemény alakult ki a szakvezetésben, elsősorban három újvárosi, Pozsgai Tamás, Orbán Attila és Kiss Dániel kapcsán. Emellett nagy öröm, hogy a még mindig igen szűk hazai választékból 38-40 fős bő keret tud együtt dolgozni, megfelelő minőségben.

Közvetlenül a tornára közel három hétig készült a magyar keret. Kezdetben sokan sok munkát végeztek, a végén kevesebben tették ugyanezt. Az elején a fizikai, kondicionális gyakorlatokon volt a hangsúly, a végén a technikai, taktikai elemeken. A felgyülemlett tudást két mérkőzésen mutathatták meg a játékosok, Ausztria ellen 3-2-es vereség, Norvégia ellen 2-1-es siker lett ennek az eredménye.

Ted Sator szombaton az osztrákok ellen egy kiemelkedő sort látott a csapatban, és mint mondta, négy közel azonos kell. Ezért vasárnapra mindegyik ötösbe belenyúlt, a korrekciók után sokkal egységesebb, hatékonyabb csapat képét mutattuk Norvégia ellen.

Legnagyobb ellenfeleink most is a házigazdák lesznek, de a dramaturgia szerint ezúttal az utolsó napon találkozunk velük. 2001-ben és 2007-ben már rendeztek Ljubljanában divízió 1-es világbajnokságot. A szlovén sajtó szereti megírni, hogy mindkét alkalommal a házigazdák jutottak az A csoportba. Azt mondják, jó ómen ez nekik.

Nem szabad elfeledkeznünk további két komoly válogatottról sem, mert a lengyelek és a britek legyőzése egyáltalán nem rutinfeladat számunkra. 8-10 éve még az volt a szenzáció, ha nyerni tudtunk ellenük, mára szinte elvárás lett, legalábbis a szurkolók részéről. Az se altasson el minket, hogy még a lengyel kapitány szerint is mi vagyunk a jobbak. Ez az előzmények alapján valóban így is tűnik, de a jégkorongban az a szép, hogy mindezt a jégen töltött nettó hatvan perc alatt lehet bebizonyítani. Ha nem okosan áll egy csapat a feladathoz, jelentős csalódás érheti. Kedvenceink tisztában vannak ezzel, rutinosak, olyan sok meccs kemény tapasztalata halmozódott fel bennük, hogy tudjuk, nem esnek a könnyelműség hibájába.

A szlovénok padján élő legenda áll majd vezérként, John Harrington 1980-ban amerikai válogatottként részese volt az ő csodájuknak. Amatőr és egyetemista sportolóként megverték az egyeduralkodó szovjet válogatottat, Harrington a győztes gólnál gólpasszt adott. Az eseményről nemkülönben híres film is készült, Miracle On Ice címmel, ebben a román válogatott tagjaként több székely sportoló is szerepel. Szlovénia nagyon erős kerettel rendelkezik, de jelentős érvágás, hogy NHL-sztárjuk, Anze Kopitar a Los Angeles Kingsben playoffozik ezekben a napokban, és nem Ljubljanában készül.

A felkészülés viharos rajtja után megnyugodhattak a szlovén játékosok, voltak jó hírek náluk. A szövetség nem meszelte el a klubja által elküldött Andrej Hebart, jó helyre, a Villachhoz szerződött Kuznik védő, és a legfrissebb információk alapján a Rodman testvérekkel szerződést hosszabbított a Vienna Capitals. Az olasz bajnoki döntős Ziga Pavlin hazaérkezésével a kerettől az utolsó távozó Mitja Robar lett.

A feljutáshoz 2002-ben kerültünk először igen közel, egy mérkőzésre. Akkor Fehérváron a dánok ébresztettek fel minket álmainkból, de új útra lépett a válogatott. Azóta a divízió 1-ben csak egyszer nem állhattunk dobogóra, 2006-ban a német és a francia csapaton kívül a japán is megelőzött minket. Rá egy évre ismét közel voltunk, de Kopitar vezérletével hamar eldőlt a szlovénok elleni mérkőzés, így maradt a végén az ezüstérem. Rá egy évre, 2008-ban aztán már Japán és az addig stabil A csoportos Ukrajna sem tudott megállítani minket. Jussunk fel, ott leszünk jó helyen, írtuk akkor, és bejött.

A hokiláz továbbra is tart, az A csoportos kiesés nem vette el a szurkolók kedvét. Múlt vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában hatezer néző búcsúztatta a vb-re készülő nemzeti csapatot. Az olimpiai tizedik, évek óta első osztályú Norvégiát idén is legyőztük a felkészülés során. Előremutató, homogén csapatjátékkal, ráadásul, és remek védekezéssel. A macidobálás a tavalyinál is nagyobb sikert hozott, Péter Emese ötlete immáron határon átnyúló jótékonysági akcióvá nőtte ki magát.

Ellenfeleink sok sebből véreznek, de nem ez visz minket előre. Magunkra kell támaszkodni, az eddigi sikerekből, eredményekből, munkából kell építkezni. Mert hiába nincs itt Kopitar és Terglav a szlovénoknál (hogy a Posma-botrányról már ne is beszéljünk), hiába maradtak csak tízen a lengyelek a tavalyi vb-keretből (hogy a fegyelmezetlenségeket ne említsük), hiába hiányzik hat-hét brit alapjátékos (hogy az Európát átszelő buszozásról ne is essék szó), és végül hiába tűnnek könnyebb ellenfélnek a dél-koreaiak és a horvátok – ott még nem tart a magyar jégkorong, hogy bárkit fél vállról vegyünk. Mindenki ellen csak teljes erőbedobással és koncentrációval van esélyünk.

Mi mindent megteszünk, hogy olvasónk jól érezzék magukat a vb alatt. A szokott mennyiségben és minőségben igyekszünk tájékoztatni. Hello turiszt mindvégig a helyszínen lesz, kétfős videós stábunk szintén. Ha a technika is úgy akarja, a mérkőzésekről új felületen tudósítunk online, szövegesen. Egy kis nyereményjátékot is tervezünk minden mérkőzés kapcsán, ennek részleteit holnap reggel áruljuk el. És ami a legfontosabb, a Sport Tv mind az öt mérkőzést élőben közvetíti.

Mit várhatunk, mit várjunk? A magyar jégkorongozók 2008-ban Japánban, a magyar szurkolók 2009-ben Svájban mutatták meg a világnak, mire képesek. Jó lenne 2010-ben Szlovéniában együtt nagyot alkotni. A diszkiminatív jegyértékesítés ellenére 430 helyett mintegy 1000 magyar hokidrukker lesz ott jövő pénteken a remélhetőleg mindent eldöntő szlovén–magyaron. Az ismételt feljutáshoz most már csak egy kis, egy közepes, két nagy és egy hatalmas győzelemre van szükség. Ötből ötöt csak egy csapat nyerhet, sőt egyszer a feljutó is botolhat, de egyáltalán nem mindegy, mikor teszi.

Várjuk azt, hogy a magyar válogatott a megszokott módon minden energiáját fordítsa a siker elérésére. Játsszunk jól, küzdjünk nagyot. Ha ez meglesz, a játékosok emelt fővel, a szurkolók büszkén jöhetnek haza. A magunk részéről éremszerzést várunk a csapattól. A gyengébbeket verjük meg jó játékkal, magabiztosan, az erősebbek ellen harcoljunk, ahogy csak tudunk, szorongassuk őket a végsőkig, ne adjuk könnyen magunkat.

Végezetül azt kérjük, mindenki szóljon mindenkinek, hogy az eredeti kiíráshoz képest változás történt, szombaton 13 órakor kezdődik a Dél-Korea elleni mérkőzésünk.

A vb magyar mérkőzései

április 17., 13.00 óra, Magyarország–Dél-Korea
április 18., 16.30 óra, Magyarország–Lengyelország
április 20., 16.30 óra, Magyarország–Horvátország
április 21., 16.30 óra, Magyarország–Nagy-Britannia
április 23., 20.00 óra, Magyarország–Szlovénia

A válogatottak játékoskeretei

Magyarország

Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars).
Hátvédek: Ennaffati Omar, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András, Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon, FRA).
Csatárok: Magosi Bálint (Dab.Docler), Fekete Dániel, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19), Holéczy Roger, Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars).

Szlovénia

Kapusok: Andrej Hocevar (Pontebba, ITA), Robert Kristan (Medvescak, EBEL), Ales Sila (Olimpija Ljubljana).
Hátvédek: Ales Kranjc (Vienna Capitals, EBEL), Sabahudin Kovacevic, Klemen Pretnar (Jesenice), Greg Kuznik (Pontebba, ITA), Jakob Milovanovic (Briancon, FRA), Ziga Pavlin (Renon, ITA), Andrej Tavzelj (Cortina, ITA), Luka Vidmar (University of Alaska-Anchorage, USA).
Csatárok: Andrej Hebar, Ziga Jeglic, Rok Ticar (Jesenice), Bostjan Golicic, Ales Music, Ziga Pance (Olimpija Ljubljana), Jan Mursak (Grand Rapids Griffins, AHL), Tomaz Razingar (Val Pusteria, ITA), David Rodman, Marcel Rodman (Vienna Capitals, EBEL), Mitja Sivic (Grenoble, FRA), Jan Urbas (Malmö, SWE).

Lengyelország

Kapusok: Krzysztof Zborowski (Wojas Podhale Nowy Targ), Kamil Kosowski (JKH GKS Jastrzebie).
Hátvédek: Rafal Dutka (Wojas Podhale Nowy Targ), Marian Csorich, Jaroslaw Klys, Patryk Wajda (Comarch Cracovia), Michal Kotlorz (GKS Tychy), Mateusz Rompkowski, Pawel Skrzypkowski (Energa Stoczniowiec).
Csatárok: Tomasz Malasinski, Krystian Dziubinski, Marcin Kolusz (Wojas Podhale Nowy Targ), Leszek Laszkiewicz, Grzegorz Pasiut, Mikolaj Lopuski, Filip Drzewiecki (Comarch Cracovia), Tomasz Proszkiewicz, Adam Baginski (GKS Tychy), Jaroslaw Rozanski, Piotr Sarnik (Pol-Aqua Zaglebie), Jaroslaw Rzeszutko (Energa Stoczniowiec), Mateusz Danieluk (JKH GKS Jastrzebie).

Nagy-Britannia

Kapusok: Stevie Lyle (Cardiff Devils), Stephen Murphy (Belfast Giants).
Hátvédek: Russell Cowley, Jonathan Weaver (Coventry Blaze), Steve Lee, Danny Meyers (Nottingham Panthers), Ben O’Connor (Edinburgh Capitals), Kevin Phillips (Belfast Giants), Mark Richardson (Cardiff Devils).
Csatárok: Greg Chambers (Coventry Blaze), David Clarke (Nottingham Panthers), Robert Dowd, Jason Hewitt, Jonathan Phillips (Sheffield Steelers), Mark Garside (Edinburgh Capitals), Phil Hill, Matt Towe (Cardiff Devils), Lee Mitchell (Hull Stingrays), Matt Myers (Johnstown Chiefs, USA), Craig Peacock, Colin Shields (Belfast Giants), Ashley Tait (Ritten/Renon, ITA).

Horvátország

Kapusok: Vanja Belic (Medvescak Zagreb II), Matija Tackovic (KHL Zagreb).
Hátvédek: John Glavota (csapat nélküli), Miroslav Brumercik (Medvescak Zagreb), Sasa Belic, Ivan Sijan, Luka Novosel (Medvescak Zagreb II), Marko Ljubic (Mladost Zagreb), Viliam Chovanec (HC Sabinov, SVK).
Csatárok: Borna Rendulic (Assat Pori, FIN), Mislav Blagus, Dominik Kanaet, Marko Lovrencic (Medvescak Zagreb), Igor Lazic, Zvonimir Lovrencic, Veljko Zibret (Medvescak Zagreb II), Petar Trstenjak (Slovan Bratislava, SVK), Janko Kucera, Mario Novak, Tomislav Cunko, Miro Smerdelj, Tomislav Grozalj (Mladost Zagreb).

Dél-Korea hivatalos végleges keretéről nincs információnk, de minden bizonnyal ez a 22 jégkorongozó áll fel ellenünk szombaton.

86 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Magyarok!
nem, hangosabban:
HAJRÁÁÁÁ MAGYAROOOOOK!!!
Ismét kiváló beharangozó. Köszönet!
Köszi F.Kapus a cikket, találkozunk 23-án! Addig is szurkoljatok helyettünk is. Hajrá!
Kiváló cikk. A hoki erejét jelzi hogy Index vezércikk lett az írásból. Reméljük jó ómen lesz, és fiúk meghálálják a bizalmat.
Korrekt, mint a magyar hoki!!
Megnéztem a szlovák összefoglalót. Sajnos megint kikaptunk.. De ezt az "A" csoportos élményt már senki sem veheti el tőlünk.
Hajrá fiúk!!!!
Hú, de be vagyok sózva már! Táskák bepakolva. Még egy kis pihi és néhány óra múlva útra kelünk! Ismét nagyszerű beharangozó, kedvcsináló, vagy nevezzük bárhogyan!

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Sajnos nem tudok elmenni a meccsekre, de otthonról követni fogom, és - bár nem sokat jelent, de - a macit a tv-hez fogom vágni!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Én csak annyit tennék hozzá, hogy 23-án esten fel kívánom rúgni a szobában az asztalt, mint 2 évvel ezelőtt. Nem érdekel, ha összetörik :))).
Hajrá Magyarok!!!
Hajráááá Magyarok!!!
Erdély veletek van, mindent be fiúk...már tervezem a 2011 es vb-t Szlovákiába, ahol mi is ott leszünk!!!
Mindent bele!!..és csúcs volt a Pannon Hoki Gála
20-án érkezünk 2 autóval. Addig tartsatok ki:D
Hajrá Magyarország!!!
mindig elámulok micsoda jégkorong szeretet kellhet ilyen fantasztikus cikket összerakni.

Gratula. F,Kapus.

és Köszönet
OFF (utoljára):
bulvaros.hu/poraz2010/wr9o21 szavazzatok légyszi, egy kattintás
Köszi
ON

Jussunk fel, ott vagyunk jó helyen!
Emlékeztek?
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Bup7UFubyuk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Bup7UFubyuk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Már napok óta...
De már 1000 százalék meccsláz!
@BeTam: normálisan linkeld már be légyszíves
Istenem...már nem bírok megülni a fenekemen... :DDDDD Nagyon jó lett a beharangozó, elérte a kívánt hatást...Mikor lesz már reggel fél6???????????????????
@edudus: de jó neked...nekem 3 :)
Nagyon korrekt a cikk F.Kapus, gratulálok.
Egy pontban viszont nagyon nem értek veled egyet. "Úgyhogy maradjunk annyiban: az a kérdés, hogy az első négy hely melyikén végzünk."
Ebben egészen Sapporóig igazad lett volna és lehet, hogy jövőre megint igazad lesz.
Ne legyünk szemérmesek és igenis merjük kimondani, hogy idén, a minimum elvárás az 1-2. hely, ami ettől rosszabb az mind kudarc. Ráadásul ekkora nagy sanszunk nem tudom mikor lesz a feljutásra, pont az általad felsorolt indokok miatt is. Én nagyon remélem, hogy jövőre a bent maradás lesz a célunk (természetesen az "A" csoportban).
Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
@check: Szerintem ne az asztalt rúgd fel hanem Guriba beülve pár sör mellett csoportos meccsnézés van tervben! Vélemény?
Jajj! Bocs! Így már jó lesz! Remélem!

http://www.youtube.com/v/Bup7UFubyuk&hl=en_US&fs=1&"
Nagyon jo bejegyzes Fapus hozod az elvart (hat igen mar szep lassan elvarasok vannak veletek szembe hiaba konnyu a jot megszokni :))szinvonalat ezt ez egy apro hibat talaltam
", ne adjuk könnyen magunkat."
en azt mondom egyaltalan ne adjuk amgunkat :D
A hideg futkos a hátamon az ukrán és szlovák meccs hatására! Ha kell egy kis turbó, vagy egy könnycsepp, mindig megnézem őket! Ez így a vb előtt még rátett egy lapáttal. Nem bírok magammal, pedig én nem is megyek Ljubljanába.
Üzenem annak a szerencsés "1000-nek" (és mindenkinek, aki kint lesz), hogy csak úgy, mint Svájcban! :) Halljunk Titeket a tévén keresztül is!
És a többi meccsre kb hány magyar megy?
@demizson bobby: ide szeretném beágyazni a videót!
@BeTam: sejtettem, de attól tartok, hogy ezt vagy nem megy, vagy nem lehet. ;)
Ne kérdezd miért. :)
Menő cikk!
kell keresnem majd egy amszterdami kocsmát ahol adják a Szlovénia elleni meccset. Nem lesz egyszerű.
Tudom, hogy ott fent valaki velünk van és segít!
www.youtube.com/watch?v=o22CoIIBE8w&feature=related

HAJRÁ MAGYAROK!!!!
@demizson bobby: Ok! Nem kérdezem! Adta volna a hangulatot!

HAJRÁ MAGYAROK!
Hajrá, Magyarország! hajrá, magyarok!
Hol tudom ezt megnézni? Van TV ami lenyomja?
@robbor: "És ami a legfontosabb, a Sport Tv mind az öt mérkőzést élőben közvetíti."

Szombaton 12:45-től Sport2.
Kiváló összefoglaló, megvan az alaphangulat! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

(csak 1000 magyar néző lesz a "döntőn"...?)
Csak azért kérdezem, mert ezek standard TV csatornák csak siker után hajlandóak közvetíteni...
Hajrá fiúk!
HAJRÁ SOFI!!! Most mutasd meg, amit a legjobban tudsz!

A szurkolóknak jó utat! Nagyon vigyázzatok magatokra, és csak mint itthon: teljes szívből zengjen a magyar szó a csariban!

HAJRÁÁÁÁÁ!
:)
Na srácok/lányok! Jó utat mindenkinek! Vigyázzatok magatokra. 1-kor találka a Hala Tivoliban! :))))
Az itthonmaradóknak is jó szurkolást! :)
@Surdilovics: Hogy hogy csak? Az az 1000 ember 1000 kilométert utazik, hogy élőben a helyszínen nézhesse! Jó részük a jegyéhez sem jutott egyszerűen, majd megtiltották hogy vegyen bármilyen módon. Ha nincs tiltás, garantáltan többen lennénk mint a szlovén szurkolók.

Köszönjük a beharangozót! Egyelőre itthon melegítünk, de pénteken a helyszínen fogunk szurkolni! HAJRÁ MAGYAROK!
Egy rövid értékelés néhány órával a kezdés előtt:

Jó úton jár a magyar hoki, legalábbis most úgy tűnik. A 4-2-es magyar-szlovákon figyeltem fel először erre a sportra, de (egy barátomnak köszönhetően) hamarosan teljesen megfertőzött:))) Megsirattam Ocskayt, az ukrán meccset, majd az A-csoportos szlovákot is. A fehéroroszok elleni meccsre a mai napig azt mondom hogy magyar válogatott úgy az életben nem játszott. Ez egy iszonyatosan szerethető tárasaság, akik még egyszer legalább megsirathatnak a következő egy hétben:)
Én nem a feljutást tekintem célnak, ha ugyanúgy küzdenek, mint eddig, már megemelem a kalapom, azért sose feledjük, Palkóék honnan indultak, és hova jutottak. Számomra példaképek egytől egyig, pont.
Megpusztulok, hogy nem tudok kint lenni, de csatlakozom egy korábbi kommentelőhöz: aztán halljuk ám a tévén keresztül is a ria-ria-hungáriát:))

Gyerünk srácok, meg tudjátok csinálni!!!
Sok sikert fiuk, sajnos hetfotol nem fogom tudni TV-n nezni a meccseket, de nem fogok megszunni streameket kerni a megfelelo cikkeknel. Tisztara rosszul vagyok mar a tudattol is, hogy eletemben eloszor nem fogom tudni kovetni ezt a nagyszeru valogatottat legalabb a TV-n keresztul.
En bizom benne, hogy el tudjuk erni a celunkat, es aztan jovore mehetunk hazai palyara Pozsonyba vagy Kassara! :)
srácko hol lehet nézni nem tudjátok? mert (lehet én láttam roszul) a sport 1 nem adja
@igyalakult: Úgy érzem, a "viták" ideje - legalább is egy hétre - lejárt... Most csak ez van "Hajrá Magyarok!" És "Hajrá Szurkolók!"
@csatoimi: na most értek veled először egyet
Úgy alakult, hogy igyalakult nincs már köztünk.
@F. Kapus: "Úgy alakult, hogy igyalakult nincs már köztünk."

Köszönjük szépen ezt is!

Hajrá Magyarok!
"Felvirradt a nagy nap":D
Hajra magyarok, hajra magyar-szekelyek!
HAJRA MAGYARORSZAG!
Hajrá Magyarooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@igyalakult: Nem volt deklarált cél (hacsak azt nem tekintjük annak, hogy hozzuk ki a dologból a legtöbbet). Éppen ez volt az, amit hiányoltak is páran tekintettel a közvélemény érdeklődésére.
De akárhogy is volt teljesen szükségtelen idejönnöd fikázni bárkit is, ez a hét a válogatottról szól, ami mindannyiunk válogatottja és szurkolni kell nekik.
Egyébként a szint alatti hsz-ért neked van okod magyarázkodni (ne tedd, nem kíváncsi rá senki).
@F. Kapus: Hö-hö ez jó volt :)))))
(A vonatkozó komentemet lehet törölni, értelmét vesztette)
Hogy milyen nehezen telik az idö:((
Holnap reggel indulás Ljubjanába,már alig várom:))!!!
F.Kapus köszi az összefoglalokat,nagyon jo!
Hajrá Magyarország!!!
@CTZ78: Nem egy rossz gondolat
Streamet tud valaki?
Hajrá Magyarok! Éjjel újranéztem az ukrán meccset, meg a szlovákot és a fehéroroszt - ha azt a teljesítményt és kaparást látjuk a fiúktól, csodát tesznek újra, bár őszintén szólva (szokásos pesszimizmusom) a védelem nem tűnik túl acélosnak - remélem, csak én érzem így, és pl. Ted Sator nem :)
CTZ, Check: Guri alap!
És sajnos nekem holnap is...úgy tűnik, most a tévészurkerek sorsára jutok (melóügyek).
Üdv, és mindent bele, fiúk - a pályán - és lányok/fiúk a csarnokban! Álééé, állééé, álllééálléééáááléééé, Magyarország, MAGYARORSZÁG, MAGYARORSZÁG ééállééé!
álé, álé, áléáléááálé, Magyarorszáág, Magyarország, Magyarország lé áléé!!!!!!!!!!!!
Jaja, jó lenne stream, mert munkahelyen vagyok.
Szevasztok! Akit érdekel és itt Prágában nézni a meccseket, betallózom a cseh Sport1 & Sport2 hétvégi (ápr. 17-19) hokira vonatkozó programját:

Datum Čas Druh sportu Událost
2010-04-17 11:30 lední hokej Lední hokej, NHL, playoff (repríza)
2010-04-17 16:30 lední hokej Lední hokej, HUN–KOR, MS, divize I, Ljubljana (živě)
2010-04-18 00:30 lední hokej Lední hokej, HUN–KOR, MS, divize I, Ljubljana
2010-04-18 16:30 lední hokej Lední hokej, HUN–POL, MS, divize I, Ljubljana (živě)
2010-04-19 02:45 lední hokej Lední hokej, HUN–POL, MS, divize I, Ljubljana (repríza)
2010-04-19 05:30 lední hokej Lední hokej, HUN–POL, MS, divize I, Ljubljana

Érdeklődés van, adják az összes meccsünket - összehasonlításképp: 2008-ban csak az ukrán meccsünket adták élőben - a csehek, mutassuk meg hát nekik a szakértő cseh kollegáknak is, hogy jön fel a magyar hoki!
Óriási érzés, hogy egy sport esemény (vagy sportág) menyire közel tud hozni nemzeteket/embereket. Meggyőződésem, hogy a hoki nem csak a székely-magyar kapcsolatokat (magyar-magyar) hozta közelebb, de a magyar-román kapcsolatokat is. Ezt éreztem akkor is, amikor a román kézilabdás srác, a Cozma meghalt.
Remélem hamarosan Szlovákiával is átélhetjük ugyanezt. Mondjuk a szlovák "A" VB-n jövőre :)

A lényeg, a sportnak nagyobb az összekötő hatása, mint bármi másnak a földön. Ilyenkor melegség járja át a lelkemet és azt érzem ezért érdemes élni. Micsoda összetartozás jellemzi a Magyarokat például egy hoki vb kapcsán. Na ez hiányzik a mindennapokból. És ezért érdemes rajongani a jégkorong iránt. Mert ezek a srácok segítenek ahhoz hogy újra, tisztán örüljünk és büszkék legyünk arra, hogy Magyarok vagyunk...
HAJRA MAGYARORSZAG!!!!!!!!!!!!
KEZDODIK!!!!!!
a sport2 mukodo stream-et valaki betuda linkelni?
@FedorovS: Nagyon igazad van! Tiszteletem!
Hajrá Magyarország! Nem lehetetlen!!!
Itt valószínűleg menni fog a Sport2:
www.ustream.tv/channel/s2-00000935

Illetve ezeken az oldalakon érdemes keresgélni:
stream.forumx.hu/index.php?mforum=stream
www.myp2p.eu/
@Kevlar_: koszi, a ustream-est en is megkaptam, csak nem mukodott, de remelem fog..
Mindent bele!
Hajrá MAGYARORSZÁG!
Gyerünk fiúk! Mindent bele!

OFF: nem értem, hogy miért az arénabeli Dobj egy Macit volt az első... 2009. február 15. Miskolc. Az ország ELSŐ Dobj egy Macit akciója. A jelenlegi név is a mi akciónkból, a mi szurkolóinktól származik. Csak itt a blog, meg más újságok, oldalak is a körülbelül 3 hónappal későbbi akciót veszik az elsőnek. Nem szeretnénk, hogy ezt a jégkorong-társadalom elfelejtené, hogy ebben bizony kis hazánkban a Miskolc volt az első.
Bocs ezért, csak emellett nem mehettem el szó nélkül.
Ukrán meccset nézve még mindig feláll a szőr a hátamon!
OFF

Szerintem ki kéne tenni a blog valamelyik oldaldobozába (pl. a facebook-os helyére) a menetrendet, és hogy melyik meccset melyik tv adja.

ON
Beteg vagyok bazz...
DE ez a VB-láz, csak kezdődne már el....
Mindent bele Magyar Jégkorong!!!
Veletek Vagyunk!!!
Hat akkor indulas a Tivoliba,tavaly Bern ota varom ezt pillanatot.Mindenki aki szereti a jegkorongot szurkoljon barhol a nagyvilagban!!
Ha valakit érdekel van 2 helyünk a holnapi lengyel meccsre a kocsiba. kb 4500 Ft / fő ha 4 megyünk. Engem az is érdekel, ha valahol van hely oda is betársulnék, mivel a társam 2 fővel nem akar elindulni. tel. 70 3116326

üdv Benő
Jó cikk. A videókból csak a szlovákot néztem vegyes érzelmekkel. Tavaly Klotenben hatalmasat alkottak a srácok...
Legyen csodás az elkövetkező egy hét, és a végén tegyük fel a koronát a teljesítményünkre!
Akik kint lehetnek azoknak jó szurkolás, legyen tele velünk megint a sajtó!
Hajrá magyarok!!!

Ui: Nem tudom ki hogy van vele, de gyakorlatilag percenként nézem a jobb alsóban lévő órát, h mikor lesz már 13:00...kb mint 5 évesen karácsonykor:)
Van 2 jegyem a Ljubjanai jégkorong Vb.keddi Magyarország-Horvátország meccsre. A gond az vele,hogy két külön szektorba szól! Aki hasonló cipőben jár jelentkezzen hátha tudunk úgy cserélni,hogy mindenkinek jó legyen.
A jegyek O szektor 4 sor 105 hely
a másik P szektor 3 sor 101 hely
Ha valaki tud segíteni hívjon Szarka István 30 772 1435
Hajrá Magyarok
@Kevlar_: Ugyenez átírva sport2-re szintén bejön egy oldal. Adás még nincs.
Sziasztok,
van 2 bérletem a teljes vb-re, sajnos nem tudtam/tudok kiutazni, ha valaki igényt tartana rá, írjon nyugodtan a peter_papai@yahoo.com email címre!
köszi
pápai peti
Sziasztok!
Gondoljátok el: három héttel ezelőtt bokatörést szenvedtem egy amatőr hoki edzőmérkőzésen... azóta csak annyit tehetek, hogy simogatom, nézegetem a korimat, a felszerelésemet... de ma végre nézhetem a mérkőzést a tv-ben!!!! Hajrá Magyarország!!
Indul a varva vart... Hajra Magyarok!!!!!!!!!!!!!
@Morgó Muki: Egy dologról beszélünk: nyilván én is tudom, hogy többen mentünk volna, pont ezért írtam, hogy "csak 1000". Az 1000 szerencsés között lehetek.
Egyszerűen elképesztő, hogy az összes más hír- és tájékoztató oldallal ellentétben a jégkorong blog mennyire informatív, korrekt, lényegretörő, felesleges beszédtől, megjegyzésektől és intrikától mentes. Valóban kiváló beharangozó, csak így tovább! Köszönöm, hogy elégedettség tölt el ilyen írások után, jégkorong blog! Hajrá magyarok!
süti beállítások módosítása