HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Zárt kapuk mögött az ifjúsági vb

2010.04.10. 19:40 Hblog

Lengyelországból érkezett friss híreink szerint zárt kapuk mögött rendezik meg Krynicában az U18-as divízió 1-es világbajnokságot. Az államelnök és több fontos személyiség halála miatt egyhetes nemzeti gyászt rendeltek el, emiatt a torna első négy fordulójára nem mehetnek be nézők. A szervezők felhívják a szurkolók és a hozzátartozók figyelmét, hogy az utolsó fordulóig, amely április 17-én, jövő szombaton lesz esedékes, ne utazzanak a vb helyszínére, mert nem engedik be őket a mérkőzésekre. A magyar válogatott vasárnap 13 órakor kezd Litvánia ellen, a reményeink szerint az  A csoportba jutás szempontjából sorsdöntő csatát 15-én vívjuk a németekkel, az utolsó körben a kazahokkal találkozunk.

30 komment

Címkék: vb divízió 1 u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felfoghatatlan ami a lengyel államelnökkel és kíséretével történt. Minden együttérzésem és részvétem az áldozatoknak, azok hozzátartozóinak és az egész lengyel népnek. Nagyon szurkolni fogok nekik is a VB-n!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAR HOKI ÉS HAJRÁ LENGYELORSZÁG, HAJRÁ LENGYEL HOKI!!!
Alig értem vissza a csapat szállásról és már fent a hír!!Ezt nevezem reakció időnek!Gratula!Én is kiszeretném fejezni a lengyel testvéreinknek a részvétem,már rám is rám ragadt a szomorú,gyászos hangulat!Minden lengyel adón ez megy!!A meccseket val'szeg nem is adhatjuk online,de a netre feltöltjük és megnézhető lesz a blogon,de csak késéssel,mert a forgatási engedélyt megkaptuk és a gyász ellenére megerősítették!!...vehetjük!..KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!
Tragédia, ami történt, de nagyon rossz döntés, hogy nem engednek be nézőket a nemzeti gyász miatt.
@kerusz: Én sem érzek szoros összefüggést a tragédia és a VB között - ennek alapján akár le is lehetne fújni a VB-t! Ha meg nem, akkor miért nem lehetnek ott nézők - elég fura logika...
rossz döntés...
többen már úton vannak, vagy ott vannak!!!!
Nehéz ilyenkor bármi értelmeset írni. Aki ismeri a Lengyel történelmet, az tudja, hogy mit jelent Katyn. A repülőn Lengyelország politikai, katonai és gazdasági krémje utazott. Többek között az Elnökön kívül, meghalt az összes katonai vezető és a Lengyel Olimpiai bizottság elnöke is.
RÉSZVÉTEM A LENGYEL NÉPNEK!
Itt eléggé megrendültek az emberek. Szerintem, ha ez nem nemzetközi verseny lenne, nem tartanák meg. A szláv népek mély fájdalommal búcsúznak a vezetőiktől.
Kérem ennek tiszteletben tartását!
ŐK EZT KÉRTÉK!:-((((
És mit szól mindehhez az IIHF?
@Ringleader: nincs más választásuk.
azért ez elég hülye megoldás, már elnézést.
A leghülyébb megoldás.
Osztozok a Lengyelek gyászával de ez a legnagyobb faszság akkor mondjanak le róla
@jacint70: 2006-ban Izrael nem akart velünk a hónapok óta kijelölt napon játszani. Ha azt megengedték...
Kedves Ringleader!
Nem kevés édesapa és édesanya előre lefoglalta a szállást és átutalta az előleget és kivette a munkaadójától a megfelelő szabadságot. Most mindent visszarendezni nem ám olyan egyszerű dolog.
Ugye Te sem gondolod, hogy ha ez a két év múlva esedékes foci EB alatt történne meg akkor az angol és argentin szurkolók megbékélve egymás kezét megfogva fejet lehajtva felszállnak a repülőgépükre és hazaindulnak. A gyásszal együtt járó döntések gazdasági vonzatát valakinek viselnie kell.
Szerintem ebből meg perek lesznek.
A dolog katasztrófán túli része már nem tartozik a vis major kategóriába hanem az már a lengyel állam döntése ami a másik fél azaz az utazást szállást befizetett nézők oldalán érdekmúlást keletkeztet ami szerződés felbontási ok lehet. Az ezzel járó gazdasági károkozás viselője szerintem nem a légitársaság és nem a szálloda, hanem maga a lengyel állam kell hogy legyen hiszen az esemény tudatos előidézéseben tevőlegesen közrejátszott. Kétlem, hogy az angol szurkolok lenyelik ezt a békát, míg a többi résztvevő nép igen hiszen nem jogállamban szocializálódott.
@csatoimi: Úgy van... És mi lesz azokkal, akik kifizették a meccsbelépőt, a repülőjegyeket, a szállást, kivették a szabit, ilyesmi... Hogyan fogják kártalanítani őket..
Off
Ezúton is szeretném megköszönni a tegnapi kedvességedet, nagyon örültem, hogy megismerhettelek.
On
@csicseriborsó: Szerintem az 2007-ben volt, de nem ez a lényeg...
Személy szerint akkor is nagyon felháborodtam, de - fogalmazzunk úgy -, hogy a legendásan gyenge magyar sportdiplomáciát "nyomta le" az ellenfél jobb érdekérvényesítő-képessége...
Ez viszont sokkal nagyobb viharnak tűnik, aminek - elvileg - sokkal nagyobb hullámokat kéne vernie...
@jacint70: Én is örültem és köszönöm szépen a bort. Üdv
@Ringleader: örülök,hogy neked ez ennyire könnyű. gondolom, te nem vagy érdekelt a vb-n, és semmiség neked 100-200 ezer Ft ablakon való kidobása. Ez jogilag kifogásolható, tehát aki ez ellen beadványt nyújt be, az érthető.

Sajnálom a lengyeleket, de akkor is rossz döntést hoztak, ráadásul ez egy utánpótlás vb...
1. Sajnálom és együttérzek a lengyelekkel. Részvétem nekik.

2. Azért mert nem tudnak bemenni a szülők, hozzátartizók a lelátóra, attól még együtt lehetnek a meccs előtt/után a gyerekeikkel/testvéreikkel/stb

3. Tényleg szokatlan -és valószínű túlreagált- ez a megoldás.

4. DE! Hadd már engedjük meg nekik, hogy ők döntsék el, mekkora tragédia ez a baleset.

5. Egy ilyen VB-t évenként rendeznek, ha igazi sportemberek vagyunk, akkor meg lehet engedni azt, hogy utánuk engedünk. Nem sportdiplomáciai kérdés, hanem jóérzés kérdése.

6. Inkább legyünk irigyek rájuk, különösen választások napján. Az elnök legalább annyira megosztó személyiség (volt), mint nálunk a Hálószobábában Táncoló vagy a Kötcsén Elnökölő. Mégis a nemzet egyemberként gyászolja, nem kárörvend, hogy megszabadultak a vezértől. Nálunk kb ez a két verzió egyike lenne: "pokolba került a kommcsi bagázs" vagy "végre Isten színe elé került az ájtatos álszent xxxx".

7. A sportdiplomácia és talpraesettség most a helyszínen levő delegációvezetők részéről kell megnyilvánuljon: úgy szervezzék a programot és a helyszínt, hogy a kiutazott magyar szurkolók valamilyen szinten kárpótolva legyenek. Pl. A videót levetítik nekik, egy közös helyszínen követik az eredményt, a csapat egy-két tagja, edzője beszámol nekik meccs után, stb...

8. Emlékezzünk a japán sporttársainkra, mekkora méltósággal viselték azt a gyalázatos bírói tévedést.
@hokikori: Az angolok a mai mérkőzésre belépést nyertek a jégcsarnokba. Gyanítani lehetett, hogy így lesz, hiszen ők tudják, ha jó sokan kártérítési igénnyel lépnek fel a szervezők felé, akkor már nehezebben hozzák meg az ehhez hasonló döntést. Ameddig nem kerül sokba, addig győz a kegyelet, ha már zsebbe vág, akkor átgondolják még egyszer.
Kedves @drlaa: és @hokikori:!

Minden tiszteletem a szülőké, hiszen pontosan tudom milyen áldozatot hozni a gyermeked sikeréért. Nem is értem miért hoztad fel példának a foci EB-t (azt meg végképp nem, hogy mit keresnének ott az argentinok), de félretéve a tréfát, természetesen értem a lényeget, eddig is értettem. A problémám az, hogy egy nemzet elvesztette az elitjét, nemzeti gyászt hirdettek, számolva azzal a lehetőséggel, hogy ezáltal majd perek tömkelegét fogják viselni. Azt nem tudom felfogni, hogyan hasonlíthatunk össze pár szülő (csak ismételni tudom magam, hogy minden tiszteletem az övék!!!) anyagi, morális kárát, ami ugye jó eséllyel visszaperelhető a lengyel államtól; egy nemzet gyászával?
Hogy az angolok bejutottak, nem hiszem, hogy jogállamban nevelkedésnek a kérdése, hogy esetleg mi nem, az semmiképp sem a rossz magyar sportdiplomácia rovása.
Kedves drlaa! Ne örülj, nekem sem könnyű 100-200 forintot kidobni az ablakon (azért valljuk be, hogy a szülők ott vannak a helyszínen, találkoznak fiaikkal, jelenlétükkel támogatják őket) tehát, nem 100-200 ezer forintokról beszélünk, hanem mondjuk 20-30 + a morális veszteség. Be kell nyújtani közösen a "beadványokat".
Még mielőtt valaki beleköt a "@Ringleader: majd megfordulnak, s hazajönnek!" mondatomba; megjegyzem, hogy (bevallom, cinikus) megjegyzés volt egy számomra önző (az előbb leírtam a hasonlatot, hogy miért) @Bpstars: kommentre. Senkit, legfőképpen nem saját nemzetem sarjait, nem szerettem volna megsérteni.

Hajrá Magyarok!
Részvétem Lengyelország!
@gm: Kártérítésre nem jogosult senki, kártalanításra viszont mindenki, akit nem engednek be, vagy akinek nem fizetik vissza a szállás- és utazási költségét. De ez jogi probléma, hagyjuk, mert nem ez a lényeg.
Ez a meglepő fejlemény minden megmagyarázhatón túli.
"Kártérítésre nem jogosult senki" Ezt azért így nem jelenteném ki. Szándékosan írtam kártérítést a kártalanítás helyett. A véleményem az, hogy jópár esetben, különösen magas piaci értékkel rendelkező játékosok esetében, a jogi képviselő felkészültségén múlik, hogy tudja-e bizonyítani, a kártérítési igény érvényesítéséhez szükséges körülményeket. Nem hiszem, hogy perekre kerül sor, mert a kizárt emberek többsége empatikus, de annak örülök, hogy a szervezők - mostmár ennek az információnak a birtokában - tudnak dönteni a továbbiakról.
@gm: Bocs, tényleg nem akartam jogászkodni, már csak azért sem, mert nem vagyok az. Csupán érdeklődésből tájékozódtam az eset kapcsán. Ez alapján egyértelmű, hogy a kártérítési kötelezettség nem áll fenn, mert nem történt jogellenes károkozás. Ettől függetlenül az anyagi hátrányt szenvedettek kárát meg kell téríteni, csak ebben az esetben ezt kártalanításnak nevezi a jog. Más tollával ékeskedtem :)
De a lényeg, hogy értesítést kérünk az esetben, ha a britek jege után a magyarok jege is olvadni látszik, és bemehetünk mi is a csarnokba. Előre is köszi.
Ja, és a srácoknak meg azt üzenjük, hogy vagyunk vagy százan, akik megfelelő motiváció esetén hajlandóak lennének Ljubljanába menet Krynica felé kerülni a hét végén. :)
@F. Kapus: Fogalmazzunk úgy, hogy a szülők részéről nem jogos a kártérítési igény. Azonban a sportoló, vagy a csapat egésze irányába fennállhat, ha bizonyítani tudja, hogy a rendezvény zárt kapus volta miatt esett el szponzori juttatástól, vagy más anyagi előnytől.
@gm: Szerintem nem állt a sportoló szerződéses viszonyban sem a lengyel állammal, sem a lengyel jégkorong-szövetséggel. De teljesen egyértelmű a károkozás. A lényeg, hogy kártalanításért épp annyit lehetne kapni egy perben, mint kártérítésért. :)
Szerinted van esély arra, hogy bejutnak a szülők és a szurkolók szombat előtt valamelyik meccsünkre?
@gm: Az előbb nyilván hülyeséget írtam, vsz nem kell szerződéses viszonyban állni a kártérítéshez sem. Na ezért is hagyjuk abba a jogi eseteket. Bár belátom, én kezdtem, bocs.
@F. Kapus: Előzetesen elképzelhetetlennek tartottam ilyen intézkedést. A több sportágban tájékozott és hosszú ideje sportvezetőként dolgozó, tapasztalt kollégáim sem hallottak még hasonlóról sem utánpótlás szinten. Szerintem védhetetlen a szervezők azon döntése, hogy az angolokat beengedik, a többi nemzet szurkolóját pedig nem. Talán ésszerű kompromisszumot lehetne kötni a szervezőkkel, ha a szurkolók vállaják a visszafogott szurkolást (nincs zene, nincs alkoholfogyasztás, nincs hangos szurkolás stb). Így tudom elképzelni, de az elképzelésemet semmilyen tény nem támasztja alá, sajnos.
@gm: Azért szurkolunk. A britek beengedése sajnos óriási öngól volt. A második.
süti beállítások módosítása