HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hatalmas botrány Szlovéniában

2010.04.06. 18:25 KCs

A Jesenice játékosai és szakmai vezetői önfeledten ünnepelték a klub újabb szlovén bajnoki címét, majd az egyik hokis hazafelé tartva autóbalesetet szenvedett. A hírre elszabadultak az indulatok, úgy néz ki, Mike Posma edzőt brutálisan megverték.

Az Acroni Jesenice csapata felszállóágba került a szezon közepén, amikor Mike Posma edző átvette a gárdát. Elkerülték azt a szégyent, hogy az utolsó helyen végezzenek az EBEL-ben, és hazájuk bajnokságában is a legjobbnak bizonyultak. A stresszel teli és fárasztó szezon végén Posma mester és csapata is kirúgott a hámból: a hétvégén önfeledten mulatoztak. A hajnalba nyúló tivornya azonban súlyos konfliktusba torkollott.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a már erősen ittas Posma és jó barátja, Todd Elik a szintén alaposan elázott hokisokat kezdték győzködni, hogy valaki közülük vigye őket haza. A felelősségteljesebben gondolkozó játékosok ellenkezése dacára a 19 éves kapus, Aleksandar Petrov nem mert szembehelyezkedni mestere akaratával, és bár ő is fogyasztott alkoholt, vállalta, hogy hazafuvarozza a két férfit. Sajnos nem sokkal azután, hogy utasait kitette, Petrov drámai autóbalesetet szenvedett: totálkárosra törte az autóját, és ő maga is csak a vakszerencsének köszönhetően maradt életben.

A jesenicei játékosokat mélyen megrendítette a hír, és Posma edzőt tették felelőssé a történtekért. Hatan felkeresték a szakembert, és emelt hangon kérték számon rajta a meggondolatlanságát. A szóváltás tettlegességig fajult: Mike Posmát annyira megverték saját játékosai, hogy az edzőt kórházba kellett szállítani.

Az Acroni sportvezetőit és a szlovén közvéleményt megdöbbentette a brutális önbíráskodás. "Ez nagyon súlyos eset. Rendkívül hátrányosan érinti az egész szlovén sportéletet, a jégkorongot és a világbajnokság szervezőbizottságát" – mondta Andrej Stare, a szlovén televízió köztiszteletben álló sportriportere. Slavko Kanalec, a Jesenice elnöke is alig találta a szavakat. "Ennek semmi köze a sporthoz és a normális emberi viselkedéshez. Civilizált emberek ilyet nem tesznek, pláne sportolók, akiknek példát kellene mutatniuk mások számára. Ami tény, hogy volt egy kocsmai verekedés, amelyben játékosaink és az edző is érintett volt. Amint a rendőrség befejezi a munkáját, többet fogunk tudni" – fogalmazott Kanalec.

Az Acroni Jesenice honlapján szűkszavú közelmény jelent meg. "A HK Acroni Jesenice klubvezetése minden ilyen cselekedetet elítél, így az összes érintett személy szerződését azonnali hatállyal felbontjuk. Az illetékes hatóságok munkájához minden segítséget megadunk, kivizsgálják az esetet, és meghozzák a szükséges intézkedéseket."

Kedden a megvádolt játékosok is szót kértek. Közleményükben tagadják a vádakat, és kifejtik, hogy amint értesültek a balesetről, azért keresték fel az edzőt, hogy további részleteket tudjanak meg a baleset körülményeiről, illetve, hogy felszólítsák: menjen el a rendőrségre és tájékoztassa a hatóságot a saját felelősségéről a karambol bekövetkeztében. A hokisok állítása szerint Posma annyira részeg volt, hogy nem tudtak vele érdemi párbeszédet folytatni, így távoztak, minden tettlegesség nélkül.

A játékosok állításának ellentmond, hogy a szlovén rendőrség hivatalos közleményt adott ki a verekedés és a rendőri intézkedés tényéről. Az ebben érintettek személye és az események pontos láncolata egyelőre kérdéses, így még nem lehet pontosan tudni, kik, hol és miért támadtak egymásra. Ami biztos: a játékosok közleményét öten írták alá: Rebolj, Glavic, Remar, Slivnik és Terlikar. Egyes források szerint a hatodik szereplő Andrej Hebar, a válogatott keret tagja, aki már az edzőtáborban van, és tagadja, hogy érintett lenne. Amint további információk érkeznek, ismét foglalkozunk az üggyel.

55 komment

Címkék: botrány szlovénia jesenice posma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszki, ez nagyon durva.... :( Kár ezekért a hírekért!!! Nem segít a jégkorong népszerűsítésének...
Ugye most ide jó magyarként azt kéne írni, hogy Hurrá talán nőttek az esélyeink...

De nem... Ez nagyon gáz... Romba dönthet nem is egy karriert, elfordulhatnak a szurkolók a csapattól...

Remélem hamar tisztázódik a balhé
A hockeyfans.at Kovacevicet is írja a gyanúsítottak között.
Szégyen és gyalázat, hogy ilyen megtörténhet.. :(
@barnabas7: Több ember sérülése árán köszi, de nem kell A csoport.....
@edudus:
Mármint, hogy a fullrészeg edző és a fullrészeg sztárveterán miatt egy 19 éves srác sz.rrá törte a kocsiját?
@jágör68: Az, hogy részeg emberek rákényszerítenek egy szintén részeg embert, hogy autót vezessen és az is, hogy ezután néhányan önbíráskodva fogják magukat és kórházba juttatják egyikőjüket. A tény, hogy ők mindannyian sportolók, teszem azt még érdekeltségük is van nemzetük válogatottjában csak tetézi a dolgot.
@edudus: Pontosan ezt mondom.
Bár azért a Todd Eliket és a tisztelt edző urat ugyanúgy "elő" kell venni mint a többi játékost.
Mihamarabbi jobbulást a sérülteknek!
Fullgáz az egész szitu.
Satorral ilyen biztos nem fog soha megtörténni
@barnabas7: Nem is ellenkezni akartam, lehet nem túl szerencsésen fogalmaztam. :)
és mit szólnak majd ehhez a támogatók...Ez az eset pont egy hazai rendezésű VB előtt nem sokkal, sokat árthat az egész szlovén hokinak.
Mielőtt bármit is leírok, előre elhatárolódok magamtól : )
Hát lehet engem megköveztek, de rohadtul nem zavar,ha részben emiatt jutnánk vissza az A-ba. Ez legyen a szlovének gondja. :D

Ami fontos, a Jesenice szakvezetése profi módon lereagálta a dolgot, a többi meg a yard feladata. Elik pedig úgy tűnik, nem csak a lelátókról tűnik masszív alkoholistának, igazi "parti arc" lehet. Emellett azért még játszani is tud, olyan Oszi fajta...
@mike80: Engem sem érdekel, ha ez miatt jutunk vissza. Csak megint jöttek az igazságosztók és ezt nem tartanák igazságosnak. :) Mit érdekel minket, hogy hibbantak a szlovének?
hehe. ezen az "ilyen áron nem kell az a csoport" mosolygóssá tette az estém:) felőlem egymás végtagjait is eltörhetik részegen, hülyeség ellen nincs orvosság.

jól jött ez, bár az is benne van a pakliban, hogy a kakaság összekovácsolja, elszánttá teszi őket.
@csatoimi: Imi, igazatok van Nektek is, de valahol nekünk is. Persze a feljutás az feljutás. Nem oszt szerintem senki sem igazságot, de gondold el ha nálunk lenne ilyen a keretben, vagy a Volánnál az ünnepség végén. ( Godó, Palkó, és Árpi öszzeverte volna Tollvonást, majd Hete balesetet szenvedett volna)
Én csak azt mondom, hogy balesetet nem kívánhatunk senkinek.
És ezzel nem akartam senkinek sem beszólni.

Jussunk fel az A-csoportba!

Hajrá MAGYAROK!!!
aki hülye... Egyáltalán nem sajnálom őket, maguknak keresték a bajt, megérdemlik, idióták. és ha esetleg feljutunk, egy másodpercig nem jut majd eszembe, hogy esetleg ezért sikerült volna
@barnabas7: Nem kívánom én sem, de ez legyen az ők bajuk. :)
@barnabas7: itt nem egy balesetről beszélgetünk, hanem az emberi hülyeségről. ég és föld.
Hát ezt a csorbát nehéz lesz kiköszörülni. Muszáj lesz nekik megnyerni a vébét hazai közönség előtt. Hatalmas lesz rajtuk a nyomás, ezt kihasználhatjuk!
Sérülés ne legyen, de ha már botrány van, akkor az az ő bajuk.
Azt gondoltam, hogy Szlovénia lehet az utolsó ország körülöttünk, ahonnan ilyen hírek érkezhetnek...
@csatoimi: Oké, nyertél:) Akkor mi jutunk fel, bár pokoli csata lesz:)
Ez a baleset lehet akkor is megtörténik ha nem iszik...a véletlenek és a sors kikerülhetetlen.

Amugy meg engem győzkődhetne bárki , hogy ittasan üljek volán mögé.Nem irták le a baleset körülményeit...ha gyorsan hajtott akkor semmi köze az edzőnek ehhez, de egyébként is...az éremnek két oldala , valamint pereme is van :)
@csatoimi: ott a pont, sajnálatos és megengedhetetlen, de a mi csapatunk felkészülését, teljesítményét és mutatványát hadd ne befolyásolja. halkan jegyzem egyébként, egy ilyen botrány szélsőséges esetben még erőt is adhat, növelheti az összetartást - most ők (a szlovén hokivilág an bloc) mondhatják, hogy már azért is csinálunk egy nagyon jó vb-t és már csak azért is kitesszük a lelkünket a feljutásért, hogy ne nézzenek minket barbároknak, és hogy megmutassuk, milyen erőket tudunk mozgósítani a pályán - szóval akár még rosszul is kijöhetünk ebből a végletekig elszomorító történetből.
@Skandinávia-mánia: engem is meglepett, hasonló volt az első reakcióm...
@csatoimi: @szorgalmas: Nyilván én is ugyanúgy fogok örülni, ha feljutunk, a korábbi bejegyzésem arra volt reakció, hogy netán valaki egy ilyen hír kapcsán dörzsöli a kezét, mert esetéeg könnyebb dolgunk lesz. Arra már korábban is rájöttem, hogy nem a legszerencsésebben fogalmaztam meg a véleményemet... :)
A lényeg, hogy a szlovénok ne kerüljenek a VOLÁN közelébe öööö akarom mondani a válogatott közelébe se :D Na nem poénkodok többet...

Változatlanul azt állítom, hogy ez a sztori a mi malmunkra hajthatja a vizet. Ha így van, Posmának és Eliknek küldök egy pezsgőt, hadd folytatódjon a buli...
Az egész szörnyű ügyön kívül annyit azért még: ne szűkítsük a VB-t szlovén-magyar csatározássá! Nagyon kemény meccsek lesznek a zárónap előtt is...
Ez poén bazzeg. Jó , mármint az a rész nem,hogy szerencsétlen Petrov szívta meg a legjobban, őt még sajnálom is. De az, hogy hatan összeverik a hőn szeretett Postma edzőt sztem kicsit vicces :D
A szlovének rém retardáltak tudnak lenni,ezt a jégen is láthattuk párszor,ha ez is közrejátszik majd a teljesítményükbe,hát bekaphatják, nem nagyon hat meg. Sportemberek ilyet nem csinálnak...
@FRee: Sztem nálad a pont, nekem is magyarázhatna bárki, vagy iszom, vagy vezetek. Az pedig, hogy a történet kinek a malmára hajtja a vízet, majd elválik.
A kiscsávót kicsit azért sajnálom, bár gondolom ő sem volt már szomjas... A többi már a saját hülyeségük! Alkesz Tobb, Alkesz Posma, meg a garázdálkodó többi 5-6 balfék, ez tényleg legyen az ő bajuk, és engem sem fog érdekelni, ha ezért jutunk fel, ha feljutunk. Nekem megvan a jegyem elvileg, megdolgoztam a pénzért, amiből vettem, nem fogok rossz szájízzel szurkolni! Nameg még szerencsénk az is, h szerencsére "szárnyal" a Kings. A kiscsávónak jobbulást, a többi meg viccosztály.
@sutyi2: Tobb=Todd, természetesen... :-)
@mike80: Egye fene én küldök nekik egy jó magyar pálinkát is:D
Na, közben bajnokok a tehenek, a Barca is oktat, 4:1, mehetünk aludni! Szevasztok! :-)
hát elég sajnálatos a dolog, de vérbeli sportolóként nem szabadna ennyit inniuk egy hazai vb előtt. aki hülye, bűnhődjön.
Sajnálatos esemény, remélem mihamarabb tisztázódik a helyzet, és a sérült(ek) is mielőbb felépülnek.

Ettől függetlenül nekünk akkor is csak a saját játékunkra és - esetleges feljutásunkra - kell(ene) koncentrálnunk, nem pedig azzal foglalkozni (ahogy fentebb is említették már), "hogy hibbantak a szlovének?"

nuff said :)
Lehet, hogy nem sportszerű,de jelentősen nőtt a feljutási sanszunk.Kopitar LA-ban, a szlovén csapat fele megvetésben, a mi csapatunk meg az A-csoprtban.
Egyetértek azokkal akik azt írják, hogy ez legyen a szlovénok baja. Biztos vagyok abban, hogy a mieinkkel ilyesmi sohasem fordulhatna elő, pedig Svaszitól hallottam ezt azt több korábbi szövetségi kapitányunk viselkedéséről! Szándékosan nem írok sem neveket, sem konkrét esetet mert Bence titoktartást kért tőlem. Annyit azért megjegyeznék, hogy Ted Sator - akit a fiúk csak "Sátornak" hívnak - egyértelműen az eddigi legjobb kapitány, szakmai és emberi szempontból egyaránt!
Egyet szeretnék csak; Nehogy lebecsüljük a lengyeleket és a briteket, mert még a nagy magyar-szlovén rivalizálásban befuthat egy nevető harmadik!
De azért, ha minden jól megy jövőre mehetünk a FELVIDÉKRE "A" csoportozni!
@gödi hokirajongó: Maci bőre... Előre nem ajánlatos... Mi van, ha a "maradékban" előjön a "csakazértis"?
Ha meg "véletlenül" feljutunk, akkor semmi "rossz szájíz" e miatt... Azért teljesen más eset, mintha valami vétlen tragédia történt volna, pl. a kocsijukba rohan egy részeg kamionos...
azt azért elmagyarázhatnátok, hogy mi köze a szlovén válogatottnak az esethez? 1 emberről van szó a keretből, aki ott se volt állítólag...
@Lazlee: Hali! Nekem Rebolj, Glavic és Terlikar neve is válogatott-kerettagként rémlik, csak esetleg korábbról...
@sutyi2: és melyikkel játszunk, a régebbiekkel? mert akkor gáz, lesz Kopitar is :D :P
Megint bebizonyosodott hogy a hokistak nagyresze buta, paraszt. Sajnos ez mindhol igy van
@Fradi-Mate: Nekem is eszembe jutott, mennyire taplón viselkednek sokszor a jégen is - csak nehogy a vb-n is legyen valamilye balhé, ha nem úgy áll egy meccs, ahogy szeretnék.

Nagy szerencse, hogy a mieinkről ilyesmit még elképzelni se lehet. Ehhez persze olyan edzők is kellenek.
@Mohikan: "<i>hokistak nagyresze buta, paraszt</i>"

mit bizonyit az, ha egy tokreszeg gyulekezet tor, zuz, rombol? mit tudsz te a hokirol egyaltalan?

ezek szerint mindenkirol ki lehet allitani egy fajta - nem tul hizelgo - bizonyitvanyt, ha es amennyiben valami marhasagot csinal. az az okor focista, aki becsuszo szereles kozben szilankosra tori az ellenfele labszarat ezek szerint egy cimeres vadbarom, es minimum buta paraszt... arrol nem is beszelve, hogy ellenszenvesen csipore tett kezzel alldogalnak a gyepen, vagy a fejuket fogdosva fetrengenek ha valaki csak hozzajuk er, arrol nem is beszelve, hogy olykor negy arnyekuk van... hat mifele emberek ezek?!

legyel mar egy kicsit realis Mohikan! baromira nem minosit ez semmit - se pro, se kontra. a hulyeseg ellen nincs gyogyir! ezt tetezve reszegseggel...egyenesen a butasag csimborasszoja!

kerdem en, mit tehetett volna az edzo, ha egyik csapattag sem vallalja a fuvart - amugy szloveniaban is letezik soforszolgalat, taxi es ehhez hasonlo muintezmenyek... -, szoval ha nem vallalja szerencsetlen kapus, akkor kirugja a csapatbol? aztan meg miert?

felnott emberek butasaga nehogy mar effele hamis kovetkeztetesek levonasara kesztessen. legyel mar te egy arnyalattal felnottebb azoknal!

komolyan mondom, mint az oviban!

a serulteknek jobbulast!
@Lazlee: Az előzetes keretben, h nem szerepelnek, az egyelőre még nem jelent tuti biztos dolgokat, lásd Pedró! És amúgy meg nálunk is válogatottnak szokás nevezni Kangyal-t, Gröschl-t, Majoross-t is... :-) Csak, h kicsit kötekedjek! :-D
@sutyi2: jó ezzel nincs gond, csak neked megint "nem jött át", nem véletlen szövegértés van már érettségin :P
csak itt a hszek nagy része arról szólt, hogy ez befolyásolja a szlovén válogatottat. talán, de sztem profik, úgyhogy nem.
@Mohikan: hahahaha. Ismét bebizonyosodott, hogy az indiánok nagy része buta, paraszt.
Címet olvasva azért megijedtem, hogy a VB-vel van valami gebasz. HokiBulvár :P
@edudus: Hát engem meg rohadtul nem érdekel a szlovének szerencsétlenkedése és ha ez a botrány növeli a mi esélyeinket akkor legyen! Különben is, te milyen minőségben jelented ki, hogy nem kell az A csoport, mint válogatott jégkorongozó? Vagy mint hobbidrukker?
@Mohikan: Személyedben kit tisztelhetünk? Nyilván régóta forogsz ebben a közegben, sok személyes tapasztalatot szereztél amivel alátámaszthatod markáns véleményed.
Emberek, belegondolt bárki, hogy a fiatal srác, aki autóval megy szórakozni, matt részeg, az vajon tényleg azért törte össze magát, mert elvitte a társait is haza, vagy szimplán ő volt felelőtlen? Ne mondja nekem senki, hogy ha autóval megy mulatozni, akkor utána az a terve, hogy hazagyalogol. A sztoriban egy hihetetlen részlet van, mégpedíg az, hogy felelősen gondolkodó felnőtt ember megtámadja a saját edzőjét...

A VB-ről meg annyit, hogy ha ettől nekünk könnyebb az egyáltalán nem a mi bajunk. Kit érdekel, hogy ez mennyire befolyásolja az esélyeinket? Ha ezért jutunk fel, akkor sem érdekel, ugyanúgy ünnepelni fogom.

@Mohikan: Leginkább az bizonyosodott be, hogy aki ilyet állít, az a buta, mert még írni sem tud hejjjjessen! ;)
@Vincenzo90: pedig én már számtalanszor láttam, hogy így történt. Az biztos, hogy az edzőnek ilyenkor az a feladata, hogy lebeszélje a srácot, ha efféle tervei vannak, nem pedig az, hogy elvitesse magát vele haza. Nálam az edző bűne a nagyobb, még ha az összeverés is botrányos, megengedhetetlen, sportemberhez méltatlan ésatöbbi...
@vaze: maximálisan egyetértek Veled. Egy edző ha tudja, hogy fiatal játékosa ivott, nem elviteti magát, hanem elkéri az autókulcsot, és taxit hív. Magának is, meg a sportolónak is. nem is értem...egy edző felelősséggel tartozik a sportolóiért!!!!
@kekfrankos: A saját véleményemet írtam le a dologgal kapcsolatban, valakinek a felvetésére válaszolva. Sem jégkorongozó nem vagyok, sem hobbidrukker.
@jabka: ehhez a véleményhez csak csatlakozni tudok: az biztos, hogy jól nem jön ez a szlovén csapatnak. Mondjuk nálam a lenygelek a favoritok, úgyhogy nem hiszek a feljutásban, de ki tudja...?
@1885*: Nagyon itt az igazság!...az edző felelősséggel tartozik a sportolóiért!Egyébként azt hiszem ezek a bajnoki ünneplések sajnos nálunk is már kicsit elharapóztak.Nem erről szól a sport,hogy megnyerjük a meccset vagy bajnokit és aztán van indokunk hulla részegnek lenni.Sajnos az utánpótlás minden rosszat leképez azonnal és magáévá tesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@670511: :) azt már le sem mertem írni, hogy az egyik ősrégi pedagógiai eszköz: személyes példamutatás.
süti beállítások módosítása