HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kőkemény kerettel készülnek a szlovének

2010.04.01. 08:57 F. Kapus

John Harrington kijelölte a bő szlovén vb-keretet. A válogatottba 36-an kaptak meghívót, érdekesség, hogy a keret több mint fele idegenlégiós. Egy AHL-es és egy NHL-es játékos is szerepel a névsorban. A válogatott most éppen munka nélküli része Bledben már edzőtáborozással tölti az időt, miközben a szlovén bajnoki döntő javában zajlik.

A szövetségi kapitány az IIHF-nek adott interjújában kifejtette, szerinte mind a hat csapat versenyképes lesz, de hozzátette, Magyarország nyert már divízió 1-es világbajnokságot, és legutóbb az A csoportban játszott, "ők tudják, mi a siker kulcsa". Természetesen Harrington is tudja, mi kell a győzelemhez, játékosként részese volt a hokitörténelem egyik legnagyobb szenzációjának, 1980-ban a Lake Placid-i olimpián az amerikai egyetemisták legyőzték a világ legjobb csapatát, a Szovjetuniót. A döntő gólnál gólpasszt adott a szlovének mostani edzője.

Az amerikai tréner kiemelte, fantasztikus közönségük plusz egy embert jelent majd Szlovénia válogatottjának. Kitért a fiatalok meggyőző játékára, Ziga Pance, Rok Ticar és Ziga Jeglic jó benyomást tett a mesterre. Újonc lehet még a tengerentúlról érkező Jan Mursak és Luka Vidmar is.

Bledben maroknyi játékos – akik számára a klubszezon már véget ért: A. Hocevar, Kuznik, Kranjc, a Rodman testvérek, Svete – a válogatott másodedzőjével, Dany Gelinasszal máris elkezdte a felkészülést. Kiegészítő emberként néhány fiatal játékos kapott meghívást, köztük a hét végén a divízió 2-t megnyerő ifjúsági válogatott három legjobb embere, Gal Koren, Rok Leber és Ziga Pesut is. A szlovén fiatalok Ukrajnában a házigazdákkal játszották a döntőt, és kétezer hazai szurkoló előtt 2-1-re nyertek.

A teljes válogatott április 5. és 10. között Ljubljanában készül, majd átköltöznek a megszokott bledi edzőtáborba. 12-én Bledben Japánnal, 14-én Ljubljanában Dániával találkoznak. Szlovéniában szinte mindenki azt várja, hogy az utolsó napon Magyarországgal játsszák a feljutásról döntő mérkőzést.

Mindeközben a szlovén bajnoki döntőben 3-2-re vezet a Jesenice a Ljubljana ellen, és már csak egy győzelemre áll a bajnoki cím megnyerésétől. A hatodik mérkőzésre Ljubljanában kerül sor. Szoros mérkőzések után legutóbb a Jesenice 7-1-re kiütötte ellenfelét.

Szlovénia bő vb-kerete:

Kapusok: Andrej Hocevar (Pontebba, ITA), Robert Kristan (Medvescak, EBEL), Matija Pintaric, Ales Sila (Olimpija Ljubljana).

Hátvédek: Igor Cvetek, Bostjan Groznik (Olimpija Ljubljana), Blaz Gregorc (Södertälje, SWE), Ales Kranjc (Vienna Capitals, EBEL), Sabahudin Kovacevic, Klemen Pretnar, Mitja Robar (Jesenice), Greg Kuznik (Pontebba, ITA), Jakob Milovanovic (Briancon, FRA), Ziga Pavlin (Renon, ITA), Andrej Tavzelj (Cortina, ITA), Ziga Svete (Ruijters Eaters Geleen, NED), Luka Vidmar (University of Alaska-Anchorage, USA).

Csatárok: Andrej Hebar, Ziga Jeglic, Marjan Manfreda, Robert Sabolic, Rok Ticar (Jesenice), Bostjan Golicic, Matej Hocevar, Ales Music, Ziga Pance, Anze Ropret (Olimpija Ljubljana), Anze Kopitar (Los Angeles Kings, NHL), Jan Mursak (Grand Rapids Griffins, AHL), Rok Pajic (HC Slovan Usti nad Labem, CZE), Tomaz Razingar (Val Pusteria, ITA), David Rodman, Marcel Rodman (Vienna Capitals, EBEL), Mitja Sivic (Grenoble, FRA), Edo Terglav (Briancon, FRA), Jan Urbas (Malmö, SWE).

48 komment

Címkék: vb szlovénia harrington

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amennyi magyar utazik a VB-re asszem nálunk is lehet +1 embert számolni! :)

Egy kis nosztalgia tavalyról:
www.youtube.com/watch?v=n0Au0yn71SI

Remélem idén is tudjuk ezt produkálni! :)
@Szanee: Jaja. MIntha én is ismernék egy csapatot amelyiknek egész fantasztikus a közönsége:D
Erősek...nagyon! De mi győzni megyünk, vegye fel mindenki a Hardi Richárd-stílust!
Mihály Árpi meg fiatalabb védők nélkül ez a csapat nagyon kemény dió lesz..
Utólagosan Pedró is meghívót kapott, kérdés, mekkora időtartamra.
@kispufi: Helyes! Kelleni is fognak a B- n megszokott villanásai
@csatoimi:

De azt hiszem Kopitar nélkül. Meglepődnék, ha jönne.
Ahogy közeledik a vb egyre idegesebb leszek.
@csatoimi: Azért nem szabad túlmisztifikálni, két-három kivétellel ugyanolyan erősségű bajnokságban játszanak, mint a mieink. Nyilvánvalóan sokkal gyengébbek, mint a szlovákok és a fehéroroszok voltak a vb-n, akiket megszorongattunk, vagy mint a norvégok, akiket barátságos meccsen kétszer is megvertünk, de a szapporói ukrán keret is erősebb volt ennél nevek alapján. Persze nem lesz könnyű dolgunk, de egyrészt ezt tudtuk előre, másrészt A csoportba nem lehet könnyen feljutni. És ott lesznek még a britek és a lengyelek is. Na meg ott van az örök igazság: egyszerre csak hatan lesznek a jégen ők is, mint ahogy mi is. :)
@F. Kapus: Pedró tényleg be lett hívva utólag?
@Szanee: Igen, most épp jégen van a kerettel. Részletekkel igyekszünk hamarosan szolgálni.
Stabilnak mondhato playoff helye van jelenleg a Kingsnek. Nem hinnem, hogy Kopitar nélkül vágnának bele a rájátszásba...ettől függetlenül az előkészületek láttán ott lesznek az eslő háromban valahol az tuti! (...meg mi is!)
Na es lehet hogy a +1 ember a donto meccsen nem csak ott lesz hanem itt is. :D
@F. Kapus: A két-három kivétel részét képezi Kopitar barátunk is, aki valamivel tényleg erősebb bajnokságban játszik. :)
Pedig nagy áprilisi tréfa lenne, ha tényként kezelnék, hogy jön Kopitar! Meghűlne bennem a vér azt hiszem...
@csatoimi: A fiúk dolga a jó felkészülés és a jó játék, a miénk pedig az, hogy kiimádkozzuk az LA Kings minél sikeresebb playoff-szereplését :)
Remeljuk a nagyjaink nem laktak tul jol tavaly es a fiataljaink pedig ehesebbek barkinel. Es igen, Hardi mentalitas kell nekunk. Meg ha inkabb stabil DivIesek vagyunk is, minden porcikankkal akarnunk kell a visszajutast. Es a mi szurkoloink lemosnak barkit. Zengjen az a csarnok! Sajnalom, hogy a Szloven meccsen nem lehetek ott, otthagynam a hangom Ljubljanaban.
@F. Kapus: ha ott lesz, akkor meg edesebb a siker.
:)
@F. Kapus:

Ahogy az erejüket elnézem, ha bejutnak a rájátszásba (ami miatt azért még izgulni kell valóban, mert a Flames tör föl mint a talajvíz, bár most legutóbb a Kings is nyert), meglepődnék, ha 4-0-val zuhannának ki, bárki ellen is.

Az alapszakasz utolsó játéknapja április 11. Hát most inkább arra fogadnék, hogy nem jön.
@csaboti: Ehhehe, ez a helyes hozzáállás! :-)
@borostom83: és hogy vannak a rájátszás-napok? ápr. 23-án játszhat még a Kings akkor is, ha ne adj'isten kisöprik az első kanyarban?
@F. Kapus: Én imádkozok is ezért rendesen. :)
Szubjektív véleményem: egy fecske (Kopitar) nem csinál nyarat.
@galmat: Csak ez nem fecske, hanem szirti sas.
@galmat: Azért szépen csiripelt 2007-ben a majd 3 pont/meccs átlagával :D Azóta meg csak jobb lett.
@F. Kapus: azért a vb-n játszot harcmodor, feküdt csapatunknak. Szerintem senki ellen nem fogunk olyan alárandelt szerepet játszani. Ha mégis, az régen rossz. Tényleg erős a szlovén keret, de nyerni kell!

Kopitar nem jön, arra mérget veszek! 5 meccsen 5 pontot az nhl-ben nem lehet ledolgozni a PO-ért hajtó csapatok esetében.
@galmat: fociban nem is, de hokiban...jelenleg Kopitar 2 klasszissal jobb mint a többi válogatott, és tipikus az ilyen játékosok "egy fecske csinál nyarat" típusú játéka a válogatott meccsen. Ld. Kostitsyn, Czerkawski etc. etc.

Hajrá Kings...!!!!
@Bpstars: De ha jól emlékszem, az sem jó, ha az első körben kiesnek a PO-ból, mert még hazaérhet.
@F. Kapus: A Kings utolsó alapszakasz meccse április 10-én lesz,az utolsó alapszakasz meccsek 11-én.Gondolom akkor 12-13 körül kezdődik a rájátszás,úgyhogy egy söprés elég rosszul érintene,mert akkor hazaérhet elvileg...
@Miskolcifan: tavaly április 12-én ért véget az alapszakasz, és 16-án játszottak a nyugati főcsoport csapatai először a playoffban, kétnaponta.

Ebből kiszámolva idén 15-én kezdenek, és csakis söprés esetén érhet haza Kopitar. Az 5. meccs 23.-án lenne.

Legyen!
@Miskolcifan:

De erre mondom, ha megnézed, azért nem hinném (mondjuk úgy, hogy fogadni mernék ellene), hogy söpréssel esnek ki. Egy söprés esetén még tényleg hazaérhet.
Anze Kopitar 2009-2010 REGULAR SEASON 76GP 33G 43A 76P
Imádkozzon mindenki,ne jöjjön haza.Ezelőtt is,amikor a szlovének feljutottak,kimagaslott a mezőnyből.
Bebaszna, ha a Kings egyetlen meccset sem nyerne a PO-ban.

Egyébként meg nehogy már ez a szlovén csapat erősebb keret legyen (Kopitar nélkül persze), mint a miénk! Annál meg nem is lehetne szebben visszagyalogolni az A csoportba, hogy Ljubljanában verjük a Kopitarral felálló Szlovéniát. Erről ennyit.
Na jó, négyen, akik várhatóan ott lesznek, tényleg "kicsivel" keményebb ligákból jönnek (Anchorage-ban mit csinálnak, agyaggalamblőnek Sarah Palinnel?), nálunk meg lesz 3 teljes sor ugyanabból az EBEL-csapatból. Eddig egál : )
Hanggal nem lehet gond, úgyhogy még mindig nem dőlt el semmi. Egyszerűen képtelen vagyok rettegni ettől a szlovén csapattól : )
peterdi??????????,,
na jöhet az alibi-hockey........
@Fibonaci:Alibi hoi??A csoport??Kicsit gondolokozz mielőtt baromságot írsz.tudatlan!!@Von Siebenbuergen:3 éve ki is vert meg minket??Vigyázzatok!Mindenki szlovéneket "ajnározza" ne hogy már a lengyelek ellen fennakadjunk!!
@Fibonaci: Szapporóban is milyen alibigólt lőtt az ukránoknak, meg Svájcban is a csapat gólkirályává alibizte magát. Különösen az a fonák felsősarkos a szlovákoknak volt vérlázító, ahogy azt bekamuzta...
a Chicago ellen sajnos van esély a söprésre...
és a Sharks ellen is
Én ettől a kerettől nagyon nem szálltam el... szerintem a tavalyi vb keretük erősebb volt,mint az idei lesz. Van 5 jó csatáruk,2-3 jó védőjük,akik támadásba is oda tudnak érni. Ilyen például Milovanovic,pannon gálán kegyetlen jól ment az az ember. A többiek egy átlagos,aggresszív felfogást és játékot tudnak hozni. Nálunk sokkal több a kreatív csatár, egyedül a védőknél lehetünk gondba,de ez majd az edzőmeccsek után fog letisztázódni igazán,hogy hol tartanak. Kopitár nem jön ,ez evidens,szóval szerintem ha végig tudunk koncentrálni,akkor meg lehet a feljutás. Kicsit bízok a lengyel pajtásokban is ,hogy első napon némi meglepetést szolgálva elverik a szlovéneket.
nem tudja vki, hogy szombaton mikor lesz az edzőmeccs?
illetve zárt kapus lesz vagy meg lehet-e tekinteni?
@Theutus: Ha minden igaz, 17.30-kor kezdődik, és szokás szerint minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Szlovének szerintem jóval erősebbek, Kopitar nélkül is, Kopitar pedig -kis túlzással - egy kapus segítségével egyedül is verne minket, láttam párszor a LA Kings-szel, jujjjj... Ennek ellenére egy meccsen bármi megtörténhet, vagyis, ha hozzuk az első négy meccset / a lengyel , brit nem lesz könnyű/, jól védekezünk és kis szerencsénk lesz...
De azért én nem élem bele magam,hogy ne kelljen nagyot csalódni, ezt ajánlom mindenkinek.
süti beállítások módosítása