HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Erdélyi és Hetler is egy évet kapott

2010.03.24. 12:10 Hblog

Egyformán egyéves, 2011. március 17-ig szóló eltiltással sújtotta az MJSZ fegyelmi bizottsága a doppingvétségen ért Erdélyi Pétert és Hetler Ádámot, adta hírül az MTI. A még nem jogerős ítélet ellen a dunaújvárosi Erdélyi és az exújpesti  Hetler is fellebbez. A két hokistól a február 16-ai Újpest-Dunaújváros bajnoki mérkőzés után vettek vért és vizeletet a Magyar Antidopping Csoport munkatársai. Az Újpesti TE már múlt héten jelezte, Hetler Ádámra játékosként és edzőként sem számít a jövőben.

95 komment

Címkék: dopping hetler erdélyi péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem túlzás ez az ítélet. Egy év nagyon sok idő, főleg fiatal és fejlődőképes játékosoknál. :(

Talán pénzbírság és 3-4 hónapos eltiltás szerintem jogosabb lenne, mivel első esetről van szó, és mivel nem szánt szándékkal használták szereket, nem is tudták, hogy ezek doppingok.
Remélem sikerül a fellebbezés, mert ez így nagyon nem jó.
Az újpesti vezetőség meg elmehet a *****, hogy így bánnak Hetlerrel.
Érthetetlen. Ne itt akarjon hirtelen keménykedni a MJSZ, mikor a múltban jó párszor oly langyosan viselkedett.

orion66 javaslata sokkal racionálisabb és inkább a megelőzésre fektessen hangsúlyt.

Az meg, hogy az UTE kidobta Hetlert meg Rafajt, az megint egy no comment kategória. De hát mit csodálkozunk?
@freddyD: Rafajt is kivágták? Én nemrég Kiricsenkot hallottam, hogy elküldték.

Nem tudom, hogy mi lesz Újpesten ezek után.
Szerintem töröljük el a légióskorlátozást és vegyen az Újpest még 10 szlovák légióst. :)
Kicsit én is túlzónak érzem. Mondjuk fél éves eltiltás esetében nem lenne miről beszélni, mert az lényegében a következő szezon rajtja, de egy év végéig szóló eltiltás elegendő lett volna.
Úgy legalább a játékos készülhetett volna arra, hogy ha keményen végigdolgozza ezt az évet, akkor jövőre még jégreléphet.
Enyhítésben nem reménykedem, általában nem szoktak ilyet csinálni. Remélem Erdélyiben lesz elegendő kitartás és egy év szünet után vissza tud majd térni. De nagyon nehéz lesz.
Én többet adtam volna. Mondjuk két évet.
DE KÉT ÉVRE FELFÜGGESZTVE rendszeres ellenőrzés mellett!!!
@tiriakos: Ez is jó megoldás lett volna.
Rohadt álszent döntés. Mindenki tudja, hogy kik "cuccolnak" a magyar játékosok közül, erre két szerencsétlent eltiltanak, ahelyett, hogy a többinek elmagyaráznák mit ne csináljon, illetve, hogy mit csináljon. A MACS meg menjen a jó édes anyukájába...
Vegul is Rafajt kiraktak vagy nem?
@orion66: Szerintem ez lett volna a legjobb megoldás. Akár nevelési, megelőzési, "észheztérítési" célzattal...

Ez a döntés két fiatal magyar jégkorongozó karrierjét töri ketté így.

Ja! És még a büntetéshez szerintem: a felfüggesztés idejére válogatott behívó nincs

Kik döntenek másodfokon? Lehet tudni?
azt vágjuk, hogy doppingoltak? hogy ilyet nem szabad?

felfüggesztett büntetés?? jó, hogy nem 5000 Ft pénzbírság.

a dopping súlyos dolog. nem szabad. rossz. sokan bele is halnak.

ez az egy év minimum méltányos.
@tiriakos: nincs válogatott behívó? két nem válogatott játékosnál? miért nem mindjárt az all star gáláról tiltjuk el őket?
A játékosok mellett Csató Imit is sajnálom, ezentúl be kell érnie Crosbyval és Ovechkinnel.
Bízom benne, hogy Dubek és Sikorcin marad, a be-beérő fiatalokkal és egy jó kapussal el lehet kezdeni (újra)építkezni. Gondolom Fabry is veszi a kalapját, bár ne legyen igazam. Új edző is érkezhet, mert ez a kétlakiság se a legjobb megoldás.
Kiricsenkot a Volán viszi, nehogy jövőre megint verjük őket a vezérletével.
2010 decemberéig. Az lett volna szerintem a jó megoldás.Nevelési célzattal büntet de januártól viszont játszhat.
Nagyon sajnálom mindkét játékost, hogy így alakult, azt pedig nem értem, hogy miért vették egy kalap alá a két esetet.
@szorgalmas: Doppingvétséget követtek el, nem doppingoltak. Nem ugyanaz.

Ha túl sok kólát ittak volna előző nap, akkor is doppingvétséget követtek volna el. Szerinted ennek tükrében, szerinted reális az, hogy 1 évre eltiltsák?

Itt nem Tour de France-os epós vétség volt, hanem két balek, akinek hülyén jött össze
Azért gondoljuk már végig, hogy miről is van itt szó! Doppingoltak, nem kérték a B próbát, tehát be is ismerték... Szerintem az 1 év eléggé enyhe ítélet. Az meg hogy derékba töri a karrierjüket... Gondolták volna ezt meg előbb.
@Rock me Amadeus: Remélem Kiricsenko nem jön a volánba...
@szorgalmas: jegkorong.blog.hu/2010/02/10/pirosak_feherek_5_4
"Pirosak: Hetényi, Kiss T. – Ennaffati, Hüffner, Benk, Vaszjunyin, Ladányi – Pozsgai, Horváth A., Kovács Cs., Vas M., Azari – Tokaji, Peterdi, Magosi, Berta, Somogyi.
Fehérek: Budai, Rajna – Hegyi Á., Jobb, Kóger, Nagy G., Sofron – Svasznek, Szirányi, Dubek, Fekete, Vas J. – ERDÉLYI P., Láda B., Kiss Á., Gergely Cs., Holéczy."

khm... :S
@freddyD: cö-cö-cö-)
Kéváncsi lennék miért is nem fellebeztek?
Valószínű azért mert tudták ,hogy mit szedtek!
Nyílván Erdélyi sem véletlenül nyilatkozta azt amit nyilatkozott.Lekell állni a cucc-ról oszt jól van.
@bakker81: Egyik olyan szert szedett, amelyik a MACS listáján még nem, de a WADA-én már szerepelt. A másikról nem nyilatkozok.
@Rock me Amadeus: Bízom benne ,hogy vezetőinknek nem ment el az esze-) Kiricsenkó maradjon csak Újpesten-)
@bakker81: Kiri már rég nincs Újpesten.
@forestjr: Akkor???
Bűnösök ??? IGEN!
Nem értem azokat, akik szerint ez kemény ítélet. A világ minden országában kapnának min. 1 évet. Teljesen jogos. Persze lehet jönni a dumával, hogy mások is biztos szednek vmit és most miért pont őket.. hát azért, mert őket szúrták ki! Ennyi, ez egy ilyen "játék". Alap dolog, hogy ne drogozzon, ne kokszoljon stb. Elvileg profi sportoló vagy az szeretne lenni, nem? Megsértették a szabályokat. Az is lehet, hogy üzenet értéke van az ítéletnek a többiek számára: nem érdemes kockáztatni. Ez a döntés csak a sport érdekeit szolgálja.
Erdélyi még fiatal, neki ha megjön az esze, akkor még van jövője. Hetlert meg remélem a fiatalok közeléből is eltiltják örökre. Egy edzőnek készülő ember ne szedjen semmit, milyen példát akar mutatni???
@szorgalmas: ebben igazad van de a múltban volt már neves játékos aki megbukott kb 5-8 éve egy döntő után és 4 hónapot kapott töbszörös válogatott volt már akkor is.akkor ezt a dolgot hogy mérik ki hol játszik ki hány éves stb....
@szorgalmas: és még egyszer khm... :S:S:S
dabdocler.hu/acelbikak/jatekosok/?id=25
Erdélyi Péter válogatottság:
Felnőtt: 15 / Junior U-20: 2 / Ifi U-18: 3
@bakker81: Hol írtam, hogy nem? Idézd kérlek, köszönöm. Csupán az a fura, hogy egy kalap alá vették a két esetet, de ezt jeleztem már feljebb is.
@bakker81: Fellebbeztek, olvasd el figyelmesen.
@tiriakos: bocs, nem voltam egyértelmű. az amerikaira gondoltam.

@freddyD: ok. bízzunk benne. megpróbálom meggyőzni magam, hogy a doppingolás és a doppingvétság között nem csupán kommunikációs különbség van.
@OliBLOOD: Én a b vizsgálatról beszélek.
Nem a büntetések elleni fellebezésről!
@bakker81: Nem, te hülyeséget beszélsz.
A B próba kérése az nem egyenlő a fellebbezéssel. De szerintem arról sincsen fogalmad mit jelent a B próba...
@forestjr: Nem írtál ilyet valóban!
Miért ne vennék egy kalap alá??
Nem tudom ki mit szedet de nekem mindegy is.
Amennyiben az egyik füvezett a másik speedezett vagy anabolikus szert használt miért lenne kivétel? Jobb kezes vagyok azzal csinálok mindent,ha a ballal lopok az nem ér??
@bakker81: Ezzel az egyszerű bináris gondolkozással nem érnénk messzire.
@OliBLOOD: Igazad van! Te pedig qrva nagy okosságokat.
Miért ne kérhette volna a "b" vizsgálatot,
Okikám?
Megmondja buliztam valszeg ott került a szervezetembe.JÓ!Megnézik ,kielemzik,:Két lehetőség van:Egy a vérében igen elhanyagolható mennyiséget találnak.
Kettő: A véréből már tudnának előállítani ők is drogot
Tiszta lett volna a lelkiismeret akkor kérik a "B" vizsgálatot.
@bakker81: Akkor? A Te olvasatodban van bűnös meg nem bűnös. Szerintem egy kicsit komplikáltabb a dolog, ezért mertem megemlíteni az esetleges mérlegelés lehetőségét. És itt nem arra gondoltam, hogy az egyiket tiltsák el, a másikat pedig ne.
@forestjr: Természetesen. Az én olvasatomban vannak azok a sportolók akik nem nyúlnak semmihez (nem bűnös) és vannak azok akik hozzányúlnak akármilyen szerhez(bűnös).
Persze van mérlegelésre lehetőség de ne nézzük a másikat madárnak sem.Nyílván ha mondjuk náthára beveszi a neocitránt és így bukik vagy a vállára a kenyőcsöt felkenyi akkor más a helyzet de akkor azt valszeg majd mondani fogja a doktor bácsinak ,néninek.Kérem így vizsgálják mert ezt és ezt vettem be ezzel és ezzel kentem be a testem.Megtették ?Nem! Ott volt a Bukta .Még mindig tisztázhatta volna magát a "b" vizsgán,ha elmondja a fent leírtakat.Álltak elébe a "B" vizsgálatnak ? NEM!
Tehát lehet bináris a gondolkodásom de nálam mindkettő a bűnös kategóriába tartozik.Onnantól kezdve pedig,hogy nem megyek el másik vizsgálatra,nincs mérlegelés.Az egyik 19 a másik egy híjján 20.!-)
@bakker81: Semmiféle másik vizsgálatra nem elmenésről nincs szó. A B-próba nem azt jelenti, hogy most csinálnak velük egy újabb tesztet.
@bakker81: A "B"-próba egész pontosan annyit jelent, hogy ugyanazt a mintát megvizsgálják még egyszer. Az egész úgy megy, hogy 75 ml vizeletet kell "produkálni". Az "A" minta annyi, hogy a leadott 50-et megvizsgálják. Vagy negatív vagy nem. A "B" próba során pedig a maradék 25-öt nézik meg még egyszer, hogy nem rontottak-e el valamit. Innentől kezdve szinte 100%, hogy a "B" próba ugyanazt az eredményt adja, mint az "A". Ilyen szempontból tehát nincs nagy jelentősége a "B" próbának, csak az időt húzzák vele.
@bakker81: Igen, ez egy végtelenül egyszerű gondolkodásmód. Ezen logika mentén elindulva oda jutnánk, hogy ugyanannyit kap egy tolvaj mint egy tömeggyilkos. Kicsit hülye és túlzó példa, azt hittem, hogy nem kell felhoznom.
@bakker81: Én azért nem kívánom, hogy a te általad az életben elkövetett hibákat vagy bűnöket a te logikád alapján minősítsék az arra érdemesek. Mert egy dolog elítélni valamit és egy másik aktívan részt venni a bűnösök megkövezésében. Ez valami mentális maszturbáció vagy mi?

Az meg, hogy X-et annak idején nyárra tiltották el a jégkorongversenyeken való részvételtől, az akkori állapotokat tükrözi, de nem hiszem, hogy a mostani esetnél bármilyen értelemben is mérce kellene legyen...
@forestjr: "Persze van mérlegelésre lehetőség"
Csak most nem ezekről beszélünk.Én ilyet egy szóval nem írtam.
Te lazán másról beszélsz Vaze Mhesterrel!
Válaszolj!!Tolvaj e aki ellop egy doboz gyufát?
Vagy tolvaj e aki ellop egymillió forintot?

@lines: Köszönöm a felvilágosítást!Nem tudtam igazából a menetét.Én azt hittem van lehetőség új mintaadás kérésére.Én viszont így mégjobban látom alátámasztani a mondandóm lényegét.
@miki78: Heti egy teljesen legális táplálékkiegészítőt szedett amelyiknek egyik összetevője sem szerepel a MACS tiltólistáján. Nem tudhatta, hogy az ő szervezetében ilyen hatást fog kiváltani. Ez persze nem menti fel a vétség alól, de emiatt nem szabad örökre eltávolítani a jégkorong mellől akinek ez az élete. Erdélyit miért nem akarod örökre eltiltani?
@bakker81: Tolvaj mindkettő, de ezt már feljebb leírtam (segítség:"És itt nem arra gondoltam, hogy az egyiket tiltsák el, a másikat pedig ne." . Most Te válaszolj: a büntetés kiszabásánál mérlegelik, hogy ki mit lopott, vagy nem? Azt hiszem, hogy lassan be is fejezhetjük.
@bakker81: sokat tanakodtam, hogy a 81 a születési évszámod lesz vagy valami másik mérőszám, de most már egészen biztos vagyok benne, hogy az a másik! :)))
@lines: Akkor ezek szerint,mégiscsak lehet szólni :Kérem vegyék figyelembe ,de .....
@forestjr: Természetesen mérlegelik! Olvassál már vissza! Én, bűnös vagy nem bűnös dologról beszéltem!

@vaze:Így igaz mhester.-)
Mivel tükörképemnek gondollak így visszafelé is működik a szám értéke-)))
@bakker81: Látom, hogy miről beszélsz, de teljesen feleslegesen teszed, hiszen szó nem volt arról, amit hajtogatsz. Én csak a mérlegelés lehetőségét vetettem fel, Te meg a bűnösségüket mantrázod. Igen, bűnösök mindketten, csak azt nem értem, hogy miért egyforma ítéletet szabtak ki rájuk. Így ötödjére leírva kezd világossá válni? Nehéz lehetett szegény Don Quijote-nak.
@vaze: A súlyára gondoltál, ugye?
@bakker81: Sztem ezt nem lehet elintézni ennyivel h bűnös vagy nem, minden relativ. Sajnos szerek tiltólistára kerülése nem csak egészségügyi okok miatt következik be, pláne egy táplálékkiegészítőnél. Üzleti érdekek és ellenérdekek bőven benne vannak, természtesen nekünk szentírás a wada meg a MACS. A legális teljesítményfokozó szerek használói azok nem bűnösek? A gyufatolvaj kezét egyes földrészeken levágják, míg nálunk csak rácsapnak a gyermek kezére h ejnyebejnye. Szóval igen nagy felelősség pálcáttörni egyének feje felett anélkül hogy tudnánk részleteket...
az igazán korrekt dolog az lett volna, ha konkrétan megmondják, hogy mit találtak a két játékos szervezetében
amíg ezt nem közlik, addig csak találgatni lehet
pl. amit nyilatkoztak az vagy igaz vagy nem igaz
ha igazat mondtak, akkor mindkettő jó nagy balfék, de doppingolónak nem minősíthető
az más kérdés, hogy egy fiatal "profi" sportoló miért vesz be bármit is
a Hetler meg esetleg megkérdezhette volna a stábtól, hogy amit szeretne szedni az szabályos-e
az ítélet meg azt gondolom, hogy jogos, mivel nem hinném, hogy a jégkorongot az népszerűsítené, ha minden második fiatal játékosról kiderülne, hogy a hétvégi szórakozása alkalmával "beledobtak" valamit a poharába
Hetler pedig mint edző szintén nem mutat túl jó példát (kíváncsi lennék arra, hogy mi volt a kiegészítőben)
@jegib: Így igaz!
Én viszont feltételeztem mindkét srácról,hogy őszintén elmondták a szövetségben mi is történt és nem holmi hülyeségekkel traktálták őket!
Nyílván mi azt kaptuk amit az újságban leközöltek vagy félfüllel innen ,onnan.Nem akartam ez által senki felett pálcát törni.Természetesen van mérlegelési lehetőség de gondolom a szövetség is mérlegelt amikor ezt a döntést meghozta.
Az meg ,hogy más mit akar kiolvasni abból amit írok, vagy egy picit tovább gondolkodni,háát...??
@comp3232: Igazi magyaros vircsaft nem a rajtakapottakat, hanem a rajtakapót kurvanyázni. A MACS teszi, ami a dolga, ezért van.
@forestjr: kívülálló?
én vagyok például (ahogy Te is) a közönség! Ők miattunk sportolnak.
"vagy egy MACS listán a mai napig nem szereplő táplálékkiegészítő" vagy ez sem csak kiegészítő volt?
ezért kell nyilvánosságra hozni a szereket is.
ne itt kelljen találgatni.
egyébként sok sportág van, ahol egy k..anyázás hasonló eltiltást ér! sportszerűtlen magatartás és ennek e tesója a nagyfokú sportszerűtlen magatartás.
gondolom akkor a szerekről ne is írjunk...?
@vaze: Neked meg aztán közöd nem volt az egész témához agyban!Beleböfögtél jó szokásodhoz híven.
Ki a szent szar akart itt valakit is megkövezni csipkerózsika? Mint már leírtam egyszer tojok rá ,nem érdekel mit szedtek!! Tőlem aztán tömhetik két pofára.Nekem ettől nem lesz olcsóbb a kenyér.Túlzónak találtam én is a büntetést.Olvasd el mi a véleményem róla!
@hp3: ezt te sem gondolod komolyan...
a MACS olyan szerért büntet, ami csak kivételesen peches emberek szervezetében alakul tiltólistás vegyületté, míg másokéban közönséges pl. C-vitaminként szívódik fel?:P
@1VOLÁN: Ha akarják, akkor nyilvánosságra hozzák hivatalosan, addig minden csak találgatás, szerencsére ezt így gondolják a blog szerkesztői is. Amit én halottam, az alapján és az én értékítéletem szerint a két dolog nem eshet egy megítélés alá, persze másnak joga van máshogy gondolkozni. A Szövetség is így tett, ennyi.
@forestjr: oké. ezt én is így gondolom de az én olvasatomban a szer mélységesen elítélendő egy élsportoló esetében.
táplálékkiegészítő egy év, a másik meg minimum a duplája és csak azért, hogy a többiek, akik csinálják el legyenek rettentve! kellőképpen!
@hp3: Én ezt írtam: "Hetlert meg remélem a fiatalok közeléből is eltiltják örökre."
Egyébként szerintem jól jártak ezzel az egy évvel, ennél jóval kisebb hibával kb ekkora sallert bőven össze lehet szedni a civil szférában is. Viszont annyira nem szedném le róluk a keresztvizet, kitartást nekik a folytatáshoz. Botlottak, madarak voltak, elismerték, sok erőt kivánok a talpraálláshoz! Mindannyian botlunk néha, bűntetést néha megússzuk, néha nem. Azért nem említeném őket egy lapon marion jones-al vagy ben johnson-nal.
@bakker81: kot-kot-kot... mindig ez van: előbb hülyét csinálsz magadból nagy nyilvánosság előtt, aztán ideges leszel.
@Theutus:Én nem gondolom hanem tudom, hogy így történt. Ettől még hibázott, csak nem szándékosan tette. Amúgy a MACS nem a szerért büntette meg. "Kivételesen peches emberek szervezetében" a mogyoró allergiás tüneteket produkál míg mások csak jóízűen megeszik.
@miki78: Én meg erre reagáltam. Semmi olyat nem követett el amiért el kéne tiltani az edzősködéstől.Soha egy játékosának sem mondta, hogy szedjen be tiltott szereket. Az elvégzett munkában hitt, a csapatainál rend és fegyelem volt.
@bakker81:
Szar lehet Neked ekkora tudással ennyi hülye között élned!
@vaze: Nagyon nyugodt vagyok:)))
Mivel csináltam hülyét magamból??Elsem olvasod amit írok ,vagy csak részben.Pontosan te csinálsz magadból így hülyét-))D
Írtál egy nagy baromságot,amit én megsem említettem!-)
Ezt ugyan ,hogy a te szavaiddal éljek mi a mézeslófszra írtad?
"aktívan részt venni a bűnösök megkövezésében. Ez valami mentális maszturbáció vagy mi?"
Itt látszik ,hogy nem is voltál képben.:))
Írtál valamit mert azt gondoltad milyen okos dolgot írsz-))
@Tillasz:
Te hol olvastad itt,hogy én büszkélkedem mekkora a tudásom?Idézd ide légyszives!-)
@bakker81, vaze: Miért nem bokszoljátok le? Ez jégkorong itt benne van az ütésváltás néha :D
@jegib: Bakker 100 kiló izom. Már egyszer leírta. Vigyázni kell vele. :)
@jegib: Egy túrót! Nem haragszom én rá! Lehet ,hogy ő igen .
Tisztelem én ettől függetlenül!-)))
Hisz oly kedves hozzám és tanít,Amikor nem vagyok elég fogékony,még helyettem is írja.-))
@gogosz: akkor verekedésben jobb, mint kommunikációban:)
@hp3: hát tudod, aki tiltott szereket szed, az ne neveljen gyerekeket...
@hp3: az allergia azért teljesen más kávéház...
de ebbe most ne menjünk bele
@Theutus:
Néha az az érzésem direkt csak mondat töredékek vannak kiragadva és abba belekötni mindenáron-)
@bakker81: korábba írtad, hogy bűnösök
ha igaz a játékosok verziója, akkor dopping szempontból egyszerűen csak ostobák (szinonima szótárban még számtalan kifejezést találsz) és nem bűnösök max. vétkesek
az más kérdés, hogy az eltiltásuk teljesen jogos
18:09:02 alatti kommentedre próbáltam reagálni, de nem derül ki számomra teljesen világosan, hogy mit is akartál mondani
Hetler nem különösebben érdekel, viszont Erdélyit sajnálom. Az az 1 év nem kevés idő, de azért ez még nem a világvége... Van még lehetősége tovább menni és építkezni tovább...
@Theutus: Sajnos az elején nem írtam az igaz,amit itt írtam:
bakker81 2010.03.24. 16:58:09
Valószínű ezért volt a vihar.Hogy fogalmazod meg,háát...Legyen akkor vétkes.Egál!
forestjr kezdett el ezen vitatkozni ,hogy miért egyformán kaptak.Mint a hozzászólásban leírtam ,mi csak ezt azt hallunk ,találgatunk.
Én úgy értékeltem a szövetség döntését,hogy azonos lehet a két dolog súlyossága,valószínű ezért mérlegelt egyformán.Tényleg nem érdekel ,hogy ki mit szedett ,ezt csak a játékosok tudják meg talán a szövetség.Légből kapott pletykára meg nekem azt mondta ,ilyenekre nem lehet hagyatkozni.Mi max.figyelni tudjuk a továbbiakban az eseményeket.Nyílván ,ha Hetler vétsége nem olyan súlyos és tényleg csak valami hülye gyógyszerről van szó mérlegelni fog a fegyelmi bizottság is.
Én csupán annyit kérdőjeleztem meg ebben,hogy miért nem lehetett elmondani a frankót egyből Hetlernek.Ezek szerint meg Erdélyi nem is vétkes ,hisz ő azt mondja beledobták az italába.
Nem vagyok laboros sem de azt feltételezem róluk ,hogy megtudják állapítani milyen mennyiségben fogyhatott az anyag.Ezért is inkább nem kérte egyik sportoló sem a "B"tesztet.
Mostmár tudom ugyan arról a mintárol van szó ,mint amit először levettek.Számomra az lett volna a meggyőző ha kérik,és elmondják ez és ez alapján vizsgálják.
Lehet ,hogy túl sokat gondolok a dokikról??Szerintem nem.
Utánanéztem a dolgoknak a hivatalos helyen. (www.sportorvos.hu/teljesitmenyfokozas/20081231/mi_a_doppingvetseg) Ezek szerint: A Doppingellenes Törvénykönyv alapján doppingvétségnek minősül a Doppingellenes Törvénykönyv 2. § 2.1-2.8. pontjában felsorolt egy vagy több vétség megvalósítása.

2. § 2.1.
A sportoló mintájában (akár vizelet, akár vér) tiltott szer, vagy annak metabolitjának, vagy markerjének jelenléte;

És vannak még további dolgok is, de ebben a szituban erről van szó. A törvény tehát nem kérdezi, hogy hogyan került oda a szer, csupán azt nézi, hogy VAN vagy NINCS a Sportoló szervezetében tiltólistás anyag. (Pl. az EPO is egy erős gyógyszer. A biciklisek közt pl közel 100% lett az asztmások aránya...)
Az eltiltásokról: egyéni sportolóknál 2 év az első, örökös eltiltás a második doppingvétség után.
Csapatsportoknál a Versenyző Sportszövetség dönt a saját érvényes szabályzata alapján, ami összhangban van a Törvénnyel és a hatályos Kormányrendelettel.
Ennyit találtam, bocs, ha hosszú voltam.
@montipájton: A MACS egy igazán szemét társaság. Mindenki tudja, hogy az élsport tele van doppinggal, és Ők a lesajnált pénztelen sportágakat pécézik ki ahol lehet sikerélmény.
Végigolvastam!
Azt hiszem, az Újpestnél nem ma kezdődtek a gondok. Ez csak az egyik(!) hozadéka!
-egy független hokiszurkoló!-

Viszont!A két játékosnak játszania kell, ha ők is így akarják! Nem a saját klubjukban, de bizonyítani kell. Ez egy ilyen -szar?- világ.
Szerintem!
@lines: Köszi! Így már egyértelmű is-))
@bakker81: nem is kérkedsz vele, de önként megosztod velünk végtelen tudásod már vagy két hete.
@Lazlee: "már többször mondtam
ez egy blog. sehová nem tartozik, nem kell pártatlannak lennie, meg semmi ilyen. ha én írnék rá cikket és leírnám, hogy faszszopóvolán, ahhoz se sok közötök lenne"
Ismerős ugye?
Én is csak a saját véleményem írom ,mint te!Idézek:
"Én úgy értékeltem a szövetség döntését"
Vélemény! Saját! Tudod!Amiért reklamáltál-)
@bakker81: jessz klasszikus lettem.
apró tévedés, hogy nem a hozzászólásokról írtam ezt, hanem a cikkekről, a szerzői véleményről.
viszont képzeld van másnak is saját véleménye. ez attól te folyamatosan mantrázod a saját hülyeséged bocsánat véleményed, nem biztos, hogy megváltozik. én próbálnék a többiekkel közös konszenzusra lépni, de legalábbis közelíteni a gondolatokat. csak súgom, többen megpróbálták ezt már feléd, általában ellenállásba ütközve. valamint ha például -mint ebben az esetben is- többen mondják, hogy esetleg érdeklődj az ügy hátteréről, bővebb információkról azt vélhetően azért teszik, mert úgy érzik hiányos az adott információmennyiséged. én személy szerint pl így szoktam tenni. vagy kussolok, de legalábbis figyelek és próbálom összerakni a puzzlet.
@Lazlee: Igazad van!Ti Dunaújvárosiak többen vagytok!-)Amikor nincs igazatok ,hülyeségeket beszéltek,bocs véleményt mondtok akkor is igazatok van.Miért kellene konszenzusra lépjek?
Veletek??Ide bemásolják ezt a linket ,szerintem nem olvastad el!
Miben is kellene egyetértenem?
Dobáltam valakire követ? NEM!
Végig egy dologról beszéltem ?IGEN!
Én direkt azt mondtam ,hogy nem a hallomásokra kell hagyatkozni!Nem összerakosgatni kell itt semmit.Tények vannak.Megdőltek? MEG!
SZövetség bírált?IGEN!
Fellebeztek? IGEN!Lesz új határozat?lesz!
Ti vagytok ebben a sutyi-mutyi,összeesküvéses ,elméletekben nagyok.
Nem azt fújja az ember amit ti akartok hallani,egyből letámadjátok.
Mégegyszer leírom a saját véleményemet írom egy dologról.Vannak dolgok amiket elfogadok de azon nem tudok változtatni tényleg ,hogy elítélem azt aki akármilyen szerhez folyamodik.Én erről írtam.Ti meg ,hogy mit vettetek ki????
"Kétnyelvű nyomtatvány (magyar / angol), mely aláírásával a Sportoló tudomásul veszi a doppingvizsgálatra való kijelölését, és igazolja, hogy a doppingellenőrzésre vonatkozó szabályokkal tisztában van, továbbá aláírásával igazolja, hogy az esetleges kérdéseire választ kapott, a jogait és kötelességeit, és a mintaszolgáltatás elmulasztásának várható következményeit ismeri"

"a Sportoló által felsorolt, és az űrlapon megjelenített, a vizsgálatot megelőző 10 napon belül alkalmazott készítmények, gyógyszerek, táplálék-kiegészítők nevét;"

Ne fáraszd magad. Kikerestem.Végig erről beszéltem.
Pedig mennyire fog hiányozni Hetler mutogatása :((
Sajnálom Hetit, a "nemodafigyelés" áldozata lett.
Aki ismeri, mindenki tudja, hogy ő az, aki biztosan nem szedett tiltott szert, legfeljebb a tudtán kívül. Kitartást kívánok neki a folytatáshoz!
@banyszi: Ha átmész az átjárón és elüt egy autó, akkor is a "nemodafigyelés" áldozata vagy.
@bakker81: taps.
egyébként pl egy fradi/mac és egy újpest szurkolóval se tudsz pl ebben a postban közös ágra vergődni.
de nem csak itt, máshol se.

mellesleg én egyetértek az ítéletekkel.
(kár, hogy ez két "válogatottkeretszintű" -:D öregek, emlékeztek?- játékos könnyenlehet lezárásához vezethet. de így jártak)
@Edi a Sas: majd kárpótolnak a sztárok, vagy nálatok nem szoktak mutogatni a kiscsillagok? Mert nálunk igen.
@Ringleader: Remek interjú.
Örülök, hogy nem adja fel és bízom benne, hogy a MJSZ megfontolja egy éves eltiltását...

Az meg, hogy Pék György volt ludas sokmindenben, ezt már elég régóta sejtjük...
süti beállítások módosítása