HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Cortina ismét az év edzője lett

2010.03.23. 11:44 Hblog

Az Eishockey News német hokihetilap megválasztotta a 2009/10-es szezon legjobbjait. A másodosztály legjobb edzőjének a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Pat Cortinát tartották a szakemberek, aki ezzel megismételte előző szezonbeli sikerét. Az EHC München még két elismerést kapott. A legjobb szélsőnek David Wrigleyt választották, és a müncheni klubvezetés kapta a legjobb menedzsment díjat. Az EHC München a Bundesliga 2-ben a második helyen végzett, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott.

17 komment

Címkék: cortina pat cortina ehc münchen bundesliga 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cortina INTELLIGENS,képzett,komoly szakember,aki a mentalitásával is példaképe a csapatainak! Remélem visszatér még hozzánk!
szép eredmény az a 2. hely, ahogy látom utcahosszal vezetnek a 3. előtt, épphogy lemaradva az élről. DEL indulásról van valami hír?
Szeretjük Cortinát :) Örülök a sikereinek, remélem még hazajön!
Remélem nem jön vissza soha!!!
@Stommy: puff a kirakat! Bővebben? Miért is ne?
Azért látogatóba eljöhet, ugye? :-)
@M.Messier: Magánvélemény! Nem hülyézem le azokat akik kedvelik, én nem kedveltem soha.
Idegbeteg, túl kemény. Szövetségi kapitányként sem ájulok el tőle. Sokan az egekig magasztalják a sapporoi sikerért (ami inkább egy vak gólbírónak és a magyar aranygeneráció akarásának köszönhetünk!!!), közben elfelejtik hogy volt a regnálása alatt divizió1 vb 4.helyezés is, és egyértelmű kudarc volt a hazai rendezésű debreceni vb-n elért 3.hely is.
Sok minden mellet pl zavart hogy egy akkori játékosa váleménye miatt (mai napig válogatott védőről van szó) örökre száműzött a válogatottból egy igazi csapatembert és példaképet, aki nem mellesleg az egyik egtechnikásabb játékos volt a generációjában (Erdősi Péter - Miklós kupa 3x!!!), ami ismerve azt a generációját nem kis elismerés.
Zavart ahogy a játékosokat kezelte, zavart ahogyan válogatott, és zavart hogy az A csoportos vb felkészülésnél nem volt itt és mézes mázba becsomagolva lenyomta a nép torkán hogy jó dolog tulajdonképpen hogy ő Münchenből figyel. Személyesen is találkoztam vele többször, érdekes is volt amit mondott de valahogy sosem sikerült meggyőznie. Ez van, szépek az eredményei, csak emberként nem tartom sokra.
Tovább is van de nem mondom még... magánvélemény! Sok sikert neki a jövőben is, magam részéről nem leszek szomorú ha nem láttom többé.
@Stommy: Nem bírom magamban tartani.
A vak gólbírós eset. Azzal lett volna 3:3, jól emlékszem? Tény, ők jöttek föl tehát lekileg valszeg jobb paszban voltak, de sosem tudjuk meg mi lett volna X után. Az ARANYGENERÁCIÓ-val egyet értek, azt gondolom azonban rengeteget számított, hogy akkor már ebel-ben volt a Volán, + a francia légió. (ezért fogunk idén is feljutni)
A legkényesebb téma: ERDŐSI PÉTER
Nekem is az egyik kedvencem volt( ancsini tecnikával megáldva ), sőt hiszed vagy sem M.Messier is kedvencei között tartotta számon. Azon a debreceni 2005-ös vb-n, az utolsó meccs után ( lengyelekkel 1:1 -et játszottunk, talán) néhány mondatot tudtam váltani Erdősivel. Mi egy haverommal fél vagy háromnegyed részegen Erdő tök józanul és a hokisokra jellemző szerénységgel és szinte barátiassággal. Az edzőről is kérdeztük, ezt válaszolta: Ő a legjobb edző akivel valaha dolgozott. ???
Kinek ez kinek az,nekem inkább maradjon ott ahol van.
@Stommy: tiszteletben tartom a véleményed, hogy nem szereted! Szubjektív...
De a felhozott érvek sántítanak.
1. A hazai rendezésú vb-n szerintem nem volt kudarc a 4. hely, kicsit félrecsúsztunk az azt megelőző 2. helytől. Megelőztek a kazahok és a lengyelek, papírforma volt
2. A vb 4. hely nem szép, de abban az időkben, ahogy benne volt a 2. hely, úgy a 4. is. Oroszország is volt 10. a szentpétervári vb-n.
3. Erdősit én is kedveltem, de saját bevallása szerint sem csak a hokira koncentrált már.
4. az, hogy mÜnchenből oszthatta az észt nem az ő hibája. Az mjsz így kötött vele szerződést
5. Aranygeneráció? Lehet... De sok edzővel Sapporóból sem mentünk volna fel. Ez meg az én szubjektív véleményem.

Ennek ellenére én sem szeretném, ha visszajönne. Vol, szerettük, elmúlt...talán jön szebb világ! :)
@Bpstars: "1. A hazai rendezésú vb-n szerintem nem volt kudarc a 4. hely"

természetsen 3. hely akart lenni.
Gratulálok Pat Cortinának, remek ember, jó szakember, de ami a legfontosabb, kíváló a pszichikai felkészítésben. Majdnem minden (akkor) válogatott játékos legjobb edzőjének tartja, még Erdősi Péter is. A miértekre sztem nem nekünk kell keresni a választ.
@banyszi: Nem szerencsés hogy felhoztam a nevét, nem Petitől hallottam ezt a történetet hogy miért nem lehet válogatott, hanem Cortiná-tól. Persze mindenki azt mondja hogy szuper edző volt, én hangsúlyoztam hogy emberként nem tartom sokra. Kb olyan a szitu mint Kercsó Árpival, szinte az összes játékos úgy kezdi a memoár riportokban hogy de sokat köszönhetek Kercsó Árpi bácsinak, meg nélküle nem lennék ez-az, de nem kérnének már belőle :)
@Stommy: Nincs is semmi baj a véleményeddel, te igy gondolod:) Viszont az is tény amit az előző hszban leírtam, mindegyik játékosa nagyon szerette. Ha Godót, de sztem bárkit megkérdezel, a legjobb edzőjének tartja még most is.
@Stommy: Őszintén örülök hogy nem hülyézel le sokunkat, mert kedveljük Cortinát.
Munkám során nekem is volt alkalmam többször találkozni vele, őszinte, karakán, szókimondó embernek ismertem meg, icipicit sem tűnt idegbetegnek, inkább határozottnak.
Ami Erdősit illeti, annyiszor tettem meg a Bp.-Újváros viszonylatot, hogy a kocsim már magától odatalált, csakhogy láthassam cseleit, csupaszív, odaadó játékát. Továbbmegyek, játéktudását és emberi kvalitásait is figyelembe véve többre tartom az "évezred jégkorongozójánál" is.
Amit tőle hallottál nem vonom kétségbe, bár nehezem hihető hogy Cortina egy játékos duruzsolására hagyta ki a válogatottból.
Én emlékszem olyan esetre mikor hívták, de Tigris lemondta a részvételt, munkahelyi elfoglaltsága miatt. Merthogy az utolsó években munka mellett űzte magas színvonalon a hokit. Egyrészt mert tudatosan építette a civil életét, másrészt csak így tudta eltartani a családját. Máig sajnálom hogy korán felhagyott az élsporttal.
Ahhoz meg nem venném a bátorságot hogy Cortinát szakmailag megítéljem, ahhoz jobb edzőnek kéne lennem és sajnos rosszabb se vagyok.
De tudod miért zártam örökre a szívembe és miért üdvözlöm bárhányszor örömmel újra Magyarországon?
Azért az elmorzsolt könnycseppért ott a szapporói cserepad mellett....
Cortina for president! Remélem, hogy látom még edzősködni, akár ellenfél edzőjeként is - én állva fogom megtapsolni, amikor bemutatják!
süti beállítások módosítása