HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Tisza Volán nyerte az OB I./B-t

2010.03.22. 16:32 F. Kapus

A döntőben is folytatta meglepően eredményes játékát a Tisza Volán fiatal csapata, és ellenállhatatlan kontráira építve nagy arányban nyerte az OB I./B döntőjét. A MAC-ot 7-3-ra verték a dunaújvárosi döntőben. A bronzérmet a címvédő Debreceni HK szerezte meg, amely 8-3 arányban múlta felül a házigazda Dab.Docler-Jégtörőket.

Az első kapura lövésből vezetést szerzett a Tisza Volán, amit egy középső harmadból leadott lövéssel megduplázott. Az első harmad végén szépített a MAC. 2-1 után a második húsz percben kétszer is egy perc alatt dupláztak a Tisza Volán játékosai, és még abban a játékrészben hozzátettek egyet, a 36. percben 7-1 volt a javukra. Ezen csak szépíteni tudtak a fővárosiak. A mérkőzés közepén kilenc perc alatt négyszer fordultak le a MAC-ról. A szegediek legeredményesebb játékosa Ódry Tamás lett, a negyedik és az ötödik góllal végleg eldöntötte az aranyérem sorsát. Ezúttal nemcsak a fiatal első sor szerzett gólokat, mint az elődöntőben, a többiek is eredmények voltak. A másik oldalon a MAC két gólját is Nagy Attila szerezte.

"Számomra nem akkora meglepetés a győzelmünk, mert tudtam, mire képes a csapatom – mondta blogunknak Kalocsa László edző a siker másnapján. – Ám az óriási meglepetés, hogy csapatként így együtt tudtak működni a srácok. Két remek mérkőzést játszottunk két nap alatt. Aki látta a meccseket, megállapította, megérdemelten lettünk elsők, külön öröm, hogy ezt az ellenfelek is elismerték. De ha előrenézünk, meg kell állapítanunk, hogy sajnos nem a múlt hétvégi játékunk függvénye a szegedi jégkorong jövője.

Az OB I.-es induláshoz jelenlegi pénzügyi keretünk legalább tízszerese kellene. Jelenleg olyan állapotban van a csapat, hogy szívesen kipróbálnám magunkat mondjuk a Miskolc ellen, szerintem most nem olyan nagy a különbség. Első osztályú lehetőség hiányában viszont elviszik legjobb játékosainkat. Ódry már a Bp. Starsé, Kormos a Dunaferrben véd, és másokat is megkörnyékeztek, csak ők egyelőre tanulmányaik miatt Szegeden maradtak. Előbb-utóbb őket is elveszítjük, és ez jelentős fájdalom, hiszen egy kész hokissal tíz évet dolgozunk együtt. A siker óriási lökést ad, nagy publicitást kaptunk Szegeden is, bízunk  a mihamarabbi pozitív változásban."

A szakvezető arról is beszámolt, hogyan ünnepelte a bajnoki címet: "Hatkor indultunk haza Dunaújvárosból, a buszunk éjfél után fél órával ért Szegedre. Már az úton is jó volt a hangulat. Miután elváltunk, a srácok még nem hazaindultak, de én mentem aludni, mert hétfőn reggel már dolgoznom kellett jönni."

Az OB I./B bajnokának játékosai: Ambrus András, Berger Ákos, Bosnyák Márkó, Csányi Áron Attila, Egyed Máté, Flekkenstein Szabolcs, Gombos Tamás Gergő, Hídvégi Róbert, Kapolyi Péter, Kerekes András, Kormos Tamás, Lippai Balázs, Maslac Michael, Máté László, Mohai Dániel, Molnár Erik, Ódry Tamás, Pigniczki Tamás, Ress Dániel, Rózsahegyi Ádám, Szabó Renátó, Szilágyi Botond, Varga Dávid, Wéhli Márk. Edző: Kalocsa László.

30 komment

Címkék: kalocsa tisza volán ob i./b

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép volt VOLÁN! ;)
"A siker óriási lökést ad, nagy publicitást kaptunk Szegeden is, bízunk a mihamarabbi pozitív változásban."
Milyen publicitást? Nem tűnt föl.
Sziasztok ! Arról lehet tudni valamit , hogy a Debrecenben miért nem játszhatott pár játékos a rájátszásban ?
Szegeden csak a kézilabdára van iszonyat nagy tőke, az állandó ezüst hihetetlen költségeket emészt fel. A minta talán a vízilabda lehet. Ott egy vállalkozó, -nem hatalmas-, bevonva partnereit, barátait, egy működő, nem nagy költségvetésű klubbot hozott össze. Persze tudom, hogy a hokicucc és a vízilabda-sapka között árrés tátong, de az elv követhető.
Megjegyzem Bánáti Tomi elkötelezettsége nem rossz és remélhetőleg előbb utóbb lesznek akik fantáziát látnak a sportágban.
Fájóan régi, de nagyon szép emlék az újvárosiak szegedi 4-3-as veresége, vagy éppen még a nyitott pályán egy-egy fergeteges Debrecen elleni meccs. Olykor csak a közeli legendás "Papagáj" és az ott fellelhető italok adtak meleget... Néha ingyen is...
Ja! Ha jobban lett volna reklámozva, én sem Bp felé indulok a döntő végén Fehérvárról!
Így is azért, HAJRÁ SZEGED, HAJRÁ SZEGEDI HOKI!!!!!!!!!
Ne adjátok föl. Ti is ugyanolyan lépcsőfoka vagytok a magyar jégkorong felemelkedésének,mint az OBI-es egyesületek.
@rihiranta&rantasila: Jaja. Igazad van. Csak éppen nem mindegy, hogy lépcső, lift vagy űrhajó. Már egy rozoga panellift is jó lenne...
@B. Surdilovic: Nagyon szpé és ogaz gondolatok!
"Az OB I.-es induláshoz jelenlegi pénzügyi keretünk legalább tízszerese kellene."

OB1-es induláshoz akár már 30 - 40 millió Ft elegendő lehet, úgy rémlik a Fradi és Miskolc sem gazdálkodott ennél nagyobb összegből nem olyan régen.
De 3-4 millió forint azért tényleg nagyon kevés.
Remélem jelentkezik egy névadó szponzor (Szeviép, Pick, stb.), és kicsit költenek a stadionra is.
Nem is kellene itt hatalmas összegekről beszélni.

Ilyen nagy városban biztos széles utánpótlás bázis tudna kiépülni és a fiatalokat beépítve stabil OB1-es csapat lehetne szép szurkolósereggel :)

Kívánom Szegednek is, hogy Debrecennel együtt csatlakozzon az első osztályhoz! Aztán majd egyszer Kaposvár, Zalaegerszeg, Győr, Jászberény...
lefordítva a számok nyelvére, mennyi az a 10-szeres összeg ami az OB1-es induláshoz kell? 50 millió?
@munkagep: Ott van az előző hozzászólásban, 30 millióból (ha ügyesen beosztják) elméletileg ki lehet hozni egy félprofi-félamatőr ob1-es csapatot.
@munkagep: A Vasas Starsnak ennyivel több kb. a kerete,mint a DAB-nak.
A Dab éves költségvetése hozzávetőlegesen 60-70 m forint
@Lakatos MarlonBrando: Az Újpesté ennél kevesebb, pillogtam is, amikor az nb1.hu-n hozzám vágták a zöldek, hogy 200 millióból elég szegényes az ötödik hely. 200 millió...
@orion66: jó lenne, ha a kommentedet a szegedi illetékesek is olvasnák, illetve azok is akik ebben a magyarországi viszonyokra elég nagy városban szóba jönnének mint szponzorok - szerintem a hokisoknak most kellene ütni a vasat, amíg meleg...
Hajrá Szeged!!!
Gratula a Szegednek! Én is sok sikert kívánok nekik, hogy előbb-utóbb újra komolyba nyomják a hokit!

@rihiranta&rantasila: nem lehet ktgvetéseket összehasonlítani ilyen egyszerűen. Amíg egyik klub szinte ingyen kap jégfelületet, a másik ingyen utazik, addig csalóka lesz ezeket a számokat egymás mellé tenni.
"KI A JOBB : SZEGED!!!"
Jövünk föl mint a talaj víz!!!
Csak kéne egy kis pénz is.
Gratula a csapatnak, mindig is szimpatikus volt, milyen jó lett volna ha oda is kerül egy könnyűszerkezetes csarnok, kár, hogy vannak ezek a piszkos anyagiak, nagyon pozitív meglepetés volt, Kalocsa László nyilatkozatait a régi időkben is mindig szívesen olvastam, fogok én még lemenni a kedvenc városomba jégkorong mérkőzésre
@Bpstars: Az összehasonlítás a nagyságrend érzékelésére szolgált.Az eredeti kérdés arra vonatkozott,hogy mennyiből lehet hokizni az OB1-ben.
@rihiranta&rantasila: akkor félreértettem. Bocs.

Szóval ki lehet hozni 40-50m huf-ból felnőtt első osztályú csapatot, ha közben vannak költségek, amiket nem neked kell állnod v. a piac ártól jóval olcsóbban jutsz hozzá.
Mondjuk ez nem változtat a végeredményen.
Arról is lehetett valamikor olvasni, hogy a Szabadkával készül kooperáció.
Nem is volna olyan rossz ötlet, ha először korosztályos szinten, majd rá pár évre a felnőttek között a szegedi csapat neve alatt elindulnának a magyar bajnokságban.
De még a csarnokban is kellene tenni-venni...
Amióta Bp-n lakom nem voltam sokat ott és akkor is jóformán csak lelátón, de... Látszik, hogy hybrid és nem mai.
Azért szép volt MAC! Ahhoz képest,hogy a MAC-nak vannak a leggyérebb körülményeik az osztályban, az ezüst nem is rossz eredmény!

S gratula a Szegednek, valamint a szegedi szurkolásnak!
@Bpstars:
Szerintem itt választani kell, hogy az említett 30-40 millióból minőséget produkálsz a gyerekeknek, vagy nevezzük utánpótlásnak.
Lásd. öltöző, edzők, külföldi fellépések, stb.
5 6 évig is akár.

Vagy

Összeszedsz általad megfizethető öregeket, és ezekkel neki vágsz az OB 1-nek.
Szerintem már rezsi költsége 2-3 szorosa, mint mondjuk előkétől az ifiig minden együtt.

De erről mindig az dönt aki a lóvét szerzi.

Más,

Sokan támadnak Titeket a fővárosi, ezen keresztül állami pénzek leszívása miatt( a honlapon feltüntetett cégek, logók alapján). Ez a történet lokálpatriotizmusként megjelenve, erősítheti a jégkorongot, mondjuk Debrecenben vagy Szegeden.

Mivel ott nem valószínű váltás, Pesten lehet érdekes, hogy a szocik bukásával milyen helyzet alakul ki támogatás tekintetében.
@KicsiÉn: Tíz évvel ezelőtt volt tizenöt-húsz akkor 10-12 éves srác. Közülük néhányan a bajnokcsapat tagjai.
Persze a névsorban van pár egykori amatőr liga bronzérmes is 2004-ből.
A delmagyar.hu-n több szurkoló is kérdezte, hogy ez a bajnoki aranyérem azt jelenti, hogy a Tisza Volán Szeged felkerül az OB I-be?

– Erre nincs reális esély – válaszolt a kérdésre Szeri István elnök –, a legmagasabb ligában való indulás minimum 80 millió forintba kerül. Ennyi pénzünk pedig nincs, a jelenlegi keretet meg kellene erősítenünk, napi kétszer kellene edzenünk. Egy biztos: remek kis csapat verbuválódott Szegeden, a döntőt a helyszínen izgultam végig, fantasztikusan játszottak a fiúk. Annak pedig külön örülök, hogy az aranyérmet saját nevelésű fiaink szerezték meg, ez biztató és mindenképpen reménykeltő a jövőre nézve.
@KicsiÉn: teljesen igazad van! Az U-csapatok versenyeztetése töredékébe kerül a felnőtt csapaténak.
De mit csinálsz a kiöregedett játékosokkal, akiknek nem tudsz jövőképet vázolni? Ideig-óráig a lelkes hokisapukák életben tartják a hokit (egyesületet), aztán jön a lejtő...majd megint egy emelkedő (igazi hullámvasút)
A továbblépés mindenkinek alapeleme kell legyen, ahogy a szegedieknek is. Tudom pénzkérdés, de valahogy el kell kezdeni összekalapozni!

Igen ez érdekes, ha vidéken támogatja az Önkormányzat a csapatot, akkor az lokálpatriotizmus, ha Bp-en, akkor sumákolás...
Különben a Vasas Bp. Starsban minimális az állami szerepvállalás, azaz semmi jelentősége nincs április 11-nek.
Mondjuk jó lenne, ha az Önk. mindenhol feladatának érezné az U támogatását!
@B. Surdilovic: saját nevelés?
mondjuk akadt az is.. :)
@imr: Ambrus, Bosnyák és Ódry mind az.
@kerusz: Az már csak mellékszál, hogy együtt fociztam egy évet a másodikkal :) Ezért is volt fura pár évvel később látni a jégen.
Graula a Szegednek ! Különössen Odry Tominak, egésszen meghatott az interjúja a szövetség honlapján: www.icehockey.hu/index.php?pg=news_16_1300 Igazi SZÖGEDI legény, oly távolról is !!!!
süti beállítások módosítása