HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Erdélyi Péter és Hetler érintett

2010.03.18. 13:33 Hblog

Várhatóan csak jövő szerdán születhet döntés a doppinggyanúba keveredett két magyar jégkorongozó ügyében – tudósít az MTI. A hírügynökség szerint csütörtökön kiderült, a dunaújvárosi Erdélyi Péter és az újpesti Hetler Ádám akadt fenn a vizsgálaton. A magyar szövetség által felállított bizottság csütörtökön nem tudott dönteni, mivel a vonatkozó kormányrendelet értelmében a sportolók értesítése után a doppingeljárás megindítására három napot kell biztosítani, és a két hokist a Magyar Antidopping Csoport szerdán tájékoztatta arról, hogy az első próbájuk pozitív eredményt hozott. A szövetségi bizottság a két érintettet meghallgatta, ők elismerték, hogy hibáztak, nem voltak elég körültekintőek, és nem kérik a második, úgynevezett B próbát. Hajtás alatt update.

Hetler egyébként táplálék-kiegészítőt fogyasztott – olvasható az MTI kibővített hírében –, s ezzel kapcsolatban megjegyezte: a szer megvásárlása előtt utánajárt annak, hogy a készítmény tartalmaz-e tiltott anyagot, de a termék prospektusa szerint a hatóanyagok legálisak. Erdélyi esetében annyi bizonyos, hogy nem teljesítményfokozót szedett.

"Szó sincs arról, hogy hátsó szándékkal szedtem volna a táplálék-kiegészítőt. Most egy életre megtanultam, hogy milyen könnyen lehet hibázni. Igyekszem tanulni az esetből. Amikor mintát vettek tőlem, akkor is jeleztem, hogy mit használok" – mondta Hetler. "Nem vagyok tisztában vele, hogy miként és hol kerülhetett a szervezetembe a tiltott szer. Gyaníthatóan egy szórakozóhelyen történt" – jegyezte meg Erdélyi.

A két hokistól a február 16-i Újpest–Dunaújváros bajnoki mérkőzés után vettek vért és vizeletet az antidoppingcsoport munkatársai.

106 komment

Címkék: erdélyi dopping hetler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még egy játékos minuszba kerülünk, nem elég a sérüléshullám ami idén volt? :S
Petike mit csináltál?...
Petike mélységesen csalódtam benned
Erdélyi volt az egyik tippem a dabbol...
Na mit csinálhattak...Nyilván vizelethajtót szedtek puffadásra, vagy aranyérkenőcs szívódott fel... : )))
Hetler akkor ezért markolt a kamerába, üzent, hogy most vegyetek mintát. Edzőnek megmaradhat? Petiért kár lenne, nagyon jó stay at home védő szerintem, remélem kidumálja, és abbahagyja a baromságokat.
es az hogy mit hasznaltak az mikor fog kiderulni?
Ez most biztos információ már?Lehet bízni az MTI-ben?Egyébként, hogy mi volt a dopping, azt továbbra sem tudni, így azért még korai elítélni őket, azt hiszem.
Apa kezdődik!!!! Annyira tudtam, hogy azonnal beindul...
F@a!-(((
Nagyon szomorú vagyok!! Idáig pedig bíztam,hátha nem Peti az.-((
Áh!
HA ismétlem HA igaz, akkor ez kellemetlen lesz a jövőre nézve.
@Henry The Navigator:
Teljesen jogos, én azért kérdőmondatot írtam...
Volt már nekünk egy Benedekünk akit az olaszok tiltattak el, talán olimpia idejére, mert körömágygyógyszert szedett, ami ugye nem meglepő egy vizilabdázónál...
A ma esti meccs előtt ettől még a fejvédős vita/eszmecsere is jobb :s
@Fulike1: 1885* 2010.03.18. 09:50:14

délelőtt megemlíttem a sztorit, ha érdekel...

/ Benedek, Varga /
Persze igazatok van, amíg nem tudjuk hogy mivel buktak meg addig nem szabad őket elítélni. De én úgy gondolom, hogy egy élsportolónak tisztában kell lennie azzal, hogy ha gyógyszert szed annak lehetnek doppinglistás összetevői! Ennek szedéséhez pedig orvosi igazolás kell és az hogy a doppingosokhoz bejelentse h szedi! mellesleg a vizsgálat előtt is fel kell ezeket tüntetni a papíron amit aláírsz! Amúgy az is meglepő azért, hogy akik tényleg ártatlannak érzik magukat általában kikérik a B mintát. Tudom hogy sokan megszóltok érte de ez az én véleményem!
Ha ez tényleg így van, akkor remélem Hetler kap valami enyhítést. Nem volna fair ezt egy szinte emelni egy tudatos doppingolással.
"és nem érik a második, úgynevezett B próbát"
az "érik" az kérik akart lenni?
@hockey4everbest: Én nem ítéllek el, miért tenném? Az tényleg lehet sokatmondó, hogy nem akarják a B próbát, de sokszor láttuk már, hogy a legnagyobb doppingolók a végsőkig kitartottak az ártatlanságuk mellett, még bíróságra is vitték az ügyüket. Szóval ez inkább karakánságnak tűnik nekem, vállalják amit tettek.
Az a baj, hogy ha nem jelentette a doppingosok felé vagy a vizsgálat előtti kérdőíven, akkor a papírra is rá van írva amit aláír, hogy a gyógyszerek elhallgatása is ugyan olyan doppingvétségnek számít mint a tudatos doppingolás...
@Henry The Navigator: Persze szerintem is ha már tudják mit tettek akkor ez a gerincesebb megoldás!
Na a kibővített hír már jobban érthető, sőt a két eset is különböző, már csak ezért sem kellett volna összemosni. Na mind1. :( xar ügy ez így is úgyis.
Remélem Hetler ügye kereteken belül azért tisztázódik majd
Szerintem a post lényege ez:
"...ők elismerték, hogy hibáztak, nem voltak elég körültekintőek..."

1. elismerték, hogy hibáztak és nem kérik a B minta vizsgálatát, ez mindenképpen pozitívum

2. Abból pedig, hogy "nem voltak elég körültekintőek" nekem az jön le, hogy nem tudták, hogy tiltott szert, vagy dopping-gyanús szert használnak. (És nem azt, hogy épp nem volt náluk tartalék zacskó a mintaadáskor. :|)

3. És milyen érdekes egybeesés, hogy a mintavétel környékén mindkét játékos vállsérüléssel küzdött.
Hetler:
utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=801
Erdélyiről meg már volt szó, hogy makacs vállsérülése miatt hagyott ki pár meccset februárban.
Szerintem ez több, mint véletlen...
hát igen ezek szerint ha jól értelmezem Hetler nem volt teljesen körültekintő. Erdélyi szavaiból valamilyen patydrogot tudok elképzelni..
Mondhatták volna, hogy Roger Moore várja őket és nem érnek rá;)Mert történtek már furcsaságok ugye a magyar sportban, de remélem ez a két ügy nem fog túl nagy árnyékot vetni a hokira...Én is szedtem táplálék kiegészítőket, nehéz átlátni, hogy tényleg melyik tartalmaz tiltott anyagot és melyik nem. sokáig a kreatinról sem lehetett tudni, hogy dopping-e vagy sem.
@tiriakos: persze, azért nyilatkozza Erdélyi, hogy egy szórakozóhelyen kerülhetett bele. Biztos ott kezelték a vállát...
@freddi: Akkor olvasd el megint mert szó sem volt a válláról.
@freddi: ott maximum mást kezeltek:D

@Henry The Navigator: akkora kamu volt ez a Roger Moore-os ügy:D ők legalább elismerték hogy hibáztak. sajnos ma Magyarországon az ilyen esetek kapnak napfényt, amik valószínűleg tudatlanságból fakadnak, miközben élsportolók tudatosan szedik a teljesítmény fokozó gyógyszereket orvosi engedéllyel miközben semmi bajuk az égvilágon!
@hockey4everbest: De itt ilyenről szó sem esett mert mind a 2 beismerték.
@hockey4everbest: Kevés az asztmás hokis, az a baj:)Más sportágakban az egy népbetegség...
"ők elismerték, hogy hibáztak, nem voltak elég körültekintőek"

"Nem vagyok tisztában vele, hogy miként és hol kerülhetett a szervezetembe a tiltott szer. Gyaníthatóan egy szórakozóhelyen történt"

A két mondat között csak én látok ellentmondást? Csak úgy tud enyhíteni a megítélésén, ha konzekvensen ugyanazt nyilatkozza, legjobb, ha az igazat...
csak nem úsztál valamikor?:D bár tudom más sportokban is előszeretettel használják!

@rosi02: én nem is rájuk értettem! de ezt leírtam 2 sorral feljebb is!
partydrog lesz az szerintem is. Ujvarosban eleg konnyen jutsz hozza...
@csaboti: hát azt nem tudom mennyire könnyen:) én még valahogy nem éreztem késztetést a használatára:)
@hockey4everbest: Erdélyi hol beszél erről???
Belinkeled??
Hetler nyilatkozta hogy beirta azt azt
a szert a vizsgálat alatt amit fogyasztott! Erélyi meg nem tudja hogy került a szervezetébe a cucc !
B próba meg tök felesleges szerintem,fölleg Hetinél aki beirta a szert,ugyis benne van, a hatóanyagairól meg nemtudhatta mik azok!
Meg lehet tudni a szerek nevét ?
@bakker81: olvasd el újra az elejétől a cikket, de most egészen a végéig :)
Partydrog? Marihuána is lehetne, a földönkívüli is azzal rokonszenvezett, de egy discóban tényleg bármi megtörténhet, Erdélyi pedig fiatal még. Nem kellett volna elengedni inkább egyedül, valaki szólhatott volna neki, hogy az éjszakázásra még ráér. Nem biztos, hogy ő a legnagyobb felelős ebben az ügyben, persze ez nem menti fel.
@bakker81: rendben! ezt nem mondta ennyire részletesen, de ha ő úgy gondolja h egy szórakozóhelyen került a szervezetébe akkor nem hinném hogy a komló buktatta le:D
Nos... Nem tudom, hogy jól járok-e ha leírom, de nem érdekel. Talán annyit elérek vele, hogy a két fiút nem ítélitek el egyből. Jó tudom, tegnap én papoltam, hogy egy sportolónak oda kell figyelni az ilyen dolgokra, de na...

Kíváncsiságból rámentem a MACS oldalára és böngészgettem szépen sorban. Hopp van fent egy tiltólista... egyészen pontosan "Magyarországon forgalomban lévő WADA által tiltott hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek listája"
Végiggondoltam, hogy az utóbbi időben milyen gyógyszereket szedtem, amit persze a háziorvosom írt fel és megdöbbenésemre kiszúrtam egyet... amolyan manapság divatos izé, hogy az eredeti árának töredékébe kerül ugyan, de olyan hatása van, mint az igazinak...
Ha azt vesszük tiltólistás szert szedtem... és igen ha azt nézzük, hibáztam, mert nem néztem utána... Bízom benne, hogy a fiúk is hasonlóképp jártak.
Igaz én nem sportolok olyan szinten, mint Ők, talán nem fenyeget az a veszély, hogy ellenőrizzenek, bár fene tudja :) de egy ilyen csapdába bármikor be lehet sétálni, hogy a háziorvos felír valami sz.rt miközben tudja, hogy sportolóról van szó, az meg jóhiszeműen beszedi.
Na ilyen esetben ki a hibás?
engem érdekelne, hogy mit mutattak ki pontosan.
@Henry The Navigator: Jó, 21 évesen azért más a kép,hárommal fiatalabbnak hittem, bocsánat.
@pokerface: véleményem szerint attól függ, hogy milyen orvos írja fel neki, mert ha sportorvos akkor tőle szerintem elvárható lenne, hogy ismerje a doppinglistás összetevőket ill. gyógyszereket! Ha háziorvos? na akkor inkább a sportolóra tippelnék, mert egy élsportolónak azért tudnia kell, hogy ezeknek a gyógyszereknek lehetnek tiltott alkotói is! az más kérdés hogy mennyire jár utána.
@pokerface: Valami ilyesmire próbáltam célozni már én is de KCS kioktatott :D
@tiriakos: szerintem az sem mindegy, hogy mennyit...mindenesetre, ez korántsem azonos azzal a megfogalmazással amit egyes internetes cimekben lehetett olvasgatni.
@pokerface: a háziorvosoknak van listájuk a tiltott gyógyszerekről, emiatt ne aggódj.
@Spigott:
@hockey4everbest:Bocsánat!!
Én voltam figyelmetlen!-)
@[Roller]: az a baj, hogy ha nagyon őszinte akar lenni, akkor a tiltott kábítószer fogyasztást is be kell vallania, ami meg lehet, hogy Btk. kategória.

Hetlerrel mindig fenntartásaim voltak, Erdélyinek meg egy nagy seggberúgás jár, hogy lehetett ennyire könnyelmű.
@freddi: egy ismerosom meselte , hogy Thaifoldon van olyan szorakozohely ugy hivjak masszazs szalon ahol gondskodnak rola ,hogy "jol" is erezd magad es esetleg a valladat is helyre teszik :D ( o speciel reszegen leeset a lepcson es a bokajaval ment oda eloszor)
szoval semmi sem lehetetlen :D
@munkagep: Nem ismerem a btk. ezen rendelkezését, de talán így utólag már nehéz bizonyítani, hogy tudatosan használta-e a drogot, már ha tényleg arról van szó! Mert Újvárosban volt már rá példa, hogy beledobálnak ezt azt a pohárba. Persze ezt most csak a büntethetőség miatt írtam nem hiszem h ez történt...
@munkagep: nem ismerem a btk. ezen rendelkezéseit, de szerintem így utólag nehéz bizonyítani, hogy önszántából használta-e a drogot, már ha tényleg azt használt. Újvárosban volt már rá példa hogy beledobnak ezt azt a poharadba! Persze ezt csak a büntethetőség miatt írtam. Nem gondolom hogy véletlen eset volt... bár lehet
@hockey4everbest: Igen, bár szerintem ilyenből amolyan egymásra mutogatós dolog jönne ki. Én perpill a háziorvosnál verném az asztalt, mert tudta nagyon jól, hogy sportolok (pont ő javasolta, hogy válasszak más sportágat), éppen ezért felhívhatta volna a figyelmet, hogy nézzek utána az összetevőknek.
@1885*: akkor itt vagyok élő példának :)
@1885*:

Nah megkerestem amit írtál, sajnos ez is benne van a pakliban...
Azt kell mondjam, én is folyamatosan doppingolok, hisz próbálok tovább fenntmaradni, teát iszom, sőt néha l-carnitint is szedek,hogy felszívódjon a zsír edzés közben (sajnos van :), akkor én most doppingolok??
@fraind: @tiriakos: @munkagep: @hockey4everbest: KOmolyan kérdezem. Jól esik azon csámcsogni, hogy vajon milyen tiltott szerrel is éltek, továbbá hülyeségeket írkálni vélelmezett jogi tényállásokról?
@munkagep: a MACS a doppingellenőrzéskor automatikusan végez drog és alkoholtesztet is, melynek azonnal van eredménye. Valami ilyesmit okoskodtam ki a www.antidopping.hu oldalon
@demizson bobby: akkor most menjek haza, szedjek be a gyógyszerből, aztán dobjam fel magam, majd pereljem be a háziorvost? :) csak vicceltem, egy hétig szedtem azt a sz.rt és nem használt. Ezek után meg ki is dobom a kukába.
@pokerface:

ÉS akkor mivan, ha mondjuk ittas(másnapos) a hokis?
Aki eleget járt hokimeccsre, látott már buli utáni letargiában játszó Acélbikákat :D
@pokerface: ez így rendben van, bár nem tudom mit sportolsz, de tudtommal mikor leigazolnak egy sportágban adnak egy listát a tiltott szerekkel, és mikor még én sportoltam, a háziorvos csak igazolást kiállítani találkoztunk :D, többi minden bajomat a sport orvos és klinika rendezte. Egyébként van egy ismerősöm aki doppingellenes aktivista és mintákat gyűjt, nemmellesleg orvos is, és ő mondta, hogy sokszor van az, hogy messziről látni egy emberről, hogy húsz éve még csak nem is tüsszentett egyet sem olyan egészséges, mégis olyan listát ad le betegségek és azok kezeléséről, hogy az az érzésed, hogy menten meghal :). Tehát valahol őket is meg lehet érteni :). S ezért (is) nézem Hetlert kicsit ferde szemmel, merthogy megnézte nincs semmi baj, utána ette-ette és mikor vizsgálat, hopp egyből mondja, hogy ezt eszem, talán baj? Persze nem vádolom semmivel, remélem, hogy tényleg csak a belső hang mondatta vele, és nem azért mert sáros. Peti meg figyelj oda :).
@kerusz: miről beszéljünk egy ilyen cikk alatt? hogy jajj szegények... tulajdonképpen dícsérjük meg őket!?
@hockey4everbest: Ne dicsérjétek meg őket.
@kerusz: ne haragudj, nem kötekedni akarok. csak itt nehéz másról beszélni, de akkor megpróbálom:d Valahol látható valamilyen videó a tegnapi Stars-Dab meccsről? mert a jégkorong tv pont a legfontosabb meccseket felejti el feltölteni az oldalra:)
Nem kell megdicsérni Őket, de azért úgy sem tegyünk, mintha embert öltek volna!
@Henry The Navigator:
"Kevés az asztmás hokis, az a baj:)"
Kérlek ezzel ne viccelj!
Mindkét gyerekem hokizik, az egyiknek terheléses asztmája van. (13 évesen állpították meg, az orvosi papírt azonnal a versenyengedély mellé benyújtottuk.)
A másiknak porallergiája van.
Szerencsére egyiknek sem kell most szednie szert, de ez bármikor rosszabb lehet.
Most szerencsére fúvókát sem kell használni.
@pokerface: Csak nem erre gondoltál?
www.antidopping.hu/php/upload/2010_02/26/126721971427152502/2010_tiltott__gyogyszer_0225.xls

Ilyet is találtam, bár ezt nem sokan fogják érteni:
www.antidopping.hu/php/upload/2009_10/03/125459337928571800/2010_prohibited_list_final_en_web.pdf

Amúgy te még jól jártál, nekem az orvosok a sérülés után nem mertek gyógyszert adni, mert nem tudták hogy melyik nem listás. Sajnos kiderült, hogy sok dologhoz, többek között a gyógyításhoz sem értenek. Nálad legalább próbáltak segíteni.

Akit részletesebben érdekel az itt megtalálja elméletileg magyarul is a dolgokat:
www.antidopping.hu/main.php?Esemeny_Id=N0Fick5OM2ViTG0wc2o5MHJ5Znl4OGRZYXVMNXY2MEZiRStHdmRtYlNpVT0=
@Fulike1: röviden? Kellemetlen.

@durex26: lényegtelen mit sportolok :)
Sportorvossal évente egyszer találkozom, amikor bepecsételi, hogy alkalmas vagyok az adott sportra. Egyszer mertem megemlíteni, hogy fáj még a műtött lábam, akkor finoman leb.szott, hogy mit panaszkodom és megkérdezte kell az igazolás vagy nem... majd újra feltette a kérdést, hogy van-e panaszom... no comment. A sportsebész meg akihez "járok" abban vakon is megbízom, meg eleve nem tömött gyógyszerekkel, de lábra sem bírtam álni már azt mondta fussak :)
@Tillasz:
Aki jégkorongozik gyermek,majd mindegyik el is növi.
Tapasztalat!!!
@Zdrast: igen, ezekre gondoltam.

@Tillasz: ha jól olvastam a macs oldalán, akkor januártól az asztma szerek, nem listások és engedély sem kell, de inkább ne is legyen rá szükségetek.
Amikor én hokiztam pontosan tudtuk, hogy csak a döntőn lesz ellenőrzés. Nagyon sok emberről derülhetnének ki dolgok akik ennek ellenére igazi sportemberek voltak illetve ma is azok. Ezt aki aktív játékos volt vagy most is az, meg tudja erősíteni, én ezért nem szedem le róluk(Erdélyiről és Hetlerről) a keresztvizet.Mindenki hibázhat, ha vállalja a tettének a következményét.
@pokerface: Ha találkozunk, akkor nekem is áruld el az orvos nevét, kivéve, ha 'A fehérvári' az illető.
@Zdrast: ismerjük egymást, hogy olyan könnyen összefussunk? :) De nem fehérvári egyébként.
@Tillasz: Természetesen nem akartam senkit se megbántani, ezt te se gondolhatod komolyan. Te is nagyon jól tudhatod, mire is céloztam, azokra akik valójában nem betegek, de mégis van papírjuk róla és ezzel jutnak meg nem engedett előnyhöz.
@pokerface: Persze, májusban biztos találkozunk majd. Remélem addigra rendben leszek már.
@pokerface: jó látni, hogy még megvan ez a mentalitás :D, rengeteget szórakoztunk ilyen sztorikon :).
@Henry The Navigator:
Oké így rendben van. Bár a hokisoknál is előjött, hogy persze, hogy asztmás!:-(
Mindegy, azért jelentősen javult állapotuk és én elég gyógyszerellenes vagyok, pedig sajna én is allergiás vagyok.
@Zdrast: Tyűűűha... miért pont májusban és mi bajod van? :) Nem vágom ki vagy :) talán túl fáradt vagyok már, pedig eléggé leszűkítetted a kört.
többiektől bocs az offért
Hetler azért nem volt olyan kiemelkedő játékos,Szerintem. Milyen lett volna cucc nélkü?:D
@pokerface: Mindig májusban van az évzáró. Korábban írtam, hogy a vállam sérült.
Nekem két ötletem van, hogy te ki lehetsz, a térdsérülés előtt csak egy volt.
@Zdrast: ja oké, vágom :) Szerintem mindkét ötleted ugyanazt az orvost fogja ajánlani :) én már szerintem legutóbbi találkozáskor mondtam neked, hogy tudok egy jó dokit, csak zsebbe nyúlós a dolog.
@pokerface: Lehet, sajnos nem emlékszem rá.
@Tillasz: nekem is volt krónikus hörghurutom 3-4-5 eves koromban majd mikor 6 evesen elkezdtem hokizni egyszeruen elmult es soha nem jott elo.
Amugy a szuleimnek az orvos is tanacsolta,hogy vigyenek hokizni mert akkor jobb lessz es jobb is lett.
Hagyjuk a pohárba dobott partidrogot és a táplálékkiegészítőt, induljunk ki a játékosok nyilatkozatából!

Figyelő Net:

„Abban mindketten egyetértettek, hogy szerencsés lenne, ha az élvonalbeli sportolók - akik nem tartoznak a világ közvetlen élvonalába - a jövőben komolyabb felvilágosítást kapnának a doppingellenes ügyekben, mert meggyőződésük, hogy a tudatlanságuk miatt akadtak fenn az ellenőrzésen. A két hokistól a február 16-i Újpest-Dunaújváros bajnoki mérkőzés után vettek vért és vizeletet a MACS munkatársai.”

Az MJSZ-ben 2008-ban alakult Orvosi Bizottság, Dr. Szirányi Endre vezetésével kisérletet tett arra, hogy az egyesületek felvegyék velük a kapcsolatot. Hát nem tudom hol tart az ügy.

De az alábbi listákat megtekintve, nem vagyok benne biztos, hogy egy mezei háziorvos kiigazodik rajta.

Gyógyszerek szerinti teljes lista:

www.antidopping.hu/php/upload/2010_02/26/126721971427152502/2010_tiltott__gyogyszer_0225.xls

Hatóanyag szerinti lista:

www.antidopping.hu/php/upload/2010_02/26/126721980865785564/2010_tiltott__hatoanyag_0225.xls

E téren is van még egy kis meló.
Tetszik az MJSZ lépése, megpróbál elébe menni a jövőbeni kínos eseményeknek. Remélhetőleg nem későn és sikeresen teszi...
@PeterG: ha én mezei betegként és sportemberként megtaláltam rajta azt, amire nem számítottam, akkor nekik is illene kiigazodni :S
Lehet Hetlernek a mutogatás helyett inkább arra kellett volna figyelnie, hogy mit vesz be...

Bejött a tippem, és Ő volt az :D

nos kíváncsi vagyok az ügy további fejleményeire...

a DABos srácról mit érdemes tudni?
Egyébiránt Újpesten Borbás után van még egy sztár...
kíváncsi vagyok egyébiránt arra melyikőjük volt az aki azt mondta ha nyilvánosságra kerül a neve abbahagyja a sportot...
@Mr. Whisky: ügyes vagy, jókat tippelsz, további kellemes szórakozást...
@Nyuszí O_o: egy ilyen nap után? eddig is szép volt, de eme hír hallatán...
@Hetler: Köszönöm Istenem , hogy nem vagyok kokszos ! :))
Tudtam,hogy nem lehet VOLÁNOS ők alapból profik:)
@pokerface: Az asztma gyógyszerek közül csak a szalbutamol tartalmúak kerültek le a listáról, a többi ugyanúgy rajta van. Amiből eddig is olyan magas volt a határérték, hogy nincs az a sportoló aki annyit tudott volna belélegezni belőle minden komolyabb probléma nélkül.
Azért vagyok képben az asztma gyógyszereket illetően, mert pont most kell beadnom hogy miket szedek.
@MJ01: nyílván akkor jobban tudod, a macs oldalon ütötte meg a szemem, hogy asztmás szereket levettek, de szerencsére nem vagyok benne érintett, így át is siklottam felette. Súlyos asztmás problémát más módszerrel oldottunk meg a családban, ha valakit érdekel szívesen felvilágosítom :)
@Mr. Whisky: Na ez nem volt fair play-es beszólás.
@Fulike1: :D hát ha még kávét is szoktál inni, akkor fix :D ezzel kapcsolatban is volt egy kommentem.
@1885*: nem de ez így szép... azután a mutogatás után kijárt ez nekünk egyszerű Fradit tűzön vizen át követő embereknek! Hidd el, sok helyen megfordultam Érsekújvártól Zürichen Bukaresten Gyergyón, Csíkon, Sosnowiecen át, az összes hazai pályán keresztül, még anno Győrben is, de ilyenre nem volt példa amit a doppingosotok művelt...
@1885*: nem de ez így szép... azután a mutogatás után kijárt ez nekünk egyszerű Fradit tűzön vizen át követő embereknek! Hidd el, sok helyen megfordultam Érsekújvártól Zürichen Bukaresten Gyergyón, Csíkon, Sosnowiecen át, az összes hazai pályán keresztül, még anno Győrben is, de ilyenre nem volt példa amit a doppingosotok művelt...
Bírom, hogy most bezzeg minden létező média beszámol a magyar bajnokságról. Máskor meg nagy ívben kakkant rá...
Helló Mr W.
Azért mert nem szereted mert mert van egy magas labdád mutogatott még nem kokszolt..
Aki kokszolt azok az NDK-s úszónők, de ők meg nem tudtak róla...
Ebben az esetben a tudatlanság a hunyó. Nem a teljesítményfokozás....
Ja meg ebben a magyar bajnokságban nagy értelme lenne "kokszolni" kereshet vele 115 000 ft helyett 120 000 ft-ot, meg egy szép kis daganatos megbetegedést 35 éves korára.
Szerintem W te csak fröcsögsz és nem is akarsz tárgyilagos lenni:-)
Ja és ha legközelebb lesz Fradi-Dózsa akkor kit fogsz szidni, mert valljuk be rivalizálás nincsen nagyon ellenszenves figurák nélkül a másik oldalon.
Mert szerintem abban egyetértünk, hogy egy FTC- UTE meccs senkit nem érdekelne, ha minden játékost szeretünk a két csapatból, akkor az csak egy meccs lenne és nem derby
Persze, mert manapság a média a bulváron alapszik, az meg vevő a botrányokkal övezett témákra... :(
A nagyobb hírportálok, melyeknek nyomtatott sajtóanyaga is van, az szinte mind a Ringier tulajdonában van. Csak néhány a lapjaik közül: Blikk, Népszabadság, Hot, Nemzeti Sport, Bravo, Girls.
Erről ennyit szerintem.
Sajnos az emberek többsége már csak a botrányra kapja fel a fejét.
Ezért jó, hogy itt van ez a blog :)
Lassan indíthatnának valami magazint is F.Kapusék :) kereslet biztos lenne rá hokis berkekben, a bevétel meg menne jótékony célokra :) Vagy mondjuk doppingellenes kampányra :)
Jóreggelt!

@Mr. Whisky: Ha a mutogatás és a doppingvétség /nem dopping,mert az azért más kategória Te is tudod, mint az ami most történt/ egyesen arányos akkor azért más csapatok szimpatikus játékosai is bukhatnak előbb-utóbb, gondold végig.
@mhk: :D :D Én szeretem a Fradit, pl a csillagok ellen nekik drukkoltam :) :)egy UTE-FTC mindenkit érdekel! Szerintem balhé nélkül is, na jó ebben azért nem vagyok biztos.
Az meg hogy Hetit sokan nem szeretik az ellenfelektől annyira nem érdekel, én is sorolhatnék máshonnan...várható volt, hogy most örömködnek, majd ezen is túl leszünk.
@mhk: bocsi, hülye vagyok...
Én nekem is súlyos vállsérülésem volt, november közepe óta húzta egy orvos akiről nem mondanék többet mint hogy a folyadékra ami a vállamban volt a tvből jól ismert DONA kapszulát adta,mint utólag megtudtam térdre, porckopásra van.Több mint 9hétig szenvedtem aludni nem tudtam a fájdalomtól, edzőm pedig nem hitte el.Ekkor döntöttem úgy hogy most elegem van ebből a dokiból és elmentem itt Dunaújvárosban egy nagyon jó orvoshoz.Azonnal megállapította mi a baj:ínhüvely-gyulladás,deltaizom gyulladás és a váladék.(Az előző orvos ezekre mind azt mondta : kenegesd ben-gay-jel és edzhetsz rendesen)
Nos mikor kiderült egyből azt mondták felejtsem el azt hogy járok edzeni három hétig.Kínszenvedés volt mert életem ez a sport, de kibírtam.Kétszer kellet megszúrni mindösszesen ebből az egyik gyógyszer doppinglistás volt.Mivel sokáig ki lehet mutatni ezeket a szereket, (és már volt részem dopping-ellenőrzésben) mikor újra kezdhetek versenyezni a pihenő után orvosi igazolsát kérünk róla hogy nekem ez nem dopping hanem a felépüléshez szükséges orvosi kezelés eredménye.
Elég fiatal vagyok de tavaly nyáron mikor a válogatottal külföldre utaztunk, a versenyhez szükséges felszerelés átvételekor meglepetés szerű doppingvizsgálat történt.Nem ijedtünk meg hiszen ez várható bármikor.Azonban mi kaptunk egy kis könyvet a WADA-tól ami tartalmazza az összes doppinglistát gyógyszert.Erről szerintem ennyit.
És sztem nem a mi dolgunk eldönteni hogy követtek e el dopping vétséget hisz mindenről csak sejtésünk van pontos részleteket nem ismerhetünk.
süti beállítások módosítása