HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Doppinggal bukott le két élvonalbeli hokis

2010.03.17. 15:33 Hblog

"A Magyar Antidopping Csoport arról tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Zoltán főtitkár. – Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit szeretnék hangsúlyozni, hogy nem válogatott játékosokról van szó." A két élvonalbeli hokis – akik játékjogát a szövetség azonnal felfüggesztette – nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és azt sem, hogy milyen szerrel akadtak fenn az ellenőrzésen.

214 komment

Címkék: dopping ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bűnösök közt cinkos aki néma...

Melyik csapat? Lenne tippem...
Bespeedezett öregfiúk, vagy kokós ifjú titánok? : )))
Előljáróban megjegyzem, hogy semmi többet nem tudok az ügyről, mint ami fentebb is olvasható.

Ugyanakkor mielőtt komolyan vádaskodunk...

Remélem azzal mindenki tisztában van, hogy nem csak akkor követ el valaki doppingvétséget, ha teljesítményfokozókat vesz be, hanem akkor is, ha mondjuk vízhajtót mutatnak ki a szervezetében. Az ugyanis nem bír teljesítményfokozó hatással, de adott esetben el lehet vele tüntetni egy-egy doppingszer nyomait.

Emlékezetes még, hogy egyszer valaki a legismertebb megfázás elleni forróitallal bukott meg.

Szóval csak óvatosan a tippekkel...
@freddi: Választhatsz: Volán-DAB-Stars-UTE-FTC-Miskolc.
Hajrá!

Adalék:
Kovács a [másikhírportál] kérdésére annyit elmondott, a játékosok kérésére nem árulják el a neveket, mindketten úgy vélik, az ártatlanság vélelme megilleti őket. Azaz amíg be nem bizonyosodik a bűnösségük, nem kívánják felfedni kilétüket. "Egyikük azt is mondta, ha kiszivárog a neve, akár a játékot is kész abbahagyni."
Este kiderül,hogy ki az a kettő,aki váratlanul nem játszik...
"Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője elmondta, hogy a csoport munkatársai két, február 16-i ob I-es mérkőzésen jártak, és az ott vett minták közül kettő hozott pozitív eredményt.

Azon a napon Újpest–Dunaújváros és Vasas Bp. Stars–Miskolc találkozókat rendeztek, vagyis nem ferencvárosi és nem fehérvári hokisok akadtak fenn a vizsgálaton."
@Von Siebenbuergen: Spurit már régen is használtak,ez nem újdonság.
Istenem, add, hogy a hetler legyen az egyik...:D

na jó, ezen nem poénkodunk, ez nagyon szomorú, és bízzunk benne, hogy félrértés az egész, stb...
Megdöbbentő... Olyan jó volt, hogy a sportágat eddig elkerülték ezek a hírek... Remélem csak vétlen esetek...
@szorgalmas: Ha pedig nem, akkor letérdelsz elé. Érted, ugye...D
Egyebekben stb, stb...
@Fugeute: Az idei teljesitménye előtt már le is borult
@canadien: ha pedig mindenki játszik, akkor szintén szűkül a kör.
Sajnos ez a "botrány" sem a hokit népszerűsíti.
Mindenesetre bízom a játékosok ártatlanságában, mert ugye hallottunk már olyan esetről, ami bebizonyította ezt. Ami azonban gyanakvásra ad okot az az, hogy egyszerre ketten is fennakadtak :S
Egy élsportolónak viszont nagyon körültekintőnek kellene lennie, hogy bizonyos nyavajákra mit szed be.
@check: döbbenet és bennem is ez fogalmazódott meg.
@Prenix: Neocitrán a bűnös!
Elégsok hidrokloridot tartalmaz ugye??
Vagy van még más is benne?
Egyébként is a fiatalnál ,ha az átlagnál magasabb a tesztoszteron akkor is pozitív a vizsgálat eredménye.Ha jól tudom.
@Fugeute: íjjj, nem vágom ezt a homokos humort, kifejtenéd, hogy mire gondolsz?

egyébként remélem ádinak még van jó 10 éve a jégpályán, a magyar jégkorongnak nagy szüksége van rá. ezúton is elnézést, hogy idekevertem a nevét.
@szorgalmas: mégis milyen flottul levetted. Van érzéked hozzá.
@Fugeute: ennyiből megállapítod. nem semmi. rutin.
@szorgalmas: a hokinknak valóban nagy szüksége van ilyen játékosokra mint hetler...
@peterszky: Miskolc játszott aznap, úgyhogy lehet fehérvári hokis:-P
@Rock me Amadeus: de ki van emelve, hogy nem válogatott bukott le, a fehérvári különítményből valamennyien azok.
@Mr. Whisky: irónia nem az a hely, ahol az irónok laknak:)
Újpesti vagy Dabos... ;)
Szerintem az újpest és a miskolc játékosai kiesnek a körből mert ők már nem vesznek részt az OB1 be akkor nem lenne ilyen sürgős véleményem szerint!Mert furcsa lenne egy ilyen hamar kitüzött fegyelmi ülés már olyan játékosok ügyében akik már nem lépnek jégre.

Tehát:DAB,Stars és a Miskolcon kezdő de Fehérváron befejező fiatalok jöhetnek szóba.
a miskolci meccs után sem vettek mintát mindenkitől ...
@kaviar01: És ez miért vicces? @leonov: Nem mindenkitől vesznek ilyenkor mintát, hanem csak pár embertől.
Újpesten is voltak az ellenőrök ?
már látom

bocsánat
Valaki felvilágosítana arról, hogy egy ilyen doppingvizsgálatnak a mintavételtől számítva mennyi időn belül van eredménye?
Már látható a Dab és a Stars összeállítása a mai meccsre, valaki lát hiányzókat?
Ahogy nézem a jegyzőkönyvet, nálunk mindenki játszik aki szokott. Nincs ma beírva Győri, Papp Cs. akik amúgy is rotációba vannak a csapatba kerülés szempontjából. Hiányzik Erdélyi, aki mostanában többször nem játszott sérülése miatt, és ráadásul egy hátvéd mindig pihen. És nem játszik Galanisz sem, aki akkor játszott. A Stars névsorát átnézve, első blikkre ott is mindenki ott van.
Első ránézésre ma mindkét csapat rendes kerettel van nevezve.
@durex26: persze, epoval tömöm magam minden nap, attól van ilyen mellizmom :)
Nem hívtam fel Budapest TV-s telejósdát, de borzasztóan rossz előérzetem, hogy Borbás lehet az egyik. A szezonban nem egy érthetetlen dühkitörése volt, amely eddig egyáltalán nem volt jellemző rá. Ugye köztudott, hogy a kokszolás egyik mellékhatása pont ez.

Remélem nincs igazam és a lilák nem érintettek ebben. Már csak ez hiányozna ebben a szezonban, te jó ég...
Most olvastam pontosabban. Ha nem válogatott játékos, akkor Borbás nem lehet.
A Starsból nem látom Fodor Csanádot, de Ő is csak negyedik soros volt, bármi miatt hiányozhat. Mindenesetre az biztos, hogy meghatározó játékosa egyik csapatnak sem hiányzik.
@durex26: viccet félre téve, csak azért érdekel, mert február 16. nem ma volt... vajon egy ilyen eredményre kell egy hónapot várni?
Nem lehet, hogy már korábbi jegyzőkönyveket is érdemes pásztázni?
Közben megnéztem, Csanád 02.16-án nem játszott.
Szerencséjükre lebuktak!Jobb mint összeesni és meghalni az anyag miatt!
@pokerface: kell, tudtommal legközelebb bécsbe van ilyen központ, és egész keleti régió oda küldi a a mintákat. De lehet ez már változott, bár ha belegondolunk sok olimpikont rá fél évre csesznek meg :).
viszont ha a győztes csapatból doppingolt bárki az számomra érdekes... felveti azt a kérdést, hogy ennek miért pont most kell kiderülnie? valamint hogy visszamenőleg mi lesz azokkal a meccsekkel ahol mondjuk játszottak az illetékesek (HA tényleg bűnösök), és mondjuk pontot vagy pontokat szereztek...

Érdekes lesz ha kiderül ki az a 2...
@Mr. Whisky: Csapatsportban több játékosnak kell doppingolnia egy csapatból, hogy eredményt töröljenek, változtassanak. Egyéni sportágakban törölnek eredményeket utólagosan is.
@Mr. Whisky: Nem tudom mi a szabály, de ha pl a DAB-ból bukott le valaki valamivel, akkor az UTE megkapja azt a 3 pontot? :) Megelőzte volna vele a Fradit. Ráadásul most megnéztem, az utolsó Fradi-Miskolc meccs sincs még lezárva. Miért? Mire várnak még?
Bocs, hogy belepofázok, de szerintem mellőzzük a kombinációkat, a találgatást, a nevek szellőztetését - nagyon kemény ügy ez így is, úgy is, tényleg sportolói pályák törhetnek derékba, és komoly következményei lehetnek, ha valaki "mellélő" egy-egy név felemlítésekor. Nem szokásom itt szakmázni, de egy ilyen adat/név bőven érzékeny információnak minősül, és mint ilyen, komoly közlési feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy egyáltalán leírható legyen - ezek közül a közlési feltételek közül az egyik az ún. hivatalos megerősítés (antidopping csoport, szövetség, vagy az ügyben érintett klub, illetve az ügyben érintett játékos megnyilatkozása tartozik, pontosabban tertozhat e körbe), ami hiányában viszont könnyen visszafelé sülhet el egy-egy ilyen találgatás. Mondjuk a sportág transzparenciája jegyében mindenképpen sürgősségi fegyelmi tárgyalást hívtam volna össze még a név nélküli információ kiadása előtt, és az ott elhangzottak fényében a lehető legtöbbet megtenném a nyilvánosság gyors és pontos tájékoztatása érdekében (paralel a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló tv. 19. par. 1. bek.-ben foglaltakkal), de hát ez a szövetség belügye, ebbe nem nagyon van/lehet beleszólásunk. Max. sajnálkozhatunk, hogy évtizedes reflexeket követnek.
Üdv.
Lehet, hogy csak sima drog volt, csak még nem ment ki a szervezetből a hétvégi cucc...

Mindenesetre elég szomorú ez.... :(
"A szerdán napvilágra került doppingüggyel kapcsolatban Azari Zsolt, a dunaújvárosi jégkorongklub ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szövetségtől szerdán kapott egy levelet, hogy az egyik dunaújvárosi hokis játékjogát – indoklás nélkül – azonnali hatállyal felfüggesztette, és csütörtökön tárgyalja a fegyelmi ügyét.
A Miskolc és a Vasas határozottan jelezte: nincs tudomása arról, hogy bármely játékosa érintett lenne, míg az Újpest csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben. "
Hoppá!!Hoppá!
Csak nem hogy ...................................??
Vazzeg!!(((
@Miskolcifan: Azt a rohadt. Akkor biztos van újpesti is...
@gogosz: vagy esetleg mi is kapunk pontot talán, mert az adott dátum után játszottunk a dabbal? :)
Nem tudom, hogy van-e újpesti játékos köztük, de Újpesten amúgy sem túl rózsás a helyzet. :S :(

Böle Dezső, szakosztályvezetővel készült interjú:
utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=842
mellesleg nem védeni akarok senkit sem, de ez a csodás magyar antidopping csoport már leszerepelt nem 1szer és nem 2szer a nyilvánosság előtt...
@orion66: Már bocsáss meg nekem, de mikor volt rózsás? Nem vagyok fiatal, nem emlékszem olyan évre amikor újpest nem produkált valami kiemelkedően nagy "botrányt", vagy igy, vagy úgy. Sajnos!
@Mr. Whisky: Ki tudja mi lesz. Nem kellett volna ez az egész. Remélem valaki tényleg neocitránt ivott.
@banyszi: én balga még bele is olvastam: "a magyar kínálat nem elégséges a nívó javítására"? Remélem pontosan idéztem. Ha gondolja Böle úr szivesen utánanézek, hogy hány sornyi magyar fiatallal fejeztették be újpesten a jégkorongot, de igy fejből sem tudom egy kezemen megszámolni. No további comment.
Az NSO-n azt írják hogy azonnali hatállyal felfüggesztették a játékost. Akkor ma nem is játszhat, így szűkülhet a kör.
@csatoimi: Úgy is kiderül! Nem írnám le a nevét!
Csak gondolkodtam egy picit rajta.íHall az ember ezt azt jönnek ,mennek a hírek.Nem is foglalkoztam vele.Inkább ne az legyen akire gondoltam!!
@CTZ78: Én már kinyomoztam a meccsek jegyzőkönyveiből :( Fiatal játékos és nem hátvéd.
@bandog: Én is próbáltam, de nálam hátvéd jött ki...
És sajna van sejtésem az újpestből is,hogy ki az.
@bandog: énis rájöttem már
Egy vessző kimaradt.Szal F és nem D.
@bandog: azért nem írhatod bitosra mert hátvéd is hiányzik nem csak csatár!!!!
@CTZ78: Nekem is megirhatod. Koszi.
@CTZ78: Igen.Irok egy privátot én is.
@búbánat: Hát Te elég közel vagy azért a tűzhöz így ha H akkor az H. A DAB-ból sajna nekem is védő jött ki. :((
Légyszi nekem is írjátok meg kire gondoltok a Dabból! Ha nem tudom el se tudok este aludni:S Ki lehet az Újpestből?:O
adamnfl@citromail.hu
Ne irkáljatok hüleségeket.Nézze meg mindenki a szöv. honlapján a febr.16.-ai meccs jegyzőkönyvét.Aztán utána az összes dab meccs jegyzökönyvét.Ki lehet totózni és mindjárt meglátjátok ki játszik ma és ki nem.
@adamnfl: Ennyierővel ki is lehet írni!!!
Csak az rohadt veszélyes mert feltételezéseken alapul!!!!!
@búbánat: Azt vágtam. Én a másikra mondtam, hogy dab.
Hol tudom megnézni hogy a 02.16-i meccseken a csapatok játékosai közül kik játszottak?
Győri, Papp Cs. erdélyi nem játszik. "Azari Zsolt, a dunaújvárosi klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szövetségtől szerdán kapott egy levelet, hogy az egyik dunaújvárosi hokis játékjogát - indoklás nélkül - azonnali hatállyal felfüggesztette, és csütörtökön tárgyalja a fegyelmi ügyét."
Ne csináljunk már úgy mintha rajtunk múlna bármi.
A nevek úgyis ki fognak derülni, szóval ki kire gondol?
Én Erdélyire egyrészről a másikról elképzelésem sincs.
@Szurker: Papp Cs. nemjátszott azon a meccsen. Szűkült a kör
Lányok, fiúk! Könyörgöm ne nehezítsétek azoknak a játékosoknak a helyzetét, akik tényleg érintettek! Egyébként is a fegyelmi tárgyalásig mindketten ártatlanok, ha csak be nem bizonyítják az ellenkezőjét. Higgyétek el nem használtok a találgatással nekik!
@lbsz: Csak az rohadt veszélyes mert feltételezéseken alapul!!!!!
@Licsimi: Eléggé ingatag volt a feje interjú közben meccsekre is nagyon rápörgött szerintem a spedd a hibás
@banyszi: Maximálisan igazat adok.
Ez ki fog derülni. Egébként az hogy vádolják még nem jelenti azt, hogy vétett is. Egyébként a laborok nem tévednek így indifferens hogy milyen módon jutott be a szer. Ha nincs róla előzetes orvosi igazolás és jóváhagyás, pl aszthma ggyógyszer stb. akkor bukó így is úgy is.
Igazságtalan? Frnac tudja, mindenkinek tisztában kell lenni ezzel az élsportban. Ha nincs akkor az az ő felelőssége sajnos. Egyébként a hiba elkövetésében nyilván több vétkes is lehet. Sportorvosnak, klubmnak minden profi sportolót tájékoztatnia okatatnia kellene a sportolás és a doppingnak minúősülő szerek összefüggéseiről. Sajnos ilyen szempontból is mosohán kezelt sportág a hoki. Ezért fordulhatott ez elő. Senkiről nem feltételezem hogy doppingszerrel akarná ledolgozni a technikai/korcsolyázásbeli lemaradást egy olyan sportágban, ahol ha elég jól áll valakinek az ütő a kezében az NHL ben nyomhatja 40-éves koráig.
Egy kis off:

A Fradi kapta a három pontot
A jégkorong OB I középszakaszának utolsó meccsét március 12-én, pénteken az FTC vendégeként játszotta volna a Miskolci Jegesmedvék.

A korábban félbeszakadt mérkőzést azonban nem rendezték meg, mert a fővárosiak a megadott határidőig nem fizették ki a Macik útiköltségét. A szövetség illetékes bizottsága ennek ellenére a találkozó 3 pontját 5-0-ás gólkülönbséggel a Fradinak ítélte, ugyanakkor arra kötelezte az FTC-t, hogy a 102 ezer 500 forintot fizesse ki a miskolciaknak.

Az ítéletet egyszerűen nevetségesnek tartja Egri István, az MJJSE elnöke.

:DDDDDDDDDDDDDD
Nagy hulyeseg ez a titkolosdi, mit nyernek az illetekesek azzal, hogy tiz oraval kesobb derul ki?! Semmit.
@banyszi: Ezt ugye te is a vicc kategóriába sorolod?
Mert szerintem igenis pellengérre kell állítani a vétkeseket és hosszú időre eltiltani őket.
Doppingolókra nincs szükség egyik sportágban sem.
De csak azokat kell elitélni, akik valóban vétkesek.
Ezért kár így előre, tippek alapján bárkiről elitélő véleményt alkotni.

"Lányok, fiúk! Könyörgöm ne nehezítsétek azoknak a játékosoknak a helyzetét, akik tényleg érintettek!"

De bizony az ő helyzetüket a végsőkig nehezíteni kell. Akik tényleg érintettek.
És nem gyanú alapján, hanem az esetleges bizonyítékok alapján.
@Miskolcifan: A nevetség tárgya maga Egri István.
@Miskolcifan: Én nem vagyok Fradi drukker, de valószínűleg a jog és szabályok adta keretek között hozták meg a döntést. A szabályokat viszont lehet vitatni és nevetségesenk minősíteni!
@lbsz: Ezért nem szabad itt találgatni,célozgatni!
Ki tudja mit találtak?? Ahogy olvasod a cikket az is feltételezhető,hogy nem is tudott róla.Ezért is mondta ha kiderül a neve akkor abbahagyja!Ezért is nem kellene dándognak célozgatni!!!
@bakker81: Senki nem tudja itt! Épp ezért találgatás a találgatás. A nyilvánosságra hozást az teheti meg aki birtokában van az információknak és felelős módon nyilatkozhat ez ügyben. Itt a fórumon nincs ilyen! Ezért van eltévedve mindenki aki itt nyilvánosságra hozásról, ártalomról stb. beszél.
Ha holnap leírom a Loki honlapján hogy Rudolffal tegnap bekokóztunk egy klubban, akkor az nyilvános? Ennyit erről!
@búbánat: konkrét dolgokat tudok az eseményekről, nem a levegőbe beszéltem! Aztán mostantól no comment!
@lbsz: Nem tudom Rudolf mit szólna hozzá?
Az az tudom!:)))d
@bakker81: Egyébként nem nagyon bírja.
@csatoimi: igen, ez igaz, ennél már csak egy nagyobb hülyeség van, vaktában lövöldözni a nevekkel, nem gyakorolni egy picit a türelem erényét, amit amúgy mindannyian nagy-nagy vehemenciával kérünk számon a játékosoktól. értsétek már meg, hogy ha itt valaki leír egy nevet, és téved, akkor pl. perelhető - jó hírnév megsértése miatt -, személy szerint a kommentelő is, és sajna jó eséllyel a blog is azzal, hogy teret enged az alaptalan vádaskodásnak. abban egyetértünk, hogy ki fog derülni, és abban sincs vita, hogy derüljön is ki - és az sem kérdés, hogy ha bebizonyosodik a feltételezés, akkor a sportág jó híre védelmét célozva példás büntetéseket kell adni. de ami itt megy, az szintén nem használ, gondoljatok csak bele. hadd ne süllyedjünk már a bulvármédia szintjére, könyörgöm.
@lbsz: így van, ezt magyaráztam az előbb. köszönöm a megerősítést!
@Nyuszí O_o: Te ezt honnan tudod??
Együtt voltatok?:))
@lbsz: Én ??? Én Találgatok,meg célozgatok??
Nézd már meg!!!
@lbsz: Neked adok igazat. Aki nem hibas az nem hibas, mindegy mit talalgatsz rola, a masik meg ugyis felelni fog. Ennel mar csak a blog beperelese es a kommentelok beperelesenek az otlete, vagy ennek akar csak a felvetese is, a nagyobb marhasag. Foldon kell jarni, emberek.
Fiatalok! Most nyert a csapatotok! Ezzel foglalkozzatok!A meccs már nem is érdekel titeket!
Arra kérjük a Kedves Kommentezőket, hogy bírják ki egyelőre az ügy tárgyalását a nevek nyilvános emlegetése és találgatása nélkül. Nyilván holnap lesznek információk, addig pedig tartsuk tiszteletben azt a döntést, hogy a neveket egyelőre (nyilván okkal) nem hozták még nyilvánosságra.
@kerusz: Már a Lolka &Bolka is kompromittáló?
Vagy abban volt a név?
Ha igen jól tetted!!:))
Off: @Miskolcifan:
Az ítélet nem nevetséges, hanem felháborító.
Szóval hat órakor nincs pénzem (meg előtte öt hétig), aztán 18 óra, 8 perckor hirtelen lesz.
Szóval, ha ezt a Miskolc csinálja, feltehetően úgy megbüntetik, hogy arról koldul.
Ez egy színjáték volt. A Ferencváros nem kívánt kiállni a mérkőzésre.
A jegyzőkönyvben az áll, hogy a Ferencváros csapata nem teljesítette a határozatban foglaltakat, ezért maradt el a meccs. Ehhez képest kaptak három pontot. Hm.
Nem kell név se más találgatás ugyanis a doppingszabályok annyira szigoruak hogy koffein és energia ital tulzott fogyasztása is hozhat olyan eredményt ami alapján eltiltják a sportolót.

Ugy hogy az A eredmény után jön a B teszt amikor a vételi lapra fel lehet sorolni a gyogyszereket ha szed vagy ha akkoriban bármi olyat fogyasztott a sportolo ami alapján szankcionálhat a doppingellenörző szerv! Mert ezek tudatában bírálja el a szövetség és a doppingellenes szerv hogy kap e a sportoló eltiltást vagy sem.
@bakker81: dándog az egy másik kutyafajta barátom.És ha rám gondoltál nem célozgattam.módszeres számitzással jöttem rá a játékos nevére,és sehol nem emlitettem meg pont azért,hogy ne legyen ebből semmiféle baja,vagy gondja.
@kerusz: Szerintem pont az ártatlan játékosko gyanúba keverését elkerülendő le kellett volna tiltani a kommentelést már az elejétől fogva. Most már ez a veszett fejsze nyele.

Sajnos a szövetség dilettáns kommunikációja is felháborító az ügyben.

Minden lehetséges módon el kellett volna kerülni, hogy csapatok egészére vagy ártatlan hokisokra vetüljön a gyanú árnyéka.
@kgonzo: nem, a jegyzőkönyvben tényszerűen nem ez áll.
@kgonzo:
Jó, akkor legyen tiétek a 3 pont. Így csak kicsit lesztek utolsók. Csak fejezzétek már be végre a sírást, meg a Miskolcot mindig nyomják írásokat.
Ezt a meccset már rég le lehetett volna játszani, több héttel ezelőtt már volt egy időpont. Az nem volt jó, nem tudni miért. A Fradi tényleg nem akart meccset, ezt mondták is, mert már nem volt semmi értelme. A pénzt sem fizették be, mert hátha nem lesz meccs és itt minden fillérre szükség van. A szövetség mellett a Miskolc kardoskodott, hogy igenis legyen meccs. Fel is utaztak, végül a zsetont is átutalták, erre ők mégsem játszottak, hanem bevágták a durcát. Inkább ez volt a színjáték és örüljenek, hogy ennyivel megúszták!
@KCs: hát néha fél lábon készül a blog, elcsesztük.
@KCs: eljött a történelmi pillanat, egyetértek veled! a kommentelést illetően elég lett volna szerintem egy határozott figyelmeztetés, mert azért a döntő többség példás visszafogottságról és érettségről tett tanúbizonyságot (amiért - minden irónia nélkül - én a szövetség helyében csakis a köszönet és hála hangjain mernék megnyilatkozni), de a szövetségi problémakezelés megint bajos volt. mentségükre legyen szólva, szerencsére nem túl gyakori hokis berkekben a doppingvád, így ezt bátran foghatjuk a rutintalanság számlájára is, de kommunikáció terén így is maximum elégséges az osztályzat.
@KCs: Gondolod, hogy más hírportálokból nem derül ki? Pont itt hagyták volna ki ezt a hírt? Ha nem itt, akkor kommentálták volna másik post alatt. Nem a dedóban vagyunk. Ez egy igenis komoly téma, amiről lehet véleménye a hozzászólóknak. Ha valaki túllép egy határt, úgy is törlik a hozzászólását.
@KCs: Ugye nem mondod komolyan, hogy azért mert ide beírnak neveket az emberek, bárki is megbélyegzi őket? Azt mondjuk nem tudom, az A minta eredménye alapján miért kellett nyilvánosságra hozni az ügyet, azt sem értem, hogy miért kell felfüggeszteni játékjogokat nem jogerős álláspont alapján. És az végképp meglepő, hogy valakik órákkal korábban értesültek a várható fejleményekről, mint az MJSZ vagy az érintett klub(ok). De hát erről szoktuk azt gondolni, hogy a világ eme tájékán ez is megtörténhet, miközben lehet, hogy máshol is így mennek a dolgok.
@kgonzo: hát igen, ez egyszerre meglepő és mulatságos, biztos lesz hozzá egy kerek és korrekt magyarázat :)
@F. Kapus: Magyarország csak önmagával és a csodával határos :((
@F. Kapus: A névtelen belengetés a lehető legrosszabb dolog volt. Ha van alapos ok a játékjog felfüggesztésére, akkor a nevet is meg kell mondani és az alapos okot is. Ha meg nincs, akkor nem kell felfüggeszteni a játékjogot és rohanni a sajtóhoz.
@KCs: Egyetértünk, örömmel jelentem.
@bandog: Rád céloztam!! Nekem pedig egy kutya!
Minek kell célozgatni meg fejtegetni??
Majd leírják a konkrétat!:P
@bakker81: Olvassál már vissza légyszives.Aztán gondold át mit irsz nekem.Az egykutyázást meg a kutyáim nevében kikérem magamnak.Pont nem én voltam az aki célozgatott meg fejtegetett.
@F. Kapus: bocs, de ezt most úgy mondtad, mintha nem lenne mindennapos a Mi Hazánkban a "kabátlopásba keveredés", minősített esetben a "kabátlopásba keverés" eljárásrendje. pedig a dopping nem játék, és volt sportolóként tudom, hogy igenis, hosszú időre megbélyegezheti egy-egy közösség - elvben józan és felkészült szakemberek gyülekezete, nem eltérő kompetenciákkal és huzalmakkal ide terelődött jó szándék mániákusok csapata, mint mi :) - azt, akire a gyanú árnyéka vetül. én még emlékszem arra, hogy egy kölyök úszóversenyen mekkora pánik tört ki, amikor egy osztálytársam (a kémiai és bioszos kísérletek olthatatlan szeretetétől vezérelve) pipettát, kémcsövet és injekciós fecskendőt tartalmazó dobozt felejtett az edzéscuccai között és kiszúrták egy utánpótlás versenyen: 10-11 éves volt, na max. 12, olyan balhé keveredett belőle, hogy ihaj - és még évekig szúrós szemekkel méregette mindenki, pedig csak feledékeny volt szegény.
@Nyuszí O_o: Ja bocs nem Neked akartam címezni, csak linkelni akartam, ez talán egy picit pontosabb hír.
@1885*: igen, ezt mi is tudjuk, írtuk...itt arról szól a mese, szabad-e találgatni, ill. nem lett volna-e hatékonyabb és üdvösebb, ha sürgősséggel tárgyalják az ügyeket...szerintem igen, de a találgatás nagyon nem OK. amúgy kb. ugyanezt a DO-n is közöltük a meccsbeszámoló bevezető bekezdéseként: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3982
üdv.
@Nyuszí O_o: jó kis magyaros jégkorong szappanopera lett ez is, jó sok elcseszett momentummal. mondjuk a legelcseszetteb lépés maga a dátum volt.

a jegyzőkönyv tudtommal annyit tartalmaz, hogy a két csapat megjelent, a Fradi 18:06-kor hajlandó lett volna megtéríteni a (határozat szerint őt illető) utazási költséget, ebbe a miskolciak már nem mentek bele. nyilván ennél azért bővebben, de tudtommal nagyságrendileg ez szerepel. ez alapján mondjuk elég nehéz elmeszelni a Fradit. túl későn? nem elég lelkesen? 3 perccel korábban még nem akarták? látszott, hogy igazából nem is akarnak játszani? or what?
@Nyuszí O_o: A kabátlopás nagyon nem jó példa, mert ebben az esetben kiderül, hogy konkrétan kik akadtak fenn és kik nem, ráadásul elég hamar. Amúgy az eddig beírt nevek közül egyik sem hallomás, tipp, vagy egyéb volt, hanem a jelenleg tudható adatok alapján a legnagyobb lehetséges halmaz.
Nem szerencsés a helyzet, és nagyon nehéz döntés lehetett a Dab vezetőinek, hogy mitévők legyenek, mert ugye a mai meccs jegyzőkönyve alapján konkretizálódott és jelentősen szűkült a gyanús játékosok köre.
@bandog:
bandog 2010.03.17. 20:05:05
bandog 2010.03.17. 19:55:20
bandog 2010.03.17. 19:51:56
bandog 2010.03.17. 19:53:15
Akkor ezek mik ,ha nem találgatások,célozgatások??
Vagy egy ezt még is csak Dándog írta?
Próbáltad olyan irányba terelni,hogy egyértelmű legyen!
És még bakker81 nekem akar lelkiismeretfurdalást csinálni :((
Szállj már le rólam kiscsikó.Találj a hülyeségeidhez megfelelő játszótársat légyszives.Akinek van egy kis esze és eltud igazodni a nevek és számok között,annak nem volt igazán nehéz dolga,hogy rájöjjön a a lehetséges jelöltekre.Segyetlen egyszer sem emlitettem nevet,pont azért,mert tisztában vagyok a valótlan vádaskodás jogi és lelki következményeivel.Sajnálom ha ez neked valamilyen oknál fogva nem megy.Ahogy F.Kapus elöttem leirta:Amúgy az eddig beírt nevek közül egyik sem hallomás, tipp, vagy egyéb volt, hanem a jelenleg tudható adatok alapján a legnagyobb lehetséges halmaz.
Nem szerencsés a helyzet, és nagyon nehéz döntés lehetett a Dab vezetőinek, hogy mitévők legyenek, mert ugye a mai meccs jegyzőkönyve alapján konkretizálódott és jelentősen szűkült a gyanús játékosok köre.
Újvárosiként sajnálom,hogy a mi csapatunkból is van egy jelölt.
Jusson már ez el a tudatodik.
Köszönöm.
@F. Kapus: hát például ezért kellett volna SOS tárgyalni. mert mondjuk a Dab-nál tudható (vagy legalábbis kimatekozható), de pl. az Újpestnél ormótlan hülye találgatások és viccelődések mentek, ami még nagyon kellemetlenül is elsülhet, ha pl. az egyik néven nevezett játékosról kiderül, hogy mégsem, akkor ő jó hírnév megsértése miatt indíthat eljárást a hozzászóló és a hozzászólást engedő felület (igen, a blog) ellen; és az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról - net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200063.TV - elég keményen szankcionál, nem véletlenül pofáztam órákkal ezelőtt is az érzékeny információ közölhetőségének feltételeiről, hidd el. és az érzékeny információ a sajtóban ad def. az a tény, adat, aminek nyilvánosságra kerülése érdeksérelemmel járhat, és sajnos ebben a definícióban indifferens tényező, hogy az adott tény, adat igaz-e vagy hamis. a probléma az, hogy az alaptalan (hamis) érzékeny információ nyilvánosságra kerülése törvénybe ütközik, s bár a Mi Hazánkban ilyen piszlicsáré ügyek még rendre elsikkadnak, ha ebben a mondatban a még szócskára teszel egy hangsúlyt, akkor már nem is olyan egyszerű a képlet.
@Nyuszí O_o: Akkor elnézést kérek, nem néztem mindent végig, csak rákerestem és tényleg eléggé tele van minden :(. Annyit még, a dopping vétség és a doppingolás azért nem ugyanaz, a doppinglistán - elég hosszú - számtalan olyan gyógyszer fenn van, amit recept nélkül meg lehet venni bármelyik patikában, és még csak nincs is teljesítmény fokozó hatása...és igazad van, nem kéne találgatni. Tényleg lehet, hogy csak egy nagyon buta hiba volt, bár így lenne, ugyanis azért azt minden klub megkapja, amit illik továbbítani a sportolóknak, hogy bármit használsz - neocitrán, stb. fel kell írni a listára...
p.s. ja és főleg nem szántam személyeskedésnek, de szerintem Te sem vetted annak! Legaábbis remélem.
@1885*: egyáltalán nem vettem semminek, nyugi :) és az egész történethez még várjátok meg a holnapi bulvárlapokat, ha eljut az ingerküszöbükig a hír, akkor lesznek olyan anyagok, beszartok, és akkor majd lehet utólag fejet fogni és sajnálkozni (pl. ha leközölnek egy hírt egy random mecsképpel, nem is az a csapat, nem is az a játékos, de ott a képe egy doppingos - ott már nem doppingvád lesz, meg gyanú, faszt, gyerekek, DOPPING, csupa nagybetűvel - cikk mellet, akkor lehet majd sírni). csak miheztartás végett: comment.blog.hu/2010/03/17/minden_idok_legszemetebb_bors_cimlapja - ezzel is kalkuláljatok, srácok, és ezzel is kalkuláljon a T. szövetség...
@Nyuszí O_o: Nem vagyok jogász, de egyrészt senki nem nevezte meg név szerint, hogy ki volt az, aki fennakadt, másrészt úgy érzem, ha megnevezi és tényleg ő volt az, akkor hol a jó hírnév megsértése?Persze ez csak okoskodás, bőven benne van, hogy tévedek.
Ezt betudjuk az esti tudattágitásnak :D
@bandog:
Elédtártam az igazságot és felkaptad a vizet!!Nem száltam rád csupán a tényekt írtam le.
Akármilyen furcsa számodra a blogon nem csak Dab-os szurkerek vannak,TEHÁT azokat igen is rávezetted , akik nem azok ,hogy ki lehet a Dab-ból!Te nem fogtad fel csak csaholtál folyamatosan mint egy mopszli!!
@bandog:Már Nyúl barátomra gondoltam.... :D
@bakker81: Megkérlek,hogy olvasgass már egy kicsit.És próbálj meg megérteni dolgokat és SZÁLLJ MÁR LE RÓLAM.
Nélkülem is rájött mindenki amire akart,csak neked megy ez valamiért nehezen ezért érzed magad frusztráltnak.
Részemről befejeztem.
@bakker81: @bandog: szerintem körbejártátok a témát annyira, hogy azt mondhassuk, köszi, elég :)
@F. Kapus: Vigyem a balhét?
az én hátamon elfér :(
@bandog: dehogy vidd, széles hátú barátunk, csak bakker81-gyel hagyjátok már ezt abba
Egy kérdésem van még,talán cirill vagy héber betükkel irok,hogy egyesek nem értik-olvassák el amit leirok?
Abbahagytam,jelentem.
Miert van egy olyan erzesem, hogy az ujpesti jatekost illetoen, Isten nem ver bottal?
Szösszenet a dopping vádhoz. Picit csitításnak szánva.

Anno valamikor Fradi – Újpest Ob I-es mérkőzésre érkezvén a Kisstadionba, olyan főzött feketekávé illat csapott meg az előtérbe lépvén, hogy kifordultam az ajtón és rágyújtottam, mert a kávéhoz cigi is jár. Pár perc múlva visszatérve látom, hogy a lilák intézője, mint „Siva” ballanszíroz több tálca ½ deciliteres pohárral a csapat öltözője felé. A folyóson megállva bevártam a játékosok kilépését az öltözőből, hogy lássam dülöngélni, vagy vibrálni fognak. Nem dülöngéltek, tehát nem unikumot kaptak. Ellenben az újpestiek mindegyikének, a homloka előtt két centivel volt a szeme, a fejvédő pedig ugrált a fejükön. A mérkőzést nem ők nyerték, de nem is ez a lényeg. Hanem:

Az „úgymond” magyar profi játékosok, akik számítanak a válogatottba történő behívásra, nem hiszem, hogy a Wada által megjelölt tiltott szerekhez mertek volna nyúlni. Amennyiben ezt megtette, ne számítson kegyelemre! Lehet itt olyan érték, ami a „B” próbán át fog menni. Szerintem mindannyian ebben bízzunk és reménykedjünk! Addig hagyjuk a találgatásokat és a „bulvármédiaszerű” szivárogtatásokat, mert az nem a sportág érdekeit szolgálja.
もしそうだとは、それを理解することができますを書くと思った!
チャッ冗談を真剣に受け止めていない!:)))d
@csatoimi: Te sem tudsz kibújni a bőrödből Imi! :))
@gogosz: 37 evesen mar nehez valtozni. :) Hatalmas gratula Nektek a mai meccshez!
@csatoimi: Köszi! Csak valahogy a holnapit nyerjük meg. Nagyon erős ellenfél lett a Starsból!
@gogosz: Emlekszel, 50-50%-ot tippeltem, Te meg azt mondtad, hogy nektek azert tobb van. Most bevallom utolag, csak udvariaskodni akartam, magamban ugy gondoltam, hogy a Starsnak van tobb eselye. Egyenlo esely akkor lett volna, ha Galanisz is jatszik. Most jo a Stars nagyon. Sok a tapasztalt jatekos.
@F. Kapus: sajnos olvashatók nevek, nézd vissza, főleg újpesti részen egy komolynak tűnő konteós levezetés, meg egy a "jó vicc" kategóriából. az meg, hogy mi van, ha betalál az infó, önmagában nem lehet alap a közléshez. ezen az alapon az összes piacon/buszon/söröcskézés közben hallott információt nyugalmasan le lehetne közölni - te is tudod, hogy ez mennyire nem így van.
@bakker81: もしそうだとは、それを理解することができますを書くと思った!
チャッ冗談を真剣に受け止めていない!
:nincs igazad,ezt nem hiszem el,honnan vetted ezt az infot))))).
@búbánat: de rég láttalak öreg, és de jó volt...
neked mondjam hány doppingos ügy volt már eddig is a magyar jégkorongban? mert inkább nem írom be, hátha néhányan szivükhöz kapnának.
azon felül profi sportban mindenkik kokszol, ne legyenek illúzióink. csak van aki megbukik.

zárszó: Remélem alaptalanok a feltételezések, és drága Dr. Tiszeker Ágnes megint elsunnyoghat.
@Lazlee: Hali!
Örülök, hogy örülsz.:-)
Abban én is bízok, hogy mégis téved a labor.
De valljuk be, erre vajmi kevés esély van.
Igazad van, volt itt már ilyen, volt döntőben dopping miatt fennakadt játékos.
A büntetése amolyan magyaros lett.
Kiutazhatott még a soros VB-re, majd májusban tárgyalták az ügyét és 2 hónapra eltiltották.
Én azon röhögök itt, hogy egyesek hiányolják az SOS tárgyalást.
Mert szerintük alighanem lassú az, hogy a szövetséget értesíti a MACS szerdán és van pofájuk csak csütörtökön tárgyalni.
Olvasgatom itt, hogy egyesek a B mintát várják. Nos emlékeim szerin bár előfordult már, de elenyésző azon esetek száma ahol a B minta negatív lett volna a pozitív A minta után.
Ennél nagyságrendekkel nagyobb azon sportolók száma, akik maradandó károsodást szenvedtek, esetleg meghaltak a dopping miatt.
Én alapból elitélem a doppingot és felháborít, amikor egy sáros sportoló fenyegetőzik azzal, hogy ha kiderül a neve akkor visszavonul.
Miért nem értik meg emberek azt, hogy a dopping tiltásának a sport tisztaságán kívül a szerencsétlen doppingoló egészségének a védelme az egyik fő célja?
@búbánat: a neve így is úgy is ki fog derülni, nem lehet ezt ennyire elhallgatni.
Lehet akkor jár jól, ha abbahagyja, éppen az általad említett okok miatt, az egészség...
@bakker81: Είστε πολύ έξυπνη !
@PeterG: Végre valami legális, a koffein

A koffein az a szer, ami normális mennyiségben fogyasztva nem tiltott, és a teljesítményt bizonyos mértékben javíthatja. Eltekintve az általános élénkítő hatásától, ami reggeli versenyeken vagy szellemi tevékenység esetében jelenthet előnyt, abban rejlik a hatása, hogy megnöveli a zsírégetés arányát a szénhidrátégetés rovására, ami maratoni távon a teljesítményt javíthatja, így a futó azzal a bizonyos fallal később találkozik.

A magyar triatlon szövetség honlapjáról származik a következő információ:

A koffein mennyiségtől függően doppingszer. A napi maximálisan bevihető mennyiség a folyadékfogyasztástól függően 200-300 mg lehet.

A leggyakrabban fogyasztott italok és élelmiszerek koffeintartalma:

* Kávé (1 adag dupla): 80-120 mg.
* Cola (1 liter): 150 mg.
* Tea (250 ml, erőségtől függően): 50-80 mg.
* Csokoládé (100 g): 30 mg.
* Red Bull (250 ml): 80 mg

A hatásnak azonban vannak feltételei. Az első, hogy szervezetünk ne legyen túlságosan hozzászokva a koffeinhez. Azt ajánlják, hogy ha ilyen módon kívánjuk javítani a maratoni időnket, előtte két hétig ne nagyon igyunk kávét vagy egyéb koffeintartalmú italt. A hatás a koffeinfogyasztás után 2-3 órával jelentkezik, ennyivel időzítsük a verseny elé.

A koffein vízhajtó hatással is bír, ami nem biztos, hogy hasznos állóképességi sportolók számára.

Csak másoltam :) amúgy egyetértek, bízzunk és reménykedjünk.
Szerintem tök felesleges totózni! Úgyis kiderül és akkor szégyellheti a pofáját!
@1885*: Te mondatd!-)) Köszi!!-))
@Nyuszí O_o: @KCs: Tájékozódtam egy kicsit. A MACS pozitív A minta esetén automatikusan tájékoztatja az MTI-t, sportág és versenyzőszám megjelöléssel, továbbá értesíti az esetről a hazai és a nemzetközi sportági szövetséget, konkrét névvel. A sporttörvény értelmében a pozitív A mintát adó játékosok versenyengedélyét a sportági szakszövetségnek azonnal fel kell függesztenie.
Megkövetem a szövetség kommunikációját.
@Balog Kinga:
Nem arról beszéltem. Inkább csak arról, hogy a sportszerűség mit kíván.
A Ferencváros még csütörtökön is azt állította, hogy le akarja játszani a mérkőzést.
Annak, hogy kié a három pont, tényleg nincs jelentősége, de ennek a határozatnak kb. olyan a végkicsengése, hogy tulajdonképpen örülnünk kellene, hogy nem büntettek meg bennünket.
@F. Kapus: Nem értem tisztán, hogy mit változtat ez a szövetségi kommunikáció megítélésén. Ahogy mondtam is, ha van alapos gyanú, akkor nyilvánosságra kell hozni a neveket. Gondolom, ma úgyis kiderül a fegyelmi tárgyalás után.
Csak lazán:

Emlékszik még valaki Benedek Tibi esetére? Frankón meghurcolták egy vízben is használható kenőcs miatt...
@facsipesz:

Pontosan, vagy 2003-ban Katzirz Dávid dettó. Sajos olyan előfordulhat, hogy a sportoló figyelmetlenségből használ, bejelentés nélkül olyan gyógyszert/kenőcsöt/stb ..., aminek az összetevőjében van nagyobb szer.

Reméljük most is ez a helyzet, akkor kapnak 3-6 hónap eltiltást, ami kicsit gáz, de az élet utána mehet tovább.
@facsipesz: szeva, ment mail. Írj vissza, ha nem érkezett meg. Kösz
@facsipesz: Nehez lenne elfelejteni, találtam valami érdekeset arról :

Benedek Tibor kiváló vízilabdázónk közelmúltbeli esetére, akit a bőrbetegsége gyógyításához használt kenőcs összetétele miatt marasztaltak el először nyolc hónapos eltiltásra, majd ezt mérsékelték három hónapra, majd megemelték 15 hónapra, végül enyhítették ismét nyolc hónapra. A büntetés mértéke minden esetben aszerint változott, hogy a döntéshozókat mely ország „delegálta”, és milyen fontosságú nemzetközi találkozó előtt álltunk, azaz milyen érdek fűződött ahhoz, hogy a magyar válogatott egyik kulcsembere ne lehessen ott például az Európa Bajnokságon. Most pedig Varga Zsolt reménykedik abban, hogy a náthájára szedett gyógyszer miatt, nem marad el az olimpiai szereplése. Az ügy pikantériája, hogy olyan jogi tanácsot kellett elfogadnia, mely szerint mondjon le a „B” ellenőrző próba jogáról, ismerjen el mindent annak érdekében, hogy gyorsabb eljárással, egy enyhe ítélettel esetleg „letudhatja” büntetését már az olimpia előtt. Ez a „kényszerítés” szinte minden alapvető jogelvet felrúg, kényszeríti a sportolót, hogy elvei ellenére is ismerje el „bűnösségét”, mondjon le jogairól, ha a nagyobb igazságtalanságtól szeretne megszabadulni.

forrás: palotas.net

különösen tetszik a mondjon le a "B" próbáról javaslat.
@F. Kapus: eddig ok és tiszta, a hiba (mind az intézkedéseket, mind a kommunikációt tekintve) ott van meglátásom szerint, hogy nem hívott össze a szöv. egy azonnali fegyelmi tárgyalást - igen, videokonferencia, igen, webkonferencia, mi sem beszéltünk még offline 5 mondatnál többet, mégis mennyi mindenben egyetértünk és mennyi mindenben nem :) -, azonnal tisztázni a tisztázandókat, azonnal döntést hozni, azonnal nyilvánosságot biztosítani az ügynek. tegnap borítékoltam, hogy lesznek nevek, hadd jegyezzem meg gyorsan, hogy nekünk is voltak, csak mi tartjuk magunkat az általunk üdvösnek tartott etikai normákhoz, ami persze nem mindig lendít az olvasottságon, viszont
1. viszonylag nyugodtan alszunk
2. a DO eddigi története során 0 (nulla) sajtópert indítottak ellenünk
3. a legfontosabb: minden általunk közölt információ kiállja a valóság királyvizének próbáját, nem keverünk, nem sugallunk - ha vannak nevek, leírjuk, ha nincsenek, akkor nem bonyolódunk felesleges és ostoba találgatásokba.
üdv.
@1885*: Megvan annak a megfelelő menete, hogy a sportoló szedhessen akár a doppinglistán is levő hatóanyagot tartalmazó gyógyszert: be kell tartani az adminisztrációs követelményeket. És akkor nem lesz baja belőle.
@facsipesz: így van, erre utaltam tegnap késő este, van egy szintje a nyilvánosságnak, amelyik nem mérlegel, nem gondolkodik, nem ügyel az árnyalatokra - ami itt doppingvád vagy doppinggyanú, az ott DOPPING, címlapon, fabetűkkel, random kiválasztott és totálbrutálra szerkesztett meccsképpel - sajnos a szövetség nem számolt ezzel a szinttel, ezt továbbra is tartom. és nekem senki ne jöjjön azzal, hogy ez az eljárás gyors - amennyit mi teljesen öncélúan és a saját időnk terhére elkattogtunk itt a témáról, annyit a t. döntéshozók is áldozhattak volna rá szerintem. de sajnos a múltkor elhagytam a felfújható időkapum, így ezt sem tudom visszacsinálni már.
@KCs: Azt már tegnap említettem azt hiszem. Igen, én tudom, hogy minden ártatlannak tűnő gyógyszert vagy annak "nem minősülő" "táplálék kiegészítő stb. -t is fel kell írni. Sőt a holléti kötelezettséget is ismerem.
DE azért amíg nem tudunk biztosat nem kéne ítélkezni, erre akartam utalni, amikor a Benedekékről szóló cikkek bemásoltam.
Meg még egy:
azért a "doppinggal bukott le" vagy hülyeséget csinált és nem adta le a listát, azért az 2 külön kategória, szerintem. Nem baj, hamarosan úgyis kiderül mi történt konkrétan.
Ja, Te mindig minden szabályt betartasz nyilván. Velem már előfordult, hogy hibáztam.
@1885*: jó, persze, én is mentem már át tiltott helyen, sőt, hajtottam gyorsan is életemben, de azért ismerjük a szinteket talán. ez az egyik, a másik meg, hogy ha bukó van, akkor onnantól pont senkit nem fog érdekelni, miért hajtottam gyorsan, miért ittam délután egy pohár sört, amikor tudtam, hogy este el kell szaladnom valahová kocsival - ezt a tényezőt egészen egyszerűen felelős magatartásnak és felelős gondolkodásnak hívják, sajnos jellemzőnek éppen nem nevezném, de egy picit még mindig merem hinni és remélni, hogy a sport terepén még van létjogosultsága.
@1885*: Ezt a görög mondatot honnan vetted?
@gogosz: ? melyikre gondolsz???
@Nyuszí O_o: Igaz. Valamint:
Δεν γνωρίζει ο νόμος δεν απαλλάσσει.
Azért az a Benedek - Varga ügy egy tetűség volt szerintem.
@1885*: "Είστε πολύ έξυπνη !"
@gogosz: :)

3-at találgathatsz.
1. görög vagyok
2. felsőfokú nyelvvizsgám van görögből /+ japán ;)/
3. onnan ahonnan valószínűleg bakker a japán tudását /google fordító /

szeretném ha az 1 és 2 között választanál :D :D :D
@kgonzo:
"Szóval hat órakor nincs pénzem (meg előtte öt hétig), aztán 18 óra, 8 perckor hirtelen lesz."

Ez a mondatod enyhén szólva is csúsztatás, de inkább a rosszindulat sugárzik belőle. Honnan veszed hogy a Ferencvárosnak nem volt pénze? Te felügyeled a kasszát? Megvolt a pénz csak éppen 8 percet késett az az ember aki hozta Mayer Péternek a Miskolc edzőjének.

"Szóval, ha ezt a Miskolc csinálja, feltehetően úgy megbüntetik, hogy arról koldul."

Ez egyszerű feltételezés, fikció, amit itt írsz. Mivel büntetnék meg? Elvennék maximum a pontokat tőlük, de nagyon mást nem lehetne csinálni.

"Ez egy színjáték volt. A Ferencváros nem kívánt kiállni a mérkőzésre. "

Ez igaz csak ez nem a Ferencváros végett lett színjáték és nem is a Miskolc játékosai és Mayer Péter edző miatt, hanem Egri István végett. Mind a Fradi mind a Miskolc akart játszani, de Mayer Pétert telefonon utasította Egri, hogy mivel 8 perc késéssel kapta volna meg a pénzt, ne játszanak. Bizonyítékként annyit még, hogy a Miskolc és a Fradi is tisztességesen bemelegített szárazon. Budai Krisztián helyett az a Hortay Olivér védett volna, aki tisztességgel végig edzette a szezont és végre mérkőzéhez juthatott volna. A Ferencváros tehát ki akart állni a mérkőzésre, azaz második mondatod ismét csúsztatás, de inkább közelebb áll a rosszindulatú hazugsághoz.

"A jegyzőkönyvben az áll, hogy a Ferencváros csapata nem teljesítette a határozatban foglaltakat, ezért maradt el a meccs. Ehhez képest kaptak három pontot. Hm."

Nincs jegyzőkönyv a mérkőzésről hanem eseménynapló van, mert még a nevezési lapok leadása előtt eldőlt hogy a Miskolc nem játszik. Tehát az eseménynaplóban nem lehetett mást leírni, mint azt hogy a Ferencváros határidőre nem adta át a pénzt. De az is benne van az eseménynaplóban, hogy 18.08-kor Egri István utasítására nem vette át a pénzt a Miskolc edzője! Ezt mintha nem írtad volna le...

Akkor most vegyük mégegyszer sorra:

Du. 14.00-kor bepakol a Miskolc, elutazik, megérkezik, bemelegít. Ferencváros bemelegít. Mayer Péter vár sportszerűen, ismétlem sportszerűen a pénzre, majd mivel 8 perc késéssel érkezik az utiköltség, utasításra (elnöki) nem veszi át a pénzt és utasításra (elnöki) kipalkoltatja a csapatot....

Fordítva van kedves kommentező barátom a dolog. A Miskolc elnöke meg akarta leckéztetni a Ferencvárost még annak árán is, hogy saját csapatát utaztatva, teljesen logikátlanul, zöld asztalnál szerezzen 3 pontot a Medvéknek.

Ezt mérlegelte a Versenybíróság és határozatában az utiköltség megfizetése mellett adta a 3 pontot a Ferencvárosnak!
@1885*: A fordítóhoz túl pontosak a mondatok. :)
@AcsUh: Előrebocsátva,hogy az ég világon semmit nem befolyásolt az elmaradt mérkőzés eredménye,azért egy két észrevételt hagy fűzzek hozzá a kommentedhez:
- amikor a pálya alkatmatlansága miatt elmaradt Miskolcon a Szereda meccse,nem volt új időpont,villámgyorsan tudott dönteni a Versenybizottság,hogy 5:0-lal ki kapja a három pontot,tehát nem feltételezés,hanem bizonyított,hogy hasonló esetben kárvallottak voltunk
- már korábban is megírtam azt a példát,hogy ha vonattal óhajtok utazni-és tényleg eltökélt szándékom-akkor az indulás ELŐTT kellő időben elfoglalom a helyem a vasúti kocsiban,és nem lengetem dühödten az érényes jegyem - a szerelvény kigördülte UTÁN!A Versenybíróság határozata alapján a Fradinak 18:00-ig kellet volna teljesíteni a határozatban foglaltakat,onnantól indiferens,hogy hány percet késett...
- én nem tudom megítélni-mert ez tényleg csak feltételezés lenne-hogy mit és miért mérlegelt a Versenybíróság,de a mostani határozatával ismételten komolytalanná tette magát sok(és nem csak miskolci)szurkoló előtt.Ez amolyan "a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt",vagy az ismert Mátyás király és az okos lány c.mesébe illő(hoztam is meg nem is...)színvonalú határozat a szememben,ami durvább megfogalmazásban tökéletesen megfelel az "egyszerre lehet b@szni és szüzen maradni"eddig nehezen teljesíthető követelménynek.
Sajnos,hogy ez a "vihar egy pohár vízben szindróma" oly' jellemző a magyar valóságtól abszolút el nem vonatkoztatható Szövetségtől!
Mindezek ellenére,hajrá magyar jégkorongsport és HAJRÁ MACIK!!!
Én tegnap megnéztem a a február 16.ai úte-dab és a tegnapi stars meccs jegyzőkönyvét DABnál 2 játékos volt aki nem lépett pályára a 16.ai mecchez képest az egyik egy fiatal srác a másik pedig egy válogatott kerrettag nevet szándékosan nem irok.
@AcsUh:
Utoljára szólok hozzá ehhez a témához, mert nem ér ennyit az egész:
"Nincs jegyzőkönyv a mérkőzésről hanem eseménynapló van, mert még a nevezési lapok leadása előtt eldőlt hogy a Miskolc nem játszik. Tehát az eseménynaplóban nem lehetett mást leírni, mint azt hogy a Ferencváros határidőre nem adta át a pénzt. De az is benne van az eseménynaplóban, hogy 18.08-kor Egri István utasítására nem vette át a pénzt a Miskolc edzője! Ezt mintha nem írtad volna le..."
Igazad van, tájékozatlan vagyok én tényleg csak az eseménynaplót láttam, amit már bánok, hogy nem fényképeztem le, mert ma már nem látható.
Azonban "De az is benne van..." után leírt dolgokra még utalás sem volt ebben az eseménynaplóban. Most nem írom ide, hol olvastam én is azt, amit Te leírtál, de az bizony nem egy eseménynapló volt.
Csak azért reagáltam mert nemigen vagyok hazug. Talán buta, megfontolatlan módon vontam le következtetéseket, de nem csúsztatok és nem hazudok. Az a politikusok reszortja. :)
mint írtam, ez a nemzeti sport információja, amelyik bár igaz az egyetlen, de mégis országos sportnapilap.Ha tőlük idézek az már kiveri a biztosítékot? Jó ez a struccpolitika a részetekről. Üdv
@Henry The Navigator: én a magam részéről teljes mellszélességgel támogatom, hogy a blogon irtsanak minden sporttól átvett tartalmat. Az az újság lábbal tiporja az etikát, amellett számtalanszor bebizonyosodott, hogy az sem igaz, amit kérdeznek. Igazi blikk-tempó, semmi szükség rá, a világ csak kevesebb általa.
Megvan a két tettes csak sajnos még nem mondhatom meg :(
@Henry The Navigator: valamint volt egy kérés az elején, miszerint...

kerusz 2010.03.17. 21:16:07
Arra kérjük a Kedves Kommentezőket, hogy bírják ki egyelőre az ügy tárgyalását a nevek nyilvános emlegetése és találgatása nélkül. Nyilván holnap lesznek információk, addig pedig tartsuk tiszteletben azt a döntést, hogy a neveket egyelőre (nyilván okkal) nem hozták még nyilvánosságra.

...köszi! :-)
@vaze: de azért vaknak ne tetessük már magunkat. Én csak azt írtam, hogy az NS nyugodtan leírta a két nevet, addig itt egy blogon azt nem lehet idézni sem? A HVG-re vagy az Indexre lehet hivatkozni majd?Amit idézek, azért talán nem én, de nem is a blog a felelős, hanem aki ezt közölte.Innentől felesleges úgy tenni, mintha mi sem történt volna.
@Ringleader: Rendben, bár továbbra sem osztom ezt az álláspontot, mert eljárt felette az idő, de elnézést kérek, figyelmetlen voltam.
@Henry The Navigator: Na most már feltették hivatalosan.
@Henry The Navigator: ki tetteti magát itt vaknak szerinted???? Azért mert a hundredprocent amorális sportszennylap nem bírt várni a hivatalos MTI-hírrel, ne kelljen már nekünk szurkolóknak is végképp lemenni kutyába. Annak a csudálatos újságnak még az sem volt drága, hogy két ártatlant is közvetve összefüggésbe hozzon az üggyel, annyira körültekintően sikerült eljárniuk. Hánynom kell, és őszintén sajnálom, de ha nem érted miért, akkor tőled is...
...együtt mindazokkal, akiknek a saját jólértesültségük bizonyítása fontosabb volt minden másnál ebben az ügyben
@Fugeute: necces volt, de megúsztam :))))

biztos nézni akartad:(
@eszel59: A Szereda mérkőzés azért nem jó példa mert akkor az utaztatási nehézségek, ill a Szereda 2 bajnokságban való részvétele is akadályt gördített a mérkőzés újrajátszásában. Elképzelhető hogy szerencsésebb lett volna pontnélküli határozat, de nem ez történt.
A vonat és a jegy példája találó csak sántít. A Miskolc vonatot játszott, a Fradinak meg megvolt az érvényes jegye csak késve mutatta fel Egri kalaúz elnökúr helyettesének. De félre a tréfát azért ne hasonlítsunk vonatinduláshoz egy olyan eseményt, amelynek végkifejlete az lett hogy a Miskolc elvonult és csak és kizárólag rajta mult hogy lejátsza a meccset vagy sem. Bocsánat elnézést a Miskolc edzője sportszerűségéről tett tanúbizonyságot amikor játszani akart, és győzködte az elnökét valamint a csapat azon tagjait akik már az első vezényszóra zuhany alá vonultak. Mivel a csapatkapitány és az elnök úr fia telefonon egyeztetett az elnök úrral, nem lehetett mit tenni pakolnia kellett a Miskolcnak (Borsod Online). Apropó a fel nem használt jegyet vissza lehet váltani a pénztárban vonat esetén, itt nincs lehetőség :)

Megjegyzem: Mayer Péter edző előtt le a kalappal, mert mindent megmozgatott hogy a játéké legyen a főszerep, de ezt kenyéradó gazdája nem engedte.

Üdv
@vaze: Te sem értetted úgy látom, amit én írtam, pont nem az NS-t dicsőitettem, ellenkezőleg. De ha már leírtak valamit amiről tudtuk, hogy igaz, csak nem hivatalosan, akkor arról lehessen már beszélgetni(miközben már írták itt a blogon a cikket)! Most pedig hányhatsz nyugodtan, rádfér ahogy látom...
@vaze: @Henry The Navigator: Utolsó mondatomat visszavonom, nem túl izlésesre sikeredett.
@búbánat: ezzel egyébként maximálisan egyetértek!
csak nem kergetek hiú ábrándokat.
(nevetségesek a magyarázatok is azóta)
süti beállítások módosítása