HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megmutattuk, munkával mit el lehet érni

2010.03.11. 10:22 hokikori

Nagyságrenddel több játékos van a korosztályban, akikben megvan a nagy lehetőség, értékelte blogunknak Kercsó Árpád az idei kölyökbajnokságot. Az is kiderül, ezt tartja a mester mind közül a legértékesebb bajnoki címének, és jövőre már három korosztályban kíván versenyezni. A győztes edzője mellett az ezüstérmes MAC trénere, Keresztury Kristóf is mélyelemzi sokak szerint minden idők legjobb magyar utánpótlás-bajnokságát.

A két győzelemig tartó bajnoki döntő a szemtanúk szerint színvonalas és nagyon izgalmas volt. Az első mérkőzést 3-1-re a MAC nyerte a Kisstadionban, esős-havas körülmények között. Egy héttel később győzelmi kényszer alatt nyertek a zalaiak 5-2-re, majd a mindenről döntő meccsen 6-4-re, itt az 53. percig döntetlenre állt a találkozó.

"Ez volt pályafutásom legértékesebb bajnoki címe – jelentette ki kezdésként Kercsó Árpád. – Igazából két sorom sem volt, a másodikban ügyes, de nagyon fiatal játékosok szerepeltek. Az első soromra hihetetlen terhelés hárult, nagyobb, mint a legendás szovjet sorra a Lehelben. Vokla Rolandék a döntő utolsó mérkőzésének záró harmadában talán négyszer ültek le, akkor is 15-20 másodpercet pihentek. De ilyenek a sztár játékosok, a végén a két legjobb csatárunk tudott gólokat szerezni, ezzel lettünk bajnokok. Pedig a MAC végig több sorral tuott játszani, nagyon jó, válogatott játékosok alkotják a csapatukat. Azt kell mondanom, hál istennek nagyon komoly ellenféllel szemben tudtunk bajnokságot nyerni.

A siker nem végállomás, csak egy megálló, folytatjuk a munkát. Még ez a szezon sem ért véget számunkra. Március végén Érsekújváron játszunk egy olyan tornán, ahol például a szlovák válogatott is ott lesz, április elején pedig Brassóba hívtak minket. Szerencsére a szezon hátralévő részében már kicsivel többen leszünk, néhány jövőbeni játékosunkat elviszünk magunkkal. Természetesen nem az a célom, hogy 8-10 jégkorongozóval játsszam egész szezonban. Sajnos a körülmények kényszerítettek arra, hogy így legyen. A szezon elején és közben sok problémát kellett megoldanunk, és közben már nem tudtunk igazolni.

Természetesen Zalaegerszegtől végleg búcsúzunk. Már eddig is jórészt Budapesten edzettünk. Ennek megfelelően a nevünk is változni fog. Még nem tudom pontosan, mit hoz a jövő, de a Titánok elnevezést szívesen megtartanám. A terveim megvannak, bízom benne, sikerül valóra váltanom őket. A következő szezonban három korosztállyal szeretnék foglalkozni, előkészítő, kölyök- és serdülőcsapatot indítok majd."

A csapat erdélyi húzó játékosai bemutatkozhattak már a magyar U14-es szelekcióban is. Mindannyian magyar válogatottként képzelik el a jövőjüket, ezért Szabó Pál Krisztián, Rokaly Norbert és Szilárd, valamint László Arnold állampolgársági ügye már túljutott a kezdeti stádiumon. "Elindult egy folyamat nálunk, amit folytatnunk kell. Ismét megmutattuk, hogy munkával mit el lehet érni. Kapusunk egy falusi csapatban védett Erdélyben, képzetlen volt, de lelkes. Láday András kapusedzőnk sokat dolgozott vele, és László Arnold a szezon végére a legjobb lett a sokat védő kapusok között."

A mesteredző másfél éve egyértelműen nyilatkozott a korosztály komplex felmérés után. Mint mondta, az 1995-ös, 1996-os garnitúra minden képzeletet felülmúló. "Ez ebben a bajnokságban is beigazolódott. Ilyen erősségű utánpótlás-bajnokság még nem volt Magyarországon, és lehet, hogy egyhamar nem is lesz. Hét erős csapat versenyzett, még a hetedik Alba Volán is kifejezetten jó csapat, ahogy látom, ott is remek szakmai munka folyik."

A felnőtt A csoportos válogatottunk alapját adó 1976-77-es korosztályhoz képest nagy a különbség, állapítja meg az akkori dunaferres fiatalokat nevelő szakember. "Amikor Tokaji Viktorék 13-14 évesek voltak, rendelkezésemre állt 14-15 tehetséges dunaújvárosi gyermek, és volt 6-7 ügyes székesfehérvári játékos. A bajnokságban a harmadik a Ferencváros volt, de őket mindketten húsz góllal vertük. Sem játékosszámban, sem színvonalban nem lehet ezt ahhoz az időszakhoz hasonlítani. Ebben a korosztályban egy nagyságrenddel több olyan játékos van, akiben benne van a nagy lehetőség."

A Zalai Titánok csapatából két csatár emelkedett ki a szezonban. Vokla Roland 20 mérkőzésen 45 gólt lőtt és 49 gólpasszt adott, tehát 94 pontot szerzett, négy egységgel előzte meg sortársát, Szabó Pál Krisztiánt, aki ugyanannyi meccsen 43+47-ig jutott. A harmadik is Titánok-játékos lett, Rokaly Norbert, 27+29=56 pontos teljesítménnyel. Az első nem zalai jégkorongozó a negyedik helyezett Terbócs István az UTE A-ból, 37 ponttal. Varga Balázs, a Sapa Fehérvár AV19 csatára a harmadik legtöbb gólt lőtte, 28-szor volt eredményes, ráadásul csak 15 meccsen játszott.

A Zalai Titánok kölyök korosztályú bajnokcsapatának tagjai: Bekő Márk, Bikás Luca, Bolla Bence, Farkas Barnabás, Farkas Eliza, Horváth Márton, Gombos Bence, Grosinger Jázmin, Horváth Tifani Kitti, Jakab Péter, Kiss Klaudia, Kiss Patrik, Láday Tamás, László Arnold, Péterfi Dániel, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Ronga Adrienn, Ronga Róbert, Ruzsics Fanni, Szabó Pál Krisztián, Vokla Roland.

A felső ház végeredménye: 1. Zalai Titánok, 2. MAC Népstadion A, 3. SC Csíkszereda, 4. Újpesti TE A, 5. Bp. Stars, 6. Dunaferr, 7. Sapa Fehérvár AV19, 8. Újpesti TE B.

A MAC magyar edzőjét, Keresztury Kristófot is megkérdeztük, miként látta az eseményeket. Először is a döntő harmadik mérkőzéséről esett szó. "A mindent eldöntő mérkőzésen a játékosok tisztában voltak a téttel, tudták, hogy bármi is történik, a bedobás után körülbelül két órával országos bajnokot avatnak. A mi csapatunk most élhette át először ezt az érzést, és véleményem szerint megfelelően kezelték a helyzetet. Ügyeltünk arra, hogy ne térjünk el a megszokott mérkőzésrutintól, a szokásos melegítéssel és rövid megbeszéléssel készültünk a mérkőzésre. A meccs alatt igazi csapatként viselkedtük, a játékosok minden cserénél biztatták egymást, minden egyes cserében próbálták a maximumot kihozni magukból. Az első üres kapus gólnál tört csak meg a csapat, onnan már sajnos nem sikerült visszakerülnünk a játékba.

Egyértelműen kijelenthetem, ez volt a szezon legszebb mérkőzése. Az első összecsapáson jól játszottunk, a másodikon borzalmasan, a fináléra végül sikerült összeszednünk magunkat, és a szezon legpörgősebb mérkőzését produkáltuk. Sajnos ez most csak az ezüsthöz volt elegendő."

A vesztes számára mindig adódik a kérdés, csinálna-e valamit másképpen. "Természetesen sokat gondolkozom a döntőkön és az egész szezonban mutatott teljesítményen, de utólagos változtatásokon nem töröm a fejem. Sokkal inkább a jövőt tervezem. Átgondolom az idén elvégzett munkát, a jó és kevésbé jó dolgokat, és a tanulságokat felhasználom a következő szezon alapos tervezésére, hogy az még eredményesebbre sikerüljön. Nagy lecke ez számunkra, de büszkén nézünk a csapatra, hisz rengeteget dolgoztunk és szenvedtünk ezért az eredményért, ennél többet most senki sem várhatott el."

A fiatal nevelőedző szerint a Zalai Titánok a játékosok egyéni képességei miatt nyert. "A Titánoknál vannak rendkívül tehetséges és ügyes jégkorongozók, akik fel tudták küzdeni a csapatot a csúcsra. Röviden erről szól az utánpótlássport kölyökkorosztályban, illetve az ennél fiatalabbaknál. Hiába beszélünk csapatsportról, ebben a korban a játékosok az egyéni képességeiket méretik meg egymás ellen. Ezen a területen a Titánok lehetőségei felülmúlták a miénket."

A MAC-nál egyértelműen színvonal-emelkedés tapasztaltak az előző évhez képest. "A tavalyi szezon végén egy-két edzőkollégával közösen sokat harcoltunk azért, hogy megváltoztassuk az eddig kizárólagosan területi bontás szerinti kölyökbajnokság lebonyolítását, és bevezessük az erőcsoport szerinti rendszert. Idén 18 csapat nevezett ebben a korosztályban, jövőre ez a szám előreláthatólag 2-3-mal növekedni fog. A magyar kölyökbajnokság legfontosabb céljának a játékosok és a csapatok fejlődését tartjuk. A csapatok fejlődése akkor a legeredményesebb, ha reális kereteken belül náluk erősebb, vagy azonos színvonalú csapatokkal versenyeznek, a lehető legmagasabb mérkőzésszám mellett. Ez csak akkor lehetséges, ha a csapatokat már a bajnokság elején a tudásszintjüknek megfelelő csoportokba soroljuk.

Véleményem szerint az idei bajnokság színvonala látványosan emelkedett a korábbi évekhez képest, a legtöbb csapat a neki megfelelő színvonalú ellenfelekkel játszott. A felső házban ez alól csak az UTE B jelentett kivételt, az ő fiataljaiknak a legerősebbek közötti szereplés még túl sok volt. Az alsó házban a Kaposvárnak kell még sokat fejlődnie, hogy tartani tudja a versenyt a többiekkel.

Mindenkinek köszönet jár az áldozatos munkájáért, aki az idei magyar jégkorongélet résztvevője volt. Gratulálok az SC Csíkszereda bronz-, a MAC Népstadion ezüst- és a Zalai Titánok aranyérméhez, valamint minden csapatnak, amelyik végigküzdötte ezt a szezont."

58 komment

Címkék: mac kölyök kölykök utánpótlás kercsó keresztury zalai titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak a kölyökbajnoksággal kapcsolatos érdemi észrevételt várunk, a kritikának van helye, de a nem megfelelő hangnemű kommentek beíróitól azonnal és örökre elköszönünk. A szigort a tapasztalat hozta ki belőlünk.
Vázz, nem is tudtam hogy nálunk ilyen pakkos kultúra van. Azért jó látni az utánpótlást.

Kis off:
Lehet tudni hogy mely városokban van fedett jégpálya, illetve hogy ezek egész éven át nyitva vannak-e?

Nálunk Pécsett csak egy kis nyitott izé van, de rogyásig tele van általában, egy fedett, egész évben müködő jégpálya itt is elférne a plebsnek... Hoki szempontból is.

Én pölö tök szívesen üzném hobbi szinten sportot, de hát csak 4 hónapon keresztül nehéz megtartani az érdeklődés akárkinek. Nem is beszélve arról, hogy a foci agyonhypolt stástuszán is eshetne nyugodtan csorba. :P
Technikai kérdés: Az normális ha a legalsó képen a szürkemezes gyereknek így mozog a jobb bokája a korcsolyában?
@Thresher: többi hónapokban görhoki is megteszi. Van olyan izgalmas :), mint a rendes.
Gratulálok Kercsó Árpádnak!

Hatalmas respekt az ifjú edzőnek Keresztury Kristófnak! Neki is Gratula.
@Thresher:
Majd megerősödik az a boka és nem mozog-))
@Lazlee: Áhhá, szóval Kaposvárra kéne nekem majd menni. :P Köszi (Melleslkeg nem tudom hogy van még 10 pálya nálunk)

Egy (fedett) hoki pályát át lehet alakítani más sportág számára is nem? Fordítva tudom hogy müködik, a Winter Gamest is egyszer egy baseball pályán tartották. Szóval aréna ügyileg nem várható változás? Mert jól ki lehetne ilyet használni. Békéscsaba 100 km-es környékén egy sincs, de nem áll jól Észak-Magyarország, de Dél-Dunámtúl sem.
@Thresher: váltság van, ilyenkor pláne nem építenek jégpályát (kivéve Jászberény)
persze hogy átlehet, gondolj a PLSAra, Észak-Amerikára, vagy pl. Dunaújvárosban is volt kézilabda a jégcsarnokban.
visszafelé nem megy. inkább előbb be kell csövezni, és akkor alkalomadtán lehet benne jégkorongot is tartani, újfennt lásd PLSA
@Lazlee: ...és a fehérvári csarnokban is volt már kézilabdameccs.
@Thresher: Írtam mailt, csekkold.
Reméljük ezek a srácok már egy stabil A csoportos válogatottságért kell majd küzdjenek.
@Thresher: Igen, ez nagy hiány az Alföldön. Szeged és Debrecen a 2 legközelebbi város, ahol van pálya.
Gratula a Titánoknak!

Azért nagyon kíváncsi lennék, hagy ha létrehozna egy szponzor vagy egy gazdag önkormányzat egy olyan jellegű hokiakadámiát, mint pl. fociban a Puskás Akadémia, és Kercsó lenne a főnök, valamint minden körülmény szuper lenne, mit lehetne kihozni a magyar utánpótlásból. :)
Persze ez csak álom kategória.
Lehet hogy lesz egy 4-5 éves kiesés,de utánna megint nagyon erös magyar válogatott jöhet össze.
Gratulálok mindkét csapatnak a szép,és eredményes játékért,az edzöknek a sok munkáért,és természetesen a szülök odaadásáért!
Kiemelnék néhány nagy tehetséget akikböl nagyon nagy játékos lehet ha továbbra is ilyen odaadással csinálják a szeretett sportágukat:
Szabo Pál Krisztián,Vokla Roland,Rokaly Norbert,Láday Tamás,Lászlo Arnold,és persze nem lehet kifelejteni a kicsiket se,szerintem nagyon jol teljesitettek a korukhoz képest.
A MAC-bol kiemelném Olivért a kapusukat,és Felföldyt.De megvagyok gyözödve hogy a többi csapatban is sok kiemelkedö tehetségü játékos van.
Egy a lényeg,van utánpotlása a magyar jégkorongnak!!!
Hajrá Magyar és Székely jégkorong!!!
@F. Kapus: Szigoru vagy:))De igazad van!
@Leslieke: Stadler arenabol hokicsarnokot!
Nekem most tűnt fel, hogy a csapatban 7 ifjú hölgy is szerepel. Velük, akár női vonalon is előrébb léphet a magyar jégkorong.

@SzDaniel: akár.. most úgyis üresen áll.
@Thresher: Technika kérdése a dolog. A jégre tudsz olyan réteget húzni, aminek a segítségével nem sérül a jégfelület, utána meg csak rá kell tenni azt a felületet amin játszol (pl le kell rakni a parkettát). Utána felszeded ezt a két réteget és hokizol tovább. Azért is jó ez, mert a pálya méretei miatt ha pl egy kézilabdameccsre alakítod át a jégpályát, akkor a palánkhoz hozzá se kell nyúlni.
Fordítva már nehezebben működik a dolog, ugyanis a jégnek hideg kell, amit alulról kap egy vezetékrendszeren keresztül, ez tudtommal itthon csak a Főnixben és az Arénában van meg. Az általad említett helyeken valószínűleg olyan hideg volt, hogy nem kellett csöveket alkalmazni, de erre itthon nem lehet építeni az éghajlatunk miatt. (Persze az is lehet, hogy le van csövezve, modern nyugati focipályákat pl tudnak alulról fűteni, lehet hogy hűteni is lehet ugyanazon a rendszeren keresztül, ehhez nem értek. De itthon nincs ilyen a stadionokban...)
Reméljük, hogy Pécsett is épül egy fedett pálya, mindenki örülne neki! Sok sikert hozzá!
Üdv
@Leslieke: Ez mar meg is tortent. Bikas Luca es Horvath Tiffany is a noi U18 valogatott tagjai. :)
@Thresher: bokatema:

ugye a korit, ra lehet ugy kotni a bokara, h 2x korbetekered rajta a 17 meter hosszu fuzot.
de 1x halottam 1 edzot aki epp azt magyarazta, hogy az tud jol korizni aki be-nem-kotott-bokaval is jol tud menni. gondoltam 1et nem kotottem ra a gyerek bokajar a korit kb 2 edzesen kacsazott kicsit, mar epp azon voltam hogy visszakotom, erre 3. edzesen ment egyenesen, sokkal jobban kanyarodott, mondanam hogy technikasabban korizott, de meg 5 eves sincs a gyerek es hulyen hangzana nagyon :)
de teny, h teljsen maskent korizik.
@fradigy: ez megszokastol es korcsolyazasi stilustol fugg , hogy ki mennyire koti meg a korcsolyat van aki szereti ha merevebb a bokaja van aki nem, de a lab kell tudjon elo hatra hajolni.Ion Tiriac roman teniszezo es jegkorongosrol hallotam azt ,hogy ugy is jatszott meccset ,hogy nem is kototte be a korcsolyat rendesen csak ugy bele lepett.Ez azert erossen serules veszelyes, de ha eleg eross a bokad meg lehet csinalni .En is tudok be nem kotott korcsolyaval korizni csak hokizni nem tudok ugy :)
@fradigy: mi úgy tanultunk anno hogy egyáltalán be se kötöttük a korit, volt ott móka :). Bokára most is csak akkor kötöm ha játszunk, mert hirtelen mozdulatoknál megrándul egyfolytában, de ha csak simán korizok, akkor csak "masnira" kötöm :D, szerintem mindenképpen jó, ha úgy is megy neki, hogy nincs bekötve.
@Leslieke: Előbre léphetne csak az a baj,hogy a hétből csak három hokizik.A többi azt sem tudja,hogy mik a játékszabályok.Nevezve lettek a létszám miatt!Nekünk nem újdonság a 3 év alatt egyszer sem játszottunk szabályosan a külföldi tornákon!DE éljen kercsó mester!Igazi példakép.
És gratulálok a Titánoknak a bajnoki aranyhoz.Megérdemelték.Egy Kicsit fáj,hogy a másik "amatőr" csapatról egy szó sem esik.Annyit azért hozzátennék,hogy a Titánok csapatából pár ember itt edzett Zalaegerszegen Borossal,de ez gondolom csak hátrány volt Kercsónak!
@hokisok: "Aaapaa keeezdőődik"!!-)
"Aapa kezdődik"!!-)
@qx92: Nagyon rég az a legenda járta nálunk, hogy a hajdani szovjetek be nem kötött korcsolyával és huszon-akárhány plussz kilóval a hátukon edzettek. Aztán meccsen lekerült a sok kiló, s a korit megkötötték.
@suzuka: en ezt nem hallotam ,de a lovasoknal (dijugratas) hallottam egy moldovai oregtol ,hogy milyen volt a regi szovjet lovas iskola edzesei es azok alapjan amit o meselt en siman el tudom kepzelni azt is amit te mondasz :)
Nekem ish tetszik az elso 3 jatekos kiemelkedo tehesegok a 8 adik helyen allo Peter Balazs 14 meccs allat szerzett 30 pontot ami nem semmi szerintem ra ish fel lehet figyelni!-figyeltem a meccseket
Nem vitatom a "zalaegerszegi" gyermekek tehetségét, de ebben a korosztályban "kicsit" álszent dolognak tartom azt, hogy még ki is emelik annak tényét, hogy 3 játékos Kercsó csapatából magasan vezeti a góltáblázatot. Ez a 3 játékos az összes többi csapat összes többi játékosához képest jóval több időt töltött egy-egy meccsen a jégen. Vokla Rolandnak volt olyan meccse, melyen majd' 57 percet játszott a 60-ból. "Természetesen nem az a célom, hogy 8-10 jégkorongozóval játsszam egész szezonban. Sajnos a körülmények kényszerítettek arra, hogy így legyen. A szezon elején és közben sok problémát kellett megoldanunk, és közben már nem tudtunk igazolni." Amennyire a fent látott fotón is jól látható, azon is minimum 15 játékos, és 2 kapus szerepel, nem tudom mit jelent a "körülmények kényszere." Kercsó Árpádot lehet fényezni, de nem tudok egyet érteni avval a felállással, hogy kölyök korosztályban egy-egy meccset (vagy mindegyiket) 5, 6, 7 gyermekkel kell (lehet) lejátszani. Úgyhogy Orion66-tal ellentétben, ha nekünk lenne hokiakadémiánk (ami egyébként nem lenne rossz), Kercsó Árpádot a közelébe sem szabadna engedni, hacsak nem a létszám leépítése a tét. Én értem, ha Kercsó Árpádnak az a célja, hogy 1-2 gyermek az ő kezei közül kikerüljön a "nagyvilágba" játszani, de azért itt évről-évre csapatot, csapatokat kellene építeni. A körülményeket leginkább ő generálja. Amióta utánpótlás korú gyermekekkel foglalkozik, még túl sok időt nem töltött el egy helyen, egy csapattal - nem véletlenül. A kölyök bajnokság magas színvonalú volt, a felsőházban az összes csapat megmutatta, hogy "érdemes dolgozni". Igazad van: a magyar hokinak VAN utánpótlása, mely legnagyobb szerencsénkre nem csak Kercsó "csapatá-"ból tud építkezni.
Gratulálok a Titánoknak a bajnoki aranyhoz! Szép volt!
@hokisok:
Nekünk nem újdonság a 3 év alatt egyszer sem játszottunk szabályosan a külföldi tornákon!
Azért ahogy hallom Szlovákiában és Bernben Ti is egy csomó túlkorossal jelentetek meg. Azt, hogy most a gyereked hokizik, Neki köszönheted! Az, hogy a pár gyerek Zalaegerszegen tudott edzeni a Lacival, annak csak örült (és a gyerekek is). De tudomásom szerint nem ingyen edzettek. Azért a döntő mérkőzésen kitartóan szurkoltatok, amit utólag is köszönünk!
(de kinek?)
hali.
ezt akartam leírni én is.
Nem hiszem, hogy 3-4 gyerekkel lejátszani egy bajnokságot az olyan utánpótlás nevelő dolog...természetesen nagyon ügyes az a 3-4 Kercsó nevelés remélem mind a 4 válogatott lesz...felnőtt persze.18 gyerek van azon a képen...4 játszik ebből...Valamit biztos tud ez a Kercsó....
Sajnos mi a MAC-ban is beálltunk a sorba és igaz mi adtunk arra, hogy utánpótlás nevelő egyesület vagyunk ezért mi 7 gyerekkel játszottuk le a bajnokságot...Én nem értek a hokihoz, de hogy nem jó irányt adott ez a bajnoki szezon az utánpótlás hokinak az biztos...
A három korosztályra nagyon kíváncsi vagyok.(honnan lesz meg a létszám?)Lehet fikázni a "mágust",de valahogy mindig kihozza a maximumot a kölykeiből és megint behúzott egy bajnoki címet.
@hokifamily: "Vokla Rolandnak volt olyan meccse, melyen majd' 57 percet játszott"
Kizárt dolognak tartom!!!Olvasd el amit leírsz.
Egy baromság!!

@canadien: Itt az igazság!:))
OFF
korikötéses témához:
Az utolsó képen látható srácon teljesen jól van az a kori. Szerintem nem szabad totál meghúzni a fűzőt, mert csak elszorítja a lábat. Hagyni kell szabadon mozogni a bokát. Egy helyen kell jobban meghúzni a fűzőt, ott is csak annyira, hogy stabilan tartsa a bokát, az meg kb középtájon a hajlatnál van. A boka felett is meghúzott kori nem csak kényelmetlen lehet, de rendkívül sérülésveszélyes is. Előfordulhat, hogy letapad a láb és olyan szép lábszár vagy bokatörést lehet összeszedni, hogy a sok csavartól és fémlaptól egész Ferihegyet lezárnák... A kori túlságosan stabilan tartja a bokát, nem engedi szabadon mozogni és így a bokacsont vagy a lábszár csontjai ferdén, rosszab esetben spirálisan törnek.
Ezt sajnos tapasztalatból mondom... Úgyhogy nem írnak fentebb hülyeséget azzal az orosz módszerrel... a bokát meg kell erősíteni, hogy magától tartson stabilan és nem szabad a korira bízni magunkat. Akinek ilyen gondjai vannak, nagyon jó módszer rá, ha otthon küszöbre áll a talp első negyedével és saját súlya alatt kezd el apró fel-le mozdulatokat végezni. Nem csak megerősíti a szalagokat, de még a vádlinak is jót tesz.

Két dologtól tudok hülyét kapni. Egyik, amikor a fűzőt körbetekerik a bokán. De végülis kit érdekel, nem az én korim hátsó "nyelve" fog idő előtt eltörni :)
Másik, amikor a sportszárat recsivel comban körbetekerik... brrrrrrrrrrr :)

Amúgy lehetne nyitni egy külön posztot a felszerelések helyes viselésének, mert szerintem sok szülő és amatőr nincs vele tisztában. Ötletbörzére is sor kerülhetne akár.

ON
Mely egyesületben szándékozik a Mester a fent említett három korosztályt indítani? Mert hallani "...ezt-azt...". Van aki tagadja, mások már tényként kezelik, de semmi biztos. Lassan itt a korosztály váltás, az átigazolási szezon. Én nem akarom, hogy a gyerekem az NHL-ben játsszon. Elég ha csak játszik!:)
@angol68: Milyen szerény a "hokiprofesszor"
Bocs, lehet, hogy tévedtem, de akkor is csak pár másodpercet :):):)
@hokisok: Miért nem írsz? Itt most lehet kulturáltan levelezni.
@bakker81:
Hány kölyök meccset láttál a két csapat küzdelméből?
Én egyet, az elsőt. Volt olyan játékos, aki 2 percet nem volt jégen a 60-ból. Akkor ugyanis kiállították.
@Tillasz: Egyet sem !57 perc játékidő rettenetes sok.
Ismerem K.Árpinál ezt a szokást ,hogy két sorozik vagy a végén akár egy sorozik de 57 perc sok.
Túlzónak találom.Azt lehet mondani lesem jött a pályáról a gyerek.
Sértett szülői elszólásnak gondolom!
Sértett szülői elszólás?????????????
A "miért érsz a koronghoz, hagyd a Szabónak!!!!!!!" milyen edzői utasítás?
Az a baj, hogy érintett vagyok így elfogultsággal vádolhattok.De akkor sem normális dolog 3-4 -5-6-7- gyerekkel végig játszani egy bajnokságot.
Most is hangsúlyozva, hogy igen is tehetséges gyerekekről van szó, azt hiszem ez vitán felül van.De ha az a maradék gyerek nem járna edzésre vagy nem ülne a kispadon...
Remélem mindegyik említett gyerek a felnőtt bajnokin vagy akár az NHL-ben 18 perceket fog játszani harmadonként, de könyörgöm..ez kölyök bajnokság!!!!
@angol68: Igaz amit írtál! Ehez hasonlót hallottam én is a szájából.
Nem is ezen vitatkoztam.
Az 57 de még az 50 perc is rengeteg idő!
@angol68: Mindenkinek joga szülőként eldöntenie,hogy hová viszi a gyerekét jégkorongozni!Mindenhol megvannak a helyi edzői sajátosságok.Kercsónál ez a mindenáron való győzelmi kényszer.(a hétköznapi életben is ez zajlik :)!)Válasszatok másikat!De biztos,hogy jobb lesz?A lényeg,hogy a gyerek örömmel járjon edzésre.
@canadien:
Hála az égenek MAC-os vagyok..vagyunk.Eddig ott sem volt divat ez a párgyerekes játék.Mostanáig.
Az ifi-s korú gyerekem ugyan így végigjátszotta ezt a korosztályt..nem a "sztár" gyerekek közé tartozott.De játszott.Hol többet hol kevesebbet...Megint mondom, nem jó irányba indult el ez a rivalizálásnak nevezett izébigyó, nem a gyerekek érdekeit szolgálja csak pár edző szülő per pillanatnyi örömét...
Sportolsz?
nem...
???
pedig jégkorongoztam kölyök koromban...és bajnok csapat tagja is voltam
naaa, ééésss?????
@bakker81:
Szerencsére már nem kell sértett szülőnek lennem!
Sajnos tényleg sokat voltak fent a nevezett játékosok. Azért nyugi, szünetben nem maradtak a jégen.
@angol68:
Sajnos hallottam, hogy a MAC is beleesett a győzelmi vakság szindrómába. Pedig Vierumakiban nem ezt oktatják.
@bakker81: Hát ez az, hogy baromság! És mégis...

Tudod, hogyan csinálják??? Amikor sérülés van, vagy nincs, de kicsit lent lehet maradni a jégen, addig pihen a másik négy gyerek. Amikor korongbedobás van, vagy egyéb játékmegszakítás, akkor Árpi bácsi akár 2-3-szor is megvariálja a sorokat, egy-egy gyerek lecserélésével. Bemennek, felállnak, bíró emeli a kezét, edző szól, csere, bíró keze le, felállnak, bíró emeli a kezét, edző szól, bíró keze le... Na, addig pihennek. Ha a többi gyerekre nem gondolok, még érdekes is mit ki nem tud találni... Nem szülői sértődés, az én gyerekem másik csapatban van, nem szerencsére, hanem mert tudjuk milyen Árpi bácsi.
@pokerface:
Olyannyira nem vagyis igen, hogy a bokának szabadon kéne előre, hátra mozognia, hiszen azért is íves (hosszanti irányban)a hokikori éle, mert mikor a sarkat fordítjuk befelé akkor a talp puha részére terhelünk, ha pedig az orrát akkor a sarokra terhelünk és ezekhez finom bokamozgás szükséges.
A műanyag koriban nem is lehet rendesen megtanítani a gyerekeket korizni, minél előbb hokikorira kell áltatni a korisulisokat is...

Nem off hanem uff. :)
@Minarikede:
áltatni helyett átállítatni
@hokifamily: plussz még pihenhetne valaki ezért 2 percet játék késleltetésért :)

@Minarikede: ennyi, meg egy bambi :)
megrovást kaptam!
Hajrá MAC!!!
És amit írtam csak a rájátszásra vonatkozott..mert csak akkor kerültünk be az egyes csapatba...büntetésből..:O)))
süti beállítások módosítása