HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A játékosok között nincs háborúskodás

2010.03.05. 09:02 Hblog

Az utóbbi Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzéseken történtek miatt Kovács Csaba, a  szövetség szakmai alelnöke egyeztetést kezdeményezett. Jövő hét elején minden csapat képviselőjével és a játékvezetőkkel is találkozik. Célja, hogy megelőzze a hasonló helyzeteket. Vele és a két elsődlegesen érintett klub vezetőjével értékeltük a helyzetet.

Kovács Csaba blogunknak elmondta, szeretné, ha újra rend lenne a jégkorongszövetség és a sportág életében. "Nem visz előre, ha nem sportszerű keretek között folyik a bajnokság. Az utóbbi mérkőzések alapján azt mondom, változtatni kell a dolgokon, mert a tét miatti ideges hangulatba egy-egy verekedés belefér, de padról induló tömegverekedés és a többi nem. Ehhez szükség van az edzők, a vezetők, a játékosok és a játékvezetők hozzáállásának megváltozására.

Hétfőn átbeszéljük a helyzetet a két csapattal, és remélem, egyet fogunk érteni, hogy a következő mérkőzéstől kezdve a játékvezetők is sokkal szigorúbban büntessék a kirívó szabálytalanságokat. A szabályok nem változnak, de mérlegelésre lehetőséget adnak. Szeretném, ha a jövőben eltolnánk a határokat, a szabálytalanságok megítélése szigorúbb kell legyen. Célom, hogy konkrétan határozzuk meg, egyes durva, sportszerűtlen cselekedetek milyen szankciókat eredményezzenek. Meg kell előznünk, hogy ebben a hangulatban folyjanak tovább a dolgok. Mindenképpen el kell kerülnünk, hogy durva kép alakuljon ki rólunk, mert ez nem egy ilyen sportág."

Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője az elején egyértelműsíti, nem Dab–Stars konfliktusról van szó. Véleménye szerint a fővárosi csapat nemcsak ellenük, hanem másokkal szemben is durván játszik. "A Miskolc elleni cselekedete miatt Gergely Csaba kapott négymeccses eltiltást, amit a fegyelmi bizottság érthetetlen módon felfüggesztett. Ugyancsak egy Miskolc-mérkőzésen Ennaffati Omart állították ki. Mindez a Stars szisztematikus taktikájának köszönhető. Felismerték azt a környezetet, amelyben a bírók megengedik ezeket a durvaságokat, és még többet engedhetnek meg maguknak, mert a játékvezetők képtelenek különbséget tenni kezdeményező és kikezdett között, mindkettőt ugyanolyan büntetéssel sújtják.

Amit a Stars játszik, nem új, régi taktika, csak azt hittem, ezen már túl van a magyar jégkorong. Olyan jelenetekre, ami az utolsó meccsünkön lezajlott, tán húsz éve nem olt példa. Nem véletlen, hogy a starsosok az ellenfél leggólerősebb csatárait nézik ki maguknak. A Starsban van több olyan játékos, aki azt hiszi, többet engedhet meg magának, mint az átlag. Természetesen minden játékos hibázik, de nem mindegy, hogy valaki jóindulatúan vagy a rossz szándéktól vezérelve, szándékosan cselekszik.

Amikor Fodor Szabolcs elsőként beugrik a kispadról verekedni, és szisztematikusan három játékosunknak nekimegy, az nem hiba, hanem tudatos cselekedet. Amikor Gröschl hátulról a jégre löki Galanisz Nikandroszt a kapu mögött, amikor már nincs is ott a korong, akkor ő nem hibázik, hanem tudatosan, fizikailag akarja megsemmisíteni az ellenfelet. Sok év tapasztalata alapján azt mondhatom, Gröschlnél ez tendenciózus, szándékosan gázolja el hátulról azokat, akik az ellenfélből képesek meccsek eldöntésére.

Ezzel szemben Magosi nem fizikailag akarja megsemmisíteni az ellenfelét, nem hátulról támad. Szemből megy annak, akinél a korong van. Rá azt mondhatjuk, hibázik, mert csak tanulja ezt a játékstílust, ezért nem volt tökéletes és kifogástalan a mozdulata. Amit Gröschlék csinálnak, az nem fér bele a szabályokba, Magosinál viszont a finn játékos követte el a nagyobb hibát, nem volt fent a feje, és ez fájdalmas következményekkel jár. Mi is el szoktuk követni ezt a hibát, sokat lehet tanulni az ilyen esetekből."

A dunaújvárosi sportvezető hozzátette, a megbeszéléssel kapcsolatban szkeptikus. "Úgy gondolom, ha a fegyelmi bizottság nem tud mit kezdeni ezekkel az esetekkel, akkor nincs miről beszélnünk. Megvannak a videók minden egyes vitatott helyzetről, meg lehet nézni, mi és ki miatt történt. Glen Williamson cinikus nyilatkozatokat tesz, szerinte azért történt a verekedés, mert a dunaújvárosi játékosok bejöttek a jégre, miközben objektíven megállapítható, hogy Fodor Szabolcs érkezik elsőként provokálni. Ha valaki azt mondja a feketére, hogy fehér, és utána nevet az egészen, akkor vele nincs miről beszélnünk.

Amikor Haszonits játékvezető azt nyilatkozza az ellenőrnek, nem vette észre Galanisz súlyos sérülését, mert a korong már elkerült onnan, és ő a játékot követte, miközben a videón egyértelműen látszik, hogy végignézi a szeme előtt zajló eseményeket, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. Tizehat olyan videót tudok mutatni, amikor hasonlóért kétmeccses eltiltást kaptunk. Érthetetlen az is, hogy a fegyelmi bizottság kilenc nappal az első kiállítás után tárgyalja az ügyet, amikor már semmi értelme, mert addigra minden eldől, kialakul a rájátszás mezőnye. Így nincs erejük a szankcióknak, ez az a környezet, amiben a Stars edzője által tudatosan gerjesztett helyzet és Williamson taktikája érvényesülhet."

Mindezekkel együtt Azari Zsolt leszögezi, játékosai nem vesztették el a fejüket, a Dab.Docler a legutóbbi mérkőzésnek is ugyanúgy állt neki, mint a korábbiaknak. "Nem dolgozott bennünk a düh az előzmények miatt. Hogy a dolgok idáig jutottak, abban a vezetőknek nagy felelősségük van. Ez mindenkire vonatkozik. A szövetségre, a Starsra és természetesen ránk is. Az a vezető, aki nem képes kontrollálni a csapatát, ne vállaljon munkát. A Dab csapata mindvégig kontroll alatt játszott."

Kangyal Balázs, a Vasas Budapest Stars klubigazgatója és játékosa az elején tisztázza, hogy a játékosok között semmiféle helyzet vagy háborúskodás nincs. "Eddig minden mérkőzés után egymás szemébe néztünk, kezet fogtunk, az öltözőfolyosón rossz szót nem mondtunk, és mindenki hazament. Az egymás közötti meccseken mindkét csapat keményen, harcosan küzd a szezon eleje óta. Végre újra van a magyar bajnokságban két közel egy szinten lévő csapat, amelyek komoly játékerőt képviselve a végsőkig küzdenek egymással. Senkiről sem feltételezem, hogy eközben szándékos sérülést akar okozni a másiknak, Gröschl Tamásról, Magosi Bálintról és Kiss Ákosról sem.

Ellenfelünk akkor vitte el ebbe az irányba a hangulatot, amikor Gröschl Tamás leütközte Galanisz Nikandroszt, aki a rossz esés miatt megsérült. Gröschl valóban hátulról lökte el a Dab centerét, de látszik a felvételen, hogy nem az ellenfél vezetői által hangoztatott megsemmisítés szándékával érkezik, és Galanisz nem a lökés miatt sérül meg, hanem mert a jégen maga alá gyűri a vállát. Magosi nagy lendülettel találta el finn csapattársunkat, kicsit hevesebb volt a megengedettnél, kicsit feljebb volt a keze és a botja, Svasznek ezért vett revánsot rajta, de nem mondjuk azt, hogy a fiatal dunaújvárosi ki akarta nyírni Kluuskerit. Nem véletlen, hogy ezekből az esetekből nem is lett tömegverekedés. A balhé akkor alakult ki, amikor Kiss Ákos szabálytalanul támadta Holéczy Roger térdét.

Hallottam és olvasom, hogy Kiss Ákos furcsa, egyéni stílusban korcsolyázik, és ennek következménye, hogy ez már a sokadik ilyen szabálytalansága. De mégiscsak körbe kellene néznie annak a klubnak a saját háza táján, amelyik minket vádol brutalitással. Kiss Ákos az előző szezon elején hasonló térdeléssel szakította szét csapattársunk, Bobby Davis térdét, aki emiatt több mint három hónapot hagyott ki. Aztán ugyanez történt Holéczy Rogerrel is, de ő a mostanihoz hasonlóan fantasztikus szerencsével megúszta azt az esetet is. Sajnos nem járt így Jánosi Csaba, aki Dunaújvárosban szenvedett térdszalag-szakadást a furcsa korcsolyázóstílus eredményeképpen. A Stars és a Ferencváros nem fenyegetőzött rendőrségi meg ügyészségi eljárással, mint most Azari Zsolt teszi, és erre nem is kívánok reagálni. A videót mindegyik esetről meg lehet tekinteni, azokon egyértelműen látszanak a szituációk. Mutasson valaki hasonlót tőlünk.

Valahogy úgy tűnik nekem, mintha a blogon a szurkolók gerjesztették volna a hangulatot, és ezt vették át a sportvezetők. Aki látta a mérkőzéseket, a videókat, és ért a jégkoronghoz, az tapasztalhatta, a pályán teljesen más történt, mint amit a dunaújvárosiak állítanak. Megmagyarázhatatlan az a támadás, amit edzőnk, Glen Williamson ellen intéz a Dab vezetősége. Amerikai edzőnk tanárember, pedagógus, aki eddig a szezonban egyszer sem hallatta hangját. Bármit belemagyarázni az elmúlt meccsekbe balgaság és nem tisztességes. Williamson állandóan visszafogja a játékosokat, nem engedi a szabálytalanságokat, sőt kifezetten tiltja például a bottal ütést és a lábkihúzást. Egyetlenegyet enged meg, ebben viszont szabad kezet ad, a kemény testjátékot. De ezzel a Dab is így van ebben a szezonban."

A klubigazgató visszautasítja azt a vádat, miszerint a Stars-edző kezdeményezésére vagy beleegyezésével kezdődött volna a tömegverekedés. "Épp ellenkezőleg, ő tartotta vissza játékosainkat. Csak akkor engedte el a csapatot, amikor már az egész Dab a jégen volt. A videón mindenki láthatja, hogy Fodor Szabolcs a kérdéses pillanatban nem a padról ugrott be, hanem a játék miatt a pályán volt. Hogy verekedni akart, az az ő dolga, ez része a hokinak, amiért mindenki megkapja a maga jogos büntetését. Miért nem állt ki vele olyan ellenfél bunyózni, aki éppen bent volt? Miért kellett Fodor miatt az egész Dabnak beugrania a jégre? Amikor a szezon elején Fisera nekiment Fodornak, nem mentünk be mindannyian verekedni. A Starsból mindenki elviselte, ami történt. Nem volt jó kintről nézni, de ez benne van a hokiban, az ilyen esetek miatt nem kell harminc játékosnak bemenni a pályára és összeverekedni.

Vagy hogy egy másik esetet említsek. Emlékszik-e arra valaki, hogy napokig tiltakoztunk, amikor a Mol Liga négyes döntőjében Szappanos Dávid olyan ütést kapott a sérült vállára, hogy a beépített tízcentis fémdarab meghajlott? Nem tettük, de bárkinek meg tudjuk mutatni a felvételeket és a röntgent.

Pályafutásom alatt 1750-szer fordult elő hasonló eset, mint az utóbbi Dab-meccseinken. Ezelőtt tíz évvel csapatom edzésein több verekedés volt egy szezonban, mint az idei bajnokságban együttvéve. Ezért nem is értem, miért ez a hatalmas felháborodás. Megértem, hogy Galanisz sérülése és kiesése fáj a Dab.Doclernek, de senki nem akart sérülést okozni. Ha ilyet tapasztalnék, én lennék az első, aki eljárnék az ügyben. És itt szeretném elmondani, hogy az öltözőben is azt beszéltük, mennyire sajnáljuk, hogy ellenfelünk megsérült, az ilyen esetet minden játékos átérzi, mert bárkivel bármikor történhet hasonló. Hogy mást ne mondjak, nekem is vissza van varrva a vállam, mint ahogy a mi öltözőnkben még öt-hat társamnak. Minden Vasas Bp. Stars-játékos azt kívánja Galanisz Nikandrosznak, hogy mihamarabb épüljön fel és folytassa a játékot, mert részvételével színvonalasabb a magyar jégkorong, ez teljesen egyértelmű. Egy remek játékos, aki jobbá teszi a bajnokságot és aki hosszú távon a válogatottat fogja erősíteni.

Összefoglalásképpen az a véleményem, hogy kemény, sportszerű küzdelem zajlik az OB I.-ben, öröm, hogy a Mol Liga után a magyar bajnokság is ilyen színvonalú és izgalmas. A tömegverekedés nem amiatt volt, mert egymással bármi bajunk lenne. Egy lefutott, izgalommentes mérkőzésen Kiss Ákos belépője nyomán alakult ki ez a hangulat, nem volt ez a meccsre végig jellemző. Sokan nem örülnek annak, hogy a Bp. Stars második felnőtt szezonjában megnyerte a Mol Ligát. Senki nem mondta azt nekünk, hogy azért, mert mi voltunk a jobbak a final fourban, mindenki szerint igazságtalan volt ez.

Azóta sokat támadnak minket, pedig a szabályokat nem mi találtuk ki, nem is mi kezdeményeztük, hogy ilyen legyen a lebonyolítás. Persze nyilván jó lett volna a rendszer, ha sima hazai siker születik január végén. De a jégkorong ezért is szép, mert néha a gyengébbnek tartott csapat le tudja győzni az esélyest. Tudomásul kell venni, minden magyar csapat érdeke, hogy minél erősebb ellenfelekkel játsszon itthon. Jó a magyar hokinak, ha erősödik a Fradi, ha versenyképes a Miskolc, és ha van egy új csapat is a régiek között. Idén már a negyedik és az ötödik helyért is meg kell küzdeni a bajnokságban, és előre megjósolhatatlan volt, melyik négy csapat jut az elődöntőbe."

189 komment

Címkék: stars dab kangyal azari kovács csaba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez lesz az a poszt, ahol elore boritekoltan le lehet zarni majd a hozzaszolasokat.
Nagyon jó cikk, minden részletében nem mondok véleményt, de szerintem is kicsit vékony, hogy Kiss Á. korcsolyázó stílusára fogni az összes cheapshot-ot. Bevallom, nem kedvelem a játékstílusát, szerintem alattomos, sunyi.
Két ellentétes nézőpont, ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajta. Szerintem a kelleténél nagyságrendekkel nagyobb visszhangja van a dolognak (attól függetlenül, hogy sokszor valóban durván játszanak), és úgy érzem, hogy ebbe a posztban is végig fogjuk járni azokat a lépcsőfokokat, amiket az előző, ezzel a témával foglalkozókban.
@forestjr: Hacsak nem lesz megnyomva az Imi által emlegetett piros gomb :) .
Kanca, jól beszélsz!
Pártatlan drukker vagyok, de az tényleg szánalmas amit a DAB művel.
Kiss Ákos meg, ha így játszik, akkor meg kell, hogy kapja a jogos büntetését...
Amúgy ez az egész tömegverekedés nem volt egy nagy szám, inkább egy kis tumultus, ahol páran bunyóztak, fel van fújva ez az egész.
A legviccesebb a kis Azarinak az a nyilatkozata volt, amikor kifejtette, hogy 5-1-nél nem kéne ennyit huzogatni, hanem gyorsabban kéne passzolni :D:D:D ű
Az a gyerek egy vicc, értem is már miért rühelli a Csató Imi :D
Engem egy dolog bosszant, de az nagyon - Galanisz Nikandrosz ójbóli súlyos sérülése - hosszú időre kiesik egy remek játékos, akire szükség lett volna a válogatottban - jó legyünk kemények, de ne verjük agyon egymést....
javítás - újbóli, egymást
Nika sérülése tényleg fájó, Gröschl valóban elég alattomos volt, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a sérülés az esés következtében keletkezett.
Más kérdés, hogy maga az esés miért történt meg..
Káka:
www.dh-online.hu/sport-orszag_vilag/20100305_ezuttal_tomegbunyo

@durex26: a cheapshot az nem a hátulról fejre? mert az Roger volt.
érdekes dolog ez...
az elmondottakból nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a szurkolók látják teljesen másképpen ugyanazt a videót:)))
régóta tudom és hangoztatom, hogy kis hazánkban a vizuális kultúra alacsony szinten helyezkedik el

mostantól legyen a játéké a főszerep
@Lazlee: Kiss Ákos best-off is megérdemelne egy posztot :).
Amikor a DAB főnök azt nyilatkozza, hogy valaki "tudatosan, fizikailag akarja megsemmisíteni az ellenfelet", az nem meríti ki a rágalmazás fogalmát? Még ha esetleg az is volt a cél, hogy kivegyen valakit a játékból - amit egyébként kétkedve olvasok -, akkor sem hinném, hogy burkoltan le kéne gyilkosozni a szabálytalankodót, nem?

Aztán pedig "Tizehat olyan videót tudok mutatni, amikor hasonlóért kétmeccses eltiltást kaptunk."

Ezzel lényegében a DAB főnök beismeri, hogy ők is csinálnak bőven ilyesmit. Itt csak annyi történt, hogy a spori nem állította ki a Stars játékost, hibázott.
Én is arra tippelnék, hogy rövid időn belül le lesz zárva a topic, ezért sietek is, hogy ez a hozzászólás még beleférjen. :)

Van itt egy vontakozás, amit még sehol nem láttam említeni. A Volán temető az egyik fajta megfogalmzása ennek a jelenségnek - de szerintem inkább onnan érdemes megközelíteni a dolgot, hogy volt itt nálunk pár játékos, aki a rossz forma, a mellőzés és a korlázotott lehetőségek miatt nem kevés frusztrációt szedett össze, amit a jelek szerint mintha teljes lendülettel kiélnének. Enyhén röhejesnek tartom pl. Svaszi verekedéseit, hogy az OB1-ben ő akar lenni a korlátlan úr a pályán - főleg annak tükrében, hogy a Volánban egy tisztességes öklösre nem futotta tőle, illetve mikor beleállt ilyen helyzetbe, akkor szépen beleverték a jégbe. Az tudható, hogy nálunk az öreg egyenest megtiltotta a verekedéseket, tehát nem volt szabad engedni az indulatoknak (mondjuk ez sem volt normális, aláírom), de az összkép nekem ezzel együtt is visszás, Svaszi ugyanis a hátvédektől joggal elvárható keménykedésekbe sem igazán ment bele, amíg nálunk játszott. Puha vagy Bence, az ismerős rigmus, ugye... érdekes lesz, ha a Stars kerül a döntőbe, és mert ebben az esetben szerintem simán lesz tőlük ellenünk is pár ilyen jelenet, a Volán közönség az egykori játékosokat fogja teljes erőből verbális törődésben részesíteni...

Gröschl kb. ugyanez a kategória, csak nála még erősebben dolgozhatott a mellőzöttség, hiszen a tehetsége sokkal inkább megvolt, és sokkal elkeserítőbb volt látni, mennyire nem tudott élni vele.
Fodorról én mindig is azt mondtam, hogy ha nálunk játszik egy ilyen játékos, az jó, de ha ellenünk, akkor az alapjáraton is határeset... Én őt is sajnálom, amiért nem tudott a Volánban megkapaszkodni, emlékszem arra az Interliga szezonjára, amikor az ikrek előtt ő volt a gólkirály a csapatban. Talán azt a játékot kellett volna többet erőltetni, és nem ilyen pályát fut be.

És persze ezeket a "vehemenciákat" sokféleképpen lhet magyarázni, de ez a lényegen nem változtat - azt nyilván Kangyal Bazis sem mondhatja, hogy "jó, hát tudjuk, hogy pár játékosunk az ilyen szituációkban nem teljesen százas, de ezért szeretjük őket". Pedig szerintem ő is nyilvánvalóan tudja, hogy erről van szó, csak hát egy csapat, egy család, talán még barátok is, a védelem így összezár.

Gond csak akkor lesz ezzel, ha pl. velünk kerülnek össze a döntőben, és nálunk is lesz pár játékos, akik azt fogják érezni, amit ők éreztek/éreznek a magyar bajnokságban - hogy ők egy erősebb bajnokságban edződött valakik, akik kétségbevonhatatlan tekintélyt akarnak, szándékaik szerint érvényesülni akarnak. Mert ha így lesz, várható pár parázs jelenet, és borítékolható, hogy ebből nem a Stars fog jól kijönni (és akkor még igen finoman fogalmaztam). Őszintén remélem, hogy erre nem kerül majd sor, mert akkor menne ám itt a nagy sírás-rívás...

Ami pedig az újvárosiakat illeti, egyrészt sajnálom őket, mert valahol igazuk van, és ők is pontosan tudják, hogy lehetetlen bizonyítani az igazukat - ugyanakkor sajnos apróságokon is elcsúszhat a megítélésük, főleg a semleges/rivális szurkolóknak. Zsófi nyilatkozata pl. egyértelműen közröhej tárgya, ha hallgatott volna, bölcsebb maradt volna, és talán a szurkolók is jobban elismerik a Dab igazát, és nem arról beszélgetnek, hogy a nagytudású szerint itt az a probléma, hogy öt egynél nem kellene húzogatni...
Galanisznak jobbulást, Magónak kitartást!

üdv,
Raon
Fehéervár Ördögi Kör
Az egesz esetben a legsajnalatosabb a Galanisz serulese, a tobbi meg csak mese lenne, jegkorongban sokszor elofordul ilyesmi. A Groschlt ismerve, nem merem leirni, hogy szandekosan tette volna mindezt(nehogy valahol engem is leseritsen), de az ellenkezojere sem fogadnek tul nagy osszegben. Egy magyar bajnoki donto elso meccsen, ugy vette ki a HC akkori legjobb emberet a forgalombol, hogy biztos akart lenni benne, tobbet mar nem latja a dontoben. Erosen hasonlo a ket eset, ezert nem is tudom, hogy mit mondjak.
Újvárosi létemre azt mondom, a DAB-ban is vannak olyan játékosok, akik néha túllépnek egy határt. Erdélyinek például jobban kell vigyáznia. Kiss Ákos is ilyen, de ő például idén sokat javult, higgadtabb, és jobb formában is játszik. Ezzel együtt még van hova fejlődni. Speciel Jánosi sérüléséért nem hibáztatom (bár csak élőben láttam, videóról nem néztem vissza). Szerintem minden dunaújvárosi beismeri, hogy néha egy-egy játékosnál elszakad a cérna, egyeseknél gyakrabban.
Azt hiszem Gröschl, Svasznek és Fodor "munkásságát" nem kell senkinek bemutatni. Kár volt Kangyalnak mosdatni őket, hiteltelenné vált az egész mondandója. Igazat adok Azarinak, ők valahogy minden "eseményben" benne vannak, ha épp nem ők robbantják ki, egy kicsit továbblendítik. Talán ennyit beismerhetne Kangyal is. És hogy történt egy sajnálatos esemény a dunaújvárosi meccs 1. (!) percében? A sorok közt olvasva ők is elismerik, hogy szabálytalan volt. Az ellenfél legjobb játékosa emiatt fél évet ki fog hagyni. És mit csinál erre a Stars? A gyerekek példaképévé emeli, hőst csinál a vétkesből, aki semmilyen büntetést nem kapott az esetért, hanem megteszik csapatkapitánynak! Na ez a cinizmus! A DAB-ban Kiss Ákos soha nem volt és nem is lesz kapitány. Erdélyi se, meg Magosi se.
Hat ez aztan jol fel lett fujva emberek.
Lassan kozkorcsojazast is lehetne rendezni hokimeccsek helyett, hogy nehogy valaki vagy valakik megsertodjenek.
Szerintem Azari-apuci egy picit elvette a sulykot, elismerem nem lehetett konnyu nezni a fiat ilyen helyzetbe de hat ez jegkorong emberek es o is tisztaba van ezzel remelem.
Ami pedig az alattomos jatekosokat illeti, szereny (lelatoi)tapasztalatom szerint is Kiss Akos viszi a palmat, nem tudom hogy kinek tetszik a stilusa de vagyunk egy paran akiknek nem igazan.
Annak kellene orulni hogy van 2-3 igeretes csapat es kezd szinvonalas bajnoksag lenni ugy a Mol liga mint az OB1, nem pedig ilyen dolgokon egymas veret szivni.
@csatoimi: Ki volt az az akkori legjobb?
@Raon:
Köszönjük a tudományos igényű értekezést a hoki fővárosából!
Jó érzés, amikor valaki megmondja a frankót a többi hülyének, akik csak ugatják a hokit.
Ja, és még ha hozzátehetek valamit, akkor csak annyit, hogy részemről nem is a Stars-triumvirátusra haragszom, hanem a bírókra. Ha ők következetesek, akkor a renitensek gyakran padoznak, az edző elbeszélget velük, beküldi az öltözőbe őket. Nekem egy bíró olyat ne mondjon, hogy nem látta a tőle 2 méterre zajló eseményt, ami nem is a háta mögött volt. Akkor alkalmatlan. De ha valahogy tényleg nem látta, akkor is észrevette, hogy komoly sérülés történt, azért megkérdezhette volna a segítőit, azt már végképp nem hiszem, hogy egy zebra se látott semmit. Olyat is láttam már, hogy a játékosoktól kérdezte, hogy mi történt. Elmondta volna neki egy Stars játékos is, hogy a 49-es véletlenül meglökte hátulról és rosszul esett a gyerek. Meglökte? Meg. Hátulról? Hátulról. Sérülés lett? Az. Szándékosan? Tételezzük fel, hogy nem (vagy igen, elfogultság szerint). Na akkor mit mond erre a szabálykönyv? És bár ezt a sérülést a bíró nem tudta volna megakadályozni, a kedélyek másképp alakultak volna, ha a vétkes bűnhődött volna a szabályok szerint. Nincsenek illúzióim, a bírói karból reálisan csak egyetlen embernek van esélye arra, hogy nagyjából a szabályok szerint levezessen egy jégkorong mérkőzést. A többi vagy vak, vagy tehetségtelen, hozzá nem értő, és akkor még ez a jobbik eset. Lehet megsértődni, és javasolni, hogy csináljam én, de nekem van annyi önkritikám, hogy tudom, hogy alkalmatlan lennék rá, más is beláthatná.
"Ezzel szemben Magosi nem fizikailag akarja megsemmisíteni az ellenfelét, nem hátulról támad. Szemből megy annak, akinél a korong van. Rá azt mondhatjuk, hibázik, mert csak tanulja ezt a játékstílust, ezért nem volt tökéletes és kifogástalan a mozdulata."
Tehát vegyem tudomásul,ha kilépőben vagyok a pressó ajtón és hátulról valaki leüt az elítélendő.
Viszont ,ha szemből kapok egyett és lemegyek hangyát számolni azt boccsássam már meg!
Mind a kettő aljas és sunyi!
Egyébként nagyon jó cikk! Köszi!
@hokipapa: a Volán fóbiádról nem én tehetek maestro, és a gyógyításodról sem tudok gondoskodni.
De várom az érveket, hogy mi volt számodra sértő a véleményemben, és ha igazad van, el fogom ismerni, hogy hibáztam.
Mindighc-nek teljesen igaza van, itt kellene lezárni
a témát.
@brunya: ezer százalékig igazad van, ezzel tényleg megelőzhető lett volna a legtöbb probléma.
Itt a szurkerek hibáztak szerintem elsősorban, nem a kemény játékosok... Miattunk van ez a balhé. Mert sérülés az van mindenhol, ez benne van a pakliban.
Nálam jobban kevesen utálják a Kangyalt és a Starst, de szvsz. most nekik van igazuk. Újvárosban szezon elején azt hitték ők a legkeményebbek, ők az urak. Most meg bilibe lóg a kezük.
Kedves Azari úr! Mutasson példát! Tiltsa el Kiss Ákost fél évre, mert az ob1 leggusztustalanabb játékosa. Utána mehet az ügyészségre, és mondhatja, hogy a saját háza táján már rendet tett...
@bakker81: Két dolog kerülte el a figyelmedet:
1. Jégkorongmérkőzésről van szó, ahol a fizikai kontaktusnak van megengedett módja (egyébként a pressóban is van rangsora a pofonoknak, és a hátulról érkező ott is a legalja).
2. Magosi meg is kapta a mindenki által jogosnak elismert büntetést. Ez nem minden alkalommal történt így.
Nem okoskodasnak szanom de ha mar bunbakkot keresnek egyesek, nyugodtan a sorozatos rossz dontesek karara lehet irni mindezt szerintem.
Most sem igazan ertem es akkor sem ertettem a Mol liga dontoinek a lebonyolitasat de ez is kozrejatszik ezekben a feszultebb pillanatokban.
Nagyon rossz dontes volt es egyertelmuen a dunaujvarosiak jartak vele a legrosszabbul ezt mar senki nem tudja visszaforditani de legalabb tanuljon belole mindenki es vegezze mindenki a dolgat legjobb tudasa szerint, hogy a vilag legszebb sportja helyett ne az egymasra mutogatas maradjon meg az emberekben.
@freddi: Ha jól tudom, Kiss Ákos számtalanszor kapott a klubtól figyelmeztetést, mérkőzést is hagyott ki a klub döntése alapján.
Elmondhathjuk ugyanezt a Starsről és Gröschl-ről? Igen, a Stars-ban az ominózus esemény után Gröschl lett a csapatkapitány.
Melyik klub döntése a szimpatikusabb?
@csatoimi: Elso meccs nemigen lehetett az, mert Harabin az első kettőn játszott. De nem is ez a lényeg. Nem szeretem én az ilyen elméleteket. Ügyes ez a Gröschl, mert ezek szerint az akkori szlovén játékvezetők is megkajálták, hogy ő tulajdonképpen nem is henteskedik, hiszen a döntők alatt csak kétperces kiállításai voltak.
@Raon: testvérem, most aztán jól megkaptad? kicsit nagy súlyt tettek a válladra:)
@csatoimi: és nem csak az a két esete volt, amit felidéztél....na ez ami elgondolkodtató
@Raon:
Nem szermélyes: az eddigi (szurkolói) hozzászólások kb. annyira látták fehéren-feketén a dolgot, mint a klubbok hivatalos nyilatkozói, de a hozzászólók többsége nem is látta a mérkőzést (én sem és szerintem Te sem).

Nincs Volán fóbiám, sőt minden sikerüknek örülők. A hozzászólásoddal pedig annyi bajom volt csak, hogy a Volán nyilvánvaló fölénye a MOL csapatokkal szemben minden Volán szurkolót felruház szakértelelmmel és elfogulatlansággal. Másrészt egy Volán vs Stars/Dab bunyónak valószínűleg nemcsak Staros/Dabos sérültjei lennének, ami után azt írnátok, hogy frusztrált emberek vertek értékes játékosokat ...
@kerusz: "Nem szeretem én az ilyen elméleteket."

Ha szereted ha nem, ezek leteznek. Harabin szlovak extraligas jatekos volt es most is az, szerinte Szlovakiaban Groschl sem jatszhatott volna tovabb. Ez meg erosen kisertetiesen hasonlo eset, de lehet, hogy szegeny Groschl tenyleg artatlan es ezek a jatekosok mind rosszul esnek, vagy csak nincs szerencsejuk.
@Raon: Zsoci tényleg bölcsebb lett volna, ha csendben marad, ebben tökéletesen igazad van
korábban valamelyik posztban ezzel kapcsolatban írta valaki, hogy pl Godó ma teljesen másképpen nyilatkozna az ominózus Caja ámokfutással kapcsolatban, mint akkor és ott
szóval nyilatkozni is meg kell tanulni...
@mindighc: Azari-apuci pedig azt teszi, amit ilyen helyzetben tennie kell (nem azért teszi, mert 2 nappal a történtek után a fia verekedésbe keveredett egy mérkőzésen)
@csatoimi: Azt látom, hogy léteznek... :(
@hokipapa: Nem igazán értem, hogy mi az igazi kifogásod a Raon hsz-el kapcsolatban. Lehetnél konkrétabb. Az, hogy a hoki központ ott van , nem is messze egymástól, az tény. Nem hülyézett, és nem vonta kétségbe senki hozzáértését. Tett olyan megállapitásokat amiben sok igazság van és ha nem "szemüveg"-ben olvasod, még meg is érthetnéd.
Amit a Stars csapatának többsége elért a hokiban, azt tisztelni is lehet de azért el kéne fogadniuk,hogy a pályán eltöltött idő nem előjogokkal, hanem korral jár. Ez az egyik, amit nem igazán tudnak elfogadni.
Kicsit túl van lihegve ez az egész és ha ez igy megy tovább, hoki helyett jégbalettet fogunk látni.
@kerusz: Szerinted mindez a veletlen muve?
@csatoimi: Hát nézd. Nekem azért akkor is furcsa, hogy van valakinek egy lassan kilométeres bűnlajstroma ilyen összesküvéselméletekkel terhelt cselekményekért és soha, senki nem adott neki a listán levő dolgokért 5+20-at vagy 25-öt. Legalább egy azért becsúszhatott volna... Továbbá nekem nem életszerű, hogy egy csapat a legponterősebb játékosát használja henteskedni (mert ugye, itt most már arról is szó van, hogy Gröschl edzői instrukcióra cselekszik így).

Nem is beszélve arról, hogy már csak azért is jó lenne kinek-kinek elővenni a józan eszét, mert Williamson és JP is a válogatott stábjához tartozik, és a keretben vannak Vasas és Dab-játékosok is.
@Uteapu:
Nohát ezt mondom én évek óta, hogy aki öreg az nem kap jogot arra,hogy szétüsse a fiatalt!
LÁttuk ezt a Volántól az első Ebel szezon utáni "hazatéréskor" is, Svasznek akkor sunyi módon Ferjo-t csapkodta fehérváron, akkor is ott volt a bíró 3 méterre és semmit nem ítélt... nekem meg elment a hangom a kiabálástól :)
Attól félek Godóék is átvették ezt a stílust, amit nyugodtan nevezhetünk nagyképű tahónak.
Lehet rosszul nyilatkozni, mint Zsoca, lehet félrebeszélni mint Kangyal, de a kemény játék nem egyenlő az alattomos durvasággal.
Kiss Ákos valóban volt már letiltva a saját edzője által, szóval nem tudom miről beszél az aki szerint újvárosban kéne rendet rakni...
Gröschl nem allatomos és durva, keményen le ütközik , jó hátul ment neki Galanisznak, de rá akarta lökni a csapattársára , de ő onnan el ment , és Galanisz rosszul eset és vállát alá gyűrte a testével és úgy eset rá , meg említem Grösch nem bottal lökte le ha nem rendesen vállal...

Ami a Magosit illeti ő durvább volt, telibe szemből úgy ment neki a Kuueskeri-nek mint a Tank, még jó hogy a finn egybe maradt ... Akkorát eset akkor szerintem a finn azt se tudta hogy hol van hirtelen ..
@kiralyfi: ez van testvér, az élet kegyetlen. :)

@Theutus: ez igaz, ehhez is kell tapasztalat. Én őszintén remélem, hogy majd levonja a megfelelő tanulságokat. Nekem mondjuk valószínűleg soha nem lesz a kedvenc játékosom (ritkán kezdek neheztelni, de cserébe nehezen felejtek, ő meg tett ezért pár dolgot sajnos), de azt még én is látom, hogy az idei évben a hozzáállásában sokat sikerült előrelépnie. Kívánom neki, hogy ezen az úton menjen tovább, és ez a nyilatkozat is csak egy félrelépésnek számítson. Kellenek a jó játékosok a magyar jégkorongnak, kár lenne minden eltékozolt tehetségért - így érte is.

@Uteapu: köszi :)

@hokipapa: igazad van, nem láttam a meccseket, de én nem is azokról írtam. A vitatott esetekről volt sok videó, az előzmények meg sokat nem segítenek a megítélésen.
Örülök, ha nincs Volán fóbiád, és így utólagosan is elnézést ezért a szövegért, de ez meg nálam vörös posztó - ha valaki csak azért söpri félre az érveimet, mert Volán szurkolóként írtam, akkor az elég bosszantó. Azért viszont külön respect, ha örülsz a Volán sikereinek is.
Akkor szerintem nincs itt nagy félreértés, csak a netes közegben szokás szerint máshogy mennek az efféle beszélgetések, mint élőben.

> A hozzászólásoddal pedig annyi bajom volt csak, hogy a Volán nyilvánvaló fölénye a MOL csapatokkal szemben minden Volán szurkolót felruház szakértelelmmel és elfogulatlansággal.

Az a helyzet, hogy ez olyan sztereotípia, ami ellen egy Volán szurkoló a legjobb jószándékkal sem tud semmit tenni. Én már csak tudom, éveken át próbáltam. Ez a hendikepp már azelőtt megvan, hogy az illető megszólalna - csak mert Volán szurkoló. Innentől aztán mindegy is, mit ír az ember... Viccet félretéve, a lehető legkomolyabban mondom: kb. fél éven át próbáltam azt, hogy minden hozzászólásomat egy kisregénnyel kezdtem, miszerint mennyire tisztelem a többi csapatot, és mennyire nem szeretem, ha valaki nagyképűsködik a Volán sikerei miatt... Tudod mi történt? A lelkesebb tagok rendre átugrották ezt a részt, és elkezdtem ugrani arra, hogy Volán szurkoló vagyok...
Szóval én egy ideje leszoktam erről, és marad az utólagos magyarázkodás.
Annyit tudok tenni, hogy kijelentem, azután vagy elhiszik, vagy nem: én NEM nézek le egy Mol liga szurkolót és egy Mol liga csapatot sem.

> Másrészt egy Volán vs Stars/Dab bunyónak valószínűleg nemcsak Staros/Dabos sérültjei lennének, ami után azt írnátok, hogy frusztrált emberek vertek értékes játékosokat ...

A helyzet az, hogy teljesen egyetértünk, csak akkor talán nem voltam egyértelmű. Ha a válogatott akármelyik ikonja megsérülne egy ilyen szituációban, abból nem bunyó lenne, hanem vendetta a jégen. Ezért írtam, hogy remélhetőleg erre nem fog sor kerülni, mert egy ilyenből a Stars szerintem nem nagyon tudna jól kijönni... a jégen se biztos, de a jégen kívül meg egyértelműen nem...

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Egyetértek veled, már a szerdai meccsen is felmerült, hogy ha esetleg SAPA - Volán senior meccs lenne, akkor ez a stílus, amit a Stars képvisel az utóbbi 2 hónapban (mert előtte közel nem így játszottak) hova vezetne.
@brunya: Ezzel is egyetértek. A másik posztban is írtuk ketten is, hogy a meg nem torolt (jv által) szabálytalanságok vezettek a balhé kirobbanásához.
Én a magam részéről azt tartanám korrektnek, ha a jv mindig minden egyes alkalommal kegyetlenül és következetesen eljárna a kirívó szabálytalanságok elkövetőjével szemben. A Holéczy-Kiss Á. esetre emlékszem, 5+20 volt a büntetés, Jánosinál nem érzékeltem még video alapján sem a szándékosságot, de a sérülés miatt ott is 5+20 volt (jogosan), ezúttal a mozdulat határeset (élőben én is benéztem), de nyilvánvaló szabálytalanság, meg kellett volna torolni és akkor nincs balhé. Viszont Gröschl esetében nem volt következmény és mindenki Kiss Ákost kárhoztatja, pedig szerdán szintén volt egy sérült, Berta Korolt bontotta meg egy sima 2 percért (itt felmerül a kérdés, hogy ha Jánosi esetében lehetett várni x percet a diagnózisra, akkor most miért nem, ugyanaz a jv volt). Szóval nagyon nem egyértelmű a helyzet.
Valamilyen szinten lehet azonosulni Azari nyilatkozatával, miszerint a stílus tendenciózus, és nem régóta alkalmazott. Kangyal magyarázkodása komolytalan, azonban nagyon beleillik a Stars keretei közé.
@kerusz: szerintem arról azért nincs szó, amit írsz, de a sokadik ilyen eset után az is minimum gyanús, hogy Gröschl egyáltalán VIGYÁZ-E arra, hogy az amúgy szimplán csak kemény, ütközős játéka ne menjen túl egy határon.

Ha fociztál, biztos tudod, milyen az a labda-baba stílus... én nem vagyok valami nagy játékos, és csak kispályán nyomtam, de még én is megtanultam (rámragadt), hogy kell valakit úgy szerelni, hogy egyrészt az szabályosnak tűnjön, másrészt az illetőnek pár hónapig csak néznie kelljen a meccseket. És az itt a fő kérdés, hogy valaki él ezzel az eszközzel (tudással) vagy nem.
@kerusz: bocs, egy dolog kimaradt.
A "szándékos" jelző ilyen esetben lehet indokolatlanul erős, de pl. a "fegyelmezetlen" és a "túlzottan vehemens" a végeredmény szempontjából ugyanazt jelentheti.
@csillagoség: Hátulról rá akarta lökni a csapattársára? És ebből te azt a következtetést vonod le, hogy nem alattomos? Gondold át mégegyszer.
Magosi durva és szabálytalan volt, de legalább nem alattomos, és kitudja hányadszor újra leírom: megkapta a büntetését (Gröschl nem), nem lett belőle sérülés (Gröschlnél igen). Megspórolok egy viszontválaszt: gondolom azért nem sérült meg a finn, mert jobb a fizikuma, tehát Magosi tudta, hogy meddig lehet elmenni sérülés nélkül.
@brunya: Nem kell át gondolni még egyszer ... Meg történt és kész. Ezen nem kell vitatkozni szerintem... Készüljön a két csapat rendesen a mai meccsre ha tud nyerjen mind 2 csapat idegenbe majd ... úgyis találkoznak jövőhetén lesz még itt pár meccs Dab-Stars
@Raon: Ugye nem gondolod, hogy egy Foci, aki egy csomó hazai meccsünkön ott volt, vagy Kangyal, majd bunyózni fog ellenünk?
Csodálkoznék erősen
@kerusz: Az, hogy mit itelnek Magyarorszagon a jatekvezetok, az mar egy mas oldalra tartozik, peldaul a viccek koze. Amit viszont tenykent lehet kezelni, a Starsnak hatalmas elonye szarmazhat a Galanisz serulesebol es itt szinte mindegy, hogy szandekos volt-e vagy sem. Az, hogy mindezeket az elonyoket/aljassagokat ugyanaz a jatekos koveti el a sajat maga csapatanak a javara, lehet pusztan a veletlen muve is ami a jatekos fizikai erofolenyebol fakad, de ez a jatekos meg arra sem meltatta az ellenfelet, hogy telefonon elnezest kerjen tole, ami ugye ebben az esetben a minimalis cselekedet kellett volna, hogy legyen.
Újra és újra megnéztem az ominózus jelenetet Galanisz sérülésének körülményeiről,s két dolog teljesen kristálytiszta:
- (az akaratlagos sérülés okozás szándékát nem vizsgálva és figyelmen kívül hagyvahagyva)Gröschl-nem véletlenül- úgy nyomta le hátulról a felkészületlen játékost,mint paraszt a poloskát,ez a tény vitathatatlan és félremagyarázhatatlan
-az pedig nevetséges védekezés a játékvezető részéről,hogy nem észlelte a konkrét történést,mert látszik a felvételen,hogy szinte szemben volt az esettel és nem a korong útját követte,így azonnal ki kellett volna állítania a vétkest.
Nem óhajtok belekeveredni a DAB-Stars vitába,de egyetértek azokkal a véleményekkel,hogy a játékvezetői respekt nem jó írányba terelte sem a Vasas játékosainak önbizalmát,sem a lejátszott mérkőzések történéseit és felfokozott légkörét.
Sajnálom a DAB-ot,de remélem ma legyőzzük őket.(Direkt nem azt írtam,hogy megverjük..!)
HAJRÁ MACIK,HAJRÁ MISKOLC!!!
@Raon: a Stars 18,33,és 49 sz. játékosaival kapcsolatban asszem mi is ugyanígy érzünk
még akkoriban kezdtünk el neheztelni irányukban, amikor nálatok játszottak és azóta sem sikerült ezt az érzésünket feledtetniük
mentségünkre legyen mondva nem igazán törekszenek rá:)
Nika sérüléséről meg annyit, hogy nem csak a DAB-nak, de meggyőződésem, hogy a válogatottnak is szüksége lett volna rá a szezon hátralevő részében (ami a válogatottat illeti ezt már sajnos nem tudja bebizonyítani)
még egy gondolat: Azari fellépése szerintem pont idejében történt és bízom benne, hogy a szövetség határozott állásfoglalást fog adni a sportszerűtlenségek megtorlásával kapcsolatban a klubok és a játékvezetők felé egyaránt
az már egy másik kérdés, hogy Gebein kívül melyik magyar játékvezető tudja azt megvalósítani (itt utalnék Nyuszi monológjaira korábbi posztokból a hazai játékvezetéssel kapcsolatban)
@mannisenmaki:
Ezeknek a srácoknak nagyrésze játszott már egy csapatban, de legalább a válogatottban :)
Nézted te az olimpiát, minden szívbaj nélkül bontották egymást azok akik amúgy egy csapatban játszanak :) és amíg ez nem balesetveszélyes nincs is vele gond, ez a hoki része, még amatőrként is szoktunk ütközni, és nem szoktam megsértődni, ha az 1 fejjel magasabb 20 kg-val nehezebb csapattársam fellök edzésen, mert benne van. Csak az nincs benne,hogy széttörnek...
A játékvezetők ténykedése is nagy mértékben hozzájárult a tömegbunyóhoz.Botrányosan vezették a meccset és amikor meg tenni kellett volna valamit semmit sem tettek.Javallom,hogy bontsuk le a siratófalat-az elmúlt napok alatt felépítettet-és koncentráljunk a rájátszásra.Galaniszt nagyon sajnálom.
Nekem is van olyan érzésem,hogy NÉHÁNY Fehérvár drukker mi vagyunk a kanadaiak stílusban nyilatkozik a halandók bajnokságáról.
@Raon: Abszolút ezt a frusztráltságot érzem én is, aztán persze hiába magyarázzuk stars-os barátainknak, hogy nekünk nem velük van bajunk úgy en bloc, hanem konkrétan két-három emberrel, de mindegy, mert az is természetes, hogy ők meg összezárnak.

Zsoci nyilatkozata meg olyan, amilyen, mondjuk hogy fésületlen, de miután ketten ütik hátulról, míg ő, aki sosem verekedett még, próbál egy harmadikkal szembemenni, hát nem tudom, ki vár ezek után akadémiai székfoglalót... Tudni kell nemet mondani ilyenkor.

Kerusznak meg nem tudom, hány videót kell belinkelni különböző tétmeccsekről, hogy merjen hinni a szemének! :))) Azzal védekezni, hogy a legponterősebb, több okból sántít, hiszen nem volt ez mindig így (alapszakasz: 16 meccs, 7 pont, 8. hely a házi tabellán), másrészt senki nem küldi, egyszerűen ilyen, és abban igaza van a Zsazsának, hogy megteheti, mert a bírók engedik. Én sem értem, hogy mit akar Kovács Zoli (bocs, a per Zoli-ért) tisztázni, minden le van írva a szabálykönyvben. Az meg remélem, nem pénzkérdés, hogy Halacska (az első számú OB1-es bírónk, Retyét ebel-esnek vettem) azt mondja egy tömegbunyó után, hogy nincs nálam papír meg ceruza, mondjatok két-két számot, hát az ilyet nálunk áltiban mindközönségesen hazazavarták, most sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

Az meg kimondottan szánalmas, hogy akkor bújik belőlük elő a rettenthetetlen ketrecharcos, amikor már nincs Fisera. Előtte meg fogócska-bújócskáztak "ellene", mindenesetre szemből egyik sem mert odaállni. (Nem úgy, mint mondjuk Hüfi, aki kihozta egálra.) És itt tényleg nem a durvasággal van baj, Beau a Fradiból megnyerte az alapszakasz büntetésperc-versenyét, mégse fújnak rá úgy, mint erre a pár játékosra, akik addig-addig voltak fiatal tehetségek, mígnem 40 évesek lettek! :)
@Raon: Hogy nem feltétlenül vigyáz arra, hogy túl ne menjen egy határon, vagy hogy úgy intézi, hogy hetekig ne tudjon játszani az ellenfél, az azért elvi különbség.

A határ betartatása a játékvezetők dolga. Ha direkt úgy intézi valaki, hogy a másik hetekig harcképtelen legyen, az pedig kőkemény fegyelmi kérdés, de megkockáztatom, büntetőjogi is.

De még egyszer: Itt az is felmerült, hogy Williamson instrukciói alapján történik a hentesmunka. Én azt azért elég életszerűtlennek tartom, hogy a Stars edzője a legponterősebb játékosát küldje mészárolni, mert előre sosem lehet tudni, milyen büntetést kap egy akcióért, és ez elég sokba kerülhet a csapatnak.
@check: Na most a végére még egy kis rezünét: az hogy ilyen "verekedőshowból" minél kevesebb legyen egyértelműen a legtöbbet a játékvezetők tehetnek - tehát az ő színvonalukat kell emelni.
Az NHL-ban is vannak verekedések, de én ilyen tömegesre és hosszúra nem emlékszem (legalábbis ami az általam látott meccseket illeti)- egy kis "felüdülés" lehet - tessék parancsolni - aki emiatt (is) nézi a hokit, az az ő problémája, engem inkább a játék firkássága és eleganciája érdekel (na meg az általunk lőtt gólok).
Szóval énnekem igazán nem hiányzik az efféle hosszan tartó tömegbunyó, mert a végén már unalmas volt...
rezünét - rezümét
NIKÁ most van a műtőben.Május elején kezdheti meg a szárazedzzést.A stars csapatából még nem nem hivta senki.
@pirgosz: Ez nagyon nagy baj.Minden mondatodra értem.
Pont egy olyan nyilatkozik a starstol aki mikor a volánba volt ugyanugy követett el indulatbol veszélyes szabálytalanságokat amikor még volán-dunaferr volt de ezek akik még abbol korszakbol hokiznak továbbra is ugyanazt játszák sérülés veszélyes és verekedést provokálják ki mellesleg a padrol bejövő újvárosi padrol annyit h több starsos volt a jégen a verekedésnél.

Kangyalnak a médiában elhangzó mondatai nem azonosak amit öltöző folyosokon mond.
Itt nem stars dabról van szo hanem a stars csapat szinten rossz felé megy miskolccal kezdödött mikor a hosszabbitásban gergely duda szo után palánkra lökte.
Ugy h fel lehet hozni kiss á térdes dolgait de azt hiszem ez 2-3 eset nincs egyensulyban amit a stars a miskolciak ellen elkezdett.

Bíráskodásra meg egy megoldás van Gebei péter mert ez a meccs olyan h az ő magas szintű tudása kell ehhez.

Haszonitsék ehhez csak asszisztálnak
Egy dunaújvárosi se háborodott fel Fisera fél szezonon át tartó ámokfutása közben! Pedig a 10 perc/meccs kiállítási átlaga figyelemre méltó volt a MOL Ligában. Az nem nekik fájt! :)
@Iceblack: Fisera a kiállításperceinek túlnyomó többségét nem játék közben elkövetett szabálytalanságokért kapta, ugyebár...
@Iceblack: csak a kedvedért újra: nem azzal van a gond, ha vkit megbüntetnek (bár Fisera /vagy még elötte Vhydil/ olyanért is kapott egy idő után, ami nem az) ha elköveti a cselekményt, hanem ha nem.
@kerusz: Emlékszel a MOL-liga elődöntőjének első néhány percére? Első perc, első csere: Gröschl minden előzmény nélkül a kapu mögött a palánkra keni Orbánt büntetlenül, amikor a korong már nincs is a közelben. Harmadik perc, második csere: Gröschl a kapu melletti palánkon könyökkel felkeni Orbánt a plexire, korong sehol, sípszó néma, majd bunyó, mindkettő végleges. A szándék tisztán látszott: eggyel kevesebb hátvéd legyen az ellenfélnél.

Ha ezt Gröschl egyedül találta ki, akkor ő a valódi stratéga a Starsnál, mert a Galanisz-féle meccsből látszik, hogy ez már tendencia, a taktika része, a legelején kivenni valakit.

És hogy miért a legponterősebb? Nagyjából 3 ember van a Starsba, akik az ilyen aljamunkát elvégezhetik, abból az egyiknek valószínűleg nem fűlik a foga hozzá (és hátvédre nagyobb szükség is van), a másik meg nyúl.

Kész is az összeesküvéselmélet (ha csak ennyit tudnánk, az is lenne, de ennek azért már évtizedes előzménye is van).
@Raon: szerintem egyertelmu,hogy sem Groschl se Fodor nem vigyazz az ellenfelre.Nem hinnem ,hogy erdekli oket ,hogy leserul-e vagy nem az ellenfel ok egyszeruen bontanak ahol tudnak.Azert azt is hozza kell tenni ,hogy oket is leakarja bontani majd mindenki eddig sem szerettek oket ezutan sem fogjak DE ok vigyaznak magukra.Ugyanez a helyzet a mas jatekosokkal is ,hogy mindenki vigyazzon magara mert ez egy ilyen sport egy megkeset utkozes kivehet a jatekbol egy felevre.Megtortenhet nem egy kulonleges valami ezert kellene szerintem jobban figyeljenek a jatekosok.Tudom ,hogy nem igazan jo pelda de az utobbi idoben eleg sokat kezdtem nezni eloben az NHL-t es ott kis millio ilyen eset van.A Galanisz esetnel szerintem nem akarta szandekosan leseriteni az teny, hogy hatulrol meglokte de nem volt nagy az a lokes rosszul esett, ettol eltekintve meg kellet volna kapja a buntetest.Viszont Galanisz is lehetett volna kicsit figyelmesebb mert latta ,hogy jon Groschl oke ,hogy leadta a korongot de az ellenfel kapuja kozeleben azert lehet szamitani ilyesmire hogy megloknek, arrab tesznek.
@csillagoség: még hányszor kell leírni, hogy az egyik hátulról és nem vállal lökött, míg a másik teljesen szemből, igaz könyök talán magasan volt. de az,aki szemből, talán szabálytalanul ütközött az kapott büntit, míg a másik , aki hátulról, szabálytalanul, az sokadszorra nem... lehet , te másik meccset nézel a videón?
Sajnos az a baj, hogy az év elejétől kezdve (de ide vehetjük a tavalyi szezont is) roppant elnéző ítéletek születtek roppant aljas cselekedetekkel szemben. Nem egy, nem két esetben volt utólagos fegyelmi eljárás, és általában ejnye-bejnyékig sikerült eljutni. A játékvezetői gyakorlat is csak egyetlen dologban következetes: a tízperces fegyelmikben dumáért. Ebből az egyszeri nézőnek az jön le, hogy a játékvezető önérzete a legfontosabb.

Az a Gebei Péter pedig, akit most megváltóként vár mindenki, nem véletlenül nem hajlandó vezetni minden csarnokban. Talán lassan ideje lenne akkor a vele kapcsolatos dolgokat is helyre tennie annak, akit ez illet.
@pirgosz: Nika nem olvassa a blogot? Pedig itt mondja a Kangyal, hogy ők bizony nagyon sajnálják. A csapatkapitányuk meg valószínűleg nem ért még rá, mert autogrammot osztogat a kis hokipalántáknak és bemutatóedzést tart nekik. Egy példakép ilyen elfoglalt.
@kerusz: még igazat is tudnék adni Neked, de ha jól megnézem , a starsban pont az a három ember alkalmas az alattomos bontásra, akire itt fújnak sokan, és nem kizárólag dab szurkolók. 18,33,49 . ha ezeket kiveszed a csapatból, igazán a többiekre nem nagyon van panasz, tehát persze, hogy ők végzik el a hentesmunkát...
@qx92: nem az ellenfél kapujánál volt, hanem a sajátjánál.
@Iceblack: Mi a gondod Fiserával? Volt egy SC meccs, amikor kirakták könyökhasználatért (nézd meg miért kapott 5+20-at!!!!), egy box volt Hüfivel (5+20), aki férfiként eléállt, volt ugye a Szabina futása c. közjáték (5+25) és volt ugye a 0-7-es meccsen, amikor Szabna bevette gyorsítót és bekóstolta (5+20). Ja és volt a Halacska-affér miatti 5+20, dumáért. Ha ezeket a perceket (125) leveszed a 166 perc szummából, akkor a maradék 41 percével komoly harcban van a Moldovánnal a 37. helyért. Szóval ne csúsztass, ha nem muszáj...
@kiralyfi: én tudom melyik mecset néztem és jó meccset néztem nem rosszat ...

Nem kell nekem meg magyarázni , láttam a videón az esetet .
@check: tudtam, hogy te kis matekzseni vagy:)
@kiralyfi: A legutóbbi meccsen a 49-es volt. Egyébként a 33-as szokott lenni, csak ő épp nem játszott, és érdemekben utána ő következett. Valami Gröschl.
@csillagoség: akkor jegyeztesd be magad Papp professzornál, mert szerintem agysebészi beavatkozásra van szükség. nem hiszem, hogy a stars szurkolói csőlátásúak, vagy mégis. nem kell védeni a mundér becsületét , ha jogosnak tűnik a támadás. ha a 49-es ütközését, te vállal történtnek nyilvánítod, akkor nincs miről beszélni...magosi és kluuskeri ütközése pedig tényleg hasonlított Lazlee kollega által írt Ovechkin vs Jagr ütközésre az olimpiról.
@brunya: meg van kb.5-6 kapitány minden meccsen, csak azért nem tudom, mert még mindig nincs egy játékoson sem C betű...
Mindig is unszimpatikus volt nekem ez a stars és ezt folyamatosan tudták is tetőzni még valamivel, amitől még egy kicsit unszimpatikusabbak lettek, de ez már tényleg sok. Nagyon remélem, hogy a Volán ellen az Újváros játsza majd a döntőt és igazi, régi időket idéző hangulat lesz, nem pedig a Vasas az undorító stílusával.
@kiralyfi: nekem nem kell menni orvoshoz semmi bajom , jó a látásom , én nem is voltam kint a meccsen nem láttam mi volt ... felvételen látni amit látni ....
@csillagoség:Barátom, nézd már meg a videót,anatómiából 1-es, még a könyök is sanszos Gröschl lökésénél, vállal? Maradjál már...
@kiralyfi: Azok nem kapitányok, hanem szakkommentátorok. Minden esetnél hozzászólnak, szerintem külön fizetik őket :))))
@csillagoség: itt és most befejezem a veled való hiábavaló vitát. reménytelen vagy ,csak azt vedd figyelembe a többség nem így gondolja, biztos ők látják rosszul...
@kiralyfi: Nem vagyok én zseni, ez egyszerű alapművelet, csak van akinek nehezen megy és gondoltam segítek :)))))
@check: lehet spiller már unja a banánt és meccs alatt megy a casting:)
@kiralyfi: @Pentele: @redwhite2006: én nem vitatkozni akarok, le írtam mit gondolok, de nektek legyen igazatok akkor hogy Grösch szabálytalanul ment oda ... Nem rossz indulatot gerjesztettem ide

bocs a tévedésért ... És Galanisznak jobbulást kívánok
@qx92: Remélem ezzel a szösszenettel befejezted a Galanisz-Gröschl találkozás elemzését.Ellenfél kapujánál...Legalább a videót nézd jobban.
@kiralyfi: Ja, vagy az RTLKlub keres utánpótlást Léderer helyére :))))))
@kiralyfi: Testvéri szeretetről igazad van:)))
@foma: meghagytuk Neked , hogy észrevedd a hibát, és lám ügyi is voltál:)
@kiralyfi: Köszönöm a lehetőséget.Szerintem a Mol elődöntőről én is hasonló értékelést tudtam volna írni éjfél tájban.:))
Kangyal megmondta a frankót, ez egészért a blogon beírkáló drukkerek a híbásak, az egész úgy kezdődött, hogy hétfőn este hazamentek, odaültek a nethez és mit látnak az utálatos blogolók nem szeretik őket, na ezen elkeseredtek, és a szerdai már csak ennek következménye. Nem? :D
a korábbi esetleges sérülések más csapatok ellen Macik, UTE, szintén a véletlen műve.
@1885*: a véletlen műve.
Akarod mondani a blogosok miatt volt.
@Lazlee: Nem én akarom mondani, Kangyal mondta.
Miért nem??
stars-nàl oly´ mindegy,ki a csk, úgysem az megy reklamàlni a bíróhoz...
Nekem kicsit erős,hogy szegèny Fodornak azért kellett odamenni,mert. Tudjuk,hogy minden balhéban benne van (persze csak gyengébbek ellen) és könyörgöm: jégen volt?! ...
Zsocit nem kell bàntani,nem kioktatni akart ő,csak így sikerült. Tovàbbà Holéczy nyilatkozata is korrekt, màrcsak azért is,mert sztem jogosan ment a kakaskodàs KETTEJÜK között,ha màr a bíró nem tette meg a szívességget Rogernek,h kiàllítsa Àkost.
stars-nàl oly´ mindegy,ki a csk, úgysem az megy reklamàlni a bíróhoz...
Nekem kicsit erős,hogy szegèny Fodornak azért kellett odamenni,mert. Tudjuk,hogy minden balhéban benne van (persze csak gyengébbek ellen) és könyörgöm: jégen volt?! ...
Zsocit nem kell bàntani,nem kioktatni akart ő,csak így sikerült. Tovàbbà Holéczy nyilatkozata is korrekt, màrcsak azért is,mert sztem jogosan ment a kakaskodàs KETTEJÜK között,ha màr a bíró nem tette meg a szívességget Rogernek,h kiàllítsa Àkost.
@Lazlee: Akkor jó :D azt hittem nem ment át a szarkasztikusság a neten ;)
@brunya:
Elszámoltam magamban 1713 -ig ,hogy ne méregből írjak!Volán drukker vagyok,így próbálom objektív nézni ,mind a meccseiteket,mind a hozzászólásokat.

Mint volt játékos ,mondatja velem azokat a dolgokat amit leírok.
Szerintem van rajtam kívül még itt egy pár.
Én őket kérdezném! Számítottak -e valaha arra,hogy szemből,lendületből érkező játékos,könyékkel beleszáll az arcába?
Másik kérdésem az lenne ,számítottak -e arra ,hogy amikor a palánk melett folyt a harc a korongért ,érkezhet még valaki hátulról?
Mind a két fajta ütközés iszonyú sérülésveszélyes!
Ebbe kár belemagyarázni bármit!Még tanulni kell ezt a fajta ütközést stb.
Kint voltam a meccsen!
Szemben az állórésszel a büféfelőli oldalon.
A Nika eseténél már csak annyit láttam ,hogy Niká lent van.
Mint utólag a videón kiderült,hátulról ellökték!
Járt volna a büntetés ,de ez nem a Stárs hibája,hogy a bíró nem fújt.
A videó alapján egyértelmű,hogy a levadászásos teória megdőlt!Bárki lehetett volna ott!
Csak halkan jegyzem meg,amit ti tényként kezeltek ,hogy válogatott!NEM! Válogatott aspiráns volt.
Magosi ütközését viszont tisztán láttam!
Na az cimbora levadászás volt! Tisztán ,könyökkel,lendületből,szembe!
Ha elhiszed ,ha nem ,szinte éreztem a könyököst az arcomon.Igaz az is ,hogy ő megkapta a méltó büntit.

@vaze: " de miután ketten ütik"
Tudod ,ha nem lenne ez a videó,akkor el is hinném amit mondasz!Sajnos én azt látom ,hogy a Dab-osok,vagy hárman mennek egyre,vagy kettő az egyre.

Amit pedig a Dab szurkerek művelnek ,hát az kritikán aluli!
A szürke mellényes gyerek,hogy minden kiállításnál,odamegy a büntető pad főlé ,mutogatni és kurvaanyázni...!!! HÁÁÁT???

De gondolom ez megent csak azért van,mert tivagytok az áldozati bárányok.

Ez az egész túl van lihegve!
@bakker81: "Ez az egész túl van lihegve!"
De nagyon..! :(
@bakker81: Hát erre csak ennyit tudok reagálni: bakker...
A Dab sajnos még mindig ott tart,hogy:"mert megnyertük az alapszakaszt"
ÉÉÉÉÉSSSS
A döntőbe kerülést viszont elbuktátok a harmadik helyért is rezgett a léc!
Viliamson kitalált egy szisztémát ,.Kitalált?
Ütköznek,mint az amcsik az olimpián.Ez nem fekszik a Dab-nak.
A holdba kilőtt JP-én a sor .Találja ki ennek az ellenszerét!
@bakker81: Ejj Dávid. Bár nem én vagyok a szürkemellényes, de nem kurvaanyázik megnyugtatlak. Cinkel, de azt se szeretik; azért remélhetőleg szabad.
látom megint kezdenek rossz irányt venni a dolgok, bár akit nem hoz lázba a lótetűk násza az vagy nem lótetű vagy nem bogarász:)))
másképpen: máshogy illatozik a szerelmeseknek a széna, mint a lónak
@bakker81: Szerintem kár volt a hozzászólásodért. Itt senki olyat nem találsz, aki Magosi esetét vitatja. Megkapta, ami járt érte.
Azt is pont én írtam, hogy a legjobban a bírókra haragszom, amiért ilyen történhet a pályán. Van, aki évtizede csinálhatja, van aki 2-3 éve. Ha kiváncsi vagy, olvasd el.
És bocsánat, de hadd kezeljük tényként egy válogatott sportolóról, hogy válogatott. Játszott a magyar válogatottban, nem vonult visza, nem mondta vissza a szereplést, nem tiltották el, nem halt meg, tehát válogatott. A te logikád szerint valószínűleg nincs is válogatott játékos, hisz épp nem játszik a válogatott. Ez is egy elmélet, még ha nem is túl sokan vallják. Tiszteletben kell tartani az ilyet is.
@bakker81: Kezdesz önellentmondásokba keveredni. Williamson szisztémája, hogy ütközik a Stars? Mutass már egy olyan ütközést, mint amit az amcsik csináltak az olimpián! De Magosiét nem ér, mert ő nem Stars-os. Gröschl-ét sem, mert az amerikaiak se hátulról csinálják (ha meg mégis, azért komoly büntetést kapnak).
@brunya:
Na akkor érthetőbben!! A te kedvedért!
Tavaly megvolt adva a lehetőség neki ,hogy bekerüljön?
MEG!
Elvitték a vébére!NEM!!
Így csak aspiráns a szememben.
Lehet még válogatott? Igen (Tokaji példája)
Nem gondolom ,hogy kár volt hozzászolnom!
Már meggyőződésem,hogy túl van lihegve ez az egész.
Legjobban Azari úron vagyok meglepődve,mert idáig egy korrekt úriembernek néztem.
Mind a magatartása,mind a nyilatkozatai alapján!
Meggyőződésem mostmár az is ,hogy rossz emberek sugallatára cselekszik.
Mind a kettő nyilatkozatot elolvastam ez alapján próbálom ,no és a látottak alapján megítélni a helyzetet.
Tisztelt Brunya ,ha te mellettem állnál egy volán meccsen nem hinnéd el ,hogy én a volánnak szurkolok!!Próbáljátok már objektíven,minden ,hülye elmélet nélkül nézni a jégkorongot,még ha nehéz is!
@brunya: Több ütközés nem is volt a meccseken???
Na akkor én itt be is fejeztem!
szia!
@brunya: Két ütközés volt ezekszerint az egész mérkőzésen????
Nincs miről beszélnünk!!!
Szia
@brunya: minden hozzaszolasert kar ami nem a Dunaujvarosi Aldozati Baranyok mellet szol (megtetszett sorry :D ). Hiaba na sokan vagytok legyoztok a rutinotokkal ez van.
@bakker81: Nem, több ütközés is volt. Itt kb. két ütközésen vannak felháborodva a népek. A többivel nagyjából semmi gond (emlegetnek még egy Berta-félét, aminek szintén sérülés lett a következménye). Az egyik ütközés neked és a Stars-osoknak nem tetszett (utána meg írtad, hogy ez a Stars zseniális taktikája, vagy akkor most a DAB-é?), a másik meg nekünk, újvárosiaknak. Tehát nem az a bajunk, hogy "júúúúj, a Stars ütközik, mint az amerikaik". Ilyet inkább pont Magosival kapcsolatban hallani, hogy "júúúj, de leütközte a finnt", bezzeg, amikor az amerikaiak csinálják, az de szép!
Ha egy csapat "ütközős" hokit játszik, azzal senkinek semmi gondja, legálibbis nekem, nekünk. Maradjanak egy határon belül, ha meg átlépik, a bíró torolja meg. Vonatkozik ez Kiss Ákosra, Gröschlre, Magosira.

Megértettem, hogy nálad csak az válogatott, aki a vb-n is játszik, bár remélem azt meg te érted meg, hogy egyrészt ez nem is a hivatalos definíció, másrészt az emberek többsége se így vélekedik.
@Lazlee: Nem értek egyet ,ha a volán szurkerek mutogatnak,meg cinkelik a büntető padon űlőt!

Mi az értelme? Semmi!!!
@brunya:
"hogy ez a Stars zseniális taktikája,"
Ezt te írtad!

"kitalált egy szisztémát"
Ezt írtam én!
Befejeztem!
@bakker81: barátom , neked is kár volt koptatni ennyit a billentyűt...:)
@bakker81: nem szeretném, ha így lenne, sőt...de mi van, ha Palkovics vagy Ladányi megsérül, és nem megy ki Szlovéniába? Akkor ők sem válogatottak? Ha tényleg játszottál valaha is, akkor még borzasztóbb a mondandód lényege.
@Theutus: Ez üt! :D:D:D
"máshogy illatozik a szerelmeseknek a széna, mint a lónak"
Nagyon jó! :D Még nem hallottam... :)

Más, a témához:
Ha a bírók ugyan úgy figyelnének és fújnának Gröschlre meg Fodorra, mint ahogy tették Fiserával, akkor most semmi szájtépés, meg "többszázkomment", meg MJSZ egyeztetés nem lenne. Ennyi.
vélemény saját játékosotoktól!Mit nem talál az ember a neten!
Bali Attila
" Megy a sírás a sportban, a hírlapban... Mint a kislányok bakker. Hamar felejtenek mifelénk!? Bár néhányan akkor még súrolták a 6-ot alulról. De én még élénken emlékszem amikor a Sió-Füzi páros péppé gyalulta a Szélig rácsos babapofiját a sarokban. Akkor még rácsban, tehát 19 évesen! De a fradi meccsek sem voltak különbek. Szajlai, Miletics, Hudák, Dobos ...tovább »stb., balhé és "terror" nélkül nem múlt el meccs! Vagy a fehérvári Fradi-Dunaferr szuprkupa:-ahol még a Vargyast is hárman aprították egyszerre, a jégen fekve... És ott tényleg voltak plenyós megmozdulások. És ezért max 2 perc járt! De senki nem sírt, és nem rohangált mindenfelé, hogy légyszi ne bántsatok minket, legyetek már korrektek! Bár akkor a világ is más volt!? Nem a tanár volt a hibás ha hülye a gyerek, és nem az edző és az ellenfél volt a fütyi, ha ÉN szar voltam! Ráadásul az akkori lehetőségeket sem lehet egy lapon említeni a mostaniakkal!!! Tehát arányaiban sokkal szarabb pénzért, rosszabb körülmények között, jobb hoki volt! Ez nem meglepő, hisz a mai egy cefetül félrenevelt generáció sajátossága! Kicsit nagyobb az arc a kelleténél, NEM ÁRTANA FELCSERÉLNI EGY KIS ALÁZATRA ÉS TISZTELET"

Akármilyen hihetetlen ez bizony Bali Attila szösszenete az iwiw-en.
@kiralyfi: Ebben jók vagytok! Kiforgatni,másképp értelmezni,elferdíteni a tényeket!
Tényleg nem írok ebbe a bejegyzésbe többet!
@bakker81: Hmmm, érdekes megnyilvánulás ez egy visszavonult játékostól, akinek még játszania kellene.
Igazából ott borul az álláspontja, hogy szerencsére az utóbbi években úgy tűnt, hogy teljesen kinőtte a magyar jégkorong azokat kemény időket jellemző viselkedésformákat. És nagyon nem kellene visszatérni oda, mert ahoz a viselkedéshez emlékeim szerint C csoport tartozott...
@bakker81: Jut eszembe, nem azt mondtad, hogy befejezted? hiteltelenné válsz így...
Azért hozzá kell tennem a történtekhez,hogy Kangyalnak nincs mindenben igaza,úgy ahogy Azarinak sem. Gröschl szerintem egy totál fölösleges mozdulattal okozott sérülést, és hiába van testjáték a hokiba és csak közvetett módon lett emiatt sérülése Galanisznak,de azt magyarázza már meg nekem Kangyal, hogy miért kell hátulról leütközni egy játékost ,akinél nincs a korong és ezáltal nincs felkészülve ütközésre, pláne , hogy hátulról ütközik le. Ilyenkor még jó, hogy önkéntelenül esik össze az ember ,amiből sérülés is lehet.

Kluuseri eseténél meg mindkét játéks hibás volt. A finn feje le volt hajtva,alacsonyan volt az testsúlya, míg Magosi /igaz, a keze szerintem nem volt annyira fent/ rosszul érkezett. Azon, viszont meglepődtem,hogy Magosi olyan ütéseket vitt be Svaszinak, hogy vérzett az orra meg talán a homlokán is felrepedt a bőr :)

Kiss meg tényleg hülye dolgokat tud csinálni néha... Főleg tavaly volt jellemző,hogy nem nagyon tudta kontrollálni magát, sok végleges fegyelmit kapott. Idén szerintem szolidabb.

A búnyok meg érdekesek voltak :)
@bakker81: valóban egyre plasztikusabb a hasonlóság az akkori Fradi és a mostani Stars között, még személyi átfedések is vannak... :) Akkor nem rinyált senki, mert ez volt a rendszer, ahogy Zsazsa mondta: azt hittük, ez elmúlt!
@bakker81: Hol hokiztál? Érdekelne, mert én is nyomtam jó pár évig(még egy VB is összejött).
@bakker81: értelmezem, amit írsz, nem kiforgatok.
@bakker81: ezt csak magára érthette ez a nagyeszű: "NEM ÁRTANA FELCSERÉLNI EGY KIS ALÁZATRA ÉS TISZTELET"
Én láttam játszani, ezt a két szót nem ismerte, az biztos.
Bali kecskeeeee:-)
@mannisenmaki: benéztem, helyesbítek, ő a Zsolt volt, akire én gondoltam:-(
@kiralyfi: Tényleg érdekelne, lehet, hogy személyesen is ismerem( bár nem kifaggatni akarom, anonimitás maradjon, persze). De lehet, hogy nagyon felhúzta magát itt...
haggyukmánapicsábaazegészet!!!
bocs, hogy vulgáris voltam
@mannisenmaki: a gondolataik hasonlóak szvsz.
Zsolt különben maga szerint egy nagyon jó lakatos lett különben.
Ő gondolja így.
Nem értem az elnökséget. Az ő dolguk, hogy rend legyen. A blogra felrakott videók alapján is lehetne döntést hozni. Nekik szerintem jobb is van. Az Ebelben hoztak a döntés hozok súlyos ítéleteket videó alapján. Ha a bíró nem látott semmit akkor is elmeszeltek több játékost 3-10 meccs közötti időre.
Kemény és tiszta játékot szeretek nézni és nem aljasságokat. Abból nekem elég a magyar közállapotokra nézni.
Hajrá Volán
Üdv Benő
A véletlen sérülés okozás bent van a játékban, de a szándékos az bűn..
Apa, kezdődik, meglesz az 500 itt is!:)

A témához csak ennyit:

"Valahogy úgy tűnik nekem, mintha a blogon a szurkolók gerjesztették volna a hangulatot, és ezt vették át a sportvezetők."

Az előző két cikkhez írt majdnem 1000 komment kicsit alátámasztani látszik ezt az "összeesküvéselméletet"...
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Gröschl letaglózta ellenfelét. Ezen kár vitatkozni,meg azon is, hogy ez belefér-e a hokiba vagy sem! Én speciel nem azért nézem és szeretem a hokit, hogy ilyen jeleneteket lássak. Arra pedig hogyan lehet(ne) hivatkozni, hogy máskor is történtek ilyen vagy hasonló esetek, ez nonszensz! Kangyal, akit szerettem játékoskorában (jó tudom még játszik),- de sohasem tartottam nagy hokisnak - magába nézhetne mert vezetőként, meg egyébként is ennél azért többet várnánk el tőle!!! A játékvezetőkről nem is szólva... Jót vagy semmit, hát akkor inkább az utóbbi, haszonits spori! Üdv.
Ui.: Ugyan mondja már meg valaki, hogy mondjuk egy Palkó, Süti, Godó vagy drága +Ocskay Gabi vagy bármelyik meghatározó játékosunk -aki valóban előre viszi a magyar hokit-mikor tett ilyet? Hát ez a különbség, ez tesz többek között valakit kiemelkedő JÁTÉKOSSÁ vagy éppen hentessé. Mint most gröschl (akinek a játék már jó ideje nem megy)!!!
@facsipesz: Nem. Ezt a hangulatot a rossz és következetlen játékvezetés produkálta. Mint ahogy írtam is:
"Ha a bírók ugyan úgy figyelnének és fújnának Gröschlre meg Fodorra, mint ahogy tették Fiserával, akkor most semmi szájtépés, meg "többszázkomment", meg MJSZ egyeztetés nem lenne. Ennyi."
Még egy komment Bali egyébként nem a blogra szánt megjegyzéséhez: akkoriban is hisztiztek a szurkolók (és nem a játékosok, amilyen szépen összemossa ő a kettőt), pl. mikor Kangyalék már nagyon kifele kaptak Dunaújvárosban és talán konkrétan ő, talán más sóval felszórta a jeget, majd a plya alkalmatlansága miatt félbe kellett szakítani a meccset, szóval akkor is hisztiztek a szurkerek, csak akkor nem a blogon tették, hanem megállították a csapatbuszt, az is mennyivel férfiasabb volt! :))) Egyébként sószórás még nem volt Stars-meccsen, de nem hinném, hogy a blognak akkora hatalma lenne, hogy tömegbunyót provokáljon a pályán, ez elég nevetséges...
@facsipesz: sőt! az analfabéták kénytelenek diktálni vazze
@bakker81: "Számítottak -e valaha arra,hogy szemből,lendületből érkező játékos,könyékkel beleszáll az arcába?
Másik kérdésem az lenne ,számítottak -e arra ,hogy amikor a palánk melett folyt a harc a korongért ,érkezhet még valaki hátulról?" Erre azért megpróbálok válaszolni: Számítani akkor lehet ilyen esetre, ha ismered, hogy milyen típusú az a játékos aki ellen játszol éppen. A legjobb ilyenkor szerintem ha gyorsan elfordítod a fejed, persze lehet lehajolni vagy felugrani. Azt hozzátenném, hogy a könyökkel való ütközés nehezen kivitelezhető egy hokis számára,nem olyan egyszerű véghez vinni. Másiknál egyértelműen igen a válasz, én is kaptam jó kis vesést, de nem volt akkora gáz. De itt is fontos, hogy tudjad, kiktől mire számíthatsz.Ennyi.Azt pedig a pályákon mindenki tudja, hogy Gröschl nem egy tiszta játékos.
@benö51: Teljesen igazad van, maximálisan egyetértek Veled kedves Benő jó, hogy még vannak ilyen emberek, akik ennyire tisztán látnak. Ez nekünk(nekem) is erőt ad. Üdv.
Ps. Írhatnál többször, én pl. szívesen venném!
@facsipesz: még valami
ha már elméleteket kell gyártani
18+33+49=100 ez most véletlen?:DDDD
valszeg ez a baj:)))
Ekkora hazug gerinctelen senki mint a kangyal a világ nem hordott a hátán. De az is lehet ő nem azt a mecset nézte :) vagy csak nem volt fenn a szemüvege.
Meccs előtt éppen Kangyal mondta Galanisz sérüléséről: a kis szemét megérdemelte, saját magát ütötte meg. Ennyit az egész csapatról mert olyan mint a vezetőjük.
@brunya: Télleg nagy stratéga, 3perc után mehetett az öltözőbe...
@suomi 1995: Nem láttam a MOL liga és az OB1 meccseit, mivel sajnos nincs Volán farm csapat, mely meccseire rendszeresen kijártam, ezért csak a Volánról szóló bejegyzésekhez szólok hozzá.
Most csak azért írtam, mivel láttam egy pár videót és nem értem a szövetséget. Nem találkozókat kell létre hozni, hanem a munkájukat végezni és igazságos ítéleteket hozni a Magyar Jégkorong érdekében.
Hajrá Volán
Üdv. Benő
Azért a másik lelátó részt Káposztáson ilyen mérkőzéseken meg kéne nyitni nekem se lenne sok kedvem plazacicákat hallgatni, tavaly az sc, vagy a hc ellen meg volt nyitva és a semleges szurkolók oda tudtak menekülni az idiotizmus elöl, gondolom Szeredáról sem voltak többen mint Újvárosból, szerintem egészségesebb a kétoldal, lehet, hogy jól néz ki valami bulvárképen a tömött lelátó az egyik oldalon, de annyit nem ér az egész.
Tudjátok, én azt nem értem, hogy hogyan lehet ilyet nyilatkozni:
"A videón mindenki láthatja, hogy Fodor Szabolcs a kérdéses pillanatban nem a padról ugrott be, hanem a játék miatt a pályán volt."
Illetve értem én, csak megkérdezném, hogy 1.53-nál ki a mézes lófasz ugrik a honnan a hová ezen a videón?
jegkorong.tv/index.php?video_id=100303vd

Hát, kb. ennyit a Bill-interjúról... :)
@vaze: Hát nem érted optikai csalódás hogy fodor a padról jött és a sok star játékos is csak optikai csalódás igazából azok dabosak. :)
@vaze: Komolyan azt gondolod, hogy ezzel bárkit meggyőzhetsz? Az eddigi felvételek alapján is a napiszar kategóriájába tartoztak a Starsos megnyilvánulások, Bill bácsi csak a koronát tette fel a dologra.
@rosi02: "Ha valaki azt mondja a feketére, hogy fehér, és utána nevet az egészen, akkor vele nincs miről beszélnünk."

ennyi
@Henry The Navigator:
Köszi!
Olvastam .Vélemény a megnevezettekről :U.A.
Fantasztikus "sportemberek" alkotják a Vasas csapatát, ezt már számtalanszor bebizonyították.
Ketten szedik le egy újvárosiról a mezt, hajat tépnek (óvodás szint...), csodálatos társaság, na.
@qwertzuiop05: A főnök pazar nyilatkozatát ki is felejtettem! Hab a tortán...
Minden egyes mérkőzéssel a stars messzebre kerül a szimpátiámtól, régen még ki is mentem a mérkőzésekre, nagyot csalódtam, hogy a fizetésem jelentős hányadát amit levonnak adóban ilyesmire költik, én az utánpótlásra szeretném fordítani az adóforintjaimat, elosztva több klubbra, jusson mindenkinek a szegedi, miskolci, kaposvári, zalai srácoknak is, az én pénzemet ne herdálják el
@vaze: Igazad van ez már nem nevetséges hanem siralmas ahogy egy csapatvezető hazudik mindenki pofájába, és hülyének nézi az embereket.
@Raon: " A helyzet az, hogy teljesen egyetértünk, csak akkor talán nem voltam egyértelmű. Ha a válogatott akármelyik ikonja megsérülne egy ilyen szituációban, abból nem bunyó lenne, hanem vendetta a jégen. Ezért írtam, hogy remélhetőleg erre nem fog sor kerülni, mert egy ilyenből a Stars szerintem nem nagyon tudna jól kijönni... a jégen se biztos, de a jégen kívül meg egyértelműen nem..."

Nagyon fontos amit leírtál! Azt mond meg nekem, hogy miért nem mindegy, hogy KIT kaszálnak el? Miért ér többet egy stabil válogatott mint a másik aki még a pályájának elején jár? Vagy itt mondhatnám Szappanost is! Ha vele ilyen csúnyán szabálytalankodtunk, akkor miért nem jártak el a Stars vezetői? Akkor lehet, hogy megúsztuk volna ezt a sok incidenst, és sérülést. Az utolsó mondatod különösen elgondolkodtató. Én senkit nem tarok másnál többre amikor sérülésről van szó.
Minden estben korrekten járjon el a fegyelmi bizotság!
@gogosz: azert ha peldaul Palkovicsot vagy Ladanyit venne ki valaki 6 honapra ajatekbol azzal kb lenulazna a feljutasi eselyeket mert ok meghatarozo jatekosok a valogatottban, mig Galanisz meg nem az bar valoszinu , hogy o is az lessz elobb utobb.Ez azert kulonbseg.
@qx92: Majd ha egyszer téged vesznek ki 6 hónapra, majd megnézlek! De majd vígasztaljon a tudat, hogy Godó ott lesz a VB-n. Különbség? Miről beszélsz ember??!!
@qx92: Raon testvérem után szabadon: hagyjuk már ezeket a mélyliberális beidegződéseket, mi ez a kettős mérce nálad?
A magyar játékosok nincsenek felkészülve az ütközésekre. Komoly bajnokságokban a játékosok nagyjából tudják hogy hol vannak az ellenfelek, amint elpasszolják a korongot, már állnak bele az ütközésbe. Hasonlót nyilatkozott Niedermayer is, amikor itt volt a Fradiban.
Ezt nem Gröschl védelmére írom, mert a hátulról lökés úgy is szabálytalan (és elitélendő), ha nem sérül meg senki. De ha számít rá Galanisz, akkor nem lett volna ilyen súlyos.
@sziszi_15: Ja meg ha gröss nem bottal veri le a vállát hanem a kezét használja.
@rosi02: semmi bot nem volt abban, könyök és váll volt.
@Raon:" Őszintén remélem, hogy erre nem kerül majd sor, mert akkor menne ám itt a nagy sírás-rívás..."

Túl sok sírást azért Stars részről nem nagyon olvashattál, mint ahogy arra a Balázs is utalt

"Emlékszik-e arra valaki, hogy napokig tiltakoztunk, amikor a Mol Liga négyes döntőjében Szappanos Dávid olyan ütést kapott a sérült vállára, hogy a beépített tízcentis fémdarab meghajlott? Nem tettük"
Max mi szurkolok írogatjuk a véleményünket, de csak a blogra.
@rosi02:
Az NBH megvizsgálta a felvételt a sok komment miatt Stop
Szuperlassításban ,egyértelműen látszik,hogy viperát húzott elő és azzal ütötte le Stop
Azért volt ez alaptomos,mert ezeken a felvételeken ez nem látszik ,csak szuperlassításban Stop
gröss -t további játékát megfigyeljük stop
Következő ilyen eseménynél ,karóba húzzuk Stop
A karóba húzásról a videót felrakjuk stop
Ha nem látod a videón a műveletet a gépedben van a hiba stop
@sziszi_15:
"A magyar játékosok nincsenek felkészülve az ütközésekre. Komoly bajnokságokban a játékosok nagyjából tudják hogy hol vannak az ellenfelek, amint elpasszolják a korongot, már állnak bele az ütközésbe."
Ezt akartam én is írni, és ami nagyon lényeges adat az ez

Gröschl Tamás 189cm / 95kg
Galanisz Nikandrosz 180cm / 72kg
9cm 23kg különbség

Szerintem ha szabályos az ütközés ha nem, pusztán a különbség miatt is benne van a sérülés esélye egy ilyen találkozásba. Továbbá ha idevesszük Nika nyilatkozatának egy részét ( "Hátulról jött az ütközés, és egyáltalán nem is voltam felkészülve rá, így esélyem sem volt arra, hogy annak akár a mértékét, vagy például a lökést követő esést koordinálni tudtam volna. Sajnos rosszul estem, ez is tény" ) akkor szerintem le is zárhatnák a DAB-osok a STARS elleni boszorkány üldözésüket.
@gogosz:

> Nagyon fontos amit leírtál! Azt mond meg nekem, hogy miért nem mindegy, hogy KIT kaszálnak el?

Félreértesz mester, szerintem is mindegy kellene hogy legyen...

> Miért ér többet egy stabil válogatott mint a másik aki még a pályájának elején jár?

Ilyen helyzetben nem ér többet...

> Vagy itt mondhatnám Szappanost is! Ha vele ilyen csúnyán szabálytalankodtunk, akkor miért nem jártak el a Stars vezetői?

Erre is lehet magyarázatot találni, és az még ennyire sem hangzana szépen, és ez már a szövetség bűne...

> Akkor lehet, hogy megúsztuk volna ezt a sok incidenst, és sérülést.

Teljesen egyetértek...

> Az utolsó mondatod különösen elgondolkodtató.

Hidd el, ennek én sem örülök, de nem véletlenóül lett az az utolsó mondat...

> Én senkit nem tarok másnál többre amikor sérülésről van szó. Minden estben korrekten járjon el a fegyelmi bizotság!

Most nem nekem mondtál ellent, hisz ezekkel én is teljesen egyetértek, illetve sehol nem írtam, hogy nem, ezt te képzelted bele a szövegembe...

de hozott Isten a Magyar Abszurdisztánban, ahol nem feltétlenül az igazság számít, és nem is az érvek. Ha arról kellene beszélgetnünk, hogy mi lenne az ideális állapot, egy pontban nem vitáznánk össze semmin, mert ugyanúgy látjuk a lényeget.
Amit leírtam, az a nem túl szép valóság. Ez van.

@gumikigyo: ez innentől véleményes, és nem vitázni akarok, de ha valaki egy olyan nyiévánvaló videóra egy olyan nyilvánvaló butaságot nyilatkozik, mint Bill tette pl. Fodor jégveledje kapcsán, akkor az nálam már bőven a sírás kategória. Csak épp diplomáciai semmitmondással, hisztivel, csúsztatással.

@kiralyfi: ne bántsd az urat, még olyan fiatal. Kell az utántlás. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Szoljal legyszi Szoljankaeknak, a sportclub blogon rajta van a roman donto menetrendje, hogy mennyire biztos, fogalmam sincs.
@bakker81: Ha ne adj Isten a Volánnal történik majd egy ilyen eset, amit rajtad kívül még kb 5 ember lát így és mindenki más itt másképp, akkor a kapcsolataidat kihasználva, hozol arról is NBH vizsgálati eredményt? Kíváncsi lennék arra is. :)
@csatoimi: Kösz Imi, reméljük így is lesz, akkor lehet kezdeni szervezkedni.
@Szoljanka: Mikor jonnetek es Bukarestbe akartok-e menni?
Bukarestbe semmiképp, inkább Szeredába. Az időpontot még egyeztetjük, ha meglesz szólunk Neked. Még egyszer köszönjük szépen! Csak akkor él a magyar számod, ha Magyarországon vagy?
@Szoljanka: Ott szoktam bekapcsolni altalaban, de ez a romaniai szamom, ezen elertek barmikor: 0040. 723. 231144.
@csatoimi: Ahogy nézem 21.-e a legvalószínűbb, de ha megbeszéltük Tomival, királyfival szólunk!
Jó hir......
Jan Fisera visszatért a DAB-DOCLERHEZ
@gogosz:
Írtam a másikra is választ.
Soha nem kívánom senkinek a játékosok közül az egész bajnokságban,hogy bármilyen sérülése legyen!!
Isten óvjon minden játékost ettől!
Viszont ,még most sem látok benne semmilyen összeesküvést,hogy a Nikára mentek volna.
Nyilván ,nagyon fájna ha a Volánból bárki lesérülne ,de egy sérülés a jégkorongban benne van.
Hogy megértsd!
Nálam ma Magyarországon Szilasi a legkiemelkedőbb játékos.Minden Volán játékos előtt.Így csinálni ezt a sportot ahogy ő teszi? Erre lehet valamit mondani?
FEJET HAJTOK ELŐTTE!!!NÁLAM Ő A KIRÁLY!
Egy szó nem volt arról,hogy mert direkt,mert szándékosan,meg stb.Benne van a jégkorongban.
Volt részem ,olyan játékban,hogy a palánk mellett ment a harc.Véletlenül az egyik játékos a nagy hadakozásban felszurt az ütővel.A másik azonnal abbahagyta.Később kiderült a Retinája sérült meg,majd egy hónapig betegállományban volt.
Nem szóban,gondolatban sem fordult meg ,hogy direkt volt.
Lehet furcsa ,vagy én vagyok naiv.Edzőtől ilyet soha nem hallottam,magam pedig szándékosan soha nem csináltam volna.
Szándékosan likvidálni egy játékost!!!
Ebben benne van ám az is ,hogy a következő meccsen én kapom.
Gondoljatok már bele,de őszintén .Neked ,ha egy edző ezt mondaná,törd ki a nyakát.TE MEGTENNÉD?
Mert a levadászásos teória erről szól.
Biztos vagyok benne,lehet az amatőr,lehet az profi,ilyen edzői utasítást nem hajtana végre.
Saját magadtól ,meg aztán végképp nem csinálsz ilyet.Akármilyen bunkó vagy,ha eljutsz a felnőttbe tudod ,hogy ott nem csak adsz,hanem kapsz is.
Leírom .Nem szeretem Grsöhl-t.Nem szimpatikus abszolút.Nálam soha nem volt akkora játékos ,mint amennyire ajnározva volt az elején.
Mégsem feltételezem ezt róla ,mint amit bigott azaz spigott tele tüdővel ordibált itt a blogon és dunaújvárosi onlinén.
@gogosz: Hogy a kedvedre is tegyek!:)
Az NBH elfogott egy bécsi beszélgetést is.

Ember hátránytól , nem kell félnetek Stop
Ebből még gólt is üthettek a Volánnak Stop
A sorok 60 mérkőzés után nincsenek összerakva Stop
Bírókat mi fizetjük Stop
Viszont a következő szezonban vigyázzatok,mert ha ,komoly edzőt kap ,nem tudunk semmit tenni Stop
@bakker81: :) Amit leírtál, nem vitatom. Én nem ezt sérelmeztem, de most nem kezdem újra, mert nincs értelme. Remélem a játékvezetők fejtágítása után már nem lesznek ilyen jelenetek többet a pályán, és nyerjen a jobban hokizó csapat. Ha ez a Stars lesz, én leszek az első, aki gratulál Nekik.
@bakker81: azt írod: "Saját magadtól ,meg aztán végképp nem csinálsz ilyet."

Nem akarok ünneprontó lenni egy ilyen könnyfakasztó coming out után, de azt kell mondjam, Cica kortársai egy manósapkányit másképp vélekednek erről a témáról! De tényleg hagyjuk, mert már rettenetesen unalmas. Szerencsére a fegyelmi eljárás során nem kell az intenciók felderítésének ingoványos talajára tévedniük a döntéshozóknak...
@gogosz: Bízom benne,én is ,hogy mostmár a játék lesz a főszereplő! Korrekt válasz:)

@vaze: Tényleg hagyjuk.:)
@bakker81: Lásd Paraizs esetét vagy amikor Hajzer padról odab...ott a bírónak? Milyen balhék, feljelentések voltak utána. Na ezért nem kell romantikázni nagyon...Mindig is lesz ilyen a hokiban.
süti beállítások módosítása