HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ez nem balett, ez jégkorong

2010.03.03. 14:41 kerusz

Ma este hétkor újabb két mérkőzéssel folytatódik az OB I. középszakasza. Tegnap a Volán bécsi vereségével eldőlt, hogy két kieső lesz, a harc egy továbbjutó helyért folyik tehát a Ferencváros, az Újpest és a Miskolc között.

Annak ellenére, hogy a Dab.Docler és a Vasas is a rájátszás tagja már, komoly tétje van kettejük ma esti meccsének, hiszen a 16 forduló után előbb álló csapat pályaelőnyt élvez majd az elődöntőben. Igaz, a Vasas esetében még az első két hely sem biztos, a Ferencváros még befoghatja őket.

"Hétfőn egy kemény, igazi play-off mérkőzést játszottunk Dunaújvárosban, - mondta Glen Williamson, a Vasas Budapest Stars edzője. - sok volt a fizikai küzdelem, kemény, férfias játékot játszott a bajnokság jelenlegi két legjobb csapata. Mindkettőnknek fontos volt a győzelem, mindkét csapat szeretne az élen végezni a 16 mérkőzés után. Nagyon jó kapusteljesítményeket láttunk, a mérkőzés roppant izgalmas és fordulatos volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett.

Ma este is hasonló mérkőzésre számítok. A mérkőzésen biztosan nagy szerepet fognak kapni az érzelmek, fontos lesz, hogy melyik csapat tudja majd jobban kontrollálni ezeket. Remélem, hogy a rivalizálás nem fordul át ellenségeskedésbe. Lesznek hiányzóink. Svasznek eltiltás, Virág Csaba sérülés miatt nem játszik ma este. A kapuban Rajna Miklós kezd majd."

"Jó mérkőzést játszottunk egészen Magosi végleges fegyelmijéig - kezdte az értékelést J.P. MacCallum, a Dab.Docler edzője. - Az az ötperces büntetés azt jelentette, hogy gyakorlatilag az egész hosszabbítás alatt hárman kellett jégen legyünk. Ez döntőnek bizonyult. Galanisz sérülésénél egyértelműen hátulról lökött a Stars játékosa, de nem akart sérülést okozni. Ettől függetlenül a szabálytalanságot mindenképpen be kellett volna fújni, hibázott a játékvezető. A klubunk fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, mert meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel megvédhető a játékosok testi épsége.

Ma is nagyon kemény mérkőzésre számítok. Komoly energiákat kell mozgósítania mindkét csapatnak, és agresszíven kell játszania, ha nyerni akar. Mindkét csapat ütközős, kemény jégkorongot játszik, döntő lehet, hogy ki lesz inkább hidegvérű. Az élen akarunk végezni, meg akarjuk szerezni a pályaelőnyt a rájátszásra. Sajnos sok hiányzónk lesz ma este, így négy teljesen új sorral állunk ki. Az első sorban MacSweyn és Korol mellett Azari játszik majd, a másodikban Borsos és Szilassy mellett virág Tamás, a harmadikban Mestyán és Papp Viktor mellett Kiss Ákos, míg a negyedik sorban Horváth, Jonkl és Győri játszik majd. Erdélyi, Sevela és Galanisz sérült, Magosi eltiltás miatt nem lehet a pályán."

A másik mérkőzésen ennél is sokkal nagyobb a tét. A Ferencváros-Újpest mérkőzésen egyetlen eredmény segíthet a lilákon, a győzelem. Ha a Ferencváros akár csak hosszabbításban is nyer, akkor a lilákkal szembeni előnye behozhatatlan lesz,és a rájátszásért folytatott küzdelem kétcsapatosra szűkül.

"Készülünk, és természetesen jó eredményt szeretnénk elérni - nyilatkozta Szergej Oreskin, a Ferencváros edzője. - Azért is jöttem ide, mert szerettünk volna eredményesen szerepelni. Legyünk igazi csapat, dolgozzunk és próbáljunk meg előrelépni. A győzelem kulcsa, mint mindig, most is a fegyelem és a taktika maradéktalan betartása lehet. Sűrű volt a menetrend, és vannak veszteségeink, de ez nem balett, hanem jégkorong, itt mindig benne van a mérkőzésekben a sérülés. Ma este hat hátvéddel és három csatársorral fogunk tudni kiállni. Székely Mádai beteg, Rencz hétfőn megsérült. Feil Arnoldnak is vannak kisebb problémái, edzést is ki kellett hagyjon, kérdéses a játéka."

"Sokkal többet támadtunk és lőttünk kapura hétfőn, mint ellenfelünk, de semmi sem jött össze - kezdte Ancsin János az értékelést. - Azt mondhatnám arra a mérkőzésre, hogy szegény embert még az ág is húzza. A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, de ugyanakkor összesen csak két gólt lőttünk, annyival pedig nem lehet nyerni. A Ferencvárost egy parádés kapusteljesítmény is segítette. Mindennél többet mond a harmadik harmad statisztikája: mi 19-szer lőttünk kapura és ebből egy gól szereztünk, ellenfelünk viszont 5 lövésből 3 gólt szerzett. Ehhez nem is kell többet hozzátenni.

Úgy érzem, hogy az utóbbi mérkőzéseken jobban ment a játék a csapatnak, ennek ellenére nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ennek ellenére szeretnénk megnyerni minden hátralevő mérkőzésünket, nemcsak azért, hogy megmaradjon az esély, hanem azért is, mert egy sportolónak kell legyen annyi önbecsülése, hogy mindig győzni akarjon. Be akarjuk bizonyítani, hogy nem ott van a helyünk a táblázaton, ahol most állunk. Próbálkozunk egy kicsit változtatni is a sorokon, de az edző szerepe addig tart, ameddig a játékos fel nem a jégre a mérkőzésen. A góllövést nem igazán lehet tanítani, valaki vagy feltalálja magát a kapu előtt, vagy nem. Ma is három sorral készülünk, Davis, Borbás és Kiricsenko kerül az elsőbe, Fabry, Sikorcin és Dubek a másodikba, míg Rafaj, Németh Péter, Kiss Gábor és Rusznyák játszhat majd a harmadikban."

OB I., 2009/2010, a középszakasz állása

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Dab.Docler
13 8 1 2 2 50-32 34 (6)
2
Vasas Budapest Stars
13 7 2 1 3 46-37 30 (4)
3
Ferencvárosi TC 12 6 - - 6 34-34 18 (0)
4
Újpesti TE
13 3 - 1 9 46-54 12 (2)
5
Miskolci Jegesmedvék
11 3
1 - 7 26-45 11 (0)

A táblázat érdekessége, hogy ha ma a Vasas a rendes játékidőben kikap, és a Ferencváros a rendes játékidőben nyer, akkor a Ferencváros sorsa a saját kezébe kerülne. Ha minden hátralevő mérkőzésüket nyernék, ők futnának be a második helyre, és ezzel elkerülhetnék a Volánt az elődöntőben.

489 komment

Címkék: ob 1 williamson maccallum ancsin jános oreskin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar OB I. Bajnokságban milyen rendszerrel működik a hosszabbítás?
@Thomas_AV: mint az ebelben alapszakaszban
@Thomas_AV: 5 perc 4-4-ben, "hírtelen halálig"
5 perc és büntetők
@Nyuszí O_o: Azt tedd hozzá, hogy Miskolcon komplett felállásban is vért kell izzadni a győzelemért! Így szerintem minimális esélyünk maradt az első helyre. Illetve, ha a Fradi is oda-vissza veri a Starst akkor még lehetünk elsők.
Schellin eldöntötte
Linusnak első jó cselekedete, végre!
Szép volt Fradi!!!
@CTZ78: Sajnálom ,ha nem érted a viccet.Idéztem,mindkettőt.
@kerusz: ez elegáns volt :)
@pokerface: maradjunk a hirtelen-nél, azért újságot még olvasnék szívesen :)
EZAAAAAAAAAAAAAZ !
4 KOZOTT VAGYUNK !
SZEP VOLT FIUK !
azt mondjátok a Starsosok direkt provokálták ki a verekedést ? Foci és Omar ők is el tiltva max az elődöntőbe jöhetnek vissza ? n em ? De a Stars sincs könnyű helyzetbe ,mert a FTC felszívja magát az tuti aztán mehetnek a levesbe ...
@csillagoség: Dehogy a Fradi már nem lehet második, rápihennek az elődöntőre, nem lesz ott egyik sem kemény meccs.
@Spigott: nem biztos, mert ha ragaszkodunk a leírtakhoz akkor azért nem VK jár, habár ha mégis kispadról ugrottak be és felszólítás ellenére sem hagyták abba, akkor simán rájuk lehet verni VK-t, de lehet még az alap 2+2+VF-et is megérdemelték volna, bár VK mellett nem oszt nem szoroz hacsak valamelyik nem rendelkezik már VF-vel...
Videóra kíváncsi leszek :)
@Spigott: Majd a következő szezonban... Pék, Giblak - lapátra, kanadai edzőt helyettük, és máris újból nyerő csapat leszünk.
@csillagoség: legyen kivételesen neked igazad :) hangsúlyozottan konteó volt a provokációs hsz-em, nem láttam az esetet, nem tudtam az előzményről, majd a videón kiderül remény szerint minden, bár láttunk mi már éjjeliőrt nappal meghalni a tények ingoványos mezején hasonló esetben, ha értitek, srácok, mire gondolok.
@pokerface: Azért gyanítottam a kispadról beugrást, mert a stars-honlapon olvastam, hoyg szinte mindenki a jégen. Tényleg sokkal okosabbak leszünk a videó után.
@bereszsolt: gratula, remélem 10 alatt megússzátok az elődöntőben. Idén mi lettünk a károsultjai a Volán come backjének, van ilyen.
okosabbak nem leszünk, legfeljebb a tényeket ismerjük meg a verekedéssel kapcsolatban:)
grat a Fradinak
Háát,sajnálom az UTE-t.
DAB-UTE-FTC-Miskolc,számomra tetszetős elödöntő lett volna :))
@Bambalazs: Azért Giblak olyan sokat nem rontott a helyzeten, igaz javítani sem tudott.
@bandog: Jaa és a Stars játszon a Volánnal a Szuper Kupért. :DD
@Nyuszí O_o: Stars csak úgy lehet első hogy , ha DAB ki kapna 1xer Miskolcon vagy rendes játék időbe egyszer X-re végez ?

De ha mégis nyerne a DAB mind 2xer és a Stars is .. Akkor DABé a pálya előny .. De szerinted számít hogy ki kezd hazai pályán ? Őszintén ?
@Spigott: igen, mondjuk egy ilyen csete-paté után spori meg zsűri legyen a talpán, aki meg tudná állapítani h ki volt jégen, ki ugrott be elsőként, stb :)
Mondjuk ha úgy volt, ahogy a stars honlapján van, akkor még akár rekord is születhetett volna a büntetésperceket nézve.
@Spigott: A Fradi nem pihenhet rá az elődöntőre, mert a Miskolc még simán megelőzheti! Most, hogy ilyen tartalékosak leszünk ellenük, bármi lehet, ellenünk simán szerezhetnek minimum 4-5 pontot is. Az elszállt UTE ellen is Ők lesznek a motiváltabbak, és lesz még egy pesterzsébeti meccsük is az utolsó fordulóban. Nem lepődnék meg, ha azon dőlne el a harmadik hely sorsa.
nekem egy kicsit ugy tunik , hogy a dab egy embertol fugg ez pedig Galanisz amig jatszik a dab nyernek amikor serult vesztenek
@Nyuszí O_o: :))d
Itt lenne az ideje,ha megörvendeztetnél bennünket egy krimivel!
NBH.-s vagyok. Képzeld,Elkaptunk ma egy beszélgetést.
Kangyal beszélt telefonon Egrivel és pont ugyan ezt beszélték meg ,mint amit te leírtál.
Annyi volt még ,hogy Rogernek ,lekellett volna még darálni Vargyast!
@gogosz: Én azért igen...

Mennyi realitása van már ennek a dolognak ? Ne akardd elvenni a Fradi playoff helyét :D
@Fradi-Mate: Nem akarom én! Nem is azt írtam! Csak azt, hogy nem lazsálhatják el a hátralévő meccseket, mert bajba kerülhetnek! Te nem így gondolod? :)
@gogosz: 1 Dab.Docler 34p (6)
2 Vasas Budapest Stars 33 (4)
3 Ferencvárosi TC 20 (0)
4 Újpesti TE 13 (2)
5 Miskolci Jegesmedvék 11 (0)

mai meccs után igy áll tabella

ha mégis a a FTC és a Miskolc meg nyerné utolsó 2 meccsét akkor se lenen hely csere

Mert akkor így állna a tebbela

1 Dab.Docler 34p (6)
2 Vasas Budapest Stars 33 (4)
3 Ferencvárosi TC 26 (0)
4 Miskolci Jegesmedvék 17 (0)
5 Újpesti TE 13 (2)

Igy lenne a tabella ha DAB és a STARS el veszítené a 2 meccsét
@gogosz: Így van :D Elverünk mindenkit,aztán Pesterzsébeten kiénekeljük a sajtot a Fradi szájából :DDD Aztán felébredek és kiveszem a kezem a biliből :DDD
A végén úgyis a Volán nyer, oszt jó napot!
Mindenki más meg jól el volt egész évben.
Bunyó: Ákosnál szabálytalanság, kiállítják, korcsolyázik a kispad felé, rárontanak és onnan alakult ki az egész. Az mondjuk érdekes, hogy Pozsgai verekedett a finn gyerekkel, de utóbbi még egy másodperc büntetést sem kapott...
@csillagoség: De nekünk még 5 meccsünk van.
A hazai kispad előtt tör ki verekedés. Szinte mindenki a jégen.
Történt, hogy egy vendég kiállítás jeleztek a bírók, de a korongot játékban tartotta a Stars, Rajna korcsolyázott le, majd ekkor egy vendég játékos keveredett nézeteltérésbe Fodor Szabolccsal. Mire a bírók odaértek, már egymásnak estek a játékosok. Úgy tűnik Jonkl akaszkodott össze Fodorral.
@1885*: Sajnos mennyire nagyon igazad van! De legalább jól szórakoztunk :)
@1885*: Nálad az igazság,a többi meg elvész az idő homályában.......
Omar meg a Kissel akadt össze...
Mindkét oldalon sok hiányzó lesz a következő meccseken és úgy tűnik az elődöntőben újra egymásnak feszülhetnek a csapatok.
@marhahusi: Néha igen, néha nem, mert azt szerintem senki nem vitatja, hogy a Volán a legjobb csapat, csak akkor a többiek meg "szórakoznak" sok pénzt, energiát stb. befektetve, ami kicsikét rombolja az én illuzióimat. Bár a mai kommenteket olvasva néha tényleg, jól szórakoztam, tudván, hogy nekünk úgyis tökmidegy.
És a végén nem lesz egy teljes csapat ami a Volánnal legalább egy értelmes meccset tudna játszani :))
Annyi sérült és fegyelmivel 2 meccses eltiltott játékos lesz.
@Miskolcifan: Miskolci JJSE - Dab.Docler
Dab.Docler - Miskolci JJSE
Újpesti TE - Miskolci JJSE
Miskolci JJSE - Újpesti TE
Ferencvárosi TC - Miskolci JJSE

ez a hátralévő meccsetek
Imádom az összeesküvés-elméleteket, kicsit feldobják a topikot, kezdett már lanyhulni a színvonal:)

(Az "alaptomos"-ért külön köszönet a kommentelőnek:))
@bandog: Csak ez így nem nagyon motiválja a szponzorokat stb. a többiek felé, ez meg hosszútávon senkinek nem lesz jó. Talán a szuperkupa megoldás lenne, mondom én úgy, hogy az én csapatomnak nem ez volt a szezonja, csak tudom, hogy mások is beleöltek nem keveset.
@csillagoség: Én tudom jól,megy is nálunk a számolgatás ezerrel :D
@gogosz: @Nyuszí O_o: újra találkozik a DAB és a STARS attól félek hogy elődöntőbe végig fogják verekedni a meccseket , nem kell hogy a Stars kezdje elég ha dab is kezdje , én ugy tom a DAB és a STARS utálják egymást ? vagy a játékosok vannak ennyire fel pörögve hogy bunyóznak így akarják levezni a feszültséget ? Mi a véleményetek ???
@Miskolcifan: van tipped hogy jönnétek ki jól ?
@1885*: Tudod hányszor leirtam én ezt már ezen a blogon?
Hajjaj.... reménytelen....
@csillagoség: Úgy,hogy megvernénk mindenkit, a Fradi meg legalább az egyik meccsen kikapna a Strastól :D Ennek az esélye kb. 0,001%,de legalább az Újpestet jó lenne megelőzni...
@csillagoség: Átadom a válasz jogát Nyuszínak. :)
@bereszsolt: még nem vagytok négy között.
@bandog: Pedig ha vissza akarunk kerülni az "A"-ba szerintem, ez nem lesz jó. 1-2 szponzor leold, megszűnik 1-2 csapat az nem lesz előrelépés senkinek. De nem gondolom, hogy én fogom megoldani a sportág problémáit, ja és ez nem most jutott eszembe, csak így kijött belőlem.
Jó éjt mindenkinek.
@Bambalazs: szerintem ennél bonyolultabb a recept. Nagyon sok mindent át kellene gondolni Újpesten.
@1885*: Csak ismételni tudom magam.
Rengetegszer leirtam ezt itt már én is.
De ez csak az olyan embereknek okoz problémát,akik rendelkeznek azzal a fránya lekiismeret-jóérzés nevü fránya emberi tulajdonsággal.
Úgy látszik te is ,mint én ezek közé a fogyatékosok közé tartozol.
Semmi baj,majd megnyugszunk,kialusszuk magunkból ezeket a dolgokat.
Holnap újúlt erövel vetjük magunkat a szürke hétköznapok taposómalmába :))
most telefonált a spanom hogy ő kint volt a meccsen, mondta hogy tömeg verekedés volt és mindenki vert mindenkit és csak Fodort, Omart,Pozsgait,Kisst állították ki ...
sztem videón rajta lesz ...
@kerusz: ha a DAB és a STARS OB I végén döntetlenre jönne ki ? mi döntene? egynás elleni meccs vagy a több győzelem vagy a gól különbség ? Kié lenne a pálya előny ?
@bandog: Tudtam, hogy bennem van a hiba, rossz volt a neveltetésem :) látom már menni készültél, Neked is jó éjszakát! Majd jövőre döntőt játszik a Volán az EBEL-ben, mi meg itt megkúzdünk a bajnoki címért, ha lesz még csapatunk, remélem igen! :)
középszakasz egymás elleni döntene, amiben a Stars a jobb
Azért nem tudom hova tenni az Újpestet... Szerintem Pék mindent megtett annak érdekében ,hogy a játékosai alulmotiváltak legyenek és tele legyen a tökük mindennel. Nem tudom hány nyilatkozatába kalapszarnak nevezte szinte őket. Egy dolog az igazság ,de pedagógusnak is kell lenni, tudni kell mit lehet ill. kell mnodani egy játékosnak. Az mondjuk más ,hogy én pl. Hetlernek mit mondanék legszívesebben ... :D
De azért a tavalyi döntős csapatból jónéhányan itt vannak a keretben,az a tavalyi szereplés meg nem véletlen volt... Szerintem hosszútávon Pék alkalmatlan... Remélem Giblák helyére zökkenti a fiatal magyar játékosokat. Hiába volt öröm nézni ,hogy az idei OB1 8 meccsén 6x kapott ki az Újpest a Fraditól, de ennél többet tudnak ezek a srácok.
@csillagoség: ezt nem kérdezheted komolyan. bár nektek nem annyira, tényleg.
@qx92: fantasztikus éleslátásról tettél tanúbizonyságot, gratulálok, eddig mit szedtél, neuronblokkolót?
@csillagoség: na nem mindenki, ezt azért kalkuláld bele.
@Fradi-Mate: Na ez nagyon korrekt volt! Pedagógiailag hazavágta a csapatot, szerintem. Ha gondom van, az öltözőben vagy edzésen beszélem meg, de azok a nyilatkozatok...bárkit hazavágnak. Ha a saját edzőm így beszél, hogy menjek ki másnap a jégre??? A minimális önbizalmát tönkre teszi szerintem bármelyik sportolónak, sportágtól függetlenül. Most már úgyis mindegy...
@kerusz: így van, ami ott megy, az számomra immár hosszú évek óta a sportág nagy talánya.
@Spigott: uppsz, még egy momentum a konteóhoz, srácok. a csapatoknál biztos elfelejtettek gondolkodni, hogy ilyenek csak nekem/nekünk jutnak az eszembe/eszünkbe. nem számolnak, csak mennek előre, mint a vak egerek.
@Fradi-Mate: Csak gratulálni tudok a hozzászóláshoz...fórumon még ilyet, nem tapasztaltam! Azt nem mondom, hogy hajrá...de "kéz és lábtörést"! Az utóbbi fordulókra amúgy is ráillik. :-)
@Nyuszí O_o: csak azt írtam le amit mondtak .. hogy sokan verekedtek ... Ne legyen több bunyó , végre 1 meccs legyen nyugisabb ..
néztem DAB elég tartalékos lesz , sztem juniorokkal fognak 3-4 játékost fel tölteni. Miskolc ellen nagyon nehéz meccs lesz .. De sok sikert a DAB-nak ...
Hoppá, újabb topsecret:

"Fiúk, olvastátok már a blogot?? Óriási gáz van, rájöttek a levadászós-provokálós stratégiánkra, bebuktunk!"
negyedszer kérdezem meg: vki írta korábban, hogy Maciknak és Fradinak van vmi óvása stars ellen?
Ki tudja, hogy miért?
Minden csapat nyerje emg a hátra lévő meccsit és meg lássuk ki hogy fog állni a közép szakasz végén !!!
@Theutus: Mi ennyiről tudunk:

Van egy másik sztarsos ügy is. Gergely Csaba az egyik miskolci meccs után megrongálta a csarnokot,ezért 4 meccses felfüggesztett büntetést kapott. Néhány meccsel ezelőtt G.CS. a végső sípszó után levadászta Tóth Adriánt, kapott 5+véglegest. Nyilván ilyenkor életbe kellene lépni az előző eltiltásnak. De nem. G.CS. tovább játszott, ellenünk is 5 pontot szerzett, sőt a válogatottban is jégre lépett. A Macik óvtak, persze elutasították. Miért?
"A versenybíróság szerint csak akkor léphet életbe G.CS. eltiltása,ha újabb fegyelmi eljárásra kerül sor."
"Ha egy fejre irányuló támadás után nem lép életbe a büntetés, akkor mikor?
"Nem vagyunk következetesek és kemények, ha elmulasztunk egy ilyen lépést, akkor semmilyen visszatartó erő nem lesz a játékosok felé! És miként lehet az, hogy a fegyelmi hatálya alatt álló G.CS., akit a múltban számos alakalommal szankcionáltak, pár hete a válogatottban szerepelt?"
Idézetek Egri Istvántól, a mai Észak-Magyarország cikk alapján.
@Miskolcifan: Ez alapján nem igazán világos, hogy akkor ez most aktuális, vagy elutasított óvás? Ettől függetlenül "ügy" még lehet.
@facsipesz: "A Macik óvtak, persze elutasították. "
Eszerint elutasították a dolgot...Bár nem tudom,hogy ez az az óvás-e amiről itt szó van...
@Miskolcifan: Mit csinált Tóth Adriánnal? Vigyázz a szóhasználatra, mert facsipesz beléd csíp! :)
( Ugye Te nem vagy DAB-os?) :))
@gogosz: Bizony, én vagyok itt a lelkiismeret csípős nyelve:)
@gogosz: 8 Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars) - (CHE-H - fejre irányuló támadás)

Nem láttam az esetet,de gondolom nem megsimogatta :D
És nem vagyok DAB-os :D Vaslogikád van :P :DDD
@Nyuszí O_o: nem szedtem neuron blokolot csak nem akartam most parasztul bedobni ,hogy a
JP mester zsenialis nyari felkeszitese az agyondicsert ujvarosi fiatalok remek fizikuma es allokepessege, a kivalo kapus a jo legiosok ellenere (ez mind a ti dicshimnuszaitok osszefoglaloja) az egesz csapatok egy turot tud hokizni ha egy ember hianyzik. Ami azert gyaszos kedves baratom es lehetnek kocsogok es csalok a birok es mindenki aki a dab ellen beszel de ha nincs Galanisz elvagytok veszve, akkor mire ez a nagy arc? ja ,hogy franko hokit jatszodtok oke ertem en csakhogy 2-3 ev mulva senki nem fog emlekezni arra hogy milyen jo volt akkor hanem azt fogja nezni ,hogy a Stars a megnyerte masodik eveben a Mol ligat olyan patinas csapatokat elozve meg mint az Ute vagy Dab.
Ertem en ,hogy rosszul esik ,hogy a Stars megint elutt a sajttol mint a Mol final fourban de azert vissza kellene venni az arcbol.
@Miskolcifan: Szerintem a rongálásos dolgot meg a meccsen kapott végleges fegyelmit nem lehet egy kalap alá venni. Utóbbi nem von maga után fegyelmi tárgyalást, hacsak a csapatok nem kérték az ügy kivizsgálását a DAB példájához hasonlóan.
Bár ki tudja. Érdekes szitu az biztos.
@qx92: Kár volt kihozni belőled a parasztot. :)
Ünnepel aaaz egééész várooos, négy között a, négy között a FERENCVÁROS!!!
@pokerface: persze nem lehet egy kalap alá venni de kérdem én, akkor minek kéne történnie hogy életbe lépjen az a 4 meccses eltiltás? Még egy rongálás? Annyi esze talán még neki is van hogy ezt elkerülje ezután.
Ne érts félre nem tőled akarom számon kérni a dolgot, de ahogy mondod érdekes szitu. Merthogy ennek így semmi értelme nincs az biztos.

@Miskolcifan: jegkorong.tv/index.php?video_id=00216vm

1:45nél megnézheted az esetet
@kisby: Hidd el, ha olyan pozicióban lennék, akkor nálam érvénybe lépne az eltiltás :) Valószínű amikor a felfüggesztett büntetését megkapta, akkor nem rögzítették, hogy mi történik ha másfajta vétséget követ el,pl kap egy véglegest, ami még szándékosság nélkül is benne van a hokiban.
Azt tartom még elképzelhetőnek, hogy azért nem vették figyelembe azt az 5+véglegest, mert megtámadható lenne, mivel a versenyszabályzat vagy versenykiírás csak azt írja le, hogy két VF után jár eltiltás. Ez meg így egy úgynevezett kiskapu.. remélem érted mit akarok ebből kihozni.

Sőt továbbmegyek. Sajnos az utóbbi időben nagyon eldurvult a helyzet és elszaporodtak a sportszerűtlen megnyílvánulások is a játékosok és edzők részéről egyaránt, nem csak OB1 szintjén, hanem utánpótlásban is.
Nem tartanám hülyeségnek és elképzelhetetlennek sem, ha a jövőben bevezetnék azt, hogy alapszakasz után az IIHF tendertől eltérően súlyosabban szankcionálnák a végleges fegyelmik és végleges kiállítások következményeit. Gondolok itt olyanra, hogy már az első végleges fegyelmi is egy meccses eltiltást vonjon maga után, végleges kiállítás esetében 2 meccsról 4 meccsre növeljék a büntetést. Százszor meggondolnák, hogy van-e értelme a tegnap történteknek és inkább a játékkal foglalkoznának.
Vagy olyan megoldás is fékező erővel hatna, ha a vétkes játékosnak vagy csapatoknak annyiszor ezer forintot kellene befizetni a fejvédő alapítványba, ahány perc büntetést összeszedtek fegyelmikből és véglegesekből, ellenkező esetben addig nem játszhatnak, míg ezt nem rendezik.
Valami megoldás kell, mert így csak "kinyírják" egymást.

Egy biztos, mozgalmas és sok munkával járó holtszezon elé nézhetnek a honi hoki "törvényalkotói".
@qx92: ha most a testvérem lennél is nagyon tudnálak utálni...
@kiralyfi: Nem azert,hogy szarakodjak,de melyik pontban nincs igaza?
@1885*:
@Ringleader:

Köszi srácok a jó véleményt :)
Remélem én is, hogy a Fradi végre bejut a rájátszásban és a volán ellen játszik 1-2 jó meccset.
Giblaknak meg sok sikert Újpesten, Egszer már alkotott ott maradandót, szerintem most is fog tudni majd segíteni
@Fradi-Mate: Nincs mit, abszolut kijárt Neked :)
Én drukkolok Nektek.
@pokerface: na ahogy olvasom az ns cikket, úgy látom nem írtam hülyeséget az eltiltások szigorításával kapcsolatban :)
Bocsánat, ha már volt róla szó, de például az is tök rendben van, hogy a Stars kispadról benyúl a nemtudomkicsoda és úgy kell visszarántani? 3:01-től a videón...
@hunvikics: nem válaszol lehet hogy haragszik
süti beállítások módosítása