HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Újpest nem kerül a rájátszásba

2010.03.03. 22:04 kerusz

Hegyekben állnak a fegyelmi büntetések a mai két mérkőzést követően, amelyen két kérdés eldőlt, nevezetesen az, hogy az Újpest nem kerülhet a rájátszásba, nem végezhet érmes helyen a bajnokságban, és hogy a Dab és a Vasas végez a középszakasz első két helyén. A Ferencváros-Újpest derbin az első két harmad kiegyenlített volt, az utolsó harmad újpesti fölényt hozott. Felváltva vezettek a csapatok, a végén Rajz Attilának sikerült az egyenlítés. A hosszabbítás is vendégfölénnyel telt, de a döntő gólt egy korongvesztés után Schellin révén a Ferencváros lőtte, így lett 6-5 a végeredmény. A mérkőzéshez hozzátartozik még Kiricsenko végleges kiállítása - ennek időtartama alatt két gólt kapott az UTE, - valamint Borbás és Hüffner fegyelmije. Komolyan át kell majd gondolni ezt a szezont a Megyeri úton. Nem lehetett egyszerű a Vasas-Dab mérkőzés sem, pedig itt negyed óra elteltével minden kérdés eldőlt. A hazaiaknak ennyi idő kellett ahhoz, hogy négy gólt lőjenek. Ennek ellenére a kedélyek nem voltak nyugodtak, a 49. percben verekedés tört ki a jégen, amelynek a végén mindkét csapatból ketten kaptak végleges kiállítást, így a következő két mérkőzést kihagyják. Az összesen majd' három órányi büntetés mellett azért még estek gólok is, a végeredmény 5-2 a Vasas javára.

495 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4 lőtt gól / meccs átlaggal elsőként búcsúzunk. Vicc!
"Végy egy jó kapust (és néhány védőt)!"
Flinta behuzta a Fradit az elodontobe. Gratulalok!
@csatoimi: Azt hiszem Budainak egy csöppet több szerepe volt ebben!
@csatoimi: Imi, ez megaLOL...nagyjából semmi köze
@csatoimi: Az azért erős túlzás, ma is -2-vel zárt.
@Rock me Amadeus: csak érdekességből számoltam ki:

lőtt gólok kapott gólok
OB1 (alapsz.+középsz) 3,53 4,26
csak középszakasz 3,64 4,28
csak alapszakasz 3,4 4,25
MOL (alapsz+döntők) 4,11 4,03
MOL + OB1 középsz. 3,95 4,12

KATASZTRÓFA!
@csatoimi: :)))
Amúgy bírom Botit, csak néha szeszélyes egy kicsit hátul, túl sok eladott korong.

Egyre inkább azt gondolom, hogy Ennafatti távozásának köszönhető ez a fantasztikus középszakasz.

SZÉP VOLT FIÚK!

Ismét egy csodálatos estét szereztetek nekünk, fradistáknak!
Újpesten pár év alatt sikerült mindent tönkretenni! Pedig milyen lelkes volt mindenki,amikor végre felépült a csarnok... Sajnos mégis olyan stáb kezébe került a klub,amely teljesen lezülleszetette, minden évben más "álomvilágot" építgetett,amivel elriasztott szurkolót,sportolót, a klubot a külvilág számára pedig ellenszenvessé tette. Most beérett a remekmű. Köszönjük.
@progmet: Sajnos mindenben igazad van...
@progmet: És akik szerettek volna segíteni, azokat meg elüldözték.
Remélem azért az a pár játékos fog maradni, aki tett is valamit az utóbbi évek sikeréért. Néhány játékosért nagy kár lenne.
Ez más kávéház... sajnálom ezt a rengeteg büntetéssorozatot ,amik előfordulnak az utóbbi fordulókban és elgondolkoztató az OB1.ben lévő kultúra fogalma is :(
@Thomas_AV:
Régi ismerettség okán csak azt tudom írni:
Hülye vagy!
@Thomas_AV: én attól félek, hogy az elődöntőben a Starsosok nekiesnek a Volánnak, és betegszabira küldenek egy-két kulcsfontosságú válogatott játékost...
@Tillasz: :D THX ;) inkább nem irok OB1-hez soha :)
Elődöntőben dab-stars meccsek lesznek,ha így nyomják tovább,kinyírják egymás,és lesz nagy forgalom a sürgösségi osztályon.Korong bedobás előtt élőben nyomathatja Michael Buffer a híres idevágó szállóigéjét " lets get ready to rumbleeee "
"Károgó varjú leszek száraz jegenyén":

Ez a szezon elment. Ennyi. Minden le van játszva.
A volán megnyeri az ob 1-et. Mi (DAB) talán 3.-ak leszünk, ha sikerül a Fradit megverni a bronzmeccsen.

Az okokról majd holnap. Talán. Ha lesz kedvem... :S
@Bambalazs: a két bajnokság keménységét nézve, ettől nem kell tartanod.
@Bambalazs: "betegszabira küldenek"

Rosszul fogalmaztál: a "levadásszák" a megfelelő már itt mostanság.
@Thomas_AV: Ez a kultúrázás erős volt. Ti sem a Holdról jöttök. A kultúrátokról pedig épp most tartottál bemutatót a hozzászólásoddal. Miért kell mindíg ilyen magas lóról megnyilatkozni? Nem értem.
@Bpstars: oké, de itt nem a keménységről van szó, hanem a szándékos sérülés okozásról.
@Thomas_AV: Ez Darwin-díjas vélemény volt.
@gogosz: Mert nem látta, mi történt, így nyugodt szívvel és a tényektől cseppet sem zavartatva tud ítélkezni.
A mai Stars-Dab bunyó egy részlete: www.youtube.com/watch?v=L5bf5hpo5eQ

(Bocs a minőségért, telefonos felvétel...)
@Thomas_AV: Elgondolkodtató a sztársz játékosainak azon törekvése, hogy a kivívott hírnevük mögé bújva levadásszák az ellenfél legjobbjait. Sikorcint, Kiricsenkót rendszeresen megtalálták, és milyen érdekes, a Kohászból is leszedtek pár értékes játékost. Ne (ismétlem: ne)legyen úgy, hogy a Volánnal játszik döntőt, mert bízom a Kohászban, de mit fogtok szólni, ha első pár percben elviszik Kovács Cs. térdét, Palkovicsot, Mihályt leszedik, stb...
Amúgy az ebel valóban más kvház, ezért nem világos, mit keres a Volán az ob1-ben. Azaz tudjuk: pénzt.
@Thomas_AV: inkább nem irok OB1-hez soha :) Ez egy kicsit nekem arcoskodasnak tunt.Elismerem az Ebel szinvonalat,de a hozzaszolasod OB IV.Vigyazzal,nehogy lehuzzon a vizipisztoly a magas lorol.Lattam mar cowboy,foldon,nezte a karon a feher varjut.
@jegib: @Ringleader: @Rock me Amadeus: @LBogár: Emberek, csak vicceltem, meg ne kovezzetek ezert. Aztan elaludtam es nem tudtam megvedeni magam. :)
meg néztem a felvételt de kint bent középen ? ugy láttam a finn légios a Niko meg Azari ? vagy kit vert kit ? nem nagyon láttam ...
gyerekek mindenki térdre!!!
egy igazi fehérvári kultúrhérosz szólított meg bennünket...
@Thomas_AV: Egy hetre ki vagy tiltva az OB1 cikkek alol.
Ez a "levadászás" kifejezés csak most lett divatos, vagy mindig is jégkorongos szakszó volt? Csak mint lelkes érdeklődő kérdezem.
@csatoimi: olyat nem lehet.... :)))))
Kitalálhatom? Ha az UTE jutott volna be Nagy Isti lett volna a király, ha a Miskolc fog, akkor Petres lesz a császár! ;-)
@Ringleader: Tudod a sok utazas, olimpia nezes, Becs, Fehervar, Gyor, aztan hajnalra ertem haza. Hetfon meg egy UTE-Fradit is megneztem.
@Theutus: Nincsenek már labancok, kell az új ellenség! :)
@Ringleader: Sajnos Tivadar sérült :( Bár a mentális erejével ő is lehet a császár :DDD
@facsipesz: bizonyos történések jellemzésére korábban is használatos volt.
@csatoimi: Fárasztó dolog szurkolónak lenni.... :P
@Ringleader: Latom, tobben is ertunk a hokihoz. :) Jok a meglatasaid, ezt en is igy gondolom.
@LBogár: Fodorról hova lett a felszerelés? :)))
edzők nyilatkozták a meccs után Stars - Dab

MESTERMÉRLEG
Glen WSilliamson: – Ma remekül koncentrált a csapat, csatáraink gólveszélyesek voltak, védőink pedig remekül ütköztek. Kicsit csalódott vagyok, hogy a tömegverekedésbe az újvárosi kispad is beszállt, így a mieink részéről is mindenki be kellett, hogy avatkozzon a küzdelembe. Egy nagy család vagyunk, összetartunk, ez volt a kulcs ma.

J. P. MacCallum: – Borzasztó dolog az első harmadban négy gólt kapni, ám tudom, hogy ez a mai csak egy rossz nap volt. Az elődöntőben minden másképp lesz.
@csatoimi: Kár, hogy nekünk csak "sima" székely legényeink vannak, nem volt HC-sek. :) Ezek szerint semmi esélyünk nyerni valamit? :)
@csatoimi: de ha nem Petres, akkor megteszi Saluga is! Mégiscsak a "mi négerünk" a legszebb fekete ;-)
@LBogár: Az újvárosi kislány klasszul beleélte magát:)
Kösz.
jó most a Volán vissza jön a OB I be , így nem igazságos , úgy lenne jobb ha a OB I bajnoka meg mérkőzne a volánnal a Szilperkupáért mondjuk 1 példa ... tudom már ezen nem lehet változtatni ...
5 meccs, 5 vereség. Ezt nehéz feldolgozni. Szerintem nem kéne beleélnetek magatokat ebbe a levadászós konteoba.
A Mol Ligában Szapi kulcscsontja törött el valamitől, hétfőn Magosi szabályosan letarolta Nikót. Ja, ez a DAB "minket levadásznak, kérem" Docler által összevagdosott videón valamiért nem látszik.
Inkább azon kéne eltűnődni, hogy lehet 1 játékosra építeni mindent. Ha Ő kiesik, megszűnik a tudomány?
A Vasasnál ma nem játszott jónéhány meghatározó játékos, mégsem ment a sírás-rívás. Nyertünk. Volt ez fordítva is.
Hajrá, VasasStars!
@VBSfan: Milyen volt kint a meccs ? Bunyó mi miatt alakult ki ?
@VBSfan: Mielőbbi gyógyulást kívánva!
szabina megint milyen sportszerű volt....Ákos mindkét kezén ott a mez húzza fel, ő meg arrébb rángatja és bever neki egyet
@VBSfan: Ezért kapni fogsz, minimum 200 hozzászólást saccolok:)
@gogosz: Tenyleg, ezen el sem gondolkodtam eddig, hogy ezek a sracok mind volt HC-s jatekosok. Szigoruan, csak szakmai szempontok alapjan itelkeztem. De, most ahogy mondod es jobban belegondolok, hogy ezek a sracok mind volt HC jatekosok es Nektek ebbol egy sincs, hat valoban nem vagytok egy irigylesre melto helyzetben. :) Azt barkivel lemerem fogadni, hogy az OB1-et csak olyan csapat fogja megnyerni, akinek van egykori HC-s jatekosa.
Vissza kéne hozni Fiserát. Amíg Ő itt volt, addig lehetett hokizni, mert rendet tartott a pályán. :) Szerintem fájós háttal is elüldögélhetne a padon, és szemmel tarthatná az "erős" embereket. :) Elvileg nincs akadálya a visszatérésének, jól tudom?
@facsipesz: nem-nem, ezzel @VBSfan: megfelezte, így marad csak 100 :-)))
@csatoimi: Imi ez nem fair fogadás ,esély 5:1 hez, csak dab ban nincs ex hc-s :-)) william hill nem nagy oddsal fizetne neked :-))
@csatoimi: Ha nem esik Pire áldozatául a légiós szabálynak! :)
@csillagoség: A meccs sima ügy volt. Túlságosan is!:(
A verekedés valamilyen nézeteltérés miatt alakult ki a hazai kispad előtt, de egy szempillantás alatt az összes játékos a jégen volt. Főleg miután két Dabos kezdett el püfölni egy Starsos játékost. Végül innen is, onnan is elküldtek az öltözőbe 2-2 játékost, és folytatódott a mérkőzés.
@gogosz: Nem mondtam, hogy a Volan lesz a gyoztes. :)
@exL:1: Nem tehetek rola, hogy ok nem akarnak nyerni. Igazolni is tudni kell. :)
@VBSfan: Kétségtelen. 5:1-nél nem volt a meccsben a bunyó. Inkább az előző meccs miatt viszketett mindkét oldalon a srácok tenyere. Azért vicces volt Holéczy-t látni, hogy nekimegy egy másfélszer akkora DAB játékosnak (már meg nem mondom h ki volt).
@sean76: Igen, az télleg muris volt... :))
@gogosz: Tudtok valamit Nikandrosz állapotáról ? Műtéten túl van ? További Jobbulást neki ...
Sok fogadásodat elvesztetted már itt. Eggyel több, vagy kevesebb, már nem számít! :)
@csatoimi: Az előző hsz-em Neked szólt.
@csatoimi: hibáztam, kellene hamu mit a fejemre szórhatok.Dab ban játszik Vargyas Laci,neki tuti van valami hc-s kötödése,ha játékosként nem , akkor lehet anyai nagybátyjának az öccsének a fia vagy annak a barátja biztos ott játszott valamelyik korosztályos csapatban :-))
@csillagoség: Én úgy tudom, hogy pénteken műtik Fehérváron.
A meccset a DAB szerintem feladta az elején már. A fiatalok látványosan féltek, amikor ütközés közeli helyzetbe kerültek. A mai napon a láthatóan kiválóan szocializálódott Berta vette magára az aljamunkát: Korolt verte oldalról a palánknak, amikor a korong kb. 20-25 méterre volt, egy mezei 2 percért. Berta ma egyébként is be volt indulva, a jég és a büntipad között ingázva. Korol nem tért vissza, messziről úgy tűnt, hogy a térdét fájlalta. Újabb veszteség, köszi.
A bunyó szerintem Halassy jv miatt robbant ki. Történt, hogy valaki (talán Kiss Á.) bottal kiemelte Holéczyt a DAB harmadában (értsd: mindkét lábát kihúzta oldalról-szemből). Nagyot esett az ember, de semmi több. Halacska nem jelzett kiállítást (???) majd ekkor számonkérte Holéczy a történteket. Lökdösődés, majd mindkét részről mindenki be, mindez a Stars padja előtt. Számomra nagyon érdekes a jegyzőkönyv, ugyanis a helyszínen csak 2 DAB (Kiss Á. és Pozsgai) VK-t mondtak be, Stars oldalról egyet sem, Fodornak is csak 2+10-et, amit Zsoci is kapott. Szóval ez nagyon érdekes így, hogy módosul jegyzőkönyv menet közben. Ismét megmutatkozott a Stars-gerinc, Fodor hátulról bottal fejre ütött (nem volt fejvédő) majd az öltözködő és védekezni nem tudő Kiss Ákost félrerángatta és bepancsolt neki. Mondjuk előzőleg Fodor is belekeveredett a levesbe, Vargyas vetkőztette le. Nagyon érdekelne továbbá, hogy a többi verekedőt miért nem büntette a jv: Kuuskeri, Holéczy (az egész dolog kirobbantója).
Holéczy, mint főprovokátor :D

Tudtam én, hogy lesz egy új motívum az összeesküvés-elméletben:)
@check: A Finn légiós a Kuuskeri mit keresett ott ? Mert ahogy néztem a mobilos felvételt amit ide be linkeltek .. Pont ő verekedett valamelyik játékossal ...
Jöhet az Ebeles Jolán erzsébetre
@csillagoség: Több párban is ment a box, azért tettem fel a kérdést, hogy miért nincsenek kiállítva
@check: Berta tanulhatna Peterditől! Úgy játékban, mint viselkedésben eltörpül Pedró mellett. Volt csapata ellen nem viselkedik így normális ember. Én nem a mai meccsen láttam ezt Tőle, Te csak megerősítetted azt , amit már többször is észrevettem korábban.
Gröschl micsoda formában van, de már legalább 2 hónapja. Milyen kár, hogy már nem fogják a válogatottba behívni. Nagy hiba.

A bunyó egyébként mókás volt. A finn srácot mivel idegesítették fel? És mi vicces volt mikor a bunyó után kezet fogott az ellenfelével. Kicsit olyan budspancer-ternecehill stáblista előtti utolsó nagy partinak nézett ki a dolog. Omar nem tudom kit vert, de az biztos fájt.
@facsipesz: Semmilyen összeesküvés-elmélet nincs. Holéczyvel szemben szabálytalankodtak, nem torolta meg a bíró, ő számonkérte, tehát közvetlenül szerepe van a balhé kirobbanásában. Az már csak hab a tortán, hogy menet közben Vargyasba is belekötött (vicces látvány volt) és még Szilassyval is ki akart kezdeni.
Bertával nem volt semmi gond, csak a sporinak most jött meg az új sípja az ebayről, és a 3 napos cseregari idő alatt le akarta tesztelni rendesen.
@akerkiter: Nem biztos, hogy nem fogják hívni. Csötönyi már figyeli! :)
@akerkiter: Omar állítólag a Kiss Ákost püfölte , Dab-os srác rosszul jött ki ... Omar kidekorálta ...
@gogosz: Berta kiválóan szocializálódott. Már a Dózsában is necces volt néha, de itt Starsban érzi, hogy lehet állatkodni. Korolt teljesen feleslegesen küldte a meg a palánknál, nem volt semmi előzménye. De előtte és utána is rendszeres vendég volt a padon, szinte Gröschl-i mélységbe zuhant morális értelemben.
@gogosz: Meg azert nyerek egyet, mar nem tudom, hogy kivel de vissza fogom keresni, mikor azt mondtam, hogy max harom DAB-os jatekos lesz a valogatottban, az illeto uriember meg azt, hogy ennel azert tobb.
@csillagoség: A gond az, hogy Kisst nem csak egy enber verte, hanem többen. Sajnos nem látszik a videón élőben is csak nehezen volt látható.
@gogosz: Pedróval semmi gond nincs. Végzi a dolgát, egyebek esetén meg korrektül, sportszerűen viselkedik. Valahogy így kell.
@check: érdekes, hogy Lencsést nem említed. ma ő is rendesen áttanulmányozta a büntipad minden szegletét, és még volt csapata ellen is... ejnye, biztos akartad írni, csak elfeledted :)
@check: értem , mert ahogy nézzem mindenki püffölt valakit , meg fodor nem volt meg elégedve magával és keresett magának 1 másik ellenfelet, mert ahogy láttam jobbra balra korcsolyázik nézte kit tudna püfölni ..
a finnek respect, tetszett, hogy odament és belecsapott Pozsi tenyerébe
újranézvén a videót szabina egy teljesen idióta és barom ember
már említettem, hogy Ákost akkor ütötte meg amikor húzta fel a mezét és védekezés képtelen volt, de a videó elején látszik, hogy Dani huzakodik asszem Somogyival és Szabina hátulról megüti Danit is, miközben ők kölcsönösen fogják egymást
Pedro szintén teljesen fair volt, sőt itt említeném meg, hogy az összes újvárosi meccsen normálisan viselkedett ellentétben sokakkal
Tudjátok Hal a tortán Halaska a tortában .. meg nézném a TV2-n egyszer hogy főzne a Halaska ...
@akerkiter: Ez a Galanisz ugy sokat artott az o valogatottsagbeli, megiteleseben.
@akerkiter: Lecsó is sokat volt ma, csak egészen más miatt. Ő Berta 2x volt charging miatt, míg Lecsó 4 büntije úgymond menet közben előforduló dolgok voltak. Sok szabálytalanság, csak nem ugyanolyanok. Emellett Berta esetében benn is maradt vagy 2, de mondjuk a Korol-esetnél minimum a 2+10 járt volna (bár ha a sérülés okozását nézem, akkor VF).
@facsipesz: kiszálltam egy hétre, vihogjatok, srácoklányok. üdv.
@Theutus: Peterdi nem szarik saját fészkébe, bezzeg Berta...
@akerkiter: a lényeg felett megint átsiklottál asszem
kiváló szabinátokról megint bebizonyosodott, hogy mekkora alattomos sunyi tapló
Peterdi ő tudja mi a hoki , tudja hogy kell viselkednie .. én sztem
@check: áh, tényleg. igazad van. a "menet közben" teljesen érthetővé tette. akkor ez pont ugyanolyan, mint legutóbb Gröschl ütközése, úgymond "menet közben". ja nem, mert az neked nem jó. de tényleg elfogadom. kifogytam az érvekből. hopp mégse, még van kettő: 3:4 hu. és 5:2 :D
@check: Azért Ákos is megérdemelt már 1-2 pofont.

Nem kifejezetten erről a meccsről beszélek.
Fodorról inkább nem írok semmit.
szerintem nem jó felé megy a blogos hokitársadalom...lelkületileg.

Sajnálom, ami itt megy unevezett. 'hokibarátok' között!
:(
Lecsó 2 cross, 1-1 intrf és hook
nem mondanám, hogy eszeveszettül durva szabálytalanságok, amelyek évente fordulnak elő egyszer...
@akerkiter: Nekem is van egy. Dab 34, Stars 33! Tudod ez sem egy utolsó szempont! :)
@Bpstars: mi a problémád a lelkülettel?
asszem az emberek 90%-a normálisan elmondja a véleményét a történésekkel kapcsolatban
hogy olyan dolgokat provokálnak ki a volán temetőből érkező játékosaitok ami mellett sokan nem mennek el szó nélkül, hát istenem...
egyébként nézd meg a videót, többek között abból is lejön, hogy miről beszélek
én személy szerint abszolúte nem szeretem az erőszakot - mivel a problémákat többnyire csak odázni lehet velük és megoldani nem - következésképpen nem szoktam ujjongani sem, ha verekedés van a pályán
viszont, ha verekedés tör ki legalább viselkedjenek úgy a felek, ahogy kell
igazi balhé csak ellenetek van ebben a szezonban és ezt a többi csapat is elmondhatja magáról
summa summarum: 3-4 gerinctelen játékosotok lerombolja az amúgy sem fényes nimbuszotokat
@akerkiter: Látom nem nagyon esett le a lényege mondókámnak. Lecsó olyan büntiket kapott, amik előfordulnak a meccseken és jobbára nem megy a falnak miatta senki. Ezzel szemben Berta 4 büntijéből 2 is olyan volt, amit fizikai szabálytalanság miatt kapott, ez alapban nem ugyanaz alá a megítélés alá esik. Emellett Lecsó védő, akinek feladata csatár semlegesítése, Berta meg csatár, akinek góllövés lenne a feladata. Így már érthetőbb?
@a. Bárd: Ezt nem vitatom (nem is védtem Ákost)
@Theutus 00:17:41
Ott a 10 pont.
@Theutus: az a gondom, hogy nem a hokiról beszélgetünk.
Olvasd vissza miről szól a legutóbbi 20 hozzászólásod!

Alapjában én úgy gondolom, hogy ebben a szűk magyar hokiban nincsenek gerinctelen játékosok.
a 10 pont sajnos a starsos 49-esnél van, aki miatt Nika sem a bajnokságban, sem a válogatottban nem játszhat ebben a szezonban (ezidáig, ha jól tudom még nem jutott eszébe elnézést kérni a minden fiatalnak jó példát mutató és sportszerű játékosnak)
@Bpstars: mondom nézd vissza azt a videó részletet a mai verekedésről
nyilvánvaló, hogy a 18-as kék mezes egy gerinces és férfias fickó
akkor is az volt amikor sípszó után felkente nálunk a palánkra a fiatal Virágot majd utána elszaladt Fisera elől
és akkor is az amikor kurvaanyáz a közönség felé
és még sorolhatnám
megkockáztatom már az anyjának beszólt amikor előbújt
a másik oldala meg az a dolognak, hogy mi sajnáljuk a legjobban (legalábbis én biztosan), hogy nem a hokiról, hanem a körítésről kell beszélgetnünk a történések kapcsán
(úgy gondolom egyelőre sokkal rosszabbul jöttünk ki ebből az egész cirkuszból)
én lennék a legboldogabb, ha az elődöntő meccsei lemennének sportszerűen, botrányoktól mentesen, közönségszórakoztatóan jó játékkal
Ugy latom,hogy ma a Vasas-Dab ,,bunyo" alatt szinte kiurult a csarnok,legalabb is a mobilos felvetel alatt nem nagyon latszanak a nezok,biztos kotszerert szalasztottak oket,vagy egyesek a tálért szaladtak.Kar ennyi nezonek,ekkora cirkuszt rendezni,Cezar se privatban nyomta.Tudjatok van egy mondás felénk,,tálat a vérnek,teknöt a bélnek".Hat kezd vicces lenni ez az OB1,cirkusz,bunyo,aki bujt aki nem.Én elmentem,kacagni meg teknöt faragni,meg szükség lehet,,reája".
@Theutus: egy kommentben 5 helyen alazod a stars csapatat, jatekosait, szurkoloit. mit varsz cserebe? ha talalsz a kommentjeim kozott olyat, amiben en igy tettem, akkro igazad van. ha nem talalsz. akkro viszont bocs, de kuss.
@Theutus: mivel tudom, hogy mindenkinek meg vannak a saját verziói, nem folynék bele ebbe a vitába.

Ha Rajna Miki, Magosi, Szapi, Kiss Ákos játéka lenne a téma, arról lenne véleményem.
@akerkiter:
1. a stars csapatát egyáltalán nem bántottam
2. kizárólag a példátlanul sportszerű játékosaitokkal foglalkoztam
3. nem aláztam őket, legfeljebb pár konkrét tényt szedtem csokorba
@mik vogymuk: A csarnokban csak az egyik oldali lelátó volt megnyitva. Onnan készült a felvétel is. Mondjuk ennek az okát nem egészen értem, vélhetőleg nem került volna egy fillérbe sem a vendégszurkolókat elkülöníteni a hazaiaktól, ahogy szokás, a cserepad feletti lelátó megnyitásával. Általában nincs semmi gond ilyen mérkőzéseken sem azzal, ha a szurkolók keverednek a meccs előtt, után vagy a szünetekben, de az azért nem rossz, ha a két hangos tábor nem egymás mellől kiabál.
@Bpstars: mindent mérlegre téve van igazságod,
mostantól befejeztem a dolgot
@Theutus:
ugyan reszemrol ez mar lezarva, de azert lecci:

Theutus 2010.03.04. 00:17:41
@Bpstars: ... olyan dolgokat provokálnak ki a ___volán temetőből___ érkező játékosaitok ...
... summa summarum: 3-4 ___gerinctelen játékosotok___ lerombolja az ___amúgy sem fényes nimbuszotokat___

igy varj valaszt is. koszi. stop.
Szapiról igazából nem tudok nyilatkozni, a Mol elődöntőben nyújtott játékára figyeltem fel először
(a Stars meccseire nem járok), de Rajna Miki kétségtelenül sokat fejlődött és kétségtelenül a jövő válogatottjának hálóőre lehet Hete mellett
@akerkiter: amit most kiemeltél asszem egyértelműen bizonyítja, hogy kimondottan arról a pár emberről beszéltem és nem a csapatról valamint rólad vagy bármelyik Stars szimpatizánsról:)))
de tényleg hagyjuk
ez volt az utolsó ilyen irányú írásom
@Theutus: Szia enged meg ,hogy válaszoljak a egy pár mondatban

"nézd meg a videót, többek között abból is lejön, hogy miről beszélek
én személy szerint abszolúte nem szeretem az erőszakot - mivel a problémákat többnyire csak odázni lehet velük és megoldani nem - következésképpen nem szoktam ujjongani sem, ha verekedés van a pályán"

Te lehet ,hogy nem szoktál de ahogy a videón hallani lehet szép kis 2 sorost skandál a szurkolótáborotok míg megy a verekedés + a háttérből behallatszik egy ékes női hang, aki úgy káromkodik mint egy kocsis.

"viszont, ha verekedés tör ki legalább viselkedjenek úgy a felek, ahogy kell"

Sajnos hiányzik a videó fele, ezért nem látszik
amikor Holéczy-t ketten ütik pedig ő csak 1 az 1-ben akarta lejátszani.

És tudod az általad csak "volán temetőből érkező játékosok" megint borsot törtek az orrotok alá. Eljöttetek hozzánk nagy mellényel de nagy zakóval távoztatok.
@gumikigyo: beszéljünk inkább arról, hogy mit vársz az elődöntőktől?
a mostanság ellenetek lejátszott meccseink eredményeitől függetlenül azt gondolom, hogy 1 győzelmet fogtok szerezni otthon és relatíve simán be fogjuk húzni a párharcot
@gumikigyo: Ahogy minden tábornak megvannak a maguk kocsisai, középső ujjat mutogató vagy a hazai/vendégszurkolókat inzultálni akaró erős fiúi, stb. Sajnos, ez alól egyetlen tábor sem kivétel.
@Theutus: Hát igen, Szapinak most nehéz éve van.

Rajnának az Újvárosban kapott (asszem) 4. gólja kifejezetten örömteli volt nekem. Mikor buliból elhoztátok a korongot és rögtön rálőtte a csatár... Ezek azok a momentumok, amiből még nagyon sokat tud tanulni és ezekre van szüksége. Ő még abban a korban van, amikor minden gól, minden lövés hasznos. Ezért is várom mielőbb vissza Galaniszt és Magosit a jégre, mert ellenük minden fiatalunknak kettőzőtt erővel kell küzdeni.
Magosi amúgy tavaly az egyik kedvencem volt (amikor játszott).
Magónak - mint minden fiatalunknak - nagyon jót tett a nyári felkészülés és az mindenképpen nagy dolog, hogy a 2 kanadai mellett játszhat, mert rengeteget tud tanulni tőlük
megnéztem kikockázva is Kurt gólját...nyilván hibázott Miki, mert nem fedte teljesen a kapu szélét, de mégis azt gondolom, hogy nem teljesen írható a számlájára
sokkal pontosabban nem nagyon lehetett volna eltalálni
és ugye a bulinál mindig 2 ember várja a korongot
ez vmi hasonló, mint amit Hete kapott Zágrábban Foxtól...valszeg nem fog többször olyan gólt kapni ő sem
Nika sérülését nagyon sajnálom, mert kezdett újra játékba lendülni és azért az a sor vele együtt az igazi, mivel nagyon jól ismerik egymást a többiekkel (pl Ákos szinte szenvedett Nika távollétében, legalábbis nagyon nem ment neki a játék, de Zsoci is inkább csak becsülettel brusztolt)
és kíváncsi lettem volna arra, hogy tud-e a válogatottban maradandót alkotni
illetve nemcsak ők, hanem minden fiatal aki az Ob1-ben játszik és bekerül
pl ott volt a horvátok ellenei válogatott meccs, akik gyengébbek nálunk, azt szépen hozták is a fiatalok, a szlovénok azonban már kemény diónak bizonyultak
@Theutus: úgy legyen! és ha mégse, majd itt a forumon elmagyarázod, hogy kinek kell végleges 2 éves eltiltást kapnia :D ja, és hogy a pénz miatt történt minden
Egyszerűen nem értem! Adva van egy mérkőzés, aminek azért olyan túlzottan nagy jelentősége már nincs, mindenki tudja, ez a két csapat elődöntőzik egymással. Ráadásul húsz perc alatt el is dől minden, kapus nélkül nehéz játszani a jégkorongot, igaz Kissnek a társak sem sokat segítettek, meglehetősen lazára vették a figurát. Ilyen előzmények után érkezünk el a 48.perchez, amikor az történt ami. Nekem ne mondja senki hogy pusztán Galanisz sajnálatos sérülése váltott ki ilyen indulatokat a felekből!
Azt mondja Mr.Williamson, sajnálja hogy az újvárosiak beugráltak a cserepadról, nekem úgy rémlik, a hazai lóca ürült ki hamarabb.
Megpróbálok finoman fogalmazni, mindkét brigádban van olyan hokis, aki mentálisan nincs egészen a topon. Nem ártana a vezetőknek, edzőknek rendet rakni a fejekben, mert ezt így nem érdemes folytatni. Meg nézni sem, én legalábbis nem szeretem a kocsmahokit...
Egészen vicces lett ez a topic (is) :)
Rajz Attila honnan kerult elo, vagy nekem kerulte el a figyelmemey?
Koszonom.
@Thomas_AV:
Remélem megértetted, miért írtam, amit írtam.
SEGÍTSÉG:
Értők segítségét kérem. Tudomásom szerint abban az esetben, ha verekedés van a pályán a cserepadról bejövő játékosokat büntetni kell. (Max 5 főig GA-MI-val.) Ez most már nem él?
2001-ben egy MAC-Szeged meccs utolsó perceiben volt egy bunyó, ahol 5 MAC-ost vert 12 szegedi. Gergely Zsombor csak annyit követett el, hogy az öltöző felé menet beugrott, majd amikor Apja lecseszte, ugyanazzal a lendülettel ki is ugrott, mégis kapott GA-MI-t ezért a tettéért.
Most szerintem alapból kellett volna ilyet adni 5 - 5 főnek. Ha nem él, akkor mióta nem?
Kösz.
@ZoltaN:
A REHAB osztályról. Amúgy, ha jól tudom a Volán mini edzője.:-)
Ja és válogatott hokis volt elég sokáig!:-)
Tavaly az Alba Volán Farm csapatában játszott.
És tegnap két szép gólt lőtt.
@fetyiszov: "mit keres a Volán az ob1-ben. Azaz tudjuk: pénzt."

:)))))))) az év vicce! Te ezt komolyan gondoltad? :)))) Még az EBEL-ben sincs komoly pénzdíjazás, aminek jelentősége lenne, nemhogy az OBI-ben...
@miki78: Arra céloztak, hogy ez az egyetlen trófea, amit a Volán begyűjthet és amivel lehet kampányolni a szponzoroknál :)
@miki78: látom nem jutott el hozzád mire gondolt, de mindegy :)

Visszatérve a meccsre, mind a két csapatnak magába kell néznie, mert az a csapat fog döntőbe jutni, amelyik jobban tudja majd fegyelmezni magát. Kiss Ákos és Fodor egyaránt alattomos volt ahogy indult a bunyó, Ákos a szabálytalansága miatt (2x egymás után véletlen? Neeee), Foci meg ahogy kirobbantotta és ahogy mindenkinek nekiesett aki arra járt, vagy épp öltözködött.

Pedig az év elején Fisera milyen szépen betanította :)
@miki78: A szövetség a bajnoki címért fizet.
Sok kicsi sokra megy, gondolom, lesz hová tenni ezt a komolytalan összeget is...
Na, megnéztem az összefoglalót, a meccsen és a bunyóban is elég rendesen ütöttek minket, de ez benne van. Azt viszont továbbra sem értem, hogy Hal miként hozta ki a két-két véglegest, főleg a Pozsgai-Kluuskeri bunyóra gondolok itt, ami annyira egyértelmű volt, hogy csak szándékosan (?) lehetett elnézni úgy, hogy csak Pozsi kapott kiállítást.
@gumikigyo: Na a szurkolókat kár volt felemlegetni. Azon már meg sem lepődik az ember, hogy a szurkolóitok a meccs 95%-ában nem bíztatják a saját csapatukat, de az új, hogy e helyett az ellenfelet szidják (újvárosi cigányozás volt tegnap a vezérmondat). Mindemellett egyes Vasas-nézők figyelmet fordítanak arra, hogy rendreutasítsák a normális szurkolás tekintetében a vendégeket (kb. a 2. percben), de a sajátjaikat már nem, nekik lehet bármit (az említett kollégával a szünetben megtárgyaltuk dolgot).
Külön kiemelném azt a fiatal lányokból álló szabadcsapatot, akiknek az IQ-ja összesítve és az évszámot hozzáadva nem éri el 3 számjegyet. I szektor, közvetlenül a bejárat és a lépcső mellett. Módszeresen belekötöttek mindenkibe aki körülöttük ült, közben az anyázás a teljesen általános volt. Egy darabig bírtam, de amikor a társaságomban levő hölgyeket is megtalálták, akkor már én is beleadtam mindent... Nem vagyok rá büszke, de botrányos libák voltak. Nem tudom, ilyen korán zárnak a Plázák Pesten? A legszomorúbb az volt, hogy sikongatva ujjongtak minden Starsos fizikai megmozdulásnál.
@check: Amit írtál azt a Hazai drukkerekre mondtad a STARS lányokra ? EZT : Külön kiemelném azt a fiatal lányokból álló szabadcsapatot, akiknek az IQ-ja összesítve és az évszámot hozzáadva nem éri el 3 számjegyet. I szektor, közvetlenül a bejárat és a lépcső mellett. Módszeresen belekötöttek mindenkibe aki körülöttük ült, közben az anyázás a teljesen általános volt.
@csillagoség: sztm nyilvánvaló, hogy rájuk gondolt. Azari meg gondolom Somogyira az interjúban :)
@check: Revidiálnom kell saját álláspontomat, rosszul emlékeztem. Kiss Á. nem bottal, hanem lábbal söpört, ezen rágott be Holéczy
@csillagoség: Igen, saját szurkolóinkkal ritkán szoktam összetűzni :)))))
Borzalmas szezon. A Miskolc meccsre még kimegyek, utána nem nagyon érdekel már a magyar bajnokság...
Teljesen mindegy, ki jut a döntőbe, a Volán szanaszéjjel fog verni bárkit is
@check: Oké! Csak kérdeztem ... Mert van aki normálisan viselkedik a meccsen ...
@csillagoség: Nyilván nem mindenki. De azt hiszem elég jól lokalizáltam az egyszerű csajok elhelyezkedését.
biztos , mert te Gondolom kint voltál a meccseken ,és láttad őket! Ti is be ültök a hazaiak közé a G Szektor környékére ugye ?
@csillagoség: Igen kint voltam és megdöbbentem. Azon, hogy fiatal lányok hogy lehetnek ennyire egyszerűek. Nyilván nagy meccsrejárók ez lejött a szórványos szurkolásukból (hajrá Kangyal, hajrá Peterdi és hasonlók, :DDDDDDD marha hülyén hangzott).
A Centerben nem nagyon lehet elkülönülni. Én a magam részéről az I szektorban szoktam ülni, szemben a Stars paddal.
igen ott a legjobb nézni a meccset, mert mindent látni , hivatalosan a kispad fölött van a vendék szektor, ha a UTE meg a FTC jön akkor meg nyitják .. De mivel ti nem jöttök olyan sokan azért nem nyitják meg. Tegnap hány DAB szurkoló ment ki kb ?
Az Azari meg mit üzenget a Starsos gyereknek, hogy ennyit meg anyit tett le az asztalra. Mit a hozzáállását vagy mit , egy igazi semmirekelő. Ő is pofázik azoknak akik tényleg letettek valamit az asztalra, csak ők tartanak ott fejbe, hogy nem veszik fel tőle. A pályán kell bizonyítani milyen nagy gyerek ,nem a jegkorong.tv.-n
@facsipesz: Igazam volt tegnap,vagy igazam volt?:))

A viccet félretéve!
Amíg a Dab,jégkorongozott addig nyerte a mérkőzéseit.Volt egy hullámvölgy(minden csapatnál van,lásd AV19) amiből kilábalt lassan.Mióta viszont ,felvette az elédobott kesztyűt és folyamatosan belemennek,minden provokációba,esetleg sajátmaguk provokálnak,addig nem fog változni a helyzet.Egy ilyenből sem jöttek ki jól.Elvesztett mérkőzések,bukott verekedések.Én azt mondom ,van az úgy,hogy nem kell felvenni a kesztyűt,hanem helyette inkább korizni és gólokkal büntetni.Az sokkal fájóbb,ha felmutatsz az eredmény jelzőre és megkérdezed:,mi értelme van verekedni?
Kíváncsi vagyok a Dab-os vezetők mikor jutnak el oda,hogy akár saját játékosukat is megbüntessék ezért és nem levadászásos teóriákat hajszolnak!
Maradjunk annyiban ,hogy a jégkorongban nem egy emberért kell verekedni.Hamár, ekkora az összefogás,akkor egy emberért játszani.
Maradjunk annyiban,ha újra jégkorong lessz az első és nem a sérelmek,megbosszulása,akkor valószínű,hogy ismét nyerő szériába megy át a mutató.
@Farsi: most kapjátok a gyógyszereket az intézetben és ki tudtál osonni egy géphez? :)
A bunyó a hoki része. Amióta a DAB-ból kirúgták az amúgy haszontalan verőemberüket (Fisera), nekik már nem tetszik a verekedés. Akkor 1-5nél felesleges olajat locsolni a az izzó parázsra.
És a végén az "öreg, többszázszoros válogatott" Azari kioktató, nagyképű nyilatkozata a "nagyobb, őőő ellenfél játékosai"-ról ill. a "minek huzogat 5-1nél Holéczy"? Lesz még pofára esés! :-)
@Tillasz: Tudom hogy ki volt,hisz Szeredai vagyok, viszont azt nem tdtam hogy hova volt eltunve.Azert koszi.
Tiszteletem.
@bakker81: Én tegnap nem éreztem az egész csapaton, hogy balhézni akartak volna. Sőt ellenkezőleg, azt éreztem, hogy nem nagyon akarnak belemenni semmi neccesbe, tartanak egy újabb belépőtől (pl. Virág Tamás látványosan kibújt minden ütközés elől). Korol esete bizonyítja, hogy nem volt alaptalan a félelem. Egyedül Kiss Ákos volt bepörögve, de ezt meg le kell kezelni a jv-nek, a 49. percig sikerült is. Megjegyezném, hogy mi hétfőn is játszani akartunk, játszottunk is, de hát vadász-szezon van...
@Tillasz: Ezt ma azért kiderítem...
@check: Szia, Te is tudod, hogy kisebbségre utaló szó, csak egyszer hangzott el, és azonnal le lett állítva, az illető. A másik pedig, hogy érted, hogy a fiatal lányokból álló szabadcsapat módszeresen belekötött mindenkibe??? Összerúzsozták őket? Mi történt? Ha rosszul játszik a csapat akkor minden baj, ha jól akkor semmi nem számít. Én is voltam így pl a az emlékezetes 0-7-nél, akkor is az egyik újvárosi szurkoló tüsszentett egy hangosat, ezen teljesen kiborultam :))))
@check: mint irtad Egyedül Kiss Ákos volt bepörögve

Ő tegnap provokálta a Stars játékosait , tegnap kapott pár pofont , meg érdemelte egyesek szerint .. meg a másik illető a (Pozsgai) ő is állítólag provokálta a Stars játékosokat ... Többiek normálisak voltak a DAB-tól..
@check:
Nézd ,5:1 nél ,de még 1:1-nél sem látom értelmét a verekedésnek! A játéknak ,látom értelmét.
Tudtommal Roger ugyanolyan válogatott aspiráns,mint Magó,Azari,vagy Niká volt.
Az meg aztán tényleg egy nagy hülyeség,"hogy minek huzogat."
Huzogasson ő is meg a Kis Ákos is,mert az jobban megy nekik,mint a verekedés!Ezt minden irónia nélkül mondtam.
@Slapshot: Mindketten tudjuk, hogy nem egyszer hangzott el, mert jeleztem is az addig eltelt 10 percben nem egyszer volt és nem egy embertől.
A csajok először az előttük ülő vendégnézőket inzultálták (verbálisan, akik egyébként néma csendben nézték a meccset), majd a tőlük legalább 20 székkel arrébb ülő vendégeket, majd ezt követően a társaságomban levő hölgyeket. Na ekkor szálltam be én is, pedig igazán cikinek éreztem ilyen plázacicákkal vitába szállni. Csak verbális összetűzés volt, semmi több, de megismétlődött minden harmadban és az anyázás volt vezérgondolatuk.
Tisztázni kell, hogy a 10. perc után érezte minden vendégnéző, hogy elment a meccs és le kell játszani, semmi több. Nyilván amikor nekünk megy jól elsősorban az köt le, de ilyen esetben sem a konfliktust keresem/keressük, hanem megnézzük a meccset és szurkolunk (talán rémlik, hogy igazi szurkolást csak vendégek adtak elő, tehát mi a saját csapatunkkal foglalkoztunk). Megjegyzem a 0-7-es meccsen is voltak hasonló megnyilvánulások hazai részről és akkor is szóvá tettem.
@bakker81: Ezért mondtam, hogy jv-nek le kell kezeni a dolgokat. Zsoci nyilatkozatával nem foglalkozom, nem tudom mi az előzmény. A verekedést egyébként Holéczy robbantotta ki (Fodor csak megérezte a vérszagot és élt a lehetőséggel), köszönhetően annak, hogy a vele szemben elkövetett szabálytalanságot a jv nem torolta meg időben (ahogyan az korábban is írtam).
@csillagoség: Kiss Ákos ügye már régről fakad, várható volt, hogy egyszer betalálják. Pozsi egész meccsen nyugiban volt, a balhénál akadt össze Kuuskerivel, akivel lejátszották a boxot aztán lepacsiztak, nekem ez szimpatikus jelenet volt. Az állítólagra ne nagyon adj, ha lehet és azt kell mondanom, hogy a jégkorong tv-s videó is diszkréten elfed 1-2 finom részletet.
@check: oké bocsi ha rosszat írtam a "állitoalgos " szóval, amúgy a Kuuskeri vs. Pozsgai box rendesen ment mint ahogy néztem a finn jött ki belőle vagy döntetlen lett ? Utána le pacsiztak sportszerű volt ...
Már megint egy sérülés! már megint egy nem befújt sérülésokozás??
Nagyon unom már a csillagokat...
@csillagoség: Nem látszik jól, de megosztott pontozással Kuuskerinek adnám :))))))
@csillagoség: De ha már itt tartunk, Berta tegnapi mutatványa is megérne pár szót...
@ZoltaN:
Pontosítok. A Volán kölyöknél edző.
@check:
Az első 5-nek jár.
@Tillasz: Mondom, hogy tisztázom ma a dolgokat ;)
a tegnapi FTC-UTE meccsen a Kyrychenko Vitalij miért kapott egyből végleges kiáltást ? mit csinált ? tudja valaki ? Videót most nem tudom meg nézni ...
@Spigott: Hát lehet te tisztában vagy vele mikór osztanak gyógyszert:) Én meg csak egyszerüen nem bírom a nagyképü embereket.
@check: Mit nyilatkozott Azari? Mobilrol nem lehet megnyitni a jegkorong tv-s videokat es csak ez van nalam.
@Farsi: Szerintem nem magára gondolt, nem hinném, hogy neki szólt be az a bizonyos fiatal, inkább valamelyik öregnek. És akkor máris igaz amit mondott. Főleg annak tudatában, hogy nem tudjuk miket mondott. Igaza van, inkább verekedjen egyet
@csillagoség: Kiriscsenko fegyelmezetlensége miatt hosszú emberhátrányra lesznek kárhoztatva, az ukrán légióst ugyanis rúgásért végleges kiállítással sújtotta a játékvezető.

forrás. fradihoki.hu
@csatoimi: nagyjából nem mondott hülyeséget!
Kivéve ,hogy minek huzogat (cselezget) 5:1-nél.
Hamár cselezget vegye tudomásul,hogy így jár.
Röviden ,ennyi.
már Holéczy,minek huzogat ennyit.
At utóbbi időben érdekes dolgok mennek itt. Mintha háttérbe szorult volna a hoki és nagyobb szerepet kapott az azt körülvevő légkör. Nem tart ez olyan régóta de érdekes gondolatokat ébreszt.
Hokibunyó mindig volt de nem "áthúzódó" sérelmekkel és kevés, komoly sérüléssel. Most egy kicsit más lett a helyzet.Feltünő, hogy a csapatok szurkolóinál milyen hasonló nézet alakult ki a Stars csapatával szemben. Semmilyen szempontból nem jó a hokinak de azért ez elgondolkodtató. Lehet persze, hogy rosszul látjuk a dolgokat és ez a sok szurkoló téved. Itt van a kedvenc sportunk, kicsit még mindig mostohagyerekként kezelve, uccu neki ,rongáljuk mi is, kivülről belülről.Jó szokásunkhoz hiven májd ezt is sikeresen tönkretesszük.
@1885*: Hogy örült mindenki, hogy a honosításokkal, felgyógyult játékosokkal van három erős sor és egy nem rossz negyedik sor is Újpesten. Erre fel: "mindkét csapat - főleg a többnyire két sorral küzdő vendégek -, fáradtnak tűnt" /fradihoki.hu honlap/ Mintha Újpesten nem ismernék a háromnál nagyobb számokat, basszus. A Stars, Dab, de többnyire a Fradi és a Miskolc is négy sort nevezett a mérkőzésekre ebben a szezonban. Lehet, hogy mind meg is fognak előzni bennünket.
@csillagoség: Vitalij Kiricsenko a Fradi harmadában összeakaszkodott Kim Kauttonennel, nem engedte továbbkorcsolyázni a finn bekket, zárásként pedig oda is csapott neki, sőt rúgó mozdulatot tett. A büntetése végleges kiállítás volt, amivel roppant nehéz helyzetbe sodorta társait és csapatát

na ez meg az icehockey.hu -ról
@csatoimi: Üzengetett az egyik fiatal Stars-játékosnak, hogy nem dumálni kell meg beszólogatni olyanoknak, akik letettek már egy s mást az asztalra, hanem ha gondja van álljon oda ő is. Az előzményeket és a konkrét szereplőket nem tudom, ezért nem foglalkozom vele.
Ez a topic (is) kezd valamifele hisztis-pletykas noegyletre emlekeztetni (mar elnezest a csajoktol). Lasd meg: szemellenzo, kettos merce.

A legfontosabb kerdes jelenleg az, hogy kin volt sapka, es kin nem.

Ki kellene lepni a spiralbol...
@bakker81: @check: Koszonom. Egy biztos, feszult DAB-Stars elodontok lesznek. Galanisz seruleset nagyon sajnalom, tudom, hogy mit jelent egy ilyen kulcsember egy csapatnak. A valogatottban is sokat tudott volna segiteni.
@Fejér Lilla: Max. a Miskolcot tudjuk megelőzni.
Ez van. :( :( :(
Korolról van valami közelebbi info?

Mennyire súlyos a tegnapi térdsérülése?
@Fejér Lilla: Max. a Miskolcot tudjuk megelőzni.
Ez van. :( :( :( és még arra sem fogadnék nagyobb tétben.
OBI úgy nézz ki hogy 1-2 hely valamelyike DAB Stars , 3ik FTC egyenlőre de matematikai esélye van a Miskolcnak ha hátralévő 5 meccsét meg nyerné Miskolc sokat javult az el múlt időszakba Gratula nekik ...
@Gabberboy: Ebben teljesen egyet értek. Az lenne a megoldás. Akkor ő most oktató célzással nyilatkozott. Szerintem a meccsről kellene nem üzengetni.
@facsipesz: A gond ott van hogy rengeteg friss szakértö jelent meg Tőletek.Ami nem lenne gond, csak a stílus amivel nyitottak nem idevaló.Gondolok a hétfő esti regisztráltakra.Sok új szurkolótok van vízilabdameccsről.Egyik hangos embert megkértem a szünetben,mondjon 5 Stars játékost.Nagy nehezen 3 sikerült neki,mondván nem régen kezdte még a szakmát.Érdekes módon az Újváros,Újváros rigmus másik változata minden gond nélkül ment neki.
Nem csak nyilatkozatot készíteni kell megtanulni, hanem nyilatkozni is. Ez sem egy olyan dolog, amit az embert rögtön tud, főleg nem egy ilyen meccs után, sérelmekkel tele, feldúltan.

Nyilván Zsoci is mondott olyat amit ma már máshogy foglamazna, idővel jobban fog menni.

Lásd: Ladányi nyilatkozata az ominózus BS beli döntőben, Farkas ámokfutása után. Nyilván ennyi évvel a háta mögött már Ő sem úgy fogalmazna, mint akkor.
@csillagoség: Nincs videón. Földön voltak, lábaival beszorította Kauttonen egyik lábát, aki így nem tudott elindulni, pár másodperc múlva kiszabadította magát és ekkor jött Kiricsenko rúgása.
Nagyon halkan kérdezem meg a hozzáértőktől, mert nem szeretnék újabb köpködést, vitát elindítani, de boxbandázsban bunyózni hokimeccsen mennyire számít sportszerű dolognak?
@foma: :D pedig itt a hátukra van írva a nevük, és még a víz sem ér nyakig.
@peterszky: Jah értem ... Köszi az infót kivi voltam :)
tegnapi bunyó ...
1.Kuuskeri vs. Pozsgai Pozsgai kiállítva ,
2.Omar vs. Kiss Omar és Kiss kiállítva
3.Fodor kivel akadt össze és Fodor kiállítva
@Spigott: Sztem nem nagyon sportszerű bokszolni , de benne van a sportba , szinte NHL be nincs olyan meccs hogy ne legyen Boksz ott rendesen püfölik egymást ...
@csillagoség: Itt nem a boxról van szó, azért járok már annyi ideje hokimeccsre, hogy tudjam, a verekedés igenis benne van egy-egy meccsben, ezzel nincs is semmi baj, nálam bőven belefér :) Itt a kérdésem kimondottan a bandázsra vonatkozik
Amit hallottam, azok szerint Halnál nem volt papír és toll, ezért nem tudott jegyzetelni, hogy kit állítson ki...
@Spigott: Hal tegnap rettenetesen unta a meccset.A verekedés előtt 2 perccel tettem ezt szóvá a havernak.Az is érdekes hogy 18:45kor még civilben sétálgatott a büfénél.
@foma: Lehet, hogy ő így melegít :)
@csatoimi: kerestelek becsben, de nem talaltalak sehol :) csak meg akartam koszonni a vasarnapi meccs utani bulit ;)
kisfiam megkerdezte h miert van osszepirkalva az autos kicsi arpi mez, es nem igazan tudtam elmagyarazni neki az autogramm fogalmat :D
@Spigott: Akkor Halacskának is jár a meccsbüntetés. :PPP
@Spigott: Nem olvastam végig a kommenteket,ezért bocs ha ismételek.De a verekedés kirobbanásában vastagon benne volt,Nyilvánvaló kiállítást nem fújt be ellenünk.Mi újvárosiak is összenéztünk hogy ezt továbbengedte.Meccs előtt kb 3 percet beszélt a két kapitánnyal.Gondolom azt bizonygatta hogy most másként lesz mint hétfőn.Hát más lett:(
@foma: Én csak a magam nevében tudok beszélni, és csendben olvasgatom az újvárosi szakértők írásait. Ennyi.

Megnéztem:

jegkorong.tv/index.php?video_id=100303vd

Azari nem feltétlenül vált szimpatikussá ebben az interjúban, de legalább megtudtuk, hogy Újvárosban "huzogatni" csak 3-1-ig szabad. Hallod, Roger?:))
@Spigott: Miért melyik Stars-osnak volt bandázs a kezén???
@bakker81: Nézd meg az összefoglalót, 4:50 és 5:30 között minden látható, az is, hogy nem csuklóvédőről van szó. Nálam elmondhatatlanul nagyobb ismeretséggel, s tapasztalattal bíró ismerősöm szerint, ha igaz a boxbandázs az ütőkézen, akkor olyan szintre süllyedt a hokink, hogy annál nagyon nincsen lejjebb...
@bakker81: bekesiharcmuvesz.extra.hu/szakanyagok/080507_bandazsolas/index.html
Spigi te ezt nem tudtad,hogy minden játékos bandázsol meccs előtt???
Majd erre felhúzza a kesztyűt és játszik.
Így szokott ez lenni.
Megleptél!Te mint jégkorong szakíró.ennyit sem tudsz?
@bakker81: Hidd el, utánakérdeztem elég sok helyen, mert tisztában vagyok azzal, hogy mindenki így-úgy óvja magát a felesleges sérülésektől, ezért bevett dolog a kötések, cérnakesztyű használata, mint pl. Sándor Szilárdnál is látható, ne nézz azért teljesen hülyének...
@kerusz: @Spigott: Valamiért nem vagyok meglepve...
@Spigott: Grösl-nek is bandázsolva van a keze ,ezekszerint.Valószínű,hogy nem a csuklójuk fájt,hanem arravártak Kis Ákos mikor söpri ki Roger lábát.
Nem akartam írni de a korrekt Dabosok,általában,vagy 3vs.1 vagy 2vs1 mentek a stársosokra.
Saját szemetekbe megkellene már látni a gerendát is.
Minden esetben azt akarjátok kihozni,hogy tivagytok az áldozati bárányok.Nem igaz!
Itt több Dabos szurker is megjegyezte nem volt benne a bunyó a játékban.
Erre megent előjössz valami,elmélettel.
Nem egy helyen dolgoztok ti Nyuszi_O_o-val??
Figyelj, szerintem hanyagoljuk egymást, én ezt fogom tenni, neked bármit lehet magyarázni, kérlek te is ugord át a hozzászólásaimat és akkor sem te, sem én nem fogunk feleslegesen idegeskedni, szájat tépni.
@kerusz: @Spigott: Hát én az istennek se' látok sehol bokszbandázst... Van kötés néhányak kezén spec. Fodorén is, de Gröschl-én is, utóbbi pl. inkább két szalag, ami Fodor kezén látszik az akár csuklógumi is lehet (én is olyat hordok sérülés miatt). Persze a ott álltatok és láttátok, vagy bennfentes információtok van, az más.
(Rajtam kb. kétszer volt bokszbandázs, sztem az ütőfogásban/használatban elég zavaró lehet...)
@lakota: nem hogy zavaro hanem nem tudsz fogni a box bandazzsal mert az az ujaid koze is be van tekerve es teljesen mereviti a csuklott azert hogy nem seruljen az utesnel.Merev csukloval nem igazan tudom elkepzelni , hogy lehetne hokizni , az ,hogy valakinek serulekeny a csukloja es megprobalja vedeni ilyen olyan kotesekkel kesztyukkel az meg olyan messze van a bandazstol mint Mako Jeruzsalemtol csak hat az dab elleni osszeeskuves elmelet nem ismer logikai hatarokat.
@kerusz: Én nem vagyok bennfentes, de meg lehetne tudakolni a jégkorong.tv stábjától, hogy milyen elv alapján szelektálják a bemutatandó jeleneteket? Mert érdekelne, hogy a diszkréten elhallgatott részek miért maradtak ki.
a tegnapi UTE-Fradi jó kis meccs lehetett! grat a zöldeknek!
ez nem az Újpest szezonja volt, már az elején előjöttek a bajok, jövőre több sikert!
@check: szerintem már nem kell ezel foglalkozni...bízzuk a jelenlévők lelkiismeretére a dolgot! :P :)))
Nyilvánvalóan nem a szigorúan vett boxbandázsról van szó, az úgynevezett "csuklóvédő" hossza a lényeg, ami a csuklót kelljen, hogy takarja normális esetben, nálunk is többen használnak ilyet. Itt tisztán látszik, hogy a bütyöknél ér véget mind a kettő, ez az, amit nem lehet csuklóvédésnek minősíteni. Persze, fáj a csuklója mindkettőnek, még el is fogadom, meg muszáj is védeni, hátha odacsap valaki a kesztyű szárához, de hogy ökölig bebandázsolja ezért a kezét, na az már egy kicsit cinkes...
Szegény : "csaló bíróknak,szövetségnek,lebonyolítási rendnek,sorsolásnak,csúszós pályának és ellenálló agresszív,verekedős ellenfeleknek" kiszolgáltatott DAB Docler!
@icelion: Én rábízom, pusztán érdeklődtem, hogyan megy ez...
Jó hangulatú meccs lehetett. Ha nincs jó játék, legalábbb szórakoztatják a népeket. Így kell ezt! Zsoci továbbra is elmebajnok, ez a nyilatkozat:-)
A blog kommentjei meg már drukkerkocsmai magasságokba emelkedtek.
Újabb elfogott ultratopsecret:

"Fiúk, a boxbandázzsal is frankón bebuktunk, még szerencse, hogy nem vették észre Fodor kezén a boxert, mert akkor lennénk ám nagy szarban!"
@Spigott: en azon csodalkozom ,hogy nem nyakig tekerik magukat , mert abban az esetben ha MMA modra le akarnak fejelni valakit ne randuljon meg a nyakuk
szegeny szerencsetlen dunaujvaros az eg a fold a tuz es viz osszeeskudott ellenuk es kivalo fiaik veret akarja bohocok
@kerusz: es most ki lehet dobni mert figyelmeztettel ,hogy ne vicceskedejek de ez rohej amit a Dabosok csinalnak tisztelett a kivetel pl gogosz
@lakota: Bocs, a kérdés, amire én válaszoltam, az volt, kinek van bandázs a kezén. Jelzők nélkül. Nem vagyok híve az összesküvéselméleteknek, nem hiszem, hogy Gröschl hétfőn sérülést akart okozni, azt sem, hogy Fodor és Gröschl előre megfontoltan verekedni készült tegnap este, kissé unom a hisztit is, ami hétfő este óta tart. Nagyjából napi négy órámat foglalta el eddig hétfő óta ez a két Dab-Vasas meccs, és most aránylag szomorú is vagyok, hogy még mindig ezen meg a rugózás. De hát ha nem lehet erről leszoktatni néhány olvasónkat, mit tegyek...
Nekem a mérkőzés nagy meglepetése Strenk Hunor volt, aki úgy látom most kezd megérni arra, hogy a felnőtt csapatban játszon. Gyönyörű gól volt, ennél szebb első találat nem is kell. Gratulálok neki is és a másik hálószaggatónak Szirányi Bencének!
Sajnálom,hogy idáig fajulnak a dolgok.
Mielőtt úgy döntöttem,hogy leirom 10x néztem meg az összefoglalót.Amit Foci és Gröschl kezén lehet látni az boxbandázs,és semmi keresnivalója nincs egy magára valamit is adó jégkorong játékos kezén.Sajnálom,hogy vannak játékosok akik így kézülnek egy meccsre.De kellene egy csapatkapitány,egy edző,vagy egy jobb érzésű játékostárs a csapatból,aki szól,hogy ugyan barátom,ne csináld már,nem utcai harcra megyünk,ez az ob.1.Hiába észt és IQ-t nem adhat az ember.
Sajnálom,mert ez már a játék kárára megy.
Itt is ,mint a civil életben kezdenek elszabadulni az indulatok.
Nem, kellene.
A sport megmaradhatna azért amiért az emberek többsége szereti-a JÁTÉK öröme.
ami ezután következhet,az ami a focit veszi körül.Kialakulnak a szurkolói berekeben az elmebeteg "ultrák" és meccsek elött-közben-után jöhet a verekedés rongálás,rendőri beavatkozás.
Még annyit: azért nem zártam le a kommentezést, dacára annak, hogy sokszor úgy éreztem, az lenne a legegyszerűbb, mert szerintem elég sok olyan dologról is lehetne (kellene) beszélni a két meccs kapcsán, ami előremutató lehetne. Akár az interjúkban elejtett néhány, a meccsel foglalkozó félmondat kapcsán is. Speciel nem értem ezek közé egyes játékosok vélt vagy valós jellemhibáit.
@kerusz: Nem is baj,hogy nem zártad le.Legalább más poszt nem lesz (?) összeszemetelve.
"Jégkorong: a balhés Dab-Vasas meccsek miatt egyeztet a szövetség

Az elmúlt napok botrányos Dunaújváros–Vasas mérkőzései miatt a klubokkal, valamint a játékvezetőkkel is megbeszélést kezdeményezett a Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) vezetősége.

Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke csütörtökön bejelentette: jövő hétfőn a két érintett csapat edzőivel, míg kedden az összes élvonalbeli gárda képviselőjével, továbbá a bírói testület vezetőjével átbeszélik a történteket, mert szeretnék, ha a jövőben nem ismétlődnének meg a botrányok.

Ezenkívül meghatároznák, hogy bizonyos durva, sportszerűtlen megmozdulásokért milyen szankciókra számíthatnak a játékosok, illetve a szakmai stáb tagjai.

A középszakasz hétfői, Dunaújváros–Vasas Bp. Stars mérkőzésen 78, illetve 63 perc, míg a két együttes szerdai, káposztásmegyeri találkozóján 82, illetve 90 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. A jövő szombaton kezdődő elődöntő-sorozatban szintén ez a két klub találkozik egymással.

„Hétfőn szeretném meghallgatni a Dunaújváros és a Stars képviselőinek véleményét. Aztán kedden minden élvonalbeli klub és a játékvezetői testület bevonásával megbeszélnénk, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a játék tisztaságát, szépségét megőrizzük, illetve milyen szigorítások szükségesek. Mindenki érdeke, hogy a játéké legyen a főszerep. Aki pedig meg nem engedett sportszerűtlenségre ragadtatja magát, számoljon vele, hogy súlyos eltiltást kaphat" – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Csaba.

Kangyal Balázs, a Vasas szakmai igazgatója – aki egyben aktív játékos is – elmondta: természetesen ott lesznek az egyeztetéseken, és ismertetik álláspontjukat. Hozzátette, aki megtekinti a mérkőzésekről készült felvételeket, láthatja, hogy főleg a dunaújvárosi hokisok kezdeményezték azokat az ütközéseket, amelyeknek súlyos sérülés lehetett volna a vége.

Azari Zsolt, a dunaújvárosi klub ügyvezető igazgatója ezzel szemben úgy véli, főleg a Stars edzője, Glen Williamson az oka annak, hogy egyre durvábban játszik a fővárosi csapat, és ha elég bizonyíték gyűlik össze, hogy a Vasas szándékosan félemlíti meg az ellenfeleket, akkor nem riadnak vissza az ügyészségi feljelentéstől sem.

„Nem akarunk a jégen huliganizmust!" – tette hozzá."

nso, bocs, hogy bemásoltam, lehet, hogy itt is születik erről anyag.
Addig amíg mindenhol az indulatok és nem a józan ész diktálja az emberi kommunikációs csatornákon történő eszmecseréket, ne is várjunk változást.
Se itt se máshol.
Sajnos.......
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-a-balhes-dab-vasas-meccsek-miatt-egyeztet-a-szovetseg-2019956

Talán itt kiderül az igazság.

Én inkább a hokit szeretem, a bunyós részeknél kiszaladok a büfébe, vagy a konyhába.
@Spigott: Na majd ,most lesz vihar!
Kangyal sztem nem gondolta komolyan amit lenyilatkozott.Ha kivülálló szemével nézem a dolgokat akkor sem húzható rá az újváros játékára az alattomos,sérülést okozó játékstilus.
Biztos,hogy nálunk is található olyan játékos,akinek a stilusa nekem és más csapat szurkolóinak nem tetszik.
Áááá... hagyom az egészet a franca,annyi mindent tudnék irni de már elment a kedvem az egésztől.
Részemről lezárom ezt a témát,és ezentúl megpróbálok a hoki játék részével foglalkozni.
@bandog: Szerintem komolyan gondolta, de ő nyilván nem kívülálló szemével nézi.
@kerusz: "De hát ha nem lehet erről leszoktatni néhány olvasónkat, mit tegyek..."

Ebben az esetben nyomja meg a piros gombot :)))
@Spigott: Gondolom Kangyal arra célzott, hogy tegnap Korol magára rántotta Bertát, hogy megsérülhessen...
Ezúton gratulálok Szirányi Bencének, hiányzott már tőle/neki ez a gól!
Lehet, hogy lesz, de én a szerdai fegyelmi vizsgálatig már csak a következő meccseinkkel kapcsolatban vagyok hajlandó foglalkozni és írni, szóval a posztolást itt most befejeztem, holnap a Macik elleni mérkőzésen folytatom, remélhetőleg sokkal békésebb formában és kedvvel :)
@check: Nem. Arra gondolt, hogy Korol szólt Bertának, hogy legyen szíves ráugrani, mert szeretne megsérülni. "Alaptomos"!
@1885*: Komoly elég idős és ráadásul szakmai igazgató.
Elvből vagy ha kicsit is tanult kommunikációt,nem nyilatkozi ilyet az ember.Vagy ha igen,akkor nem,így,hanem burkoltabb diplomáciailag megfelelőbb megfogalmazással.
De ne húzz csőbe,az előbb eldöntöttem,hogy nem írok többet ilyeneket. :))
@bandog: Nehéz lesz megállnod.Valaki úgyis feltolja a vérnyomásod.
@Uteapu: Való igaz.
Majd indulatomban összetöröm itthon a berendezést,rosszabb esetben agyonverem a kutyáimat,utána a családot.
Este meg benne leszek az RTL-en a Fókuszba. :DDD
@bandog: Én minél több embert olvasok itt, annál jobban szeretem a kutyámat. Őket ne bántsd.
@bandog: :)Hát mégis ezt nyilatkozta. Lehet, hogy nem tanult kommunikációt,nem tudom, bár az olimpiai szakkomentárkodása nekem még tetszett is, hogy mondjak valami jót is. Nem akartalak csőbe húzni;)
Gyerekek! Én szeretem Hetlert, Borbást, Sikorcint. Kérdezz egy fradistát! Viszont ő imádja Hoffmannt, Jánosit, McLaughlint. Kérdezz engem! Így vagytok ti, DAB-osok is Azarival, Kissel, Fiserával (voltatok). Kérdezzetek mást! Végül egy Stars-os is kell valakit szeressen: Fodort, Svaszneket, Gröschlt! Kérdezz bárki mást! Mindenki elfogult...vagy így, vagy úgy! :-)
@Uteapu: Isten őrizz,otromba vicc volt,a kis képen az egyik van. :)
@Ringleader: Miskolcot szándékosan hagytam ki, ők még egyelőre mindenkinek szimpatikusak! És ez így jó! ;-)
@Ringleader: De mikor annyi ügyes játékos van a Starsban,Szirányi,Szappanos,a kis Maszlov.Miért éppen Foci,Svasznek,Gröschl? :)
@Ringleader: Dubeket kifelejtetted? Vagy őt nem szereted? A többi stimmel :)
mint abszolút pártatlan, "külsős" megfigyelő mondanám, hogy Kiss térdese legalább olyan undorító volt így a videót megnézve, mint az, hogy ketten ütnek egyet. Fura nekem olvasva kommenteket, hogy a merénylő Starsosokat szidják, de ez elsikkad. Amúgy meg szomorú nézni az üres lelátókat
@check: Nem tudom mire gondolsz? A Stars meccsen a bunyó vágatlanul van feltéve. Semmi sincs elhallgatva, hiszen ha végig nézed a videót,akkor láthatod, hogy nem csak az egyik fél véleményét hallgatjuk meg, a bunyó pedig vágatlanul van benne az összefoglalóban.

Ha nem erre a részre vonatkozott a kérdés, akkor bocs.

Demeter Laci-jegkorong.tv
@bandog: Gondolom azért, mert a játékstilust meghatározó játékosokat emelt ki
@derfed: Mint egy másik posztban kifejtettem,újvárosi létemre Kissnek az a bizonyos térdese Jánosival szemben nekem sem tetszik és elitélem.
@derfed: Szerintem olvass és utána kommentelj. Ketten is (rajtam kívül még egy kolléga) egyértelműen ezt a szabálytalanságot ill. ennek nem megtorlását jv-i részről tekintjük a balhé kirobbantó okának. Én még annyit beleszőttem, hogy a probléma Berta sérülséokozásánál kezdődött, onnantól érezhető volt Kiss Ákoson, hogy elgurult a gyógyszer.
Tényleg nem értem, mit csodálkoztok, hogy feszült a hangulat. Egy köpésre vagyunk a helyosztóktól, ilyenkor már minden szó, minden mozdulat indulatokat szül. Tavaly mit anyáztunk össze a fehérváriakkal, de szép is volt...:). Persze Licsimi mindjárt leolt, hogy ők sohase:). Vagy a fradistákkal, mikor Sikorcint több meccsre elintézték.

Szóval tessék ezeket a kommenteket a helyükön kezelni. Szerintem az jelezné a bajt, ha a bajnokságnak ebben a szakaszában nem szökne az egekbe az adrenalin a szurkolókban. Bár nekem lenne lehetőségem kötözködni..., de a mi hajónk elment:(
@Uteapu: Úúú...
Ez elkerülte a figyelmemet :)
@Fugeute: Bánom is,hogy nem jöttök le újvárosba.
Sebaj,majd a parázs-varázson :))
@D.Laci: Én az összefoglalóból nagyon hiányolom a Berta-Korol esetet pl. Elsősorban nem a bunyóra gondoltam, bár a felvételen nem látszik, amikor Fodor fejbever valakit bottal, de gondolom nem ott volt a kamera fókusza.
De úgy általában is érdekelne, hogy milyen elven kerülnek be a jelenetek (a tegnapi meccstől függetlenül). A félreértés elkerülése végett, nem állt szándékomban semmilyen módon vádolni a jégkorong tv-t, csak érdeklődtem. Ha a megfogalmazásom nem volt egyértelmű, akkor elnézést érte.
@check: Ketten írtátok ezt mindössze
@derfed: Örülök, hogy sikerült észrevenned. A többiek sem mondták, hogy nem történt semmi, csak itt bunyó körül forogtak a kommentek. Mindenesetre ez esetben a jv jelentős részt vállalt a balhé kialakulásában.
Akár kiállítják, akár nem, szerintem jogos, ha ki akarják dekorálni a képét.
Szakmai tovább képzés !!
Ha a kézközépcsontok végénél a bütykök nincsenek be bandázsozva (ragasztva) nem nevezhető box bandázsnak mert az ütö felület szabadon van ! És abból a megfontolásból helyeztem kinesyotapet ami viszont a csuklókról veszi le a terhet,hogy ne tudjon vissza törni a csukló és erősítse innszalagokat ! Ja és még az egyik kapusunk a térdén viselt ilyet a másik két játékosom meg a vállán és a bokáján !
Üdv, Prohi
Nos. Nem is tudom, hogyan kezdjem. Szólok előre: hosszú lesz!

Még az elsők között kommenteltem, hogy szerintem ez a szezon elúszott, és nincsenek már nyitott kérdések. A volán megnyeri a bajnokságot, mi (DAB) pedig jó esetben elhozzuk a bronzot, feltéve, ha sikerül behúzni a fradi ellen a bronz-párbajt.

Miért?

A vasas feltalálta azt a módot miként verhetnek meg minket. Hiába korcsolyázunk jobban, hiába vagyunk technikásabbak, gyorsabbak.
Legyőznek minket a rutinjukkal, hidegvérükkel.

Kiprovokálják a fiataljainkból az """állatot""":
egy kis ártalmatlannak tűnő hátulról lökés, egy kis kapusfejbelövés, néhány keményebb ütközés, és egyéb alattomos szabálytalanságok, amiket egy (magyar!) bíró nem feltétlenül vesz észre...

Ezt a sportot fejben is játsszák. És fejben, azt kell mondanom, hogy simán képesek fölénk nőni. A fiatalok forrófejűek, és némi, a fent említett provokációk után, megpróbálnak ők is keménykedni játék közben, mint a stars öregjei, csak a maguk módján: Pl.: szemből izomból ütközés könyékkel, térddel.
Nem elég rutinosak, és hidegvérűek ahhoz, hogy felvegyék ugyan azt a stílust, mint a stars játékosai.
És ez nem jól sül el. Inkább így: Eddig egyszer sem sült el jól ránk nézve.

"főleg a dunaújvárosi hokisok kezdeményezték azokat az ütközéseket, amelyeknek súlyos sérülés lehetett volna a vége."
Kangyal ezen nyilatkozatán hangosan felnyerítettem! Kínomban... Hiszen nyilvánvalóan pont ez a taktikájuk, hogy a fiatalokat provokálva, a forrófejűségükre és az ebből következő szabálytalanságokra, dekoncentrációra építve rombolják szét a játékunkat. (Hozzá teszem, nem kevés sikerrel.:()
Aki megcincálja az alvó oroszlán bajszát, ne csodálkozzon, ha vacsoraként végzi!

Mi lehet a megoldás?
A fiataloknak nagyon vissza kéne fogni magukat. Tízig számolni és le higgadni...
JP próbálkozik, de nem igazán sikerül neki, mint a mellékelt ábra is mutatja. (Pl.: JP: "Magosi bunyójáig voltunk jók.")
Tehát ezt a problémát ő is látja. Remélem erélyesebben tesz is ellene a bajnokság további részében, és majd a nyári felkészülés során, mert
attól isten óvjon minket, különösen a stars provokatőreit, hogy jövőre, még +10 kg-mal ezek a srácok hasonlóan forrófejűek legyenek!!! (Minket nyilván a sok eltiltás miatt, a starsosokat meg a sok sérülés miatt.)

Szóval összefoglalva:
A starsnak működik a taktikája.
Undorító, hogy ezzel kapcsolatban Kangyal azt nyilatkozta amit.
A fejekben az elődöntőig biztosan nem lesz rend nálunk. (Forrófejű, bosszúszomjas fiatalok)
Így az elődöntőt biztosan elveszítjük.
De a bronzot talán elhalásszuk a fradi elől, ha nem veszik át időközben a stars taktikáját.

Ennyi. Kérem kapcsolja ki.
Objektíven maradok tisztelettel az aki voltam, egy lelkes újvárosi hokibarát!
Hajrá DAB!
@derfed: Ezt sem vitatom, Ákos tett már azért, hogy elkapják. Csak ez szerintem elsősorban nem erről szólt és nem feltétlenül kellett volna most bekövetkeznie.
@check: Nekünk meg van határozva, hogy egy összefoglaló milyen hosszú lehet. Elvileg három perc, de szerintem hat percnél rövidebbet még sosem csináltunk:-) Egyébként ez olyan, hogy a kamera mellett áll valaki és végig jegyzeteli a meccset. Ha van valami érdekes esemény akkor azt felírja, hogy a felvétel hányadik percében történt. Ilyen feljegyzésből nagyon sok van egy meccsen ezért általában sok érdekesség mard ki még úgy is, hogy kétszer olyan hosszú anyagot csinálunk, mint amilyet elvileg kéne. A tegnapi meccsen a gólok mellet a box volt a legemlékezetesebb, sajnos Korol esetében mi voltunk a fütyik, hogy kimaradt. Hát kb. ennyi...
@tiriakos: Alapvetően egyetértek, de tegnap ez a bosszúszomj pont nem volt érezhető a csapaton. Egy bizonyos fokú félelem annál inkább...
@Prohi: szóval bebandázsoltad a térdét és a bokáját, hogy rendesen megküldje térddel, vagy levegye a korcsolyáját és így tarkón rúgja...a vállal történő bádicsek pedig a leg"alaptomosabb" dolog, amit eddig hallottam! :-)))
@check: akkor maradjon csak a forrófejűség... :)
Az is elég, mint a tegnapi meccs is bizonyította... :(

Egyébként erről eszembe jutott Kercsó régi taktikája. Mihelyt forró helyzet alakult ki, értsd: a fiatalokat elkezdték az öregebbek provokálni, Vargyas Lacika már jégen is volt... Igen. Padról ugrott be. És? :)
Először nem az ellenfélre ugrott rá, hanem a csapattársra, levitte a jégről... :) Utána persze jöhetett az ellenfél játékosa. Őt is levitte, csak nem jégről, hanem jégre. :D
@facsipesz: Tedd hozzá még,hogy Roger (fedőneve :vérfarkas)Milyen "alaptomosan" dobta fel magát azt a látszatot keltve ,hogy kisöprik a lábát.
Igaza van Kerusznak!
Én itt be is fejezem!
@bakker81: Ja! Meg Fodor barátian az ütője tollával megpaskolja az ellenfél játékosának tarkóját azt mondva, hogy ugyan már cimbora igyunk egy jó fröccsöt...
@Prohi: Ezek szerint pont Fodornak és Gröschlnek hajlamosabb a visszatörésre a csulkója? :)
Teljes tiszteletem mindkét érintett csapat szurkolói felé, előzetesben, és a későbbiekben is fenntartva.
Nem kétséges, hogy Fodor elég barom.
No, de hogy valakit genny módon letérdelünk, utána kampózzuk a másikat ezerrel, aztán mikor odajön a harmadik meglök vállal, akkor visszaadjuk ütővel...
No szóval ezek után csodálkozunk, ha verekedés lesz?
Én ezt láttam a Jégkorong TV videóján, szerintem más is.
Még mindig teljes tisztelettel mindkét csapat szurkolói felé, olyan nincs, hogy csak az egyik a hibás.
@Gaudi: Egyetértünk. Mint fenti írásomból is kiderül.

Hajrá DAB!
@tiriakos: Örülök, maximális üdvözlet!
@Prohi:
Csak nem a Stars gyúróját tisztelhetjük benned, akivel tavaly poharaztunk az Öt Kutyában a Mol-liga elődöntő alkalmával?:)
Visszanézve vagy tízszer, a tömegverekedés egyértelmű kirobbantója: Fodor

www.jegkorong.tv/index.php?video_id=100303vd
2:51

Előtte nem volt ütésváltás. Egy kis egymásnak feszülés, kakaskodás, lökdösődés, lefogás... sőt! a csapatkapitányok* már elmentek a bíróval egyeztetni, majd Fodor igazából a semmiből, Azarin átnyúlva az ütőjével fejen ütötte Kiss Danit, és elszabadult a pokol. De hogy miért pont Kiss Danit, azt nem értem... :S

A videó nem hazudik, és nem részrehajló. Lehet kockázgatni!

*Természetesen a starsnál nem az épp aktuális csk (gröschl) volt ott. De gondolom ezen már senki nem akad fent... :) Ő épp nem ért rá... :)
@Prohi: Ajánlom az összefoglalóból a 4.10-től azt a pár kockát ahol Foci kezén látszik a bandázs,ott az ujjak különálló kötéssel rendelkeznek,a többi innentöl csak halandzsa.
Ez az egész bandázs dolog lassan olyan, mint a Shane Mosley-Antonio Margaritó bokszmeccs utáni balhé. Ott Margarito bandázs helyett gipszet használt:-) Ha így folytatjátok, eléritek, hogy Foci se lehessen többé WBC nagyváltósúlyú világbajnok:-)!
@derfed: Mivel mindketten rendelkezünk némi játékvezetői rutinnal-nagyobb pályán-,elég jól átláttuk(éreztük?)hogy abban a pillanatban Hal kezéből végleg kicsúszott a meccs.Ha kint voltál a meccsen akkor gondolom tudod miről írtunk.
@Gaudi: Valahogy én is ezt látom.
Ha beindul a konteo-gépezet...
Durvák vagyunk--> Durvák és alattomosak vagyunk--> Durvák, alattomosak vagyunk és levadásszuk őket--> Durvák, alattomosak vagyunk és bandázst használva vadásszuk le őket--> folyt. köv.

Mellesleg, mi az, hogy a kapusok békésen cseverésznek egymással, miközben megy a box??

Nem mellékesen gyönyörű Vasas-gólok születtek. Hunoré szépségdíjas, ahogy Szirányi Bence találata is.

Hajrá, VasasStars!
@VBSfan:
Durvák vagytok--> Durvák és alattomosak vagytok--> erre mi elveszítjük a fejünket és mi is durvák leszünk.

Csak mi nem előre megfontoltan, hidegvérrel, hanem forrófejűen, hirtelen felindulásból.

Ez a - nagyon is sikeres - taktikátok ellenünk, ami a rutinotokra épül.

Ezért felháborító Kangyal nyilatkozata, mert sír, hogy bevált a taktika.

Ennyi.

Hajrá DAB!
vasas11.hu/jegkorong/fotogaleria/20100303_vasas_dabdocler.html

Eldöntendő a kérdést, a fotógaléria 23/32-as képén mindkét játékosunk "bandázsa" jól kivehetően látszik... Prohi igazat szólt!:)))

Hajrááááááá, VasasStars!
@VBSfan: A többi kép is nagyon jó, mazsolázzatok!:))
nem fogok reagálni egy vasas szurkoló okosságára sem, de az mindenesetre furcsa, hogy az annyira szerethető, szín magyarokból álló csapatot valamiért nem nagyon kedvelik a többi csapat szurkolói...próbálok rájönni , mi lehet az oka, nem nagyon értem...
@tiriakos: Ehhez a korábbi, DAB-os nyilatkozathoz mit szólsz?

"a végén az ellenfél a legfiatalabb játékosunkat (a vétkes Sikorcin volt, az elszenvedő pedig Virág Tomi) hátulról a palánkra lökte. Igaz megkapta érte a büntetést, de megjegyeztük, a legközelebbi meccsen pedig megtoroljuk!"
@kiralyfi: Tavaly szerettek de meg is vertek,ez idén megfordult, nyerjük a meccseket ezért utál az ellenfél.Ilyen egyszerű.De inkább utáljatok addig jó nekünk.
@LBogár: Emlékszem erre az esetre. A következő meccsen Sziki kapott rendesen! :)
Érdekes módon tiszta ütközéseket, amikben Szikinek egy haja szála sem görbült meg, csak egy kicsit ki volt meccs végére... :)
@kiralyfi: Hát rengeteg vélt és valós sérelmet okoz a többi egyesületnek és szurkolóinak, ha megjelenik egy olyan új klub, amelyik egyrészt eredményes, másrészt arra is képes, hogy nagy számban csábítsa magához a tehetségeket gyakorlatilag az ország összes klubjából, és még van tovább is...
@LBogár: Egyébként az akkor még rácsos sisakkal játszó Virág Tomi elleni szabálytalanság nagyon csúnya volt! Az a tipikus "na mit akarsz te itt kis taknyos" hozzállás volt.
Azóta nem nagyon szeretem Szikit, pedig a játéka nagyon tetszik, illetve azóta már múlt idő: tetszett. :)
@tiriakos: Biztos szemtelen volt, tudja csak meg hogy hol a helye :)
@kiralyfi: @kerusz: ne feledkezzünk meg az utánpótlásról sem, serdülök - akik nem ugrál az ***Újpesti szeretnivaló produkció pl.
@Prohi: Bocsi de meg kell,hogy cáfoljalak.A birtokomba került egy videó ami igazolja DAB szurkolókat, itt 5.24 és 5.45-nél tisztán látszik a szabálytalan bandázs.Tudom Stars szurkolóként ez nem szép tőlem de ezt az információt meg kell mindenkivel osztanom, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő.

www.youtube.com/watch?v=hVfrKPDyIpM&feature=related
@LBogár: Hát valami ilyesmi. :)
Emlékeim szerint az volt, hogy a védekező harmadban a palánk mellett elkezdtek küzdeni egy beszorított korongért, s végül Virág valahogy szemtelenül elpöckölte Sziki elől, amit Sziki nem vett jó néven, hogy egy ilyen fiatal kis suhanc "megverte" egy palánk melletti rászorításos szituációban, és hátulról rálökte a palánkra...
Ajánlom minden BOX BANDÁZS hívő figyelmébe az alábbi videót,mert mindig tanulhat az ember.

www.szafarisport.hu/sportszer-box-c2-band%C3%A1zs-p1734.html
@gumikigyo: ja. :D
kickboxer 8! anyád csipája! :D
@gumikigyo: Egyébként én ebben az egész bandázs ügyben csak Focit és Cicát sajnálom. :D
Innentől kezdve minden edzésen, és minden meccsen viselniük kell ezt a kötést a jobb kezükön, mert ha nem, akkor tuti bandázs volt. Ugyanis a csuklónál nincs olyan, hogy egyik pillanatról a másikra elmúlik a ficamhajlama... :P:P:P
@tiriakos: Prohi nem írta,hogy hajlamos a csuklójuk a ficamra,viszont lehet túlerőltetve.

"És abból a megfontolásból helyeztem kinesyotapet ami viszont a csuklókról veszi le a terhet,hogy ne tudjon vissza törni a csukló és erősítse innszalagokat !" Ezért gondolom ha az orvosuk úgy látja,hogy a csuklójuk terhelhető akkor nem teszi fel.
@tiriakos: Egyébként valaki szerint is így nézet ki a bandázs a kezükön

www.szafarisport.hu/sportszer-box-c2-band%C3%A1zs-p1734.html
Vissza térve erre a Bandázs ügyre ...

csak úgy poénból nem rakják csak úgy fel, orvosi javaslatra lehet meg az orvos indokolja ... Azt gondoljátok hogy úgy készültek a meccsre a Stars játékosok hogy verekedjenek. De hogy is ... Kicsit fel fújtátok az ügyet .

Jah meg Azari beszólt egyik stars játékosnak , kicsit nagy képűen nyilatkozatot ...
Garatulálok a starsnak de ezek után nem hiszem hogy szükség lenne rájuk ebben a bajnokságban. Enafatti meg a legnabb hernyó mert 2 sikerült nekiesni egy embernek a rogerrel. Roger is itt írta le magát nálam ős sem lóg ki a "volántemetőből" ezekután nálam. Szabina meg jó lenne ha nem a kamerának hazudna mert előbb bejött a jégre mint akármelyik újvárosi, és bottal kezdte az ütést. A bekötött kezek meg csak azt mutatják hogy készültek erre és jó lenne ha ezt a szövetség is észrevenné. Mert tök érdekes módon eddig nem volt soha kötés rajtuk.
@csillagoség: És akkor fodooról mit mondanál?
@gumikigyo: Érdekes eddig nem kelett nekik csak most lett túlerőltetve nem gondolod megint sok a véletlen.
@rosi02: mit mondjak ? Sérült a keze lehet nem tom ... De az a kötés nem bandázs ha nem rögzítő kötés , csak hasonlít a bandázsra ...
@csillagoség: Nem nem jól látod ha rendes bandázs lenne nem tudná fogni az ütőt de azért arra jó volt hogy ne menjen szét a keze. Nem lett volna ezzel gond és nem is zsúrt volna szemet ha nincs a fél csapaton. Visszatérve meg nagyon szép volt a sándortól ahogy kaszált befelé ütővel.
Most komolyan? Tényleg egy átkozott kötésről veszekszünk?

Mind a két csapat nyakig benne volt ebben a bunyóban, itt Kiss Ákos volt segg hülye, ott Fodor volt egy baromállat. Ennyi! Örüljünk, hogy nincs itt Fisera, mert akkor Focinak még egy foga hiányozna már.

Ákos pedig megérdemelte a verést, ha Roger taknyolt volna be neki egy nagyot, annak még örültem is volna.

Ha ezzel a csetepatéval elérték azt a srácok, hogy csak az utolsó elődöntő utsó harmadában lesz bunyó, akkor már megérte.
Viszont jól kicsesztünk magunkkal, hogy a sérülések mellé összeszedtünk még két VK-t, rem. házon belül lesz büntetés a vétkes(ek)nek.
@rosi02: volt senki máson csak Fodornak és Gröschlnek. Sándor kit kaszált el ?
@rosi02: Olyan szépen szidod a csillagok játékosait, kíváncsi vagyok, hogy Kiss Ákos térdeléséről mi a véleményed?
@gumikigyo:
Nem vagyok egy szakmai zseni, fogtam már ugyan jégen hoki ütőt a kezemben. Ezért a következők a kérdéseim:
Milyen eshetőségre került föl balos ütőfogású játékosok jobb csuklójára a kinesyotape?
Balos ütőfogás esetén a legnagyobb terhelést nem a bal csukló kapja?
Az alábbi milyen esetekben történhet egy balos ütőfogású játékos jobb csuklójával?
"ne tudjon vissza törni a csukló és erősítse innszalagokat"
Nem kötekedésként, egyszerűen tényleg nem vagyok szakmai zseni. Egészséges érdeklődés. Nem több. :)
@csillagoség: Csak hogy érezd, ez két ember a három kedvencből, akit kifejezetten nem kedvelünk, hogy finom legyek.

És mivel Svaszi a lelátón ült, így 100%-os az arány.

Lehet nem véletlen, hogy nem szeretjük őket...
@gumikigyo: nehezen emlékszem a tavalyi idény nagy sztarsz imádatára a többi csapat szurkolóitól...hiába öregszem
@a. Bárd: Na ebbe igazad van a Kiss Ákos térdelésről na arról mondjanak valamit ... Kiss Ákosnak már kijárt 1-2 pofon most ki húzta a gyufát .. Meg érdemelte a maflásokat ... Én szerintem ...
Alakul ez kéremszépen, jó ide visszanézni néha :)

Nagyon várom már az elődöntőt, amikor a Stars-os edző ráuszítja a fizetett "huzogatós" boxbandázsos titánboxeres fejvadászait a Dunaújvárosi Ártatlan Bárányokra (DÁB). ;-)

Ja, hokiról volt már szó?..
tudjuk a Dabosok utalják a EX-VOLÁNosokat
@csillagoség: már régóta mondogattuk házon belül is, hogy ráférne a verés.

De ez még Fodort nem menti fel attól, ahogy elindította a bunyót.
És arra sem mentség, hogy akkor kezdi el ütni Ákost, amikor a szerelés és a mez a karján van, ergo nem tud védekezni.

A szememben nem férfi az ilyen. Bár Ő már régóta nem az :)
@facsipesz: A Te hozzászólásaid pedig simán hozzák Fociék szintjét...
te 1-2 embert nem bírsz a Stars-ból vagy az egész Stars csapatot utálod ?
@facsipesz: volt. én biztosan írtam. olvass utána! hajrá!
(okoska...)
@facsipesz: Te mikor ... Eh nem ér ennyit.

Roger cheap shotjáról miért nem olvastam még? Újabb feketepont; hopp kijött a kisegyes.
@csillagoség: Már mi a búbánatos francért utálnám az egész Starst. Mindig voltak klubok, akik egyenlőbbek voltak a többieknél, támogatás terén.
Hol az egyik, hol a másik.
Ezt mindig is divat felhozni szurkolói részről, de ettól még szükség van a Starsra is, mint a többi magyar csapatra.

Viszont van pár olyan játékos ott, akinek a stílusára egyáltalán nincs szükség(em), és a "munkájuk" az egész klub megítélésére kihat. És ez csak olaj a tűzre.
Na, asszem, amit lehetett, azt sikerült is kifacsarni a témából, remélem, az elődöntő posztjaiban újra szól a hatlövetű. Én kiszállok a spirálból.

(A személyeskedést meg ne erőltessük, én se tettem, kösz.)
@a. Bárd: hát igen Stars jó csapat nem véletlenül , nyerte meg a MOL ligát...

Jövőhét Szombaton kezdődik az OBI elödöntője , reméljük sportszerű meccsről fog szólni a meccs és nem a bunyóról.

Meg néztem még 1xer a felvételt nekem ugy tünt hogy nem Fodor robbantóta ki már akkor volt csete paté ... Csak végén úgy tűnt vége lett a bunyónak , de akkor Azari és Fodor akadt össze ...
@tiriakos: Mivel nem vagyok orvos csak feltételezni tudok dolgokat, mint ahogy azt írtam is ( "Ezért gondolom" ).De ha utána nézel "Prohi" néven a csapat orvosa már leírta ,hogy mit miért tett.Szerinted hazudik vagy nincs szakmai rálátása a dolgokra.
@facsipesz: A stílusod azonos szinten van a Svasznek-Fodor-Gröschl vonulattal. Büszke lehetsz magadra. Ha kiszállsz, azzal mindenkinek jót teszel, úgyhogy mehetsz. Ne is lássunk többet, senkinek nem fogsz hiányozni.
@gumikigyo: Tegnap kint voltál a meccsen ?
@csillagoség: Akkor nézd meg még1x, a bunyó effektív része 2:52-nél kezdődik. Addig csak kakaskodás megy és lefogják egymást a játékosok. A Csk-k oda is mentek a sporihoz, hogy megbeszéljék a szitut.

Aztán Fodor odakorizik Zsocihoz, és férfiasan bottal fejmagasságban nekiesik. 2:52-nél.

De ez már mind történelem és tényleg csontig rágtuk ezt a meccset is :)
@a. Bárd: Hát igen ...

Mit vársz a elődöntőbe ?
@kiralyfi: Valószínű imádat akkor sem volt,de ilyen nagy fokú gyűlöletre és fikázásra nem emlékszem.Tudod neki van igaza valahol:

Ringleader · sahic.inda.hu 2010.03.04. 15:11:20
Gyerekek! Én szeretem Hetlert, Borbást, Sikorcint. Kérdezz egy fradistát! Viszont ő imádja Hoffmannt, Jánosit, McLaughlint. Kérdezz engem! Így vagytok ti, DAB-osok is Azarival, Kissel, Fiserával (voltatok). Kérdezzetek mást! Végül egy Stars-os is kell valakit szeressen: Fodort, Svaszneket, Gröschlt! Kérdezz bárki mást! Mindenki elfogult...vagy így, vagy úgy! :-)
Szerintem itt van a kutya elásva,mindenki az ellenfelet nézi ,hogy mit csinál ,hogy csinálja és főleg miből.De nem ezzel kéne foglalkoznia más csapat szurkolóinak, hanem a saját háza táján kéne söprögetni mert a végén belepi őket a sz@r.
@gumikigyo: Ezt miből szürted le, hogy: "Szerinted hazudik vagy nincs szakmai rálátása a dolgokra." :(
Egyáltalán nem így van. Sőt! Pont, hogy igazából tőle várom a választ, mint hozzáértőtől!

Ezt írta Prohi:
"abból a megfontolásból helyeztem kinesyotapet ami viszont a csuklókról veszi le a terhet,hogy ne tudjon vissza törni a csukló és erősítse innszalagokat!"
Ebben semmi hazugság nincs. Sőt! Inkább egy szakértő gyúró féltő gondoskodásáról van szó. Szerintem.

Tehát Prohihoz továbbra is a szakmai kérdésem a fenti kijelentésével kapcsolatban a következő:
Balos ütőfogású játékosok jobb csukójáról mely esetekben kell levenni terheket? És ha a jobb csuklóról le kell venni ezeket a terheket, akkor a balról miért nem?

És még egyszer:
Én tényleg érdeklődéssel várom a választ, és nem kötekedni akarok!
@csillagoség: Igen,minden hazai meccsre kimegyek a fiammal ( 10 éves )
@tiriakos: Költői a kérdésem. Szerinted csak az egyik csukló nem sérülhet meg az előző mérkőzésen vagy az edzésen?
@tiriakos:Viszont mivel nincs orvosi vagy masszőri képesítésem ezért itt lezárnám ezt a részét a beszélgetésnek mert érdemi választ tőlem nem kaphatsz.
@check: Nem vagyok híve az elvarratlan szálaknak:

És nem vagyok egy haragtartó figura sem: vendégem vagy egy(-két) sörre Ljubljanában - hogy józanabbul beszélgessünk;) - akkor is ha a DAB nyer:)

Take it easy! (Ha ez nem jött le eddig..)
@gumikigyo: ebbe igazad van .. pl meccseken van hogy rá ütnek a bottal a kézre elég hogy a csuklót is el találhatják ... Vagy elesik és rosszul esik az ínszalagok megzúzódnak az eséstől ...
@kerusz: Az összes klubból a tehetségeket,hááát ez necces.Maximum ez alatt Rajna kapus érthető,és a fiatalok.A többi igazolás már az indult még kategóriába tartozik. :)
@csillagoség: Ez kb a 9 mm-es Para és a fegyvernek látszó tárgy esete :D
@gumikigyo: "Szerinted csak az egyik csukló nem sérülhet meg az előző mérkőzésen vagy az edzésen? "
Szintén költői a kérdéssel amivel válaszolnék:
A két legbalhésabb játékos jobb csuklója egyszerre, véletlenül?

Egyébként nem szeretnék alakoskodni, ezért leírom, hogy mit gondolok.

Szerintem Prohi féltő gondoskodása azért volt, mert számított arra, hogy lesz egy kis balhé, és nehogy csukló sérülés legyen belőle, ha netán bunyózni kell.

Azért tegyük a kezünk a szívünkre, mindenki készült rá, hogy lesz balhé. Nagyon benne volt a levegőben.

És nyilván ezért volt a két legbalhésabb (bal ütőfogású) stars játékos jobb csuklóján kinesyotape. Prohi félt az esetleges sérüléstől. És igaza lett. Jól döntött, hogy felrakta nekik, mert bekövetkezett az amitől tartott, tartottunk.

Így volt, nem így volt, tán igaz se volt. :)
De majd Prohi remélem leírja miért és hogyan volt pontosan.
@bandog: Ez kb a 9 mm-es Para és a fegyvernek látszó tárgy esete :D

Ezt mire írtad most nem értem a választ ...
@tiriakos: ki kell ábrándítsalak (ugyan nem tudom mennyit "volt ütő" a kezedben): a játék során bizony a "felső" csukló kapja a nagyobb terhelést. Én is balos ütőfogású vagyok és jelenleg is a jobb csuklómon hordom az ínhüvelygyulladást. A bal nem is emlékszem volt-e valaha sérült...
csillagoség 2010.03.04. 19:45:42
@rosi02: mit mondjak ? Sérült a keze lehet nem tom ... De az a kötés nem bandázs ha nem rögzítő kötés , csak hasonlít a bandázsra ... <----leginkább a végére :))
Na mégegyszer ha az előbb nem ment el:csillagoség 2010.03.04. 19:45:42
@rosi02: mit mondjak ? Sérült a keze lehet nem tom ... De az a kötés nem bandázs ha nem rögzítő kötés , csak hasonlít a bandázsra ... <---erre gondoltam :)
Gondolhattam volna,hogy duplázok :D
@bandog: Azt mondod én vok a hülye hogy hogy hülyeségeket írok ide ???
@gumikigyo: Én ezt nem így látom mert én inkább azt látom hogy a tahó játék miatt mindenki utálja már őket és nem kíván velük egy bajnokságban lenni. És erről nagyrészt a bírói testület tehet mert megenged mindent az úgynevezett "szaporói hősöknek" meg a környezetüknek. Csak egy példa gergely szétver mindent játék után szétkönyökli az ellent és semmi bünti szinte. Amikor én még sportoltam aktívan a saját edzőm rúgta volna szét a seggem és hónapokig a pálya közelébe se mehettem volna.
közben ütött egy gólt a Graz a Maciknak Zágrábban, így 3-2
@csillagoség: Ezt most én nem értem.A következőre reagáltam a hasonlatot amit irtál "az a kötés nem bandázs,hanem rögzitő kötés,csak hasonlit a bandázsra..." erre löttem el az olcsó poént,hogy a 9 mm-es Parabellum is csak egy fegyvernek látszó tárgy.Kicsomagoltam,így már érted?Arra nem is gondoltam,hogy hüleségeket irsz vagy,hogy hüle vagy.Annál kulturáltabb embernek érzem magam,hogy valakiről látatlanba alkossak ilyen véleményt.Bármennyire is személytelen az internet.
Szerintem a tegnapi bunyó egyáltalán nem volt olyan komoly, mint ahogy azt itt többen is beállítják. Láttam a játékosok arcát, és azt kell mondanom, hogy néhány játékos kifejezetten élvezte. A bunyó alatt éppen büntetésben lévő McSwayn például fülig érő szájjal ecsetelte az ugyancsak igen jókedvű Korolnak a történéseket. Ők tudják, hogy ez is a show része. Sokkal jobb, ha egy-két pofon elcsattan és így vezetik le a játékosok a dühüket, mintha valaki a pályán próbálja meg elintézni a vélt, vagy valós sérelmét, amivel már komoly sérülést is lehet okozni. A közönség is élvezte, és biztos vagyok abban, hogy a balhé hatására jóval több néző fog kilátogatni az elődöntő mérkőzéseire, mint egyébként. Fodort, Kiss Ákost vagy akár Hetlert pedig lehet utálni, de mennyivel jobb érzés az ő csapatukat legyőzni, mint egy szimpatikus, de jellegtelen csapatot.
@Theutus: 5-2!!
Kiesett a Graz! Beszarás.
@ducks: Ez mind szép és jó amit írtál csak ennek is vannak kimondatlan szabályai amit egyesek nem igazán tartonak be és ez gerictelenség.
most ütötték a Macik a negyedik góljukat, csak mostanság tréfa-répa megy a főoldalon az eredmények közlését illetően
4-2 jelenleg
Prohi beírhat ide bármit, Foci és Gröschl bunyóhoz "öltözködött",aki benne van az tudja.Mondom ezt ismerősként, de elfogulatlanul a két csapat irányában.
@bandog: oké sem baj ! poént tettél nem meg jegyzést ...
erősen érik a meglepi Zágrábban
@Theutus: Itt meg már vége is?:

liveticker.laola1.at/eishockey/ebel/flashticker.html

Arról írnak, hogy határtalan buli megy a zágrábi csarnokban. Namostakkormivan?
nemtom, de nekem szimpatikus eredmény az 5-2 is:P
én az ebel oldalt figyelem
ott egyébként még mindig 4-2 és nincs vége a meccsnek
59:12 grazi kiállítás ebben a pillanatban
@Theutus: Akkor neked valami nagyon hülyén frissül, mert nálam ott is 5-2, 59. perc.
az lehet, hogy jókora késésben van az ebel oldal
télleg 5-2 Ouellette ütötte mindegyiket
nagy gratula a zágrábi Maciknak, remélem nyerik az ebelt:))))
mire előző hszt beírtam már frissült az oldal
egyébként teljesen mindegy, hogy mennyire, a lényeg nyertek a Macik
asszem a következő kanyarban - ha osztrák vereséget szeretnék látni - el kell látogatni Zágrábba
Detroitban nyert a Canucks, kiesett a Graz, teljesen jól alakult a mai nap:)))
@bandog: Nem értetted meg egészen, mit írtam.
@Theutus: Hát az nagy pofon lenne az sógoroknak, ha az alapszakasz 8., ráadásul egy nemosztrák odarondítana a finnyás orruk alá. És már kezdik is. Sanszuk is van rá.

Én szurkolok nekik:)
@facsipesz: Igazad lehet ezzel a boxer témával!
De ,hogy húzták a kezükre???Csak nem, hátulról?
www.kutya.hu/0101/images/04-6.jpg
szeretem a Macik kanadai játékosait
és most kicsit irigylem a horvátokat, hogy nekik sikerült
de ha nekünk nem sikerült, legalább a Macik megtették:)))
@Theutus: Ott az egész ország, nemzet mögéjük állt, van egy nagy csarnokuk, sok állami támogatójuk. Előkerestek jó pár az amerikai kontinensen játszó horvát játékost, kik rendelkeztek állampolgársággal és még honosítani se kellett őket. A horvátok sokkal fanatikusabbak bárkinél. Ezeken múlott a siker!
"Azari Zsolt, a dunaújvárosi klub ügyvezető igazgatója ezzel szemben azt állítja, főleg a Stars edzője, Glen Williamson az oka annak, hogy egyre durvábban játszik a fővárosi csapat, és ha elég bizonyíték gyűlik össze, hogy a Vasas szándékosan félemlíti meg az ellenfeleket, akkor nem riadnak vissza az ügyészségi feljelentéstől sem."
Levagyok döbbenve a nyilatkozaton!!!Betámadni egy ilyen edzőt ,nem semmi! Nem tudom Azari úr ,hol hagyta a higgadtságát?Azt gondolom ,nagyon rossz emberek befolyásolhatják!
@Gabberboy: Halálpontosan ugyanaz az MTI-hír, mint az NSO-n fentebb.
A Zágráb győzelme, főleg 0-2 es állásról megcáfolja a Volános összeesküvés elméleteket, miszerint nem engedik az osztrák csapatokat kiesni. Ők jobban taktikáztak, mert azt lehetett tudni, hogy a Grác verhetőbb mint a Bécs.
@gogosz: Meg Szatyor mester összeszedte őket valszeg...
@check: Ráadásul az az edző, akit egy másik higgadt vezető kirúgott. :) Nem tudom, de szerintem biztos rossz súgói voltak.
@gogosz: az összeesküvés elméleteket hagyjuk szerintem, mert abból volt elég az elmúlt napokban
mindenféle elmélet nélkül a gyakorlatban megverték a Macik a graziakat és ez így van jól
és nyerhetett volna a Volán is, ha mondjuk 15%-al jobb az emberelőnyös/hátrányos mutatója
hogy a Vienna verhetőbb-e a Graznál az pedig a későbbiekben fog eldőlni
nemtom miért én egyébként azt gondolom, hogy a RedBull fogja nyerni az ebelt
@gogosz: Ezt en is igy gondolom. Ez az idiota Tolvanen meg azt sem tudta, hogyan kell akkor kikapni. Remelem mar haza is ert Finnorszagba.
srácok az a helyzet, hogy az edző nem tudja beütni az emberelőnyös lehetőségeket
valszeg pont azért kísérletezett annyit, mert lázasan kereste azt az ideális összeállítást, amivel lehetne javítani valamit a mutatókon
@Theutus: A KAC-on sem jutott még tovább a Salzburg. De abban igazad lehet, hogy ennek a párharcnak a győztese komoly esélyessé lép elő. De én a Viennát is nagyon erősnek tartom a speciális játékokban nyújtott teljesítménye miatt.
@Theutus: KAC kiegyenlített, nagyon éles lesz a 7. meccs.
az utolsó meccset hazai pályán szerintem behúzza a Salzburg és a pályaelőny náluk van, azt ne feledjük
@csatoimi: Ti is tehettek róla! Kellet nektek megverni Őket! Lehet, hogy még mindig Sator mester lenne a Főnök. A Volán meg készülhetne az elődöntőre!
RBS-Kac győztese megy Macikkal a következő körben?
@Theutus: Ha jól emlékszem, az első négy meccsen mindig az idegenben játszó csapat nyert. Most is bármi lehet még az utolsó meccsen. Nem véletlenül akarta minden felsőházas elkerülni a KAC-ot.
az alsóházban a játékosállományt tekintve egyértelműen a KAC volt a legjobb...
megismétlem, úgy érzem, hogy az RBS behúzza az idei bajnokságot (igaz ezt megteheti a KAC is)
@gogosz: Remeljuk, hogy Sator mester a vb-n segit majd nekunk. Itt az az igazsag, hogy meg kellene jatekos is. Gyengek voltak nagyon a legiosaink, kiveve egy hatvedet. Nincs rendes elso sorunk, annelkul meg nem lehet.
@Theutus: Szerintem vagy RBS-Zágráb és Vienna-Linz vagy Vienna-Zágráb és Linz-Kac párosítások lesznek attól függően ki megy tovább az RBS-KAC párharcból. Úgy tudom nincs ágrajz, hanem minden továbbjutás esetén az alapszakasz helyei döntenek a pályaválasztókról.
@facsipesz: nem olvasok NSO-t, és nem csekkoltam végig 400 kommentet, csak gondoltam megosztom :)
ha megnézed az ebel játékosállományát az osztrák csapatokban természetesen ezen a szinten minőségi usa/kanadai csatárok dominálnak
a Volán többnyire svéd/finn védőkkel próbálkozik
ha az eredményességet nézzük akkor Palkóék elé kellene egy kanadai sor
a másik oldala meg az, hogy mennyivel lenne nagyobb magyar siker, ha mennénk egy kört hazai játékosok nélkül
én pl nagyon nem szeretném, ha a Dab tele lenne honosított és vásárolt zsoldosokkal
@csatoimi: Az is baj, hogy a magyar hátvédhelyzet miatt elviszik a védők a légióshelyeket. Rajtunk kívül mindenhol a légiósok dominálnak a pontgyártásban. Itt meg csak Mihály volt egyedül olyan légiós aki pluszt hozott a csapatnak. Meg kell nézni más csapatoknál ez miként néz ki.
@gogosz: miért engedték el a 33-ast?:)))
pontlistában alapszakasz után top 15-ben volt 1-1 szlovén, ostrák és Mihály, a többiek Usa/Canada
@Theutus: Nem odavaló, mást nem tudok elképzelni. :)
@gogosz: Le kell igazolni Szeliget, Jobb Davidnak tobb lehetoseget adni es akkor kell egy rendes legios csatar sor. Maskepp nincs semmi esely.
Viktor jobban tenné, ha itthon nálunk játszana a fiatalok mellett 1-2 szezont...
@gogosz: Épkézláb magyar védő nem is nagyon van. Az a baj, hogy ez az állapot az utánpótlás korosztályokban is érződik. Nagy mennyiségű, jó magyar védő az elkövetkező 6-8 évben nem fog kikerülni az utánpótlás bázisokból. Az lehet, hogy lesz majd 10-12 komoly védő, de minden csapatba mostanában még nem fog kerülni.

A magyar hoki problémája leginkább a krónikus védőhiány. Ha ezen tudnánk változtatni egy kis idő múlva az A csoportban megragadhatnánk. Ezen kívül még az is gond, hogy a válogatottunkat még mindig a 75-76-os korosztály viszi, a fiatalok döntő szituációkban kevesek.

Palkoviccsal egyik fiatal sem veszi fel a versenyt.
a rutin ráférne a mi fiataljainkra is nagyon
hiába jó a Pozsi/Hegyi páros, sokat fejlődött Ati és Dani is, de még rengeteg hajmeresztő hibát csinálnak a jó játék mellett
szóval Viktornak nálunk a helye, ha hazajön még játszani
@tiriakos:A hétfői után még akár igazad is lehet,de szerintem abban van az igazság amit
ducks irt:

"Szerintem a tegnapi bunyó egyáltalán nem volt olyan komoly, mint ahogy azt itt többen is beállítják. Láttam a játékosok arcát, és azt kell mondanom, hogy néhány játékos kifejezetten élvezte. A bunyó alatt éppen büntetésben lévő McSwayn például fülig érő szájjal ecsetelte az ugyancsak igen jókedvű Korolnak a történéseket. Ők tudják, hogy ez is a show része. Sokkal jobb, ha egy-két pofon elcsattan és így vezetik le a játékosok a dühüket, mintha valaki a pályán próbálja meg elintézni a vélt, vagy valós sérelmét, amivel már komoly sérülést is lehet okozni. A közönség is élvezte, és biztos vagyok abban, hogy a balhé hatására jóval több néző fog kilátogatni az elődöntő mérkőzéseire, mint egyébként. Fodort, Kiss Ákost vagy akár Hetlert pedig lehet utálni, de mennyivel jobb érzés az ő csapatukat legyőzni, mint egy szimpatikus, de jellegtelen csapatot."

Haza fele tartva valami hasonló járt a fejemben, ugyanis köztudott,hogy a tengerentúlon a SHOW része.Totálisan egyet értek ducks írásával.
@Theutus: A Volannak nagyobb szuksege van ra, mint Nektek.
A tegnapi örömöt nem akartam elrontani, de azért köszönjük azt a pompás látványt, amit valamelyik lila szolgáltatott nekünk, mikor a csupasz s*ggét a busz ablakához nyomta.
@csatoimi: Olyan légiós csatárok, akik gólokra is képesek. Az egy dolog, hogy Martz ragyogó zsugákat ad, de gól ellen szinte be van oltva. Légiósként ez így kicsit kevés. Ha tudnánk honosítani úgy talán már a kevesebb pont miatt jobban beleférne. Mihály honosítása lesz még döntő tényező.

Azt már sokszor megírtam, hogy érdemes lenne Amerikában olyan játékosokat nézni, akit vagy ,már nem is kell honosítani, vagy 1-2 év alatt könnyen megtehető. Úgy, mint Enaffati vagy Holéczy esetében, csak pár szinttel jobb játékosokat. Ezt a lehetőséget a horvátok jól kihasználták.
@Borsy: Majd ha megkapják a lehetőséget a fiatalok, akkor Ők is élhetnek vele. Palkovicsék sem egy szezon után lettek ilyen jók. Évről évre fejlődött a 75-76-os korosztály is. Most sincs csak 3 jó védőnk. A többi csak azért van ott, mert nincs jobb. Egy csapatra való jó játékos mindig lesz.
@peterszky: :))) a kultúra úgy hull le rólam, mint másról ruha a bűnös szerelemben
@csatoimi: nem nagyon érdekel, hogy a Volánnak kire van szüksége
@peterszky: Felétek is zajlott az élet :D
@Theutus: helyesen: "mint ruha másról"
@gogosz: Csak most már úgy kell bizonyítani, hogy a léc is magasabban van. Szerintem az említett korosztály sokkal fanatikusabb volt a rosszabb körülmények ellenére is.
@Borsy: Amióta világ a világ, minden korosztály azt gondolja magáról( az enyém is ), hogy jobb mint a következő. Más volt akkor, és minden más most. Ugyanez a generációváltás az ellenfeleknél is lezajlik, és mindenhol a szépre emlékeznek. :) Van ma is olyan aki komolyan veszi, és a régiek közül is biztos voltak lazsálók.
@Borsy: Martz nem legios szint, az tutti. Mihaly meg biztos allampolgar lesz, csak meg ugyis kellenek jatekosok, persze meg tamogatok is hozza.
@Borsy: az általad említett korosztály kihozta magából a maximumot, a fiataljaink pedig majd meglátjuk, hogy mire viszik
de bizalom nélkül nehéz fanatikusnak lenni és jól játszani
csak egy példa: SY beválogatta DD-t a kanadai csapatba és kapott érte hideget-meleget
és asszem a fanyalgók csattanós választ kaptak, mert jól játszott az olimpián
@peterszky: gólyalábai voltak? :D
nemtom miért gondolkodtok mindenképpen különböző játékosok honosításában?
mennyivel lesz jobb ha a Volán úgy megy egy vagy több kört a rájátszásban, ha csupa honosított és légiós van a csapatban?
@csatoimi: hát nem tudom, hogy jó taktika-e, ha begyűjtjük a komplett válogatottat a Volánba, azokat is, akik amúgy nem rossz helyen vannak.
Palkovics es Ladanyi szintu fiatal jatekosok ma nincsenek Magyarorszagon. Ocskayrol, szegenyrol nem is beszelve. O volt a legnagyobb.
@csatoimi: Íme Martz statisztikája:
40 meccs 5 gól 21 asziszt 26 pont +7

Előző szezonban is hasonló volt. Persze más csapatban is vannak középszerű légiósok, csak ott még van minimum 5 olyan külföldi is, aki képes sorsdöntő pillanatokban gólokat!!! ütni.
@kerusz: A Volannak es a valogatottnak biztos jo lenne. Negy legios hatved van a Volanban, egy ha er valamit belole. Ezert nem lehet igazolni csatarokat.
@Gabberboy: Ez az ügyészségi feljelentéssel való fenyegetés már a durván szánalmas kategória.
Azért nem értem a rinyát, mert két kemény, időnként durva csapat játszott egymással. Mi a para?! Vagy Újvárosban azt hitték, hogy 6 hét alatt bekokszoltatják a fiatalokat és akkor majd mindenki beszarik tőlük?!

Hajrá Fradi!
változatlanul úgy gondolom, hogy abból a magyar hoki semmit sem profitálna, ha a Volánra hirtelen rászakadna valamelyik bank homlokzata és nagybevásárlás után megnyerné az ebelt hazai játékosok nélkül
de ez egy teljesen más kvház
@kerusz: Ha nem ez, akkor jó külföldiek (magyar útlevéllel) kellenek, mert sajnos hazai bázisból még nem tudunk felépíteni egy jó csapatot.

Esetleg még olyannal lehetne próbálkozni, hogy a külföldön játszó ifista/junior válogatott játékosainkat hazacsábítani. Ezzel csak egy a baj, aki hazajönne az nem elég jó, aki meg erősítés lenne, az meg nem jön haza Kanadából, Amerikából, oroszoktól.
@csatoimi: ha mki a Volánban játszana, aki egy kicsit is tud korcsolyázni max rövid távon lenne jó
hosszabb távon meg elsorvadna az, ami valamennyire elindult
@Theutus: Teljes külföldi állománnyal ki se lehet állni a pontrendszer miatt. De ha kiemelkedő légiósokkal kiemelkedő eredményeket érne el, az motiváló tényező lenne az egész utánpótlás és a támogatok számára. Többi hazai csapat is profitálhatna belőle.
@Theutus: Körforgás lenne, aki kitűnik az ide jönne, aki ide nem fér be az meg a többi csapatban kamatoztatná a rutinját. (Fodor is elég jól megállja a helyét a Starsban)
@csatoimi: Ezt én is osztom. Külföldön van pár. (Galló, Hárik)
A Villach már most leigazolta Mitchellt pl., pedig nemrég estek ki, ez azért mutatja, hogy mennyivel jobbak a lehetőségeik és már a következő idényre erősítenek. Lehet, hogy retnekség a véleményem, de a Volán talán leigazolhatna egy szlovén védőt, esetleg csatárt is, hisz ők nem számítanak légiósnak és olcsóbbak is náluk.
@Henry The Navigator: Nálunk légiósnak számítanának, nem? Hogy van ez a szabály?
@Borsy: ebben a körforgásban egyetlen dolog sántít
ha a hazai bajnokság erősebb lenne nem jelentene gondot a körforgás
de a magyar bajnokságból akárkit nem tudsz az ebelben játszatni
ha a legjobbak kizárólag ott játszanak, akkor meg a hazai bajnokságban nehezebb fejlődni a többieknek
én inkább 22-es csapdájának nevezném az egészet
@csatoimi: Én úgy tudom nem. A Rodman fivérek sem azok a Viennában.
@Theutus: 1-2 dunaújvárosi itthonról, aki számításba jöhetne. Talán még más csapatból néhány fiatal (Dab-osoknál is fiatalabb) pár év múlva.
@Borsy: Azt meg nem tudjuk. Csak azt, hogy egyelore tobb lehetoseget kaptak az elettol, mint anno Palkoek. Meglatjuk, elnek-e vele.
@Henry The Navigator: Valami olyasmi szabály van, hogy az nem légiós, aki olyan ország csapatában játszik, mint amilyen országból való a klubja. Most kellene valami szabály guru. Szakmai német nyelv tudók előnyben!
@Borsy: Kralj annak számított amikor nálunk játszott?
@csatoimi: Ők eddig jól mutatkoznak, csak ők biztos nem jönnek haza, esetleg kölcsönszerződést lehetne megpróbálni. Azért egy EBEL szerintem többet ér, mint egy ifjúsági bajnokság. A felnőtt mezőny az felnőtt mezőny.
@Henry The Navigator: Annak szamitott. Mindenki legios lenne nalunk, akinek nincsen magyar allampolgarsaga.
@Henry The Navigator: Igen, de sok vizet nem zavart.

Mivel mi nem tudunk kilóra igazolni, úgy mint ellenfeleink, ezért olyanokat kell szerződtetni, akik, hozzák a meccs-pont átlagot(leginkább csatárok, védőknél meg más tényezőket is nézni kell). Fontos a gólképesség is, mert pontot második passzból is lehet szerezni. Nem tudom Martz hány pontot szerzett első és második passzból, pedig ez érdekes lenne. Félreértések elkerülése végett, nekem nincs semmi bajom Martzcel, csak a gólok nagyon hiányoznak. Néha-néha fantasztikus passzokat ad, de se góllövésben, se buli elhozatalban nem nyújtott kiemelkedőt. Még ez a bulizás egy nagy kritikus pont a hokinkban. Egy ember tud bulizni e magyar jégkorongos mezőnyben, ő meg Holéczy.

Osztrákoknál belefér néhány kevesebb pontot hozó játékos abból 10-ből, nálunk nem. Ott is van kevés pontos minden csapatban, átnézegettem a statisztikákat.
@csatoimi: Kár. Így nem is értem, hogy a Viennában akkor, hogy játszhat 3 szlovén és 8 észak-amerikai.
@Henry The Navigator: Sok a fiatalja, esetleg egy-egy legiosnak megvan az osztrak allampolgarsaga is.
@Henry The Navigator: Osztrákok mind 25 évnél fiatalabbak. Sean Selmser kanadai, de neki van osztrák állampolgárság is.
@Borsy: A nyolcban benne van, csak globalizáltam egy kicsit;) Egy Bellisimo, Mondou szintű center talán elérhető lehet jövőre, de talán Makrovot is el lehetne csábítani.
@Borsy: Selmsert tudom, őt nem számoltam bele. Viszont biztosan 3 pontosnak számít.
Vienna akkor 47 pont-12 játékos kb,Rottert nem tudom, de valahogy tényleg kijön a hatvan alatti szám.
@Henry The Navigator: Makrov elég jól teljesített, talán nem is túl drága. Orosz/kazah/fehérorosz/lett (pl. Galvins az egyik legjobb légiós hátvéd volt) piacon sem árt végignézni. Talán még a szlovák (magyar felmenőkkel rendelkező játékosok Észak-Amerika mellett) is szóba jöhet, de ott már kisebb a választási lehetőség.
@Henry The Navigator:Fiatal osztrákok 0-1-2 pontosak nagyjából.
@csatoimi: és ezek a honosított osztrákok általában kevesebb pontot érnek, mint a Volán magyarjai. A Volánnak van az egyik leginkább felpontozott kerete szvsz. Emlékezzetek, tavaly, amikor Couture és Bonni el volt tiltva, a Volán 48 ponttal kellett játsszon, mert bárkit beírtak volna még a meccslapra, túllépték volna az eltiltás alatt engedélyezett 52 pontot (volt mindig 4 üresen hagyott hely a meccslapon, ami 1-1 pontot ért még). Fodor pl. azért nem fért be, mert 2,5 pontos volt, ami akkor nem fért be.
@kerusz: Válogatottságot is nézik, a honosított osztrákok meg nem nagyon válogatottak, vagy csak keveset voltak, ezért kisebb pontúak. Egy magyar válogatottság többet ér, mint egy jó kanadai, pedig lehet utóbbi többet tud... Palkovics, Ladányi és a többi nagy válogatott meccsel rendelkező játékos is négy pontos, ha jól tudom. Vagy nem így van? Javítsatok ki!
@Borsy:@kerusz: Pontozási listát hol lehet megnézni? Személyre szabottan is le van az írva?
A Medvéknél én nem is tudom pontosan ki is aki horvátnak számít, max a nevekből lehet következtetni. Krizan, Oulette, Guidarelli, Macaulay, Powers, Letang, Kroselj,Martin, Fox,Smyth,sandrock, hát nem tudom...Kroselj és Krizan szlovén az biztos.
Ja és ott van még Zagar, Seeley,Heerema, nem is folytatom inkább. Érdekes ez a pontozás minden esetre.
@Borsy: A lista sajnos nem nyilvános. De egyébként alig van 4 pontos játékos az egész EBEL-ben. A Volán válogatottjai szinte mind 3-3,5 pontosak. Ha Szélig hazajönne, valószínűleg ő is ebbe a kategóriába tartozna.

Szerintem sokkal többet érne az 1-2 reményteljes itthoni játékost megpróbálni beépíteni. Nekem most védők közül hirtelen Szirányi és Hegyi jut eszembe Jobb mellett. Mondjuk Szirányinak is kellene vagy 15 kiló izom még minimum.

De hosszú távon csak az jelenthet bármiféle fejlődést, ha a hazai bajnokság játékosaiban szemmel láthatóan meglevő hatalmas energiákat a bunyó helyett a nagyiramú, sok ütközéssel járó meccsekre tudnánk fordítani. Magyarul ha a Mol Ligát sikerülne tovább erősíteni. Látnivaló, hogy tavalyhoz képest csak koptak kifele a fiatalok a Volánból is, idén senki nem épült be a csapatba.
@kerusz: 4 pontos hazai játékos, természetesen. Legalábbis én sokkal többre számítottam.
@kerusz: Gondolom arra céloztál, hogy a légiósokon kívül.

Itt van egy fiatal, magyar származású hátvéd:
www.eliteprospects.com/player.php?player=40181
@kerusz: Amerikai, kanadai horvátból?
@kerusz: Talán még Erdélyi jöhetne szóba, meg egy-két csatár.
@Borsy: De egy fiatal kanadai miért jönne ide, amikor még ki tudja milyen jövő előtt áll? Egy Jason Jozsa talán inkább, de a nagy álom persze Vörös Áron;)
@kerusz: Kroselj szlovénnak van feltüntetve az elitep.-en, ezért írtam, hogy szlovén. Még ott sem tiszta ki milyen nemzetiségű...
@Henry The Navigator: mivel a Volán szereti a svédeket erre a játékosra ráizgulhatnak télleg:D
@Theutus: Az adatai nem túl jók, de áprilistól szárnyalni fog, állítólag;)Bocsánat, de ezt nem hagyhattam ki.
@Borsy: ezek a játékosok nem férnének be a Volánba. Mondjuk én is látnék fantáziát abban, hogy hazahozzuk a magyar felmenőkkel bíró JÓ korongozókat.
@Bpstars: Fiatalok, 1-2 év múlva akár be is férhetnének.
@Henry The Navigator: 3. osztályban egész jók voltak a számai.
@Henry The Navigator: Itt van az EBEL szempontjából releváns állampolgárság feltüntetve: www.erstebankliga.at/afb215d6f4faa769c1b96ebcacf129c9.html

Amin nagyon meglepődtem, hogy Powers is horvát állampolgár már.
@kerusz: Kösz, ahogy néztem már Zagar is az. A horvát hoki három év múlva, egy csapatra épülve akár feljutásra is esélyes lehet, ha így haladnak tovább.Van pénz, van nagy csarnok-lesz erős válogatott.A kézis Gál is megemlítette, hogy miközben a Croatia meccsén 16 ezren szurkoltak nekik(ott játszik), addig egyidőben velük egy hokimeccsen is tízezren voltak.
@Henry The Navigator: Idén vagy jövőre meg még kieshetnek és ha nincs szerencséjük, akkor idei kiesés esetén nem jutnak vissza egyből. Bár az észtek komolyan lifteznek lefelé, így egy vetélytárssal kevesebb. De a szerbek viszont szintén honosítanak.
@kerusz: Egyre több a vetélytárs az biztos, ha litván csapat is indul a KHL-ben(Vetra)akkor pár év és egy divizió egyes VB-n négy-öt csapat is hasonló esélyekkel indulhat majd a feljutásért. Nekünk úgy érzem pont akkor lesz egy törés a generáció váltás miatt. De nem baj, legalább erősödik, népszerűsödik a jégkorong eddig ismeretlen területeken is.
@Henry The Navigator: Nem félek attól, hogy túl sok litván lesz abban a csapatban.
@kerusz: Attól én sem, de ha csak tíz játékost felhoznak 3 év alatt,Aleinikovas pedig nagyon jó kapus már most, akkor azért meglephetnek bárkit. A honosításokról most nem is beszélve-litván gyökerű oroszokat találni sok pénzért nem lesz nehéz.
@kerusz: @Henry The Navigator: Ha lesz ilyen csapat, abban rengeteg "litvan" lesz, oroszos hangzasu nevekkel.
@Theutus: Még helyesebben: "a boldog szerelemben"...
@progmet:
A csarnok felépülése előtt is ezekben a kezekben volt a csapat.
Nem tudom mit vártatok tőlük.
@csatoimi:
Egy valamit nem értek azaz több valamit!
Annak mi értelme van ,hogy fejetlenül honosítsunk mint a Horvátok?Kivéve az olyan echte Magyarokat mint Mihály? Lásd azért be ,nem sok rohangál Erdélyben sem belőlük.
Annak mi értelme van,hogy kiszeded a Magyar bajnokság legjobb játékosait és egy helyre gyűjtöd őket? Attól miért lesz jobb a válogatottunk? Milyen lesz egyáltalán a Magyar bajnokság?Fognak e egyáltalán játszani? Feltudják e venni az Ebel ritmust,vagy majd hőmérőznek a padon ,mint Pedró?Akkor nagy értelme nincs!
Én nem azt mondom egy-egy játékost ne igazoljon a bajnokságból a Volán,de a legjobbakat kiszedni,annak sem látom sok értelmét a válogatott szempontjából.
Mi értelme van összehasonlítani egy 20 éves játékost,egy beérett idősebb játékossal?
Vagy jégidőben,ugyan annyi lehetőséget kaptak?
Ugyan azok voltak az esélyek a fiataloknál,mint az idősebbeknél?
Miért nem lehetett őket beépíteni a tapasztaltak mellé,mint ahogy a végén be-berakta őket?
Marzt védelmében mondom! Lőjön már úgy gólt valaki ,hogy nem kap passzt.A 27 asist az 27 gólt jelent a kanadai táblázaton.
Miért nem lehetett,lágalább 2 mondom kettő ,olyan emberelőnyt betanítani,amit ki is tudunk használni? Egy meccsen 16 emberelőny 0 gól az azért mindent elmond!Hamár ilyen inpotensek voltunk a kihasználásban,nem sokszor,mondjuk egyszer-kétszer ,miért nem tett be az öregek mellé fiatalt is?
Lenne még kérdésem ,de egyelőre csak erre válaszolj,ha megkérhetlek!
1. Esztelen honositas nincs, csak okos honositas. Lasd a Zagrab esetet, dicsoseget hoztak az orszagnak, nepszerusitettek a hokit az orszagban, eddig a kutya sem nezte a meccseiket, most meg telthaz van. Egyre tobb fiatal fog kedvet kapni a jegkoronghoz, mert lesznek peldakepek. A tavalyi amator csapat, senkit nem erdekelt.
@bakker81: Mindenre valaszolok, csak mobilrol korulmenyesebb, legy turelemmel.
2. A magyar bajnoksag legjobb jatekosait nem lehet kiszedni es a Volanba kuldeni, mert azok mar mind ott vannak es nem a magyar bajnoksag karara, mert kulfoldrol lettek hazahozva. A valogatott meg ha egy csapatban jatszik az azert lehetne jo, mert elni tudnanak az osszeszokottsag fegyverevel, persze ez Tolvanen alatt nalunk nem ervenyes. A magyar bajnoksagbol a Volanba erdemes jatekos mar nem sok van, tehat senkit nem fognak az iden odavinni.
@csatoimi:
Én inkább az utánpótlás nevelésben látom a jövőt!
Mert ,ha a Horvátoknál netalán nem lesz pénz,összeomlik a kártyavár.Vagy azt gondolod a mostani honosítottak ,maradnak a Horváth bajnokságban?
Ugyan,ugyan! Legyél már magaddal őszinte egy kicsit.A Volánból elmennének a legjobbak,akkor te merő hazafiságból itthagynád Mihály Árpit.Nem az lenne a célod ,hogy továbbra is magas színvonalban játszon? Na ezt azért ....:)))
@bakker81: 3. A fiatalok osszehasonlitasa nem jatektudasban ertendo a reszemrol, az meg a Tolvanen hibaja ismet, hogy nem tudta a csapatba beepiteni az olyan tehetseges fiatalokat mint Nagy Gergo, Sofron vagy Koger. Ezert is ki kell rugni. Martz 27 asszisztjat meg viccnek szanhattad, rengeteg belole a masodik, meg az Te is tudod bizonyara, ha a sajat harmadodban adsz egy passzt es azt vegigviszi valaki, neked sok erdemed nincs, de egy pontod az van. Martz nem legios szint, ezr a vak is latja.
@bakker81: Utanpotlas neveles csak ugy letezik, ha vannak gyerekek akik akarnak hokizni. Ahhoz meg vonzero kell, peldakepek, eros csapat akire buszkek vagyunk, stb. Nalunk sem lehet ugye jo utanpotlast kinevelni basebollban, mert egyszeruen nem letezik. Mihaly Arpival meg nagyot tevedsz, tenyleg csak hazafias okokbol van a reszemrol a Volanban, maskepp mi az ordogert fizetnem en? Egy vasat nem adnek neki, ha egy osztrak csapatnal lenne. Ezt azert csinaltam, mert a Volan anyagilag nem birta volna meg, en meg szerettem volna, ha magyar valogatott lesz. Ilyen egyszeru ez.
@csatoimi: "Utanpotlas neveles csak ugy letezik, ha vannak gyerekek akik akarnak hokizni. Ahhoz meg vonzero kell, peldakepek, eros csapat akire buszkek vagyunk,"
Meg vannak olyan szakemberek mondjuk ,mint Kercsó Árpi.Megnézem nem sok olyan válogatott játékos van ,aki nem az ő keze alatt tanult.
"Mihaly Arpival meg nagyot tevedsz, tenyleg csak hazafias okokbol van a reszemrol a Volanban, maskepp mi az ordogert fizetnem en?"
Választ is adsz rá!
"Ezt azert csinaltam, mert a Volan anyagilag nem birta volna meg, en meg szerettem volna, ha magyar valogatott lesz."
Maximális tiszteletem ezért!!!
Én arra próbáltam rávilágítani,ha flaszter négyben menne a volán ,akkor Árpi sem lenne itt.
Egyetértek abban ,hogy kell egy ilyen csapat mint a Volán.Persze jó reklám a jégkorongnak.
Én azért adnék Marzt -nak még egy évet.Elég zűrös volt neki az év eleje.Majd Gabbá eldönti.
@bakker81: "Én arra próbáltam rávilágítani,ha flaszter négyben menne a volán ,akkor Árpi sem lenne itt."

De ott lenne valahol Magyarorszagon, amig valogatott nem lesz. A HC-hoz sem fejlodni jott anno, hanem azert mert en igy akartam.
Újpesten majd akkor lesz eredmény mikot a szakosztályigazgatót Ocskay Gábornak hívják !
@Crossrock: Ugyan. Nem egyedi az a tudás, ami Csicsó bácsié. Mási tudhatja azt, még ha történetesen Böle, Joós és Ancsin urak nem is. Nem olyan bonyolult dolog emberként kezelni a játékosokat és odafigyelni a csapatépítésre.
@bakker81: Személyesen írok Neked, mert megleptél. Eddig nagyon súroltad azt a határt ami az újvárosi szemnek irritáló volt. :) Lám az utolsó pár hozzászólásodnak milyen más a kicsengése. Most is elég kritikus vagy, de érezni az építő jellegű hozzáállást. Ilyen stílusban kellene mindíg megvitatnunk az itt felmerülő kérdéseket. :)
@gogosz:
Nézd !Akármilyen furcsa neked vagy akármelyik Dabos szurkernek a hozzászólásaimat ,mindig építő jelleggel próbálom írni.
Lehet nem hiszed el ,de a másik csapat akit szeretek az a Dab.(nekem még dunaferr)
A maga fiatalságával,játszani tudásával,szerethetőségével.Viszont csak akkor ,ha játszanak!Mert tudom ,hogy tudnak játszani ezek a fiatalok,hisz ezért kedveltem meg őket!
Nem hisztizni kell,nem felülni minden provokációnak,mégha igazuk is van,hanem játszani!
Az ment, mindig nekik.Látom most is nyertek,gratulálok.
Amiért azt gondolhatod ,hogy súrolom a határokat.
Én viszont azt gondolom,hogy ment itt a nagy hiszti.Csak mpróbáltam objektíven nézni dolgokat.
Megértettem ,hogy fáj egy játékos elvesztése,de már túlvolt ragozva.
Hidd el én is szeretem Niká játékát ,mindig is ügyes gyerek volt,de nem értettem egyett az összeesküvés elmélettel.
A dab-os szurkerek ,tisztelet a kivételnek mint egy hisztis gyerek,úgy viselkedtek.sőt az internet újságíró még szította is a tüzet.
Volt értelme? Nem!!
Közben ,hogy kimaradt egy jól kidolgozott svájci a vasas kapu előtt,vagy ,hogy Strenk (volt Dabos)
Milyen gólt lőtt ,arról a kutya nem beszélt.
Senkit nem érdekelt a játék,hogy milyen volt.
Ha csak az én hozzászólásaimat nézed meg,ebben a Stárs-DAb vagy Dab Stárs végig objektív maradtam és nem a Dab ellen beszéltem.
süti beállítások módosítása