HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Újpest nem kerül a rájátszásba

2010.03.03. 22:04 kerusz

Hegyekben állnak a fegyelmi büntetések a mai két mérkőzést követően, amelyen két kérdés eldőlt, nevezetesen az, hogy az Újpest nem kerülhet a rájátszásba, nem végezhet érmes helyen a bajnokságban, és hogy a Dab és a Vasas végez a középszakasz első két helyén. A Ferencváros-Újpest derbin az első két harmad kiegyenlített volt, az utolsó harmad újpesti fölényt hozott. Felváltva vezettek a csapatok, a végén Rajz Attilának sikerült az egyenlítés. A hosszabbítás is vendégfölénnyel telt, de a döntő gólt egy korongvesztés után Schellin révén a Ferencváros lőtte, így lett 6-5 a végeredmény. A mérkőzéshez hozzátartozik még Kiricsenko végleges kiállítása - ennek időtartama alatt két gólt kapott az UTE, - valamint Borbás és Hüffner fegyelmije. Komolyan át kell majd gondolni ezt a szezont a Megyeri úton. Nem lehetett egyszerű a Vasas-Dab mérkőzés sem, pedig itt negyed óra elteltével minden kérdés eldőlt. A hazaiaknak ennyi idő kellett ahhoz, hogy négy gólt lőjenek. Ennek ellenére a kedélyek nem voltak nyugodtak, a 49. percben verekedés tört ki a jégen, amelynek a végén mindkét csapatból ketten kaptak végleges kiállítást, így a következő két mérkőzést kihagyják. Az összesen majd' három órányi büntetés mellett azért még estek gólok is, a végeredmény 5-2 a Vasas javára.

495 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@facsipesz: nem olvasok NSO-t, és nem csekkoltam végig 400 kommentet, csak gondoltam megosztom :)
ha megnézed az ebel játékosállományát az osztrák csapatokban természetesen ezen a szinten minőségi usa/kanadai csatárok dominálnak
a Volán többnyire svéd/finn védőkkel próbálkozik
ha az eredményességet nézzük akkor Palkóék elé kellene egy kanadai sor
a másik oldala meg az, hogy mennyivel lenne nagyobb magyar siker, ha mennénk egy kört hazai játékosok nélkül
én pl nagyon nem szeretném, ha a Dab tele lenne honosított és vásárolt zsoldosokkal
@csatoimi: Az is baj, hogy a magyar hátvédhelyzet miatt elviszik a védők a légióshelyeket. Rajtunk kívül mindenhol a légiósok dominálnak a pontgyártásban. Itt meg csak Mihály volt egyedül olyan légiós aki pluszt hozott a csapatnak. Meg kell nézni más csapatoknál ez miként néz ki.
@gogosz: miért engedték el a 33-ast?:)))
pontlistában alapszakasz után top 15-ben volt 1-1 szlovén, ostrák és Mihály, a többiek Usa/Canada
@Theutus: Nem odavaló, mást nem tudok elképzelni. :)
@gogosz: Le kell igazolni Szeliget, Jobb Davidnak tobb lehetoseget adni es akkor kell egy rendes legios csatar sor. Maskepp nincs semmi esely.
Viktor jobban tenné, ha itthon nálunk játszana a fiatalok mellett 1-2 szezont...
@gogosz: Épkézláb magyar védő nem is nagyon van. Az a baj, hogy ez az állapot az utánpótlás korosztályokban is érződik. Nagy mennyiségű, jó magyar védő az elkövetkező 6-8 évben nem fog kikerülni az utánpótlás bázisokból. Az lehet, hogy lesz majd 10-12 komoly védő, de minden csapatba mostanában még nem fog kerülni.

A magyar hoki problémája leginkább a krónikus védőhiány. Ha ezen tudnánk változtatni egy kis idő múlva az A csoportban megragadhatnánk. Ezen kívül még az is gond, hogy a válogatottunkat még mindig a 75-76-os korosztály viszi, a fiatalok döntő szituációkban kevesek.

Palkoviccsal egyik fiatal sem veszi fel a versenyt.
a rutin ráférne a mi fiataljainkra is nagyon
hiába jó a Pozsi/Hegyi páros, sokat fejlődött Ati és Dani is, de még rengeteg hajmeresztő hibát csinálnak a jó játék mellett
szóval Viktornak nálunk a helye, ha hazajön még játszani
@tiriakos:A hétfői után még akár igazad is lehet,de szerintem abban van az igazság amit
ducks irt:

"Szerintem a tegnapi bunyó egyáltalán nem volt olyan komoly, mint ahogy azt itt többen is beállítják. Láttam a játékosok arcát, és azt kell mondanom, hogy néhány játékos kifejezetten élvezte. A bunyó alatt éppen büntetésben lévő McSwayn például fülig érő szájjal ecsetelte az ugyancsak igen jókedvű Korolnak a történéseket. Ők tudják, hogy ez is a show része. Sokkal jobb, ha egy-két pofon elcsattan és így vezetik le a játékosok a dühüket, mintha valaki a pályán próbálja meg elintézni a vélt, vagy valós sérelmét, amivel már komoly sérülést is lehet okozni. A közönség is élvezte, és biztos vagyok abban, hogy a balhé hatására jóval több néző fog kilátogatni az elődöntő mérkőzéseire, mint egyébként. Fodort, Kiss Ákost vagy akár Hetlert pedig lehet utálni, de mennyivel jobb érzés az ő csapatukat legyőzni, mint egy szimpatikus, de jellegtelen csapatot."

Haza fele tartva valami hasonló járt a fejemben, ugyanis köztudott,hogy a tengerentúlon a SHOW része.Totálisan egyet értek ducks írásával.
@Theutus: A Volannak nagyobb szuksege van ra, mint Nektek.
A tegnapi örömöt nem akartam elrontani, de azért köszönjük azt a pompás látványt, amit valamelyik lila szolgáltatott nekünk, mikor a csupasz s*ggét a busz ablakához nyomta.
@csatoimi: Olyan légiós csatárok, akik gólokra is képesek. Az egy dolog, hogy Martz ragyogó zsugákat ad, de gól ellen szinte be van oltva. Légiósként ez így kicsit kevés. Ha tudnánk honosítani úgy talán már a kevesebb pont miatt jobban beleférne. Mihály honosítása lesz még döntő tényező.

Azt már sokszor megírtam, hogy érdemes lenne Amerikában olyan játékosokat nézni, akit vagy ,már nem is kell honosítani, vagy 1-2 év alatt könnyen megtehető. Úgy, mint Enaffati vagy Holéczy esetében, csak pár szinttel jobb játékosokat. Ezt a lehetőséget a horvátok jól kihasználták.
@Borsy: Majd ha megkapják a lehetőséget a fiatalok, akkor Ők is élhetnek vele. Palkovicsék sem egy szezon után lettek ilyen jók. Évről évre fejlődött a 75-76-os korosztály is. Most sincs csak 3 jó védőnk. A többi csak azért van ott, mert nincs jobb. Egy csapatra való jó játékos mindig lesz.
@peterszky: :))) a kultúra úgy hull le rólam, mint másról ruha a bűnös szerelemben
@csatoimi: nem nagyon érdekel, hogy a Volánnak kire van szüksége
@peterszky: Felétek is zajlott az élet :D
@Theutus: helyesen: "mint ruha másról"
@gogosz: Csak most már úgy kell bizonyítani, hogy a léc is magasabban van. Szerintem az említett korosztály sokkal fanatikusabb volt a rosszabb körülmények ellenére is.
@Borsy: Amióta világ a világ, minden korosztály azt gondolja magáról( az enyém is ), hogy jobb mint a következő. Más volt akkor, és minden más most. Ugyanez a generációváltás az ellenfeleknél is lezajlik, és mindenhol a szépre emlékeznek. :) Van ma is olyan aki komolyan veszi, és a régiek közül is biztos voltak lazsálók.
@Borsy: Martz nem legios szint, az tutti. Mihaly meg biztos allampolgar lesz, csak meg ugyis kellenek jatekosok, persze meg tamogatok is hozza.
@Borsy: az általad említett korosztály kihozta magából a maximumot, a fiataljaink pedig majd meglátjuk, hogy mire viszik
de bizalom nélkül nehéz fanatikusnak lenni és jól játszani
csak egy példa: SY beválogatta DD-t a kanadai csapatba és kapott érte hideget-meleget
és asszem a fanyalgók csattanós választ kaptak, mert jól játszott az olimpián
@peterszky: gólyalábai voltak? :D
nemtom miért gondolkodtok mindenképpen különböző játékosok honosításában?
mennyivel lesz jobb ha a Volán úgy megy egy vagy több kört a rájátszásban, ha csupa honosított és légiós van a csapatban?
@csatoimi: hát nem tudom, hogy jó taktika-e, ha begyűjtjük a komplett válogatottat a Volánba, azokat is, akik amúgy nem rossz helyen vannak.
Palkovics es Ladanyi szintu fiatal jatekosok ma nincsenek Magyarorszagon. Ocskayrol, szegenyrol nem is beszelve. O volt a legnagyobb.
@csatoimi: Íme Martz statisztikája:
40 meccs 5 gól 21 asziszt 26 pont +7

Előző szezonban is hasonló volt. Persze más csapatban is vannak középszerű légiósok, csak ott még van minimum 5 olyan külföldi is, aki képes sorsdöntő pillanatokban gólokat!!! ütni.
@kerusz: A Volannak es a valogatottnak biztos jo lenne. Negy legios hatved van a Volanban, egy ha er valamit belole. Ezert nem lehet igazolni csatarokat.
@Gabberboy: Ez az ügyészségi feljelentéssel való fenyegetés már a durván szánalmas kategória.
Azért nem értem a rinyát, mert két kemény, időnként durva csapat játszott egymással. Mi a para?! Vagy Újvárosban azt hitték, hogy 6 hét alatt bekokszoltatják a fiatalokat és akkor majd mindenki beszarik tőlük?!

Hajrá Fradi!
változatlanul úgy gondolom, hogy abból a magyar hoki semmit sem profitálna, ha a Volánra hirtelen rászakadna valamelyik bank homlokzata és nagybevásárlás után megnyerné az ebelt hazai játékosok nélkül
de ez egy teljesen más kvház
@kerusz: Ha nem ez, akkor jó külföldiek (magyar útlevéllel) kellenek, mert sajnos hazai bázisból még nem tudunk felépíteni egy jó csapatot.

Esetleg még olyannal lehetne próbálkozni, hogy a külföldön játszó ifista/junior válogatott játékosainkat hazacsábítani. Ezzel csak egy a baj, aki hazajönne az nem elég jó, aki meg erősítés lenne, az meg nem jön haza Kanadából, Amerikából, oroszoktól.
@csatoimi: ha mki a Volánban játszana, aki egy kicsit is tud korcsolyázni max rövid távon lenne jó
hosszabb távon meg elsorvadna az, ami valamennyire elindult
@Theutus: Teljes külföldi állománnyal ki se lehet állni a pontrendszer miatt. De ha kiemelkedő légiósokkal kiemelkedő eredményeket érne el, az motiváló tényező lenne az egész utánpótlás és a támogatok számára. Többi hazai csapat is profitálhatna belőle.
@Theutus: Körforgás lenne, aki kitűnik az ide jönne, aki ide nem fér be az meg a többi csapatban kamatoztatná a rutinját. (Fodor is elég jól megállja a helyét a Starsban)
@csatoimi: Ezt én is osztom. Külföldön van pár. (Galló, Hárik)
A Villach már most leigazolta Mitchellt pl., pedig nemrég estek ki, ez azért mutatja, hogy mennyivel jobbak a lehetőségeik és már a következő idényre erősítenek. Lehet, hogy retnekség a véleményem, de a Volán talán leigazolhatna egy szlovén védőt, esetleg csatárt is, hisz ők nem számítanak légiósnak és olcsóbbak is náluk.
@Henry The Navigator: Nálunk légiósnak számítanának, nem? Hogy van ez a szabály?
@Borsy: ebben a körforgásban egyetlen dolog sántít
ha a hazai bajnokság erősebb lenne nem jelentene gondot a körforgás
de a magyar bajnokságból akárkit nem tudsz az ebelben játszatni
ha a legjobbak kizárólag ott játszanak, akkor meg a hazai bajnokságban nehezebb fejlődni a többieknek
én inkább 22-es csapdájának nevezném az egészet
@csatoimi: Én úgy tudom nem. A Rodman fivérek sem azok a Viennában.
@Theutus: 1-2 dunaújvárosi itthonról, aki számításba jöhetne. Talán még más csapatból néhány fiatal (Dab-osoknál is fiatalabb) pár év múlva.
@Borsy: Azt meg nem tudjuk. Csak azt, hogy egyelore tobb lehetoseget kaptak az elettol, mint anno Palkoek. Meglatjuk, elnek-e vele.
@Henry The Navigator: Valami olyasmi szabály van, hogy az nem légiós, aki olyan ország csapatában játszik, mint amilyen országból való a klubja. Most kellene valami szabály guru. Szakmai német nyelv tudók előnyben!
@Borsy: Kralj annak számított amikor nálunk játszott?
@csatoimi: Ők eddig jól mutatkoznak, csak ők biztos nem jönnek haza, esetleg kölcsönszerződést lehetne megpróbálni. Azért egy EBEL szerintem többet ér, mint egy ifjúsági bajnokság. A felnőtt mezőny az felnőtt mezőny.
@Henry The Navigator: Annak szamitott. Mindenki legios lenne nalunk, akinek nincsen magyar allampolgarsaga.
@Henry The Navigator: Igen, de sok vizet nem zavart.

Mivel mi nem tudunk kilóra igazolni, úgy mint ellenfeleink, ezért olyanokat kell szerződtetni, akik, hozzák a meccs-pont átlagot(leginkább csatárok, védőknél meg más tényezőket is nézni kell). Fontos a gólképesség is, mert pontot második passzból is lehet szerezni. Nem tudom Martz hány pontot szerzett első és második passzból, pedig ez érdekes lenne. Félreértések elkerülése végett, nekem nincs semmi bajom Martzcel, csak a gólok nagyon hiányoznak. Néha-néha fantasztikus passzokat ad, de se góllövésben, se buli elhozatalban nem nyújtott kiemelkedőt. Még ez a bulizás egy nagy kritikus pont a hokinkban. Egy ember tud bulizni e magyar jégkorongos mezőnyben, ő meg Holéczy.

Osztrákoknál belefér néhány kevesebb pontot hozó játékos abból 10-ből, nálunk nem. Ott is van kevés pontos minden csapatban, átnézegettem a statisztikákat.
@csatoimi: Kár. Így nem is értem, hogy a Viennában akkor, hogy játszhat 3 szlovén és 8 észak-amerikai.
@Henry The Navigator: Sok a fiatalja, esetleg egy-egy legiosnak megvan az osztrak allampolgarsaga is.
@Henry The Navigator: Osztrákok mind 25 évnél fiatalabbak. Sean Selmser kanadai, de neki van osztrák állampolgárság is.
@Borsy: A nyolcban benne van, csak globalizáltam egy kicsit;) Egy Bellisimo, Mondou szintű center talán elérhető lehet jövőre, de talán Makrovot is el lehetne csábítani.
@Borsy: Selmsert tudom, őt nem számoltam bele. Viszont biztosan 3 pontosnak számít.
Vienna akkor 47 pont-12 játékos kb,Rottert nem tudom, de valahogy tényleg kijön a hatvan alatti szám.
@Henry The Navigator: Makrov elég jól teljesített, talán nem is túl drága. Orosz/kazah/fehérorosz/lett (pl. Galvins az egyik legjobb légiós hátvéd volt) piacon sem árt végignézni. Talán még a szlovák (magyar felmenőkkel rendelkező játékosok Észak-Amerika mellett) is szóba jöhet, de ott már kisebb a választási lehetőség.
@Henry The Navigator:Fiatal osztrákok 0-1-2 pontosak nagyjából.
@csatoimi: és ezek a honosított osztrákok általában kevesebb pontot érnek, mint a Volán magyarjai. A Volánnak van az egyik leginkább felpontozott kerete szvsz. Emlékezzetek, tavaly, amikor Couture és Bonni el volt tiltva, a Volán 48 ponttal kellett játsszon, mert bárkit beírtak volna még a meccslapra, túllépték volna az eltiltás alatt engedélyezett 52 pontot (volt mindig 4 üresen hagyott hely a meccslapon, ami 1-1 pontot ért még). Fodor pl. azért nem fért be, mert 2,5 pontos volt, ami akkor nem fért be.
@kerusz: Válogatottságot is nézik, a honosított osztrákok meg nem nagyon válogatottak, vagy csak keveset voltak, ezért kisebb pontúak. Egy magyar válogatottság többet ér, mint egy jó kanadai, pedig lehet utóbbi többet tud... Palkovics, Ladányi és a többi nagy válogatott meccsel rendelkező játékos is négy pontos, ha jól tudom. Vagy nem így van? Javítsatok ki!
@Borsy:@kerusz: Pontozási listát hol lehet megnézni? Személyre szabottan is le van az írva?
A Medvéknél én nem is tudom pontosan ki is aki horvátnak számít, max a nevekből lehet következtetni. Krizan, Oulette, Guidarelli, Macaulay, Powers, Letang, Kroselj,Martin, Fox,Smyth,sandrock, hát nem tudom...Kroselj és Krizan szlovén az biztos.
Ja és ott van még Zagar, Seeley,Heerema, nem is folytatom inkább. Érdekes ez a pontozás minden esetre.
@Borsy: A lista sajnos nem nyilvános. De egyébként alig van 4 pontos játékos az egész EBEL-ben. A Volán válogatottjai szinte mind 3-3,5 pontosak. Ha Szélig hazajönne, valószínűleg ő is ebbe a kategóriába tartozna.

Szerintem sokkal többet érne az 1-2 reményteljes itthoni játékost megpróbálni beépíteni. Nekem most védők közül hirtelen Szirányi és Hegyi jut eszembe Jobb mellett. Mondjuk Szirányinak is kellene vagy 15 kiló izom még minimum.

De hosszú távon csak az jelenthet bármiféle fejlődést, ha a hazai bajnokság játékosaiban szemmel láthatóan meglevő hatalmas energiákat a bunyó helyett a nagyiramú, sok ütközéssel járó meccsekre tudnánk fordítani. Magyarul ha a Mol Ligát sikerülne tovább erősíteni. Látnivaló, hogy tavalyhoz képest csak koptak kifele a fiatalok a Volánból is, idén senki nem épült be a csapatba.
@kerusz: 4 pontos hazai játékos, természetesen. Legalábbis én sokkal többre számítottam.
@kerusz: Gondolom arra céloztál, hogy a légiósokon kívül.

Itt van egy fiatal, magyar származású hátvéd:
www.eliteprospects.com/player.php?player=40181
@kerusz: Amerikai, kanadai horvátból?
@kerusz: Talán még Erdélyi jöhetne szóba, meg egy-két csatár.
@Borsy: De egy fiatal kanadai miért jönne ide, amikor még ki tudja milyen jövő előtt áll? Egy Jason Jozsa talán inkább, de a nagy álom persze Vörös Áron;)
@kerusz: Kroselj szlovénnak van feltüntetve az elitep.-en, ezért írtam, hogy szlovén. Még ott sem tiszta ki milyen nemzetiségű...
@Henry The Navigator: mivel a Volán szereti a svédeket erre a játékosra ráizgulhatnak télleg:D
@Theutus: Az adatai nem túl jók, de áprilistól szárnyalni fog, állítólag;)Bocsánat, de ezt nem hagyhattam ki.
@Borsy: ezek a játékosok nem férnének be a Volánba. Mondjuk én is látnék fantáziát abban, hogy hazahozzuk a magyar felmenőkkel bíró JÓ korongozókat.
@Bpstars: Fiatalok, 1-2 év múlva akár be is férhetnének.
@Henry The Navigator: 3. osztályban egész jók voltak a számai.
@Henry The Navigator: Itt van az EBEL szempontjából releváns állampolgárság feltüntetve: www.erstebankliga.at/afb215d6f4faa769c1b96ebcacf129c9.html

Amin nagyon meglepődtem, hogy Powers is horvát állampolgár már.
@kerusz: Kösz, ahogy néztem már Zagar is az. A horvát hoki három év múlva, egy csapatra épülve akár feljutásra is esélyes lehet, ha így haladnak tovább.Van pénz, van nagy csarnok-lesz erős válogatott.A kézis Gál is megemlítette, hogy miközben a Croatia meccsén 16 ezren szurkoltak nekik(ott játszik), addig egyidőben velük egy hokimeccsen is tízezren voltak.
@Henry The Navigator: Idén vagy jövőre meg még kieshetnek és ha nincs szerencséjük, akkor idei kiesés esetén nem jutnak vissza egyből. Bár az észtek komolyan lifteznek lefelé, így egy vetélytárssal kevesebb. De a szerbek viszont szintén honosítanak.
@kerusz: Egyre több a vetélytárs az biztos, ha litván csapat is indul a KHL-ben(Vetra)akkor pár év és egy divizió egyes VB-n négy-öt csapat is hasonló esélyekkel indulhat majd a feljutásért. Nekünk úgy érzem pont akkor lesz egy törés a generáció váltás miatt. De nem baj, legalább erősödik, népszerűsödik a jégkorong eddig ismeretlen területeken is.
@Henry The Navigator: Nem félek attól, hogy túl sok litván lesz abban a csapatban.
@kerusz: Attól én sem, de ha csak tíz játékost felhoznak 3 év alatt,Aleinikovas pedig nagyon jó kapus már most, akkor azért meglephetnek bárkit. A honosításokról most nem is beszélve-litván gyökerű oroszokat találni sok pénzért nem lesz nehéz.
@kerusz: @Henry The Navigator: Ha lesz ilyen csapat, abban rengeteg "litvan" lesz, oroszos hangzasu nevekkel.
@Theutus: Még helyesebben: "a boldog szerelemben"...
@progmet:
A csarnok felépülése előtt is ezekben a kezekben volt a csapat.
Nem tudom mit vártatok tőlük.
@csatoimi:
Egy valamit nem értek azaz több valamit!
Annak mi értelme van ,hogy fejetlenül honosítsunk mint a Horvátok?Kivéve az olyan echte Magyarokat mint Mihály? Lásd azért be ,nem sok rohangál Erdélyben sem belőlük.
Annak mi értelme van,hogy kiszeded a Magyar bajnokság legjobb játékosait és egy helyre gyűjtöd őket? Attól miért lesz jobb a válogatottunk? Milyen lesz egyáltalán a Magyar bajnokság?Fognak e egyáltalán játszani? Feltudják e venni az Ebel ritmust,vagy majd hőmérőznek a padon ,mint Pedró?Akkor nagy értelme nincs!
Én nem azt mondom egy-egy játékost ne igazoljon a bajnokságból a Volán,de a legjobbakat kiszedni,annak sem látom sok értelmét a válogatott szempontjából.
Mi értelme van összehasonlítani egy 20 éves játékost,egy beérett idősebb játékossal?
Vagy jégidőben,ugyan annyi lehetőséget kaptak?
Ugyan azok voltak az esélyek a fiataloknál,mint az idősebbeknél?
Miért nem lehetett őket beépíteni a tapasztaltak mellé,mint ahogy a végén be-berakta őket?
Marzt védelmében mondom! Lőjön már úgy gólt valaki ,hogy nem kap passzt.A 27 asist az 27 gólt jelent a kanadai táblázaton.
Miért nem lehetett,lágalább 2 mondom kettő ,olyan emberelőnyt betanítani,amit ki is tudunk használni? Egy meccsen 16 emberelőny 0 gól az azért mindent elmond!Hamár ilyen inpotensek voltunk a kihasználásban,nem sokszor,mondjuk egyszer-kétszer ,miért nem tett be az öregek mellé fiatalt is?
Lenne még kérdésem ,de egyelőre csak erre válaszolj,ha megkérhetlek!
1. Esztelen honositas nincs, csak okos honositas. Lasd a Zagrab esetet, dicsoseget hoztak az orszagnak, nepszerusitettek a hokit az orszagban, eddig a kutya sem nezte a meccseiket, most meg telthaz van. Egyre tobb fiatal fog kedvet kapni a jegkoronghoz, mert lesznek peldakepek. A tavalyi amator csapat, senkit nem erdekelt.
@bakker81: Mindenre valaszolok, csak mobilrol korulmenyesebb, legy turelemmel.
2. A magyar bajnoksag legjobb jatekosait nem lehet kiszedni es a Volanba kuldeni, mert azok mar mind ott vannak es nem a magyar bajnoksag karara, mert kulfoldrol lettek hazahozva. A valogatott meg ha egy csapatban jatszik az azert lehetne jo, mert elni tudnanak az osszeszokottsag fegyverevel, persze ez Tolvanen alatt nalunk nem ervenyes. A magyar bajnoksagbol a Volanba erdemes jatekos mar nem sok van, tehat senkit nem fognak az iden odavinni.
@csatoimi:
Én inkább az utánpótlás nevelésben látom a jövőt!
Mert ,ha a Horvátoknál netalán nem lesz pénz,összeomlik a kártyavár.Vagy azt gondolod a mostani honosítottak ,maradnak a Horváth bajnokságban?
Ugyan,ugyan! Legyél már magaddal őszinte egy kicsit.A Volánból elmennének a legjobbak,akkor te merő hazafiságból itthagynád Mihály Árpit.Nem az lenne a célod ,hogy továbbra is magas színvonalban játszon? Na ezt azért ....:)))
@bakker81: 3. A fiatalok osszehasonlitasa nem jatektudasban ertendo a reszemrol, az meg a Tolvanen hibaja ismet, hogy nem tudta a csapatba beepiteni az olyan tehetseges fiatalokat mint Nagy Gergo, Sofron vagy Koger. Ezert is ki kell rugni. Martz 27 asszisztjat meg viccnek szanhattad, rengeteg belole a masodik, meg az Te is tudod bizonyara, ha a sajat harmadodban adsz egy passzt es azt vegigviszi valaki, neked sok erdemed nincs, de egy pontod az van. Martz nem legios szint, ezr a vak is latja.
@bakker81: Utanpotlas neveles csak ugy letezik, ha vannak gyerekek akik akarnak hokizni. Ahhoz meg vonzero kell, peldakepek, eros csapat akire buszkek vagyunk, stb. Nalunk sem lehet ugye jo utanpotlast kinevelni basebollban, mert egyszeruen nem letezik. Mihaly Arpival meg nagyot tevedsz, tenyleg csak hazafias okokbol van a reszemrol a Volanban, maskepp mi az ordogert fizetnem en? Egy vasat nem adnek neki, ha egy osztrak csapatnal lenne. Ezt azert csinaltam, mert a Volan anyagilag nem birta volna meg, en meg szerettem volna, ha magyar valogatott lesz. Ilyen egyszeru ez.
@csatoimi: "Utanpotlas neveles csak ugy letezik, ha vannak gyerekek akik akarnak hokizni. Ahhoz meg vonzero kell, peldakepek, eros csapat akire buszkek vagyunk,"
Meg vannak olyan szakemberek mondjuk ,mint Kercsó Árpi.Megnézem nem sok olyan válogatott játékos van ,aki nem az ő keze alatt tanult.
"Mihaly Arpival meg nagyot tevedsz, tenyleg csak hazafias okokbol van a reszemrol a Volanban, maskepp mi az ordogert fizetnem en?"
Választ is adsz rá!
"Ezt azert csinaltam, mert a Volan anyagilag nem birta volna meg, en meg szerettem volna, ha magyar valogatott lesz."
Maximális tiszteletem ezért!!!
Én arra próbáltam rávilágítani,ha flaszter négyben menne a volán ,akkor Árpi sem lenne itt.
Egyetértek abban ,hogy kell egy ilyen csapat mint a Volán.Persze jó reklám a jégkorongnak.
Én azért adnék Marzt -nak még egy évet.Elég zűrös volt neki az év eleje.Majd Gabbá eldönti.
@bakker81: "Én arra próbáltam rávilágítani,ha flaszter négyben menne a volán ,akkor Árpi sem lenne itt."

De ott lenne valahol Magyarorszagon, amig valogatott nem lesz. A HC-hoz sem fejlodni jott anno, hanem azert mert en igy akartam.
Újpesten majd akkor lesz eredmény mikot a szakosztályigazgatót Ocskay Gábornak hívják !
@Crossrock: Ugyan. Nem egyedi az a tudás, ami Csicsó bácsié. Mási tudhatja azt, még ha történetesen Böle, Joós és Ancsin urak nem is. Nem olyan bonyolult dolog emberként kezelni a játékosokat és odafigyelni a csapatépítésre.
@bakker81: Személyesen írok Neked, mert megleptél. Eddig nagyon súroltad azt a határt ami az újvárosi szemnek irritáló volt. :) Lám az utolsó pár hozzászólásodnak milyen más a kicsengése. Most is elég kritikus vagy, de érezni az építő jellegű hozzáállást. Ilyen stílusban kellene mindíg megvitatnunk az itt felmerülő kérdéseket. :)
@gogosz:
Nézd !Akármilyen furcsa neked vagy akármelyik Dabos szurkernek a hozzászólásaimat ,mindig építő jelleggel próbálom írni.
Lehet nem hiszed el ,de a másik csapat akit szeretek az a Dab.(nekem még dunaferr)
A maga fiatalságával,játszani tudásával,szerethetőségével.Viszont csak akkor ,ha játszanak!Mert tudom ,hogy tudnak játszani ezek a fiatalok,hisz ezért kedveltem meg őket!
Nem hisztizni kell,nem felülni minden provokációnak,mégha igazuk is van,hanem játszani!
Az ment, mindig nekik.Látom most is nyertek,gratulálok.
Amiért azt gondolhatod ,hogy súrolom a határokat.
Én viszont azt gondolom,hogy ment itt a nagy hiszti.Csak mpróbáltam objektíven nézni dolgokat.
Megértettem ,hogy fáj egy játékos elvesztése,de már túlvolt ragozva.
Hidd el én is szeretem Niká játékát ,mindig is ügyes gyerek volt,de nem értettem egyett az összeesküvés elmélettel.
A dab-os szurkerek ,tisztelet a kivételnek mint egy hisztis gyerek,úgy viselkedtek.sőt az internet újságíró még szította is a tüzet.
Volt értelme? Nem!!
Közben ,hogy kimaradt egy jól kidolgozott svájci a vasas kapu előtt,vagy ,hogy Strenk (volt Dabos)
Milyen gólt lőtt ,arról a kutya nem beszélt.
Senkit nem érdekelt a játék,hogy milyen volt.
Ha csak az én hozzászólásaimat nézed meg,ebben a Stárs-DAb vagy Dab Stárs végig objektív maradtam és nem a Dab ellen beszéltem.
süti beállítások módosítása