HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Végezzük ki mindegyiket a Vörös téren

2010.02.25. 11:47 F. Kapus

Oroszországban nemzeti gyásznap van, Kanadában örömünnep. A két legutóbbi világbajnokság egyaránt orosz sikerrel véget ért visszavágóján a hazai csapat lemosta ellenfelét. Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány nagy erőkkel védi a játékosokat, de az össztűz intenzitása elképesztő. Az amerikaiak, a finnek és a szlovákok jutottak még a legjobb négy közé, tehát az olimpiai bajnok is kiesett. Kanada–Szlovákia és Egyesült Államok–Finnország elődöntők lesznek. Egyfelől az oroszok először nem jutottak négy közé téli olimpián, másfelől a szlovákok még soha nem elődöntőzhettek.

Kanada–Oroszország 7-3

Állítsunk fel guillotine-okat a Vörös téren, végezzük ki a csapat tagjait, morgott Vjacseszlav Bikov, miután az orosz sajtó a kanadaiak első húsz percben mutatott játékához hasonló lendülettel esett neki a néhány órával korábban még istenített kedvenceknek. Ahogy ilyenkor szokott, a taktikai és tudásbeli hiányosságok felhánytorgatásán túl állítólagos fegyelmi vétségek is előkerültek – egyik-másik újságíró úgy tudja, sztárjaik a kelleténél többet járnak szórakozóhelyekre –, amire Bikov annyit mondott: borzasztóan oroszos ez a megközelítés, más országokban elismerik azokat, akik a leküket is kiteszik a sikerért. A kapitány szerint annyi történt, hogy Kanada jobb és gyorsabb volt, rá tudta kényszeríteni akaratát ellenfelére.

Hasonlóan látta a hét gólból egyet beszedő Brizgalov kapus is: "A kanadaiak úgy jöttek nekünk, mint a ketrecükből kiszabadult gorillák. A játék minden elemében alulmaradtunk. Ez a vereség ugyanazt jelenti nekünk, amit nekik jelentett volna: kataszrófát, a világ végét." A hat gólban sáros Nabokov azt mondta, a kanadaiak játéka és fizikai ereje nem okozott meglepetést, de az igen, hogy milyen éhesek voltak a sikerre. "Nem egy meccs mutatja meg a két ország hokija közötti különbséget – merengett az egész tornán keveset mutató Alekszandr Ovecskin. – Elbuktunk, de erősek maradtunk."

Erre rímelnek a kanadaiak meglátásai is, Iginlától Niedermayeren át Crosbyig mind azt ismételgették, felesleges a konkrét eredményben megmutatkozó különbségre hivatkozni, az orosz válogatottat veresége ellenére tisztelni kell, hiszen erős és veszélyes. "Óriási csata volt, most mi maradtunk életben" – fogalmazott Sidney Crosby. "Erősen kezdtünk, ez segített. Agresszívak voltunk, ellenfelünk fölé kerekedtünk, ami meghatározta a mérkőzés további kimenetelét" – egészítette ki Jarome Iginla.

Egyesült Államok–Svájc 2-0

A játéknap első találkozóján nem sok hiányzott, hogy Svájc meglepetést okozzon. Az amerikaiak jóval többet támadtak, de az európaiak tökéletesen védekeztek, kontráik veszélyesek voltak, Jonas Hiller sokáig ihletetten védett. "Olyan messzire akartunk jutni, ameddig bírunk – értékelt Ralph Krüger szövetségi kapitány. – Szerettünk volna csodaszerdát varázsolni szurkolóinknak, de nem sikerült. Hosszú út vezetett odáig, hogy játékosaink versenyben tudjanak lenni a legjobbakkal is." Ron Wilson, az amerikaiak főedzője így látta: "Tudom, ez volt Krüger utolsó meccse kapitányként, országa hálás lehet neki munkájáért. Jeleztem csapatomnak, ez egygólos meccs lesz. Nyugodtabban játszottunk a harmadik harmadban, mint Svájc. Ilyenkor a legjobb játékosaidnak kell extrát nyújtaniuk, ezt a szerepet a két gólt szerző Zach Parise vállalta."

Parisének is megvan a véleménye: "Végig ideges voltam. Negyvenet lőttünk, de néha már azt hittük, soha nem találunk be. De sokat birtokoltuk a korongot, nem kockáztattunk feleslegesen, tudtuk, mit kell tennünk." Luca Sbisa, a svájciak egyik legjobb hokisa érthetően volt szomorú: "Fáj a vereség, többet vesztettünk egy meccsnél. Mindent kihagytunk, nem érdemlünk könyörületet. Lőttünk egy kapuvasat is 0-1-nél, abban a cserében nem volt szerencsénk. Hiller remekül dolgozott, elképesztően védett, nélküle nem jutottunk volna idáig az olimpián. Nagyon hálásak vagyunk neki."

Finnország–Csehország 2-0

A finnek és a csehek párharca hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Sokáig nem esett gól, az északiak vezetést szereztek, a végén üres kapus találattal dőlt el a továbbjutás. Vladimir Ruzicka kapitány kiegyenlített meccset látott. "Nem tudtunk gólt lőni, márpedig a győzelemhez az kell. Kemény mérkőzés volt, mindkét csapat remekül játszott. Kevés előnyünkből sok helyzetet teremtettük, kimaradtak. Nem volt szerencsénk a gólnál, Kubina elvesztette a fejvédőjét, a szabályok értelmében azonnal vissza kellett vennie, vagy le kellett volna korcsolyzánia. Mire felhúzta, embere belőtte."

Jaromir Jagr kevesebb mint 12 percet töltött jégen, az első húsz percben összesen kettőt. Ez téma volt a meccs után is. Az edző szerint azért nem játszhatott, mert sokat voltak emberhátrányban, főleg az első harmadban. Jagr azt mondta, az egészségi állapota rendben volt, készen állt a játékra, de a kapitány szava dönt.

"Tudtuk, hogy a csehek hosszú és nehéz meccset játszottak előző nap, ezért igyekeztünk nyomás alatt tartani őket – állapította meg a shutoutos Miika Kiprusoff kapus. – Nem mi vagyunk a legnagyobb esélyesek, de ha csapatként tudunk játszani, van sanszunk a továbbiakban is." Saku Koivu óvatosságra int mindenkit. "Az amerikaiak remek meccset játszottak Kanadával, erős a keretük, Miller kiváló kapus. Az emberelőnyökben javulnunk kell. Óriási, de izgalmas kihívás előtt állunk."

Szlovákia–Svédország 4-3

Legvégül a csoportkörben csak harmadik helyen végzett szlovákok kiiktatták a címvédő svédeket. Gaborikék már az oroszok legyőzésével jelezték, komolyan kell venni őket, és most is megmutatták erejüket. Kevés lövésből, okos ellentámadásokkal szereztek négy gólt, a skandinávok futottak az eredmény után, végül hiába.

"A szlovákok lezárták a semleges zónákat, sok ellentámadást vezettek" – állapította meg szomorúan Daniel Alfredsson. Niklas Lidström abban látta a gondot, hogy a svéd emberelőnyös játék távol volt a legjobbtól. A szlovák gólszerző Kopecky érthető módon roppant lelkesen nyilatkozott: "Ez hatalmas siker számunkra, nem is találok szavakat. Ahogy a mondás tartja, ha bajnok akarsz lenni, le kell győznöd a címvédőt. Megtettük, de messze még a vége. Ha Kanada ellen úgy védekezünk, ahogy ma és az oroszok ellen is, lehet esélyünk a győzelemre."

Az Egyesült Államok–Finnország elődöntő közép-európai idő szerint péntek este 21 órakor kezdődik. A Kanada–Szlovákián szombat hajnali 3:30-kor dobják be a korongot.

138 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kivégzés túlzás, de a kiutasítás jogos lenne a tengerentúliakkal szemben.
Elmúlt időszakban inkább az oroszok nyertek, most a kanadaiak. Szomorú, hogy ezért mindjárt ilyennel jön a sajtó. Nagyon hamar felejtenek. Ez a szép a sportban...
most jutottam szóhoz először a sokkból a meccsel kapcsolatban...a szovjet/fák/orosz iskola ennyire durva verését én még nem láttam, és őszinte leszek, el sem tudtam képzelni idáig. teljesen igazat mondott a kapus, a játék minden elemében felülkerekedett Kanada, az első gól után azt írtam Spigott szakírónak, hogy ha nem lesz változás, csúnya verés a vége, a második után meg azt, hogy jó lesz, ha megússzuk tíz alatt közte. szerencse, hogy Kanada már az elődöntőre tartalékolta az erőt az utolsó harmadban, de nagyon durva, hogy még ott sem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. elképesztő, nagyon kíváncsi vagyok a megoldásra, mert ez a meccs komoly háttérgondokat sejtet - továbbra is állítom, hogy egy rémálomdöntő esetén lazán tizet vernek közé a juharosok. sehol se voltunk, senkire sem foghatjuk ezt a mélypontot.
@Grundolf: ki lehet kapni balszerencsével, jobb napot fog ki az ellenfél, lehet hiba, bíró, kapus, védelem, támadás, egy jobb napot kifogó támadó alakzat, egy brillírozó sztár, itt kapuvas, ott bemegy, itt sikerül befűzni és bepasszolni, ott nem, ezer és egy momentum akad, amin eldőlhet egy meccs ilyen szinten és ilyen ellenfelek esetén - hadd mondjam példának a svájci vb-n a Kanada-Finnország meccset -, de az, hogy semmit, de semmit nem mutatott Oroszország, az szerintem jogosan fáj, és abban a sajtó ludasságát látni elég felszínkapirgáló álláspont szerintem, már ne haragudj.
ja, és egy apró öröm: kifejezetten drukkoltam Szlovákia továbblépésének - legalább nekik sikerült.
én csak annyit mondanék-lehet érte köpködni-hogy habár magyar vagyok, ha netán a szlovákok bejutnának, akkor is gratulálnék hozzá, ha ebből a kis K-Európai régióból vmi megverné a nagyokat. Semmi bajom a szlovákokkal. Ha nekik sikerül, egyszer nekünk is sikerülhet..és ami nekünk egyszer jó lehet, azt csak üdvözölni tudom.
"A kanadaiak úgy jöttek nekünk, mint a ketrecükből kiszabadult gorillák".Ez tenyleg igy volt,em is csoda,hogy kikaptak,meg ekkora lerohanast soha nem lattam,nagyon durva volt.
@Nyuszí O_o: ezek szerint akár össze is pacsizhatunk:-)

én is így látom a dolgokat. Jó lenne, ha ezt a sok gyűlölködő ember is olvasná(francos politika), talán jobb lenne a kapcsolat és jobban kijönnénk. sokat lehet tanulni a másiktól...
A gorillák nem szeretik a hideget, ezért mozogtak sokkal intenzívebben, amíg a medve csak törölgette a téli álmot a szeméből :)
Nem kell kivégezni senkit ez van szép sport a hoki benne van a vesztés is . Hajrá Oroszok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az ég szakadjon már rájuk, állítsa már meg valaki ezeket a szlovákokat!!
annyira útálom, hogy ezeknek minden bejön.
dögöljön már meg végre az ő tehenük is! :))
De remélem , hogy nem kanada lesz az olimpiai bajnok csak reménykedek
@mik vogymuk: Remélem ma a VOLÁN is
így játszik majd!!!
Go Sweden
És szinte ugyanazt láttam a előző évi A-csoportos VB-n a magyar-szlovák meccsen, mint a mostani szlovák-svéd meccsen.
Csak itt a szlovákok voltak a magyarok. Jól védekeztek, védték a területet, és ellentámadásokkal operáltak. De hogy ez mire lesz elég,azt nem tudni.

A kanada - orosz meccsel kapcsolatban lehetett látni már a meccs elején, hogy a kanadaiak mentálisan nagyon komolyan vették a meccset és felkészültek. Látszott a hozzáállásukon, hogy letámadták az oroszokat. És csapatként is nagyon jók voltak.
Nagyon jól megfogalmazta ezt Brizgalov is: "A kanadaiak úgy jöttek nekünk, mint a ketrecükből kiszabadult gorillák."
Az már itt is más kérdés, hogy mennyit vett ki a kanadaiakból ez a meccs, mennyire fáradtak el.
Mert a szlovákok is fárasztani fogják őket, az tuti.

Remélem Finnország - Kanada döntő lesz, és egy nagyon hajtós és színvonalas meccsen a finnek nyernek! Hyvää Suomi! :)
@Grundolf: Mikor nyertek az oroszok?
@melchi zadok: Remélem ez csak vicc amit írtál.

Egyértelműen most már a Szlovákoknak drukkolok, remélem lenyomják Kanadát és Kanada olyan szériát kap el a következő emccsen mint az Oroszok a mai napon. Amúgy semmi bajom Kanadával, de akkor már inkább az esélytelenebb szomszédok.. :)

Mészáros, Pálffi akár magyarok is lehetnének. Nem tudom, de Én így kezelem őket. A hokihoz alapvetően alázat kell. Alázat a pályán alázat az életben és alázat (tisztelet) mások iránt. Ez a Szlovák csapat szerintem igenis szimpatikus. Így kell küzdeni és meghalni a pályán. Hajrá!
@kovacsistvan: istván ne már.
te sem gondolhatod komolyan, hopgy Ovecskin, Szjomin, Malkin, Goncsar, dacjuk, stb nélkül ez a válogatott ott lenne a spiccen. Most kanada győzött, de ha ma újrajátszanák, lehet fordítva lenne. Egy meccsen bármi megeshet. Ezért vannak tengerentúlon 4 győztes meccses playoffok.
Előre a finn-szlovák döntőért!!! :)
Az oroszokon óriási nyomás lesz Szocsiban, hogy végre valahára már olimpiát is nyerjenek.
A sved-szlovak meglepo eredmeny.

(apropo, a szlovakok azok a csehek akik magyarul beszelnek:) )
Az igazság az, hogy - bár volt, mikor meginogtam- Yzerman tényleg jól összeválogatta ezt a csapatot. nem neveket, hanem játékosokat rakott be, Babcock pedig valahogy összerázta őket.
Asszem a csatoimi írta, hogy még lehet jól is jön a kanadaiaknak az a plusz meccs a németek ellen, jobban összerázódnak.bejött. Tulajdonképpen a nagy rangadó előtt tudtak még játszani egy edzőmeccset.
A fáradtság szerintem itt nem releváns. Egy olyan bajnokságban nyomják, ahol van, hogy 48 órán belül kell fellépni Los Angelesben, utána meg New Yorkban.

Mondjuk ha nem verik majd meg a szlovákokat, akkor kirakhatják az ablakba ezt a győzelmet.
@Walmer: szakírónk legendásan elfogult :)
@vernarancs: majdnem.
tudod, a nyelvüket a csehektől, az országukat, meg tőlünk lopták:-)))
@AG 2.0: Igen, volt szerencsem ezeket latni a helyszinen is, de ez nem ugyanaz. Az igazi presztizs csata az ez volt, most allt az NHL, mindenki itt lehetett aki szamit. Ezt csunyan elbuktuk/elbuktak. Brizgalov elott le a kalapokkal, Bikov meg mondjon le. A hazai szurkolok nem veletlenul mondjak, hogy a hoki az kanadai jatek, ezt ma is bebizonyitottak Getzlafek. Ez van.
"A szlovákok lezárták a semleges zónákat a szlovákok, sok ellentámadást vezettek" - index.hu beszélni kicsi magyar
"Vladimir Ruzicka kapitánykiegyenlített meccset látott" - index.hu beszélni kicsi magyar
@mortadella: ez egy nyilatkozat daniel alfredssontól, illetve annak fordítása. nyilván annyira kikészült, hogy kétszer berakta az ellenfelet a mondatba.

a fenti hibák nem nyelvhelyességi, hanem gépelési hibák. azért irigylem a problémáidat.
Sziasztok!!!Olvasom a hireket,követem fojamatosan az eseményeket,nézzem a mérközéseket,anyi okoskodást hallotam,és olvastam ,hogy majd a nagyon jol védekezö Svédek megálitják a Kanadaiakot!!ere kiestek a Szlovákok ellen!!!Ezek után megmondja valaki,hogy ki lesz a BAJNOK???Én megmondom:vagy Kanada Szlovákia Egyesült Államok vagy Finnország aki éppen jo napot fog ki,az adott napon,a többi mind csak okoskodás,meg találgatás!!!Azt kivánom mindenkinek,hogy olyan mérközések legyenek mint a Kanada-Orosz elsö 28 perc és akkor mi bajunk lehet:)Mindenkinek továbbijo szurkolást!!!
@csatoimi: hát pl. tavaly és előtte egy-egy vb-t csak behúztak, nem? számomra ezért volt érthetetlen a mai mélyrepülés. írta valaki, hogy Kanada mentálisan volt iszonyatosan erős - igen, ezt a fontos momentumot az előbb nem említettem. az oroszok fejben sem voltak sehol - na, ez talán túlzás, de hogy nem voltak méltó ellenfelek a kanadaiakhoz képest, az biztos. ja és: otthon vannak, ami nagy erő, de máskor - egy kimértebben, hidegebben, tudatosabban küzdő ellenféllel (ilyennek szeretném látni Szlovákiát az előzmények alapján) - ez akár vissza is üthet. profik, persze, meg nagyon mennek, vitathatatlan, de a teher számukra is teher, míg a szlovákok a négyben felszabadultan játszhatnak, okosan kontrázhatnak, és ráadásul őket is motiválhatja, hogy még sosem voltak ennyire spiccen az olimpiákon. Hajrá :)
Mi 9-et kaptunk Kanadától, a szlovákok meg jobban megizzadva vertek minket, mint a tették azt a svédek ellen.
Szóval valahol az oroszok mögött, de a svédek előtt vagyunk világviszonylatban.
@Walmer: Az volt a baj, hogy a tengerentúliak nagy része csak a mezt küldte ki a pályára. Ovecskin is inkább bohóckodni jött. Bevallom, nem vagyok teljesen belemélyülve az NHL-be, viszont a KHL-be ennél sokkal jobb küzdőszellemű játékosok vannak. EHT-tornákon ez kiderült.
@AG 2.0: Most haragszom a tengerentúliakra, javítási lehetőségük 2014-ben lesz.
@Zsiraf78: hát tényleg űrhokit csináltak a kanadaiak ezzel a nyitással. Le voltam nyűgözve. Kemény fellépés, precíz pakkok, technikás játék párosult egy szinte hihetetlen irammal. Nem tudom, hogy ezt mégegyszer meg tudják-e csinálni. Oké, kellett hozzá ez a (relative) enervált & meglepődött orosz csapat is . Jó meccs volt na. :)
@Lajos a mizse: De közel vagyunk az oroszokhoz, mert mi is majdnem hosszabbításra mentettük a szlovákok ellen.
@Lajos a mizse: Azért volt egy "kis" összetételbeli különbség a mostani és a múlt évi csapat között. Az idei szlovák válogatottban nem kevés világbajnok is szerepel...
@w.zolika: hat fel kell kotni a nadragot,hogy igy tudjanak jatszani,a korcsolyakba meg 1-2 raketa is jol jonne,de azert hajra volan.////Meg most is elottem van,ahogy hajtottak a kanadaiak,semmi eselyuk nem volt a ruszkiknak,valami totalis letamadas volt,hihetetlen.Van egy megerzesem,hogy ez csak erre a meccsre szolt,nem hiszem,hogy ezt a donton be tudjak megegyszer mutatni.Remelem finn-kanada donto lessz,es kanada gyenge napot fog ki,de fogadni nem mernek.Hajra finnek.
Fanatikus orosz drukker vagyok de az első harmad után lefeküdtem (nem bírtam nézni ahogy szétszednek minket)!
Bármilyen meglepő FÉLELMET láttam az orosz szemekben és ettől nagyon csalódott vagyok!
Szocsiig kell várni a revansra mert vb-ket lehet nyerni de az igazi csapatok ( ha lesz megegyezés) csak ott lesznek megint!
Kanada magasan nyeri az Olimpiát megszorítani sem fogják őket!
@Nyuszí O_o: @=Daniken=: Magam is csatlakoznék azok táborához, aki a szlovákoknak szurkolt. Nem érdekel, mit akar a fülembe ültetni néhány ostoba politikus. Sok szlovák edző és játékos erősíti/erősítette a magyar bajnokságot, ráadásul itt vannak a szomszédban tehát majdnem földik vagyunk. :)

Ahhoz képest, hogy az elején jelentős összeget tettem volna Oroszországra, hamar kiestek. Kedvenceim a csehek, mostanra már ők sincsenek sehol. Remélem, szegény szlovákokkal nem szúrok ki! :)
@mortadella: keveset dolgozunk, sokat hibázunk

javítottuk, köszönjük
@kovacsistvan: előtte inkább végezzük ki őket a vörös téren
"...te sem gondolhatod komolyan, hopgy Ovecskin, Szjomin, Malkin, Goncsar, dacjuk, stb nélkül ez a válogatott ott lenne a spiccen."

Ki fog derülni hamarosan, mert nemsokára jön a vébé, ahová az NHL-ben játszó orosz "sztárokat" úgysem engedik el. Igaz, Crosby-ék sem jöhetnek, tehát az fog dönteni, hogy melyik csapatnak vannak jobb "szürke" melósai...
Mellesleg, hajrá Suomi! Ők már majdnem magyarok, aki nem hiszi, nézze meg Olli Jokkinen betyáros bajuszát! :-))
Védelem nem volt, így megúszta a szbornaja tíz alatt, ami hízelgő, de piszok jól mentek a házigazdák...
Átálltam én is a szlovákokhoz.
Sokan írjátok, hogy milyen gyengén játszottak az oroszok, meg ovecskin így, Bikov meg úgy.
Ordas közhely ugyan, de attól még igaz. mindegyik csapat úgy játszik, ahogy hagyják neki. A kanadaiak ennyit hagytak az oroszoknak.

Ha csak megközelítik ezt a játékot, vagy ha a Sharks sornak, esetleg Crosbynak kijön a lépés, akkor Szlovákiának, ha reálisan nézzük, nincs esélye.

De tulajdonképpen a győzelemmel sem érnek majd el semmit, mert az USA legyőzi Finnországot, majd a döntőben Kanadát is.
@Walmer: mi adtuk nekik oda,rosszul harcoltak az osok...hol voltak ezekmég amikor megkapták a foldet....
@Macskanátha: Szerintem erre a kérdésre a választ már megkaptuk tavaly és tavalyelőtt a vébén.
@AG 2.0: Mikor indulunk?
@csigafrédi: Egyetértek!!!A továbiakban is ha igy játszanak a hátralévö mérközéseken akkor tuti minden de énsem tudom,hogy lehete még ilyen 20 percet produkálni??de azis lehet,hogy még jobbat is tudnak:)
USA-Kanada dontot!!! :)
...en olyan faradt voltam reggel h 20 percig szurkoltam a szlovakoknak mert azt hittem h a cseheket latom :D
Nekem a vezetéknevem Olli , ennek ellnére a Szlovákoknak drukkolok:)
@Macskanátha: na ez tutira nem fog kiderülni, mert ott lesz a KHL krémje, meg az NHL leggyengébb csapataiból azok a játékosok, akik egyáltalán elmennek a vébére.
szerintem egyik játékos sem nyújtotta azt, amit tud, ennek semmi köze a KHL-hez / NHL-hez. nem működtünk csapatként, egyszerűen nem ment. az usa-nak és a finneknek gyakorlatilag az elejétől kijött a lépés, másoknak (kanadát is ide értem) nem, viszont ők ma hajnalban nagyszerűen teljesítettek, gratulálok nekik. de kijelenteni, hogy mi "nem akartunk", "csak a mezt küldtük ki"...soha nem derül ki, milyen lett volna a játékunk, ha más a keret. de ami a legfájóbb számomra, hogy soha nem tudom meg, milyen játékra lett volna képes ez a csapat, ha a maximumot hozzák.
ilyen meccset! ilyen nincs,és mégis van! így elverni az oroszokat, elképesztő.
már az elején látszott, hogy kanada ott van agyban és szívben, nem volt kérdés, kik nyernek. az oroszok teljesen rezignáltak voltak, és főleg védekezésben szégyenleteset nyújtottak.
remélem, suomi-canada döntő lesz.
geaux canada!
F.Kapus: a fényképed mindennél többet mond. "Az utolsó pillanat, amikor az oroszoknak még esélye volt"
Jelenleg azt vizionálom, hogy az Oroszlánok megzabálják mindkét meccsükön az észak-ameriakat.
Számukra a nehezén (nincsenek svédek, akik ellen egyszerűen fóbia van, kivéve '95-öt; oroszok kiestek; csehek, akik ellen nem szokott ízleni a finneknek a játék, letudva) már túl vannak, csak ezt a két ügyetlen keretet kell még letudni és Helsinki átköltözik Tallinba, meg a kompokra egy hétre : )
@csatoimi: Részben igaz, Imi, de csak részben, nem véletlenül sokkolták Kanadát az elmúlt két év orosz sikerei (mindez annak fényében is érdekes, hogy az NHL legnagyobb sztárjai között - pontban, fizetésben, minden mutatóban - finoman fogalmazva is elég erős az orosz reprezentáció), mint ahogy nem véletlenül fogta fel kivétel nélkül mindenki a visszavágás lehetőségének a mai meccset a kanadai oldalon. Visszavágni az én olvasatomban - valós vagy vélt, de mindenképpen - sérelmekért lehet. A kanadai játék meg egy jó szlogen, tényszerűen igaz is persze, de erre azért még nem adnak olimpiai aranyat - bár az is igaz, hogy erre most a házigazdáknak van a legnagyobb sanszuk.
@FedorovS: nem kotozkodni akarok, de a kanadaiak eleg alazatosan allnak a sajat nemzeti sportjukhoz, ezzel egyutt en is nagyon szurkolok a szlovak sracoknak, hogy penteken jol menjen nekik a hoki.

Viszont Kanadaval kapcsolatban muszaly eszben tartani, hogy ott nem a jatekosok egyeni tudasa a donto - az amugyis megvan - egy ilyen torna eredmenyeinel, hanem az edzo emberismerete. Hogy mennyire jo raerzessel tudja egymas melle rakni azokat a vilagsztarokat, akik aztan par meccs alatt kepesek annyira megszokni a veluk egy sorban korcsolyazot, hogy aztan kepesek legyenek csapatkent is egyuttmukodni.

A mostani olimpiai valogatottjukban erzesem szerint ez a kivanatos osszhang megvan, tehat barkivel jatszanak is, roppant nehez lesz megfogni oket. Es nekem is az a velemenyem, hogy a plussz meccs a nemetek ellen nem hogy hatrany (remelem nem gondolja senki, hogy ezek a jatekosok ennyitol elfaradnak), hanem egyenesen ajandek volt a csapatepiteshez Kanadanak.

Igazabol nem tudok nem arra gondolni, hogy mi, a nezok es szurkolok jarunk a legjobban ezzel az egesszel. Fantasztikusak a meccsek, nagyon sajnalom, hogy a svajci VB utan nem lehetek ott eloben Vancouverben, mert azt a sebesseget, amit ezek a jatekosok produkalnak, a tv sajnos nem adja vissza.

Sok sikert a finn tesoknak es a szlovak szomszedainknak a tovabbi meccsekre!
@csigafrédi: és azt figyelted, hogy mennyit merítettek pl. kombinációk tekintetében A nagy orosz hokisuli című alapvetésből? centerjáték, ziccerig kidolgozott akciók...soroljam még? ez volt a döbbenet, basszustuba - saját fegyvereinkkel vertek le minket...
Azért mielőtt kivégeznék őket, javasolnám, hogy kollektív menekültstátuszt kellene biztosítani az egész csapatnak, és honosítani őket! :-)))
@Lajos a mizse: Ha ott lennenk akkor most az olimpian lenne a csapatunk. Baratsagos meccsen megvertuk 1x a svedeket, de hat azert valljuk be, hogy sehol sem vagyunk toluk. Masnap meg is mutattak a 2. baratsagos meccsen, hogy hol a helyunk.
@melchi zadok: Sajnállom,hogy neked fájdalom a szlovák siker.Nekem orom.50-50% százalékra mondtam a mecset.De éreztem hogy nyeruk,ami meg is lett.Stumpel megmondta,hogy oket abszolut nem izgatja,hogy az ororszoknál mediával felemelt Ovechkin,Malkin játszik.A hokit nem egy ember játsza.Milyen igaza volt.Egy golt nem adott az olympián.Ovechkin szerint ok verhetetlenek,meg hasonlo erentlen nem profeszionális kijelentései voltak.Jo csapatjuk volt az olympián az biztos,de nem tudtak magukkal mit kezdeni.Négy legjobb csapat megy az éremért,és a szlovákok ott vannak ennek nagyon orulok.Még ha netén nem jon ossze az érem,akkor is a negyedik hely elfogathato.
No to by som naozaj nebol myslel, že sa nájdu Maďari, čo držia palce našim chlapcom. :D
@Dukla Trenčín:
To si špatne pochopil, kamoš, musíš ešte trošku popracovať na tej maďarčine, aj keď celkom dobre ti ide, ale predsa tie nuansy. On to myslel práve naopak a pozitívne. Závidí nám, že sa nám skoro vo všetkom darí a poznámka o zdochnutí našej kravy je odkaz na známy vtip o Maďaroch, čo pravdepodobne nepoznáš.
@butatót:
Keby si nebol „butatót”, musel by si to uz dávno vediet…:) Ale to uz nech je vás („butatótov”) problem…
Na, ez itt egy csehszlovák blog?
@Nazgûl:
Szó sincs róla. Csak felvidéki...:)
@Nazgûl: nem ez csak szlovák.
@butatót: egyébként ló...sz se irigyel benneteket, sőt, ahogy látod sokan is drukkolnak a sikereiteknek, ti ebben vagytok jók, mi másban...reménykedünk, hogy egyszer hokiban is!
A viccet meg mi úgy isnerjük, ahogy a csehek, de az most itt nem szalonképes
Doriti, koľko Slovákov! Tú okupáciu, čo Slota sľubuje už roky, sme už zrejme začali cez internet. :D
Neviem, mal som trošku iné skúsenosti.
@butatót: nem politika, nem Slota, ez itt HOKI!
@angyur:
Nyugi, butatót inkább Slotát fikázza...
@angyur:
Jól van, értem én. Csak kicsit tényleg meglepődtem, hogy a hoki még a magyarokat és a szlovákokat is képes összehozni. Ezek szerint még van remény. Jó dolog ezt tudni.
@butatót:
Remény akkor lesz, ha ti is, meg mi is képesek leszünk a saját portánkon eltakarítani a saját szemetünket. De ehhez egyelőre kevés élvezni a magyaroknak a minőségi szlovák hokit, meg a szlovákoknak a minőségi magyar vizilabdát. Bár bajnak éppenséggel nem baj...
@butatót: ilyen a sport. ilyennek kell lennie:) örüljünk neki. Én Szlovákiában születtem (pontosabban Csehszlovákiában), Magyarországon élek sok éve, kanadai a párom.. élvezzük a szép játékot...
@angyur: ehhez képest én jobban értettem a szöveget, mint te? :-)
@Ringleader: soha nem voltam olyan jó szlovákból:)
Meg szerencse,nem a josagos Sztalin papa ul a polcon,mert akkor ezt az orosz vallogatottat valamelyik,sziberiai olombanya csapataba szamuztek volna.Habar leszogezem,hogy a kanadaiak ellen a vilagon senkinek sem lett volna eselye ezen a meccsen,ez biztos,vegul is igy kell jatszani.
szeretem a hokit, mindig olvasom a blogot, soha nem kommenteltem még, de most muszáj volt:) azért inkább a hokiról olvasgatnék itt továbbra is.
@Nyuszí O_o: Szerintem badarság akármilyen vb-t összehasonlítani egy olimpiával, szóval én azt mondom hogy az oroszok kitörölhetik azt a bizonyost a vb címeikkel. Az hogy orosz hokit játszott volna a kanadai csapat megintcsak hülyeség, meg különben is a 21.században aki egy fajat stílust tud az elveszett csapat. Váltogatni kell, és jól reagálni, ez a mai hoki lényege. Bikov erre nem jött rá, megfizatatt érte.
Na ez lesz az a post, ahol csak szitkozódni tudnék az eredményeken. Az összesen. Úgyhogy azt hiszem a véleményemet tökéletesen kifejezi majd ez: azt a ***** ***** román halőr életbe! Fönnmaradni éjszaka, és négyszer csalódni...

Még jó, hogy nem tippmixeltem. :D
@Stommy: ugyan már. ők is éppen olyan komolyan veszik a vb-ket is, mint mi
kissé elkalandoztunk tán?...
ha valakit érdekel, ovecskin nyilatkozata a meccs után oroszul;
www.sovsport.ru/news/text-item/372848

és ugyanez angolul;
www.japersrink.com/2010/2/25/1325773/ovechkin-after-loss-we-tried-and

szerintem korrekt.
Kanada sosem fog egy vb-n se a legjobb csapatával megjelenni. Az orosz sztárocskák köré felépített francise-ok meg sorra lemaradtak a közelmúltig a po-ról, azért tudtak ott lenni a vb-ken olyan sztárok mint Ovecskin vagy Kovalcsuk... Attól hogy sorozatban két vb-n legyőzik a kanadai C válogatottat, még nem erősebbek.
@Stommy: és ki mondta, hogy erősebbek vagyunk? főleg ma...a 2008-as vb kanadai keretét pedig C válogatottnak minősíteni felettébb érdekes.
És ki a fa..om az a jan slota?
Svájcban elég sokan énekelték.
@Harczi:
A következő magyar király :)
@Harczi: na ez ide kellettmint légkombnek a nyilzápor,ilyen megszólásokat kérlek hadd megg magadnak,még ha igazad is van,de most nem a slota és bandája van ott az olimpián hanem ez értelmesebb része a nemzetnek
Négy éve az olimpián az oroszok nyertek Kanada ellen, s azért a vb-címeket sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

Szerintem, az orosz B-válogatott néhány sztárral megspékelve sokkal jobban és összeszokottabban teljesített volna. A rengeteg kiváló csatár nem tette oda magát a védekezésnél, nagyon sokan teljesen indiszponáltak voltak.

Nekem már a csehek elleni győztes meccsen is úgy tűnt, hogy kevés az igazán robotoló játékos a csapatban. Ha visszaemlékeztek a nyolcvanas évekre, az akkori szovjet csapat éppen a sportolói alázattal tűnt ki a mezőnyből, a játékosok egyéni allűrjei teljesen le voltak fojtva.

Szerintem Bikovnak - ha ő marad a kapitány - valamilyen szinten vissza kell nyúlnia a szovjet iskolához. Nem lehet úgy játszani, mint akkor, de ami ma éjjel történt, olyan szinten világított rá a csapategység és az összjáték hiányosságaira, hogy ebből tanulni kell.

Egyébként az utolsó "szovjet módon" játszó csapat a '98-as volt, a naganói döntőig kiváló összjátékkal verekedték el magukat. Én akkor éppen Moszkvában tartózkodtam, nagyon bennem maradtak a tévében látott meccsek. Az akkori csapat még szerethető volt, ez a mostani nem nagyon. (Persze a '88-as csapat volt az igazi Calgaryban.)
Még annyit jegyeznék meg, hogy elképesztően felgyorsult és brutálisabb lett a játék az elmúlt 20 évben, nagyon sok a szívpanasszal küszködő játékos minden csapatban, szerintem tisztán edzésmódszerekkel ilyen látványos gyorsulást nem lehet elérni...
@голубой вагон: Téged már hiányoltalak a blogról. Mennyire voltál csalódott?
@AG 2.0: Hogyan lehet egy magyar (nyelvű) oldalra idegen nyelven írni, ezeket senki nem érti! Ezeket is moderáljátok??????????????????? Ha igen, akkor hogyan, ha nem akkor azt jelenti, hogy ha nem magyarul írok, akkor bármit lehet???
Mind kiestek a kedvenceim, innentől a szlovákokért szorítok.
Do toho! (asszem)
@zstoth: igazat adok,mar annyira gyorsak,hogy lassan chipet kell tenni a korongba,hogy a kamera kovetni tudja,legalabb is amit kanada bemutatott az ejjel.Ha tovabra is gyorsulni fog a hoki,amit nem hiszek,akkor lassitani kell a felvetelt,mert nem fogjuk tudni kovetni:-).
@suomi 1995: Maradunk a magyar nyelvnél ezután is.
@Nazgûl: Nocsak, tesó? Elhatárolódom:))
@kovacsistvan: tegnap reggel úgy ébredtem, hogy éreztem, nem lesz meg a meccs. épp ezért nem a vereség sokkolt, még csak nem is a 7:3, hanem a hogyan. semmi se jött össze, teljesen tehetetlenek votunk, és EZT nehéz megemészteni. ha egy jó mérkőzésünk lett volna az olimpián, de így...fogalmazzunk úgy, még küzdök. interjúkat még csak módjával olvastam, szerintem nálam ott törik majd el a mécses. s te? meddig tart megbocsátani az nhl-eseknek?
@Zsiraf78: hát az az első 28 perc minden tiszteletem és csodálatom mellett nekem egy merő idegbaj volt, és csak a korai kezdés mentette meg a teljes Gagarin teret, hogy fel nem vertem mindenkit az ordításommal. még most is megvan a szívtájéki szúrás, ha odagondolok!
@голубой вагон: Mondhatnám azt is, hogy addig, amíg haza nem igazolnak. De erre nincs sok esély. Ez a jó és a rossz egyszerre az olimpiában: javítási lehetőség négy év múlva.
@Stommy: elég érdekes megközelítés, valószínűleg fogalmad sincs arról, mit jelent Kanadában az, hogy bárki bármely viadalon a Team Canada mezét viseli. a koronaúsztatás kismiska.
@голубой вагон: és a 2009-es keret tagjai se szarral gurigáztak, ha jól emlékszem... :)
@голубой вагон: te valószínűleg a klónom vagy, tesó, de nálam kimaradt az orosztudás-gén, esetleg ha bemásolnál pár interjút/értékelést az orosz sajtóból akár hevenyészett vagy nyers fordításban is, azt nagyon megköszönném. sőt, már előre is: köszi.
@Nyuszí O_o: lassan összeszedem a bátorságomat és nekiállok az olvasásnak, akkor majd írok egy rövid összegzést - bár lehet, hogy a blogon ez be van már tervezve, és igazán nem szívesen kontárkodnék bele mások munkájába...
eddig egyébként csak néhány cikket futottam át és szinte nincs olyan, akit ne szidnának - edzői stáb, nabokov, nem teljesítő húzójátékosok, megkapja mindenki a magáét. ovecskin nyilatkozata megvan? az jó rövid, le tudom írni dióhéjban, ha van rá igény.
@голубой вагон: Hölgyeké az elsőbbség, várjuk ide kommentként a nyilatkozatokat :)
@голубой вагон: minden köll, a blogárok meg majd örülnek, hogy más dolgoz helyettük - amúgy komolyra fordítva, van gondbajuk/melójuk elég, úgyhogy szerintem ők se bánják, ha besegítesz (és nem tudom, náluk ki büfé oroszból, talán AG professzor, de benne sem vagyok biztos), én a zsoltüj tramváj ragozási soráért kaptam meg a kegyelemkettest anno, azzal előrukkolhatok esetleg, de szerintem kevés lesz ide a te tudományodhoz képest :)
@kovacsistvan: hah, köszönöm.
akkor kezdem tretyakkal, aki mindig emlékeztet arra, miért szeretem nagyon, ha esetleg elfeledném (persze nem teszem).
ő nagyon védi a csapatot, rögtön az elején a nabokovval való beszélgetését idézi fel, akit állítása szerint nagyon megviseltek a történtek, mintha tank alá esett volna (átment volna rajta az úthenger)...arra kéri az újságírókat, hogy ne tiporják a földbe a válogatottat, mert még átfut az agyakon, minek is tegyék ennek ki magukat és elmaradnak a válogatottól. nem tagadja, hogy nem játszottak jól a legnagyobbak, de - és most idézek - "hisz senki nem játszott jól". a világbajnokságra szeretne koncentrálni és mindenkit kér, ne tulajdonítsanak túl nagy jelentőséget egy meccsnek, legyen az bármilyen fájdalmas is. az orosz csapat szerinte erős, csak a kanadaiak jobban játszottak, megesik. felidézi az 1972-es illetve 1981-es nagyarányú orosz győzelmeket ellenük és rögtön hozzáteszi, akkor mi sem voltunk ennyivel jobbak, de kijött a lépés. ja és továbbra is hisz az edzői stábban, nem gondolja, hogy bárki / akárki más irányítása alatt meg tudtuk volna állítani EZT a kanadát. hmm, úgy látom, nagyjából ennyi. remélem, értelmes voltam. forrás; www.sovsport.ru/news/text-item/372940
@Walmer: miért kell a politikát a sporttal keverni ???? nincs elég hülye ember a két ország parlamentjében azt hittem hogy itt sport rajongok vannak csak de látom az antiszemitizmus itt fel ütötte a fejét
visszatérve a jégkorongra: még mielőtt mindenki "lesajnálná a Szlovákokat egy érdekes statisztika amit elfeljtettek a hozzáértők belinkelni...
Svk - Can 42 mérkőzés: 19 győzelem - 4 döntetlen - 19 vereség, gólarány 137:123
Annyira azért nem egyértelmű a mérkőzés, mindig nagy küzdelmet és szoros csatákat játszott a két csapat.
ha valakit érdekel akkor a két ország összes mérkőzését csatolhatom:-)
@Nyuszí O_o: ovecskin interjúját is fordítom gyorsan, aztán folyt.köv. holnap...a csapat szerinte nem idegeskedés / izgulás miatt bukta el a meccset, ez nem lehet kifogás ilyen szinten, hisz felnőtt emberek, tapasztalt játékosok. a riporter felvetésével, miszerint a nagy játékosokat kivették a meccsből a kanadaiak, nem ért egyet, szerinte nem tudták a sajét játékukat játszani és nehéz volt a korai gól után talpraállni, kanada végig dominált, ha lőttünk egy gólt, ők kettővel válaszoltak.
kérdés; nem gondoljod, hogy nabokov túl későn lett lecserélve,hisz formán kívül játszott. válasz; formán kívül? miért, BÁRMELYIKÜNK is formában volt ma?! a két kapus nem hibáztatható a kapott gólokért, mi, a jégen levő játékosok adtuk meg a lehetőséget az ellenfélnek, hogy betaláljanak. nagy csalódás mindenkinek a szereplés, a legjobbat akarták nyújtani, de nem jött össze. mit üzen a szurkolóknak (ezt fordítom szóról szóra); tisztában vagyok azzal, hogy most rengeteg támadás ér majd minket a média és olyan emberek részéről, akik nem is értenek a hokihoz, de azoknak, akik hisznek bennünk és szeretnek minket, üzenem, hogy próbálkoztunk és mindent megtettünk, amit tudtunk. nem volt szükségtelen / nélkülözhető játékosunk, senki nem mondhatja, hogy rossz csapat a miénk. remek válogatottunk volt és mindenki küzdött. csak épp így jött ki a lépés...aw, complete heartbreak (ez az utolsó már az én hozzászólásom). jó ég, de hosszú lett, elnézést!
@red wings: jaaaaaj, ne már! Ennyire fiatal vagy, sok TV-t nézel, nincs humorérzéked, vagy elgurultak a gyógyszereid? :-)
@голубой вагон: Nincs olyan, hogy túl hosszú. Köszönjük szépen.
@Afterforever301: Svk-Rus: 19 mérkozés 7 gyozelem 5 dontetlen 7 vereség golarány 60-59.
@suomi 1995: csak azokat moderáljuk, akik belénk kötnek, azokat sem mindig, csak ha észrevesszük. téged pl. szívesen moderálnálak, de egyelőre még visszafogom magamat
@голубой вагон: köszönet és hála! mindkettő nagyon tanulságos és érdekes volt.
Köszi az orosz(ról) fordítást, ha jönne még, szívesen olvasnám.

Egyébként meg azzal a kommentelővel értek egyet, hogy két, ilyen szintű csapat meccsén az adott napi forma dönt. Lehet, ha ma játszanák a meccset, fordított eredmény születne. Mondjuk nem bánom, hogy így alakult, GO CANADA GO!!! :)
Ilyen kevés a finndrukker? :)
Remélem, meglepik az amcsikat, ha már ilyen szépen jöttek idáig. Kanada meg annyira papírforma lenne...legalább a hoki ne váljon unalmassá, pont az lenne mint mikor anno a Canadiens nyert egymás után 5-6 Stanleyt, kurvára unta mindenki, vagy a Detroit még Hasek ideje alatt.
(Amúgy az oroszoknak szurkoltam, és még mindig nem értem, mi az istent keres Szlovákia az olimpia elődöntőjében.)
@AG 2.0: Itt az E-mail címem: festoszabolaci@freemail.hu Légyszíves írd már le egy pár sorban mit vétettem, mert biz isten nem tudom. Ja és még: amit írtam arra nem kaptam választ, persze mondhatod, hogy nem is kell, nekem azért jólesett volna... Előre is köszönöm!
@bergerdevil: az utolsó, értetlen mondatodra elég korrekt felelet jönne pedig a Frappáns Válaszok Királyától - "Há' mer' győzött!" :)
@Dukla Trenčín:
hát akkor elnézést kérek de tegnap még ez az infó volt fenn a hokej.sk portálon :-))) szóval hogy is van ez?volt egy érdekes adat is miszerint a Szlovák csapatra voltak a legkíváncsiabbaka az eddigi tornán Oroszországot és Kanadát is megelőzve....igaz ma már nem találom egyik cikket sem...nos tudsz valami "elfogadható"linket dobni ahol a valóságot lehet követni? a nyelv nem probléma...
@Dukla Trenčín:
na csak megleltem:
Vzájomná bilancia semifinalistov hokejového turnaja ZOH 2010 Slovenska a Kanady je vzácne vyrovnaná. Tieto tímy sa vo vzájomných súbojoch stretli 42-krát, obe mužstvá vyhrali po 19 duelov a 4 sa skončili nerozhodne.
bocs a szlovák nyelvért csak Duklának akartam írni hogy ha hazudok azt ennek a cikknek köszönhetem...szóval mi akkor az igazság?

Čítajte viac: www.hokej.sk/reprezentacia/clanok70917-Slovaci_uz_Kanadu_na_olympiade_zdolali__v_Lillehammeri.htm#ixzz0gd8oxW0Q
Kovaltsuk interjút hol lehet olvasni :D? Remélem lehajtja mostmár a gallért egy kicsit. Amúgy Bikov is barom, egyik legjobb playmakert (Datsyuk) PP-ben berakja a kapust zavarni :), nagy húzás volt.
---
És végezetül Hyva Suomi :D
@bergerdevil: Hát azt hogy te még nem tudod hogy szlovákia a jégkorong elitjéhez tartozik.De tanulni soha sem késo.Orulok hogy téged is elkezdett érdekelni a jégkorong.
@Afterforever301: Igen a legtobben a szlovákokra,azt oroszokra és kanadára voltak kiváncsiak.A statisztikában is egy érdekeset írnak,hogy emberelonyben,emberhátrányban az elso helyen a szlovákok álnak.19 emberhátránybol csak 1 golt kaptak.
@durex26: Azért Dacjuk a bulielhozatalon kívül nem nagyon vetette észre magát. Nem volt egy playboy.
@kovacsistvan: Miután minden korong Malkint és Ovechkint kereste, nem tudott feltűnni, de kétség kívül alulteljesített, nem láttam a zseniális hátulról botfelszedős koronglopásait, ütközésekbe se ment bele, de ha többet passzoltak volna, biztos villant volna :). De majd bizonyíthat a wingsbe hétfőn.
@butatót: Most akkor el kell mennem egy nyelvtanfolyamra? Igazán semmi bajom a szlovák nyelvvel, kivéve, hogy nem értem. Kéremszépen... :-)
@Afterforever301: Még azt irja,hogy akkor Lillehamerben a szlovákok 3-1-re verték kanadát.Kanada akkor ezustot vitt.Abbol a szlovák csapatbol csak Satan és Pállfy van itt Vancouverben. Satan akkor csak 19 éves volt,és 9 gollal a lgjobb gollovo volt az olympián.Pállfy meg 10 pontal 3 gol 7 golpasszal a legproduktívab játékos.Még én is néztem azt az olympiát.
@Afterforever301: Még a Can-SVK infod jo,én csak az SVK-RUS is kiírtam.
@Dukla Trenčín:
köszönöm a választ, és további jó szurkolást mindenkinek
@Dukla Trenčín:
köszi a választ, és mindenkinek jó szurkolást
@durex26: :-))) Ha ennek a csajnak "befolyásos" szülei, vagy barátja van, akkor lehet Ovecskin lesz az első, akit kivégeznek a Vörös téren :-))
süti beállítások módosítása