HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még nem tudtuk áttörni a korlátokat

2010.02.25. 15:24 F. Kapus

A miskolci jégkorong fennállásának legjobb szezonját teljesíti, a játék képe és az eredményesség szempontjából egyaránt. Magyar Kupa-bronzérem, figyelemre méltó győzelmek kísérik a csapat útját, a szezonban minden ellenfelüket meg tudták verni legalább egyszer. Minek köszönhető ez, honnan jön, hová tart a borsodi jégkorong, elsősorban ezekről beszélgettünk Egri Istvánnal, a Miskolci Jegesmedvék elnökével.

Az egykori miskolci kiscsapat a kétezres évek közepén gyönyörű jégcsarnokot kapott, az elmúlt években felújították a szabadtéri pályát, így két modern létesítményben zajlik a jeges élet. Ez már nem az első szezon, amikor a miskolci hoki minden korosztályban képviselteti magát. Az utánpótlás-nevelő munka dicséretére válik, hogy jelentős számban saját nevelésű játékosokból áll a felnőttcsapat. Ráadásul az utóbbi években sorra mutatkoznak be fiataljaik a korosztályos válogatottakban.

"A csapatnak ez a negyedik fedett pályás szezonja. Négy éve tudjuk azt az edzésprogramot megvalósítani, amit szakvezetőnk eltervezett. Ez korábban nem így volt, reggel sosem tudhattuk, lehet-e délután vagy este edzenünk. Nyilvánvalóan nagy előrelépés mindez, a komoly munka alapját jelenti. Ehhez jön, hogy nyaranta szakmailag nagyon magas szintű száraz felkészülésen komoly fizikai alapot szereznek játékosaink a szezonra, kondicionális problémáink régóta nincsenek. Ebből is látszik, hogy szakmai gárdánk és játékos-alapanyagunk jó, ebből lehet továbbépítkeznünk.

Az összegzésekkor mindig azon gondolkodom, mire lennénk képesek, ha ezek a fiúk csak hokiznának. Mert bármily meglepő, továbbra is amatőr csapat vagyunk, csak légiósaink űzik főállásban a játékot. Ebből a szempontból három részre osztható csapatunk. Az elsőbe tartozik az említett öt légiósunk. Velük lehetne profi módon sportolni, de délelőtt és délután csak egyéni feladatokat tudnak végrehajtani, mert a csapat többi játékosa dolgozik vagy tanul. Ötfős csoportban sok mindent lehet, de jégkorongedzést tartani nem. Szegényeknek már elegük lehet az egyéni feladatokból, amit az edző oszt rájuk.

A második csoportban azok a miskolci játékosok vannak, akik tanulnak vagy szabadabb a munkavégzésük, emiatt jobban ráérnek (Popovics, Dányi, Budai, Kállai, Urbán). És ide tartoznak a fehérvári fiatalok, akik sajnos csak a mérkőzések előtt egy nappal érkeznek hozzánk. Sajnos saját nevelésű alapembereink a harmadik részbe tartoznak. Ők legalább napi nyolc órában dolgoznak, és emellett játszanak, mondhatnám, hobbiból, a játék szeretete miatt. Ide tartoznak a Láda testvérek, de Kis, Nagy, Sike, Egri vagy Duschek is. Mindezekből következik, hogy csak napi egy edzést tudunk tartani, a szakmailag egyáltalán nem ideális este fél nyolcas időpontban. Ezt a három különböző csoportot összehangolni, belőlük ütőképes hokicsapatot építeni, ez nem kis szakmai feladat, hogy azt ne mondjam, emberfeletti munka.

Az előző szezonban munka mellett hatvanhat mérkőzést játszottak a srácok. Ilyen struktúrában ez már-már hazárdírozás. Mégis ott tartunk, hogy a legjobb magyar csapatoknak is ellenfelei, mi több, komoly ellenfelei tudunk lenni folyamatosan. Ez a komoly szakmai munka eredménye. A többiek – elsősorban az UTE-re, a Dab-ra és a Starsra gondolok – nem tudják oly mértékben kihasználni a jobb lehetőségeikből fakadó szakmai előnyüket, mint arra számítani lehetett a szezon előtt. Ez engem is meglep.

Ezzel együtt egyértelmű, hogy a sérülések, betegségek minket sokkal súlyosabban érintenek. Nem is beszélve azokról a hiányzásokról, amikor valamelyik kulcsjátékosunk munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhat. Idén például Sike és Láda Péter is több meccsről hiányzott a munkája miatt. A csapatnak viszont meg kell értenie őket, diplomás emberek, akik a munkájukból élnek, építeniük kell a karrierjüket a civil életben is. És amíg nem tudjuk megfizetni őket, addig elsősorban ott.

Én is örülök annak, hogy eredményesség szempontjából átléptünk a küszöbön. Az a helyzet, hogy nem sokáig húzódhat a csapat profi szintre emelése, mert így ezek a srácok előbb-utóbb vagy abbahagyják a játékot, vagy átigazolnak máshová, elveszítjük értékeinket. A csapat átlagéletkora még mindig nem éri el a 25 évet, Nagyon komoly szakmai előrelépés lenne az, ha csak a hokival kellene foglalkozniuk, de ehhez az kell, hogy a helyi politika vagy a potenciális szponzorok is lássák, milyen komoly lehetőségek vannak a miskolci jégkorongban. Jelenleg négyszázan sportolnak a jégcsarnokban versenyszerűen, ennek ellenére még nem tudtuk áttörni a korlátokat.

Pedig akárhogy számolom, csak februárban kétszer vertük azt a Starst, amelynek soraiban hét szapporói világbajnok és további hat felnőttválogatott játékos volt a jégen ellenünk. Ezért is nem szeretjük, amikor az ellenfelünk egyik játékosa, aki mellesleg klubigazgató is, azt nyilatkozza, nekik a Miskolc nem lehet ellenfél. Ez még a szezon első harmadában volt. Most meg kiderült, azért nyertünk ellenük kétszer is, mert a válogatottban kiégtek játékosaik. Erre azt mondom, bárcsak a mi játékosaink éghetnének ki a válogatottban.
Nagy dolognak tartom, hogy mind az öt csapat versenyben van az OB I.-ben, jó esélye van bármelyikünknek a playoffba kerülni.

És nagyon drukkolok a Fehérvárnak is, hogy minél tovább jusson az EBEL-ben. De egyáltalán nemcsak azért, mert akkor eggyel több hazai csapat játszhat a bajnoki címért, nem azért, hogy nekünk könnyebb legyen. Hanem azért, mert ez ismét fejlődés, előrelépés a magyar jégkorong számára, és legfőképp ez a magyar válogatott érdeke is.

Két út áll a magyar bajnokság előtt. Vagy azt mondjuk, a mi ligánk, a Mol Liga legyen minél erősebb, legyenek benne minél jobb magyar játékosok. Az itteni legjobbak hajtsanak azért, hogy a Volánnal az EBEL-ben játszhassanak. Vagy megpróbálunk olyan feltételeket teremteni, hogy egyszer majd a Volán is megfontolja, érdemes hazajönnie. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de tenni kell érte.

Ha a Mol Ligában gondolkodunk, sok mindent meg kell változtatnunk. Mindenképpen komolyabbá kell tennünk, már rövid távon is, azaz szeptembertől kezdve, de ezen már holnap el kell kezdenünk dolgozni. Mert biztos vagyok benne, hogy például az EBEL jövő évi menetrendje márciusban már elkészül, mi pedig abban sem egyeztünk meg, mit akarunk csinálni. Meg kell erősítenünk, önálló szervezetet kell létrehoznunk a Mol Liga vezetésére, mert nem lehet, hogy még a szezon második felében is a lyukakat foltozzuk a versenykiírásban, a problémákat oldjuk meg egyéb területeken, a szabályokon vitatkozunk. Nem szabad az események után mennünk, nekünk kell irányítanunk azokat, átláthatóan, következetesen.

Azt gondolom, hasznosabb lenne a magyar jégkorongnak, ha a Mol Ligát erősítenénk tovább, mint ha egy második EBEL-csapat indulását erőltetnénk. Ez utóbbival az itthoni bajnoki rendszert gyengítenénk. Jelen pillanatban nem látom azt, hogy az öt csapat közül bármelyik is kinőtte volna a Mol Liga kereteit. Amikor a Volán elment az osztrák bajnokságba, akkor azt mondhattuk, ők már kinőtték az itthoni bajnokságot, annyira kiemelkedtek. Magyarországon magyar hokit érdemes csinálni, ez a véleményem. A Kárpát-medencében kell erős ligát kialakítanunk, nem szabad mindig máshoz alkalmazkodnunk, jó lenne irányítani a dolgokat, ahogy a magyar hokinak előnyére válik. Nem gondolom, hogy a szlovák 1. ligát mindenáron be kéne vonnunk ebbe a buliba, szerénytelenség nélkül mondom, az már nem húzza a mi szekerünket.

Nagyon fontos tehát, hogy idén már mi menjünk az események elé. Fontos lenne legkésőbb áprilisban megegyezni abban, mit akarunk csinálni. A magunk dolgát kell végre rendbe raknunk. Sok feladatunk van. A juniorbajnokság úgy gyenge, ahogy van. Egyelőre csak a két Fejér megyei csapat és a Stars versenyzését jelenti ez a liga, nincs elég U20-as játékos, de U21-es sem. A juniorbajnokságban 83 játékos van, ebből 23 szerbiai. A 60 magyar játékosból 20 a Mol Ligában, sőt az EBEL-ben is játszik. Egyre több játékos jön ki az utánpótlásból, de ez még legalább két-három év.

Azt mondhatjuk, az ifjúsági bajnokságunk jobban működik, ott már elfogadható a csapatlétszám és a színvonal, komoly a verseny is, mert van 130 játékos. Látszik, sok jó hokis válik junior- és felnőttkorúvá éveken belül, az a cél, hogy velül minél erősebb legyen a bajnokság. Mert ezt a produkciót, amit magyar hokibajnokságnak nevezhetünk, el kell adni a közönségnek, a szponzoroknak, az újságíróknak. Ezért szerencsés az idei kiegyenlített bajnokság, mert izgalom van, és az is sokat számít."

Kelet-Magyarországon egyre több helyen van jégkorongpálya, Debrecen, Eger, Kazincbarcika után Nyíregyházán is alakulnak a jeges élet jelei. Komoly felnőttcsapat egyelőre csak Miskolcon van. Tud-e valamit segíteni ebben a helyzetben a miskolci hoki, reális-e arról beszélni, hogy regionális együttműködésre lenne szükség?

"Nagyon messze vagyunk attól, hogy komoly dolog alakuljon ki a mi észak-magyarországi régiós együttműködésünkből. Az elmúlt évtizedek alatt szerzett tapasztalataim alapján mondhatom, ott lehet komoly fejlődést elképzelni, ahol működik felnőttcsapat is. Egyszerűen azért, mert ez erősen húzza magával az utánpótlást. Sajnos ebben a kérdésben nagyon keveset tudunk segíteni a közeli településeknek. Hogy úgy mondjam, csak a kötelező jellegű segítségre van módunk. Tornákat rendezünk, elmegyünk az általuk szervezett versenyekre, edzőtábort hozunk tető alá számukra, igény esetén a tehetséges játékosaiknak edzéslehetőséget biztosítunk. De ez csak tűzoltás.

Az a jó, ha valahol helyben tudnak teljes struktúrában dolgozni. Azt mondanám, az eredményességhez kötelező a legkisebbektől a legnagyobbakig működtetni a rendszert. Ahogy mondtam, Miskolcon jelenleg négyszázan űznek jeges sportot, már két teljes felnőtt amatőr csapat is van, amelyek javarészt nálunk nevelkedett, kiöregedett hokisokból állnak, de nem hagyták abba az élsport után sem a játékot. A felnőttcsapat nélküli lét erőtlen hatású, nem tudja meggyőzni a környezetét, hogy ezt érdemes támogatni. Meg kell harcolnia minden klubnak és városnak, hogy kiderüljön, érdemes támogatni. Örömteli, ami Debrecenben történik, de nekik is minél hamarabb, akár már az idén el kellene indulniuk az OB I.-ben, mert a felnőtt második vonal nem elég ehhez a meggyőzéshez."

Mi a véleménye a fiatalok felnőtt csapatba építéséről és a juniorbajnokságról, továbbá elképzelhető-e, hogy jövőre a debreceni fiatalokkal közös csapatot indítsanak az U20-as pontvadászatban? "Nem tudom, de lehet, hogy nem a juniorbajnokság a legjobb megoldás. Ha a Volán ismét indítja farmcsapatát itthon, akkor lehet, nem is lesz juniorbajnokság. De amíg nincs elég játékos, nem is kell ehhez ragaszkodni. Nem az eszköz a lényeg, hanem a cél. Ha sok tehetséges fiatal nem kap helyet felnőttcsapatban, akkor lehet, hogy érdemesebb belőlük még egy első osztályú gárdát létrehozni, és indítani az OB I.-ben, nem pedig egy ifikkel, esetenként serdülőkkel és csapatfúziók által feltöltött juniorbajnokságot erőltetni. Egyértelmű, hogy a Miskolcon játszó öt fehérvári fiatal sokkal többet fejlődött a szezonban, mintha csak a juniorban szerepeltek volna egész évben.

Addig erőltetés az U20-as bajnokság, amíg nincs megfelelő számú és minőségű játékos, ezáltal nincs igazi küzdelem a meccseken. Márpedig látjuk, jelenleg nincs. Nem hiszem, hogy a mostani a legjobb megoldás a magyar hokinak és a csapatoknak. Ráadásul azért nem kevés pénzbe kerül, és ez is fontos szempont.

A fiatalok beépítésének viszont van egy másik fontos oldala. Az ifiknek oda kell tudni férniük a felnőtt csapatokhoz, de tudomásul kell venniük, hogy kizárólag fiatalságuk okán nem jár nekik a csapattagság. Először az U18-ban kell kimagaslóan teljesíteni, aztán elkezdhetnek párhuzamosan a nagycsapattal is edzeni, és ha az edzőnek be tudják bizonyítani, helyük van a keretben, zöld lámpát kaphatnak. Mert ki az a hülye edző, aki nem tesz be egy tehetséget csapatába, ha az ráadásul jól is teljesít? De csak akkor játsszanak, ha be tudják bizonyítani, hogy odavalók. Nálunk is sokan sürgetik ezt a lépést, de tudomásul kell vennie minden fiatalnak és szülőnek is, hogy nagyon komoly lépés egy 17-18 évesnek a felnőttek közé kerülni, és szerencsére ez egyre inkább így lesz, mert egyre magasabbra kerül a léc. Valószínűleg mi jövőre sem fogunk tudni a juniorbajnokságban indulni, mert 1991-es és 1992-es játékosból összesen kilenc fő van, ebből nemhogy egy csapatot, de még egy sort is alig tudunk kiállítani."

A sok jó és pozitív dolog közepette természetesen vannak olyan témák is, amelyek aggasztják a miskolci sportvezetőt. Nem hallgatta el ezeket sem. "Azt szeretném, ha a magyar válogatott, amelyik az A csoportból jött, és oda készül ismét, ehhez méltó kezelésben részesítené az oda igyekvő játékosokat adó csapatok mindegyikét. Sportszerűtlennek és modortalannak tartom, hogy hat hónap alatt nem jutott ideje a szövetségi kapitánynak arra, hogy megtekintse a Miskolc legalább egy mérkőzését. Nemhogy Miskolcon, még Budapesten sem. Pedig nyugodtan mondhatom, az ország egyik legszebb jégcsarnokába látogathatna, és még nyelvi problémái sem lennének, fiatal vezetőedzőnk, Mayer Péter remekül beszél angolul.

Az ilyen irányú igényünk hangoztatása nem azt jelenti, hogy csapatunk bárkit be akarna nyomni a válogatott keretébe. De ahogy a mondás tartja, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. És ez ma nincs így. Pat Cortina például annak idején eljött megnézni minket, neveket is írt fel noteszába. Azt gondolom, ez a megoldása a dolgoknak. El kell jönni, és elmondani, miért nem fér be a két-három legjobb játékosunk a keretbe. Hangsúlyozom, nem az a baj, hogy Láda Balázst kétszer egymás után hazaküldték, anélkül, hogy legalább barátságos mérkőzésen megnézték volna. Pedig biztosan állítom, jobb hátvéd, mint Vas János vagy Somogyi Balázs, de inkább őket írták be védőnek.

Azt gondolom, a minimum, hogy egymást partnernek kell tekinteni. A szakemberek minden bizonnyal meg tudják beszélni a dolgokat egymás között. De ezt nem lehet megspórolni egyik csapat esetében sem, és ezt kifogásolom, de nagyon. Amíg mindenkitől rengeteg gólt kaptunk, nagyon szerettek bennünket mindenhol. Most, hogy partnerek vagyunk, már nem örülnek nekünk annyira. Ezen túl kell lépnie mindenkinek. Tudom, nekünk is sokat kell még dolgoznunk. Ránk, munkánkra és véleményünkre a szakmából ma felnőttszinten senki nem kíváncsi, és ez baj. A szövetségi kapitány szíve joga, honnan húzza elő játékosait, de meg kell tudnia magyarázni azoknak, akik oda igyekszenek, hogy miközben ők egyfolytában dolgoznak és elutasítást kapnak, aközben miként kerülhet eléjük olyan játékos, aki ellen fegyelmi eljárás folyik, vagy olyan, aki tíz hónap kihagyás után négy mérkőzést játszott le a szezonban előtte.

Egy komoly félreértést szeretnék gyorsan eloszlatni. Miskolcon is azért sportolnak jó sokan, hogy egyszer nagy eredményeket érjenek el, és magyar nemzeti színekben pompázzanak ők is. Az utánpótlás-válogatottakban már sok miskolci fiatal bemutatkozott, a róluk készült címeres mezes fotók a legnagyobb kincsek között vannak a csarnokunkban. Ha törődnének velünk, akkor nem fordulhatna elő olyan eset, mint legutóbb, amikor Maklári Erik az edzőnk megkérdezése nélkül került be a keretbe. Ha felhívták volna Mayer Pétert, elmondhatta volna, ne tegyék be a névsorba, mert sérült. Hat magyarországi első osztályú klub van, erre és a bennük sportoló száz éljátékosra úgy kell vigyázni, mint a szemünk világára. A sportdiplomáciában vannak erre elegáns megoldások.

Sokat harcoltunk azért, hogy ne csak ellenfelek legyünk, hanem partnerek is, de látszik, még nem vagyunk az út végén. Pedig a Dunától Keletre csak mi vagyunk, egyszer majd lehet, hogy Debrecen és Szeged is csatlakozik a rendszerhez, de addig mi biztosítjuk, hogy a magyar hoki ne csak egy hatvan kilométeres körzetből álljon. Az ilyen lépések ezt nem igazán segítik elő. Persze lehet, sok mindent csak belemagyarázok a dolgokba.

Mindenesetre amíg ez megvalósul, azzal vigasztalhatom magam, hogy a négy erős sorral érkező Dabnak úgy tudunk 57:30-ig komoly akadályt jelenteni, hogy sok alapemberünk hiányzik a csapatból. Ez már nagy dolog. Három-négy éve esélyünk sem volt arra, hogy szorosat játsszunk ilyen csapatokkal. A Starst pedig öt meghatározó játékosunk nélkül vertük kétszer. Ez hihetetlen fejlődés, amire igenis büszkék vagyunk."

A sportvezető végezetül egy példát hozott fel az általa korábban említett elkapkodott döntésekre, menet közbeni változtatásokra. Az ilyen esetek megszüntetését, de legalábbis számuk csökkentését elengedhetetlenül fontosnak tartja. "A bajnokság jelenlegi szakaszában a heti négymeccses ütemet nagy túlzásnak tartom. Egyedül én tiltakoztam, amikor beadták ezt a javaslatot, de aztán rábeszéltek, hogy ne problémázzak ezen, mert mindenki így akarja rajtunk kívül. Az egyik legjobb játékosunk, a szlovák Saluga az Extraligában alapozott és játszott a szezonban előttünk, ő azt mondja, ez agyrém, ilyen meccsszámot még nem látott. Ráadásul így teljesen ritmustalan bajnokságot hoztunk létre. Kezdtünk heti kétmeccses szakasszal, decemberben alig volt mérkőzés, január vége óta négyszer játszunk. Ezt az ugrálást semmilyen érvvel nem lehet alátámasztani.

Nem nehéz belátni, az emberi szervezetnek hozzá kell szoknia egy ütemhez, nem lehet össze-vissza erőltetni. Ez nem átgondolt döntés, ezért is hullámzik a csapatok teljesítménye ilyen mértékben, egyre több a sérülés, remélhetőleg nem lesz még több. Az ilyen esetekre mondtam azt, először magunk körül kell rendet teremtenünk, áprilisban meg kell egyeznünk, hogy mit akarunk, szakmailag mi a legjobb, ebből lehetőségeink és akarataink mit engednek, és ahhoz tartsuk magunkat a szezon során. Legyenek tiszta és jó szabályok, mert enélkül csak vergődünk már évek óta az ad hoc döntések, a rossz kompromisszumok és az improvizációk hálójában."

54 komment

Címkék: miskolc egri istván

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van benne sok igazság, de a végével nagyon nem értek egyet. Csak azért, mert a szezon eleje tingli-tangli volt (heti 2 meccs jó esetben) és ehhez hozzászoktunk, akkor a vége is legyen az? A rájátszás általában 2 naponta van, de olyan is előfordul, hogy 2 meccs 1 nap szünet. Ez a középszakasz jól készít fel erre.
Nem belemenve a részletekbe-bár szét lehetne cincálni a nyilatkozat részegységeinek tartalmát-ezt várják a szurkolók már régóta!Hallassuk a hangunkat és mondjuk el szégyenkezés nélkül a kritikáinkat mindenkivel szemben,ne fülünk-farkunk behúzásával játszuk el a szegény rokon lenézett szerepét,s legyünk ez által szimpatikusak másoknak!Szerintem ez-is-az előrelépés jele!
HAJRÁ MACIK,HAJRÁ MISKOLC!!!
@OliBLOOD: Azt szeretné, hogy a vége se legyen tingli-tangli, de az eleje sem. És szerintem ebben teljesen igaza is van. Micsoda hülyeség már, hogy decemberben szünetel a jégkorongbajnokság?
Olyan szurkoló vagyok, akinek nincs kedvenc csapata idehaza. Én a magyar jégkorong felemelkedésének örülök.
A sportvezető nyilatkozata több mint szimpatikus. Teljesen megértem az álláspontját, és azt a fájdalmat, aminek az az okozója, hogy a miskolci csapatot sokszor lekezelik. Győriként mondom (ahol sajnos megszűnt a felnőttcsapat), hogy hatalmas tett volt a semmi közepén várat építeni egy olyan régióban, ahol még csak az alapok sem voltak meg.
Idén Mayer Péterék megmutatták, hogy szakmailag sokat fejlődtek, és megérdemlik, hogy komolyan vegyék őket. Illene tisztelni (nem csak mondani, hanem mutatni is) őket, elismerni a munkájukat, és partnerként kezelni őket. Sokkal nagyobb dolog, amit ők mostanában véghezvisznek, mint az, hogy pl. a Volán az EBEL rájátszásba került, vagy hogy a DAB-nak jó csapata van és ütik a mezőnyt.
Ameddig ezt nem fogadjuk el, nem vagyunk elég intelligensek és érettek...
A másik dolog, ami nagyon tetszett pedig az, hogy ő is a magyar hoki jövőjét tartja a legfontosabbnak, és nem csak klubsikerekben gondolkodik..
@kerusz: és természetesen a heti négy meccs is irreális...
@OliBLOOD: Sokat adok a véleményedre de most kerusz megelőzött és én is inkább igy értelmezném az elmondottak ezen részét. A Macik mindig is a kedvenceim voltak, maradnak is, mégha meg is vertek minket.
Tomibá véleményét Volán és DAB ügyben másként látom.
@OliBLOOD: Szerintem, de ahogy látod mások szerint is kicsit félreértetted a cikk erre vonatkozó részét. Olvasd el az elején azt amit az ebel szervezettségéről mond. A következetlenség és kapkodás amit kifogásol.
@Uteapu: Dab ügyben más véleményt osztasz???
Szerintem a Dab iszonyatosan kiemelkedik a mezőnyből!!!
tudom, hogy nem leszek népszerű, mert a miskolc kicsi, illik szimpatizálni, szurkolni, ha nem ők akkor mi, stb.. de basszus, ez egy kolumnányi panaszáradat.
@FOXMULDER: szerintem egyelőre ezt nem mondhatjuk és szerintem Uteapu nem is erre gondolt, hanem hogy a Maciknál történtek fontosabbak, mint a Volánnál vagy nálunk
@vaze: oké igazad van nem mondhatjuk egyenlőre.
csak túloztam :D
vagy elfogult vagyok.
@FOXMULDER: Egyet is értünk, én arra céloztam,hogy a kiemelkedő teljesitmény a húzóerő, és fontos. Félreértettél.
@szorgalmas: így van, teljesen igazat adok neked, viszont tedd hozzá, hogy ráadásul a panaszok zöme teljesen jogos. hadd kérje már ki egy klubelnök a rendezetlenséget, az ad hoc döntéseket, az átláthatatlanságot, továbbmegyek, hadd ne verje a fenekét a földhöz örömében, ha lenézést tapasztal (Kangyal), vagy érdektelenséget (Sator) - miközben azért a büszkeség jogosságát sem vitathatjuk el pl. az utánpótlás vagy éppen a felnőtt csapat teljesítménye terén. egyébként meg amit a vidéki műhelyek megerősítéséről, és ezzel párhuzamosan a MOL Liga színvonalának emeléséről mond, az szerintem nagyon jogos - most pl. csak egy pillanatra gondoljunk/gondoljatok bele, hol tartana a magyar hoki Csicsó bá melója vagy a dunaújvárosi műhely munkája nélkül. na ugye.
@szorgalmas: Ez binyoz az. Sok közülük jogos is.
@kerusz: Egyértelműen ez lenne a legjobb, remélem jövőre is így lesz. De az eleje már el lett baszva. Ilyenkor vagy javítunk a végén, vagy változtatunk jó irányba. Szerintem az utóbbi történt most. Nehogy már az legyen a baj, hogy január 22 és március 12 között 8 helyett 16 mérkőzést kell játszani (tudom, közben volt egy válogatott szünet is). Ez szerintem pozitív változás.
Szerintem szimpatikus nyilatkozat és sok igazság van benne, ráadásul nagyon őszinte, nem rejti véka alá amit gondol! Ez nagyon fontos!
Nagyon jó lenne, ha a Debrecen is bekapcsolódna a komoly küzdelmekbe, egy újabb vidéki fellegvár épülhetne ki!
@Nyuszí O_o: panaszkodás helyett (mellett) éjt nappallá téve kitartóan évekig lehet dolgozni azért, hogy a csapat profi lehessen. kangyalékat meg kell verni, egy frappáns nyilatkozatban vissza kell vágni neki, satort látványosan meg kell hívni, egy olyan szituációban, hogy ne mondhasson nemet (tv nyilatkozatban pl)

és igen, vicc, hogy évek óta nyáron próbálják összekalapálni a következő bajnokságot. sokan elmondják. tesz valaki ellene? egri üti az asztalt? vagy pogácsát majszol a sarokban, mert ő a lenézett miskolcot képviseli?

sorry, nekem ez így siránkozás.
Én csak azt nem értem, hogy miért kell ugyanabba a szarba többször is belelépni. Gondolok itt a juniorbajnokság dolgára, a MOL Liga/OB1 szervezetlenségéből adódó nonszenszekre vagy a válogatott körüli eseményekre. Nem hiszem el, hogy ne lehetne tanulni a korábbi hibákból.
A vázolt 2 lehetőségből a rosszabb mindenképpen az lenne, hogy a saját ligánk mintegy az EBEL csapat utánpótlása működjön. Lényegében ma is így van, a Volán ide küldte le játszani a fiataljait és innen tervezi a keretét kiegészíteni a jövőben. Ezzel nagyon nem értek egyet, hiszen így a liga csapatai lényegében deklaráltan farmcsapatokká változnának és Egri úr is kimondta, hogy az ilyen csapatok nem rendelkeznek szponzor szerző/megtartó erővel. Ez pedig a legrosszabb irányba indítaná el a sportágat. Így én azt gondolom, hogy mindenképpen a Liga megerősítése lehet csak a cél (ill. még egy EBEL csapat, de ennek jelenleg nincs realitása). Így megmaradhatna a versenyhelyzet, ami a lényege a sportnak.
Jó kis ötletbörzét lehetne tartani. Szerintem mindenképpen jó lenne egy második EBEL csapat is. Nagyobb motivációt jelentene például a bő keret tagjainak, a fiatal játékosoknak. Sajnos erre elég kevés esély van (főleg az anyagi vonzata miatt). Érdemes lenne ugyanakkor a MOL Ligába bevonni minél több csapatot, Erdélyből, Romániából, akár a Partizant, vagy akár szlovén csapatokat. A legjobb az lenne, ha minél több magyar csapat szerepelne: pl. Győr, Debrecen, Szeged, Jászberény, stb. Szerintem nem egészséges ha ugyanaz a két csapat évente 8-10szer játszik egymással. Meg kell teremteni szélesebb körben is a versenyeztetés lehetőségét. Minimum félprofi körülményeket biztosítva szerintem meg lehetne győzni visszavonult játékosokat a visszatérésről (Orsó, Erdősi, Csibi, Zalavári, Rajz, Bernei stb.). Illetve a MAC, UTE, Volán, stb. kevésbé tehetséges fiatal játékosai számára is biztosítani lehetne a versenyeztetést, nem kellene hogy 18 évesen abbahagyják a hokit. 18-25 éves kor között is sokat lehet fejlődni, izmosodni. Viszont ha egy fiatal azt látja, hogy nincs esélye bekerülni mondjuk a Volán vagy más OB I csapat felnőttbe akkor lehet hogy megunja a dolgot és inkább a munkát vagy a tanulást választja. Több csapat esetén több a választási lehetőség.
Két kérdéskört járt körül a téma az első triviális
Több pénz kb 50 millió plusz kéne még a Misiknek hogy 18-20 játékosnak havi 100-120e nettó bért átlagban ki tudjanak fizetni járulékaikkal együtt.
Erről a labdabiztos. blog elmés kérdése jut eszembe : Mi az amit egy arab olajsejk sosem tud kifizetni de a Diósgyőr mindig ?
A válasz : Tornyi Barnabás végkielégítése.
A másik a MOL liga szerepe. Marha jó hogy van de még nem vállaltuk fel igazán, egyelőre ez a Román és a Magyar bajnokság alapszakasza, de még nem több.
Miért nem jelentjük ki, hogy ez A BAJNOKSÁG.
Az elmúlt héten volt szerencsém személyesen is megismerkedni Egri elnök úrral, bepillantást kaphattam a miskolci hokikultúra műhelyébe. A minden igényt kielégítő kétpályás létesítmény, a kiszolgáló egységekkel, öltözőkkel, lelátóval, büfékkel, technikával, egyebekkel bizony világszínvonalat képviselnek, mind funkciójukban , mind esztétikájukban. Az alulról építkező szakmai munka, az amatőr kereteket messze feszegető sportágfejlesztési program pedig mintaértékű. Ez a fajta hozzáállás az, amitől a Magyar Hoki "A" csoportos lesz. Ezért kell Miskolcra figyelni! Lehet panaszáradatnak titulálni a nyilatkozatot, de a riport legmélyén a hoki iránti felelősség és alázat van. HAJRÁ MISKOLCIAK! Sok hasonló vidéki bázisra van szükség! Pl.: Tatán... :)
@thelizardking: egy második EBEL-csapat indítása jelenleg szerintem irreális, nagyságrendekkel több érv szól ellene, mint mellette, nem utolsósorban a Volán (anyagi) helyzetét is megnehezítené egy hazai rivális, de ennek a részleteibe most nagyon nem mennék bele. ami szerint faktum: a MOL-t (vállalkozásként) hosszú - de még akár közép- - távon is csak akkor fogja érdekelni a jégkorong, ha néhány feltétel teljesül. biztos, hogy "kötelező" marad a regionalitás elvének érvényesülése és lehetőség szerinti bővítése (az erdélyi/romániai csapatok mellett horvát, szerb, esetleg szlovén és akár szlovák együttesek idecsábítása is üdvös lenne), biztos vannak sportszakmai és rendszerspecifikus elvárások is (ha egy középerős MOL-marketinges figyelmesen olvassa a blogot, akkor szinte biztos, hogy születik egy középerős ellenjavallat a jelenlegi kaotikus szisztéma kapcsán, és bár nagy cég, de annyira talán mégsem tohonya, hogy ne küldjön rá legalább egy embert az ilyen felületekre). a sportág elemi érdeke lenne, lehetne a financiális háttér erősítése, további támogatók felkutatása és rendszerbe emelése, de ez perspektivikus, legalább középtávú tervekkel bíró, a lebonyolítást és a továbbfejlődést évekre garantáló szisztéma nélkül egészen egyszerűen hamis illúzió. én sem adnék pénzt egy olyan kocsiért, amiről nem sejtem legalább 90 százalékos biztonsággal, hogy 3-4 év múlva is elvisz A-ból B-be - lehet, hogy egy picit sarkos a példa, de kb. így működik minden egy normális üzleti struktúrában, és a magyar hoki egyik lehetséges iránya nem lehet más, mint egy normális üzleti struktúrán alapuló működés. egyébként már középtávon is baszhatjuk az eredményeket és energiákat - már bocs, hogy ilyen élesen írom, de erre most hirtelen nem találtam jobb szót. üdv.
Már rég olvastam ilyen értelmes, és alapvető igazságokat tartalmazó beszélgetést mint Egri Istvánnal - szinte minden szavával egyet lehet érteni, óriási szüksége van a magyar jégkorongnak egy olyan csapatra mint a miskolci, főleg, hogy valóban ez az egyetlen komoly Mol-ligás csapat a Dunától keletre (Pestet most hagyjuk ki :-)).Nagyon remélem , hogy Debrecen már az idén csatlakozik a legjobbakhoz (különben nem tudom mi az akadálya?).Tudatában vagyok annak - még nagyon sok erőfeszítést kell tenni ahhoz, hogy a jégkorong népszerűségben felvegye a versenyt a futballal (amiből én már úgy 20-24 éve kiábrándultam).De van értelme!- mert látványosan felfelé tart.Teljesen egyetértek abban, hogy nem az EBEL-re kell építeni a magyar jégkorongot - itthon kell megteremteni olyan körülményeket, amelyek motiválóan hatnak a játékosokra a közönségre és a szponzorokra, támogatókra.
@szorgalmas: Ígyvan, Egri Úr például baromi sokat dolgozott azért hogy a miskolci jégkorong most ott legyen ahol... ;)

Lehet hogy ez panaszkodásáradatnak tűnik, lehet van is benne valami, de sajnos azt is be kell látni hogy a panaszok javának jócskán van jogalapja.

Kangyalék meg lettek verve, úgyhogy ez pipa.

Sator meg gondolom többször meglett hívva hivatalos formában, arra mondjuk kíváncsi lennék hogy milyen formában gondoltad hogy látványosan TVn keresztül meghívja. merthogy max a miskolci tvnél tud képernyőre kerülni az is biztos.

Azt meg hogy magába szálva pogácsát majszol csak olyan ember írhatja aki még nem találkozott a nevével. Szerintem a magyar jégkorongtársadalom jelentős része tisztában van vele milyen sokat learakott már az asztalra ahhoz hogy megengedhesse magának hogy így a blogon keresztül is hangot adjon nemtetszésének.
Ha már fel lett dobva a dolog, megtudja valaki mondani, hogy a szegedi hoki hogy áll?
@Tyss: Másodosztály, pofozógép, a pálya ugyanúgy néz ki, mint 15 éve. Utánpótlás mindenfelé kölcsönadva, egyedül előkészítő van önállóan.
Tele van igazsággal, csak egy részlet sántít. Aki belülről látja az egészet az tudja, hogy a fiatalok beépítése körüli dolgok nem egészen így zajlottak, mint ahogy Elnökünk említi. Edzőnk pedig pedagógiai szempontból, hát... Érdemes lenne összeszámolni, hogy eddig és ezután hány fiatal játékos hagyta és hagyja majd abba a hokit vagy menekül Miskolcról miatta!
Az biztos, hogy Egri úr mindent megpróbál, de ebben a régióban nem egyszerű egyről a kettőre jutni.
Hajrá MACIK!
Én nem mennék bele a nyilatkozat részleteibe, mivel jól ismerem Pistabát és sok olyan dologról amit itt elmondott mi már többször beszélgettünk és egyetértettünk. Valaki felvetette, hogy üzleti alapokra kell helyezni a dolgokat a fejlődés érdekében. Sok mindent megoldana, ha a csapatok ki tudnának szakadni az egyesületi státuszból és profit orientált vállalkozásként működni. Ez addig nem lehetséges amíg a jégkorong nem képvisel jelentős média felületet. Gondolok itt, hogy magyar bajnoki mérkőzést nem közvetít élőben semmilyen média jelen pillanatban. Mi ugyan itt Miskolcon közvetítünk élőben, de csak egy helyi rádióban. Ez nyilván nem elég. Érdemes lenn elgondolkozni, hogy maga a liga, illetve a bajnokság nem tudna-e profitorientáltan működni, és minden önös és kicsinyes egyéni törekvést alárendelni annak, hogy a sportág szórakoztasson, néző- és szponzorcsalogató legyen. Nyilván irreális a hasonlat, de így működik az NHL. Ott még az ajándéktárgyak értékesítését is a liga, és nem a csapatok koordinálják. Nem lehet NHL-t csinálni Magyarországon, de félretéve az ellentéteket, lehetne akar ilyen szintű együttműködést létrehozni a csapatok és a szövetség között, hogy látványos és izgalmas bajnokság legyen amire talán a média is felfigyel. És ha már média, egy utolsó gondolat és egy újabb panasz. Hogy mennyire esik ki Miskolc? Olyannyira, hogy a jegkorong.tv kamerái már hetek óta nem jutnak el hozzánk, amit kicsit nehezményezek mert szimpatikus és jó kezdeményezésnek tartottam, de most kicsit csalódtam bennük. De ha anyagi okai lennének, hogy nem jutnak el ide, akkor legyenek szívesek jelezzék az, mert vannak akik így is rögzítik a mérkőzéseket önszorgalomból, biztosan el tudnánk juttatni valahogy a nyersanyagot.
Szerintem baromi jól sikerült írás, rengeteg problémát boncolgat benne és igaza van sok dologban. Lehet vele egyetérteni, de lehet bizonyos dolgokat ellenezni. Ezek a parányi nézeteltérések abból adódhatnak, hogy bizonyos dolgokat másként értékel egy fehérvári, esetleg újvárosi, mint mondjuk egy miskolci.

Van manapság egy nagyon jó fogalom, ami sajnos valamennyi miskolci/borsodi ember életét végigkíséri, legyen az sportoló vagy egy hétköznapi civil ember? SORSOD BORSOD... ebben a két szóban sajnos minden benne van. Ezek az emberek előbb megtanulnak túlélni, aztán jöhet minden más. A miskolci hoki valami ilyesmi.

Az öreg szívvel-lélekkel csinálja és ez becsülendő. Amit lehet meglépnék a helyében az talán az, hogy picit tovább nyújtóznék, mint amíg a takaróm ér. Vagy hoznék olyan játékost, akinek reklámértéke van, mondjuk akár egy válogatottból "kiégett" játékos. Vagy az eddigiektől bátrabb akciókkal csalogatnám be a csarnokba a nézőket. Előbbihez szíve joga, utóbbiból meg rosszul nem jöhet ki.

Tornyi diósgyőri szerződtetésével sajnos az eddigitől is hatalmasabb konkurenciát kapott, erre kellene valahogy rátromfolni...
Politikai támogatás halott ügy, pont a foci miatt.
3-4 dologról beszél: miskolci gondok, mol-ligás gondok, up-gondok, a Miskolcot senki nem veszi komolyan. Általában nem mond hülyeséget, de azért vannak logikai inkonzisztenciák: pl. Láda munka mellett sportol, Láda miért nem válogatott (az olyan szándékos értetlenkedésnek meg végképp nem értem, mi értelme van, mikor Jankóval veti össze). Az is nyilvánvaló, hogy a Maciknak mint csapatnak elemi érdekük volt a 8 meccses középszakasz. A MOL-Liga szervezetlenségével kapcsolatba viszont teljesen igaza van, ezt az érintetteken kívül mindenki látja!
@vaze: Miskolcon 2 db Láda van. Ikrek. Az egyik munka mellett játszik, a másikkal tolnak ki a válogatottnál.
@moszkvicssluszkulcs: akkor bocs, azt tudtam, hogy ketten vannak, csak azt nem, hogy az egyik dolgozik. A Jankóval való összevetést viszont továbbra sem értem, mint ahogy azt sem, miért nagyobb elismerés elmenni egy Maci-meccsre és felírni két nevet, mint meghívni valakit a bő keretbe. Abban viszont megint van igazság, hogy egy meccsen ki lehetett volna próbálni, hiszen a Volán ellen máig érthetetlen okból csak 3 sorral játszott a válogatott. Gyanítom, hogy a lettek visszalépése után, az idő rövidsége miatt, nem lett minden alaposan átgondolva. Hogy még egyet csavarjak: azzal viszont nem értek egyet, hogy gesztus-alapon válogassuk össze a keretet. Az idei év az első, hogy a Miskolc partiban tud lenni akárkivel, tehát van még hova fejlődni. Fokozatosság, lépcsőzetes fejlődés, a korosztályos válcsikban már ott vagytok, biztos nincs messze az idő, amikor válogatott tétmeccsen pályára léphet egy Maci!
@vaze: Egyrészt még az A-csoportos válogatottban is volt olyan, aki dolgozik (tornatanár), másrészt meg szerintem jogos, hogy ahelyett hogy bemutatkozhatott volna egy a keretbe meghívott védő, egy csatár játszott védőt egy barátságos meccsen.

Az öreggel amúgy - miskolciként - egy dologban nem értek egyet, az pedig az, hogy a fiatalok csapatba építése nem zökkenőmentes. Rendszeresen veszítünk el srácokat, mert nem látnak perspektívát és abbahagyják, vagy mert kapnak jobb ajánlatot és elhúznak Miskolcról.
Idén meg Popovics durcizott be, mert nem engedtük el ingyen (nem akartak érte fizetni).

Abban egyébként igaza van, hogy amíg nem elég a költségvetés, addig nem szabad kockáztatni, fontosabb hogy legyen csapat, mint hogy egy kiugró szezon után becsődöljön az egész.
@vaze:
Szerintem amíg nem lesz miskolcon profi csapat, akkor akárhogy teljesíthetnek, nem lesznek válogatottak.
Ez van.
A Láda Balázs - Vas Jankó hasonlattal azt szerette volna kifejezni, hogy egy védővel (Láda Balázs)talán jobban el tudná érni a célját, mint egy csatárral (Vas Jankó), akit védőként játszat.
Aki ismeri Egri Urat tudja, hogy nem egy "megülök a sarokban, mert miskolci vagyok" típus. Nagyon-nagyon sok dolgot nem mondott még el az interjúban, amiből ez kiderülhetne.
Kíváncsi lennék, hány elnök kel fel reggel, hogy egy barátjától reggelit vigyen a légiósoknak; hány elnök mossa ki a légiósok ágyneműjét a saját költségén; hány elnök viszi le kocsijával a dolgozó játékosokat Dunaújvárosba, s érkezik meg vele a meccs előtt 20 perccel (s a játékos bemelegítés nélkül megy ki a jégre), mert nem engedték el a munkahelyéről.
Persze lehet okoskodni, ötletelni nekünk szurkolóknak is. Szórólapokat készítünk, plakátokat tervezünk, ragasztjuk és adjuk az embereknek; macidobálást szervezünk, Mikulásnak öltözünk, becsomagoljuk a meglepiket, és saját költségünkön, valamint cégek apró támogatásával kedveskedünk a gyerekeknek Mikulásnapon, csak jöjjenek be a csarnokba. Bort adunk át a hazai meccseken a saját és az ellenfél legjobbjainak természetesen a saját pénzünkön, mert erre sem találtunk támogatót. Ott vagyunk a csapat mellett jóban-rosszban, ám ez kevés ahhoz, hogy egy klub életképes legyen.
Alapjaiban kellene változtatni a dolgok menetén (minden csapatot érintően), s ha az átgondoltabb, megfontoltabb megoldások már a jelenlegi felnőttcsapatokat nem is érintik, de az utánpótlás előtt óriási lehetőségek vannak. NE HAGYJUK ŐKET ELVESZNI!
Egy hete mást sem lehet hallani/olvasni a helyi médiákban, mint azt, hogy Debrecen-DVTK focimeccs lesz. Ma este játszanak a Macik a Vasas Stars-szal, ám azon a 2-300 emberen kívül, akik állandó nézőknek számítanak, szerintem senki nem tudja ezt.
Szurkolóként szeretném megköszönni Egri Úr munkáját, tevékenységét, melyet a helyi jégkorong sportért tesz. Köszönöm a fiúknak azt, hogy munka és iskola mellett még mindig nem adták fel, és kitartanak a jégkorong mellett. Köszönet a légiósoknak - beleértve a "kisördögöket" is -, hogy nálunk játszanak. Köszönet az edzőknek, a gyúrónak... és még sorolhatnám, szóval a szakmai stábnak, hogy a miskolci jégkorongot immáron komolyan kell venni! Köszönet a miskolci szurkolóknak, akik remek hangulatot teremtenek a csarnokban, kiemelkedő hozzáállásukkal segítik a csapatot!
Ma este újra találkozunk a csarnokban, és "kiszurkoljuk" a győzelmet!
A MEDVE NEM JÁTÉK!
HAJRÁ MACIK! HAJRÁ MISKOLC!
Aki ismeri Egri Pistát az tudja, hogy szinte minden percét az köti le, hogyan tudná a miskolci jégkorongot magasabb szintre emelni. Térdig járta már a lábát támogatásért, ám például a város részéről - szerintem - nem kapják meg azt a segítséget, amit a mutatott eredmények alapján megérdemelnének. Csak egy példa: az önkormányzat 2010-ben a DVTK támogatását havi 5-ről 10 millióra emelte. Ez évi 60 millió extra támogatás. Ha ezt pénzt a Macik kapták volna meg, meggyőződésem, hogy immár profi csapatként éremért játszanának. Így ez a pénz max egy bentmaradást eredményezhet a focicsapatnak. Ám az is jól látszik, hogy a városvezetés az idei választási kampányt a DVTK-ra fűzi fel, elég csak megnézni, milyen programokat szerveznek nekik, így ezzel nem lehet versenyezni. Sajnos. Pedig egy (hoki)bajnoki éremmel is hogy lehetne reprezentálni! Csak ezt még nem értették meg.
Jankót védőként kipróbálni a válogatott taktikai repertoárjának szempontjából százszor értelmesebb, mint bármelyik potenciális hátvédjelöltet, ugyanis erre éleshelyzetben is rákényszerülhetünk. Ez persze nem vonatkozik a Volán elleni meccsre. Elhiszem, hogy sokat tesz a klubért, de ezzel szerencsére nincs egyedül ebben az országban, nem is hiszem, hogy lenne értelme egy ilyen "versenynek".
@vaze: Ennyire csak nem nagy a baj, hogy Vas Jankóra mint potenciális védőre tekintünk... Ez egy válogatottnál, amelyik komolyan gondolja a visszakerülést az A csoportba nem merülhet fel.
@check: nem akartam már borzolni a kedélyeket, leírtam, amit akartam, aki érti, érti, aki nem, nem.

de ácsi, ezt nem értem. miért ne lehetne egy köztudottan jól védekező támadót kipróbálni speciális helyzetekben? Van 7-8 bekk a keretben, ezen kívül lehet olyan helyzet, hogy kettő lesérül, emberhátrány, bármi. igen, Vas Jankó potenciális védő lesz adott esetben. És nem Láda, nem lesz ott.
És mindenben igaza van.
@vaze: A miért Vas és miért nem Láda kérdéshez egy apró adalék.
Ha jók az információim(cáfoljatok, ha nem jó), a novenberi összetartáson a védők között Láda Balázs érte el a 2. eredményt a teszteken/felmérésen. Ezután a sérült védő helyén egy csatár játszott?? Mit kell tenni a csapatba keröléshez?
@szorgalmas: Én nem azt mondtam, hogy szélsőséges esetben nem kerülhet erre sor. De az nem jó, ha alapvetően úgy tekintik a dolgokat, hogy inkább egy védekezni is tudó csatár (ami nem egyenlő egy bekkel, azt hiszem ez megvan mindenkinek), mint egy valódi bekk. Egyébként ha 4 párból 2 db bekk megsérül, akkor is van 3 pár, tehát az még nem kritikus helyzet. Ellenben a szlovénok elleni Pannon-meccsen kicsit luxusnak éreztem Jankót bekkeltetni.
Nem akarok én kampányolni senki mellett/ellen, csak azt mondom, hogy egy komoly csapatot komolyan kell összerakni. És nálam ebbe nem fér bele, hogy kihagyok a keretből felkészülési meccsen védőt és csatárt játszatok a helyén.
@moszkvicssluszkulcs: Folyamatosan jól kell teljesíteni, erre céloztam, amikor azt írtam, hogy idén fordul elő először, hogy a Macik bárkivel partyban tudnak lenni. Idén meghívták akeretbe, jelezték, hogy szem előtt van, jövőre majd játszik is egy-két edzőmeccsen, aztán meglátjuk. Csak azt ne mondja senki, hogy azért nem került be, mert miskolci...
Végigolvasva a hozzászólásokat egy dolog jutott az eszembe:ha kibővítenék a bajnokságot debreceni,jászberényi,kaposvári stb.indulókkal,akkor nekik ugyanazt a szerepet szánnák,mint a korábban a Miskolcnak?Mert akkor több klubvezető "panaszáradatát"olvashatnánk...
@empire01: Azért a hokit szerető Miskolciként kötekednék veled egy kicsit! A DVTK-nak adott plusz 60 millió a jelenlegi 3-4000 néző mellé ki fog vinni további 2000-3000-et fixen! Lehet, hogy csak a csapat bent maradására elég a pénz, ezzel szemben a macik hiába játszanak majd az éremért max 500 új ember jön ki! A nagyobbik baj (szerintem) nem megbántva Egrit, hogy ő egy hokiszerető apuka és sportvezető, nem pedig profi klubvezető! Márpedig a csapat mellé most már ilyen kellene egy normális edzővel együtt... És akkor ha nem is sokkal, de 20-40 millával több pénzt már össze lehetne kalapolni!!!!

Geri meg vonuljon nyugdíjba... (bocs de ezt nem hagyhattam ki...)
@eszel59: igen, azt hiszem ez a hozzászólás tökéletesen rávilágít a problémára. amíg a miskolci jégkorong saját magát próbálja mostohagyarekként kezelni, addig borzasztó nehéz lesz kilépnie ebből a szerepből. pedig ha hiszik, ha nem, ez a szemlélet nagyon sokat változott az utóbbi időben, még akkor is, ha vannak kellemetlen intermezzók. itt senki nem szán semmilyen negatív szerepet a miskolci jégkorongnak, ez ostobaság.

ami miskolcon történik jó. sokat dolgoznak, küzdenek, talán lehetne jobban is csinálni. de az irány jó, ez látszik. egrinek szinte mindenben igaza van. de ez a rinyálás kontraproduktív.

én sem panaszkodom, hogy drága a benzin, köcsög a szomszéd, szemét az apeh. pedig mind igaz, esküszöm.
@nkg: mennyi most a büdzsé Miskolcon?

@szorgalmas: a benzint elhiszem, a szomszédodat látatlanba is... na de az APEH?! :))))
Korrekt nyilatkozat, csak remélni lehet, hogy előbb-utóbb a liga vezetői is belátnak egy s mást...
@nkg: A focit nem lehet a hokival összevetni, de ha már megtesszük, akkor nézzük azt is, hogy itt sokkal több meccs van, tehát ha a Volánt nézem a 3500 néző/meccsel, akkor az egy héten már 7000 néző, hiszen gyakran két meccs van egy héten itthon..
A hosszútávú gondolkodás meg az lenne, hogy azért támogatom a hokit, mert pár év múlva mondjuk 1000-1500 gyerek fog a jeges edzésekre járni.. Sajnos ebben az országban pl. nem kapcsolják össze a sportot a hosszútávú egészségügyi programokkal. Nyugaton pedig ezt teszik, idővel kevesebbet kell költeni egészségügyre, tehát megtérül.. Persze ez nem miskolci probléma, hanem országos.
@nkg: ebbe nem szívesen szólnék így bele, de nem bírom magamat visszafogni: a futballnak adott plusz 60 millió ugyanúgy el fog menni a semmire, mint az eddigi milliárdok
@miki78: @AG 2.0:

Srácok! Teljes mértékben egyetértünk a dolgokban. Nem mondom, hogy ennek így kellene lennie. (Csak halkan jegyzem meg, hogy bár eddig csak olvasója voltam a blognak, de azért az tudni kell rólam, hogy már akkor is rendszeres résztvevője voltam a Maci meccseknek, mikor még a szabad ég alatt játszottunk, és Sikéék még csak utánpótlás válogatottak voltak. Így a miskolci hoki is legalább olyan közel áll a szívemhez, mint a focicsapat...)

De azért sajnos össze kell vetni a hokit és a focit! A miskolci önkormányzat sport büdzséje sajnos igen korlátozott. Aki ismeri Miskolc sportéletét az tudja azt is, hogy csak ez a két profi csapat van, akik ráadásul sokszor egymás ellen is küzdenek! Szponzori és önkormányzati pénzekért, nézőkért...
És bármennyire fáj ezt kimondani itt egy jégkorong blogon, de ez a kritikán aluli színvonalú magyar foci még mindig MINIMUM 5x-10x annyi embert érdekel Miskolcon, mint az egyre fejlődő jégkorong... (elég szemléletes az az adat, hogy ma a Debrecen elleni bajnokin IDEGENBEN több mint 800 diósgyőri ment el, míg szerintem a csarnokban a Vasas ellen lehetnek max. 400-an)
Ezzel együtt természetesen az utánpótlás nevelésben is jobb esély kínálkozik arra, hogy a srácok focizni menjenek, mint hokizni.

Jó lenne egy olyan városban élni Miskolciként, ahol jut +60 millió egy falábú focicsapatra és MINIMUM ennek a fele a Jegesmaciknak, de sajnos erre nincsenek meg a lehetőségek, ez nem egy olyan város, és ismerjük el a MJJSE lobbiereje/reklám és választási értéke is sokkal kisebb, mint a DVTK-é!
Szimpatikus ember, tisztán látja a dolgokat, és nem köntörfalaz.

Egri István 4 president!
süti beállítások módosítása