HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Örülök, hogy a bő keretben benne vagyok

2010.02.10. 10:18 F. Kapus

Kedden délelőtt megkezdte a felkészülését a magyar válogatott. A két sérült védő helyére mégiscsak érkezett pótlás, behívták a miskolci Láda Balázst. A végleges létszám 35 fő lesz, mert Nagy Gergő sérülése ellenére ott volt a keddi gyakorláson, elmondása szerint a válla nem fáj annyira, hogy kihagyja a hetet. Szerdán 16.30-tól egymás közötti játék is szerepel a programban az Icecenterben, ez a meccs nyilvános. Előtte délelőtt két csoportban edzenek a jégen a kerettagok. A román válogatott is megérkezett Budapestre, ők 19.30-tól edzenek ugyanott. Hajtás alatt videós beharangozót mutatunk olvasóinknak.

49 komment

Címkék: rajna válogatott felkészülés peterdi sofron dubek magosi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láda Balázs hányas születésű?
@nappali: 1983-as. Miért kérdezed?
Dubeknek nem örülök...szerintem magyar fiatalok is vannak olyan jók mint ö......
@Balee25: Ne kezdjük ezt már megint...
@progmet: Azért az érdekes, hogy mostanában újpesten sem stabil...
@Balee25: na végre, én is ezért koptatom már a szám régóta.@fekiaki: igen persze magyar állampolgár, beszéli a nyelvet , itt született, anyja vagy apja magyar,stb.na ennyire magyar..
@quovadis: te is magyar állampolgár vagy,te is a nyelvet beszéled, és itt is szulettél,ugyan úgy mint o,ezért nem lenne magyar?
@quovadis: itt született?...barátom, csak annyi lenne a kérdésem, hogy mit takar az "itt"?
@Ringleader: akkor elnézést,de mostmár tudod
@freddi: De az,csak a "remek" edzőnk az ő posztján is próbálgatott légiósokat.
De egyébként nagyon jó,hogy a válogatott öszzetartása címén máris elkezdtétek kóstolgatni a játékosokat. Ennaffatti,vagy Holéczy ennyire sem volt magyar,Sille kb.egyszint,de engem rohadtul nem zavart,mert a magyar válogatottért dolgoztak. Dubek jó játékos,aki hajlandó megszakadni a csapatáért!
@freddi: ezidáig azért nem játszott stabilan mert pihentette ot az edzo.meg más légióst is kipróbáltak és mivel korlátozva van ezért mindig más maradt ki, ha észrevetted volna... most hogy megkapta az állampolgárságot ismént stabil ember lesz
@fekiaki: gondoltad, hogy nem tudom? Egyszerűen csak kíváncsi vagyok @quovadis: véleményére, hogy számára mit takar a "magyar állampolgár, beszéli a nyelvet , itt született, anyja vagy apja magyar,stb.na ennyire magyar.." megnyílvánulás...mert gondolom ő itt a legnagyobb magyar!
szerintem Dubek tuti kieso.
@progmet: Én a hsz-oban csak a pillanatnyi formájáról beszéltem.
Az hogy mennyire magyar, azt neki kell éreznie belül... Én nem feszegettem. "haát bizstos énekelem, ha a többiek is eneklik..."
Hajrá Balázs!Remélem vmelyik meccsen be is mutatkozhat.
Gondolom most, hogy a torna helyett lesz ez a két meccs, én azt várom hogy úgymond az idősek fognak kiesni, és a fiatalok / bemutatkozók kapnak majd több jégidőt.
Érdekes, ha egy "külföldi magyar" bekerül a válogatottba, megkapja az állampolgárságot, akkor fellángol a kinek fia borja kérdés. Az estek többségében bizonyít és ezek rögvest elcsitulnak és piszkosul nem érdekel már senkit, hogy akcentussal, vagy anélkül kéri a boltban az ásványvizet, vagy énekli a himnuszt.
Egy biztos: ezeknek a játékosoknak a többsége,- és úgy gondolom a jégkorongra különösen igaz-, nem vaskos és milliós ellenszolgáltatásért húznak válogatott mezt. Tehát nem Nagy Laci szindróma, akinek éppen most építik a mézeskalácsházát és töltik a kolbászt a kerítéshez Barcelonában. Az elítélendő, hazámat egy házért akció...
De a székely hokisoknak sem kötelező (már) a román válogatottban játszani, mégis ott játszanak, pedig magyarok. Ezernyi példa van erre.
Sajnos vagy nem sajnos (ki-ki) ossza be, a világ multikulturális és a folyamatnak nincs vége. Mégha ez nem is feltétlen előnyös változás.

Ui.: Ki az aki a fanyalgók közül leköpné Dubeket, ha az ő góljával jutunk feljebb, az "A" csoportba?
@Ringleader: igen én itt születtem, anyám apám magyar, anyanyelvi szinten és helyesen beszélem a nyelvet, és igyekszem helyesen irni is..de nem űzöm,csak szeretem a jégkorongot.De ez meddő vita ha valaki nem érti a lényeget...mert nem rólam vagy rólad van szó..befejeztem.
Ja és hajrá MAGYAROK!
@quovadis: ha van olyan képességu magyar ifjú akkor szerinted miért honosítják a kulfodieket?????
Örülök a magyar fiataloknak a keretben.Remélem ŐK kerülnek be...
@quovadis: Nagyon genyó vagyok, ha megjegyzem, hogy helyesírási igyekezetedet nagy siker egyelőre nem koronázza, mert alsó hangon is négy jelentős helyesírási hibát vétettél? Érdemes végiggondolni, hogy a te meghatározásodat követve az elmúlt 1100 éven végig, vajon ma hány magyar embert számolhatnánk össze.
@rmad: nem dubeket bántva, de szerintem is!
@fekiaki: Dubek honosítása elsősorban az UTE érdeke! Persze jó játékos.
Na mik azok a súlyos hibák?Utána nézzük végig a cikkeket is.Mindent félretéve lépéselőnyben vagy ha nem tetszik törölsz..A lényeg jöjjenek inkább a magyar fiatalok /itt mindenki tudja miről beszélün/ mint bárki honosított.Jól beszélni magyar??..
@quovadis: Várjuk a választ, a Te értelmezésedben mi az, hogy "itt születtem"?
@quovadis: "itt születtem"...mi ez az ITT? Magyarországon? A jelenlegi országhatárokon belül? Mert akkor én nem "itt" születtem; anyám, apám magyar (bár biztosra nem mehetnek, mert a Kárpát-medencében annyira vegyes a népesség, hogy csak!); nem anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, hanem AZ ANYANYELVEM; igyekszem helyesen írni, beszélni; már gyerekkoromban sem tekintettem mást hazámnak, mint Magyarországot, az én fővárosom mindig Budapest volt; s immár több mint tíz éve igyekszem adómmal, és 3 "utánpótlással" gyarapítani az országot, függetlenül attól, hogy nem vagyok az állampolgára...csak, hogy te is értsd, nem más MAGYAR munkáját jöttem ide elvégezni, hanem HAZAJÖTTEM!
A jégkorongot én is "csak" szeretem, szakmai kötődésem nincs hozzá!
A lényeget is értem, csak mivel kettőnk között hatalmas szakadék tátong (éppen a fentebb leírtak miatt), számomra nem az a lényeg, ami számodra.
Hajrá Magyarország!
Dubek legalább annyira magyar mint Ennaffatti,vagy Holéczy... tehát ugyanannyi joga van a válogatottba
kerülni mint nekik..
@Cause: Nálad a pont :)
ha cinikus akarnék lenni viszont azt mondhatnám,
biztos van valahol egy titkos záradék, miszerint magyar az lehet akit a Volán honosít :) ha az UTE akkor nem. Tudjuk mindig vannak egyenlőek, meg egyenlőbbek.
Hülyeség ez a vita, azért honosítják hogy tudjanak még légióst hozni a klubcsapatába. Ha nem kapott volna állampolgárságot akkor se dőlt volna kardjába Dubek.
Gyerekek,nem lehetne inkább a hokiról beszélni?
Elvégre ezért lennénk itt,ez a ki magyar,ki nem
már q...a unalmas.
köszi.
@kőr alakú vulkanizált gumi: Azt hittem én is, mikor elkezdtem,hogy a hokiról olvashatok de hát ez némelyeknél nem megy. Nem az a baj, hogy tényleg unalmas, hanem szörnyű bigottságra vall.
@Uteapu: hűha, most sokan forgatják a lexikonokat, mi is lehet a bigott jelentése:) addig sem írnak ide hülyeséget:)
Mindenesetre, én bármikor láttam Dubeket játszani idén, kb 4-5 alkalommal, akkor mindíg átlag feletti játékot nyújtott. Jobbat mint a többség a jégen. Szerintem teljesen reális az ő meghívása!
OFF

Azt tudja valaki, hogy miért halasztották el az FTC-Miskolc meccset, a miskolciak kérésére 03.12.-re?

ON
@Ringleader: Én úgy tudom, a fradi javasolta az időpontot.
Egri Úr nagyon úriember módjára viselkedett.
Ugyanis , amikor Miskolcon az SC ellen szétfúrták a pályát , akkor a meccs újrajátszás nélkül a Csíkszeredáé lett, 0-5 eredménnyel.
Nagyon helyesen.

Most gesztust tett a Fradi irányába azzal, hogy elfogadta az újrajátszást és a Fradi által, a kevés jégidő miatt javasolt új időpontot.
@kiralyfi: Túl finoman fogalmaztam?
@Uteapu: teljesen jól írtál, csak a nagytudásuakat jól lefoglaltad, azóta is keresik a szó jelentését:) nem is írnak azóta nagy hülyeséget:)
A mai egymás elleni meccsről lehet valamit tudni? Vagy várjak türelmesen és nemsokára lesz róla cikk? :)
@OliBLOOD: Lesz, persze. Egy kis türelmet kérünk még, fürdetem a gyerekeket :)
Elöljáróban annyit, 5-4-re nyertünk. :)
@OliBLOOD:
A végeredmény 5-4 a piros mezesek javára,kb 35-40 néző előtt.Az öt perces hosszabbítás végeredménye
0-0.Ami bíztos a pirosaknál Hetényi és Kiss,a
fehéreknél Budai és Rajna védett.
Üdv! De jó lett volna ha ez az infó 13 óra előtt felkerül, plusz egy néző lett volna kinn. :)
Bocsi, felkerült, de belefeledkeztem Lédererbe...elnézést a cikkírótól. :)
süti beállítások módosítása