HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bunyószabályok az EBEL-rájátszásban

2010.02.08. 12:20 F. Kapus

A rájátszásban megváltoznak a verekedésekre vonatkozó szabályok az EBEL-ben. A hivatalos álláspont szerint bizonyos esetekben nem kell azonnal 5+20 perces büntetéssel sújtani az öklözésben részt vevőket. Részletek és videós példa hajtás alatt.

Az EBEL tájékoztatása szerint amennyiben az alábbi feltételek közül mindegyik teljesül, 2+2 perccel megúszhatják a küzdő felek. Ha a küzdelem csak azon két játékos között folyik, akik a szituációban is benne voltak, tehát nem avatkoznak bele további hokisok. Ha a felek az öklözést azonnal abbahagyják, amikor a játékvezetők közbelépnek, tehát egyetlen ütés sincs már azt követően. Ha a boksz befejezése után mindkét játékos késlekedés nélkül a büntetőpadhoz megy.

Ha a játékosok az öklözés előtt-közben szándékosan leveszik kesztyűjüket, végleges fegyelmi adandó. Mindez a játékvezető megítélésére tartozik, ő dönt, hogy az 528. szabálypont szerint milyen büntetést szab ki. További érdekesség lehet, ha két játékos ugyanazon a mérkőzésen újra egymásnak esik, de a módosítás erre az esetre nem tér ki.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a változás csak az EBEL-re és csak az idei playoffra érvényes egyelőre. Erősen szubjektív a szituációk megítélése, de az biztos, hogy a bécsi Horváth–Selmser-párharc a playoffban is végleges fegyelmit ér majd. Más kérdés, hogy a jegyzőkönyv szerint ott ezt mindketten 10 perces fegyelmivel megúszták.

43 komment

Címkék: játékszabályok ebel verekedések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rájátszásban ugyanugy lehetne alkalmazni az NHLben érvényes verekedési szabályokat! Mert feszültebb hangulat lesz a csapatok közt a play offba ugy h ez a verekedési szabály ez semmire se megoldás.
Balu ipponnal nyert :-))Ha jól értelmezem,rájátszásban nem célszerű nekünk powerkedni,mert a spori mérlegelhet,és mivel osztrák csapat az ellenfél,nem valószínű, hogy nekünk fog kedvezni.( mióta bevezették a videobíró rendszert,a 26 hazai meccsünkön 7x nézték meg a sporik a vitatott szituációkat,és mind a 7x az ellenfélnek kedvezett a döntés,roppant rossz arány )
Szaxerűen meghámozták a labanczokat! ;)
Látszólag teljesen másról fog szólni az amit írok, mint a hokiról - de MÁR NEM BíROM TOVÁBB CÉRNÁVAL, meg kell szólalnom.- éppen azért mert szeretem a magyar hokit, nagyon drukkolok, hogy utolérje végre az olyan nemzeteket , akik valamikor messze-messze mögöttünk voltak, vagy még akkoriban nem is játszottak hokit - gondolok pl. a szlovákokra, oroszokra, olaszokra, franciákra, stb., és szeretem azokat is akik a magyar hokit szeretik és támogatják, például ezen a blogon.Ezért nem ellenük, hanem értük haragszom.
Mert.... már nagyon unom azt a nyelromlást ami az utóbbi években végigment anyahonunkban - látszólag SEMMISÉG, DE NEM AZ - mert párhuzamosan megy a nyelvromlás, és a haza lerombolása a (valóságban több) mint 8 éve hatalmon lévőktől.
Miről van szó? Itt most leírom - Magyarországon már egyszerűen nincs HELYZET! már csak egy ronda, magyartalan szó van - a SZITUÁCIÓ! Mindenünnen ez ömlik rám - TV-közvetítésekből, cikkekből, rádióból, és még nem tudom honnan. Szentgyörgyi Albert (a gyengébbek kedvéért az első magyar Nobel-díjas azokból az időkből, amikor még értéke volt a Nobel-díjnak) beszédében egyetlen egyszer sem figyeltem meg, hogy SZITUÁCIÓZOTT volna, mindig HELYZETET mondott, ugynúgy Teller Ede is - és Szepesi György is amikor közvetített (rémelem ö ma nem vette át ezt az új furcsa divatot) - hogy csak őket említsem.
Per pillanat - bevállalni - szituáció - az ég szerelmére meghülyültek az emberek?Mik ezek a szóförmedvények?
Mivelhogy a vállra FELrakni szoktat dolgokat, hogyan tudja az aki BEvállal azt a "terhet" a vállába BEgyömöszölni - sebészi segítségel? Gondolkozzunk már egy kicsit!
Hagyjuk a SZITUÁCIÓT pl.a szlovákoknak, vagy másoknak akiknek NINCS más szavuk erre a kifejezésre. A HELYZET pontos, rövid, és magyar szó - nincs szükségünk a SZITUÁCIÓRA - még a beszéd "színezésére" sem itt-ott..
Úgyhogy PER PILLANAT nem tudom BEVÁLLALNI ezt a SZITUÁCIÓT! - most itt a többi agyficamot nem említem.
Nagyon szépen kérem az általam nagyrabecsült blogírókat vigyázzanak nyelvünk tisztaságára - higgyék el nagyon összefügg a nyelvhasználat színvonala a többi fontos dolgok színvonalával - igenis a politikai kultúrával, országunk jobbá tételével - számunkra hokibolondok számára pedig például a JÉGKORONGÉVAL!
Hajrá MAGYAR HOKI!Hajrá MAGYRORSZÁG!
@tolsztoj: azért elég érdekes szituáció, hogy egy ilyen komment végén elrontod kis hazánk nevét :)
@tolsztoj: ez legyen a legnagyobb gondod az életedben hogy bizonyos SZITUÁCIÓKBAN,ki milyen szót használ
@emlékező: hát igen, ez inkább hámozás, minft bunyó :)
Akkor most magyartalan voltam? szaxerű=ahogy kell, meghámozták=megnyúzták, labaczokat=osztrák zsoldos katonákat ;)
@F. Kapus: Kijavítottam, néha melléüt az ember, elnézést:-)
@tolsztoj: Miközben igazad van, igazad lehet, figyelhettél volna te is. Rengeteg helyesírási hibát vétettél.
Azért az a nyelvészek között is örök vita, honnantól a nyelv fejlődése, ha idegen szavakat vesz át, és honnantól a nyelv "romlása".
@F. Kapus: A nyelromlás miatt van... ;)
Félre a viccet, bárki elgépelhet bármit (bár egy valósidejű helyesírás-ellenőrző segít), de a magyartalanságoknál is sokkal bántóbbak az alapvető helyesírási hibák (j-ly, kettőshangzók). Persze ez a blog nem erről szól, de zavaró. Itt is.
A bejegyzéshez: Panem et circenses.

A videóhoz: Ezt eddíg mért nem láttam? Szép kis osztrákverés :)

tolsztojhoz: Teljesen igazad van. A probléma olyan súlyos, hogy én, aki próbálok figyelni arra, hogy hogyan, mit beszélek, és aki nagyon fontosnak tartom a hagyományok, és az anyanyelv tiszteletbentartását és óvását, szóval még én is elég sűrűn kapom azon magam, hogy valami nem stimmel a beszédemmel. Ez ömlik a médiából, ezt tanulja meg a nemzet. Nép hangja rtlklub, meg tv2 nem lenne, már akkor sokkal szebb lenne a világ. Viszont ez a téma valóban nem ide tartozik.
Valóban csak jót akartam, nem akartam senki megsérteni, de ha a fent említett valóban értékes embereknek a HELYZET megfelelt, minek használni a latin SZITUÁCIÓT? Használják azok akiknek más szavuk nincs.
@emlékező: nem egészen értem mit akartál ezzel, megmagyaráznád? - a szaxerű elfogadható, mert értem úgy mint pl. Ganxsta Zolee, de ez nem "normális" beszéd, én viszont nem ilyen " spéci" nyelvre gondoltam:-)
@tolsztoj: megint mellément - senkit:-)
@Morgó Muki: Nem hiszem hogy rengeteget, főleg ha elárulom , hogy végig szlovák iskolákba jártam - nem volt alkalmam magyarul tanulni - Zólyomban nincs 1920 óta magyar iskola.De itt nem is a helyesírásról volt szó - ez elkerülte a figyelmedet - hanem magyartalan szavak használatáról.
@tolsztoj: már így is túlmagyaráztam...
@emlékező: "A labancok (laboncok, loboncok) a 16-18. században, elsősorban a Thököly-szabadságharc és a Rákóczi-szabadságharc idején a császárhű MAGYAR KATONÁK és a bécsi udvar (Habsburgok) híveinek elnevezése."
Az én helyesírásom nem igazán jó, de a szó történelmileg ezt fedi. Nem osztrákok,hanem Magyarok voltak a Loboncok:))
@tolsztoj: Tiszteletreméltó, hogy ennek ellenére szépen beszélsz magyarul, de ezt nem tudhattam.
A lényeg mégis az, nagyon nehéz kijelentenmi szavakról, hogy magyartalanok, ha része a beszélt nyelvnek. Mondom, ez egy örök vita marad. Te is, én is tucatszám használunk jövevényszavakat. A szituáció nem is olyan durva. Nekem a teamtől áll a szőr a hátamon. A nyelv nem statikus dolog. Nem örökérvényűek a szabályai, nem örökérvényű a szókincse. Képtelenség határt húzni a változásnak, miközben értem, mi bajod a szituáció szóval.
Jó magyartalan az utolsó mondatom. :)
@Vincenzo90: A TV2 és az RTL klub szerepéről teljesen megegyezik a véleményünk - agymosó intézmények.
De igazad van térjünk vissza a hokihoz, megmondom őszintén, nemigen bánom, hogy egypárszor bekeményítettek a "legényeink" az utóbbi időben - főleg Nagy Gergő esetében - teljesen jogosan.Itt csak arról van szó, hogy ez ne zökkentsen ki a normális, megszokott játékunkból - mert gólokat kapunk ilyenkor (lásd Jesenice).
Tolsztoj: a nyelv ebbe is hasonlít a hokihoz, fejlődik, de legalább is változik.
@legion of doom: igazából ez egy yuko (maximum wazaari), ráadásul nem kísérte le rendesen az ellenfelet, ezért a leszorítása kissé félresikeredett; viszont a kumikata-ja szenzációs :-) Judozott ő valaha?
@Morgó Muki: Én teljesen megértelek ami azt illeti, hogy lehet használni idegen szavakat a magyar nyelvben, sőt sokszor javítják illetve gazdagítják nyelvünket, ha más szavaink mellett színezik a mondanivalót - de én nem erre gondoltam - hanem arra, amikor CSAK egy bizonyos idegen szót használunk, a magyar pontos megfelelőjét meg végképp nem - pedig mint mondtam a HELYZET pontos, rövid , magyar - és amit elfelejtettem - sokkal szebben is hangzik mint a ronda "SZITUÁCIÓ".
És a végén megengedem magamnak azt az impertinenciát (látod én is használok idegen szót a megfelelő helyen) hogy megismételjem - 100 százalék, hogy amelyik nép intelligens, és jól használja a nyelvét és megbecsüli saját magát, az más dolgokban is magas színvonalat érhet el (mint pl. a HOKIBAN) - de enélkül BIZTOS hogy nem...:-)))))
3xor talalt a Horvath a tobbi az birkozas volt!
Vicc,h kesztyut nem lehet levenni.Masik rohej, h a paraszt ellen miert nem tud azonnal buntetopadra korcsolyazni?Laccik nem sport ember megverik utanna is provokalja a masikat.1vs1be mutassa meg mit tud ne utanna korcsolyazzon 3 percig meg feleslegessen szakadt mezbe a jegen.Rohej ez nem sportember.Horvath,Benk szep volt!!!Ez kell nekik,megkaptak xĐ
Licsimi és Lajos a mizse csütörtöki meccsére melyik vonatkozik? :-D
A Vienna elleni bunyóról nincs teljesebb videó ennél, ill. a minap belinkelt kapu mögötti felvételnél?
A Vienna elleni bunyóról nincs teljesebb videó ennél, ill. a minap belinkelt kapu mögötti felvételnél?
Na, most meg elment kétszer...
@tolsztoj: Amennyire ismerem az átlag egyesült államokbeli emberek szókincst, azt kell mondjam, hogy utolsó mondatodra is érvényes, kivétel erősíti a szabályt. :)
@Ringleader: határeset, de hátára esett ippon:-)
@tolsztoj: A "helyzet" az, hogy Morgó Mukinak adott válaszod rendben van.
@F. Kapus: ez tetszik! fején a szeget... ;-)
Jaj de szép volt Balu, rég láttam már ilyet Tőled.
Méghogy nincsen jó bunyós a Volánban! Sztem Balu "fénykorában" kifejezetten jól nyomta az ipart...Selmser lesett mint hal a szatyorban, kár, hogy nem volt több tiszta ütés, na mind1:-))
@Morgó Muki: Ez nagyon jó volt:-)))))Erre nem is gondoltam :-))))
Benk bunyója nincs meg valahol?
@Rock me Amadeus: Péntek az a csütörtök... :)))
Korábban elírtam. Azért megvédesz majd? :))
@legion of doom: nem egészen.. volt egy olyan eset, hogy 20 perc után megadták Palkovics gólját ;)
Eddig nem úgy volt, hogy a kesztyűt le kell dobni, mert a kesztyűs ütések súlyosabb alattomos sérüléseket okozhatnak? (agyrázkódás) Ha jól emlékszem NHL-ben pl komolyabb eltiltásokat is osztogatnak, ha valaki kesztyűben verekszik.
am hallgattátok a zenét a videó alattxDami szólt a csarnokbanxD"Love is in the air"xD:P
@bakker81: "a császárhű MAGYAR KATONÁK és a bécsi udvar (Habsburgok) híveinek elnevezése."

"Nem osztrákok,hanem Magyarok voltak a Loboncok:))"

Minden kötekedési szándék nélkül: a bécsi udvar hívei nem csak magyar katonák lehettek!
Rotter nyilatkozat:

Interview Rafael Rotter
2010-02-05 Vienna Capitals vs. Alba Volan

www.youtube.com/watch?v=kl2-R1YMbsw

Valaki leforditana, hogy nagyjabol mit mondott?

koszi szepen
süti beállítások módosítása