HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Székely–magyar meccs lesz Vilniusban

2010.02.02. 10:35 F. Kapus

Kedd délután hozza nyilvánosságra a vilniusi négy nemzet tornára készülő magyar válogatott bő keretének névsorát Ted Sator szövetségi kapitány. Egyik ellenfelünk, Románia fürgébb volt, már megvan a 24 fős keretük. A két válogatott a nyitónapon találkozik. Az SC Csíkszereda 11 játékossal képviselteti magát a román válogatottban, 6 brassói és 4 steauás is helyet kapott, és két Magyarországon játszó is ott lehet Vilniusban. Kapusok: Adrian Catrinoi (Steaua), Fülöp Rajmond (Brassó). Mezőnyjátékosok: Antal István, Bíró Ottó, Kósa Endre, Mihály Ede, Moldován Ervin, Molnár Zsolt, Papp Szabolcs, Péter Róbert, Szőcs Szabolcs, Virág Csanád, Zsók Levente (SC Csíkszereda), Adorján József, Antal Zsombor, Bálint Zsolt, Góga Attila, Nagy Csaba, Péter Levente (Brassó), Mihail Georgescu, Mastaleriu Zsolt, Ioan Timaru (Steaua), Nagy István (UTE), Petres Tivadar (Miskolc).

55 komment

Címkék: románia válogatott vilnius

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HAJRÁ MAGYAROK !!!!
heh, no comment.... Románia?! a 24 fős keretből csak 3 román név. :)
A székelyeknek - ha már mennek - jó utat és sérülésmentes mérközéseket kívánok.
A 24-es keretből 12 ex HC Csíkszereda játékos. Igazán nagy kár, hogy megszünt a csapat.
ha már HC... nem akarok senkit se megbántani, de mi a francnak volt 2 csapata Csíkszeredának?! csak megosztotta a szurkolókat... vagy nem? mellesleg ha jól tudom eredetileg csikócsapat volt a HC. aztán elkezdtek igazolgatni.
@Endi86: pontosan, s lett volna versenyhelyzet.
@Endi86: ebbe kár belemenni. Sok érv van, volt, lesz pro és kontra. Egy biztos, minőségi hokit jelentett a két csapat, ezt senki sem vitathatja.
Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne hogy a 3 románnal tarkított Székely válogatottból ki az aki a Volánba beférne? Csak kiváncsiságból kérdezem. Virág Csanád, Mihály Ede?

Előre is köszönöm!
@barnabas7: Timaru.

Mihály Árpi játszhatna még nyugodtan, nem?
szerintem Papp Szabi(védő), Moldován, Molnár, Péter Robika(csatárok)
Fel tudnának nőni a feladathoz
@barnabas7: Sajnos egyelore, nemigen van jatekos Romaniaban, se szekely se roman aki igy elso latasra beleferne a Volan keretebe. Viszont lenne egy ket jatekos akire kivancsi lennek h a Volanba hogyan jatszana (Szocs Szabolcs, Molnar Zsolt, Balint Zsolt, Papp Szabolcs). Talan ha egy kicsit megkemenyedik a MOL Liga, Roman Bajnoksag (megjelnik egy ket HC jellegu csapat), akkor fog lenni meg olyan szekely jatekos aki bekerulhetne a Volanba.
@barnabas7: Papp es Szocs Szabi,Peter Robi.
Wallenberg a Mol-Ligabol tavaly kettot emlitett, akit ,,elvinne,, Svedorszagba: Mihaly Arpi es Peter Robi. Papp gyors es eros. Moldovan gyors es tehnikas, Molnar szinten.
@szereda: Ehhez képest Wallenberg sem kellett Svédországba, ehelyett a félamatőr olasz másodosztályban kaoptt szerződést, és még itt is éppen hogy benne van a pontlista első 10-ében...
@KCs: Mindegy, hogy hol jatszik. Ti is el voltatok ragadtatva tole.
@barnabas7: Ezt megtudjuk a jovo szezonban, mert az a tervem, hogy ha lesz meg egyuttmukodes a Volannal, az arra erdemes csiki jatekosokat szeretnem a Volanban is kiprobalni, legalabb olyan szinten, hogy a jeges felkeszulest ottan csinaljak es az ezalatt levo baratsagos meccseken jegre is lepjenek. Akkor le tudjak merni, kb hol is tartanak. Szezononkent ketto-harom megmerettethetne.
@szereda: Nem mondott hulyeseget, Mihaly Arpi ezt be is bizonyitotta. Az Ebel egyik legponterosebb jatekosa, a Volanban meg toronymagas elso. Buszke vagyok ra.
@csatoimi: arra kivancsi vagyok kit tartasz te arra erdemesnek? mert gondolom toled fuggne...
Ha meglesz a tervezett/beharangozott kettős állampolgárság, akkor könnyebb lesz a válogatottba kerülni Erdélyből? (Mármint ekkor is ki kell várni az IIHF által előírt éveket?
A magyar csapatoknál hazai vagy légiósnak fognak számítani?

És tervezi valaki, hogy kimegy Vilniusba?
@Leslieke: Mindenképpen ki kell várni a két évet, illetve volt válogatottak esetében (pl. Flinta) a négy évet.
@szereda: De jó, hogy nem vitte el...:)
Ha a HC egybemaradt volna, akkor már lenne 4 ütős csapat a MOL ligába: HC, SC (svéd vonal megtartásával), DAB, Vasas.
Ha meg az UTE tartotta volna a tavalyi színvonalat (és játékosokat), akkor 5 csapatról beszélhetnénk.
Emellett a Fradi és a Miskolc is erősödött, nem keveset.
A Brassóé a jövő a saját csarnokukkal.
A Stauánál meg ha a megígértek fele megvalósul, ők is erősek lennének.
Még belép a Debrecen, meg visszatér a GYergyó, aztán elég ütős kis MOL ligánk lenne.
Ha meg sikerülne egy szlovák, vagy szlovén, vagy szerb, vagy horvát csapat idecsábítása, akkor mindenki elégedett lenne.
Ja, és még kihagytam a Volán farmot! :)
Remélem beválik Csicsó bá' ezen terve is. :D
@csatoimi: Nagy 5let Imi!Remélem, összejön!
@lorinczistvan: Sok van arra erdemes, ime nehany kozuluk: Moldovan, Peter Robi, Peter Levi, Szabo, Mihaly Ede, Molnar, Virag, Lorincz, Balint, stb.
@Endi86: Lehet butaságot mondok, de csak kettő. Masteleriu Zsolt emlékeim szerint ugyanis gyergyói, tehát székely. (tény a vezetéknév nem ezt támasztaná alá, de a Zsolt meg ősi magyar név, semmilyen más nyelvre nem fordítható)
Ahh, azt mondtam.. Persze még ott van a kapus is..
@csatoimi: erdekes nevek... amugy az erdekelne hogy pl. Flintat miret nem hivtak? vagy lehet olyan hogy irasos nyilatkozatban lemond a valogatottsagrol? mert ugye a tavalyi cirkuszok utan, eltiltas var azokra akik nem hajlandoak elmenni a valogatottba. vagy Flinta nem eleg jo a roman valogatott szintjehez???
de ebbe a roman keretbe siman helye van meg Basilidesznek es Ruczujnak( nem is ertem hogy hagytak ki), es mondjuk igy latatlanba Szabo Istinek is, bar mondom az idei teljesitmenyerol sokat nem tudok...
@noacid: Catrinoi,Georgescu,Timaru. Catrinoi is gyergyoi.
@csatoimi: amugy ezekrol a jatekosokrol az a velemenyem hogy tartosan egyik sem tudna kerettag lenni... esetleg 13. csatarnak... de mivel ott legiosnak szamitananak, nem sok eselyt latok latok hogy megragadjanak a volanban... de tapasztalatszerzesnek mindenkeppen hasznos lenne:)
@noacid: Igen Zsolt Gyergyoi,és románul csak nyökögni tud.
@noacid: Mondjuk ezek a tipusu vezetek nevek mind a rangersnel kotnek ki.
@beluja: hat attol meg nem szekely... bar van egy jo pontja nalam, mert eleg jol beszel magyarul... amugy timaru is balani szuletesu, ami ugye szeredatol 40 km, de megse szekely...
@lorinczistvan: Ezek mindannyian elszékelyesedett románok,akik jobban beszélnek magyarul mint az anyanyelvükön...
@beluja: Timaru meg Balánbányai, ha jól sejtem. A gyerekét Karcfalvára hordja korcsolyázni.
@kapusLaci: :)) nagyon enyhe tulzassal:))
@beluja: Azt mondtam neki, azt csinal amit akar. Na persze azt elmondtam, hogy mi az en velemenyem az egesz ugyrol.
@kerusz: jol sejted. egy idoben meg a focicsapatban is rugta a bort... azt viszont nem tudtam hogy a gyereke karcfalvan hokizik. en azt hittem a fovarosban el a csaladjaval, tekintve hogy Balanbanya eleg kihalofelben levo varoska...
@kerusz: . . . a szekely himnusz alatt meg korcsolyazik korbe, na meg veri a jeget. Karcfalva tiszteletere csinalhatja mindezt.
"kellett, mint a meleg kenyér" , úgyhogy azért tud jól magyarul
nem értem hogy Mastaleriut minek kellet behivni a válogatottba a steauanal is alig kap szerepet s véleményem szerint egy nagy nulla.ennyire rossz helyzetben van a román hoki hogy ilyenek kellenek a válogatottba hát nem hiszem.....
Székelyek ide, székelyek oda, idén aligha fognak visszajutni a B csoportba...
Zsoltrol annyit,hogy Ujpesten hokizott,ott jart suliba.Nem nagyon kapott jatek lehetoseget,lehet,hogy a tudasaval volt a baj,na de mindegy.Meg annyit,hogy a nagyapja volt roman,es ugye a vezeteknevet az ember orokli.Amugy rendes gyerek.
www.youtube.com/watch?v=jPuvJS66E3o
Riport Catrinoial még a múlt szezonból, aki nem látta az nézze meg...
Az a sarga mez , meg a cimer elol nagyon csunya .
Szekelyfold nem romania !
ki tudna megmondani hogy a lorincz gyereket miert nem hiytak a yalogatottba ha jol tudom a mol statisztikaban megeloz 4 5 jatelost a behiyottakbol/
@Lacikaa: gyenge szakvezetes a valasz. vannak jo nehanyan akik hianyoznak, es vannak olyanok akiknek semmi keresnivalojuk a valogatottban... mondjuk nem is a statisztika alapjan kell valogatni, de ez a keret nagyon vicces, nem varok sokat toluk, kivancsi vagyok mire mennek...
@csatoimi: Egy Volán - SC meccset össze kellene hozni a szezon végén Csikszeredán, mondjuk a magyar és a román bajnok összecsapna, és valahogy lehessen nézni nálunk is (fehérvár) a tv-ben. Ja és Árpi nálunk játszik..
elcsodalkozik egy hokiszakerto ember a neveket olvasva mint pl Mastaleriun h mit keres a valogatottba holott sosem volt jo jatekos az eddigi csapatoknal,tavaly a Progymban 1 mol liga meccset sem jatszott vegig de ez latszik is a statisztikajan.aki nem uti a progym szintjet az mit keres a steauanal nem hogy meg a valogatottba...:)) na de hat az eletbe vannak meglepetesek...:))
Köszönöm a válaszokat!

@csatoimi: Köszönöm a válszt remélem sikerül a terved! És köszönöm azt, amit ebben az idényben a Volánért tettél!
@noacid: S ha azt veszed hogy Timaru baláni, és Catrinoi gyergyói, marad egyedül Georgescu tök bukaresti... Ez nem is olyan rossz azért :)
süti beállítások módosítása