HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Élen a Vasas és a Ferencváros

2010.02.01. 22:28 kerusz

Átok ül az Újpesten hazai pályán az OB I. középszakaszában. Harmadszor játszottak a Megyeri úton, harmadszor szenvedtek vereséget, ezúttal az FTC-től. Az első két emberelőnyét könnyedén kihasználta a zöld-fehér csapat, így megnyugtató előnnyel mentek pihenőre. A második harmad elejétől az Újpest felpörgette a játékot, de Budai mindent védett, egy kettős előny is kihasználatlan maradt. A másik oldalon Becze nézett be egy nem különösebben nehéz lövést, a gól után Pék György kapust is cserélt, de Szőke is hamar gólt kapott egy újabb emberhátrányos helyzetben. A 32. percben Hetler törte meg a hazai gólcsendet, majd egy kapuelmozdulás miatti játékmegszakítást nehezményezett Fábry, aki ezért idő előtt mehetett zuhanyozni. A harmadik harmadban is folytatódott a meddő újpesti fölény, Budai válogatott formában védett, csak egy többszörösen megpattanó lövés ment be. Nem is lehetett más a vége, mint ferencvárosi győzelem, a végeredmény 2-4. Fábry mellett Hetler és Hucko járultak hozzá a büntetéspercek megszaporodásához. Egyenlő erők párharca zajlott Káposztásmegyeren, ahol felváltva vezettek a felek. A Starsból Somogyi szerzett előnyt, de Borsos és Magosi révén fordított a Dab, Gröschl egyenlített, majd az új igazolás, Peterdi lőtte a győztes gólt előnyből. A találkozón a másik bemutatkozó, Berta is szerzett egy gólpasszt. A lefújás pillanatait itt is kisebb nézeteltérés színesítette. A végeredmény 3-2 a Stars javára, ezzel ők vezetik az OB I.-et, második a Ferencváros, de a mezőny továbbra is nagyon tömör.

151 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@facsipesz: kedves facsipesz, ismeretlenül is megkövetlek, amennyiben ez számít, nem fogom sem a hokirajongó múltam részleteivel, sem a statisztikákból levont - bizonyára alapjaiban hamis - következtetésekkel terhelni a hsz-eket, ha te is megígéred cserébe, hogy nem kezded el azonnal a "jajj, szegény megtámadott" Stars mantrát.
1. örülj neki, a hokiblogon mindig az a közellenség csapat, amelyiknek szalad a szekér :)
2. tévedsz, senki nem rója fel neked, hogy naiv és kezdő vagy, sőt, személy szerint örülök, hogy egyre több komoly és katrakteres véleményt formálni is képes rajongó tűnik fel bármely csapat háza táján.
3. ha ismernél, tudnád, hogy nálam pesszimistább és kritikusabb szurkere kevés van a Dab-nak, na jó, Paducot ne számítsuk, ő tényleg a magmamélység e téren.
4. Olihoz hasonlóan sosem fogtam, sosem fogom és sosem fogom fogni a bírókra a vereséget, ha tiszta eszközökkel győz bármely csapat ellenünk, az utóbbi években mindössze egyszer keltem ki nyilvánosan a bírói részrehajlás ellen, amikor a Volán legyőzte a Dab-ot az elődöntőben itthon tavaly - mentségemre szolgáljon, hogy később éppen a Volán csk-ja, bizonyos Tokaji Viktor említette, hogy akkor bizony tényleg nem érdemeltek győzelmet.
Végül: a berzenkedés oka nem az, hogy kikapott a csapat, majd legközelebb meg aztán győznek, ha tudnak, hanem az, hogy a bírói ténykedés jelen pillanatban a magyar jégkorong első számú fékje - még a szponzorok passzivitásánál is jelentősebb (mert észt ugyan egy külső/civil szemlélőnek nem adhatunk annak érdekében, hogy rájöjjön, ide igenis érdemes tolni némi dellát, mert jó hatékonysággal hasznosul), ugyanis ez már a rendszeren belül lévő tényező, közvetlen hatással a hokista mindennapokra. csak leírom, de tényleg megígérem, utoljára: egy harmadot nem számítva a ligadöntő össze meccsét láttam, és minden meccsen észrevettem minimum 8-10 kisebb/véleményes és minimum 3-4 ordító bírói tévedést - ez borzasztó nagy szám ahhoz képest, hogy jómagam is laikusnak számítok. egy kivétel volt: a döntő. és innentől van az, hogy nem azért tartom Retyét a magyar mezőny kiemelkedő - továbbmegyek, mintaadó - bírójának, mert dunaújvárosi és mert 10 éve ismerem, hanem azért, mert ezt a produkciót jelenleg senki nem tudja rajta kívül.
további kellemes szurkolást, sok sikert, jó hsz-eket kívánok.
@OliBLOOD: Ezek szerint mégsem csak ő? Jelzem, eddig a többi szerepről nemigen esett szó.
@F. Kapus: Abszolut nem vitatkozni akarok, egyrész mert új vagyok itt.( ezer éve olvasom a blogot, de írni még nem írtam!) De Oli védelmében és persze dab szurkoló is vagyok, annál nagyobb megerősítés nem kell a bíráskodás milyenségében, mint Gröschl nyilatkozata a jégkorong tv-ben ("...eléggé felborította a pályát") de abban viszont neked van igazad, hogy nem ezért kaptunk ki! Viszont besegitett.
@dab..: Hát ha az általad a zárójel után írtakkal kezdte volna Oli, nyilván nem írok egy betűt sem. Abban van a lényeg.
@csatoimi: És mi lesz a Hetler-mezeddel? :)
@F. Kapus: Szerintem azért az probléma, ha nem is érdekel igazán, hogy mit is akart kifejezni a kommentjével valaki...
Drága Szabinát meg le kéne már állítani, mert egyszer valaki nagyon összecsukja szegényt!
Nem megy a csapatnak ezt el kell ismerni, de én úgy gondolom,h ha visszajönnek a hiányzók talán vissza tudunk találni arra az útra, amit eddig jártunk! Amúgy szerintem Pete ezeket a meccseket lehozná max. 1 góllal. Kicsi nekem elég bizonytalannak tűnik néha!
@F. Kapus:
A vereség okai:

A szokásos "átvettükavezetéstmegállhatunkpicit" mentalitás --> koncentráció leáll --> eladott korongok, kihagyott ziccerek --> 3. harmadban elodázzuk a felébredést --> a bíró nem "partner" a feltámadáshoz, egyoldalú ítéletek --> a záró harmad felét hátrányban játsszuk, a koncentráció a védekezésre és nem a támadásra irányul --> és már el is ment a meccs
Ha ebből a láncból csak egy szemet veszünk ki, akkor megvan a meccs. Legjobb lenne természetesen rögtön az első szemet kivenni. Az lenne az igazi. De akkor se normális, hogy haszonits sporttárs is szerepel ebben a láncban az egyoldalú játékvezetésével.

A fent leírt folyamat kb 50-60%-ban járult hozzá a vereséghez.

Ez pedig a maradék 40-50%:
A kulcsjátékosok hiánya (legjobb védő, legjobb csatár, legjobb kapus)

Ennyi.
@Fugeute: lehet. de nagy általánosságban elmondható, hogy hetler a magyar jégkorongmezőny legnagyobb gyökere. na már most 75 kiló. általában jól választ ellenfelet, de egyszer majd beleszalad egy olyan pofonba, hogy maga alá sz.rik. remélem, ott leszek.

a hátulról ütközést hucko biztos kockától leste, amikor a szintén igen fajsúlyos renczet sikerült attakolni ilyen módon a múltkori verekedős meccsen.
@check: Nem légy igazságtalan velem, éppenhogy azt akartam kideríteni. :)
Minden meccsben benne van a bíró, százszor rágtuk már át, teljesen felesleges rajta lovagolni minden mérkőzés után. Ha nem két gól lövünk két harmad alatt, akkor most ezek a problémák nem lennének, akkor értem majd meg, ha a bírót szidják, ha a csapat ismét azt a pontos, precíz játékot tudja mutatni amit a Mol Liga alapszakaszában, addig ha kikapunk, akkor megérdemelten. DAB - Fradi meccs első felén tudtam csak kint lenni, hát a játék alapján nem gondoltam volna, hogy megtartjuk a 3-2es vezetést, nem lepődtem volna meg, ha ott is kikapunk, úgy érzem akkor Babic lenne a téma most.
Mellesleg viccen kívül mondom/írom lehet jelentkezni bírónak, ingyenes tanfolyamok vannak, minimális kori tudás is elég hozzá. Hajrá Kohász.
@tiriakos: teljesen korrekt, köszönöm
@Gabberboy: látod pont ez a baj!! "minimális kori tudás is elég hozzá." ehhez a mai gyors jégkoronghoz a bírók többsége már baromi lassú! Ezért sokszor nem a látottak alapján fújnak, hanem a játékosok illetve a közönség nyomására! Nem egyszer volt már rá példa! Egy profinak mondott ligához vagy bajnoksághoz én úgy gondolom profi bírók kellenének!!! nem minimális koritudással!
@F. Kapus: Egy sportbarban meg az illemhelyen is vannak mezek :) Hetler amugy is szereti reklamozni a micsodajat, igy melto helyre kerul a meze.
és most teljesen mindegy, hogy ezekkel az ítéletekkel kinek a javára billentik a mérleget.
én is tiriakos-sal értek egyet. nem gondolnám, hogy csak a bírók miatt ment el a meccs.
@csatoimi: Ugyan már, csak hazaintegetett :)
@dab..: lassan kifogyok a köszönetből :)
@Gabberboy: "Mellesleg viccen kívül mondom/írom lehet jelentkezni bírónak, ingyenes tanfolyamok vannak, minimális kori tudás is elég hozzá."

Tudsz erről infót? (Neeem, mielőtt eluralkodna a pánik, nem akarok bíró lenni...:)
Kicsit jó lenne nem csak szurkolói szemmel, hátha akkor objektívebben tudom nézni a meccset.

Ez a Magosi egészen szimpatikus arc, főleg akkor lett nekem az, amikor bevállalta a MOL-döntő-n a "szakkomentátorkodást" és képes volt gratulálni is a Stars-nak, pedig hát lett volna oka a mélabúra. Respect.
@csatoimi: megszerezzük Neked a dedikált szuszpenzorát?
@F. Kapus: Mivel a hazaintegetesnek ezernyi mas modja van, marad a mez az elkepzelt helyen. :) De illusztris tarsasagba kerul, nem egyedul lesz ottan.
@kerusz: Koszonom, inkabb Huckotol szeretnek egy dedikalt kepet, ha tudtok ebben segiteni.
@csatoimi: Fogadjunk, hogy az újvárosi vendéglátás eredményeképpen egy bizonyos A kezdőbetűs első soros csatár meze legalább a hátsó folyosóig előtör erről az általad emlegetett bizonyos helyről!
@F. Kapus: A birói kar müködése mindig téma lesz, hol azért, mert lehet kritizálni, hol azért mert el lehet bujni mögé. Oli irásaiból, nekem az jött le,hogy egyáltalán nem mentegeti a csapatát.
Van véleményem a birói ténykedésről,esetleges befolyásoló hatásáról. A csapatoknak előszőr mindig a saját portán kell szétnézni de nem árt ha ott más nem söpröget!
@csatoimi: Megoldjuk, de az ugye nem lesz probléma, hogy Hetler által "dedikált" hucko képet kapsz?
@csatoimi: Ejnye Imi! Most leveszem a falról egy hétig mindkét CSiki mezt! De én a szekrénybe teszem.
@Uteapu: "A megerősített Vasassal már nem bírunk el, ha Haszonits is ilyen hülye." Zárjuk le ezt a témát, azt javaslom.
@Fugeute: Egy ovodást nem tudna megverni
@Fugeute: Olyan nincsen. Nem forditva volt a tegnap?
én lemondok a sörömről
@F. Kapus: Van valami ebben. De leginkabb az anyukaja tett azert, hogy elebb keruljon onnan. Maskepp meg egy darabig a bogyomben lett volna.
@csatoimi: Az "egy darabig" mindenesetre már nem "örökre", mint ami kinézett neki még nem is olyan régen.
@csatoimi: Na akkor én meg felhívom M édesanyját, és tisztázom vele a fiúval kapcsolatos problémáimat :):):)
Meg szeretném kérdezni halkan itt a nagy ideológiai viták közepette, hogy várható összefoglaló a meccsről?
@celebesz: Huszonhárom másodperccel a harmad vége előtt meglazult egy plexi-elem, így szerelésre volt szükség. Az IceCenter stábja azonban félreértette a helyzetet, és a szünetekben szokásos módon azonnal félhomályosra váltotta a csarnok világítását. E jelre a rolbás is automatikusan berobogott a jégre. A hangosbemondó ugyan jelezte, hogy még nincs vége a játékrésznek, de aztán mégiscsak a rolbásnak lett igaza, mert a plexijavítás kissé elhúzódott, ezért Haszonits Miklós vezetőbíró inkább az öltőzőbe küldte a csapatokat, a hiányzó 23 másodpercet pedig a harmadik harmad kezdete előtt játszatta le...

ez az icehockey.hu-volt

Ne keressünk már mindenben valami összesküvést.
@Uteapu: Felre ne erts, semmi bajom a lilakkal, csak Hetlert nem szeretem. UTE mez lesz melto helyen is.
@csatoimi: "leginkabb az anyukaja tett azert, hogy elebb keruljon" Ez így félreérthető :)).
És csak szerintem undorító Hetler műve. Egy sportoló ugye példakép kell legyen, azért megnézném a sok lila rajongó milyen fejet vág, ha otthon a csemete marokrafogva üdvözli a szülőket, mondván hogy Hetler bácsitól tanulta :D.
@forestjr: Elokerult egy fotel szurker is? :)
@ob4: "félhomályosra váltotta a csarnok világítását. E jelre a rolbás is automatikusan berobogott a jégre."

Pavlov-reflex... :D:D:D:D:D
@durex26: Azon gondolkodom, hogy vajon a csíki csürhe (az a kb. 10-15) hol tanulta, hogy a vendégcsapatot köpködni és dobálni kell.
@csatoimi: Imi! Mi volt a múlt hétre tervezett bejelentésed? Lehet, hogy lemaradtam róla, ezért kérdezem.
@kerusz: Én még egyik sportolót se láttam ellenfelet köpni, vagy dobálni, vagy a kamerába, vagy a közönség felé, de ki is szállok ebből, mert más fele húzunk, felőlem azt és ott markol mindenki amit akar, csak leírtam az álláspontom, meg a minimális elvárásom egy sportolóval szemben.
@csatoimi: Vállalom, idén a hazai meccsek kb. felén voltam, az idegenbeliekről nem is beszélve... Korizni se voltam már jó ideje, de nemsokára ritkulni fognak a programjaim, és újra tudok időt szakítani kedvenc sportomra :) . M.Lac-éknak beígértem egy Volán-playoff meccset , szóval Fehérvárt is be kell tervezzem valamikor.
@F. Kapus: En senkit nem hivtam fel, a blog segitett megoldani ezt a helyzetet.
@durex26: Csak ne tegyünk úgy, mintha Hetler amúgy elítélendő mutogatása előzmények nélkül lenne.

Tegnap is ötven méter jelzőszalaggal megoldották a Fradi-kispad védemét a meccsen, nem is volt egyetlen affér sem a nézők és a sportolók között.
@tiriakos:

Otthon felébred óránként és kiporszívózza a lakást körbe-körbe. :) Szigorúan tíz perc alatt, úgy hogy a bútorokat el kell tolni előle a családtagoknak.
Kamerák kellenének a pályákra, akkor ha gól akkor tényleg gól, és ha valakihez hozzá sem érnek akkor az nem lesz akadályozás...
Acélbikák ébredjetek! Jobbak vagytok ennél az eredménynél, néha veszteni is kell, de az az igazi győztes aki ezek után feláll és újra győz!
@durex26: Ne ertsd felre. Ertsd jol. :) Rendes ember szulei vannak, ok nem igy neveltek a fiukat . . .
@F. Kapus:
Te amúgy titokban bíró vagy? :D
@csatoimi: Persze hogy jól értettem, elnézést is kérek Szülőktől, meg Tőled is. Most éppen lázadó kamasz, elnövi, és profi játékos lesz :).
@csatoimi: Na tessék, tudtunkon kívül mikre vagyunk képesek.
@durex26: Még ha,csak sportoló lenne,de Hetler EDZŐKÉNT!!!!! kellene,hogy példát mutasson,mert az UTE serdülő korú gyerekeinek ő az trénere.
@F. Kapus:
Gratulálok ;) Lesz közöttük aki korongot kerget?
@peterszky: Köszi, el is felejtkeztem erről az oldalról.
Lehet hogy a vesztes csapat,és szurkolói a játékvezetést IS okolja. De !! Az FTC-DAB meccs után fradi szurkoló kritizálta Haszonits ténykedéseit.Most a Stars-Dab után Gröschl is érdekes ítéletekről beszél./jégkorong TV /.Kérdezem én ha úgy ítéli meg a JT testület,hogy jó döntések születnek,akkor valami nagyon nagy baj van a játékvezetők fejében,vagy pénztárcájában !!!!!
@kerusz: "Csak ne tegyünk úgy, mintha Hetler amúgy elítélendő mutogatása előzmények nélkül lenne."

A Sportklub meg kell oldja a szervezest. De Hetlet "muvere" nincs elozmeny. Egy sportolo a jatekkal foglalkozzon, ne a kozonseggel. A tavaly egesz evben szidtam Hozot az SC elleni meccseken. Ezek szerint meg szerencse, hogy nem vert meg valahol a varosban. Elozmenye lett volna ra.
@F. Kapus: Az igen! És van időd meccsre járni?:) (Gondolom, az egyhez képest a 3 nem 3szor, hanem 3x3szor annyi:))
Hetler az a figura akit a sajátjai imádnak mindenki más gyűlöli kb olya személyiség mint Lipcsei a fociban
@F. Kapus: Kis szereny . . . jol tudod Te, hogy a blognak mekkora hatasa van az egesz jegkorongos tarsadalomra. Ha akarunk, meg edzoket is ki tudunk rugatni, bar ezt mostanaban A G 2.0 eleg ferde szemekkel nezi :)
@Fulike1: A jövő időt kikérem magamnak :)
@zsolt007: A 20 évvel ezelőtti Újpestben Gogolák volt ilyen.
@facsipesz: Abszolút nem jól gondolod. A nullához képest az egy százezerrel több, az egyhez képest a kettő 10x annyi, a kettőhöz képest a három már csak eggyel több, a különbség elhanyagolható. Remélem, érthetően magyaráztam :)
@F. Kapus: miért? már kergeti?

@csatoimi: hát most éppen elég ferde, és rózsaszín is kicsit, de erről nem akarok beszélni
@csatoimi: Nem akartam álszerény lenni, bocs. De legyen az, hogy a blog hatását ma arra fordítjuk, hogy Árpi végre újra lőjön gólt! :)
@AG 2.0: Hát mostanában kergeti, basszus, ahelyett, hogy megfogná.
@F. Kapus: Vettem a lapot, maris hivom. Palkot nem ismered veletlenul? Hivja mar fel valaki, ha ad egy jo paszt az Arpinak az meg nem feltetlenul hatrany szamara sem, egy pont ez is, egy pont az is. Martzra is ervenyes ez.
@csatoimi: Úgy tudom, Tolvanen fizetéslevonást helyezett kilátásba annak, aki segíti Pirét a gólszerzésben és/vagy a jó játékban. Valószínűleg ezért is nem passzol soha :)
@csatoimi: A Palkó mindig jó passzt ad, csak be kéne lőni már.
@Harczi: Az a mult szezonban lehetett. Ladanyi ad jo passzokat es Vas Marci, ezekbol nehanyat be is lo az Arpi.
@F. Kapus: Ezt hallottam en is, de Ladanyi azt mondta Ot ez nem erdekli es ugyis passzol Pirenek. Meg ez a szerencse. :)
@F. Kapus: Aha, akkor mi tavasszal a 10x-szeres kvantumugrásos projektet indítjuk, jó tudni:))
@csatoimi: Na hagyjuk ezt, mert most majdnem olyat írtam be véletlenül, ami igaz :)
@facsipesz: Nagyon kemény lesz, vigyázz!
@Harczi: Szamolom en is. Mehet egy sorbe.
@csatoimi: Csak az az egy baj van, hogy amikor Ladányi fent van, Pire a padon ül. Ott nem sokra megy a passzokkal :)
Az emberelőnyt ne hozzad fel példának, hogy ott együtt játszanak, azokat elvből nem lövik be a fiúk :D
@csatoimi: Én ma nem leszek Fehérváron, de TV-n keresztül követem, majd később leisszuk.
@sziszi_15: Neked akartam igazat adni.
@sziszi_15: Arpi utolso golja is Ladanyi alom passzabol lett. Az mas kerdes, hogy meg tobb lehetne abban a sorban neki is.
@csatoimi: Tudom. Biztos véletlen volt, és szégyenli magát Árpi, hogy belőtt egy előnyt :)
@sziszi_15: A Volan emberelonyos jateka egy vicc, ennyi jo emberelonyos jatekos mellett. Meg tudnam nevezni az ezert felelos szemelyt.
@csatoimi: Tudtam, hogy ő lesz az.
@F. Kapus: Nem lehetett nehez. Azt is mindannyian tudjuk, hogy ma kedd van es nem szerda.
@F. Kapus: egy valakit kihagytál a lehetséges felelősök közül: MacCallum :)
@sziszi_15: Nem, az ő szerepét már tisztázta Imi, igaz, Azariét is. Azért ebből is látszik, mekkora hatásuk van a személyes találkozásoknak. Én is azóta utálom kevésbé a játékvezetőket, mióta ismerek egyet-kettőt. :)
@F. Kapus: Jó napotok van, fiúk, nincs meló?:)))

"Azari, Hetler, KCs" Melyik a kakukktojás?:)
@dab..: Nem ahhoz elég a minimális koritudás, hogy bíró legyél, hanem hogy elmenjél a tanfolyamra, és ott segítenek. Értelmezz is, ne csak olvass, kérlek. :)
@facsipesz: Én nekem ezt a sokak által kedvelt és ismert Kovács Béla bá'-tól hallottam, nem régen, mivel engem is érdekelt a dolog, csak a tanulmányaim közepette nem nagyon lenne rá időm :) De ha tényleg érdekel, holnap megkérdezhetem.
@facsipesz: A szövetség honlapján és a hokibirok.hu-n szokott info lenni az aktuális tanfolyamokról...
@celebesz: Te örök elégedetlen:)
a játékvezető a pálya tartozéka:)
süti beállítások módosítása