HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Klagenfurt–Fehérvár 6-1

2010.01.17. 20:28 Hblog

Egy harmad alatt elintézte a Sapa Fehérvár AV19-et a bajnok Klagenfurt. A hazaiak második perces vezetését még kiegyenlítettük Kóger révén, utána azonban még négyet kaptunk az első szünetig. A maradék negyven percben már csak egy gól esett, 6-1. Csapatunk visszacsúszott a 7. helyre, mivel a Medvescak büntetőkkel legyőzte a Linzet, 3-2. Már kedden visszaelőzhetjük a zágrábiakat, őket fogadjuk ugyanis Fehérváron. További eredmények: Graz–Ljubljana 6-3. Villach–Vienna 5-2.

108 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit lehet erre mondani? Hajrá SAPA Fehérvár AV 19! Kedden nyerni kell!
Nagy kár az első harmadért. Most még azt sem mondhatjuk, hogy a hosszú út után a "buszon maradtak" a fiúk.
Nehéz lesz kedden a kötelező győzelem a mostanában megtáltosodott zágrábiak ellen!
Nyert a Zágráb is meg a Villach is..:S ez a nap nem jött össze...
"Pihentebben futunk neki a Klagenfurtnak". "A vezetőség beruház". Hát ez most nem jött be! Sztem ottfelejtettük magunkat Bledben. Hát ami azt illeti nem is rossz hely! No nem baj, ma este hazaérünk és megy minden a megszokott kerékvágásban. A KAC meg had örüljön én nem is emlékszem mikor nyertek utoljára (ezt megelőzően). HAJRÁ FIÚK!
http://www.kac.at/webchannel/webchannel-videos/20100117-PK.php?video=/kac/0910/20100117_pk.flv&live=17.01.2010%20|%20KAC%20vs.%20Alba%20Volan%20|%20Interviews

videó, vagy valami olyasmi! de előre elnézést kérek! :-)
Segítsetek, mit jelent a Bench Minor Penalty?
A keddi es penteki hazai meccseket, kozvetitik eloben?
@petyagergő: pad (cserepad)kisbüntetés
@petyagergő: a pad 2 perces kisbüntetése.
@petyagergő: Azt jelenti hogy pofáztunk a biróknak, ahelyett hogy belőttük volna az emberelőnyös helyzeteinket
@sutyi2: Igen, én a múltkor Yarema-t akartam, de tájékoztattak, hogy egy ember egy évben csak egy csapatban játszhat az EBEL-ben.
Semmi baj 7.-ek vagyunk,megvan a rájátszás,mivel a ljubljana nagyon lemaradt.Igaz 1hete még semmi baj 6.-ok voltunk,előtte meg semmi baj 5.-ek ,de hát változik a világ is ,az ebel tabellával együtt.Teljesen mindegy ,hogy hányadikként megyünk a play offba,mivel a graz, bécs, salzburg trióbol kapunk ellenfelet( 6.7,8.- ként )és ellenük ebben a szezonban idegenben nem sok babér termett,és ugye ott lesz a pályaelőny.Azt nem értem csak,hogy miért mindig mi állítjuk fel padlórol az ellenfeleket???Mióta nyert 4-1 re a zagreb ellenünk, azóta szinte nem tudnak hibázni,cirka 8pontot hoztak rajtunk,Kac sem mostanában nyert ill.ütött ennyi gólt.Osztrák-osztrák meccseken ,megfogja kapni a többi csapattól az ajándék pontokat a hu.-kkal.( 2pont oda 1 ide alapon )Tippmixen nem nagy bátorság lesz őket x re venni az elkövetkezőkben ha a földijeikkel játszanak idegenben.
Ausztriában nem megy, pszichológus kell a fiuknak!
A rájátszás már megvan, ez a legfontosabb. Továbbra is mondom, merjünk kicsik lenni és nem nagyokat álmodni!!!Akárhogy is áll a tabella, ha a játéktudást, meg sajna a pénzt nézzük, bőven felülteljesít a Volán.Még mindig a tanuló fázisban vagyunk, és jól haladunk. Hajrá Volán, ne hagyjátok magatokat, csak jövóre jön a tananyagban az a fejezet, hogy kell Ausztriában győzni!!!!
@wooba: Köszi,ez működik!!! De elég odáig beütni, hogy webchannel! Meg lehet nézni a meccs góljait, persze osztrák "szájíz" szerint. Egyébként ez annyira jellemző rájuk! Sztem Tommi nem is védett rosszul, döntően nem tehet a gólokról, a védelmünk viszont katasztrófális (nagyon gyenge). Miért kell öt védővel játszani? Mi olyan vagányak vagyunk, majd megmutatjuk megy ez ígyis? Hát úgy néz ki, hogy nem...
Szerintem 2 út áll a csapat előtt:

1. Elkezdünk készülni a playoff-ra és leszarjuk, h hányadik helyen kerülünk be.

2. Folytatjuk a versenyfutást a minél jobb helyért.

Nem tudom melyik a jobb megoldás, de én azt látom, h egyre fáradtabbak vagyunk, és rá kéne gyúrni még fizikálisan. Remélem Hete véd kedden.
Hajrá!
Lehetne megint itt közhelyeket írni meg sok más mindnet!!Felesleges beleszaladtunk egy nagy pofonba mint anno Koko Chacon ellen de mi felállunk nem úgy mint anno ő!Egy kérdés!!Ha csak 5 hadra fogható védőnk van nem lehet pl. Maklárit addig bevetni??Kedden kell a 2 pont nagyon!
@budaijegesmedve: Bocsika, hogy beleszólok, de már tavaly meg tavalyelőtt is nyertünk Ausztriában (összesen hatszor: Graz 2x, Innsbruck 2x, Linz, Villach). Inkább úgy néz ki, hogy -legalábbis ezen a téren- visszafelé fejlődünk!
Egyébként abban egyetértek, hogy nincs mese pszichológus kell a fiúknak, Ausztriában fóbiával játszunk ez nem normális!
@exL:1: -Tény,hogy nem életünk formáját futjuk mostanság(úgy kb. Karácsony óta!),de azért az igazsághoz tartozik a Zágrábbal kapcsolatban,hogy az utóbbi 8-9 meccsükből mindössze 2-t vívtak idegenben!Mi meg elég sokat "idegenkedtünk".Ettől(is!) jöttek ennyire ránk!De nyugi,ha megnézed,nekik most jön majd a sok idegen!Úgyhogy HAJRÁ VOLÁN!!!Ja,és ha jól láttam,a KAC-nak is épp ellenünk tért vissza néhány kulcsjátékosa!...Pech.
@Bencito: szerintem az első út a "járhatóbb". Legyünk őszinték, ugyanannyi esélyünk van a Graz, Salzburg, Bécs ellen is, talán a Linz lenne a legjobb, de ahhoz meg az 5. helyet kell szerintem megcsípni, ami már igen messze van tőlünk. Ergo felesleges mégjobban kifacsarni a kulcsjátékosokat. Így 1-2 idegenbeli meccsre itthonhagynám felváltva Sütit, Balut, Palkót, Árpit, pihenjenek, töltődjenek fel! Godó pihent pár meccset, Toki is sajnos, de ha kell, nekik is adnék 1-2 meccs pihit. De Jarmo biztosan jobban ért a dolgokhoz, mint mi! :-)
Nézzétek meg a @wooba linkjét, nekem annyi jött át ,hogy pp- ben elsült négyszer is a klagenfurtiak keze ez egy kicsit demoralizálta a csapatot, mentek volna, de egy kicsit szeleburdi módon, egy az egyben próbálták megoldani ami ma nem jött be. KAC-ról meg annyit szerintem látják, hogy nincs előrébb a pályaelőny nem lesz meg, kicsúszni meg már nem igazán tudnak, szerintem rég arra készülnek ,hogy az első háromból valakit kiüssenek a playoff-ban
Hát e szíven ütött így hazaérve... Kíváncsi leszek az összefoglalókra ez után. Úgy látszik még mindig nem sikerült teljesen rendbe tenni a csapatot, pedig azt hittem, a két győzelem után egy jó szériát produkálunk a végéig. Ez persze ettől függetlenül még összejöhet, remélem itthon továbbra is jók leszünk:) HAJRÁ!!
@hüjeliba: Hát ami azt illeti, nem igazán tudom követni az eszmefuttatásod. Mindenesetre választhattál volna valami jobb nevet is magadnak!!! Hát erről ennyi...
@Dachstein: A jo szeria meg siman osszejohet de most mar nem ez a lenyeg, legalabbis nem mindenekfelett. A lenyeg, hogy a kovetkezo 1 honapban sikeruljon stabilizalni a csapatot, hogy pszihikailag es fizikalisan birjuk a playoff-ot! Mert az egy egeszen mas tal teszta! En igazabol nem bannam, ha Becs ellen kellene jatszani, igy minden meccsen ott lehetnek! :) Az utobbi harom mecsbol 5 pontunk van Beccsel!

Hajra Volan, verjetek meg a bocsokat!
Hajra Sport Club!!!!:D
Lehet a mai meccs csak egy kis ízelitő volt, mi is vár ránk a rájátszásban... a meccset nem láttam, de a 2010-es eredmények alapján szerintem erősíteni kell a keretet, hogy egy EBEL elődöntőt megcélozhassunk :(
@bagyula: a február 5-i meccsre nem jösz? én már szervezgetek egy bécsben élö magyar alakulatot, nagyon szivesen meghivnálak téged is egy puntsch vagy glühwein-ra. persze lehet limo is :-)
@hBunny: A videot megnezve nekem is olyan erzesem volt, hogy ez egy masik KAC volt. Olyan play-off stilusba nyomtak :) Nehez elkepzelni, hogy ugyanez a csapat meg nem nyert az iden. Ugy tunik egy "Zagrab-szeriat" akarnak megcelozni...
@-Toboz-: Ah mennek szivesen de csaladi program van Maribor-ban...Mas meccs nem erdekel addigis?
@bagyula: Hát kíváncsi vagyok én nagyon arra a szériára! De miért minden csapat pont ellenünk támad fel? Az a hülye jó szívünk, hát az, igen...
@bagyula: Hát azért nagyon kíváncsi vagyok én arra a szériára! De miért minden csapat pont ellenünk támad fel? Az a hülye jó szívünk, hát az, igen...
@bagyula: Én is félek, hogy a playoff tényleg más tészta. Úgyhogy inkább minden meccsen tegyék oda magukat a srácok, azt lesz ami lesz. A rájátszás már csak örömjáték legyen. (3 győzelemmel minimum:)
@soumi 1995: Veletlen egybeeses. Mikor tamadjon fel ha nem egy uj kapus bevetesekor (97%!)? A KAC okosan tartalakolt a vegere, ok mar a play-off-ot akarjak megnyerni. Hat igy.
SWETTE 33 meccsen védett az idén a KAC-ban.
@cuceró: Bocsesz, valaki irta, hogy uj kapus van. Mindegy, a lenyeg, hogy 97% az nem rossz. Keves meccsen "sikerult" csak 1 golt loni de az emberhatranyos vedekezesunk is legendasan rossz. Hatha meg lehet valamit tenni a playoff-ig. Ha nem akkor nem szamitok sok play-off baberra :(
1 Moser Medical Graz 99ers 44 65
2 Vienna Capitals 43 59
3 Liwest Black Wings Linz 44 57
4 Red Bull Salzburg 43 56
5 Villacher SV 44 50
6 KHL Medvescak Zagreb 44 47
7 Fehervar Alba Volan 19 44 46
8 Klagenfurter AC 44 42
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 44 33
10 HK Acroni Jesenice 44 28
@Dachstein: Oda kell tegyek magukat mert maskepp nem lehet play-off tempora felporogni. De figyelni kell a faradtsagra is!
@bagyula: Én ennek a KAC-nak sem adok sok esélyt a play-off-ban. Félek, csak ellenünk tudtak így vitézkedni! Az általad többször emlegetett 97% pedig sajnos bennünket ill. a lövőinket minősíti! Vagy nem? Nézdd meg a meccs videóját és akkor látni fogod, hogy megint szinte minden lövésünk középre ment! Aha!
@csiki hokis: csak keddi meccset közvetíti a Sportklub, a port.hu vettem segítségül.

Sajnálom, hogy kikaptunk, remélem Keddre összekapják magukat a srácok és lenyomjuk a zig zag-ot. A Playoffért szerintem már nem kell aggódni valószínűleg bent leszünk a legjobb 8 között. Graz vagy Salzburg, Bécs, Linz szerintem teljesen mind1 ki lesz az ellenfél, mindegyik nagyon erős. Inkább arra leszek kíváncsi erőnlétileg és pszichésen mennyire bírjuk majd a rájátszást.
@soumi 1995: Ez a KAC az a KAC, aki ellen az idény elején okos taktikával, végig védekezve, büntetőkkel nyertünk itthon. Az idén visszatértek a kulcsjátékosai (Schneider, Brandner), akik kezdenek formába lendülni. A magam részéről adnék esélyt nekik a play-off-ban.
@Horiko: Szerintem nem mindegy, kivel játszunk. Na nem a játékerő miatt, hanem a stílus és a szurkolás miatt. Grazban 3 szoros meccset játszottunk, ha 500 szurkolónk lett volna, lehet, hogy nyerünk. Szerintem ők az ideális ellenfél számunkra, akkor viszont 8. helyen kell végeznünk.
Hajrá Volán!
@TheKaszi: En ugy vagyok vele, hogy CSAK SALZBURGOT NE! Meg nekem is tul messze van es nagyon tudnak ok ha akarnak! A masik 3-bol, Becs kozeli mindenkinek de ok is nagyon erosek ha osszeszedik magukat, bar most epp jo szeriaban vagyunk ellenuk. Graz/Linz verhetoek!
@bagyula: Teljesen egyetértek, én is a Salzburgtól, Bécstől /és egyébként a Klagenfurttól, de az most már nem aktuális/ tartok a legjobban, leginkább azért, mert ezeken a helyeken eddig mindig kikaptunk, többször nagyon!
@TheKaszi: Én a játékerőre gondoltam.
Azért a játékerőt kell alapul venni szerintem, igaz egy jó szurkolótábor (mint amilyen a miénk is:)) óriási erőt tud adni a fiúknak, de nem mi vagyunk a jégen hanem ők, nekik kell megnyerni a meccset.
Szerintem inkább a pillanatnyi forma dönt majd.
Nem gondolom, hogy egy jó formában lévő Graz könnyebb ellenfél lenne mint mondjuk a Salzburg vagy a Bécs.
Abban viszont igazad van, hogy könnyebb lenne támogatni a csapatot Grazban mert oda több szurkoló el tudna menni.
Nekem mindegy, csak a Salzburgot ne! A másik 3 helyre el tudunk menni viszonylag sokan, és ez sokat jelenthet a csapatnak!
@Horiko: @Voitih: Régóta érlelődik bennem: Megköszönték egyszer is hogy 50-300 drukker, távolságtól függően, elkísérjük Őket, az EBEL-ben egyedülálló módon?
Nem számít (?) mennyibe kerül megyünk mint a mérgezett egerek busszal, autóval, ők meg osztrák fóbia, meg fárasztó utazás, meg .....stb.
Néhány pont, a többi vereség, el vagyok keseredve, hogy ez így történik.
@drukker60: Nem hinném, hogy azért, mert elmentek drukkolni köszönet járna. Ha ezt várod el akkor sajnállak....
Biztos vagyok benne, hogy jól esik Nekik és hálásak, de ne várd már el, hogy szó szerint köszönetet mondjanak.
A Zágrábot azért megelőzhetnénk; a sorsolás is nekünk kedvez.
Az utolsó 10 mérkőzésen mi 6-szor játszunk otthon a "horvátok" pedig csak 3-szor...
Sziasztok,

Az utóbbi időben sok minden érlelődött bennem a szereplésünkkel kapcsolatban, de a tegnapi meccs után, amit a helyszínen láttam, le kell hogy írjam őket:

A formaidőzítésünk egyértelműen rossz, ha ez marad a tendencia ki fognak végezni minket a rájátszásban.

Folyamatosan rossz edzői döntéseket látunk, tegnap Tommi 5 lövésből 3 gólt kapott mégsem cseréltük le, miért miért miért???? Mit veszíthetünk??? Ráadásul folyamatosan a kispad felé bámult, segítséget várt a padról...

Amikor elindult a klagenfurti henger, miért nem kértünk időt, miért????

5 védővel indulunk el, Maklárit meg itthon hagyjuk, miért? És ha még egy védő megsérült volna? Majd a Vas Marci védekezik? - hagyjuk már...

5-1-nél is a kizsigerelt ászainkat tartjuk a jégen, 3 sorozunk, Peterdi, Benk meg ül a padon, miért?????

Tegnap minden idők egyik legrosszabb EBEL játékát láttuk a helyszínen, elképzeléstelenül, átütő erő nélkül lézengtek a jégen. Nem is küzdöttek a Volánhoz méltóan.

Egyértelműen a béka segge alatt van a csapat morálja, náluk mélyebben már csak a tisztelt edzőnk van.

Tudom hogy majd sokan nekem esnek, de ez a véleményem, szeretem a csapatot mindig kiállok mellettük, de most ezt láttam.
@pakero: Egyáltalán nem akarok neked esni,sööööt egyet értek minden szavaddal!!!
@pakero: Kint voltál élőben?
@sutyi2: Igen, 4 mentünk fehérvári szurkolók, meg volt még kb. 20 éppen a közelben sítúrázó emberke.
@sutyi2: Nem jelenik meg az üzenetem...

4-en voltunk fehérvári szurkolók, meg kb. 20 éppen a közelben sítúrázó emberke
@pakero: sz@r érzés átélni élőben az ilyen vereségeket. Én a Red Bull elleni hazai 2-6 után voltam nagyon elkeseredve. Sehol nem voltunk hozzájuk képest azon a meccsen. Rossz volt nézni, már azt vártam, hogy mikor lesz vége. DE utána feledtették a győzelmekkel azt a meccset. Reméljük ezután a meccs után is bizonyítanak és elfeledtetik ezt az érzést.
@sutyi2: szerinted, ha azt írja, hogy a helyszínen látta, az azt jelenti, hogy egy Föld körüli műholdról nézte szupertávcsővel, vagy azt, hogy ott volt? Olvasd már el, mit írt, mielőtt kérdezel. :)

@pakero: szomorú, hogy ilyeneket kell olvasni, de a legszomorúbb az, hogy sok szurkoló PONTOSAN TUDJA, miről beszélsz. Bár az effajta vélemény nem túl népszerű itt a blogon, hisz a lényeg, hogy még mindig hetedikek vagyunk...
@pakero: Akkor lenne jó a formaidőzítésünk, ha most lennénk a topon? Több, mint 10 meccsel a rájátszás előtt?

Az vajon jó edzői döntés lett volna, ha a rutintalan, fiatal cserekapust a vágóhídra küldi? Ugyan már...

Két idegenbeli meccsből egyet megnyertünk, egyet pedig elveszítettünk. Pénteken hatot lőttünk, vasárnap hatot kaptunk - abszolút benne van a hokiban, mindkétszer igazolódott a papírforma.

Nem hiszem, hogy a bajnoki címvédő otthonában elszenvedett vereség miatt az edzőt kéne megtalálni.
@pakero: Valami hasonlót mi már leirtunk itt páran meccsekkel ezelőtt, akkor majdnem a fejünket vették, és lám-lám kezd nekünk megint igazunk lenni..

Nem örülök neki :(
@Raon: Nem gyakori, h Klagenfurt-ig elmenjen egy Volán drukker, ezért kérdeztem vissza.
ljubljanaban es jeseniceben odajottek a fiuk vendegszektor (na jo, a szektor ele, amelyikben a maroknyi magyar szurkolosereg eppen talalhato) ele es megkoszontek a szurkolast.
tegnapi meccshez: klagenfurt elkezdett porogni a rajatszasra (ez korantsem jelenti azt, h mar bombaformaban lettek volna, de... nem voltak rosszak) es az elso harmadban minden sikerult nekik: az elso ket lovesuk ket golt hozott, pp jatek eseten max a masodik loves szinten bent volt.
a fiukat, az elso golt gyorsan egalizaltak ugyan, pedig teljesen lebontotta az ellenfel mar-mar hihetetlen eredmenyessege. ebbol kifolyolag: nekunk semmi sem sikerult, neha azt is elrontottak a sracok, amit az elso kolyokedzesuk ota nem hibaztak el. kerestuk, de nem talaltuk a jatekot ekkor. ez mindenkepp a mi szamlankra irando, mi is toltuk a kac szerencseszekeret.
a masodik es a harmadik harmadban mar mas hoki folyt, osszeszedtuk ugyan vmelyest magunkat, de ez keves volt barmihez.
@pakero: Teljes mertekben igazad van, ez elore lathato volt, sajnos. A KCs fele informatorok(hamis) meg tobbet ne okoskodjanak, mi szurkolok nem vagyunk vakok.
albavolanesen.blog.hu/2008/12/22/a_blue_brothers_fergeteges_otlete (van aki ismeri, aki meg nem olvassa el...)

csak egy ötlet...most nagyon fontos hogy lelkileg erősítsük a csapatot, tudnak ők jól hokizni, csak valamiért nem megy nekik, sztem a valódi okokról fogalmunk sincs, nem szivárog ki soha semmi sem az öltözőből, ami jobb is, de legalább tőlünk kapják meg amit csak lehet. :)
@Floki: Nem, nem várom (várjuk) a köszönetet, mert nem erőszakkal mentünk ki, de azért JÓLESNE, ha egyszer, idegenbeli meccs utáni nyilatkozatokban megjelennénk, hogy azért nekik is jólesik, ha nem csak a hazaiak hangja hallatszik, hanem néhány "otthoni" hang is, ami ismétlem, egyedülálló az EBEL-ben
@drukker60: nem kötekedésképp, de annyit azért érdemes idetenni, hogy ha nincs szurkolás, akkor ebből a szurkolói jelenlétből nem sok minden érződik át a jégre. Illetve sokszor hiába vannak lelkes szurkolók, akik végigüvöltik a meccset, ha kevesen vannak, vagy akad olyan mission impossible küldetés, mint pl. Zágráb, ahol ötszáz Volán szurkoló is csepp a tengerben a hazai hatezer szurkolása mellett. Emellett szerintem az elmúlt hónapokban több játékos is elég egyértelműen célozgatott az interjúkban arra, hogy mennyire sokat jelentett nekik a szurkolás (és ennek egy olyan olvasata is lenne, hogy ha MÉG JOBB lenne a szurkolásunk, akkor ezek a srácok is még többet tudnának kihozni magukból, minden hátráltató körülmény ellenére is).

@bsannamaria: azért ez sajnos nem így van, de egy efféle blog nem alkalmas - és nem is túl jó terep - az ilyen dolgok megtárgyalására. Személyesen több emberrel is lehet beszélni a csarnokban, akik tudnak dolgokat - de általában ezektől az információktól senki nem érzi jobban magát. Nem mintha olyan rosszul mennének nálunk a dolgok, de itt is csak emberek dolgoznak, ennek minden pozitív és negatív következményeivel együtt. Van, aki jobban végzi a munkáját, van, aki kevésbé - és persze sok minden véleményes, és objektíven nehezen mérhető dolog.
Szerintem az, hogy kedden s kint leszünk legalább háromezren, teljesen jó visszajelzés arra, hogy a szurkolók vélt vagy látott hiba ellenére a csapat mellett állnak.
@drukker60: Én megköszönöm Neked és a többi kiutazónak hogy ott vagytok a meccsen! Nagyon sokat jelent, és érzik ezt ők biztosan... majd egyszer valaki megmondja nekik hogy hogy is kell ezt a szeretetet viszonozni és kimutatni.

Bár sose azért adjunk, mert viszonzást várunk! Azért járunk ki a meccsre, mert szeretünk gyönyörködni a játékukban, jó társaságban, sok emberrel osztozni a győzelmi mámorban, és együtt szomorkodni ha veszítünk, mert így könnyebb. Szerintem ezért is jöttünk össze ennyien ezen a blogon...
@KCs: Szeretem ha valaki nem erre reagál amit írnak... Nem azt írtam, hogy miért nem vagyunk toppon, hanem azt hogy rossz a formaidőzítésünk. A legtöbb csapat most kezd felpörögni, vajon miért? Mindenki hülye csak mi vagyunk okosok???
És az jó edzői döntés, hogy szegény Tommit hagyjuk szenvedni a kapuban, és hibát hibára halmozni? Mikor akarjuk bedobni a fiatalokat? Nyertünk már mi is ilyen arányban, de akkor sem tettük meg...
A formahanyatlásunk már egy régóta tartó folyamat, a megnyert meccsek ellenére is állítom. Nem a tavalyi bajnok otthonában elszenvedett vereség miatt "találom" az edzőt, hanem azért mert magunkhoz képest játszunk egyre botrányosabban.
Még annyi, hogy én voltam az ennyik aki bírálta Csató Imit amikor kritizálta az edzőt. Imi, ha olvasod, elnézést kérek tőled, azt kell mondjam igazad volt.
brunzwik,rol71,jómagam tölünk is kéne egy pár embernek!
L@drukker60: Igen, Jesenicében és Ljubljanában is megköszönték, tegnap szerencsére nem mentem el, pedig nagyon gondolkoztam.. Azt hittem, a közeli szállás miatt frissek leszünk, de valamiért az első harmadot nem érezzük, lehet hogy be kéne tenni egy AC/DC lemezt, hátha attól felpörgünk:)
Mondjuk az tényleg szar érzés, hogy a Zagreb és a KAC is ellenünk támadt fel.. Kedden nyerünk, a pénteki nagyon meleg lesz..
Úgytűnik a RÓZSASZÍN SZEMÜVEG kezdi elveszíteni a színét!!!Olyan jólesik olvasni azokat a dolgokat amiket már megírtunk hónapokkal ezelőtt a barátaimmal!A végén csak igazunk lett megint!!!
bar mi nem a kozelben siturazok csapatat erositettuk :), mi is a helyszinen neztuk a meccset.

nem akarom vedeni az edzoket/jatekosokat meg azt mondani h nincsen semmi baj, hiszen ritka nagy veresbe szaladtunk bele, de a katasztrofahelyzettol meg messze vagyunk. mert vertuk a becset a fehervaron es fontos 2 pontot hoztunk jesenicebol (idegenbol!!, ahonnan nem szoktunk). majd kicsit lesajnaltuk, tan meg ala is becsultuk a kac-ot, ok meg jol nekunk rontottak es megnyertek a meccset, ahol nem voltunk jok - ez teny. de temetni meg nem kell. szerintem.

a kapuscsere kerdese bennem is felmerult. nem tudom, h hete egesz hetvegen akadalyoztatva volt-e, de ha az edzok nem merik betenni balizst egy ilyen helyzetben, akkor mindenkepp rossz dontes volt zolit szombaton nem a csapat utan utaztatni. tudom, h penzszuke van, de ha a komplett csapatot kint tudtak tartani ket ejszakat finanszirozva, akkor nem ez verte volna szet a budzset. ha pedig a harmadik szamu kapus is ok, akkor be kell hozni, nezzuk meg o mire megy. lehet gyorsan kitomik a bemelegitetlen jatekost, de lehet, h elete bizonyitasivagyatol futve kifoja a kac szemet. ez mar nem derul ki.

idokeres mar kicsit necces. elso harmad 10. perceben 3-1 a hazai csapatnak, utana kicsit rendezodni latszottak a sorok, ugy nezett ki h meccsben maradhatunk. a 4.gol a 18 percben jott - nem tudom, nem vagyok szakember, de 2 perccel a jatekresz vege elott nem kertem volna idot. ez az en velemenyem, termeszetes h masok maskepp is gondolhatjak.
@bsannamaria: Nem azért megyünk ki, hogy verjük a mellünket, hogy mi aztán....... gyerekek vagyunk. Csak furcsa, hogy néha az ember úgy érzi, számukra természetes, hogy hallanak magyar hangot is.
@Raon: neked is igazad van!
@Voitih:
ha Te is jottel volna, akkor nyertunk volna :)
penteken jeseniceben is eszmeletlen, mar a letszamunkhoz merten, szurkolast vittunk veghez.
@wildmann: Az időkérés sztem is fölösleges lett volna az első harmad 18.-19. percében. A kapuscsere pedig nehéz téma... Becze is kapott anno lehetőséget, és nem is védett rosszul, összejött neki, miért ne jöhetne össze Bencének is?
@wildmann: Egy kapus ha 10-15 perc alatt bekap 4-5 golt ha ludas benne ha nem lekell cserélni,ez pszihikailag nem tesz jot neki.
Idökérés is kellett volna legkésöbb már a 4-ik golnál,de inkább a 3-ik után,igy kitudod venni az ellenfelet a ritmusábol.
Nem tudom hogy Tommi hogy védett,de a statisztika ellene beszél.Megint Zolikát kell védetni,izzik a vér benne,fiatal,és tehetséges.
Bizok benne hogy holnap ö kezd!
Sok sikert holnapra!!!
Hajrá Volán!!!
@wildmann: így van, gondolkozom vasárnapi Villachon, ha már Jesenicét kibírtuk:)
Kedden, pénteken jöttök?
@drukker60: Hidd el megértelek, a visszajelzés nagyon fontos! Szívem szerint én is ott lennék minden meccsen, de Budapest túloldaláról pöppet nehézkes az utazás :P Ezért igazán örülök hogy vannak, akik idegenben is tudják buzdítani a csapatot!
@drukker60: Hidd el, őszintén megértelek... a visszajelzés nagyon fontos!
@Voitih: szevasz! Szoljankával ,Eishockeyval és Sequencével útra keltünk az előző idényben Villachba és csak ajánlani tudom a csarnokot és a helyet is.
Kellemes falelátós csarnok,nekem kicsit arra emlékeztetett,amilyen csarnok-képet szerettem volna látni még a Raktár utcai 2000-es évek eleji felújítás után.
érdekes hogy az ottani szurkolók barátsággal és sörrel is megvendégeltek minket,aztán megtörténtek a sálcserék is.
Ugyhogy az mondom Nektek,irány Villach! :)
@Thomas_AV: szia, kerestelek, de nem értelek el. Ha majd rárész, csörögj vissza, NAGYON fontos témában kellene egyeztetnünk. :)
Érthetetlen ez a kiborulás, egy nagyobb vereség bármelyik /bármelyik!!!/ csapatnál benne van a pakliban, mégha előzetesen kedvezőnek tűnik a "csillagállás" /Gyözelem Jesenicében, rápihenés Bledben stb/
Ki hitte el egyébként - mégha rengeteget erősödött , fejlődött a csapat egy év alatt_ hogy a többiek , nagyobb pénzből, sokkal jobb játékosanyaggal nem jobbak úgy általában mint mi?!
Megkockáztatom, hogy a leszedált szlovén csapatok is, ha összeszedik magukat és éppen kapnak fizetést, akkor 10-ből képesek lennének legalább 5-6 -szor megverni minket, mert egyszerűen jobban korcsolyáznak és sok év forjuk van, erősebb a hokikulturájuk, jobb játékosaik vannak stb.
Ezért is fantasztikus, hogy ilyen jól tartjuk magunkat, és gyönyörű gyözelmekkel, és néha játékkal ajándékoztak meg majd mindig a fiúk a hazai barlangban!Ennek örüljünk, és ne szidjuk rögtön az edzőt, mert ilyen messzire még egy sem jutott a csapattal /Kb ilyenkorra már le is váltották őket valamilyen ürüggyel.../

Na, ami a csapatot elkisérő szurkolókat illeti, nyilván önként mennek, de mivel az egész a szurkolókért van, mindenkinek, aki kimegy a meccsre /és mondjuk nem otthon az internet előtt virtuálisan szurkolgat csak/ KÖSZÖNET jár, pláne
ha a meccsen még hangosan drukkolnak is, ez nem is kérdés a nagy nyugati show bizniszben....
@kapusLaci: Ez nem csak a kapusra vonatkozik ,hanem a csapatra is.Egyszerűen demoralizáló,ha jóformán minden második lövés gól.Volt ott ,kékvonalas ,kötény,bedobókörös,hááát..
Én is inkább Hetényinek adnék több szerepet a kapuban.A harmadik gól után biztos lekellett volna hozni pihenni.
Írtam már ugyan ,de az emberelőnyös játékunk is semmi.Körbejáratjuk és aki gondolja rápuffantja.Ez nem emberelőnyös játék.M.Árpira játszatnám az emberelőnyt.Jól megtudja a kapumögött Tartani,forgatni a korongot,akár egy svájci figurával vissza is tudja játszani a kapu elé. Tudom könnyen pofázok ,de semmi elképzelést nem látok a játékunkban.5/5-ben is valaki beviszi rálövi és lessz ami lessz.Lőni is kell az igaz,de néha egy jó passz többet ér.Lásd a Vas testvérek gólját.Parádés volt. Nem nagyon lehet látni egy duplázást,ahol az elől menő játékos levenné a hátvédeket és ezzel megkönnyítené a mögötte korcsolyázó társának a támadást.Pl. A Bécs támadójátékában nagyon sokszor látható.Mindkét oldalon végrehajtható,két irányban is mozoghat a védett(második )csatár.Rengeteg helyzet kialakítható.Na mindegy.Nem okoskodom tovább,csak hiányolom a játékból.
Hajrá volán ,csakazértis!!!
@Thomas_AV: Szega, Jesenicében is úgy szurkoltak, ahogy ígérted;) Jó lenne Villach is.. Linz, Bécs, Zágráb tuti, meg a play-off összes idegenbeli meccse is, kivéve ha a Sóvárat kapjuk..
@bakker81: Kösz,az elképzeléseid nagyon jok.
Bizok benne hogy a jégen is megvalositsák a fiuk a következö meccseken.
@Voitih:
kedd meg pentek felejtos, viszont vasarnaprol beszeljunk meg. jo lenne nagyon.
Sziasztok

Nem tudom nézte e még valaki, de az osztrák fórumokból az jött le, hogy hat zakó után egy hazai vereség súlyos következmenényekkel járt volna. Erősen pedzegették, hogy Swette állása múlhat rajta, ami lehet akár szimpla szurkolói pletyka is, az viszont biztos hogy a Klagenfurt extra adag motivációval indult a meccsnek.
@pakero: "A formaidőzítésünk egyértelműen rossz"
Az egyetlen dolog ami miatt sok nehézségünk lehet a playoffban az a formaidőzítés. Attól félek a rájátszásra lemerülnek az elemek, nem vagyunk még rutinos playoff résztvevők, nem biztos, hogy jól osztottunk be az energiánkat, nem beszélve arról, hogy a Francia különítmény tudtommal kevesebb meccsszámmal játszott végig a Francia bajnokságot, mint a az itthoniak az Ebel-t. Remélem nem lesz gond az erőnléttel. Ha esetleg mégis akkor az az edző felelőssége. Én nem szeretnék rosszat írni Tolvanenről, elvégre az alap elvárást úgy néz ki teljesítette, mondjuk ilyen játékosállománnyal mint a mienk talán ez el is várható tőle, és egyébként is megbízom Ocskay Gábor józan ítélőképességében, úgy gondolom ha annyira rossz edző lenne már nem dolgozna a csapatnál. Ennek ellenére nem kizárt, hogy lett volna olyan edző aki többet kihozott volna ebből a csapatból. Egyébként az észrevételeid többségével egyetértek. Kíváncsi leszek leszek rá mi lesz kedden meccsen.

Hajrá Volán!
@budaijegesmedve: Továbbra sem azzal van a problémám, hogy kikaptunk Klagenfurtban, hanem azzal ahogy azt tettük. Jelen állapotában kizárólag saját MAGÁHOZ HASONLÍTVA a csapat valós tudása 60%-át ha hozza érzésem szerint. A győzelmek nagy része is inkább a hallatlan küzdeni akarásnak mint inkább a formának köszönhetőek. Az euro milliókat most hagyjuk, sztem csak magunkal foglalkozzunk. De félek a küzdés a rájátszásban kevés lesz. Egyszerűen féltem a csapatot, és várom a megoldást, első sorban az edzőtől.
Szerintem a legutóbbi jó sorozatnak (5. hely) köszönhetően kicsit túllőttük az elvárásokat. Akármelyik osztrák csapatot nézzük, (és a Zágráb is egyre jobban finanszírozott) a havi költségvetésük (némelyiknél még a játékosok havi fizetése is) is több a mi évesünknél. Persze ennek ellenében lehet szívvel egy-egy jó sorozatot csinálni, de ez nem tarthat ki egy szezonon át.
Akármennyire is szeretjük, szerintem ez a csapat most van az anyagi lehetőségeinek, játékosállományának megfelelő helyen.
Ami jó, hogy évről-évre kicsit előre lépünk, már látszik a tudatos építő munka eredménye. Pl. az (ugyebár A csoportos) osztrák válogatottnál (merthogy ott az EBEL csapatokat húzó légiósok nincsenek) ma már szerintem jobbak 10ből 8szor jobbak lennénk...
De nem szabad türelmetlennek lenni és főleg leírni a CSAPATOT a jó szériák utáni természetes visszaeséskor. Én biztos vagyok benne, hogy minden évben kicsit előrébb leszünk a tabellán.
@eFZSé: osztrák válogatottnál (merthogy ott az EBEL csapatokat húzó légiósok nincsenek) ma már szerintem jobbak 10ből 8szor jobbak lennénk...

Ezt azért remélem nem gondolod komolyan , mert aki ezt elhiszi nagyot téved.
@FrankK: pár éven belül kiderül, melyikünknek van igaza :)
de azért érdemes megnézni a meccs/liga statisztikákat, kik húzzák nálunk és kik náluk a csapatokat...
@eFZSé: Arra a statisztikára gondolsz amiben az első 40-ben 6 osztrák van és két magyar? (kanadai táblázat)
@FrankK: igen, arra - az 6 osztrák 7 csapatból, 2 magyar 1 csapatból :)
@pakero: Igaz, ami a küzdést illeti, de azért ne légy igazságtalan, több nagy meccs volt, ahol legalább két harmadon át, és legalább két-két támadósor és védőpár jó formában , jól ráadásul tetszetősen játszott! Az tényleg még nem fordult nagyon elő, hogy az egész meccs alatt, szinte mindenki 100%-on teljesített volna, dehát ez máshol is ritka. /Az osztrákoknál, de a délieknél is főleg a kanadai, amerikai vonal hozza magát, ahogy észleltem, ez alól a Salzburg a kivétel!/
@pakero: örülök minden szavadnak, mert végre más is látja amit már többször leírtak(tunk) hónapokkal ezelőtt, de akkor mindenki minket szidott. Sokan már nem is írunk erre az oldalra...

@brunzwik, rol71, yeti2: örülök, hogy mégsem vagytok annyira buták, mint azt korábban mások állították, mert látom igazolni azt amit Ti is leírtatok korábban.

Lehet, hogy most már én is lehetek játékos edző, amit nekem is javasoltak itt 1 hónapja ;o)))))

Szomorú, hogy idáig jutottunk. ;o(((((
@krisz75: Végre egyet ért velem más is mert én nem mertem leirni a véleményem...
Bele-bele olvasgattam a hozzászólásokba, lányok, fiúk hol voltatok tavaly? A KAC az EBEL egyik legjobb és leggazdagabb csapata, tavaly ha jól emlékszem bajnok lett, mostanra az összes sérültjük felgyógyult és mivel nem a mi költségvetésünkből gazdálkodnak (persze mi örülünk annak amink van) új "sztárokat" is igazoltak a hajrára és a rájátszásra! Ted Sator nagyon jó edző, borzasztóan nehéz dolgunk lesz ma, ráadásul a "győzelmi kényszer" is nyomni fog!
@yeti2: @krisz75: ennél már csak az lenne nektek nagyobb elégtétel, ha megbukna az edző? Nem jutnánk a plajofba? Akkor nektek lenne igazatok!

Inkább maradok rózsaszín szemüveges szurkoló, aki örül, ha még mindig hetedikek vagyunk, mint örök elégedetlenkedő, "hozzáértő"!

Ma meg hajrá volán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Pierre: Szerintem ebbe nincs igazad,minden Fehérvári szurkolo azt szeretné hogy minél jobb helyen végezzen a csapat.
@krisz75 és a többiek csak a véleményüket irták le,de biztos vagyok benne hogy pozitivan állnak a csapat mellé!Ha valaki észreveszi a hibákat(mert hát az is van,attol eltekintve hogy edzöröl vagy játékosrol van szo)az nem jelenti azt hogy a csapat ellen van!
Én se értek egyet az edzövel sokszor,pl.sorkevergetés már honapok ota,idökérés meccs közbe,erölteti Satoosarit a meccsek nagy részét ö védi,és Hete Magyarország legtehetségesebb kapusa ül a padon.Ezek a dolgok nekem is furcsák.Ha ezeket a dolgokat valaki leirja nem jelenti azt hogy rögtön ki kell nevezzétek edzönek,mert azt mondjátok hogy ha ö jobban tudja akkor csinálja ö.
Tudja valaki hogy a mai meccs tv-és-e?
Hjrá Volán!!!
Hajrá Volán!!!
@Pierre: Látod ők akkor örülnek, ha kikapunk.
A playoff azért meglesz, akkor meg majd az lesz a baj, ha nem jutunk a négy közé.
@kapusLaci: Igen az. Hajrá Volán!!!
Ki kell mondani: egyértelműen Tolvanen a hibás azért, hogy rendszeresen szétlőjjük a kapusok mellvédőjét. :)

Kicsit komolyabbra fordítva:
Tegyétek fel a "rózsaszín szemüveget" és nézzétek meg a november-decemberi meccsek eredményeit. Akkor biztos szabin volt Tolvanen és valamelyik hasonmása állt ott a padon.

Szerintem ilyen színvonalú meccsek, ilyen rendszerességgel még nem voltak Fehérváron. Én élvezem a meccsek minden percét. (Mégha pillanatnyi düh el is kap néha.) A meccsek döntő többsége jó, izgalmas, hajtós meccs. Lehet, hogy néhány év múlva visszaesik a Volán és el sem tud indulni majd az EBELben, és akkor majd visszasírjuk ezeket az időket. Ezért kell élvezni a mostani időket.

Lehet, hogy más eddzővel előrébb lennénk, de lehet, hogy hátrébb. Ezek azok a mondatok, amiknek semmi értelme...

Ui: nem kérek választ a kommentemre, főleg nem olyat amelyik az eddzőt védi vagy kritizálja. Meddő vitának nincs értelme...
@Pierre: Egyet értek @kapusLaci: üzenetével, itt senki sem örül annak, ha veszít a csapat.
Mi se (Yeti2, Krisz75, és jómagam se)
De azért ne menjünk el a hibák mellet
Hidd el minket is csak a csapat szeretete és féltése vezérel.
Először megyek EBEL meccsre Fehérvárra. Ülőhelyek számozottak, vagy érkezési sorrendbe kell leülni? segít valaki?
Látom, kezd megint elszabadulni a pokol. Ami az ördögi körben előfordul. 7. helyen vagyunk 1pontra a 6. helytől és 4pontra az 5. helytől. Van még vissza 10meccs a maival együtt szerezhetünk akár 20pontot megszerezhetünk 0pontot is. Mindkettőt kétlem, de előfordulhat. Igaz azt be kell látni, hogy idegenbe még nem vertünk meg osztrák csapatot.Nem csak Tolvanen híbája. Kíváncsi leszek, ha bejutunk a po-ba és ott bejutnánk a 4 közé hányan szidnák a Tolvanent. Sztem többség szemébe ő lenne az Iste, és kérdezem én nem ugyanaz a két személy?
Hajrá Volán
@gogosz: HA jól tudom akkor szektorokba szólnak a jegyek, és nem számozottak. De persze lehet tévedek nem szoktam ülni..
süti beállítások módosítása