HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Azari: Tavasszal eldőlhetnek a fő kérdések

2010.01.01. 13:27 F. Kapus

A Dab.Docler vezeti a Mol Liga és az OB I. táblázatát, és az UTE 6-1-es legyőzésével megnyerte a Magyar Kupát. A csapat körüli tudatos munka meghozta eredményét, a közönség kezd visszaszokni az újvárosi jégcsarnokba, az MK-döntőre háromezren voltak kíváncsiak. Azari Zsolt ügyvezetővel az újévi feladatokról, lehetőségekről ejtettünk szót, és megtudtuk azt is, milyen bajnokságot kívánna szeptembertől a magyar hokinak.

"Egyértelműen a Fehérvárral szeretnénk a magyar bajnoki döntőben játszani, mert egy magyar csapat számára az az igazi megméretés – tekintett előre kérdésünkre Azari Zsolt, a Dab.Docler első embere. – Nem szurkolunk azért, hogy elkerüljük őket, a legjobb csapatot legyőzve kívánjuk céljainkat elérni. Természetesen addig még nekünk is el kell jutnunk, és nekik is. Továbbra is úgy gondolkodunk, hogy minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, mindig a következő feladatra figyelünk."

A látszat ellenére a csapat szezonja nem zökkenőmentes. Sérülések, betegségek sújtják a gárdát folyamatosan. Még egy olyan mérkőzés sem volt, amikor a keret valamennyi játékosa J. P. MacCallum edző rendelkezésére állt volna. Jelenleg is vannak problémák. Az egész szezonban hiányzó Jonkl László mellett az MK-döntőn Kiss Ákos és Borsos Attila is sérülten játszott. Nem volt egészséges a cseh kapus, Peter Sevela, de hármójuk állapota nem súlyos, hamarosan rendbe jönnek, talán meccset sem kell kihagyniuk. Más a helyzet a sapat egy másik légiósával, a kőkemény játékáról és verekedéseiről híressé vált Jan Fiserával. A bekk krónikus hátsérüléssel bajlódott, végül az orvosok több hónapos pihenőre küldték, aminek közös megegyezéssel létrejött szerződésbontás lett a vége. Mivel így egy biztos pont kiesett a csapatból, és eddig nyolc védővel játszott a Dab, felmerül a kérdés, kivel pótolják majd Fiserát.

Azari Zsolt blogunknak elmondta, szinte kizárt, hogy légióst hozzanak a megüresedett helyre, a legvalószínűbb, hogy házon belül keresik a megoldást, vannak is elképzeléseik ezzel kapcsolatban. De a talán legnagyobb problémáról még nem beszéltünk. Az első sor válogatott centere, Galanisz Nikandrosz súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a Miskolc elleni MK-elődöntőn. A csapat várja az alapos orvosi vizsgálatok eredményeit és a szakvéleményeket, de úgy tűnik, a legjobb esetben is néhány hetes kihagyásra kényszerül a Mol Liga legeredményesebb játékosa. Ezzel kétségessé vált szereplése a hazai pályán megrendezésre kerülő Mol Liga final fourban.

Feltűnő a dunaújvárosi nézőszám-emelkedés. A remek eredmények állandósodásával a városban ismét kezd kialakulni az évekkel ezelőtti hangulat. Persze van hová fokozni mindezt, de az MK-hétvége biztató jövőképet vetít előre. Azari Zsolt szerint az eredményesség jó alap mindehhez, de a népszerűségnek van még egy titka. "Lokálpatrióta csapatot építettünk. A játékosok több mint nyolcvan százaléka dunaújvárosi, akiket mi neveltünk, akik itt élnek a mai napig, és akkor Szilassyt és Borsost nem is számítottam ide. Ez nagy kötődést jelent a szurkolóinknak is. A mezőnyben utánunk a Miskolc következik, 22-es keretükből 9-en nevezhetőnek ősmiskolcinak. A fővárosi csapatoknál még alacsonyabb ez az arány, még ha enyhébb feltételeket támasztunk, akkor is maximum négy ősújpestit és ősfradistát találunk a mai játékoskeretekben."

Érdekes és sokakat foglalkoztató kérdés, hogy milyen jövőképe van ennek a rendkívül fiatal és J. P. MacCallum keze alatt nagymértékben megerősödött csapatnak. Sokan az EBEL-ben szeretnék látni őket, mások meg attól félnek, hogy a Fehérvár vagy még tőkeerősebb külföldi csapatok előbb-utóbb szétszedik a keretet. Az EBEL-lel kapcsolatos találgatásokat maga Azari Zsolt oszlatta el blogunknak adott októberi nyilatkozatában. A játékosok eligazolásáról nagyon korrekt álláspontot alakított ki az újvárosi csapat vezetése. Az emlékezetes Magosi-ügy után a következőket mondta Azari Zsolt: "ha úgy ítéljük meg, hogy egy Alba Volán-szintű csapatban is fontos játékos lehet belőle, annak ellenére el fogjuk engedni, hogy még egy évig érvényes szerződése lesz velünk. Nagyon odafigyelünk, hogy a játékosok érdeke is érvényesüljön."

A helyzet továbbra sem változott, a jövővel kacsolatban pedig tavasszal sok minden eldőlhet. "Minden fontos játékosunknak érvényes szerződése van a következő évre, évekre. Ez a klubnak is fontos, a játékosoknak is, hiszen érzik, hogy számítunk rájuk. A csapat gazdasági helyzete stabil, amit vállalunk, teljesíteni tudjuk. Úgy látom, ez a következő szezonban is így lesz. De valószínűleg már tavasszal eldőlnek a csapat életét befolyásoló kérdések. Először is tárgyalnunk kell jelenlegi vezetőedzőnkkel a folytatásról. J. P. MacCallummal mindig egyéves szerződést kötünk, azzal a kitétellel, hogy a következő évi feltételekről januárban tárgyalunk és állapodunk meg. Erre valószínűleg a Mol Liga négyes döntője után kerül sor. Nagy meglepetések nem várhatóak, már ismerjük egymást. Mi természetesen azon leszük, hogy nálunk maradjon, nem meglepetés, ha azt mondom, elégedettek vagyunk a munkájával. Ezt követően lényeges lesz, hogy az önkormányzat mennyire áll a jégkorong mellé. Mindezektől azért nagyban függ a csapat jövője. Természetesen mi azon leszünk, hogy egyben tartsuk a jelenlegi keret magját, de ha őszinte vagyok, jelen pillanatban senki nem tudja megmondani, hogy ez sikerül-e, és ha igen, milyen mértékben. Majd meglátjuk."

Az elmúlt évi tapasztalatok alapján a magyar jégkorong szempontjából nagyon fontos feladat, hogy az érdekeltek minél hamarabb lefolytassák a sportági vitát arról, milyen bajnokságot, milyen versenyrendszert szeretnének a 2010-11-es szezonban. Jó lenne elkerülni az előző két idény sokáig elhúzodó bizonytalan helyzetét, ehhez szükséges minden érdekelt, a szövetség, a liga és a csapatok proaktív magatartása, együttműködési és kompromisszumkész hozzáállása. Ennek szellemében kérdeztük Azari Zsoltot arról, személy szerint milyen pontvadászatot kívánna a magyar hokicsaládnak.

"Ha fantáziálnom kell, azt szeretném, hogy a Mol Liga tagozódjon be a szlovák 1. ligába. Legyünk mi a keleti és nyugati mellett a harmadik, déli régió. Az alapszakaszt lejátsszuk egymás között, ahogy most is, majd kialakulna egy rájátszásos mezőny, ahová a három régió első két-két helyezettje, valamint a szlovák extraliga utolsó két csapata kerülne. Ez a nyolcas csoport játszana a rájátszásban egy teljes kört. Ezután mindenki hazamenne, és folytatódna a magyar bajnokság. Gyorsan hozzáteszem, elképzelésem magvalósulására sok esély nincs, de jelenleg ennél jobbat nem tudnék kitalálni."

Fotók: dabdocler.hu, Mudra László

60 komment

Címkék: mol liga mk dab.docler azari ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Újváros, Hajrá Magyar Hoki!!!
Helyenvalo nyilatkozat. Sok sikert az ujvarosi jegkorongnak!!!
Hát vissza a valóságba a kupagyőzelem miatti hurráhangulat után... Bár Azari mondott is valamit meg nem is :))))
Én nagyon nem szeretném, hogy a DAB bárkinek a "farmcsapata" legeyen (ez nem egyenlő azzal, hogy ha egy-egy játékosnak szuper lehetősége van, akkor meg kellene azt akadályozni). Azt hiszem a csapat kezdi igazolni, hogy megérdemel egy lehetőséget arra, hogy valami nagyot produkáljon. Persze ennek meg kell teremteni a hátterét és nyilván nem ideiglenesen, hanem egy picit hosszabb távra, hogy a tanulóévnek legyen is eredménye.
A szlovák I. ligás elképzelés jó lenne és meg kellene mindent tenni annak érdekében, hogy megvalósulhasson. Ez igazán szolgálná a sportág érdekeit, mert az össze hazai csapat profitálhatna belőle. Én bizakodó vagyok annak kapcsán, hogy nem hagyják ezt a csapatot leamortizálódni.
Azt lehet tudni, miért nincs esély szorosabb együttműködésre a szlovák hokival? Valamelyik csapatnak ez nem szimpatikus ötlet? Lehetne ezzel kapcsolatban ellenvéleményt is hallani? Mert elsőre abszolút logikusnak tűnik, amit Azari mond, ráadásul az eredményeik alapján, nem is a levegőbe beszél. Valahogy meggyőző egy olyan ember, aki először bizonyít a csapatával, azután ésszerűen érvel egy gondolata mellett.
@csatoimi: Hozhatnál egy jó Székely hátvédet Dunaújvárosba olyan Csató Imis támogatással....
Már bánom hogy nem ide hoztad Flintát
@Fibonaci: Akkor sajnos meg nem tudtuk, hogy szegeny Fiseranak milyen baja van. Maskent mint legios nem fert volna be.
Azari Csaba, hogy a sportklubos riportert idézzem:-P
@Fibonaci: hány pontja lett és +/- mutatóban mennyi lett az magyar kupa 5 meccse alatt? Felfelé lógott ki vajon a fradiból?
az a (talán) "come szerafina baby" kiírás mit takar a csapat mögött?
JP MacCallum kislány születésére irtuk Szerafina a kislányának neve
@Fibonaci: és eredetileg welcome volt :D
@Fibonaci: csodálkoznék, ha az Újváros házon belülről nem tudna valaki védőt felhozni mondjuk a negyedik sorba, hogy lassan beleszokjon a felnőtt bajnokságba.
Azért kéne még1 hátvéd... és nem szeredából...
Ha hozunk valakit az olyan legyen aki kitűnik. Fisera mind a játékával mind a mentalitásával egy pluszt adott a csapatnak. Kanadában kéne szétnézni ehez, Kurt és Kevin mögé jöhetne egy védő még aztán hajaj... :D
Flinta ügyes gyerek, de semmi extrát nem tett hozzá eddig a fradi játékához. Kanadában kéne szétnézni ehez, Kurt és Kevin mögé jöhetne egy védő még aztán hajaj... :D

Nika gyógyulj meg hamar!!!!!
@Stommy: na ez a hozzászólás hogy sikerült?! :D szép ez a mondat ismétlés, és nem értem miért így iródott ki :P na mind1...
@Rock me Amadeus: kösz... elvileg nem :D
de kitudja... :D hosszú volt a buli és még nincs minden rendben :D de már lógok a blogon :)
@Rock me Amadeus: Statisztikákat nem szoktam nézni, inkább a mérkőzések alapján írom: Kedvelem Flintát, de túl sok korongot ad el hátul, nem egyszer "gólpasszal" felérő az ellenfélnek. Ebben mindenképpen javulnia kellene szerintem.
Annyira nem vágom, de szerintem inkább csatárposzton vannak felnőtt szinten is bevethető játékosaink: Jonkl Laci, Papp Csucsu, Komáromi. A védőknél Varga vagy Erdélyi Tamás talán még rutintalan. Ezért nálam a legvalószínűbb, hogy Horváth Gazsi vagy esetleg Győri játszik vissza hátvédet és a felszabaduló csatárhelyen a fenti hármas valamelyike fog játszani. De elég vakon vagyok a témában, úgyhogy simán lehet más megoldás is, Sevelát azért tartsuk bent a kapuban! :)

Megnézve az ismétlést, azt mondom, nagyon hasonlított a meccs képe az előző napi UTE-Fradihoz: ott sem volt hat gólnyi különbség, a Fradi be volt oltva góllövés ellen, a Jánosi-féle sornak semmi nem sikerült stb. Nehéz meccs volt, a két csapatnak egészen más problémái voltak: emitt a meccshiány, amott épp ellenkezőleg, és igen, ha az UTE kicsit türelmesebben vagy pontosabban támad, a védekezésre viszont jobban figyel, bármi lehetett volna, mert nekünk a szünetben szétestek a játékkapcsolataink, a szezon talán legrosszabb összjátékát produkáltuk ebben a két napban. Pék mester 6-a-3-a véleményes, felhívnám mindenki figyelmét, hogy ez a húzása november 27-én bejött, akkor 6-4-re vezettünk 10 perccel a vége előtt, és kettősben lehozta Sájt, amit mintegy 4 mp. alatt vertek be, de azért akkor Sevela legrosszabb napját hozta és a 4 mp is arra utal, hogy nem biztos, hogy a hat ember összjátéka eredményezte a 6-5-öt, inkább Petran eresztett meg a kékről egy bombát, de erre már nem vennék mérget. Ráadásul akkor már kevesebb mint 10 perc volt vissza. Mindenesetre érdekes: www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=3837

@Morgó Muki: szerintem ez inkább a szlovákok ellenállásán múlik, nem hiszem, hogy lenne olyan magyar csapat, amelyik ellenezné az elképzelést...
Ja, és a torna védője nálam (is) Tőkési. Meg azt sajnáltam, hogy Borbás díjátvételenél későn ébredt a B-közepünk a "Borbi, Borbi!" rigmussal, így abból már nem hallatszott semmi, de sportszerű volt!
@vaze:
VASKÓ Máté
VINCZE Attila
TÓTH Norbert
VARGA Arnold
NAGY Zoltán
BOGÓ Roland
ERDÉLYI Tamás
SELMECI Attila
Szerintem a Varga Arnold a legkézenfekvőbb
sok meccsét láttam kemény gyerek és jó is Junior vállogatott is
@vaze: Erdélyi Tamás már játszott felnőtt bajnokikat, Varga meg juniorválogatott, mindkettő esetében érdemes lenne legalább megnézni, mit tudnak. Ráadásul a DAB számára az alapszakasz hátralevő meccsei "tét nélküliek", arra tökéletesek lennének, hogy kipróbáljanak fiatal védőket.
@kerusz: teljesen igazad van nézzük meg mit tudnak
mindössze arra alapoztam a leírtakat, hogy így is elég fiatalok a hátvédeink, azért ode jobban elkél a rutin, mint csatárposztra... Majd meglátjuk, lehetőség van több is!
@Morgó Muki: itt egy októberi riport, ahol említve van ez a dolog is.

icehockey.hu/index.php?pg=news_13_949

itt azt nyilatkozza Studniczky, hogy "A közös bajnokságért még sokat kell dolgozni." Kíváncsi lennék, hogy az eltelt kb három hónapban csináltak-e valamit a témában, vagy csak szavak szintjén mozognak a dolgok
@vaze: sztem megvan a megoldás, napok kérdése és eldől, de most még kussban maradok.
a döntőhöz már írtam, most ide is másolom a matekozás tanulságai miatt - és mert Lakos is felvetette, mekkorát változott a játékunk. itt van:

most újranézve a meccset egyértelmű, mekkora mellényúlás volt ez a döntés [5-3-->6-3]. és persze egy saját tévedést is korrigálnék, Papp Viktor gólja egy kipattanó után esett, ami viszont egy érdekes matematikai és stiláris problémát vet fel. lövésnél ugye azt szokás mondani, hogy vagy bemegy, vagy nem, ami matematikailag 50-50%, de így a képlet alapvetően hamis, és az úgynevezett kanadai vagy NHL-stílusnak egy alapvető tudományos megoldásához jutunk. van ugyanis egy harmadik opció, vagy bemegy, vagy fogja a kapus, vagy kipattan és lesz vele valami (a kapus többnyire már vert helyzetben, csak - illetve persze: "csak" - jókor kell jó helyen állnia egy ügyes kezű befejező embernek, csatának, centernek, aki bepofozza az üres kapus ziccert). a képlet a következőképpen módosul: kerekítve 33-33-33 százalék jut egy-egy opcióra, az első és az utolsó opciót (bemegy és üres kapu) összegezve 66, ami azért egy nagyságrenddel több mint 50.
ez is meccseket dönthet.
és ha már az ismétlésnél tartunk: még egyértelműbb, hogy nem volt sima meccs (4-1-ig!), illetve feltűnt, milyen sok volt a felesleges/idegi alapú szabálytalanság a Dab részéről. a múltkori felsorolásból kihagytam Sevelát, egyértelmű azt is, hogy nélküle sokkal szorosabb a meccs, ha egyáltalán megvan, de ez a sok ajándék 2 perc nagy feladatot ad JP-nek.
ezzel együtt persze nagy-nagy gratula a srácoknak, jó volt újranézni a diadalt!
csak így tovább!!!
@Nyuszí O_o: akkor már azt is számold, hogy a kipattanó mehet védőhöz és csatárhoz is.
Nem ismerem a szlovák 1. ligát, így ne mtudom mit jelent a keleti és nyugati régió. Az alapszakaszban régión belül vannak a meccsek? Mert ha így van, akkor a déli régióként induló magyar csapatok egymással játszanának?
A szlovák 1. liga jobb mint a MOL liga? Amennyiben igen, akkor nem az lenne az érdekünk, hogy a magyar csapatok szlovák csapatokkal játszanak? Hadd tanuljunk tőlük, lehessen fejlődni. Egy rájátszás jelenteni mondjuk a Dunaújvárosnak 2x6 meccset szlovák ellenfelekkel. Ez nem tűnik soknak.

Amennyiben hülyeséget beszéltem, elnézést kérek, csak ugatom a hokit.
Nem tudom, hogy ez nyilvános adat-e, de kíváncsi lennék, hogy az újvárosi önkormányzat ebben a szezonban mennyire (HUF) járult a Dab.Docler sikereihez...
Kupadöntőn jó volt a csapat, viszont:
vérzik a szívem, hogy Galanisz nem lépett pályára, remélem mielőbbi gyógyulása lehetővé teszi számunkra hogy hamarosan újra megcsodálhassuk a játékát.
Galanisz wonderful Champion Player
@FOXMULDER: Nem tudom a támogatás mértékét, de asszem "csak" közvetetten támogatta, kedvezményes jéggel vagy valami ilyesmi. Ez sem lebecsülendő, de azért a férfi kézisek idén ad hoc kaptak egy ötvenest a semmire (örökös harmadik hely, itthon parázs meccsek a Szeged ellen, sima kiesés a Kupából valami C-kategóriás falu ellen), amiről majd januárban mondja meg a közgyüli, hogy mégsem kölcsön, hanem támogatás volt, a csajok is kaptak valamennyit és ez így megy évek óta, csak a hoki nem kap!
@vaze: A DAB koltsegvetese ha jol saccolom ugy 60 millio forint kornyeken van. Akkor ertsuk ugy, hogy ezt kizarolag a tamogatok teszik ossze? Eleg nem szep a varos vezetese reszerol, ha igy allnak a varosnak oly sok dicsoseget hozo jegkorong melle.
@csatoimi: Azért a létesítmény fenntartása vagy kedvezményes jég, hívjuk, ahogy tetszik, sem kevés, de tényleg lehetne több is, pláne, ha azt vesszük, hogy kik kaptak még és mire! Csak nekünk (a jégkorongosoknak) megvan az a rossz szokásunk, hogy nem panaszkodunk, ez a cikk az első, ahol ennek nyomait vélem fölfedezni, mondjuk nem alaptalanul...
@vaze: Hat igen, igy is fel lehet fogni, de szerintem, ahogy tanulmanyoztam a Mol ligas csapatok es a Volan koltsegveteset, egy Dunaujvaros szeru varos, legalabb egy 100.000. euroval kellene beszaljon a helyi jegkorongba.
@csatoimi: egyetértünk! bár én már kevesebbel is elégedett lennék, mondjuk, ha az egyik szakosztály vezetése nem fúrná az összes többit... magyarok vagyunk!
@csatoimi: Drága Barátom, ha adnának a sportra, és oda , ahová tényleg kell, akkor mit mondanak otthon az asszonynak? ha csak a fizetést vinnék haza, még éhen találnának halni:) Tudod ez Magyarország, remélem áprilisban nagy változások jönnek:)
@kiralyfi: Ha akarnanak, tudnanak adni es meg az asszonynak is maradna boven. Az lenne az egeszseges, ha minden, a varosban jelen levo sportagban egyenloen osztanak el az erre a celra elkulonitett penzt, persze figyelembe veve az adott sportag orszagos(vilag) viszonylatban elfoglalt szerepet es sajatossagait.
Nehéz ügy ez, mert annyi támogatásra érdemes sport van a városban, hogy az összes jégkorongos elfogultságommal együtt is azt mondom, hogy ennyit a város nem bír el, nem is dolga a versenysportot támogatni, de ha közben mégis van 1-2 szakosztály, aki egyenlőbb, az bicskanyitogató! Ha nekem lenne pénzem, akkor szállodát építenék és edzőtábor-paradicsomot varázsolnék a városból, mert ehhez minden adottsága megvan, 5 perc gyalogúton belül, Pesttől fél órányi távolságra. Bocs az off-ért... :)
@Nyuszí O_o: ja, egy nap "gondolkodás" után én is "rájöttem" a megoldásra! :)
@vaze: Mi a megoldas? Vagy ki? :)
@csatoimi: bocs, de titok még pár napig, ha az van, amire én gondolok, bár közel sem biztos, elnézést, nem akartam bennfenteskedni, mégha kétségkívül ez is sikeredett belőle! Nem szeretem az ilyet.
nem lenne rossz, ha robbanna valami pozitív bomba:)
@vaze: Akkor varunk turelemmel. :)
@csatoimi: bízzunk benne megéri várni:)
Hát sztem olyan óriási bomba nem fog robbanni, ha házon belül szeretné megoldani.
Bár attól függ, mekkora területet értünk "háznak"

Vagy esetleg összedrótozzák, megfiatalítják és reaktiválják Igor Grigert :)
@vaze: Köszi, megint nem alszom pár napig. :)
@a. Bárd: nem is a védőre gondoltam, hanem mi lesz a csapattal a jövőben:)
@vaze: Vaze, csak csupán kiváncsiságból kérdezném, hogy honnan tuccc ennyi mindent?
"Tűzközeli" vagy?
Csak mert lehet egymás mellett szoktunk szurkolniii!
:D :D
Felhívnám a blog szerkesztőinek figyelmét, hogy a felső sávot át lehetne alakítani MOL-liga döntőre is.
Azon merengtem, h DAB helyében érdemes lenne visszaigazolni Vychodilt. Éppen nincs csapata, és eléggé stabil ember volt hátul, ráadásul cseh Extraligás és ECHL-es múltja sem lebecsülendő.
@KCs: és megint lenne egy ütős ember hátul, sőt elöl is , csak ott általában gólt is ütött, ha odakeveredett:)
@KCs: tudtommal Vychodilnak lett csapata - igaz, csak most, pár hete, de lett. pedig biztos szívesen jött volna - imádott itt lenni, szerette a csapatot, a várost - szerintem most nagyokat fürdene a népszerűségben olyan házak előtt, mint amilyenek várhatóak hazai pályán - legalábbis reményeim szerint :)
@Nyuszí O_o: Nem tudom, mindenesetre a menedzserirodájának a honlapja szerint szabad a játékos. :)
@KCs: persze én is bírtam, de tavaly is sokat volt sérült, mert mivel nem volt csapata, utána lesérült a terheléstől.
neveket én is tudok mondani: Sekula
szegény Svaszi már nem tudja lemosni magáról a szégyent, de hallhat még neki szóló dalt...
@Lazlee: Azt a dalt, már régen hallottam, utoljára amikor még Fehérváron korizott, és még Vargyas is aktív volt :)
Sekula nekem is egy örök favorit...
Nem akarok farkast kiáltani, de a szlovák vonal követése nem biztos, hogy botránymentesen alakulna. Még edzőmeccseken is sokszor túlzásba viszik a durvaságot, a játékvezetőik pedig rendszeresen hazafújnak. A közönség nem elhanyagolható része megveti a magyarokat, és ebből nézőtéri túlkapások is könnyen származhatnak (innen is, onnan is). Bármennyire is szeretnénk, hogy ne legyen, sajnos igenis jelen van a jégkorongban valamilyen szinten az a bizonyos nemzetközi konfliktus. Saját tapasztalatból beszéltem, uff.
Mindenképpen meg kell próbálni a szlovák bajnoksággal való együttműködést! Tavaly a Bukarestel is volt alapos aggodalom,azután lényeges botrány nem történt! Esetleg a játékvezetőkkel,azonban az EBEL-ben is sokáig a Volán ellen fújtak.
süti beállítások módosítása