HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Túl Classic!

2009.12.28. 10:30 quitz

Nekem ez a magyar Winter Classic túlzottan klasszikusra sikerült. Hozta a magyar sportélet összes rossz sztereotípiáját. A legtöbb szó arról fog esni, miért nem engedték be azokat a szurkolókat, akiknek jegyük volt, vagy jegyet akartak venni. A biztonsági cég, a szövetség vagy a rendőrség a hibás? Ki hozta azt a döntést, hogy bezárják a kapukat? Már elindult a mutogatás, de nem lesznek nagy meglepetések, mindenki a  klasszikus formáját mutatja. Ennél fontosabb: legközelebb nem a nyolcvanas éveket kéne másolni.

A rendőrség előre szólt, hogy Budapest öt kerületében igazoltatni fognak, valamint ruhaátvizsgálást foganatosíthatnak. Telerakták a helyszínt rohamosztagosokkal. Amikor úgy döntöttek, hogy helyzet van, akkor vezényszavakat kiabáltak a jegyüket lengető szurkolóknak. Pont azt a szerepet játszották, amiért sokan meccsre járnak a nyolcvanas évek vége óta, és ami miatt még többen elszoktak ettől.

Az ultrák szeretik az erejüket új díszletek között felmutatni. Futballbajnoki szünetben jól jön egy-egy ilyen esemény, ahol megmutatják, milyen lenne a hangulat, ha ráérnének máskor is. A hangos szurkolás, a nagy kiabálás, a sok dob jót tesz. A másik tábor szurkálása is jóleső. Ezek a körülmények kétségtelenül segítenek abban, hogy néző és játékos egyaránt nagynak érezze a tétet, fontosnak a buzdítást. Az viszont, hogy a játékkal nem törődnek, a szabályokat nem értik, és kifejezetten trágárok, nem segít.

A szövetség sokat fog mismásolni. Nem ismerik el felelősségüket a minősíthetetlen szervezésért, a jegyterjesztés hibáiért. Úgy tesznek, mint akik szerettek volna egy csodálatos ajándékot adni a sportrajongók közösségének, de nem tehetnek arról, hogy félresiklott. Sajnos nagyon nehezen tudnak lépést tartani a hazai jégkorong fejlődésével. Majd a futballhuligánokat fogják okolni, hogy elrontották ezt a szép ünnepet.

A keményvonalas hokirajongók igazán csak a serdülőtornákon találják meg az igazi hokit és az értő nézőket, akik gyakran szintén apukák. Nekik ez újabb bizonyíték arra, hogy saját hazájukban üldözöttként kell élniük. Ismét ellopták tőlük a jégkorongot. Tőlük, akik annyit szenvedtek érte. Fogadkoznak majd, hogy soha többé nem ülnek fel a csábításnak.

Ezzel az idei Winter Classickal senki sem lehetett elégedett. Nekem egyszerű dolgok hiányoztak. A szervezők biztosítsák a jegyvásárlást, a bejutást és a kijutást. Jó lett volna tudni, ki hova mehet be, melyik szektorba hol árusítják a jegyet. Ha inni szeretnék valamit, akkor egyszerűen megtehessem. Akár forralt bort is. A mosdó ne legyen használhatatlan. Ha van kivetítő, akkor legyen visszajátszás is. Ha egy óra szünet van a két meccs között, legyen valami műsor.

Az egész rendezvény lényegében volt klasszikus. Foglyul ejtette a múlt. Ezt az eseményt mintha szürke zoknis párttitkárok és kultúrosok szervezték volna, akik azt hiszik, a retrohullámmal újra sikk lett az, amiben élnek. A retro azt jelenti, hogy nincs szolgáltatás, durva a portás, a pincér, citrompótlós a tea, fenyeget a rendőr. Nem kell rá költeni semmit, régen sem költöttünk. Sajnos ez a retro nincs eléggé távol tőlünk, hogy vicces legyen. Az a korszak, amit sikerült felidézni, az a nyolcvanas évek C csoportos vergődése, ahol a jégkorong az ellenállás egyik formája volt. A sportolók vagy csibészek, vagy nemes gladiátorok voltak, de semmiképpen sem a szó mai értelmében vett élsportolók. Ültünk egy lepukkant létesítményben, hosszan sorban álltunk a bejutásért, a műteáért, a háztartási zsírból kent kenyérért. Néztük az enervált meccset és azt a szurkolást, aminek ahogy a nyolcvanas években, most sem volt sok köze a sporthoz.

A kommunista korszak öröksége a jégkorong üldöztetésének nosztalgiája. Olyan, mint a katonatörténetek. Szívesen idézzük fel, de nem akarjuk újraélni. Mi nem vagyunk oroszok, hogy a szovjet hoki köré kanyaríthatnánk egy cukros-habos nemzeti jégrevüt. A magyar jégkorongnak sosem volt igazi aranykora. Ha valamikor, akkor talán a harmincas években volt nemzetközileg jegyzett. Volt két-három komolyan vehető csapat, néhány sokoldalú atléta, és hétvégénként egy-kétezer ember a műjégpálya fa lelátóin. Ha valamit, akkor ezt érdemes lehet visszahozni. Gyönyörű környezet, igazi fakapuk, békebeli hangulat, forralt bor, jó szervezés. Valahogy így nézne ki:

181 komment

Hali, mivel lehet lejátszani amivel kinézne (vagy tök fekete minden)?
@pKn: Csak kattints rá,nekem működik!

Jó írás!!!
Sajnos itt tartunk, de azt hiszem sokaknak volt ilyen érzése, hogy túlzottan nosztalgikus lesz az egész. Pedig a jövőt kellene építeni, nem a múltat..
nagyon ütős, de ezzel is nagyon korrekt eszmefuttatás, gratulálok
hagyjuk a serdülőtornákat
amilyen qrvaanyázást levágnak ott a szülők, ahhoz képest a tegnapi sehol nem volt

amúgy a jegyárusítás vicc volt, 45 percet álltunk a sor elején, hogy valahonnan hozzanak ötven darab - álítólag - frissen kinyomtatott jegyet

az meg egy külön phasz volt, aki a gyermekeknek rendezet kapuralövő versenyen a 3 résztvevőnek egy-egy üveg pezsgőt adott (hát a jó qrvaanyját az ilyennek, de tényleg, elhiszem, hogy italnagykerje van, de vehetett volna egy-egy tábla csokit a gyerekeknek plussszban)

magyarország, bazzeg én így szeretlek:-)
"A magyar jégkorongnak sosem volt igazi aranykora."
kb 15éve folyamatosan aranykora van a Magyar jégkorongnak. Amióta a "vidék" uralja a hokit, szédítő magasságokba emelkedett az addig csak C csoportban vergődő szeretett sportunk. A budapesti jégkorongnak múltja van, és nagyon sokminden kell változzon a fejekben h jövőjeis legyen. Ez így nem sokra jó. Azért hajrá!
@Stommy: közel 15 éve nincs sehol a Fradi, az Újpest meg még régebb óta nincs sehol.. nem is értettem, hogy miért ők játszanak WC-t.. na mindegy, ez már a múlt. Reméljük jövőre jobb lesz!
@miki78:
Én az jóelőre látható nagy érdeklődésre tippelnék!
300 embernek lehangoló rendezvénytszervezni.
Az irás megfelelő összegzése ennek a káosznak, de a felelősséget ezért senki nem fogja vállalni.
Stommy-val, részemről teljes az egyetértés.
Jó írás, gratula!
@quitz: Van még ilyen felvételed? Hol találtad?
Tudsz összeállítást (a japánoké nem annyira fontos:), esetleg korábbi meccsekről is?
@atish: igen, ez jellemzi a jégkorong szurkolókat. Ami tegnap volt, az nem az volt...
"A keményvonalas hokirajongók igazán csak a serdülőtornákon találják meg az igazi hokit és az értő nézőket, akik gyakran szintén apukák. Nekik ez újabb bizonyíték arra, hogy saját hazájukban üldözöttként kell élniük."

a szerző nyilván úgy kezdte a meccsrejárást, hogy előtte megtanulta a szabálykönyvet, majd olvasott a lehetséges taktikákról, eztán kiment néhány serdülő meccsre, hogy a gyakorlatban is megtanulja a dolgokat és ezután ment csak ki felnőtt meccsre, ami nyilván nem rangadó volt, és nem is válogatott meccs
ennek eredményeképpen "értő" néző lett és csak eztán kezdett el rangadókra, válogatottra járni
@semmisemszent: pont, mint a fradi vagy az újpest meccsein?
Én csak itt a jégkorog blogon vagyok szurkoló, még sosem voltam meccsen (lehet jövőre leszek), azonban itt a blogon olyan sok pozitív élményt kaptam, egy halom lelkes ember, kulturáltan beszélget.
Ezzel szemben most meglepett ez a poszt. Egy ideje ment a lelkesedés, jön a Winter Classic, a jégkorong ünnepe. Gondoltam a sok rajongó tényleg ünnepelhet egy nagyot. Aztán az élménybeszámolókban én is "fürdőzhetek".
Ezzel szemben meglepődtam, hogy a jégkoronggal kapcsolatban pont olyan élményeket kapok, mint a rég elhagyott focival szoktam.
Fradi-Újpest: botrány.
Ezt meg kellene már oldani, Angliában megoldották. Fényképes szurkoló igazolvány kell, csak azzal lehessen bemenni meccsre. Akinek nincs, az válthasson ki (akár előre neten) gyorsan. Aki balhézik, azt tiltsák el, egy-két évig. Második alkalommal örökre. Ez működhetne focinál, hokinál is.
A rendőrség meg változzon meg, nem a 80-as évek vége van.

Eddig még jégkoronggal kapcsolatban itt asszem nem is olvastam botrányról.
Nálunk fejérben van jelene és jövöje a jégkorongnak lassan 30 éve járok meccsre nyitott pályán fedett pályán beszakadt tetejü fedett pályán ahol a harmadik harmadban kapucsere volt,hogolyoztam a kistadionban és vacogtam kivert ablaku buszban hazáig, de álithatom hogy az utobbi 5 évben évröl évre javuló jégkoronga látok. Ezért nem igazábol értem, hogy milyen aranykort keresel.

Más az öregfiúkrol van valahol videó?
@E11: muhahahahahahahahaaaaaaaaa....az évszázad hozzászólása....E11 0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban....quitz 178 bejegyzést (ebből 158 jégkorongról szóló blogokban) írt és 514 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Nagyon hiteles vagy E11!
@belagezabela: neked meg muszáj volt idefingani.
Reméljük tanultunk ebből és jövőre jobb lesz.
Egy Újváros-Fehérvár találkozót én is szívesebben látnék.
Ami még nem hangzott el és szerintem hiányzott, az az önkéntesek, tudjuk,hogy pénz nem sok van, és a legtöbb hokis rendezvényünk önkéntesekkel áll csak meg a lábán, itt nem voltak, nem értem miért. Viszont sok fölösleges egyéb volt.
A Kisstadion meg bármilyen lepukkant, gyönyörű, nekem legalábbis!
hol lehet képeket találni a meccsröl?
@semmisemszent: Budapestiként erősen meglepődnék, ha egy Fehérvár - Újváros meccsen 300 ember lenne. Mikor voltál utoljára e két csapat bármely meccsén?
@juliusbond: Megoldották angliában:
ulloi129.wordpress.com/2009/12/27/3752-letartoztatas-egy-ev-alatt/

Tök jó ötlet a fényképes igazolvány. Ehhez a csapatoknak meg kell venniük egy beléptetőrendszert ami az igazolványokat kezeli. És ezzel azonnal ki is zártuk azokat, akik csak úgy kijönnének 1-1 meccsre hirtelen felindulásból. Mert ők biztosan nem fognak előtte igazolványt kiváltani (szintén nem ingyen) Úgy is annyi néző van, minek az a pár ember.
@atish: igen ok jo arcok voltak, :) tobb ilyen kell!
Az iras tokeletes, sok talalo eszrevetellel, de sztem nehany helyen igaztalan, foleg az mjsz-szel kapcsban. Ok nyilvanvaloan jot akartak, de nem gondoltak mindent precizen vegig, mindenesetre legalabb akartak vmit! Legkozelebb sokkal jobb lesz remeljuk! (A prioritasok kozott szamomra a legfontosabbak a forralt bor és a jobb csapatok!:)
1 biztos: ilyen fradira semmi szukseg, mint csapat is gyenge és szinvonaltalan (persze az ute sem volt jobb)
- 2009-ben igy hokizni nagyon gas -, masreszt a kemeny mag miatt absz. vallalhatatlanok; a csaladi szektorban voltam a bejaratnal, amikor az uvolto, eltorzult arcu fradistak odajottek a racs masik oldalahoz es nemi szervuket evesre kinaltak fol a sok-sok kisgyerekes csalad elott - Gratulalok!
@juliusbond:
Az lehet Gyula, hogy fiatal vagy, ez a blog meg még fiatalabb!

(ui. Ne keverjük már ide a focit, meg az "angliában megoldották" hazugsághalmazt, amit idén pl. oly szépen cáfolt a WHU-Milvall kupameccs pályán tomboló szurkolóikártyásai.)
@juliusbond: na még csak azt kéne, hogy a fociból átvegyük a fényképes igazolványos hülyeségeket.. nem kell ez ide!
De hogy ne csak rossz élményeket hallgass: tegnap Zágrábban ott volt kb. 300-350 fehérvári és kb. 6000 horvát. A hangulat fantasztikus volt, a horvátok magyar nyelvű felirattal köszöntöttek minket. Voltak sálcserék, kölcsönös taps egymásnak stb. Még a meccs után is jöttek a horvátok és gratuláltak! Pedig ha a focira gondolok, horvátban mindig van balhé a magyar szurkolókkal.. akkor hogy is van ez?
@semmisemszent: mindkét hozzászólásodnál a kivétel erősíti a szabályt!
@semmisemszent: "(ui. Ne keverjük már ide a focit, meg az "angliában megoldották" hazugsághalmazt, amit idén pl. oly szépen cáfolt a WHU-Milvall kupameccs pályán tomboló szurkolóikártyásai.)"

Ez lehetne a tipikus példája a demagógiának. Ordas nagy hülyeséget állítasz be tényként, amit egy apró igazsággal támasztasz alá. Az elmúlt sok év több száz bajnoki és kupamccséből egy kezeden megtudnád számolni a balhék számát. És nem azért, mert ott nincsenek hülyék, hanem mert kordában tartják őket.
@semmisemszent: a tegnapi kivételes eset volt, ha összeadjuk az összes eddigi fradi-ute meccset, az is kb ekkora nézőszámot ad ki.
Itt emberek nem tudom mit vártak,nem két élcsapat játszott hanem 2 ősi rivális.Senkit nem megbántva egy Fehérvár-Újváros meccsre milyen jogon mondasz Classicot mikor a nagy meccseik alig 10 évvel ezelőtt történnek.Én jól éreztem magam mégha kikaptunk volna akkor is azt mondanám hogy jövőre is szivesen vennék részt ilyen meccsen,végre hangulatot lehet csempészni a korongba.Sokakkal ellentétbe nekem nem hiányzik a családias légkör legyen rivalizálás a csapatok között és szakadjon le a lelátó a hangerőtől.
@OliBLOOD: Ok. Megfogtál. Csak hallomásból tudtam, hogy javult a helyzet. Mondjuk itthon focimeccsen hány embert tartóztattak le? Kellett volna párat, sokat.
Beléptetőrendszer: most is van beléptetés, gondolom, kapunál valaki eltéi a jegyedet. Ehhez csak annyi kellene, hogy előtte egy vonalkódolvasóval leolvastassa. Kellene hozzá egy számítógép. Kapunként a befektetés így kb 100 ezer forintból kijöhet. Minden ilyen gépbe kell egy 3G kártya, és kell valahova egy központi szerver, meg rá valami program, mely nyilvántart. Elég lenne hozzá kb 10 milla.
Igaz lehet, hogy egyelőre nincs ennyi pénz a hokiban, azonban a botrányt valahogy el kell kerülni, mert elég volt, hogy néhány barom botránykeltő a többiek életét megkeserítse, és ezt focira, hokira és a mindennapi életre is értettem.

Az UTE-t és Fradi-t nem lehetne betiltani? Totálisan? Bevetni a helyét sóval?
@Ringleader: igazi rendőr vagy
@zsolt007: A hangerő és a családiasság között nincs ellentmondás. A Classicban igazad van, bár az is tény, hogy nem a két ősi riválisnak köszönhetjük az A-csoportot!
@E11: Neked meg érved nincs semmire! Ezt meg agit. propnak hívták egy másik renszerben!
@semmisemszent: faj az igazsag? :) amugy meg fogd magad vissza es probalj kulturaltan viselkedni, bar neked nehez lesz, ahogy elnezem.
Egyetértek a cikkel! Siralmas volt a szervezés és a kiszolgálás!
@sziszi_15:
Elvagy te tévedve!
Persze ennek semmi értelme, da ha az eddigi összes Fradi-Dózsa nézőszámát összeadjuk 1000 év kevés, hogy bárki beérjen minket!
@Morgó Muki: azért mert neked az aktívban meg a fókuszban azt mondják, hogy nyugaton nincs balhé, attól az még nem igaz

az viszont tény, hogy ott sokkal felkészültebbek a rendőrök, illetve a biztonsági cégek
@semmisemszent: bocs, kihagytam az idei szót.
Sziasztok!

Nem szoktam ide írogatni de most úgy érzem hogy meg kell tennem. Az egész szerintem ott volt hogy elszúrva, hogy egyik tv-se közvetítette a dolgot. Pedig szerintem simán meg lehetett volna egyezni a közvetítési jogokról. Másik. Amikor jártam még magyar bajnokikra(főleg Fehérvár, Dunaújváros)akkor ez a balhézás nem volt jellemző. Oké hogy a két tábor a lelátókon oda-odaszólt egymásnak, de amint vége lett a meccsnek békésen el lehetett vonulni egymás mellett nem úgy hogy az egyik erre a másik arra. Szerintem tegnap főleg azok akartak balhézni akik focimeccsen szoktak(Az ilyeneket ki kéne tiltani a sportrendezvényekről). Nem lenne jó ha ez rányomná a bélyegét a jégkorongra. Nem ez volt a jellemző erre a sportágra és remélem nem is ez lesz.
@miki78: Egyetértek veled, teljesen le lehet egyszerűsíteni a dolgot: jégkorongkultúra, és focikultúra. Az utóbbi képviseltette magát magát tegnap a WC-n, meg is lett az eredménye. Mi 350-400-an hogyhogy nem balhéztünk össze 6000 plávival? Ezen kéne elgondolkozni, és a továbbiakban ezen dolgok tudatában rendezni eseményekeket, jó megválasztott helyszíneken, jól megválasztott résztvevőkkel!
@sziszi_15:
Késő! Máskor jobban figyelsz.
@juliusbond: én is kint voltam tegnap, nagyjából azt kaptam amire számítottam. Retro magyar valóságot. Régen is ugyanez volt, kicsit fűszerezve a focipályák hangulatával... várható volt, hogy bent üres helyek lesznek, de kint órákig lehet állni a jegyekért...de nézzünk pozitívumot, a két szurkolótábor hógolyó-csatája sehol máshol nem képzelhető el:-) Nem volt ez rossz, sajnos az adott korszak legtöbb negatívumával és pozitívumával járt együtt. Minden tiszteletem a korai hoki iránt, de hálisten, hogy a mostani időszak ahhoz képest egy aranykor. Nem sokon múlott, hogy nem Zágrábban néztük meg az esti meccset. Bevallom nem vagyok nagy Volán fan, de egyébként de ha egy jó szórakozásra, normális hokis közönségre és nem utolsó sorban egy jó családi rendezvényre vágysz, akkor irány Fehérvár, vagy bármelyik EBEL csarnok. Ha már ott megvan a játék szeretete (ismerete), akkor úgy se fog az ember távolra elutazni, még ha nincs is annyira messzire.
Pont emiatt a Szövetségnek remélem nem megy el a kedve és rendez még hasonlót, szerintem van ebben lehetőség, csak sokat kell javulni.
Bár készülődtem kimenni, de egy téves információ miatt /adja a tv/, nem mentem, így aztán a beszámolók kapcsán, tényleg deja vu érzésem volt. A blog kifejezetten jó, a rendőrök és a rendezők miatt többször volt olyan, hogy visszafordultam. Tegnap nem is kellett volna visszafordulnom, a rend derék őrei megtették volna. A sportszerűség miatt mindkét fél /dez/információit végigolvastam, miszerint újpestieket sem engedtek be, a másik oldalon már a Morvay Krisztina tiltakozik. A fiatalabb rajongóknak azért elmondanám /nem beszélve a blog szerzőjéről/, hogy a régi játékosok semmivel sem voltak gyengébbek, mint a maiak /vö: A Fradi a 70-es években a BEK elődöntőjébe jutásért esett ki a Klagenfurttal szemben /14000 néző előtt/ Kétségtelenül a Fejér megyei /sztem inkább az Újvárosé/ fejlődés nagyon látványos, de a magyar jégkorong további fejlődését az mozditaná elő a legjobban, ha nem Erzsébetre, vagy a Megyeri útra kellene kimenni meccset nézni, és a rendőrök ne a ferencvárosi szurkolók megfélemlitésével, henem a rend fenntartásával törődnének. Dehát sajnos ma ez Magyarország. Öregjátékosnak üzenem, hogy az NS onlineon vannak képek. Ezeket egy olyan volt játékos és szurkoló irta, aki 2001-ben egyedüli nézőként volt jelen egy olyan orosz /Guszev, Salimov, Malcev/-magyar öregfiúk meccsen /5:8/ Káposztásmegyeren.
Érdemes végignézni: drukkerfoto.hu/kep/18477/?winter-classic
Sehol a halálfélelem, menekülés...
Csupa mosolygó arc.
@semmisemszent: :)) ne haragudj, ez webes szleng, de remelem nem sertettelek meg vele; ha igen, kerlek bocsass meg kedves fradin szocializalodott jegkorong drukker baratom! :)
@juliusbond: Amit leírtál az összesen annyi, hogy pontosan nyilvántartott belépés történik, vagyis lehet tudni majd a nézőszámot. De attól, hogy X-nél van egy vonalkódos jegy X ugyanúgy be tud menni. Tehát minden személynek kell egy kártya, amire csak egy jegyet tud venni (vagy korszerű megoldással engedélyezik neki a kártyás belépést adott meccsre). Ehhez egy fényképes adatbázis, csarnokban kamerarendszer és ha balhé van, akkor a felvételek alapján le lehet tiltani a kártyáját adott időre és onnantól ő nem tud jegyet venni. Igaz ezt még mindig ki lehet azzal játszani, hogy ismerős/testvér/nagymama kivált egy kártyát és arra veszi meg a jegyet. Ezért a kártyának félnyképesnek kell lennie de az jobb, ha pl biometrikus adatokat is tartalmaz a kártya és csak ennek ellenőrzése után mehet be. Így nincs az, hogy a biztonsági nem nézi meg alaposan, hogy tényleg az illető személy fotója van-e a kártyán. Ráadásul ennek az összes pályán működnie kell.
Ez nem olyan kis költséggel járna, de csak ez nyújt nehezen kijátszható védelmet. Megérné ez 500-1000 nézőért? És ez elég nagy szivatással járna az összes többi nézőnek.
@Szoljanka: igen, és a legszebb, hogy néhányan még folytatják is ezt a "színvonalas kultúrtársalgást" itt a blogon.. nem volt elég nekik a tegnapi :)

Nem hogy arról lenne szó, hogy talán még soha nem ment külföldre magyar csapattól ennyi szurker, mint tegnap!
@Szoljanka: eljön az a pillanat, amikor a meccsen jelen sem lévő emberek felfogják végre, hogy nem volt balhé? mit élveztek ezen a parttalan vergődésen?
Jó a kártyás ötlet és nem is lenne szerintem drága. Nézd meg a diákigazolványt fényképes és vonalkód is van rajta, a drágábbik 1600 forint amin egy chip-is van(de minek azt nem tudom). Simán kivitelezhető lenne, és szerintem nem is kerülne annyiba mint ahogy fentebb írták, mivel minden hol van már internet hozzáférés, és ehhez a dologhoz nem is kellennek csúcskategóriás gépek.(lásd Fehérváron a bérletes ellenőrző gépet(szerintem van vagy 10 éves gép) és kb. 10000 HUF-ból kijön egy ilyen konfig)
@szorgalmas: hat, vannak ketelyeim, mindenesetre ezt majd mondd el annak a piros kocsi tulajdonosanak, amelynek elottem horpasztottak be az oldalat.
@E11: Beletrafáltál abba a két műsorba, ahonnan nem szerzek infót.
Sajnos nem jutottam még ki angol bajnokira, kicsit drága volt neem, amikor arra jártam, de több csapat pályáját is láttam kívülről és van annak nyoma, ha ott balhéznának, de nem láttam. A meccseket a TV-n nézem, de ott sem látom. Ami nem jelenti azt hogy nincs, de kocsmában néztem Chelsea - Liverpoolt és nagyon békésen ültek egymás mellett a pirosak meg a kékek és senki sem dobált meg, amikor a kék mezemben felugrottam a gólnál, hasonlóan a többi kék mezeshez. Ugyanezt már nem merném megtenni Magyarországon. Engem VB közvetítés alatt ebben az országban dobtak meg sörrel, mert az általam szeretett válogatott góljánál felugrottam és ez nem tetszett a másik honfitársamnak, aki a másik válogatottnak szurkol. Tudom, ezek kiragadott példák, de tartok tőle, ha a rendőrségi statisztikákat, a rongálás okozta károkat hasonlítanánk össze, az eredmények azt igazolnák, míg Britanniában megoldották a huliganizmust, addig errefelé az akarat és a jogszabályok hiánya megakadályozza, hogy rendet tartsanak. Ez egyben válasz arra is, mit gondolok a rendőrökről és a biztonságiakról. (nem tehetnek semmiről.)
@MecKenna: nekitolattak? ja, akkor volt balhé.
@miki78: Visszautalva egy korábbira.Ha előveszed a hokitörténelmet láthatod, hogy ez a két csapat több mint 50 éve küzd egymással és a megmaradásért. Ezert lehet(ne) ez a Winter Classic ,jó szervezéssel és normális szurkolással. (utóbbira egyenlöre kicsi az esély)
A hokicsatát az ugynevezett Derby-t,azt Nálatok lehet játszani de az nem lesz W.Classic.A jégkorong a dunántúlon van most otthon de ez hosszútávon nem biztos, hogy elég.
Más.
Lehet itt fényképes igazolvány,ujjlenyomat stb. nem ér semmit,amig a hokiszurkolók nem söprik ki maguk közül a szemetet.Hogy ez lehetséges azt tegnap Zágrábban lehetett tapasztalni amint olvastam.
Nem voltam kint, élőben nem láttam mi történt. Interneten néztem végig a meccset. Utána olvastam a kommenteket itt, megnéztem a videókat itt is és máshol is. Szörnyű.
Bárhonnan nézzük, olyan emberek nem tudtak szórakozni ezen az eseményen, akik szerettek volna. Ez sajnálatos.
A balhét teljesen megszüntetni lehetetlen. DE! Minimálisra csökkenteni simán lehet. Megvannak erre az eszközök, módszerek, stb. Már régen kitalálták, és alkalmazzák is őket. Nálunk igen hiányos ennek a törvényi háttere. Ez is sajnálatos.
Az meg külön elviselhetetlen nekem, és gondolom még egy jó pár embernek, hogy azért nem megyek ki egy ilyen hokis ünnepre, mert előre tudom, hogy gondok lesznek. Azt kívántam, bárcsak ne lenne igazam majd, erre tessék, már a meccs előtt balhé volt, a bejutással is gondjai voltak egyeseknek, stb. És ne mondja nekem senki, hogy ilyen egy örökrangadó hangulata, mert nem, nem ilyen! Kivéve csak annak a kisebbségnek, aki ezt élvezi. De a többség a jégkorong miatt megy ki, és nem hiányzik neki a balhé semmilyen formában. Egyszerűen cak szeretné jól érezni magát a meccs elejétől a végéig. És ez a legsajnálatosabb, hogy ez elveszik tőle.
@szorgalmas: Ha a balhé azt jelenti, hogy verték egymást az emberek, akkor nem volt balhé. Igazából valóban nem volt balhé. A post szerint sem volt. A vergődés meg azért van, mert más meccsekhez szoktunk, ahol nincs habzó szájjal anyázás az öreg fiúk meccsen. A szurkolók értik a szabályokat és rigmusaik fele nem a másik csapat gyalázásáról szól. Ha már meggyújt egy fáklyát legalább nem dobja a jégre, nem fütüyüli ki a szünetben kapuralövő játék miatt pályára lépő kisfiút, akinek a meze hasonlít az UTE-ra, de ahhoz, már tájékozatlan, tudja, az nem az, stb...
tegnapi meccsről kit akartok kitiltatni? nem volt vele semmi gond, az anyázókat nem fogja meg a szurkolói kártya. Vagy?:D Aki fasszopózik azt kitiltják a stadionból? komolyan? :D A dobálózókon kívül max a kerítést rázókat lehetne kirakni. De jön helyette másik 10 aki rázza a kerítést. ennyi
A görögtűz pedig szerintem nagyon emeli a hangulatot, 0-1nél pár perccel a vége előtt begyújtottak lent párat és olyat szólt a tábor hogy az nem igaz. Be is gyötörték a fiúk az egyenlítő találatot.
Fociszurkoló vagyok, de szeretem a hokit is, igaz ez volt az első meccsem. A jövőben sem nagyon fogok kijárni, mert utálom a síri csendet, amikor a nézők hallgatják a játékosok ordításait. Hangulat kell ide, persze nem állatok. De őket nem fogja meg semmilyen fényképes kártya, gondolkodjatok már el. Ugyanis semmi rendbontás nem volt, amiért ki lehetne tiltatni tegnap valakit. Egy focimeccsen meg szintén, öt évente 1x van valami a stadionon BELÜL és azt adja évekig a tv minden meccs alatt illusztrációként.
A poszt tökéletes abszolult visszaadja azt amit éreztem:
Retro Classic. Lerobbant épület. Bevert üvegek. Tag-ek a falon. A büntetőpad tényleg büntet (egy félig szétvert vas bódéhoz kell leülni). A pályát körbevevő korlátról mállik a 20 éves festék (olyan baromi nehéz lett volna venni 2 vödör zománcfestéket és átkenni???). A falról hullik a vakolat. Itt gyakorlatilag megállt az idő, és ami a legrosszabb akik nincsenek benne az elmúlt 10 év jégkorong életében azok ezt észre sem veszik. Örök rangadó. Igen. Meg a balhé ehhez mindig is hozzá tartozott. Mit is ért ez? évtizedes vergődés a C csoportban. Balhék, rendőri készültség.
Apámmal mentem ki aki itt volt először jégkorong meccsen (velem 15 éve jár fehérvárra és válogatott meccsre). Én nem láthattam, de most már átérzem hogy milyen volt akkor a jégkorong kis hazánkban. És hálásak lehetünk hogy ennek a sportnak a legszínvonalasabb tényleg aranykorában élhetünk és lehetünk rajongói.
@Uteapu: Tisztában vagyok a múlttal... csak az a kérdés, hogy a múltat próbáljuk megidézni vagy a jövőt építjük? Nekem nincs bajom a Fradi-UTE meccsel, de azt be kell látni, hogy a két klub mai helyzete eleve nagy hendikepp, ha a sportágat akarjuk népszerűsíteni.
Azzal meg egyetértek, hogy Bp-re kell két csapat minimum, de a maiaknál sokkal jobbak kellenének minden tekintetben.
A meccs amúgy szar volt, alig sikerültek passzok, kaput meg mi alig találtuk el...De azért a vége nagyon jól sikerült és ezért nekem ez egy jó élmény lett :)

A félidőben a srác kifütyülése inkább volt vicces, mint bántó, ganxsta anyázása durvább dolog volt, de aki ismeri tudja h mennyit provokált már eddig is minket...
Amúgy abban igazatok van, hogy a hoki nem erről szól. Talán meg kéne találni az összhangot egy sok nézős, emelkedett hangulatú találkozó, és a szinvonalas, de síri csendben lejátszott meccs között :)
@webmestar: Fehérváron megtalálták ezt az összhangot :) bár néha lehetne még hangosabb a csarnok...
Jövőre a Vasas Stars - Miskolc öregfiúk meccsre kiváncsi leszek:-P
@miki78: egyedül kevés. De ha válogatott tavalyi szereplése sem hozott több szurkolót akkor nagyon nem is fog semmi :(
Amúgy ez nem a hoki hibája. Budapesten az emberek semmilyen meccsre nem járnak: se foci, se hoki, se kosár, se kézi, se vízilabda. Régen is ennyi csapat volt, még több is, mégis megtelt az összes.
@webmestar: Az összhangot Fehérváron keresd!
Az baj, ha én jól éreztem magam?:-)
Bár én is láttam a fekete sereget, én sem kaptam forralt bort, a mérkőzés gyenge volt, bár kimondottan izgalmas, a barátnőmet nem engedték be -, igaz azért csak bejuttattam -, sok ismerősöm kint maradt, és csak keveseknek tudtam segíteni a bejutásban.
A cikkről talán annyit, hogy az öregfiúk és a nagy mérkőzés között pont 1 óra szünet volt. Ebből 2*20 perc jégfelújítás, és 20 perc bemelegítés. Szerintem ez is a program része.
(Megjegyzem a 12 fős társaságunk is jól érezte magát, a két 7 év alatti kislányt is beleértve.)
@juliusbond: téged meg leszórnálak sóval, de jó gazdagon!
@webmestar: Talán mert az embereknek színvonalas meccsek kellennek. Amikor a Volán kiemelkedett a magyar bajnokságból meg az interligából,és egyértelmű volt minden meccs, akkor oda se sok néző ment ki. Viszont amikor volt a kontinentál kupa a két ünnep között vagy január elején mindig tele volt a csarnok.
@Tillasz: Valószínűleg akkor te is mocsok csőcselék huligán vagy, aki csak a balhéért ment ki és vastag sóréteggel kellene leszórni :)
@Morgó Muki: a magyar bajnokságot meg költöztessük ki Ausztriába?
Anglia, mert sokan erről beszélnek: A balhék nem szűntek meg, csak ritkábbak. A TV-ben azért nem látod, mert megtanulták, hogy nem szabad mutatni a balhét, az a leghatékonyabb módszer. Stadionon belűl is vannak néha kisebb-nagyobb háborúk, csak akkor elfordul a kamera. Itthon ehhez képest reggeltől estig balhéról beszélnek, és csúnyákat kiabáló szurkolókat mutatnak, hogy aztán elmondják, hogy mekkora borzalmas huliganizmus van itten. Ez szerintem sokkal rosszabb módszer, mert csak felhergeli az ultrákat és huligánokat. A stadionokon kívűl pedíg az angoloknál is nagyon nagy balhék tudnak lenni időnként, sokkal nagyobbak, mint nálunk. Beléptetőrendszer ide, vagy oda, a metróaluljáróban vadásznak az ellenfél szurkolóira, és csúnyán összeverik őket nem ritkán. Ezt láttam, mikor ott voltam, és pedíg nem is tudtam, hogy lesz meccs, nemhogy mentem volna rá.

Másrészt visszatérve a tegnapi eseményekre: Nem történt olyan rendbontás, ami egy sportmérkőzésen ne lenne megtűrhető. A fasszopózás, cigányozás, stb Fehérváron is gyakori volt, amíg komoly rangadó volt egy Volán-Dunaferr. Mégsem nyavajogtak itt a kisgyermekes fehérvári apukák, hanem ott ordították többi négyezerrel együtt, hogy "buzivááááros". Ez van, azt még nem lehet megtiltani az embereknek, hogy trágár kifejezéseket használjanak, bármennyire is sérti egy kultúráltabb társa fülét.

Egyébként meg továbbra is arra várok, hogy A SZÖVETSÉG KÉRJEN ELNÉZÉST!
@szorgalmas: Nem írtam olyat, hogy a meccsen balhé lett volna, még egyszer mondom: csak a meccsen, de hogy mire érted a vergődést azt nem nagyon értem... Csak leírtam a véleményemet, szerintem sokan gondolják így, a vergődés inkább a fővárost jellemzi...
@Tillasz: Na vegre . . . ezt vartam mar :) legyen igy is valaki, vagy merje legalabb megirni.
@webmestar: Te megkérdezted, hol van olyan összhang, amit leírtál. Nem állítom, hogy minden pályán voltam már, de sokon. Ezt az összhangot ott találtam meg. Nekem is utaznom kell érte, de megéri.
Egyébként nem is mondasz akkora butaságot, lévén a szponzorok kis száma miatt rengeteg közép- és kelet európai bajnokságnak az a baja, hogy nem tud eltartani sok csapatot, így nem véletlenül jött létre a MOL-Liga. De ez már egy másik poszt témája.
@webmestar: Hát ha neked ennyi jön le az egészből, még gondolkozz egy kicsit, meg tájékozódj az utóbbi 5 év hazai jégkorongsportjában, nind válogatott-, mind klubszinten!
@csatoimi: Szerintem ahhoz egyáltalán nem kell bátorság, hogy leírjuk:
Tegnap a többségnek remek napja volt, kíválóan érezte magát!
Mivel mi voltunk többségben, ezért ez egy igaz állítás :)
@Vincenzo90: Szerintem a trágár szövegelésért senki sem írt volna posztot és nem lenne telekommentálva a fal.
@peterszky: A semlegesekre gondoltam. :) Azt elhiszem, hogy a tobbsegnek remek napja volt, koszonhetoen az utolso 18 masodperceknek is. :)
Az is elég szép volt, hogy egy miskolci játékvezető, aki mellesleg Jegesmaci mindenes is, hangolta a Fradi tábort fradi mezben.
"a rendezvényt szervező Magyar Jégkorong Szövetség őszinte sajnálatát fejezi ki a történtek miatt"

Ez már majdnem az, amit vártam. Csakhogy sajnálni nem csak azt lehet, ami a saját hibánk. Ismerjék már be, hogy tévedtek, a rendőrparancsnok ugyanis azt a tájékoztatást adta, hogy a Szövetség a szervező, és ők tiltották meg, hogy több ember belépjen, a rendőrség pedíg csak betartatta ezt. Vagy a rendőr hazudott a szemembe? Nekem felelősök kellenek, akik az egész napomat elszúrták, több, mint 2000 forintomat, és akik miatt olyan ideges voltam, hogy egész nap majd széthasadt a fejem a fájdalomtól.
Nagyon egyszerű, nem kell a Winter Classicot az UTE-Fradi között megrendezni addig, amíg ez a néhány tucat mocsok sporteseményre bemehet. Addig meg kell próbálni a Volán-DAC meccset megrendezni. Az iihf honlapján pontosan a nyitott pályás meccsekről értekeznek. Ausztriában közel 30.000 jegyet adtak el egy ilyen meccsre. Persze nálunk ez az anyagiak miatt problémát jelent, és végre örülhetünk, hogy a bajnokságunk csarnokokban zajlik! A Kisstadiont le kell dózerolni és a helyére felhúzni végre egy normális hokistadiont! Én is fagyoskodtak sokszor ott, jól esett a zsíroskenyér, a palacsinta, a tea, de arra nincs szükségem sem nekem sem a családomnak, hogy rettegve nézzünk egy meccset, úgy mint annakidején egy Fradi-Lehelt vagy Fradi-Dózsát...Persze ez nem csak létesítményen múlik, illetve elsősorban nem azon. De tele van a hócipőm a tapló hülyegyerekekből...
@bruins: Kérlek mutass már egy képet, videót, ahol rettegő arcokat látsz. Nekem még nem sikerült ilyet találnom, pedig elég sokat megnéztem már.
@Morgó Muki: Én meg ennél durvább megnyilvánulást nem tapasztaltam a környezetemben, mégis én lettem kirekesztve. Teljesen ok nélkül. Baromira bosszantó, nagyon sajnáltam is, hogy nem Zágrábba indultam inkább.
@peterszky: van, aki szeret rettegni. élvezi.

ne kérdezd miért, én sem értem.
@zsolt007: Ritka pillanat: Liladínó valamiben egyetért Zsolt007-tel!

Kezdeném azzal, amiben nem :): "családias hangulat" helyett én a lelátóra garantált fizikai biztonságot és erőszakmentességet követelek minden szurkolótól és rendezőtől. Ha ez megvan, akkor viszem a kisgyermekeimet és mehet a szenvedélyes buzdítás, ami - persze - nem nagy baj, ha nem trágár.

Viszont egyetértek Zsolttal abban, hogy ma Magyarországon Winter Classicot csak két csapat között lehet rendezni: UTE és FTC. Egyrészt ennek a párharcnak van a legtöbb évre visszatekintő hagyománya, másrészt, amikor még a meccsek elsöprő többségét nyitott pályákon játszották nálunk, akkor - jórészt - ez a két csapat versengett végső győzelemért.

Az egy más kérdés, hogy kell-e Winter Classic; de ha igen, akkor az lila vs. zöld! (Ettől még mindenki tudja és el is ismeri, hogy a magyar hoki súlypontja ma Fejér megyében van és az igazi minőséget a Volán és - a jelek szerint egyre inkább - a Dunaferr képviseli.)

Fontos még megvizsgálni, hogy mi volt a rendezők célja a Winter Classic-kal. Ha csak egy "karácsonyi ajándék a szurkolóknak", akkor a dolog blőd, öncélú és - valószínűleg - felesleges. Azt hiszem, többről kellene, hogy szó legyen. Mi, újpesti törzsszurkolók, komolyan a fejünkbe vettük, hogy megpróbáljuk feltornászni hazai nézőszámunkat. Ha a csapat is felfogta volna, hogy tegnap legalább 800-1000 olyan hokiszerető lila szimpatizáns ácsorgott az ócska lelátókon, akik talán több mint 10 éve nem voltak hokimeccsen, akkor lehet, hogy 50-100-200 emberrel beljebb lennénk a középszakasztól...

Végül a posztról: örülök, hogy kritikus és igaz poszt született és nem egy hazug bájolgás arról, hogy milyen meseszép is volt ez a Winter Classic. Nos, valóban kritikán aluli volt a szervezés, a jegyelosztás, a jeggyel rendelkező szurkolók sima hazaküldése, a "büfék" kínálata, a WC (mármint: klotyó) előtti sorban állás, stb.

Ha jövőre lesz hasonló, Tisztelt Rendezőség, kérjük, hogy segíthessünk!
Hihetetlenül túl van hörögve és misztifikálva az egész szarság.

Sokan jönnek itt a régi fejér megyei rangadókkal. Most komolyan. Aki azt állítja, hogy akkor nem volt Széliget és Kangyalt "imádó" rigmusok az ellenfél táborától, van nem zengett az Újváros b.ziváros vagy a F.szopó Fehérvár, az nem is járt ott.
Az tény, hogy most sokkal barátibb a helyzet (hál Istennek), de ebben gondolom az is közrejátszik, hogy az utóbbi időben nem vagyunk egy súlycsoportban, nem vagyunk egymás ellenfelei és mindenki elkezdett nosztalgiázni. (én is)

Aki pedig azt képzeli, hogy valaha is lesz egy békés Fradi-Újpest (vica-verza) bármilyen sportágban, az nagyon is téved.

A Ferencváros és az Újpest szurkolókra igen is szükség van a magyar pályákon, amikor szurkolnak, baromi jók, az már más kérdés, hogy sok emberből sokkal több a barom.
De aki nem szereti a jégkorongot, úgyis elkopik, aki szereti, idővel rá fog jönni, hogy a pályára dobálni bűn. Főleg, ha a mellette álló még nagyobb szurkolótárs nyakon vágja.

Nincs illúzióm, ez nem holnap lesz.

Nem várható el, holmi jégkorongos szurkolói kultúra betartása senkitől, főleg úgy, hogy Mo-on ilyen nincs (most kezd alakulgatni), illetve úgy, hogy a Fradinak és az Újpestnek lassan másfél évtizede nincs egy értelmes csapata. Így vagy 300-an vannak, akik jó fejek, vagy 3000-en, akik állatok és nem ismerik a hokit.
A Szövetségnek meg üzenem, hogy nem volt 50-60 fős randalírozó csoport a Fradi-szektor bejáratánál, és nem csak 30-40 jeggyel érkező maradt kinnt, hanem több száz ember csak ennél az egy kapunálm, ráadásul nem az első harmad kezdetekor zárták be a kapukat, hanem kb negyed órával előtte.
@Vincenzo90: Abszolút mértékben megértelek és igazad van. Nekem is volt ismerősöm, aki kint maradt, de addigra már rég bent voltak, akiknek nem kelett volna. Zágrábbal jobbban jártunk volna mindketten, még akkor is, ha kikapott a Volán, bár az öreg fiúk meccs miatt maximálisan megérte kimenni.
Nem szóltam még hozzá, de most muszáj!
Abban az esetben, ha bejut egy komolyabb, valóban balhéző csoport a meccsre, és verekedést kezdeményez, akkor azért ki vállalta volna a felelősséget? Költői a kérdés, tudom. A másik dolog, amire reflektálni szerettem volna: azért Újpest-Fradi, mert ennek a mérkőzésnek van a legnagyobb múltja! Tény, hogy a nyolcvanas években komoly balhék voltak, de az is tény, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évet leszámítva nem az Újvárosról, és a Fehérvárról szólt a magyar jégkorong. Az elmúlt tíz évben valóban kiemelkedik a Volán a mezőnyből, de a DAB már nem ennyire egyértelmű számomra. Tény, hogy idén nagyon megy nekik, de tavaly nem volt a csapat olyan elementáris. Az, hogy Zágrábban nem volt balhé, nagyon dícséretes, és mindenhol ezt a fajta hozzáállást kellene meghonosítani. De a Zágráb, és az Alba még nem is játszott egymással tizenvalahány bajnokságot eldöntő, végső mérkőzést, ahol azért kissé feszültebb lehet a hangulat...
Ja, még valami: Kedves fehérvári társaim! Nálunk egy-egy EBEL meccsen nem szokta-e véletlen legalább a fél csarnok azt ordibnálni időnként, hogy "fasszopó labancok, áléáléóóóó"? Ha más csinálja, akkor lehet, hogy félelmetesebb, de vagy az sem elítélendő, vagy az is az, mikor mi tesszük. És nem azok szokták kiabálni, akiknek közük nincs a hokihoz, hanem az igazi törzsszurkolók!
@Liladínó: Egyetertek veled. Szerintem kell a Winter Classic, csak persze valami magyarosabb nevvel meg jobb lenne, nem szeretem ezeket az angol megnevezeseket. Azon gondolkodom mar egy jo ideje, hogy ebben a ket nagy multal rendelkezo csapatban, hogy nem lat senki potencialt egy akkora varosban mint Budapest, a keruletek miert nem allnak rendesen a csapatok moge, a sok gazdag pesti vallalkozo meg miert nem fordit valamit vissza a penzebol, ilyen celra is. Beszeltem a Tonival, elmondta, hogy mit terveztek, nekem nagyon szimpatikusak az ilyen kezdemenyezesek, barmilyen szinu csapatrol is legyen szo. Sok joerzesu ember ha osszefog, lehet valamit csinalni.
gyerekek volt ám nekünk KSi-k, Bvsc-k is
@csatoimi: Akkor biztos a Hockey Club elnevezést sem szeretted :D
@csatoimi: Sajnos nem mindenki gondolkozik úgy, mint te, pedíg akkor az ország és a jégkorong sem ott tartana, mint most. És valószínűleg én sem rekedtem volna kívűl. Már megint egyetértek azzal, amit mondasz, azt hiszem inkább akkor kéne írnom, mikor nem így van. :)
szerintem ez a focikultúra vs. hokikultúra hülyeség. Minden közösségnek saját kultúrája van. Felénk az ultrák között sem szokás szidni az ellenfél táborát, mert mi úgy fogjuk fel, hogy mi a csapatért vagyunk ott. Vannak akik ezt másképp, pedig lehet hogy ők is foci ultrák vagy épp hoki szurkolók. Azért szeretném ha egyszer kialakulna egy masszív hoki ultra közösség is az országban és láthatnánk ilyeneket: www.difhockey.se/bilder/bildgalleri/090103_02.jpg
Jaj a Jászberényt ki ne maradjon
Jelentem, én is jól éreztem magam! Kb. 10 fős vegyes társasággal (25-58 év közötti) voltunk kint, és jelentem nagyon jól éreztük magunkat! Egyrészről az ember ismételten átélhette azt az élményt amelyet az 50’ években épített öntöttvas wc-k használata okoz, fagyoskodhatott (forralt bor jól jött volna), nosztalgiázhatott a lelátó, világítás, büntetőpad színvonalán, illetve találkozhatott olyan régi hokisokkal, akikkel esetleg évek óta nem. Tegnap minden valamikori hokis (aki csak úttörőig, serdűlőig játszott az is) kint volt, rengeteg emberrel találkoztam, mindenki mosolygott, és valahogyan az 1-2 bekiabálás sem tudta a kedvünket elrontani. A legtöbben azért mentünk, és hívtunk olyan embereket, akik nem jártak korábban hoki meccsre, hogy átélhessék mindazt (legalább érintőlegesen) amit valaha mi átéltünk!
Persze lehetett volna jobb is a meccs színvonala, de szerintem a fradi most indult el a csapatépítés hosszú útján, az első lépés már megvan (végy egy jó kapust!), Budait élvezet volt nézni! Aki ennél sokkal jobb színvonalra számított az nem tudom, hogy követi a MOL liga eseményeit, egyébként meg eddig a két topicon kb. 400 komment egyike sem foglalkozott azzal, hogy olyan volt néhányszor a meccs mintha félig megfagyott emberek kergették volna a korongot, a hideg miatt lelassult a játék, pontatlan passzok tömkelege, korongkezelési problémák, egyebek okoztak gondot ezeknek a fiúknak!
@a. Bárd:
" Nem várható el, holmi jégkorongos szurkolói kultúra betartása senkitől, főleg úgy, hogy Mo-on ilyen nincs (most kezd alakulgatni) "
O.K. nincs hokikultúra. nevezzük ahogy akarjuk, de az tény, hogy teljesen más egy jégkorong-, mint egy focimeccs, szurkolás szempontjából is!
@Vincenzo90: Igen mondjuk, hogy f.szopó labancok, amikor már olyan nyilvánvaló a részrehajlás, hogy az mindenki zsebében kinyitja azt a bizonyos bicskát.
DE! Nem várjuk vérben forgó szemekkel a KAC, vagy G99-ers szurkereit, és nem a balhé kedvéért megyünk a Raktár utcába, hanem egy színvonalas, jó iramú, élvezetes hoki meccs kedvéért.
Ezt találtam a Magyar Hírlapban...

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

„Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel európai parlamenti képviselőként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként az alábbi körben kérek felvilágosítást Öntől.

Sajtóhírek szerint a mai napon a Kisstadionban jégkorongmérkőzésre került sor, amelyről az érvényes jeggyel rendelkező Ferencváros drukkerek mintegy 200-300 fős csoportját a rendőrség „kitiltotta”, őket – videofelvételeken is látható módon – csapaterővel, megfélemlítő fellépéssel távol tartotta. A helyszínen lévő (láthatóan elkeseredett, de teljesen békés) „Fradi-szurkolókról” a rendőrök videofelvételeket is készítettek.

Egy rövid sajtóközleményből annyit lehetett megtudni, hogy a rendőrség a fellépést azzal indokolta, hogy : „50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez”.

Kérdéseim a következők:

1. Mi volt a szokatlan, s valószínűleg a diszkrimináció jogi tilalmába ütköző, így az európai emberi jogi normákat sértő rendőri intézkedés valódi ténybeli alapja, indoka?

2. Mi volt az intézkedés jogi alapja? (Kérem, szíveskedjék pontosan megjelölni az intézkedés alapjául szolgáló jogszabályt!)

3. Amennyiben igaz, hogy „50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez”, kérem, szíveskedjék az erről szóló videofelvételt haladéktalanul a nyilvánosság elé tárni, s részemre is megküldeni.

4. Amennyiben ténylegesen ez utóbbi lett volna a helyzet, szakszerű és arányos rendőri intézkedés az lett volna, hogy az 50-60 erőszakos személyt a rendőrség elszigeteli a jogkövető magatartást tanúsítóktól, s biztosítja, hogy az utóbbiak bejuthassanak érvényes jegyükkel a mérkőzésre. Miért nem ez történt?

5. Szándékozik –e a rendőrség kártérítésben részesíteni azokat a szurkolókat, akik a rendőri intézkedés miatt nem jutottak be érvényes jeggyel a mérkőzésre?

6. Egyes megjegyzések szerint a rendőrség ezúttal, s más esetekben is politikai hovatartozás alapján alkalmaz diszkriminációt a Ferencváros drukkereivel, támogatóival szemben. Volt-e már valamiféle vizsgálat annak megállapítására, hogy ezek a vádak igazak-e?

Tisztelettel várom válaszát, tájékoztatását.

Morvai Krisztina
EP képviselő
@Morgó Muki: Tegnap hol volt igazi balhé?? Ha volt, akkor reklamálj a rendőrségnél és a biztonságiaknál, hogy miért nem csináltak rendet.
@peterszky: vajon miért indultak sokan haza a családi szektorból a 3. harmad közepén? Talán mert a kisgyerekes családok hokira voltak kiváncsiak, nem a ketrecrázásra.
@Vincenzo90: Miért, akkor hol tartana a magyar jégkorong?
@Video Tóni: Hoki Klub Csikszereda. :)
@Rock me Amadeus: senkit nem láttam hazaindulni. te láttál? (a kérdés természetesen költői)
@Vincenzo90: Mondtam, hogy mi mindig egyet fogunk erteni. Erre mar regebbrol rajottem en is. :)
Magyar Hírlapnak is gratulálok ehhez az íráshoz

"Fradi-sállal tilos volt belépni a Winter Classicra"
Zseniális ferdítés
@szorgalmas: képzeld, láttam, én is eljöttem. F*sznak hiányzik, hogy kiégjen a kabátom vagy magadfajtád szétrúgja a s*ggem.

Mindig ez a "láttad?", "kint voltál?", unalmas már.
@Szoljanka: Persze, ez mind igaz. Csakhogy a fradiszurkolók többsége ugyanúgy nem akar balhét, csak erőt fitogtat azzal, hogy trágárságokat kiabál. Nagyobb tömegben több a hülye, és ez Volán meccseken is így lenne, csak a Volánnak még nem szurkol a fél ország. Csak tudod ez mind lényegtelen kérdés, hiszen a probléma az, hogy a balhézókat nem szűrik ki, míg ártatlanok százait szivatják azzal, hogy kirekesztik a stadionból.

A jégkorong kultúra VS hokikultúra meg úgy marhaság, ahogy van... Ahol igazán sokan járnak hokimeccsre, ott ultrák is vannak. De nem is kell messzire menni érte, Szlovéniában a Jesenice ultráit ha megnézzük, elég balhés banda. Folyton verekednének, Klagenfurthban is támadtak már rá a biztonságiakra, próbáltak bemászni a jégre, és többek közt égő KAC sálat dobtak be a pályára. Ez nem sportág kérdése, ilyenek mindenhol vannak. Csak kordában kell tartani, és normális keretek közé szorítani. Svájcban például nem ijed meg a paraszt, ha lát egy görögtüzet, és nem csodálkozik, ha végig énekel-ordít a meccsen az egész tábor, de szó sincs balhékről sem persze.
@Szoljanka: Ki nem hagyd a Red Bull-tse :-D
@moszkvicssluszkulcs: Morvai Krisztina elott megint kalapot emelek. Barcsak minden magyar igy gondolkozna.
@freddi: Idézd légy szíves, hol állítottam, hogy volt balhé?
@Rock me Amadeus: ja, sorry, azt hittem, tegnap sem voltál kint. amúgy tényleg unalmas, legalább egy hétig nem jövök most ezzel.

hát, igen, tényleg jobb, hogy eljöttél, főleg, ha gyúlékony a kabátod. sok kabát kigyulladt, durva volt. én a ti oldalatokon pattogó fehér kabátos zsebhuligántól féltem nagyon. 50 méterről meg akart ölni mindenkit a barátaival. de szerencsére legyőztem a félelmem, így láttam a meccs végét.

de én soha, soha nem rúgnálak seggbe!!
@csatoimi: Kedves Imi, szeretettel köszöntelek! Köszi és beszéljünk majd ezekről a dolgokról alkalomadtán!
@freddyD: Akkor ajánlom figyelmedbe a 4es pontot. A meccs előtt negyed órával, mikor kirekesztettek minket, nem volt sehol semmilyen randalírozó csoport. Azok, akikre hivatkoznak, valószínűleg azok, akik a meccs kezdete után jóval odaértek hozzánk. Balhét nem csináltak, csak kikérték maguknak, hogy nem mehetnek be. Ha mégis úgy döntött a rendőrség, hogy kockázatos őket beengedni, annak hozzánk mi köze? Ne mondj már te is baromságokat úgy, hogy ott sem voltál!
@Vincenzo90: Sok mindenben igazad van, bárcsak lenne olyan általad említett igazi nagy görögtüzes szurkolás, mint amit szeretnénk, persze balhék nélkül...
@WeR: Az Ő szurkolóik ha jó emlékszem csak egyszer jöttek el Fehérvárra, akkor úgy viselkedtek ahogy várni lehetett tőlük... Mi meg még nem voltuk Slazburgban ...:)
Morvai Krisztina elmehet a p*csába, nem ő állt 10-20m-re a biztonságiaktól akik felé záporoztak a sörösüvegek vagy 1 percen keresztül!!! Állatok ezek nem szurkolók, még jó hogy nem engedték be őket...ez nem megkülönböztetés...egy jégkorong mérkőzés az egy társadalmi esemény aki nem viselkedik méltón ahhoz hogy beengedjék ne csodálkozzon rajta ha kint marad!

Más kérdés hogy a jeggyel rendelkező békés szurkolókat be kellett volna mindenképpen engedni!
@zsolt007:

Az UTE-Volán döntő egyik meccse után egy állat parasztkodott, velünk az 5éves gyerekem. Itt több szurkoló kért elnézést, hogy nem tartozott közéjük, és ez aztán tényleg nem jellemző az ottani szurkolótáborra, csak a focimeccsről "ugrott át" egy-két delikvens.
És tényleg.

Nem várok el hasonlót, csak hogy kicsit érezzük, hogy ez a stílus jégkorong-berkekben olyannyira nem játszik, hogy egyenesen kínos.

A kártyás rendszer értelmetlen, kiröhögnének minket, ha ezeket az idiótákat nem tudná a normális tömeg a pályán kívül tartani.
@moszkvicssluszkulcs: Ó, Istenem, ennek a csajnak nincs más dolga? Talán a politikusoknak aztán baromira nem kellene itt ugrálniuk.
Én kérek elnézést.
@Vincenzo90: nahát, és az európa? :D (mé nem mutatja a tv? akkor én nem is hiszek neked!)
(:D)

Szerintem a legnagyobb baj, hogy sokak szerint a hokikultúra = nhl szurkolói kultúra. De Európa más, nézzük meg a kosármeccseket. Kint megy a "defense" ordibálás, itt a kontinensen meg elég durva szurkolások mennek: török-görög válogatott találkozót nézzetek meg 1x
@Vincenzo90: Valóban nem voltam ott, mert akkor már bennt voltam a lila szektorban...

Szar volt az összhang a szervezők között, aminek sajnos a normális drukkerek lettek az áldozatok, de akkor is baromság ebbe is belevinni a politikát, meg mindenféle agyament összeesküvéselméleteket összehordani, mint amit a Magyar Hírlap akar ilyen cikkel.

Na mindegy, most már nem szólok hozzá a témához, gyanítom ezt a cikket is lezárják hamarosan.

Olyan jó lett volna, ha hetekig másként kommentelünk a WC-ról, pl, hogy milyen jó, izgalmas meccs volt és több ilyet kéne
@facsipesz: amúgy az a baj, hogy tényleg vagy túl fanatikus egy társaság, vagy túl unalmas (mármint a hangulat). Tudom a volánnál a kettő között vannak, de azért ne fasszopó labancozzatok, mert nem tesz jót a sportnak :D ezt hagyjátok meg nekünk, focidrukkereknek
@webmestar: A törökök meg a görögök között Ciprus miatt kicsit meleg a helyzet. Ez azért hozzátartozik.
@freddyD: ja csak a meccs szar volt. ha nincs az utolsó 6 perc (hosszabbítással együtt) akkor már nem is emlékeznék rá
@webmestar: Nem igaz! Lehet ocsmánykodás nélkül is rendes hangulatot teremteni! Voltál te Svájcban?
@facsipesz: a görög bajnokságban egy szimpla meccs is elég parázs hangulatú. Nem feltétlenül a balhékra gondolok.

pl. egy pana meccs: www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

De ez elég off:)
@webmestar: Én is így gondoltam ;)
Második harmadban ha ültem volna és nem lett volna olyen hideg, lehet hogy elbóbiskoltam volna :P

Lehet, hogy a korai időpont miatt a játékosok is álmosak voltak
@facsipesz: Persze hogy lehet! Csak kell hozzá sok ember és minél kisebb gyűlölet. Magyar válogatott pl. ne játsszon a Szlovákokkal...
@szorgalmas: Kösz!

Amúgy Morvai Krisztina doktor kint volt?
@csatoimi: A sok gazdag pesti vállalkozó leginkább a törvényesség határait súroló módszerekkel tett szert a vagyonára. :) Ezért aki teheti, csendben lapít a "befektetésein".
@webmestar: Szomorú dolgok ezek. Szerintem játsszon, de lehet, hogy nem mennék ki rá, mert a frusztrált idiotizmusnak semmi nem vetne gátat, és iszonyúan égne a pofám, mert rásütnék a közönségre, hogy "ez a mai magyar jégkorong szurkolótábora".
@webmestar: Én nem voltam Svájcban a vb-n de haveromék akik voltak azt mondták hogy iszonyú jó volt a hangulat, és a tv-ből is ez jött át nekem. Pedig az első meccset a szlovákokkal játszottuk.
MJSZ honlapján: "...akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, és ezért érvényes, de kezeletlen (azaz a jegy szelvény részét sértetlenül, le- vagy beszakítás nélkül tartalmazó) belépőjeggyel rendelkeznek, azt a vásárlás helyszínén, a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett 2009. december 30-i jogvesztő határidővel visszaválthatják."

1. Mi lesz azzal, akinek a rendőrök betépték a jegyét?
2. Miért csak 3 napot adnak a visszaváltásra?
3. Mi van, ha nem tartotta meg a vásárlási nyugtát? Vagy ha nem is kapott olyat.
@TheGreatSPR: És mi van azzal aki vidékről utazott fel nem kevés pénzt költve az utazási költségre(akár autó, akár tömegközlekedés). Azt is megtérítik?
Tisztelt Ferencváros szurkolók!
Kérdem én, ha a következő jelenet www.youtube.com/watch?v=SzPZOWvdysY ellentétesen zajlott volna (lila ultrák vonultak volna, hasonló magatartással a fradi-szektor előtt - csak és kizárólag azért, mert a rendőrök direkt arra terelték őket :-)))), akkor is ennyire mentegetnétek az eseményeket? Költői kérdés volt! :-)))
@Ringleader: Kire voltak az urak igy felboszulve? :)
@Ringleader: Furcsa ez a videó.Állítólag sok rendőr volt kint. Számomra hihetetlen, hogy a magyar rendőrség napjainkban ilyen eseményt egyszerűen végignéz és semmit nem tesz. Mert ez az utcán zajlott, ott csak ők intézkedhettek volna. 0:38-nál és 1:25-nél látszódik, hogy ott van 1-1 adag rendőr akik moziznak. Ezt a csoportot kellett volna megállítaniuk, igazoltatni és akik feléjük dobott sörösüveget az ellen intézkedést kezdeményezni (ugye szokott lenni videózó rendőr is amely felvétel alapján lehet intézkedni). Ehhez képest itt csak állnak, majd mindenkit kitiltanak.
@adamnfl: Szerintem meg te mehetsz el a picsába. Engem rekesztettek ki minden ok nélkül, nem téged. Morvai pedíg azokért áll ki, akiket jogtalanul tartottak kinnt, nem a balhézókért. Ha nem érted meg, ami oda van írva, akkor általános iskola alsó tagozatát ajánlom, a szövegértés órákra külön hangsúlyt fektetve.
Én őket nem mentegetem. egy csoport hool akik a lila hoolokra vadásztak. De őket nem nekünk kéne megfékezni, és a meccshez sincs köze, ezért nem is értem miért hoztad fel:)
mellesleg volt kint 300 lila, akik kimentek a bunyóért, de a meccsre nem, mert az nem érdekelte őket.
@Szoljanka: Ez így van. És örülünk is neki. De mutass 3000 ferencvárosi, vagy újpesti szurkolót, aki az elmúlt 10-15 évét jégpályán töltötte, és "megfertőzte őket a hokiőrület"

Éppen ezért vagyunk szerencsések itt Fejér megyében, mert a szurkolók nagy része gyakorlatilag a jégpálya mellett nőtt fel. Nekünk is megvolt az egymást gyűlölős időszakunk, csak a körülmények (és a fehérvári igazolások;)) úgy alakultak, hogy szerencsére enyhülni látszik a helyzet.

Bár azért megnézném mi lenne itt, ha a 7. meccsen dőlne el a bajnoki cím sorsa :)
@quitz: Ja, kösz a cikket, egyetértek!

Majdnem mindennel.
"A magyar jégkorongnak sosem volt igazi aranykora."

Szerintem nem igaz, az aranykort most éljük át. Néha kicsit savanyú, kicsit magyaros, de talán kialakul, ha mi (mind) nem csesszük el.
Tegnap mi is kint voltunk. Nekem spec belefert 2 jelent kivetelevel amit a fradistak eloadtak. Sztem nem volt felelmetes, vagy rettegest kelto. Veluk szemben voltunk, elvileg csaladi szektorban, de az ujpestiek kozott, mert ott fertunk el.

A kivetelek pedig:
1, golnal minek kell szetbontani a keritest? Vagy ha nem akarjak szetbontani akkor ugycsinalni mintha? ;)
2, Nagyon nyakonb*sztam volna azt aki a gorogtuzet a jegre dobta! Minek kell?

A bufesek benak voltak teny. A rendorok is benaztak, pedig sztem nem most csinaltak eloszor. Sztem forralt bor rendori utasitasra nem volt. Es gondolom a rendorok ha erosnek ereztek volna a torteneseket, akkor betudtak volna menni a fradiszektorba, kiemelni azt a 3 majmot aki nagyon csovalta a farkat, de nem volt ra szukseg.. szemelyszerint szamitottam ra, hogy lesz uvoltozes. Ha jol emlexem a szezon elejen volt 2-3 fradi meccs, ami szurkoloi rendbontas miatt szakadt felbe....:)
@csatoimi: az urak kifejezést talán mellőzném :-)))
@OliBLOOD: teljesen igazad van, hiszen az elég gyenge minőségű videóról is látható ki, kit dob és mivel. Számomra még az a furcsa, hogy kerülhettek egyáltalán oda a hatalmas rendőri készültség mellett?(de most senki ne jöjjön a rendőrök direkt odaterelték őket dumával) Azért nem szívesen gondolok bele, mi van akkor, ha épp akkor érkeznek újpest szurkolók...balhé...ami persze nem volt!
@webmestar: A magyar válogatott nem is egyszer játszott a közelmúltban Szlovákiával! Az egyiken volt szerencsém ott lenni a Sportarénában és semmi probléma nem volt. A hoki VB-re nem tudtam menni, de olvasd ezt:
jegkorong.blog.hu/2009/04/21/sorozzunk_egyutt_a_szlovak_drukkerekkel
majd ezt:
jegkorong.blog.hu/2009/04/23/sorozzunk_egyutt_a_magyar_drukkerekkel
@Fibonaci: Sajnos nem. A dontot fogjak kozvetiteni, nezem ottan. Ev vege, a csaladdal is kell lenni. :) A Mol liga donton viszont ott leszek.
@SzDaniel: ja es meg annyi, hogy belulrol azok a szektorok amik nem voltak lezarva igencsak tele voltak! Az nem nevezheto uresnek ami levan zarva ;)
OFF: mén valaki a Karntner Derbyre Klagenfurtba?
@Ringleader: Szerintem valakinek a szemelye zavarta oket. Allt ottan valaki, akit mi a felvetelrol nem lathatunk.
@OliBLOOD: Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy az szakszerű intézkedés lett volna, ha kétszer öt drab rendőr elkezdi ezeket igazoltatni? A videó egyébként jó, fényes bizonyítéka annak, hogy itt lényegében kultúráltan szórakozó fiatalokról van szó, akiktől a félelemkeltés legapróbb formája is távol áll. Ugye jól sejtem, hogy ők a családi szektorba igyekeztek? :)
@csatoimi: ahogy hallatszik inkább többesszámban fogalmaznak...tehát nem egy személy ellen, hanem pár lilát invitálnak egy baráti beszélgetésre :-)
@peterszky: Az a kép nincs meg, amikor VS bemos egyet az izgága fradistának, aki toporzékolt a kispadunknál?
Ha egy politikus végre kiáll azokért, akiket képvisel, az egyáltalán nem elítélendő szerintem, inkább követendő példa, pártállástól függetlenül. Ha minden párt együtt követelne magyarázatot a rendőrségtől, hogy mért nem azt az állítólag-és a videó tanulsága szerint valójában is- balhés csoportot tartották csak kinnt, akkor én lennék a legboldogabb. És az egyáltalán nem politizálás, ha pártállástól függetlenül valaki kiáll az igazságért. Eldobni 3 sörösdobozt lehet, hogy akkora bűn, amiért nem engednek már be a stadionba, és ezt meg is értem. Csakhogy akkor miért kell odavezetni őket többszáz békés Fradista közé, összemosni az embereket, és mindenkit löködni, provokálni? És miért kell minket kirekeszteni velük együtt? Mellesleg mikor odaértek(körülbelűl 150 rendőr vette őket körül) ők is békések voltak, minket meg senki nem tájékoztatott, hogy előtte elhajítottak 3 sörösdobozt a biztonságiak felé.
@vaze: :) :) :) Na ezen jot nevettem.
@vaze: A Fradi szektornál ezek húsz percel az után voltak ott, hogy bezárták a kaput, és akkor is a rendőrök terelték őket oda(nem öten, 150en vették őket körül, maguk a fradisták voltak kb. 30an). Szerintem ez semmiképpen sem szakszerű intézkedés. Minek hozzák őket oda, minek mossák őket össze velünk, és minket miért nem engednek be, helyette gumibottal taszigálnak? Légyszíves magyarázd meg, mert te nyílván ott álltál, és láttál mindent, én meg nem, ezért te jobban tudod!
@vaze: már a videón kétszer ötnél több rendőr látszódik, ráadásul reggel a rendőrség azzal nyitott, hogy közleményt adott ki, hogy jópár kerületben autóátvizsgálást, motozást tarthat akármikor a meccs miatt. Ehhez képest a legnagyobb nyugalommal végignézik ahogy őket dobálják, majd amikor ezek elmentek alakzatba formálódnak ésmásokkal elkezdik a kiszorítós játékot.
Félre ne értsen senki, nem a videón látható rendőrök a hibásak. Ők önmagukban nem intézkedhetnek. De azér a rendért felelős rendőri vezetőnek észre kellett volna vennie ezt a csoportot amikor az újpesti bejárat felé tart és oda csoportosítani az erőket. Szerintem ez simán megelőzhető lett volna.
index.hu/bulvar/hirek/2009/12/27/fokozott_rendori_ellenorzes_budapesten/
Tegnapi Winter Classicra újra ráharapott a Morvai féle jobbik hogy túlzott fellépés és emberi jogok stb nyílt levelében kér ezekre magyarázatot, csak ez megint marháknak egy ujabb adalék h nekik mindent szabad.

Hol van azoknak az emberi joga akik a meccs elötti napokban az interneten megjelent h egy fradistát december 26-án engednek ki a sittről és újpesti vért akar látni 27.én ez elég elriasztó a békés embereknek akik féltik maguk és szeretteik testiépségét, sokkal többen is lettünk volna ls igazi család program lett volna mint külfödön de itthon ez jelenleg csak álom.Kapjunk már észbe megint ezek sírnak h miért nem engedték be őket már az első hullámot se kellett volna nem csak a 2. hullámba érkező kemény fradi magot.

ez magyarország lehet gondolkodni
@Ringleader: Sajatos modjat valasztottak a barati beszelgetesre invitalasnak. De egy barati beszelgetes mindig jol jon. :)
Nem volt olyan rossz egyébként ez a Winter Classic, mint sokan írják. Láttam persze már jobb meccset is, a zöldek magukhoz képest is gyengén játszottak, mi meg elkészültünk az erőnkkel a végére - ami meglep, mert ebben voltunk jók eddig. A rendes játékidő végén már sejteni lehetett, hogy nem mi nyerünk, a lélektani előny a Fradinál volt már ekkor.
A szurkolás olyan volt, mint bármelyik Újpest-Fradi rendezvényen, se jobb, se rosszabb. Persze ment az osztás oda-vissza, a legalpáribb rigmusokkal, de azért nem ez határozta meg a szurkolást. A hógolyózás pedig inkább vicces, mintsem félelmetes: ahogy néztem, mindkét oldal vigyorgott egy-egy találatnál. A meccs végén volt egy kis ugrabugra a kerítésen zöld oldalon, semmi több.
Azt nagyon adtam, mikor Döglény Zoli egy pszt-tel nyugtatta a hőbörgő zöldeket:)
A körítéssel (büfé, slozi) nem nagyon volt időm foglalkozni, a meccs kötötte le a figyelmemet.
@csatoimi: igazad van...és látod még sörrel is megkínáltak :-))))
@csatoimi: Lesz még sokkal szebb világ és jövő...
@Fugeute: Döglégy, természetesen:)
@kiralyfi: Normális esetben azt mondanám, hogy ott a pont, de tényleg ne keverjük ide a politikát! Hiszen ez a cél, ne nyaljunk már be ilyen mélyen. Aki elcseszte, annak az anyukáját! Politikai hovatartozástól függetlenül.
@OliBLOOD: persze, hogy megelőzhető lett volna, illetve meg is kellett volna előzni, bocs, én úgy vettem le, hogy a videón látható rendőrökön kéred ezt számon. Egyébként kimondottan tragikusnak tartom, hogy ezen ennyire megy a szájtépés. Én azt mondtam a WC előtt, hogy majd a közönség eldönti, érzi-e igényét az ilyen rendezvények iránt. Nos, 4-5000 ember volt kint, emberemlékezet óta nem voltak ennyien nem válogatott meccsen (beleértve az EBEL-t is természetesen), szerintem tehát ez óriási siker. A híradók, a politika és a többiek sajnos elsősorban a balhé iránt érdeklődtek, ami mellett a pozitív tartalmak nem jelentek meg. Az is több, mint hiba, hogy az MJSZ hivatalos közleményében két hosszú paragrafuson át foglalkoznak a hool-okkal és a jegyvisszaváltással, majd a végén 2,5 sorban sikernek értékelik az eseményt. Hát még azt sem tudjuk eladni, amink van?
Minden tiszteletem a Voláné, a jelen kétségkívül az övék. Az is tény, hogy az utóbbi 10-15 évben sikerült leszoktatni a Fradiszurkolókat a jégkorongról, minek következtében sok fiatal Fradiszurkoló még az életében nem járt hokimeccsen, és talán a szabályokat sem ismerik.
De ne feledjük, hogy annak idején épp a fociszurkolók jártak jégkorongmeccsre is télen, és szinte minden focimeccsre járó tisztában volt a szabályokkal. Vicces mikor úgy írnak egyesek a Fradi és úpesti okiról, mintha nem lenne hagyományuk. Ha egy valamijük is van, az épp a múltjuk, a hagyományuk.

Mindent meg lehet venni pénzért, egy jól működő, eredményes klubot is létre lehet hozni ideig, óráig, de hagyományt, múltat nem lehet pénzért venni. Akár tetszik, akár nem, a honi jégkorong mostani szinten való megmaradásának egyik legfontosabb feltétele egy újboli erős Fradi és Újpest lenne!
@dome841: na jó, ez azért már tényleg több a soknál. majd megnézem, hogy te milyen képet fogsz vágni, ha egyszer szabadulsz. egyszerűen irigy vagy mások örömére, ennyi.
nem leszólni akarom én a hokiszurkolókat, mert nagyon tisztelendő amit tesznek. én alapvetően fociszurkoló vagyok, a jégkorong egyedül áprilisban érdekel egy hétre...
kint voltam tegnap a Fradi-Újpesten, természetesen a zöld-fehér magban. bár nagyjából értem, mi az "igazi" hokiszurkolók bánata, szerintem nagyon nem jól gondoljátok.
úgy hiszem, a magyar sportot a külföldön is népszerű sportágak tekintetében az viszi előre, hogyha minél több néző és érdeklődő van, tekintet nélkül arra, hogy milyenek azok a nézők. egy sportágat a médiafelhajtás tesz felkapottá, ezáltal profibbá.
egy példa. a DVSC most játszott 3 hazai meccset 40 000 "hotdogzabáló" szurkoló előtt a BL-ben. én, mint aki nem tud elképzelni sporteseményt szurkolás és bizony az ezzel járó heves indulatok nélkül, nem kedvelem különösképpen a nagyon elcsépelten divatdrukkereknek titulált réteget (pláne, ha még DVSC-s is...). azt azonban el kell ismernem, hogy ha csak a mi rendszeresen meccsrejáró rétegünk jönne ki állandóan, akkor lehet hogy a hangulat hozna egy szintet, de az életben semmi fejlődés nem lenne. szükséges az a 35 000 divat, mert az érdeklődés pénzt hoz, egyszer talán elindul valami... én pedig a focink/hokink javulását tartom mindennél jobban szem előtt.
szóval ugyanígy vagyok a tegnapi meccsel is. ha nagyobb az érdeklődés, akkor az csak jót tesz a sportágnak. nekem elfogadhatatlan azt olvasni, hogy bár kevesebben lettek volna... igenis, minden érdeklődő kell, legyen az lila vagy zöld vagy trágár vagy békés!
@AIR: Itt mindenki örül, ha egyre több a szurkoló. Mindenki tudja, hogy úgy lehet fejlődni, mert úgy lesz pénz. Ha viszont olyan emberek jönnek, akik miatt másokat nem engednek be, vagy inkább nem jönnek ki, akkor nem nyertünk semmit. Te is örülsz, ha sok ember vesz körül, de megválogatod őket, mert a mennyiség - önmagában - nem érték!
@AIR: Kívülről látod a dolgokat, ami sok esetben előny, sok esetben hátrány. A hazai szurkolótáborok egyike sem angyal, de majdnem mindegyiküknél történt egy váltást és el tudják választani a heves szurkolást a balhétól, a bunyótól. A verbális és a fizikai agressziót. De ebben még van mit előrelépni. És ennek nagyon komoly pénzügyi-anyagi okai vannak: ahol a balhé vagy a negatív képek-tartalmak elviszik a médiafelület 80%-át, oda a szponzor nem fog pénzt tenni. Ehhez persze mi is asszisztálunk, amikor aránytalanul sokat foglalkozunk ezekkel.
ja, és ne gondoljuk, hogy az ezek vannak többen, ugyanis ez óriási tévedés!
@vaze: "Én azt mondtam a WC előtt, hogy majd a közönség eldönti, érzi-e igényét az ilyen rendezvények iránt. Nos, 4-5000 ember volt kint, emberemlékezet óta nem voltak ennyien nem válogatott meccsen (beleértve az EBEL-t is természetesen), szerintem tehát ez óriási siker."

Az lesz a kérdés, hogy mennyien gondolják a közönség részéről, hogy köszönik szépen, nem lesz második.
Elsőre bebizonyosodott, hogy van rá igény. Ha ezt az igényt sikerül szinten tartani, akkor mondhatják azt, hogy siker.

Divatszurkolókból lesznek a törzsszurkolók.
Még reggel gondolkoztam, hogy utazok közel 200km-t ezért a meccsért, de ahogy olvasgatom és hallom a visszajelzéseket, nem bántam meg, hogy maradtam és pihentem, pedig aztán nagy hokiőrült vagyok, de így ünnepek között a pénz nagy úr... no mindegy...

Meglepődve olvasom viszont a Jegesmedvék fórumát... Kissé érdekes szájízzel vettem tudomásul több ok miatt is, hogy a tegnapi mérkőzés hangulatfelelőre egy kolléga volt illetve, hogy Ő egy másik csapat hangulatfelelőse is szokott lenni... :S Arról nem beszélve, hogy 2 évvel ezelőtt meg Ő buzdította hasonlóképpen a lilákat.... holnap meg másféle szerephez jut... :S
Nekem ez magas... Aki érti érti, aki nem nem...
Közben az SC 4-0-ra vezet a Brassó ellen
@pokerface: Pedig ott van a hozzászólásodban: "a pénz nagy úr" :)
@szorgalmas: Nem akarod megérteni, látom. Beverte a vonuló fradis kemény mag, de mindegy sz@rjuk le, csak a másé volt, nem a tied.
@peterszky: nem tisztem más zsebében turkálni, nem tudom mennyit fizetnek egy ilyen szereplésért, de nem azon múlik a megélhetése... számomra furcsa és kész
@pokerface: Nekem mondjuk örömteli volt, mivel sokáig azzal riogattak minket, hogy Gengszter Zoltán lesz a sómen, a miskolci figura jobb volt :) A végén be is lopta a szívembe magát a beharangozóval :D
Nagy élmény volt a Winter Classic. Igaz,egy EBEL-hez szokott szurkolónak "kissé" lassúnak tűnt az iram. A vak szerencsének köszönhetően jó szektorba sikerült jegyet venni. Fradi keménymagtól jó távol...Ott békésen lehetett nézni a meccset, és szurkolni, hol egyik csapatnak, hol a másiknak.
Azért örülök, hogy a szívem a Voláné. Itt vagyok otthon...
@Vincenzo90: fogadjunk, hogy magasabb végzettségem van mint neked, f*szfej! azt hiszem neked vannak szövegértési problémáid:D olvasd már vissza mit írtam:D Gratulálok!
süti beállítások módosítása