HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Álomkerettel mennek olimpiára az oroszok

2009.12.25. 15:17 kovacsistvan

A fehéroroszok után az oroszok is nyilvánosságra hozták olimpiai csapatukat. Vjacseszlav Bikov az NHL-ből 14 játékost hívott be, a KHL-ből kilencet. Szergej Goncsar negyedik olimpiájára készül, Brizgalov, Markov, Afinogenov, Dacjuk, Fjodorov és Kovalcsuk harmadjára megy ötkarikás játékokra. Legközelebb a svédek hirdetnek, vasárnap.

Kapusok: Ilja Brizgalov (Phoenix), Jevgenyij Nabokov (San José), Szemjon Varlamov (Washington)
Védők: Szergej Goncsar (Pittsburgh), Gyenyisz Grebeskov (Edmonton), Dmitrij Kalinyin (Szalavat Julajev), Konsztantyin Kornyejev (CSZKA), Andrej Markov (Montréal), Ilja Nyikulin (Ak Barsz), Fjodor Tyutin (Columbus), Anton Volcsenkov (Ottawa)
Támadók: Makszim Afinogenov (Atlanta), Pavel Dacjuk (Detroit), Szergej Fjodorov (Metallurg Magnyitogorszk), Ilja Kovalcsuk (Atlanta), Viktor Kozlov (Szalavat Julajev), Jevgenyij Malkin (Pittsburgh), Alekszej Morozov (Ak Barsz), Alekszandr Ovecskin (Washington), Alekszandr Radulov (Szalavat Julajev), Alekszandr Szjomin (Washington), Danyisz Zaripov (Ak Barsz), Szergej Zinovjev (Szalavat Julajev)

95 komment

Címkék: oroszország olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Canadanak Jobb Van !!!!!!
Huha nem semmi, szerintem döntösök lesznek.

GO RUSSIA! & GO FINLAND!
Csillagok Háborúja lesz!
HAJRÁ OROSZOK !

Az orosz hoki az isten :) Canada elmehet a ...ba :) UGy mint tavaly. Remélem kis SC otthon marad :) De inkább jöjjön és sz-jon ismét a nyafika :)

CCCP RULZ
Csillagok Háborúja lesz!
Libabőrös lettem a neveket olvasva! :) Ugye a tv-ben lehet majd nézni a meccseket!? Erről tudtok már vmit?
Tyhüü, hát ez nagyon komoly:)
Canada-Usa Donto 100% lek!!!!!!
@sutyi2: Az olimpia a Magyar Televízióé szokott lenni.
Bitang erős keret. Így akik nekem hiányoznak Frolov, Kovaljov és talán Zubov is. De persze valakiket ki kell hagyni...
@spc87: Remélem, Elhúzol innen a fenébe Európából.
Kétségtelenül félelmetes a roster, de ne felejtsük el azt se, hogy a csehek milyen szemet gyönyörködtető játékkal rukkoltak elő a legutóbbi világbajnokságon, de a szlovák csapat is erősebb lesz mint Svájcban volt. Nem hiszem, hogy már most
le lehetne szűkíteni a döntőre esélyesek számát.
@konovalenko: Ezt most azért, mert hogy az oroszok európaiabbak mint a kanadaiak vagy az amcsik?

Nagy bánatomra senki nem jön yaroslavból:(
Remélem Malkin és Goncsár olimpiai aranyat is szerez a 'friss' Stanley-kupa mellé.
@konovalenko: Minden ALMOM az hogy amerikaban elhessek!!!!!
Gretzky is álomkeretet vitt Torinóba, aztán szépen fel is sültek:

Svájc- Kanada 2:0 :D

Hyva Suomi!
Kozlov es Fjodorov bevalogatasat nem tartom helyesnek, ez szemelyes szimpatia alapjan lehetett, Mozjakin, Szusinszkij vagy Frolov is nagyobb formaban jatszik ezeknel. Jasinrol nem is beszelve.
@hc: Sokan hiányoltak sok játékost a világbajnokságokon is, mégis megnyerték mindkét vb-t. Egyébként Szusinszkij és Mozjakin mellőzése szerintem is butaság. Vagy pedig úgy gondolja Bikov, hogy ők csak a csapattársaikkal értik meg egymást.
@kovacsistvan: A vb-t konnyebb volt megnyerni mint az olimpiat, mert a KHL-nek hamarabb vege van mint az NHL-nek, igy Oroszorszag viszonylag jobb valogatottat tudott kiallitani, mint a tobbiek. Ez mas teszta lesz.
@hc: Így igaz, de én azt értettem ez alatt, hogy mégiscsak jól tud összegyúrni egy csapatot. Egyébként most nézem az MVD-Metallurg Magnyitogorszk meccset, és Atyusov kékvonalas bombái hiányozni fognak a válogatottból.
Scsajbo Szbornaja!!!!
@kovacsistvan: En meg Proskint es Visnyevszkijt is hianyolom, mondjuk igaz, hogy nem tudom kit vennek ki helyettuk.
@hc: Visnyevszkij kihagyása engem is meglepett, meglátjuk mi sül ki.
Felhívom a t. kommenttársak figyelmét, hogy Bikov a kimaradottakat viszi majd a VB-re, tehát aki nem lesz olimpiai bajnok, az világbajnok lesz :D, ez az egyik oka a rostának. A másik meg az, hogy túl sok világklasszisuk van.
fedorov minek? korának egyik legnagyobb centere volt de most már szerintem felejtős. ellenben fetisovot vinném :))
@spc87: mint évek óta az Újvilágban élő és csak sátoros ünnepekre hazalátogató honpolgár, szomorúan tájékoztatlak, hogy az Egyesült Államokban a kori- és hokisulik jelentős részét oroszok üzemeltetik, tehát jól nézd meg, hova jössz :D.
És még egy gyors hozzászólás, druszámat (Kovács István) helyettesítendő: Fjodorov, Fetyiszov (Ovecskin, Kovalcsuk, stb), tessék a magyar helyesírás szabályai szerint írni a neveket, végül is ez egy magyar nyelvű fórum.
@stero: Tyihonov nem lenne hülyeség. Hat meccset játszott a Szeversztalban, mióta visszatért, azóta csak nyert a csapat. Nagyon tud valamit a srác. A vébén tuti ott a helye.
@masterroofs: Ez már egy évek óta folyó vita. Sajnos. Bele kell törődnünk.
@kovacsistvan: A vb-n Filatovnak es Tyihonovnak is ott a helye. Na meg a kovetkezo olimpian is.
@masterroofs: haja elhiszem de most nemtudok kimenni mert nincs semmilyen rokonom sajnas ott ezert csak 18 eves korom utan szeretnek kijutni egy amerikai csapathoz!!!!:)
Nem semmi... de ahogy a nevem is mutatja.....pont pont pont
Szemelyszerint nem bannam ha holnap kezdodne sem!
@Skandinávia-mánia: Ne felj, az sem lesz semmi . . . :)
Ugy latszik megvan az olimpiai gyoztes
@Skandinávia-mánia: bár én is Can-Rus döntőt várok, az északi csapatoknál jobb a csapatszellem, legutóbb is Fin-Swe döntő volt Torinóban.

A svédeknél amúgy pár év és végbemegy egy teljes generációváltás. Akkor lesz egy nem gyenge csapat, a mostani fiatalokból!
@Bpstars: Az olimpian nem lesz Kanada-Orosz donto. Valakik beleszolnak ebbe, leghamarabb a skandinavok.
A jó öreg kovalevet azért befért volna zaripov helyet!!!!
hc :Afinogenov a kedevenc játékosom akit sokan leirtak!
@spiler: szerencsétlent már sokan elzavarnák a sens-ből. Nem a tudása, inkább a fizuja miatt.

hc: ez biztos? :) amúgy én is egy európai csapatnak szurkolok. :)
@sutyi2: Én a múltkor arra emlékszem h az Eurosport-on néztem nagyon sok hokit az olimpiáról. Az MTV-t ismerve előbb lesz ott maratoni sífutás élőben 13 órában mint hoki....
@spiler: meglassuk baratom 1980-ban is csodat tettek es most se lesz kulonben!!!!jah es te vagy hulye!;):D
@lidmark: Azok nem ertenek ehhez a sportaghoz.
@spiler: Azért a Zaripov-Morozov-Nyikulin trió az bonthatatlan szerintem.
@masterroofs: a neveket a világon mindenüt ugy irják ahogy anyakönyvezve van -amugy meg mehetsz a p....ba
@IceHockeyFanatic: hajrá Canada ök nyerik meg az olimpiát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@kovacsistvan: Ez meg inkabb igaz volt mikor meg Zinovjev jatszott veluk. Most Tyerescsenko viszont mar kimaradt kozuluk.
@red wings: Azaz mi is írjuk cirill betűvel? Vicces ember vagy...
@hc: Igen, Tyerescsenko mind az Ak Barszban, mind a válogatottban nulla. De a fentebb említett kazanyi hármas, a két támadó és a védő elég jók együtt.
@kovacsistvan: nem de nem kell a neveket magyarorul irni olyan ez mint szlovákiában a szlovák nyelvtörvény pl Sergei Fedorov és nem Fjodorov
@kovacsistvan: Ha jol tudom mar Kazanyban sem jatszanak egyutt, kikerult az elso sorbol. Egyebkent most nezem nalad, a kis Tyihonov vezerletevel a Szeversztal megverte az ot kihagyo edzo csapatat. :)
@red wings: Canada az nekunk legyen Kanada. Jobb igy. :)
Davaj, davaj Rasszija!!! Mindig is imádtam a szovjet/orosz jégkorongot! V. Kozlov helyére én inkább Frolov-ot v. Kovaljov-ot nyomtam volna be, de hát Bikov tudja...
@kovacsistvan: (Ovecskin, Kovalcsuk, nem igy irják a nevüket amugy neked sem tetszene ha ate neved másképp irnák le nem de????
@red wings: Egyszer már valaki kb. egy éve előkereste az erre vonatkozó nyelvi szabályzatot. Azok a tulajdonnevek, amelyek nem latin betűvel vannak írva, azokat a magyar helyesírás szabályai szerint kiejtés alapján kell leírni.
Igazad van, ez nem egy hivatalos hely, de ettől még nem kell elküldeni valakit a pi...ba, mert megkér másokat valamire nyelvtani szempontból. Tolerancia.
@kovacsistvan: nem szálok veled vitába csak én Szlovákiábol irok és ugyanezt élem hogy megmásitják a neveket meg mi egy más bocsesz
@red wings: Előbbit úgy hívják, hogy Александр Михайлович Овечкин. Őt szerintem mocskosul nem zavarja, hogy Alexander Mikhaylovich Ovechkin, vagy németül Alexander Michailowitsch Owetschkin, vagy franciául Aleksandr Mikhaïlovitch Ovetchkine, vagy magyarul Alekszandr Mihajlovics Ovecskin. Esetleg az zavarná, a cirill betűkkel másként írná a nevét.
@red wings: Persze, így már értelek. Pont ma hallottam a tévében, hogy Csehszlovákiában megjelent egy fimplakáton úgy Demi Moore neve, hogy "Bruce Willisova".
@spc87: Nézd meg még párszor a csoda a jégen. mert a mostani olimpiárol nem fogtok filmet csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!:D
@spiler: Majd meglassuk;)!!!:)
De hogy ebből a keretből ki játszik a negyedik sorban? :)
Jah es ne veszkedjetek a nevek leirasarol !!!Mert a SIDNEY CROSBY THE BEST az sidney crosby the best marad orokre!!!!:)):)):))
johet akar ovecskin vagy ovechkin MIND1 !!!!:D
@spc87: Ovecskin csak egy van. A tobbi csak utanzat. Nem hiaba peldazodott a szerkeszto is vele. :)
Alom csapat?Az olympián a szlovákok is álom csapattal mennek,akár a csehek is.Favorit nincs,legaláb ezt mondta Igor Larionov mikor szlovákián volt két hete.A mieink márt vertek hasonlo orosz álom csapatot az olympián.Nos elore ki a dontos nehéz megmondani.Azt tudom,hogy a lettek,fehéroroszok,svajc,német meg a finn nem alom csapat.Kanada,orosz,szlovák,cseh,amerika,svéd csapatokban vannak a nagy komoly sztárok.De dontos lehet bárki.Nem mindég a nagy nevekfontosak,hanem a csapatszellem a donto.
Российская Федерация победы!:)
@hc: de ezt nem ertem nem m1 h OVECHKIN-nek hivod vagy OVECSKIN-nek?:)
@spc87: Nekem nem. En magyar vagyok. Nekem Ovecskin.
@red wings: kisöreg, még mielőtt elmegyek oda, ahova küldtél, javasolom, hogy addig ne vitatkozz a cirillbetús nevek magyar helyesírásáról, amíg általában nem tanulsz meg magyarul helyesen írni - az ugyanis neked még nem nagyon megy.
Hát az oroszok befűzik az oktatófilmet megint majd!! Csak nézzétek!!:)))
Túl sok a mindenfelől összeszedett sztár. Kéne egy komolyabb hazai mag, akik már az első meccseken is maximumon tudnak pörögni, és akik hozzáállásukkal felpörgetik az NHL-es sztárokat is. Nehogy úgy járjanak mint péterváron anno a vb-n.
@Dukla Trenčín: A finn nem álomcsapat a szlovák meg az...aha...Nézz utána a kereteknek,a legutóbbi vb és olimpiai szerepléseknek és ne egyél több bejglit...
@masterroofs: Ne bántsd a helyesírás miatt, hisz szlovákiában él...
Ennek ellenére teljes mértékben igazad van a cirill betűs nevek magyar írásmódjáról, valamint példátlan, hogy elküldtek a p***ba. Ezt nem engedném meg.
@Skandinávia-mánia: Azóta már szerencsére lecsillapodtak a kedélyek. Jó lenne nem szítani újra a tüzet. Ettől függetlenül nem volt túl barátságos húzás az elküldés. De vége, ennyi, téma lezárva.
@zsakfos : Nos a szlovák játékosok az NHL-ben tobre viték,mint a finnek.Már régota nézek A-csoportos vb,meg olympiát.Tudom,kinek vannak nagy játékosai,kinek nem.A finneknek egy nagy játékosuk volt,az pedig Jari Kurri.Azota nincs az NHL-ben semmi komoly finn,csak atlagos.Mikor Csehszlováki a vb ken játszott,akkor a finnek csak tanultak.Bizony mint most Norvégia,vagy Dánia.Most lehet hogy stabilok az A-csoportban,de nagy ászok nincsenek ott.Nézd meg a NHL-kanadai pontozást,azt rájossz mirol beszélek.Egy finn sincs az elso 30-ban!Hokiban csak orosz,kanada,cseh-szlovák,svéd és amerikai játékosok a legjobbak.Ezel nem azt értettem,hogy a finnek nem tudnak hokizni,mert jol hokiznak,de nagy egéniséguk nincs.Teheát ott álom csapat nincs.Ha lessz náluk Gáborík,Jágr,Messier,Larionov,Stastný,Mikita,Kovalčuk,Fjodorov,Hossa,Lindstrom,Chára,Hull,Eliáš,Prospal,Kaberlé,Stumpel tipusu játékos,akkor nagy álom csapatjuk lessz.De említettem,hogy nagy eredményekhez nem kell épenséggel nagy sztárnak lenni,de jo ha van belolluk elég.Még anyit,hogy nem tudom mi az a bejgli.De biztos finom lehet,ha így etetsz vele.
@Dukla Trenčín: Koivu, Selane szerinted nem egyéniség? Ha a kapus stattokat nézzük máris más a lány fekvése.
Sako Koivu,Selane,vagy a kapusuk Kiprusov?Szerintem nem.Finn szinten igen egyéniségek,világ klasszison NEM.Pedig Selane mint rooki megdontotte Stasný rooki rekordját Winnipeg Jets-ben.Es aztán le mint fol.Mellesleg Stastný testvérek nyitották meg a kaput az europai játékosoknak az NHL-be azzal hogy kiszoktek kanadába.Meglehet nézni a you tuben is azthiszem,meg konyvet is kiadtak.Szoval finn ide,vagy oda jok,de nem világklasszisok.
Ezerszer inkabb a finneknek, mint a szlovakoknak. szlovakianak soha. Finnorszagnak barmikor!!!
@Dukla Trenčín: Pedig nagy szerepe volt abban, hogy Stanleyt nyert a ducks, nem éppen kiegészítő szerepet játszott, és ez számomra klasszist jelent. Mondjuk ugyanez igaz Hossára is, első 100 pontos volt a Thrashers, aztán csak lefele, nem hiszem, hogy ettől gyengébb játékos lenne.
Szerintem nem érdemes párhuzamot vonni. És egy kérdés: Satannal nem tudod mi van?
@Dukla Trenčín: Ha igazán klasszisokat nézünk, akkor lassan a szlovákokat és a cseheket is ki lehet venni a felsorolásból. Jagr korosztálya lassan kiöregszik, mögöttük nem látszik egyenlőre sok - a te szavaiddal élve- nagy játékos. (a Szlovákoknak most sincs már sok, Pálffy, Gáborik, Hossa és Chára szerintem klasszisok.)
A finnek mindig is a taktikájukkal, és az egységükkel tűnnek ki a mezőnyből, és ez szerintem most se lesz másképp (mondjuk nálam Selane és Koivu nem átlagos játékos).
Ez a szbornaja lesz a későbbi győztes is, nem ok nélkül.
@durex26: Nos Hossa lefelénem megy?Hát Hossa egy zseni a hokiban!Világsztár.Nemhiába kapott a Chicago-tol abnormális szerzodést.Hossa tokéletes játékos.Marcel Hossa a testvére ki a Rigánál játszik tole kapja a tanácsokat hogyan játszon.Meg is látszik rajta mert Marcel a legjobb gollovo a KHL-ben!Melesleg a szlovákoknak van nagyon is után potlásuk.Például Viedenský,Tatar.Tatar az AHL-ben 18-évesen a legfiatalabb játékos!Nem rakták be a junior ligába,mert megálja a helyét az AHL-ben.22mecs 17pont-11pluszpont.Nos Satan jelenleg New York-ban él,és ott is edz individuálisan.De mint szabad játékos.Azt mondja,hogy most nem motiválja a hoki,de az olympia végett akar ujbol játszani.Az ostrák Villach akarta ot szerzotettni,de oda nem megy,mert hogy alacson a színvonal ott.Mindenáron New York Islanders-hez akarna menni,demég nem egyeztek meg.Ot meg surgeti az ido,mert még ebben a sezonban nemjátszot egy mecset sem,csak edzik,és az olympiára mecs nélkul nem mehet.De talán a KHL-be is menne,vagy svédországba.De lehet hogy abbahagya.De egyenlore csak az NHL-ben akar maradni.Most kéne eldolni hogy hová megy.Montreal-t,meg Rangert is emlegetik.
Bár jómagam szintén a finneknek szurkolok, az olimpiai aranyra én is az oroszokat tartom a legesélyesebbnek - a keretet elnézve, talán csak a kanadaiak és a svédek vehetik fel velük a versenyt.

Egy - valljuk be - meglepetéshez jók lehetnek az amik, a finnek és igen, a szlovákok is - kulcsembereik (inkább ne sztározzunk) idei formáját elnézve. A csehekben kevésbé bízom.

Iszonyú izgalmakra, parázs mérkőzésekre számítok - már intézem a szabadságot :))
@Dukla Trenčín:
Nekem nincs semmi bajom azzal, hogy a szlovákoknak drukkolsz. Az írásodból ítélve ott is élsz, vagy sok minden köt Szlovákiához, de ez igazán mindegy.
Az álomcsapat az amely jól szerepel a világversenyeken. Szerinted van olyan komoly jégkoronghoz értő ember aki a finneket nem sorolja a sztárcsapatok közé? Sztem nincs.
Mikor is végeztek utoljára a szlovákok a világversenyen a finnek előtt?
Te keverted ide kik a világklasszisok, bár egy csapat értéket nem ( csak) az adja,hány világklasszisuk van, sztem ezt se kell magyarázni.
De Selanne nem világklasszis? Selanne 593 gólt ütött eddig az NHL-ben, ennél csak 17 ember ütött többet valaha is, köztük összesen két európai egy finn( Kurri) és Jagr. A cseh 50góllal ütött többet, akár még be is hozható.
Újoncként se pontot se gólt nem szerzett nála többet soha senki. Stanley kupa győztes, 10x volt All star, volt All star MVP, 2x NHL gólkirály, olimpián és vb-n is volt ezüzt és bronzérmes is, all star, vb MVP. Ha szerinted őt nem lehet a világklasszisok közé sorolni akkor a továbbiakban no comment.
@zsakfos : Selanne a vilag egyik legjobb hokisa. Ezt gondolom senki nem vitatja.
@hc:
Én is úgy gondoltam, hogy senki sem vitatja, de Dukla Trencín hozzászólása szerint mégis...
@zsakfos : Viccelhet a srac, ne vegyetek komolyan. :)
Mindenesetre én annak örülnék, ha a szlovákok is, csehek is, finnek is ott lennének a topcsapatok között, hogy ne csak 3-4 csapat legyen esélyes a címekre. A top 7 legyen továbbra is top 7! (vagy 8 - a magyarokkal)
Erős keret, nem vitás! Szerintem kellenek az öregek is. Ha másért nem, hát tekintélyből. Az ottlétük is nyugalmat kell, hogy árasszon a fiatalok felé. Ebben az orosz keretben nagyon sok egyéniség van, akik bármelyik meccset eldönthetik. Lásd pl. Kovalcsuk.. Szóval a többi csapatnak fel kell kötni a gatyát.. Nagyon örülök, hogy Fedorov is a csapatba került! Az az igazi sportember, aki még ennyi idősen is élvezi a játékot és új célokat talál.. Jagr, Pálffy és a többi öreg előtt is le a a kalappal.. A Szlovákoknak és az oroszoknak fogok szurkolni azt hiszem. Jó kis Olimpia lesz ez. :)
süti beállítások módosítása